Rabu, 27 Januari 2016

Pusat Pengajian Al Quran di Miri.

Saya dulu ada masalah nak cari tempat mengaji anak2.
Jika ada ustazah yg buat part time, kejap aje sebab dah nama part time kan?

Syukur jumpa Puan Rokiah.

Ni tempat mengaji yang teratur kerana memang seperti kelas-kelas tuisyen yang lain cuma bila mengaji akan dibuat one to one.

Tempat yang berdekatan dengan Stadium Miri menjadikan ia sangat mudah untuk dituju.



Masa juga ada banyak pilihan ikut kesesuaian masa kita.
Jika berminat boleh hubungi Puan Rokiah seperti tertera di dalam gambar.


Jumaat, 22 Januari 2016

Nak cantik jangan abaikan B complex!

Ya kami suami isteri amal B complex sejak zaman universiti lagi.

Masih ingat masa exam paper Business Law saya amik 10 biji selepas sarapan sebab saya nak fokus dalam menjawab...oh ya paper tu saya dapat A!

Saya juga amik 10 biji sebelum saya masuk bilik temuduga KPLI tahun 2004 dan alhamdulillah dapat jawab tanpa rasa berdebar atau menggeletar.

Ya sehingga sekarang kami masih makan kerana nak pastikan gula ditukar menjadi tenaga!

Oh ya Normal intake kami 2-3 biji sehari kecuali banyak makan kami amik 6 biji sehari ....hehehe.


So jangan pandang remeh pada keperluan B complex! Banyak manfaatnya.


Siapa yang perlu makan B complex?

1. Orang yang nak CANTIK!
2. Orang yang perlu fokus.
3. Orang yang amalkan PIL PERANCANG
4. Orang yang selalu stress atau tension.
5. Orang yang terlalu sensitif atau cepat marah.
6. Orang yang suka makan makanan manis.
7. Orang yang cepat penat.
8. Orang yang nak SIHAT!




B for Beauty!




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com

Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 13 Januari 2016

Surah Al Waqiah bagus untuk kehidupan seharian.

Ya baru-baru ini terbaca dalam buku bahawa antara kelebihan membaca surah Al Waqiah adalah Allah akan memenuhi hajatnya dan jika ada yang menfitnah maka fitnah itu akan kembali kepada orang itu semula.

Sangat menarik kerana surah ini bukan hanya berkisar surah kekayaan sebenarnya...yang mana ramai orang lihat kaya itu hanyalah kaya duit semata-mata.

Kadang-kadang kita lupa, nikmat kekayaan ada dalam banyak bentuk....iman, kesihatan, kasih sayang, keselamatan dan banyak lagi rahmat yang tak dapat dilihat dengan mata kasar hanya dapat dinikmati tanpa ada kata-kata yang tepat mengungkap betapa hebatnya nikmat ALLAH bagi itu.

Untuk mereka yang bekerja atau berniaga...surah ini sangat bagus untuk diamalkan... ya rezeki akan datang melalui jalan yang tidak di sangka-sangka.

Hari ini kita tertipu dengan sistem sekular yang menekankan duniawi dan usaha semata-mata. Maka apabila ia berlaku kita akan mudah menyalahkan manusia....sebagai contoh


Macam mana barang saya nak laris, ada orang merosakkan harga dengan jual lagi murah dari harga pasaran.



Namun kita lupa satu perkara....sapa yang beri rezeki? Siapa yang gerakkan hati manusia untuk membeli barang kita?

Bila ditanya ramai aje yang jawab ALLAH...namun sayangnya lupa nak minta dengan cara berhemah dengan ALLAH.

Adakala solat dipandang remeh, mengaji jauh sekali, mulut pula sibuk bercerita hal manusia dari berzikir...

Bagaimana si pemberi rezeki nak pandang kita?


Banyak orang sibuk jual macam-macam barang kononnya nak tambahkan banyak sumber pendapatan...tapi satu orang tak perasan...bila dah sibuk jual macam-macam , berapa banyak masa yang kita ada untuk solat hajat? Solat dhuha? Solat sunat yang lain? Malah masa mengaji? Berapa surah sehari mengaji? Berzikir?

Orang yang berjaya rata-rata bukan sebab mereka setia pada satu produk tapi sebab mereka fokus satu dan banyakkan masa untuk mengaji, solat sunat dan perkara kebaikan. Itu bezanya!

Fokus satu...perlahan-lahan kumpul modal. Ada lebihan duit usahakan beli rumah ikut kemampuan....jadikan duit bayaran rumah macam saving.. bila cukup masa boleh jual rumah tadi kalau perlu duit.

Saya belajar dari kawan Chinese .... kumpul duit dan beli rumah. Nanti anak dah besar nak pakai duit , rumah tadi boleh jual. Secara tak langsung tak guna banyak masa pun...

Tak tahu boleh tanya ....sebab biasa orang sesat kerana tak bertanya.


Apapun jangan lupa, balik ke pangkal jalan....basic kejayaan adalah meningkatkan hubungan kita dengan ALLAH dan percayalah Allah sangat pemurah. Letakkan keyakinan dan kepercayaan seiringan...insyaALLAH jalan menuju kejayaan lebih luas dan lebih terang.








Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 7 Januari 2016

Rahsia solat

Ramai orang susah hati kalau anak tak pandai atau tak berjaya dalam pelajaran.
Tapi tahukah kita bahawa rahsia untuk anak cemerlang adalah dengan menekankan agama dalam kehidupan?
Berapa kali kita ingatkan anak tentang solat, mengaji dan berzikir dalam sehari? Pernahkah kita duduk dan dengar serta lihat sendiri anak solat?

Ya kena selalu ingatkan mereka kerana yang beri mereka A dalam mata pelajaran di sekolah hakikatnya bukan cikgu atau penanda pemeriksa tetapi Allah. Maka kena didik jiwa mereka untuk kebergantungan pd Allah.

Sama dalam kehidupan seharian kita. Masalah datang bukan dari manusia tapi dari Allah maka kepada Allah kita serahkan semula melalui penghayatan pd solat dan amalan kerohanian.

Kejayaan juga bukan datang dari manusia tapi dari Allah maka jika inginkan kejayaan kena selalu dekat dengan si Pemberi iaitu Allah ya wahhab.

Segalanya Allah nescaya kita akan nampak kehidupan yang sejahtera, aman , makmur dan selamat dunia akhirat insyaAllah.

Ahad, 3 Januari 2016

Perubahan hidup bermula apabila kita berubah sikap