Selasa, 15 September 2009

Adakah hanya untuk Ramadhan??

Ada yang bertanya kepada ibu, adakah alfalfa dan performance ini hanya untuk bulan puasa sahaja? Bagaimana apabila sudah habis ramadhan? Boleh diteruskan?

Jawapannya ialah alfalfa dan performance ini boleh diambil walau pada bulan bukan ramadhan. Ini kerana alfalfa adalah



1. Alfalfa merupakan RAJA SEGALA TUMBUHAN. Ia mempunyai sistem akar yang panjang – 20 hingga 30 kaki

2. Merupakan ramuan :
• Medical benefits of herb – dikenali sejak berzaman lagi

3. Makanan paling lengkap membekalkan :
• 15 mineral
• 10 vitamin
• 8 enzim
• Fiber (saponin)

4. Sumber yang terkaya dengan klorofil

5. Merupakan sumber mikronutrion yang paling kaya – membuatkan system badan berjalan lancar

RAHSIA ALFALFA


1. Ibu yang menyusu anak – merangsang pengeluaran susu

2. Terkenal untuk merawat 3A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy

3. Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Colon disorder (penyakit usus)
• Kencing manis
• Ulcer
• Melawaskan usus
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera
• Buah pinggang

4. Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghazaman
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa
• Pencernaan

5. Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastric
• Eczema (penyakit kulit)
• Anemia
• Sembelit
• Kurang bau badan,nafas, dan foot odor

6. Promotes pituitary gland function

7. Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver


Namun apa yang ibu tahu alfalfa tidak boleh diambil oleh golongan yang mengidap penyakit SLE iaitu systemic lupus erythematosus, di mana apa yang ibu tahu tentang penyakit ini adalah mengenai antibodi berlebihan dan boleh mengancam kesihatan.

Bagaimana dengan Performance Drink?


1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong mencegah dehydration tu.


(Ibu memang sentiasa pastikan rumah mempunyai stok simpanan Performance di dalam peti sejuk untuk waktu2 kecemasan dan ianya sangat membantu)

4 ulasan:

  1. Alamak... cam terkonpius jap..

    So, dgn intake alfalfa nih, x perlu la ambil vit b complex yer?? koz ia adalah makanan paling lengkap...mcm tu yerrr???

    or which one is better? kalau tak salah lin, kalau pengambilan excessive vitamins pun memudaratkan kita kan? ker? (pengetahuan stakat biologi je yg pun dah lama tinggal, berkarat2 dah....;))

    BalasPadam
  2. info yg berguna... Harap2 dgn alfalfa nie pt la meningkatkan quantiti susu... yeyeye

    BalasPadam
  3. Memang Alfalfa dikategorikan sebagai makanan pelengkap dan ada beberapa orang menyamakan ianya dengan sprulina, namun kandungan setiap zat untuk bukan mengikut sukatan USRDA seperti yang sepatutnya di ambil oleh tubuh mengikut kajian pakar pemakanan. Oleh sebab itu kita memang disarankan mengambil multivitamin, b com dan vit C.

    Jujurnya mereka yang hanya bergantung kepada sprulina tidak memperolehi kesihatan yang optimum kerana sukatan semua vitamin bukanlah pada dasar keperluan badan mengikut USRDA.

    Ingin juga saya selitkan tiada istilah pengambilan terlebih atau excessive dalam pengambilan supplement KECUALI untuk vitamin A (atau lebih dikenali Beta Carotene) dan Vitamin E kerana kebanyakkan vitamin selain vitamin ini akan disingkirkan dalam sistem perkumuhan apabila tidak diperlukan oleh tubuh badan.

    BalasPadam
  4. macamana orang lelaki boleh tak guna alfalfa.suami saya mengalami keletihan yang melampau dan satu masa dulu dia pernah ada kencing manis atau ada supplement shaklee yang boleh membantu masalah suami saya ini.?

    isteri perihatin

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Kami sangat menghargainya.