Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2017

Pengedar Sah Shaklee Terengganu

Imej
Alhamdulillah hampir 20 tahun kami menjadi distibutor Shaklee yang aktif sehingga hari ini.
jika anda berminat nak sertai kami atau nak tahu lebih lanjut tentang vitamin atau cara makan ... boleh hubungi 012.853.5689

Harta boleh dibawa mati

Imej
Ya Allah limpahkan lah rezeki yang halal supaya aku boleh membawa hartaku ke akhirat nanti.SIAPA KATA HARTA TIDAK BOLEH DIBAWA MATI.Haji Osman. Pemilik salah sebuah pengusaha kilang batik & pakaian terkemuka di Semenanjung, memang dikenal atas kedermawanannya, seakan harta tidak begitu berharga baginya. Seakan dunia ini telah begitu hina di matanya.Inilah mungkin pandangan mata dari orang yg dunia di tangannya & akhirat di hatinya.Maka beberapa orang pengusaha muda yg bersemangat mendatangi beliau.“Ajarkan pada kami, Ji,” kata mereka.. “bagaimana caranya agar kami seperti haji Osman. Boleh berniaga maju sukses, tidak cinta pada harta dan tidak sayang pada kekayaan... Hingga seperti haji Osman, bersedeqahnya terasa ringan”.“Wah", sahut Haji Osman tertawa, “Antum salah alamat!”“Mengapa?”...Kalian datang pada orang yg salah.... Saya ini SANGAT SAYANG PADA HARTA DAN SUKA PADA HARTA SAYA. Saya ini sangat mencintai aset yg saya miliki ".“Sebab apa?”..“Oleh kerana sangat ci…

Mencegah penyakit 5 serangkai dikalangan kanak-kanak

Imej
Bercerita tentang penyakit 5 serangkai ini..ia sebenarnya perlu diketahui dan diambil berat terutama pada parents.

Jika suami sihat tetapi isteri ada resdung maka anak tadi juga terdedah kepada cabaran untuk mendapat penyakit yang berada dalam senarai 5 serangkai.

Apa dia penyakit 5 serangkai sebenarnya?

1. Ekzema
2. Resdung
3. Gegata
4. Alergik
5. Asma

Anak kecil sangat fragile dan terdedah kepada banyak penyakit.



Maka oleh sebab itu sebagai ibu bapa kita perlu ambil berat tentang pemakanan anak kita.

Hari ini kita terdedah dengan pemakanan yang rata-rata adalah GMO termasuk dengan pencemaran yang berlaku sekeliling kita.

Maka langkah berjaga-jaga adalah dengan menyediakan anak kita supplement yang membantu menguatkan imun sistem mereka.

Antara supplement yang disyorkan untuk kesihatan anak ialah

1. Meal Shake Shaklee:


Ia mengandungi ke semua multivitamin yang diperlukan oleh anak untuk proses tumbesaran mereka. Meal shake juga sangat kaya dengan serat dan dapat membantu mengatasi ma…

Kami budak projek

Imej
Kami ni roomate masa kat UM. Course tak sama tapi kami memang selalu keluar bersama.Kami memang gila join projek. Setahun ada lebih 10 projek kami join.Antara projek yang kami aktif bersama ialah Bola Sepak 9 Sebelah. Saya pengerusi projek manakala Faiz one of ahli jawatankuasa.Satu-satunya projek kami bersungguh buat sebab kebanyakkan dalam projek tu wanita. Memang best! Kenangan paling manis.Ya kami budak projek ! Terima kasih buat semua senior yang membantu membentuk jiwa kami hari ini yang mana kami belajar banyak dari projek.

Pengedar Aktif Shaklee - Event Shaklee Miri

Imej
Bulan April adalah bulan yang sedikit sibuk untuk kami kerana ada beberapa meeting dan training yang perlu dihadiri.

Ya anak terpaksa berkorban tak ke madrasah kerana alasan rindu nak makan mee kolok.

Ya dah setahun kami tak ke Miri.

Sebenarnya banyak perkara yang dirindui selain kawan-kawan di Miri. Suasana Miri yang aman dan tenang. Makanan Sarawak seperti Laksa dan Mee kolok yang terkenal di Lutong iaitu Pak Wan Cafe.

Esok malam ada kelas Health and Wellness Talk oleh nutrisi Shaklee iaitu Miss Tracy.


Jika anda free dan nak lihat peluang yang Shaklee ada...jom join us!



Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tak siapa yang tahu.


Kalaupun ramai yang ahli Shaklee, tapi masih ramai yang tak kenal produk Shaklee.


So jika anda yang nak kenal lebih dekat...jom jumpa di sana.




Info lebih lanjut SILA TEXT Di SINI

Anak suka makan ayam? Jangan lupa sediakan vitamin.

Imej
Masa saya kecik dulu saya sempat merasa bela ayam daging... dari anak ayam sampailah ayam boleh sembelih. Proses ayam membesar pun makan masa dalam 3 bulan. Dapatlah saya lihat sendiri perkembangan anak ayam tu sampailah boleh di makan maksudnya dah matang.

Tapi memandangkan faktor ekonomi hari ini yang mana permintaan melebihi penawaran maka dari situ wujudlah ayam GMO iaitu ayam yang di inject agar cepat besar. GMO bermaksud Genetic modified organisme. Jika dulu ayam membesar 3 bulan tapi sekarang hanya 28 hari sahaja.

Baru ni saya lihat satu gambar yang menunjukkan banyakkan ayam yang mati kerana sakit....tak mustahil kerana zaman sekarang kebanyakkan produk makanan kita termasuk buah adalah GMO produk.

Ya kerap makan ayam juga boleh bawa masalah kesihatan pada kita dan terutama anak-anak yang sedang membesar.

Setiap kali lepas makan ayam atau daging saya pesan anak-anak saya makan vitamin untuk boost immune system seperti Nutriferon, Lecithin, Omega Guard dan Carotomax. Kenapa Ca…

Belajar tentang Detox - program Shaklee Miri.

Imej
Sebelum ni posting saya ada cerita tentang Herb Lax kan? Ia untuk detox khusus bahagian usus. Pernah dengar kerak usus? Ya siapa yang amal Herb Lax pasti akan rasa perbezaan ketara dalam proses membuang.


Namun ada set detox yang lengkap dan lebih efektif untuk dapatkan kesan yang lebih baik.

Jom attend Health and Wellness Talk di Miri.


InsyaALLAH kami juga akan datang dan sertai talk ini. Kami sediakan hadiah menarik untuk anda yang datang.

Jangan lepaskan peluang!








Hakikatnya yang tak best tak dizahirkan

Imej
Saya tertarik dengan gambar ini yang menggambarkan rahsia sebuah kejayaan.....



Ramai yang nak berjaya seperti si polan bin si polan kerana kejayaan yang telah dicapai.


Ramai yang nak hidup macam si polan kerana life freedom, money freedom yang dicapainya....


Ini kerana orang dah nampak hasil kejayaan si Polan.


Tapi apa yang orang tak nampak adalah usaha si Polan....pengorbanan yang dilaluinya.....dedikasi yang diberikan oleh si Polan...disiplin yang dilakukan oleh si Polan...kegagalan si Polan yang takde orang nak tahu....dan kekecewaan yang pernah dilalui oleh si Polan.


Itulah semua Proses yang membuatkan si Polan berjaya mencipta nama dengan sebuah kejayaan.


So jika anda give up dan ambil langkah mudah buat benda baru ....hakikatnya ending masih sama kerana sebuah kejayaan perlukan usaha, komitmen, dedikasi, disiplin, pengorbanan, kegagalan, kekecewaan dan kesabaran.


Ya dalam usaha jangan lupa doa pada ALLAH....bantulah aku dalam usahaku. Berikan aku kekuatan dan kesabaran dan masu…

Bersihkan usus dulu kalau nak sihat.

Imej
Ada orang jika ada masalah sembelit jika dulu pasti akan cari julap. Adakala pengambilan julap biasa boleh menyebabkan cirit birit yang berlarutan sehingga mengakibatkan badan lemah disebabkan kurang air.



Tapi produk Shaklee ini adalah satu jenis julap yang bertindak secara lembut dan tidak membuat kita memulas sehingga cirit birit.



Jika anda ada masalah sering sakit...masalah kulit atau jerawat...cuba amalkan amik Herb Lax Shaklee ni.


Dulu saya hanya akan makan seminggu sekali atau dua sahaja. Namun selepas saya tukar cara alhamdulillah nampak kesihatan lebih baik.


Ya perut kita adalah punca penyakit. Usus yang tidak bersih mengundang banyak penyakit tanpa kita sedar.


Ya jika anda mahu kurus juga , paling utama usus perlu bersih supaya penyerapan lebih baik dan berkesan.


Herb Lax Shaklee ini terdapat dalam set Detox Shaklee. Untuk mereka yang nak kekal sihat boleh amalkan set Detox Shakle sebagai permulaan.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration…

Doa yang bagus dibaca pada anak sebelum mereka lena.

Imej
Saya belajar dari kawan baik saya, amalkan doa ini sambil memegang ubun-ubun anak sebelum mereka tidur dan bacakan doa yang Nabi Muhammad saw bacakan kepada Ibn Abbas.


Apa yang saya nampak alhamdulillah jiwa mereka lebih terbentuk ke arah kebaikan dan sebagai salah satu usaha agar anak kita mahu mendalami ilmu agama.



Jangan biarkan mereka lena selagi kita tak mendoakan yang baik untuk mereka.





Ya kita ikhtiar....cabaran akan datang untuk anak-anak sangat hebat. Doa mak ayah lah menjadikan benteng pada mereka.

Jom kita amalkan supaya anak-anak kita menjadi golongan yang soleh dan teguh memperjuangan agama Islam di hari akan datang.




Untuk berjaya kena lalui "proses'?

Imej
Semalam saya dengar sharing dari leader saya kepada sideline beliau....tentang "Proses".


Satu topik yang menarik untuk dikupas.


Semasa kita sakit, kita sedar kita perlu melalui proses pemulihan untuk penyembuhan.


Melihat perkembangan anak baru kita sedar bahawa mereka juga melalui proses pembesaran.
Bayi mula dengan menangis, merangkak, bertatih, jatuh bangun bila nak mula berdiri dan berlari....ya mereka melalui proses tanpa rasa mengalah.





Paling mudah kita boleh lihat proses kejadian rama-rama.





Ya semua ada proses untuk dilalui.


Untuk kita berjaya dalam satu -satu bidang, kita juga perlu melalui proses.


Proses pembelajaran ini akan lengkap bila kita ada teori dan praktikal.


Ramai yang berjaya kerana menjalani banyak secara praktikal dan ini lebih membantu dalam membentuk cara kita berfikir, bertindak, bercakap dan banyak lagi.



Jika hari ini anda sedang menapak untuk mencapai impian...teruskan lalui proses dengan hati yang lapang dan fikiran yang terbuka. Inilah yang memba…

Bekerja sendiri pilihan untuk banyak masa bersama keluarga

Imej
Masih teringat seorang kenalan guru yang baru sahaja meninggal dan dikatakan kerana serangan jantung.

Sebelum meninggal allahyarham sempat berpesan...hargailah keluarga. Ini kerana ramai yang sibuk dengan kerja hakiki , pulang lewat dan adakala lupa nak jaga perasaan ahli keluarga. Terutama perasaan anak-anak yang menanti kepulangan mak ayah yang pulang dari pejabat.


Tanpa kita sedar jika kita meninggal dunia secara mengejut...kehilangan kita akan dikenang untuk 1-2 hari sahaja oleh majikan dan rakan sekerja. Kebiasaaan syarikat atau majikan akan mencari pengganti tempat kita dalam sekelip mata.


Namun yang meratapi pemergian kita adalah ahli keluarga kita sendiri....walaupun telah meninggal dunia bertahun-tahun...ahli keluarga akan tetap mengenang kehilangan kita.

Sesibuk mana kita....pastikan ada masa untuk memeluk orang yang tersayang setiap hari.




Maka, hargailah keluarga. Hargailah pasangan. Hargailah anak-anak kita.

Mereka inilah yang akan mendoakan kita bila kita tiada nanti.



Ya…

Resveratrol membantu mengecutkan fibroid sebesar 13.3 cm

Imej
Pernah dengar tak tentang resveratrol ? Apa sebenarnya resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis polifenol yang dipanggil phytoalexin merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan pertumbuhan tersebut terhadap penyakit.

Dalam bahasa yang mudah faham...Resveratrol adalah antioksidan yang sangat tinggi.

Saya terkesima bila mendengar kisah kawan saya yang begitu yakin dengan pengambilan resveratrol untuk mengecutkan fibroidnya yang besar iaitu 13.3 cm. Doktor sarankan untuk menjalani pembedahan membuang fibroid tapi kawan saya minta tempoh untuk usahakan rawatan alternatif.

Paling menakjubkan dalam 3 bulan mengamalkan resveratrol alhamdulillah fibroidnya mengecut dan ajaib ia hilang.

Ya alhamdulillah selepas dapat belajar dengan doktor yang pro nutrisi, baru saya memahami mengapa fibroid atau kanser boleh disembuhkan dengan pengambilan resveratrol secara konsisten.


Ini kerana resveratrol yang mempunyai kandungan antioksidan yang sangat tinggi ini membantu progra…

Shaklee everywhere!

Imej
Ya family Shaklee dan ke mana-mana dengan Shaklee!

Surirumah yang boleh beli kereta atas nama sendiri ?

Saya nak share satu cerita tentang adik saya.

Adik saya ni tak belajar tinggi. Takat SPM aje. Result pun biasa aje.


Tapi alhamdulillah dia cuba juga usahakan Shaklee dan nak belajar berdikit-dikit.


Kebetulan ada yg ajak dia join bisnes produk lain... yang mana boleh datangkan untung jual produk sekotak dalam puluhan ringgit.

Tapi adik saya ni menolak dengan baik... alasan yg dia beri...


Kenapa bestnya Shaklee? Sebab Shaklee ada INCOME STATEMENT.

Untuk orang macam adik saya yang sumber pendapatan hanya Shaklee memang perlu INCOME STATEMENT.

Ya dengan INCOME STATEMENT Shaklee adik saya ni dapat beli kereta Alza atas nama dia sendiri.

Ya itu kelebihannya berniaga Shaklee dan jika lakukan dengan serius.



============

Ada yang tanya kenapa buat loan bank gagal ? Sekarang syarat bank negara sangat ketat... untuk buat loan kereta atau rumah, at least kita ada guna kredit kad. Ini untuk bank lihat disiplin ke tak kita buat bayaran kad kredit td.

So sapa yang serius tu boleh cari mentor cara gu…

Beli 1 dapat 1 PERCUMA

Imej