Isnin, 26 Februari 2018

Vitamin B Complex bantu anak belajar dengan lebih fokus?

Kami dinner di luar tadi....kesian melihat sorang staff ni...mungkin dah terlalu penat jadi beliau tak dapat nak fokus apa yang customer request. Kami minta set sudu garfu untuk 2 orang...beliau  hantar dalam keadaan macam mamai.... sampai di meja hanya garfu yang dihulurnya. Ya beliau dah terlalu penat sebenarnya.

Ya bila badan dah terlalu letih sebenarnya otak kita pun tak dapat nak fokus pun pada apa yang kita sedang buat. Sebab tu pentingnya makanan yang sihat, sedikit senaman dan supplement tidak kurang penting untuk diambil setiap hari.

Tidur adakala memang tak dapat 8 jam...namun jika kita dapat tidur yang berkualiti insyaALLAH mood kita masih baik dan kita bersemangat nak buat kerja atau tugas kita.

Ramai yang tak sedar badan mereka keletihan yang melampau sehinggalah ada sesetengah sehingga jatuh sakit....

Sebenarnya antara vitamin penting yang bagus kita amalkan adalah B complex.

Apa yang saya notis pengambilan B complex membuatkan kami lebih ceria dan punya mood yang baik. Begitu juga dengan anak-anak....pengambilan B complex bantu mereka lebih fokus pada pembelajaran mereka.

Ini saya akui kerana saya memang amal makan B complex sejak zaman study kat Universiti Malaya lagi. Pengambilan B complex dan Lecithin yang konsisten membantu saya fokus pada subjek yang saya ambil zaman belajar dulu.






So untuk mak dan ayah yang ada anak bersekolah, boleh bekalkan mereka amalkan makan supplement seperti Omega, Lecithin dan B complex yang membantu mereka fokus dan lebih mengingat pada apa yang mereka belajar.


Selain membantu anak kita fokus ia juga bantu anak kita ceria dan kekal aktif sepanjang hari.

Selamat mencuba.








♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa