Rabu, 16 Ogos 2017

# Antioksidan # Batuk dan selsema

Omega 3 untuk seisi keluarga - Anakkuwiraku.com

Masa kecil dulu mak akan bekalkan kami minyak ikan....saya suka bila mak hulur kapsul minyak ikan kerana baunya. Adakala saya akan minta tambahan kapsul kerana saya suka makan dengan kunyah berbanding telan begitu sahaja. Ini kerana nak menikmati rasa ikan. Mak kata minyak ikan ni bagus untuk otak dan untuk antibodi. Minyak ikan tu adalah Omega 3.

Oh ada sesetengah orang tak tahan kerana ada bau hanyir katanya...tapi berbeza dengan saya yang suka dengan baunya. Zaman dulu kami tak tahu pasal Shaklee pun, so mak hanya beli kat farmasi dan masih saya ingat brand minyak ikan tu ialah Seven Seas.

Selepas mengenali Shaklee kami hanya fokus makan jenama Shaklee yang dikenali sebagai Omega Guard. Namun ada juga yang bertanya, jikalau tak makan supplement apa lagi sumber Omega 3 ?

Percaya tau tak bila sebut Omega 3 otak saya akan terus tergambar ikan Salmon....

Omega 3-untuk-seisi-keluarga



Namun sebenarnya ada beberapa lagi makanan yang kaya dengan sumber Omega 3 seperti makerel, sardin, tuna dan kerang. Selain itu kacang walnut, Kacang Brazil , kacang soya, flax seed dan ada beberapa jenis bijiran yang kaya dengan Omega 3.

Omega 3-untuk-seisi-keluarga
walnut


Walaupun begitu pada saya pengambilan supplement sangat memudahkan untuk saya sukat keperluan Omega yang tubuh badan perlukan. Maka sebab itu saya menjadikan Omega Guard Shaklee sebagai salah satu supplement harian wajib bagi kami sekeluarga.


Omega 3-untuk-seisi-keluarga

Anak-anak kami mudah selsema waktu cuaca sejuk...maka Omega Guard membantu chest mereka menjadi warm dan meredakan kesejukan yang melanda mereka.

Sebelum nak pergi berenang, Omega Guard  adalah supplement yang diambil terdahulu supaya aktiviti renang tidak menjadi masalah kepada mereka kemudian hari.

Omega Guard juga membantu meredakan ekzema mereka dan ia sangat bagus untuk kulit.

Selain itu, pengambilan Omega 3 sebenarnya membantu otak mereka cerdas, lebih kuat mengingat dan paling bagus mereka nampak lebih kreatif.

Walaupun pada dasarnya kita semua tahu Omega bagus untuk mencegah kolestrol dari terus meningkat namun ia juga membantu meningkatkan sejenis kolestrol baik dalam badan yang amat kita perlukan.

Jika anda pengamal supplement jangan lupa masukkan Omega 3 dalam list supplement anda supaya anda dapat lihat kesannya ke atas tubuh badan dan kesihatan yang menyeluruh.

Omega 3-untuk-seisi-keluarga


Untuk mereka yang baru nak mencuba, apakata cuba Omega Guard Shaklee yang ternyata unik.

Omega 3-untuk-seisi-keluarga




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Nak beli produk Shaklee ?
Nak JOIN AHLI Shaklee ?
Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689

♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia