Isnin, 13 Mei 2019

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu : Mengapa Cinch Shake Shaklee pilihan terbaik sahur?

Baru-baru ini Shaklee mengadakan kelas Health and Wellness Talk di Kuala Terengganu. Dihadiri hampir 50 orang pengedar Shaklee dan consumer.

So dalam sesi tu Pakar Nutrisi Shaklee Puan Sarah ada berkongsi tentang kebaikan produk Cinch Shake Mix Shaklee yang sangat sesuai dijadikan santapan sahur memandangkan kerana kandungan glisemik indeksnya sangat rendah. Ia mengandungi Protien Leucin yang membantu membakar lemak dan menjaga muscle supaya walaupun kurus tapi kita tak nampak flabby [ flabby = kesan kehilangan otot menjadikan badan menggelebeh]

Saya ada juga share kan tentang Makanan Rendah G.I dalam penulisan saya minggu lepas. Boleh baca sini untuk lebih lanjut .

Maka salah satu produk yang rendah glisemik Indeks adalah Cinch Shake Mix Shaklee.

Paling menarik kerana setiap Cinch Shake Mix Shaklee mempunyai kandungan Glisemik Indeks yang berbeza.

Cinch Shake Mix Kuala Terengganu
Bacaan Glisemik Indeks Cinch Shake Mix Shaklee

So bila dah tahu bacaan ini sangat mudah la kita nak consume....dan ini adalah berita baik untuk pesakit Diabetis!

Memandangkan pesakit Diabetis perlu menjaga pengambilan makanan mereka agar kandungan gula dalam darah mereka terkawal maka pengambilan makanan yang rendah glisemik indeks sangat membantu mereka.

So saya amat syorkan pesakit Diabetis untuk mencuba Cinch Shake Mix Shaklee ini kerana kandungan glisemik indeks produk ini sangat rendah maka sesuai untuk dijadikan amalan.

Saya dan suami sendiri amalkan Cinch Shake Mix sebagai salah satu menu sahur harian kami.

Alhamdulillah takde la terasa badan berat sangat bila nak solat subuh dan mengaji. Jika dulu biasa sahur mesti makan nasi...kadang-kadang dulu terlelap juga la sebelum nak solat subuh tu. Kini selepas amalkan Cinch Shake Mix Shaklee untuk sahur, badan lebih ringan dan produktif.

Bila dah umur 40 ke atas ni, kami cuba kurang-kurangkan makan nasi dan makanan manis [bergula] bila dah tahu ia boleh memudaratkan kesihatan dalam jangka panjang.

Ditambah bila tengok kawan-kawan yang ada penyakit berat seperti kanser, diabetis kronik, jantung dan strok. Maka kita yang masih sihat kena selalu beringat. Wallahu alam.


Sesungguhnya mencegah lebih baik dari berubat.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Pengedar Shaklee Kuala Terengganu 
 Nak beli produk Shaklee ?
 Nak JOIN AHLI Shaklee ?
 Nak makan produk Shaklee secara PERCUMA?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 📱 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 🌻 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas komen anda. Kami sangat menghargainya.