Sabtu, 29 April 2017

Jumaat, 21 April 2017

Harta boleh dibawa mati

April 21, 2017 0 Comments

Ya Allah limpahkan lah rezeki yang halal supaya aku boleh membawa hartaku ke akhirat nanti.

SIAPA KATA HARTA TIDAK BOLEH DIBAWA MATI.

Haji Osman. Pemilik salah sebuah pengusaha kilang batik & pakaian terkemuka di Semenanjung, memang dikenal atas kedermawanannya, seakan harta tidak begitu berharga baginya. Seakan dunia ini telah begitu hina di matanya.

Inilah mungkin pandangan mata dari orang yg dunia di tangannya & akhirat di hatinya.

Maka beberapa orang pengusaha muda yg bersemangat mendatangi beliau.

“Ajarkan pada kami, Ji,” kata mereka.. “bagaimana caranya agar kami seperti haji Osman. Boleh berniaga maju sukses, tidak cinta pada harta dan tidak sayang pada kekayaan... Hingga seperti haji Osman, bersedeqahnya terasa ringan”.

“Wah", sahut Haji Osman tertawa, “Antum salah alamat!”

“Mengapa?”...

Kalian datang pada orang yg salah.... Saya ini SANGAT SAYANG PADA HARTA DAN SUKA PADA HARTA SAYA. Saya ini sangat mencintai aset yg saya miliki ".

“Sebab apa?”..

“Oleh kerana sangat cinta & sayangnya saya pada harta, SEHINGGA SAYA TIDAK RELA MENINGGALKAN HARTA SAYA DI DUNIA INI. AKAN SAYA BAWA MATI BERSAMA KE DALAM KUBUR.

Sebenarnya saya TIDAK MAHU BERPISAH dengan kekayaan saya. Makanya sementara saya masih hidup ini saya titipkan dulu.

Tumpangkan pada masjid,
Tumpangkan pada anak yatim,
Tumpangkan pada fakir miskin,
Tumpangkan pada surau,
Tumpangkan pada pondok pengajian,
Tumpangkan pada pejuang fii sabilillah.
Tumpangkan pada Guru2 Agama
Tumpangkan pada karyawan yg rajin Ibadah.
Tumpangkan pada saudara-mara dan sahabat handai yg sedang sakit di hospital.

Alhamdulillah ada yg berkenan mahu ditumpangi, saya senang sekali.

Alhamdulillah ada yg sudi diamanahi, saya bahagia sekali.

Insyaa Allah... DI AKHIRAT NANTI SAYA BOLEH AMBIL BALIK, APA-APA YANG SAYA TUMPANGKAN DULU.

Saya ingin kekayaan saya itu dapat saya nikmati berlipat-lipat di alam kubur & di akhirat".

“Jadi..!” Siapa bilang harta tidak dibawa mati....?

Harta itu dibawa mati....!!! Caranya ? ...

JANGAN BAWA SENDIRI... Minta tolong dibawakan oleh anak yatim, fakir miskin, orang-orang yang berjuang di jalanNya dan lain-lain..
kerana anak & keluarga, saya cuma bagi pakai kain putih sahaja..
.

Terus sahaja SHARE jika bermanafaat.

Sabtu, 15 April 2017

Mencegah penyakit 5 serangkai dikalangan kanak-kanak

April 15, 2017 0 Comments
Bercerita tentang penyakit 5 serangkai ini..ia sebenarnya perlu diketahui dan diambil berat terutama pada parents.

Jika suami sihat tetapi isteri ada resdung maka anak tadi juga terdedah kepada cabaran untuk mendapat penyakit yang berada dalam senarai 5 serangkai.

Apa dia penyakit 5 serangkai sebenarnya?

1. Ekzema
2. Resdung
3. Gegata
4. Alergik
5. Asma

Anak kecil sangat fragile dan terdedah kepada banyak penyakit.




Maka oleh sebab itu sebagai ibu bapa kita perlu ambil berat tentang pemakanan anak kita.

Hari ini kita terdedah dengan pemakanan yang rata-rata adalah GMO termasuk dengan pencemaran yang berlaku sekeliling kita.

Maka langkah berjaga-jaga adalah dengan menyediakan anak kita supplement yang membantu menguatkan imun sistem mereka.

Antara supplement yang disyorkan untuk kesihatan anak ialah

1. Meal Shake Shaklee:


Ia mengandungi ke semua multivitamin yang diperlukan oleh anak untuk proses tumbesaran mereka. Meal shake juga sangat kaya dengan serat dan dapat membantu mengatasi masalah sembelit dikalangan kanak-kanak.

2. Omega Guard Shaklee :


Ia kaya dengan DHA dan Omega 3 yang membantu proses perkembangan otak mereka selain ia sangat bagus untuk kesihatan mata si manja.



3. Vitalea chewable :


Ya ia juga vitamin multivitamin namun dalam bentuk tablet yang boleh dikunyah seperti gula-gula.
Namun disyorkan kepada anak yang telah pandai mengunyah makanan.


4. Nutriferon :

Ia adalah supplement imun booster dan disyorkan kepada anak yang mempunyai sistem imun yang lemah dan mudah terdedah kepada penyakit melalui aktiviti harian atau kawan di sekolah.



Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut  tentang penyakit 5 serangkai pada anak-anak, boleh hubungi kami melalui

Email : nnorita78[@]yahoo.com

atau

www.wasap.my/60128535689





 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 14 April 2017

Kami budak projek

April 14, 2017 0 Comments


Kami ni roomate masa kat UM. Course tak sama tapi kami memang selalu keluar bersama.

Kami memang gila join projek. Setahun ada lebih 10 projek kami join.

Antara projek yang kami aktif bersama ialah Bola Sepak 9 Sebelah. Saya pengerusi projek manakala Faiz one of ahli jawatankuasa.

Satu-satunya projek kami bersungguh buat sebab kebanyakkan dalam projek tu wanita. Memang best! Kenangan paling manis.

Ya kami budak projek ! Terima kasih buat semua senior yang membantu membentuk jiwa kami hari ini yang mana kami belajar banyak dari projek.

Selasa, 11 April 2017

Pengedar Aktif Shaklee - Event Shaklee Miri

April 11, 2017 0 Comments
Bulan April adalah bulan yang sedikit sibuk untuk kami kerana ada beberapa meeting dan training yang perlu dihadiri.

Ya anak terpaksa berkorban tak ke madrasah kerana alasan rindu nak makan mee kolok.

Ya dah setahun kami tak ke Miri.

Sebenarnya banyak perkara yang dirindui selain kawan-kawan di Miri. Suasana Miri yang aman dan tenang. Makanan Sarawak seperti Laksa dan Mee kolok yang terkenal di Lutong iaitu Pak Wan Cafe.

Esok malam ada kelas Health and Wellness Talk oleh nutrisi Shaklee iaitu Miss Tracy.


Jika anda free dan nak lihat peluang yang Shaklee ada...jom join us!



Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tak siapa yang tahu.


Kalaupun ramai yang ahli Shaklee, tapi masih ramai yang tak kenal produk Shaklee.


So jika anda yang nak kenal lebih dekat...jom jumpa di sana.


Shaklee Class Miri


Info lebih lanjut SILA TEXT Di SINI

Anak suka makan ayam? Jangan lupa sediakan vitamin.

April 11, 2017 0 Comments
Masa saya kecik dulu saya sempat merasa bela ayam daging... dari anak ayam sampailah ayam boleh sembelih. Proses ayam membesar pun makan masa dalam 3 bulan. Dapatlah saya lihat sendiri perkembangan anak ayam tu sampailah boleh di makan maksudnya dah matang.

Tapi memandangkan faktor ekonomi hari ini yang mana permintaan melebihi penawaran maka dari situ wujudlah ayam GMO iaitu ayam yang di inject agar cepat besar. GMO bermaksud Genetic modified organisme. Jika dulu ayam membesar 3 bulan tapi sekarang hanya 28 hari sahaja.

Baru ni saya lihat satu gambar yang menunjukkan banyakkan ayam yang mati kerana sakit....tak mustahil kerana zaman sekarang kebanyakkan produk makanan kita termasuk buah adalah GMO produk.

Ya kerap makan ayam juga boleh bawa masalah kesihatan pada kita dan terutama anak-anak yang sedang membesar.

Setiap kali lepas makan ayam atau daging saya pesan anak-anak saya makan vitamin untuk boost immune system seperti Nutriferon, Lecithin, Omega Guard dan Carotomax. Kenapa Carotomax? Oh kerana ia bukan hanya vitamin bagus untuk mata tetapi kerana ia berkuasa 3 kali ganda dari vitamin C.
Jadi hari ini, kerana pemakanan kitaa terdedah kepada punca penyakit maka pengambilan vitamin adalah sangat penting.
So ibu-ibu dan ayah-ayah diluar sana...jangan lupa sediakan vitamin untuk seisi keluarga. Mencegah lebih baik dari merawat. Bila kita sekeluarga sihat insyaAllah anak aktif dan mak ayah dapat bekerja dengan lebih produktif.

Mencari vitamin seisi keluarga? Boleh terus whatsapp saya di www.wasap.my/60128535689 untuk dapatkan konsultasi.

Ahad, 9 April 2017

Belajar tentang Detox - program Shaklee Miri.

April 09, 2017 0 Comments
Sebelum ni posting saya ada cerita tentang Herb Lax kan? Ia untuk detox khusus bahagian usus. Pernah dengar kerak usus? Ya siapa yang amal Herb Lax pasti akan rasa perbezaan ketara dalam proses membuang.


Namun ada set detox yang lengkap dan lebih efektif untuk dapatkan kesan yang lebih baik.

Jom attend Health and Wellness Talk di Miri.


InsyaALLAH kami juga akan datang dan sertai talk ini. Kami sediakan hadiah menarik untuk anda yang datang.

Jangan lepaskan peluang!








Sabtu, 8 April 2017

Hakikatnya yang tak best tak dizahirkan

April 08, 2017 0 Comments
Saya tertarik dengan gambar ini yang menggambarkan rahsia sebuah kejayaan.....


Apa yang orang tak nampak dengan sebuah kejayaan.

Ramai yang nak berjaya seperti si polan bin si polan kerana kejayaan yang telah dicapai.


Ramai yang nak hidup macam si polan kerana life freedom, money freedom yang dicapainya....


Ini kerana orang dah nampak hasil kejayaan si Polan.


Tapi apa yang orang tak nampak adalah usaha si Polan....pengorbanan yang dilaluinya.....dedikasi yang diberikan oleh si Polan...disiplin yang dilakukan oleh si Polan...kegagalan si Polan yang takde orang nak tahu....dan kekecewaan yang pernah dilalui oleh si Polan.


Itulah semua Proses yang membuatkan si Polan berjaya mencipta nama dengan sebuah kejayaan.


So jika anda give up dan ambil langkah mudah buat benda baru ....hakikatnya ending masih sama kerana sebuah kejayaan perlukan usaha, komitmen, dedikasi, disiplin, pengorbanan, kegagalan, kekecewaan dan kesabaran.


Ya dalam usaha jangan lupa doa pada ALLAH....bantulah aku dalam usahaku. Berikan aku kekuatan dan kesabaran dan masukkan aku ke dalam golongan orang yang berjaya dengan kejayaan yang besar.


Kejayaan itu datang dari Allah.

Jangan lupa dekati Allah setiap saat di kala senang dan susah semoga diberi kejayaan yang diberkati.







Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Bersihkan usus dulu kalau nak sihat.

April 08, 2017 0 Comments
Ada orang jika ada masalah sembelit jika dulu pasti akan cari julap. Adakala pengambilan julap biasa boleh menyebabkan cirit birit yang berlarutan sehingga mengakibatkan badan lemah disebabkan kurang air.



Tapi produk Shaklee ini adalah satu jenis julap yang bertindak secara lembut dan tidak membuat kita memulas sehingga cirit birit.



Jika anda ada masalah sering sakit...masalah kulit atau jerawat...cuba amalkan amik Herb Lax Shaklee ni.


Dulu saya hanya akan makan seminggu sekali atau dua sahaja. Namun selepas saya tukar cara alhamdulillah nampak kesihatan lebih baik.


Ya perut kita adalah punca penyakit. Usus yang tidak bersih mengundang banyak penyakit tanpa kita sedar.


Ya jika anda mahu kurus juga , paling utama usus perlu bersih supaya penyerapan lebih baik dan berkesan.


Herb Lax Shaklee ini terdapat dalam set Detox Shaklee. Untuk mereka yang nak kekal sihat boleh amalkan set Detox Shakle sebagai permulaan.

Detox Set Shaklee




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Nak beli produk Shaklee ?
Nak JOIN AHLI Shaklee ?

Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689



♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 7 April 2017

Doa yang bagus dibaca pada anak sebelum mereka lena.

April 07, 2017 0 Comments
Saya belajar dari kawan baik saya, amalkan doa ini sambil memegang ubun-ubun anak sebelum mereka tidur dan bacakan doa yang Nabi Muhammad saw bacakan kepada Ibn Abbas.


Apa yang saya nampak alhamdulillah jiwa mereka lebih terbentuk ke arah kebaikan dan sebagai salah satu usaha agar anak kita mahu mendalami ilmu agama.



Doa nabi Muhammad kepada Ibn Abbas.
Jangan biarkan mereka lena selagi kita tak mendoakan yang baik untuk mereka.





Ya kita ikhtiar....cabaran akan datang untuk anak-anak sangat hebat. Doa mak ayah lah menjadikan benteng pada mereka.

Jom kita amalkan supaya anak-anak kita menjadi golongan yang soleh dan teguh memperjuangan agama Islam di hari akan datang.




Untuk berjaya kena lalui "proses'?

April 07, 2017 0 Comments
Semalam saya dengar sharing dari leader saya kepada sideline beliau....tentang "Proses".


Satu topik yang menarik untuk dikupas.


Semasa kita sakit, kita sedar kita perlu melalui proses pemulihan untuk penyembuhan.


Melihat perkembangan anak baru kita sedar bahawa mereka juga melalui proses pembesaran.
Bayi mula dengan menangis, merangkak, bertatih, jatuh bangun bila nak mula berdiri dan berlari....ya mereka melalui proses tanpa rasa mengalah.





Paling mudah kita boleh lihat proses kejadian rama-rama.





Ya semua ada proses untuk dilalui.


Untuk kita berjaya dalam satu -satu bidang, kita juga perlu melalui proses.


Proses pembelajaran ini akan lengkap bila kita ada teori dan praktikal.


Ramai yang berjaya kerana menjalani banyak secara praktikal dan ini lebih membantu dalam membentuk cara kita berfikir, bertindak, bercakap dan banyak lagi.



Jika hari ini anda sedang menapak untuk mencapai impian...teruskan lalui proses dengan hati yang lapang dan fikiran yang terbuka. Inilah yang membantu membentuk diri kita lagi 5 - 10 tahun akan datang.

Ya untuk berjaya dalam bisnes Shaklee, seorang distributor perlu belajar , menghadiri latihan dan seminar yang dianjurkan untuk belajar memahami tentang produk dan perniagaan, mempunyai mentor yang rapat dengan anda dan melalui proses berurusan dengan 1001 ragam manusia.


Hati perlu cekal dan positif dan kena bersangka baik pada ALLAH....insyaALLAH jalannya lebih mudah.


Jika hari ini anda masih di takuk yang sama...carilah mentor dan sama-sama belajar membangunkan diri. Semuanya bermula dari sikap dan tindakan.

Saya yakin anda juga boleh berjaya mencapai impian anda dalam Shaklee!


Saya doakan anda bahagia, sejahtera, selamat dan berjaya dunia dan akhirat!

All the best!

Bekerja sendiri pilihan untuk banyak masa bersama keluarga

April 07, 2017 0 Comments
Masih teringat seorang kenalan guru yang baru sahaja meninggal dan dikatakan kerana serangan jantung.

Sebelum meninggal allahyarham sempat berpesan...hargailah keluarga. Ini kerana ramai yang sibuk dengan kerja hakiki , pulang lewat dan adakala lupa nak jaga perasaan ahli keluarga. Terutama perasaan anak-anak yang menanti kepulangan mak ayah yang pulang dari pejabat.


Tanpa kita sedar jika kita meninggal dunia secara mengejut...kehilangan kita akan dikenang untuk 1-2 hari sahaja oleh majikan dan rakan sekerja. Kebiasaaan syarikat atau majikan akan mencari pengganti tempat kita dalam sekelip mata.


Namun yang meratapi pemergian kita adalah ahli keluarga kita sendiri....walaupun telah meninggal dunia bertahun-tahun...ahli keluarga akan tetap mengenang kehilangan kita.

Sesibuk mana kita....pastikan ada masa untuk memeluk orang yang tersayang setiap hari.

Keluarga adalah hadiah terbaik dalam sebuah kehidupan



Maka, hargailah keluarga. Hargailah pasangan. Hargailah anak-anak kita.

Mereka inilah yang akan mendoakan kita bila kita tiada nanti.



Ya sebab itu ramai hari ini mencari peluang bekerja dari rumah supaya dapat meluangkan masa yang banyak bersama keluarga. Masa untuk melihat perkembangan anak dan pembesaran anak yang sangat cepat. Yang pasti kita akan merindui saat mereka semasa kecil dengan telatah yang mencuit hati.
Ingin mencari kerjaya yang mempunyai peluang yang banyak bersama keluarga? Jom sertai kami. Euphoria Shaklee , kejayaan anda adalah kejayaan seluruh keluarga anda.

Call/Whatsapp : 012-853-5689




♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Resveratrol membantu mengecutkan fibroid sebesar 13.3 cm

April 07, 2017 0 Comments
Pernah dengar tak tentang resveratrol ? Apa sebenarnya resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis polifenol yang dipanggil phytoalexin merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan pertumbuhan tersebut terhadap penyakit.

Dalam bahasa yang mudah faham...Resveratrol adalah antioksidan yang sangat tinggi.

Saya terkesima bila mendengar kisah kawan saya yang begitu yakin dengan pengambilan resveratrol untuk mengecutkan fibroidnya yang besar iaitu 13.3 cm. Doktor sarankan untuk menjalani pembedahan membuang fibroid tapi kawan saya minta tempoh untuk usahakan rawatan alternatif.

Paling menakjubkan dalam 3 bulan mengamalkan resveratrol alhamdulillah fibroidnya mengecut dan ajaib ia hilang.

Ya alhamdulillah selepas dapat belajar dengan doktor yang pro nutrisi, baru saya memahami mengapa fibroid atau kanser boleh disembuhkan dengan pengambilan resveratrol secara konsisten.


Ini kerana resveratrol yang mempunyai kandungan antioksidan yang sangat tinggi ini membantu program dalam tubuh kita berfungsi dengan sangat baik dan ini secara langsung menyebabkan sistem imun tubuh menjadi kuat melawan karsinogen.


Jika anda atau ada ahli keluarga atau kenalan yang mencari vitamin untuk mencegah kanser boleh usahakan pengambilan Vivix Shaklee yang memang kaya dengan resveratrol.
Vivix mengandungi resveratrol yang lebih tinggi.




Dapatkan konsultasi lengkap dari kami jika anda berminat untuk mendapatkannya demi kesihatan yang optimum.

Nak kecutkan fibroid
Fibroid hilang selepas 3 bulan amal resveratrol



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 





Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

Nak beli produk Shaklee ?
Nak JOIN AHLI Shaklee ?
Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?

 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689



♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 6 April 2017

Rabu, 5 April 2017

Surirumah yang boleh beli kereta atas nama sendiri ?

April 05, 2017 0 Comments


Saya nak share satu cerita tentang adik saya.

Adik saya ni tak belajar tinggi. Takat SPM aje. Result pun biasa aje.


Tapi alhamdulillah dia cuba juga usahakan Shaklee dan nak belajar berdikit-dikit.


Kebetulan ada yg ajak dia join bisnes produk lain... yang mana boleh datangkan untung jual produk sekotak dalam puluhan ringgit.

Tapi adik saya ni menolak dengan baik... alasan yg dia beri...


Kenapa bestnya Shaklee? Sebab Shaklee ada INCOME STATEMENT.

Untuk orang macam adik saya yang sumber pendapatan hanya Shaklee memang perlu INCOME STATEMENT.

Ya dengan INCOME STATEMENT Shaklee adik saya ni dapat beli kereta Alza atas nama dia sendiri.

Ya itu kelebihannya berniaga Shaklee dan jika lakukan dengan serius.



============

Ada yang tanya kenapa buat loan bank gagal ? Sekarang syarat bank negara sangat ketat... untuk buat loan kereta atau rumah, at least kita ada guna kredit kad. Ini untuk bank lihat disiplin ke tak kita buat bayaran kad kredit td.

So sapa yang serius tu boleh cari mentor cara guna kredit kad buat Shaklee.

Sebab tips guna kredit kad adalah DISIPLIN bayar. InsyaAllah nanti akan datang akan dimasukkan dalam topik pembelajaran kita.


All the best!


Jika anda berminat nak join group ibu yang berjaya dalam Shaklee, jom join group kami.
Kami akan guide anda , paling utama anda mahu berjaya seperti ibu-ibu lain yang dah berjaya!

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia