Selasa, 4 Jun 2013

Shaklee Indonesia Online :Sesuai untuk semua golongan.

Jakarta memang selalu machet! Maka kerana inilah ibu-ibu di Indonesia perlu ada bisnes secara online agar tidak perlu duduk dalam machet!
Ini adalah trip kami ketiga ke Indonesia, iaitu bandar Jakarta. Pada pertama kali sampai, saya belajar apa maksud machet. Machet bermakna heavy traffic.

Masakan tidak, penduduk dalam Jakarta sahaja mencecah 10 Juta orang. Bayangkan betapa ramainya manusia yang mendiami Jakarta.

Oleh kerana inilah juga saya yakin ibu-ibu dan bapak-bapak yang menetap di Indonesia perlu mencuba sesuatu yang baru dan luarbiasa iaitu bisnes online dan hanya melibatkan internet, komputer serta handphone yang sedikit canggih.

Saya tertarik dengan presentation bapak Peter semalam tentang sayur. Katanya mana yang lebih bagus sayur yang berlubang dimakan ulat atau sayur yang daunnya sentiasa cantik dan berkilat? Hadirin menjawab...sayur yang berlubang. Jawapan yang sebetulnya kata pak Peter sudah tentu sayur yang berlubang kerana tiada pengawet dan semburan sebab itu ulat makan berbanding sayur yang cantik dan berkilat hakikatnya ia telah disaluti bahan kimia dan ini menyebabkan ulat menjauhi. Namun mata kasar manusia suka yang cantik dan elok sahaja.

Memang benar di mana-mana pun hakikatnya kita terdedah dengan banyak bahan pengawet , pewarna dan perisa untuk menjadikan makanan itu menarik dan sedap tetapi di sebaliknya terdapat banyak perosak. Oleh kerana faktor inilah kita perlukan vitamin.

Memandangkan Shaklee adalah syarikat vitamin pertama dan tertua di dunia, malah sehingga kini ia memberikan satu prestasi yang membanggakan. Langkah Shaklee untuk diperkenalkan di Indonesia adalah salah satu langkah besar dalam membantu ibu-ibu khususnya mempunyai pendapatan yang hebat walau hanya duduk di rumah seperti yang berlaku di USA, China, Taiwan dan Malaysia hari ini.

Saya yakin, semakin lama Shaklee akan semakin berkembang di Indonesia.

khasnya untuk ibu-ibu yang menyusu, kalian seharusnya mencoba vitamin yang membantu dalam penyusuan susuibu iaitu antaranya Protien Soya Shaklee, Alfalfa, Vitalea, Osteomatrix dan Omega.

Ditambah Shaklee mempunyai produk antioksidan yang ampuh yaitu Nutriferon dan sesuai untuk ibu menyusu.

Saya yakin tidak lama lagi ia pasti menjadi trend sebagaimana di Malaysia hari ini.

Bagi ibu-ibu yang mahu mencoba, boleh hubungi kami di facebook kami https://www.facebook.com/messages/ DuniaVitaminAddinnasa.

Ini antara beberapa gambar yang dapat kami ambil semasa New Enrollment Party semalam....

Shaklee Indonesia
New Enrollment Party 3rd June 2013.

Anakkuwiraku Indonesia Shaklee
Bergambar kenangan Jun 2013 bersama GM Shaklee Indonesia.
Moga akan ada rezeki kami untuk datang lagi....doa saya semoga Shaklee Indonesia akan mula berkembang dan terus berkembang.

Jumpa kita dipuncak kejayaan! Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut untuk keahlian / pembelian produk atau jana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Tiada ulasan: