Sabtu, 20 Februari 2010

Omega bantu elak serangan athma..?Jika ibu atau ayah mempunyai salah satu penyakit dari kumpulan ini...

1. Athma

2. Ellergic

3. Resdung

4. Eczema

5. Gegata

Maka anak juga berkebarangkalian boleh mendapat mana2 penyakit dari kumpulan ini juga.

Macam ibu sendiri ada masalah allergic seafood sejak kecik hingga umur 20 tahun, anak ibu mempunyai kebarangkalian mendapat athma, tetapi sebab doc kata melalui pemakanan , penyakit boleh slowly beransur baik. Alhamdulillah walau anak2 ibu, disahkan doktor mengatakan mempunyai athma namun sebab ibu biasakan memberi mereka makan minyak ikan@ omega ,alhamdulillah mereka jarang sakit dan alhamdulillah belum pernah diserang athma teruk atau kata lain semput.

Mengapa omega ya? Ianya membantu agar chest anak tak mudah sejuk dan diserang athma...Berapakah umur yang sesuai untuk diberi omega? Seawal mereka berusia 1 tahun lebih dengan memberi 1biji seminggu. InsyaAllah ianya juga membantu perkembangan otak bayi DHA mereka. Ibu akan cukup risau jika omega di rumah kehabisan bekalan kerana ibu tak mahu anak2 ibu mudah sakit terutama kerena kami selalu menggunakan aircond di rumah.Salam sayang dari ibu

1 ulasan:

Kimmy berkata...

salam kak,

kimmy nk tanya pasal omega pill ni. kimmy ada eczema, boleh elok ke kalau mkn omega? kimmy masih menyusu anak..apa supplement yg elok.