Rabu, 5 Ogos 2009

Better You Better World Contest

Sempena kedatangan Ramadhan tahun ini , ibu ingin berkongsi dengan semua teman2 ibu satu lagi produk Shaklee yang ibu amalkan terutama pada bulan puasa selain hari panas( nak avoid dehydration), hehehehe. Produk itu ialah Performance Drink.

Apa dia performance drink? Bagi yang baru mengikuti blog ibu pasti tertanya2 apakah Performance Drink ini. Ia adalah salah satu produk minuman pemberi tenaga yang memberi kita karbohaidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.

Selain itu ia membekalkan bendalir dan elektrolit untuk membantu mencegah penyahhidratan. Secara klinikal telah terbukti dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang mengalir bagi penghidratan yang wajar.Ianya sangat bagus untuk diambil sepanjang kita berpuasa. Ibu juga memastikan rumah ibu mempunyai bekalan performance drink setiap masa kerana ia dapat membantu ibu, abah , Addin dan Nasa ketika keadaan memerlukan seperti demam, cuaca panas dan seandainya kami mempunyai aktiviti keluarga yang boleh dikatakan lasak. Rasanya similar to minuman oren Tang.

Bagi ibu2 yang menyusukan anak dan telah lama mengikuti blog ibu, produk ini tidak asing lagi bagi mereka. Begitu juga dengan mereka yang aktif dengan apa jua sukan termasuk marathon sangat menyukai produk ini. Ianya berharga RM66(harga ahli Semenanjung) dan boleh di consume selama sebulan.Sepanjang berpuasa ibu dan keluarga mengamalkan mengambil minuman ini sewaktu bersahur dan berbuka. Ia sungguh berkesan bagi ibu kerana dapat berpuasa sambil menyusukan Nasa tanpa merasa keletihan kerana berpuasa.

Sempena bulan puasa ini dan bagi mereka yang ingin mencuba produk ini bolehlah mengambil peluang ini disamping dapat menyertai contest yang akan bermula pada 5 Aug sehingga 1 September 2009 yang dianjurkan oleh ibu.



Better You Better World Contest
5 Ogos-1 September 2009

Lengkapkan ayat berikut:

Bermalam di Marriot Putrajaya menjadi idaman saya kerana............................................. ( tidak lebih daripada 21 patah perkataan)


Hantarkan bersama
Nama:
Alamat :
No K/P :
No tel :
Order No:( terdapat pada resit belian)
sebagai bukti pembelian kepada email : addinnasa@gmail.com

Syarat penyertaan:

1. Setiap pembelian 1 Performance Drink menggunakan ID 395863 melayakkan anda menghantar 1 penyertaan. (Jika 2 belian dalam satu invois maka anda layak menghantar 2 penyertaan dan seterusnya)

2. Untuk membuat pembelian, boleh pergi ke Branch Shaklee yang berdekatan dengan anda ataupun telefon tol free 1800-88-6577 dan membuat pesanan menggunakan ID 395863. Boleh terus dapatkan invoice no sebaik sahaja pembayaran telah dibuat.

2. Lengkapkan ayat yang diberi mengikut kreativiti anda. Pemenang dipilih berdasarkan ayat yang paling kreatif.

3. Emailkan penyertaan anda bersama butiran lengkap kepada email : addinnasa@gmail.com

4. PENTING:- Invois perlu disimpan sebagai bukti pembelian dan akan dituntut apabila nama pemenang diumumkan kelak.

5. Keputusan juri adalah muktamad.


Hadiah Utama

Bermalam 1 malam di Marriot Putrajaya beserta sarapan untuk 2 orang.
***Pakej tidak termasuk kos pengangkutan pergi balik, makan tengahari dan makan malam
***Tarikh Penginapan adalah antara bulan Nov 2009 - Jan 2010.

Hadiah tempat ke-2 hingga ke-5

Barangan Crabtree yang bernilai RM50


Hadiah Penyertaan

Penyertaan pertama, ke-50 dan ke-100.


***Here's a BONUS ENTRY !!!***

If you have a BLOG, blog about this contest and send us your blog link and your name.
The CHOSEN BLOGGER will receive a mystery GIFT !!!
(Ini terbuka kepada semua blogger!)



32 ulasan:

  1. kalu beli brg slain performance drink,xleh jadik bukti pmbelian ke,huhu...

    BalasPadam
  2. ENTRY SAYA
    http://keloncot.blogspot.com/2009/08/saper-nak-menang-penginapan-di-marriot.html
    harap okay jea..

    BalasPadam
  3. saya nak grab yang bonus entry tu jer lah kot...hehheheh..gd luck to all contestants

    BalasPadam
  4. Faz,
    Bertahun ibu buat Shaklee, bulan puasa memang orang hanya cari performance drink...hehehe.It's really support for those yang berpuasa!


    UmmuMishkah
    Jom join!


    Nadye,
    Thanks for your link!

    Yatie Chomeyl
    Boleh jek dear!


    Sha Parin, thanks for your entry!
    http://shaparin.blogspot.com/2009/08/free-hotel-stay.html

    BalasPadam
  5. I am blogger,

    dah blog http://qsher.blogspot.com/2009/08/better-you-better-world-contest.html

    xoxo
    http://iblogaholic.info

    BalasPadam
  6. oh.. kena beli produk nya dulu ya.. baru blh join contest ni.. eemmmm bunyi cam menarik gak.. akan dipertimbangkan dulu k

    BalasPadam
  7. I am your silent reader... I love Performance Drink! I'll grab this opp. Thanks!

    BalasPadam
  8. yeah. i love performance too. make my puasa better than usual, tak rasa macam puasa lansung! less dehydrated, less tired, less pressure and more energetic.

    sure, will joint the contest.

    BalasPadam
  9. Sherry
    Thanks for the post!

    Cute Miut78
    Boleh cuba, serius berbaloi. Kalau sesape menyusu lagi terasa kepuasan minum ini.

    Anonymous
    Thanks for ur support! Join la.

    Aishah
    Join jangan tak join...

    BalasPadam
  10. Salam...

    ni N3 ku:

    http://anamarza.blogspot.com/2009/08/better-you-better-world-contest.html

    BalasPadam
  11. emm...mcm berminat nak try produk tu(dan yg best boleh join contest!)..
    ibu...kalau minum energy drink ni tak jd weight gain ker? risau plak...sbb i ni jenis yg senang naik bdn..now i tgh menyusukan my bb(3 months old)

    BalasPadam
  12. Anamarza
    Thanks for the post!

    Mama zharfan
    Minman ni cuma minuman memberi tenaga, tiada yang boleh buatkan weight gain, jangan risau ye. Ia cuma bantu badan kita tak dehydrate sebab berpuasa especially sebab nak susukan baby.

    BalasPadam
  13. boleh tambah susu tak kalau minum nie? cam menarik gak..

    BalasPadam
  14. orait.thanks for the reply...kalau nak beli produk ni terus dgn ibu boleh ker?

    BalasPadam
  15. Nadnye
    Ianya bukan minuman penambah susu tapi lebih kepada membantu tubuh kita sustained walau dalam kedaan panas terik mahupun berpuasa. Bagi ibu2 yang berpuasa dan menyusukan anak,ianya dapat membantu mengekalkan air dalam badan dan secara langsung dapat menyusukan anak dengan tenang dan tanpa kerisauan.

    Mama Zharfan
    Boleh tiada masalah, setiap pesanan akan dihantar bersama invoice asal belian sebagi bukti pembelian.

    BalasPadam
  16. Salam ibuaddin, macam nak masuk..tunggu link dariku ye.

    BalasPadam
  17. Lupe plak nak inform..hadiah dah sampai. Dah try pun.Memang bestlah..tangan lembut je..walaupun after basuh tangan tadi (sebab basuh pinggan) still wangi n soft..huhu..cam nak jadik addicted plak. thanks aniwei.

    BalasPadam
  18. Insya Allah, nanti nak beli....minggu depan yer ibu :)
    i memang jenis yg cepat penat/letih bulan puasa...tu risau sbb now tgh breastfeed wpun not exclusif :)

    BalasPadam
  19. miszMama
    Boleh, hope you like it!

    Mama zharfan
    Boleh, boleh cuba minum walaupun bukan hari puasa, percayalah tak terasa letih pun walau dalam panas terik. Emak ibu bawa gi umrah lagi dan emak ibu pun kata tak terasa letih walau kat sana panas terik.

    BalasPadam
  20. salam ibu addin ..dh blog about this contest..feel free to view

    http://mamatisya.blogspot.com/2009/08/saper-nak-stay-1-night-marriot.html

    BalasPadam
  21. Salam..daku da wat entri kat http://miela77.blogspot.com/2009/08/better-you-better-world-contest.html

    BalasPadam
  22. Wow...brilliant way to market the product....bleh amik tips nih sebab kita pun online seller and at the same time a blogger..

    will definately grabe the opportunity....

    Btw, Salam Perkenalan

    BalasPadam
  23. Alamak! Best nyer hadiah! Tapi kena ada pembelian yer ... Hmmmmm!!

    BalasPadam
  24. Delimasari
    Hadiah dia best!

    Precious
    Performance drink tu memang bagus untuk puasa dan hanya RM66, tapi ada rezeki hadiah Marriot tu berharga RM420!

    BalasPadam
  25. Kak,saya confius sikt ni

    Emm klu tak buat pmbelian pun boleh join contest ni ke?Yg ttg bonus entry tu macamna?

    BalasPadam
  26. salam...
    i dah blogged about this contest (ie for bonus entry) :

    http://suzie284.blogspot.com/2009/08/better-you-better-world-contest.html

    tq!!

    BalasPadam
  27. salam, saya join bonus entry boleh kan? mana tau ada rezeki..

    http://qasehhanizd.blogspot.com/2009/08/better-you-better-world-contest.html

    BalasPadam
  28. salam..
    sya dh wt entry psl performance drink nih..
    sila la jengah..hehe

    http://ajournalofmybaby.blogspot.com/2009/08/better-you-better-world-contest.html

    BalasPadam
  29. salam ibu...

    saya dah masuk dah contest tu...1st try join contest sejak berblog....tp tak teror lg nak berblog tu sbb saya tak tahu nak linkkan blog..terukkan saya nie...hehehe...salam perkenalan...

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Kami sangat menghargainya.