Selasa, 4 Disember 2018

Mengapa selalu pening atau sakit kepala?

Adakala sakit kepala yang datang tu kita menyangka mungkin sebab kurang tidur, atau cuaca yang sangat panas...atau mungkin juga sebab kurang air.

Tapi pernah tak kena sakit kepala yang kerap? Adakala lebih teruk bila rasa nak pitam...gelap dunia seketika.

Image result for headache
Sakit kepala yang teruk?

Pada satu ketika saya pernah diserang sakit kepala yang berlarutan....sekali skala nak pitam pun ada. Puas dah cari jalan dan makan vitamin tapi tak juga hilang....


Akhirnya saya buat keputusan cek darah. Saya dan suami suka buat health basic screening di BP Lab sebab adakala ia ada offer yang menarik. Macam sekarang.... Boleh lihat sini.

Bila dah dapat result hasil check up....saya dapati HB saya rendah. Maka saya dapatkan konsultasi dari Dr Anya.

Selepas doc tanya diet harian saya...baru saya jumpa kelemahan menu harian saya.


Rupanya kita tak digalakkan minum air teh bersama makanan kerana pengambilan yang berterusan akan menyebabkan penyerapan zat besi tak dapat dilakukan dengan baik maka HB akan makin rendah.


No wonder la selalu pening dan sakit kepala.


Saya kerap amik Cinch Tea Shaklee sebab nak energy dan kurus. Rupanya sehari hanya boleh amik sepeket sahaja ok. Saya dah silap la selama ni....



Sejak dari tu saya tukar cara....


Alhamdulillah atas tips dr Anya, HB saya semakin meningkat dan stabil.


Nanti saya share vitamin apa yang membantu saya cepat recover.

Stay tune.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. 
Nak beli produk Shaklee ? 
Nak JADI MEMBER Shaklee
Nak Duit Tambahan melalui Shaklee? 
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com 
 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689 


♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa