Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2017

Shaklee sebagai karier?

Imej
Alhamdulillah baru selesai conference seharian yang berlangsung di Sunway Convention Centre. Hari yang sangat mengujakan!

Yes Shaklee kini dah berwajah baru dengan memberkit baru yang lebih informatif, kreatif dan paling utama mantap dengan semua info.

Conference yang julung-julung kalinya diadakan yang mana menjemput seluruh pemimpin yang layak dan memaklumkan sema info terkini dari syarikat dan insentif yang  ditawarkan.

Ya kami dah menjadikan Shaklee sebagai karier kami...

Alhamdulillah syukur dipanjatkan kepada ALLAH kerana diberi peluang duduk sebelah dengan pemilik syarikat Shaklee Corporation iaitu Mr Roger Barnett.



Alhamdulillah berpeluang juga bergambar dengan salah seorang orang kuat Shaklee iaitu Mr Les Wong dan Saintis Mr Bruce Daggy.


Sekali alhamdulillah syukur kepada ALLAH kerana dijemput makan tengahari bersama pemilik syarikat Shaklee iaitu Mr Roger Barnett dan beberapa pemimpin yang lain tidak lupa turut serta GM Shaklee Malaysia Puan Helen Lam dan beberapa VP Shakle…

Minuman kesihatan seisi keluarga

Imej
Dah jadi kebiasaan kami sekeluarga, jam 10.30 malam adalah waktu minum atau supper [ makan biskut dengan air panas] bagi anak-anak.

Ya satu sebab untuk pastikan anak minum cukup air at least segelas sebelum waktu tidur. Adakala mood malas nak makan biskut anak-anak request minum protien. So bila sebut protien, sebenarnya kami berikan mereka 3 jenis supplement iaitu ESP, Meal Shake dan Performance Drink.



Oh ya minuman ini juga yang mereka ambil pada waktu pagi selepas solat subuh.

Kami jadikan amalan supaya mereka boleh bertahan untuk tunggu makan pagi atau terus ke lunch bagi Addin.

Kenyang ke?

Ya sangat mengenyangkan kerana kini saya bancuh Meal Shake 2 scoop , ESP 1 scoop dan Performance drink dalam 1 sudu teh.

Supplement ini lengkap untuk pembesaran mereka kerana ESP membekalkan protien untuk tubuh mereka. Meal Shake sebagai multivitamin yang lengkap dengan serat dan zat galian serta Performance drink membantu mengekalkan ion dalam tubuh dan kestabilan eletrolit dalam badan.

Saya …

15 tahun kunyah Lecithin?

Imej
Zaman belajar dulu bila promote vitamin pada kekawan yang student memang saya tak lupa pada Lecithin. Sebab apa tau? Sebab kita tahu zaman belajar nak kena mengingat banyak terutama jika libatkan subjek yang banyak fakta bukan auta.


Ya 15 tahun dulu saya kunyah bila makan Lecithin .


Nampak pelik tapi benar...kalau 6 biji maka 6 biji tu la saya kunyah macam makan kacang.

Apa rasa dia? Rasa kelat minyak aje. Tak menjengkelkan pun sebab otak saya bayangkan saya makan tempe. Punyalah naif nya waktu tu....

Adik-adik saya pun saya pesan makan. Mana yang nak kurus saya suruh makan lagi konsisten.

Bayangkan permintaan Lecithin meningkat bila time nak exam. Kalau jumpa orang nak kurus lagi la berbotol-botol vitamin beli buat stok.

Namun sekarang saya dah tak makan kunyah lagi...sebab lepas saya kunyah Omega Guard rasa Omega Guard 10 kali lagi sedap dari makan Lecithin. So tak pernah la lagi saya kunyah Lecithin ...sekarang makan telan aje terus.

Dah makan lebih 15 tahun tak muak ke? Alhamduli…

Paksa untuk berani demi anak.

Imej
Gambar ini memberi saya banyak kekuatan ...bayangkan kami pertama kali keluar negara yang jauh sedikit dari Malaysia. Sebelum tu hanya berani ke Singapore sahaja.


Bulan ni bulan Mac 2012 yang mana ia berlaku selepas kami dapat naik rank Master Coordinator dalam Shaklee. Namun ia bukanlah satu pencapaian yang terlalu besar kerana dalam dunia pangkat tak pernah kekal. So saya lalui dengan mencipta satu keseronokkan bersama keluarga.

Masa tu pula kebetulan TV selalu tunjuk gambar Disneyland Hong Kong. Orang macam saya yang tak pernah jalan oversea lebih jauh dari Singapore memang teruja sangat nak bawak anak ke Disneyland Hong Kong.

Duit ada tapi bukanlah banyak sangat...jujurnya saya belanja upfront guna kad kredit. Saya jadikan ia komitmen bulanan untuk saya bayar. Ha ni dipanggil senang dulu susah kemudian. Jika berani boleh aje tiru....

Saya bagi tahu suami saya nak bawa anak ke Disneyland Hong Kong. Saya amik tiket melalui AirAsiaGo yang mana tiket dan hotel dah siap sekali. Masa t…

Amal GLA Complex bersama Omega Guard untuk kulit yang cantik dan muda?

Imej
Ramai yang suka ambil GLA kerana kelebihan GLA itu sendiri iaitu menstabilkan hormon di dalam tubuh , membantu kestabilan kandungan gula dan even ia juga bagus untuk kestabilan tekanan darah kita.

Biasa dengar ramai yang ambil GLA sebagai salah satu usaha untuk kesuburan dan bagi mereka yang merancang untuk menambah bilangan anak.

Tidak kurang juga yang amal GLA untuk dapatkan kulit yang flawless dan berseri. Ya ianya benar dan tidak dinafikan.

Namun tahukah anda, untuk mendapatkan kulit yang bukan hanya cantik tapi nampak sangat muda dari usia sebenar...amalkan pengambilan GLA bersama dengan Omega Guard.

Ini kerana GLA mengandungi Omega 6 dan ianya akan lebih baik bila diamalkan bersama Omega Guard yang kaya dengan Omega 3. Keseimbangan keperluan Omega ini bila dipenuhi akan menghasilkan keputusan yang sangat baik untuk kesihatan bukan hanya wajah tapi seluruh tubuh.
Bagi mereka yang ada masalah jerawat batu atau kulit bermasalah, cubalah jadikan amalan pengambilan vitamin 2 ini iai…

Umrah Ziarah Jordan bersama Shaklee Malaysia

Imej
Lama dah berupdate blog... bukannya sibuk sampai takde masa tapi bila anak dah besar cabaran lebih hebat bila nak duduk depan komputer update blog.

Alhamdulillah selesai umrah 2017 sebagai trip pertama awal tahun kami.

Syukur kerana ALLAH mengizinkan kami sekeluarga untuk menjadi tetamu Allah sekali lagi tahun ini.

Lebih hebat lagi trip tahun ini Shaklee belanja ziarah ke Jordan.



Kami menaiki penerbangan Royal Jordanian terus ke Jordan dari Kuala Lumpur. Sesampai awal pagi, cuaca di Jordan sangat la sejuk. Suhunya 0 darjah celcius. Sejuk yang amat.  Cuma salji aje yang tak de.

Dari Jordan kami bertolak terus ke Petra...bandar kota lama yang penuh dengan sejarah. Jalan kaki dan melihat keindahan kota lama Petra adalah satu rahmat yang besar.

Bermalam di Movenpick Dead Sea berpeluang melihat suasana yang sangat mendamaikan....
Oh ya ini trip kedua kami ke Jordan. Trip yang pertama saya pergi bersama ahli keluarga dan kawan terdekat melalui trip yang saya sendiri aturkan. Namun pastinya…