Ahad, 4 Disember 2022

Triple Gems

Mereka kenal minuman kesihatan dari mereka kecil. Dari mereka tak kenal apa-apa dan mereka sangka ia susu biasa.

Meal Shakes+ Energizing Soy Protien + Performance drink saya bancuhkan sekaligus dan jadikan minuman sebelum mereka ke sekolah. 
Saya tak sediakan makan pagi kerana minuman ini sahaja dan mencukupi untuk mereka bertahan dalam 2-3 jam sebelum sampai masa rehat.

Nanti masa rehat saya dan suami akan datang sekolah Anchi bawakkan mereka makanan. Jika mereka nak makan bersama kawan, kami suami isteri setia menanti di kantin atau ruangan legar sekolah. Habis waktu rehat barulah kami pulang ke rumah.

Hingga kini, alhamdulillah ia menjadi peneman setia bila mereka tak sempat nak makan atau sambil menunggu makanan. Cuma sekarang mereka minum bersama tambahan lain seperti Cinch dan Life Shake kerana mereka nak dapatkan berat yang ideal.

Energizing Soy Protien atau nama baru adalah ESP wajib ada dalam rumah. Kini mereka minum dengan ilmu. Bila nak kulit cantik, nak badan ada muscle perlu protien. Sekarang dah tak perlu nak membebel suruh mereka makan vitamin. Mereka tahu dah vitamin apa yang badan perlu ambil. Cuma sekali sekala mereka akan bertanya vitamin apa lagi yang membantu keperluan tumbesaran otak mereka. 

Alhamdulillah, bila mula dari kecil, ia tak menjadi banyak perbalahan. Ditambah abah mereka adalah orang yang jaga kesihatan, timbang di rumah sentiasa menjadi perhatian. 
Usaha sihat juga satu dakwah. Mula dari rumah. Kita bukan hanya nak anak yang berjaya dalam akademik tetapi umat Nabi Muhammad yang sihat dan mementingkan kesihatan.
Wajib ada sebagai penanda aras 


Penafian : Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan ntuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendpaat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

Tiada ulasan: