Khamis, 30 Julai 2009

Tahniah buat ibu kepada...

40 penyertaan - merangkumi hampir 33,209 patah perkataan utk dinilai dldm masa 4 hari! Bukan tugas mudah – tiada kriteria yg rigid boleh dijadikan rujukan. Posting yg dramatik atau yg lucu menjadi pilihan? Pastinya setiap satu dari kesemua 40 pengalaman adalah unik – tiada yg kurang, superior apatah lagi setara. Gaya dan bahasa penulisan? Ini bukan pertandingan menulis cerpen. Akhir sekali, biar saja “deria” yg menentukan.
Tahniah kpd semua ibu-ibu yg telah memberikan sehabis tenaga/masa mengenang kembali setiap detik pengalaman dan menzahirkannya semula dlm posting anda. Meminjam kata-kata dr sebahagian ibu-ibu:- semoga anak-anak ini setalah dewasa akan membaca posting ibunya dan memahami penderitaan yg ibu mereka lalui.
Setelah ditimbang tara – deria dan akal sepakat mengesahkan ibu-ibu yg bertuah utk menerima hadiah yg ditawarkan adalah ibu-ibu kepada anak-anak ini (tidak mengikut turutan):

Damia Aleesya
Nur Aleesya Mohd Adzhar
Muhammad Uwais


Manakala hadiah saguhati adalah milik ibu-ibu bagi anak-anak ini:

Muhammad Najmi Isyraq
Shafiq Nazhan
Nur Humairah Adelia

Tahniah kpd kesemua ibu-ibu. Anda semua adalah pemenang – pemenang di hati anak-anak anda.
Abah AddinNasa

Ini ialah post dari juri iaitu Abah kepada Addinnasa. Buat pengetahuan kalian, abah seorang juri yang sangat tegas di mana ibu tidak boleh mengganggu atau memberi sebarang pujian ke atas mana2 post untuk mengelakkan sebarang bias. So, ibu ingin mengucapkan tahniah kepada yang berjaya.... bagi yang tidak berjaya sila tunggu Better World Better You Contest pada bulan August ini.

Bagi yang berjaya, sila emailkan nama penuh, alamat dan no tel untuk di hubungi bagi urusan penghantaran hadiah. Tahniah sekali lagi!