Isnin, 29 Ogos 2016

Kasih sayang, Kekayaan dan Kejayaan melalui redha suami.

Ogos 29, 2016 0 Comments
Saya share apa yang saya belajar dengan beberapa guru termasuk amalam mak saya ;

*Dahulukan suami dalam segala urusan.*

# Suami perlu diutamakan. Makan , tidur dan batin. Ini kunci rumahtangga bahagia dan berjaya.
# Bila nak kena deal ngan customer bagus call. Kenapa? Bila whatsapp kita tak dengar bila anak atau suami panggil kerana mata dan otak kita fokus menjawab terutama dalam bentuk karangan. Sama dengan mentoring dan coaching better call.
Kenapa call lagi bagus, suami kita dengar sama bagaimana kita berniaga. Dia boleh bagi cadangan dari sudut pandangan sebagai lelaki dan ketua keluarga.
# Bila tak sempat masak, ajak suami makan tempat yang dia suka. Kita kena teman takut kalau dia pergi sendiri dia dapat 'teman baru'. Jangan sesekali ambil perkara ni remeh. Suami kita bukan malaikat...ada aje yg akan cuba goda melalui bisikan syaitan.
Jangan bagi lauk yang kita suka makan tapi masak lauk yang dia suka makan. Dia akan happy. Teman dia makan kerana dia bukan kucing belaan.
# Bila nak jumpa prospek atau downline pastikan 'perut suami dan anak' kenyang dan bawa air kerana 'amarah' mudah datang bila panas dan dahaga.
# Bila kena pos barang, amiklah duit minyak dengan customer selain duit pos dalam RM5 atau RM10. Adakala kita terlepas pandang duit minyak suami tanggung sorang-sorang.
# Bila dapat bonus bagi saguhati dalam bentuk belanja makan atau cash ...bagi tahulah hadiah untuk tampung duit minyak atau bil-bila rumah. InsyaALLAH dia happy.
# Jika tak sempat buat kerja rumah, upah la orang datang cuci dan baju boleh hantar laundry. Semua orang pun happy.
# Kalau downline nak datang minta izin suami. Bila dia bagi , set kan masa maksima yang boleh tetamu datang supaya kita tetap ada masa untuk keluarga. Keluarga didahulukan kerana bila kita mati doa suami dan anak yang kita harapkan. Rumah kita adalah hak suami.
Orang lain tak boleh buat sesuka hati.
# Nak bagi mak ayah duit maklumkan kat suami. Walau tu hasil titik peluh kita tapi dengan redha suami juga kita dapat. Even nak buat sedekah, maklumkan.
# Nak solat tengah malam minta izin supaya dia tahu kita nak bangun untuk ALLAH.
# Sediakan portion bonus untuk bawa keluarga makan angin. Supaya mereka tahu kita memang cari duit untuk keluarga. Bukan hanya untuk kaya dan popular sorang diri.
# Sibuk mana pun kita, cari masa solat jemaah dan ngaji sama2 supaya hidup kita dipenuhi rahmat dan barakah.

Bila BAHAGIA yang kita cari, 

KEJAYAAN DAN KEKAYAAN akan menyusul nanti.


Ehsan google


 Salam sayang dari


 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 25 Ogos 2016

Kurang kalsium boleh hilang kecantikan?

Ogos 25, 2016 0 Comments

Ya kalsium diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat. 99% kalsium terdapat di dalam tulang dan gigi manakala hanya 1% kalsium terdapat dalam darah.

Tahukah kita bahawa apabila kalsium  menjadi kurang 10mg dalam setiap 100ml darah maka sistem tubuh kita secara automatik akan cuba mencari sumber kalsium dari makanan yang kita makan [ menu harian]. Bernasib baiklah jika dalam menu kita terdapat sumber kalsium.

Namun berapa ramai antara kita yang makan keju [ cheese] setiap hari? Berapa ramai yang minum susu 3-4 gelas sehari? Ya pasti ada dan mereka ini bertuah kerana mempunyai amalan yang sihat.

Tapi berapa ramai yang punya diet yang sihat?

Ok itu untuk yang sihat tapi bagaimana yang tak amal menu harian yang kaya dengan sumber kalsium? Macam mana sistem tubuh dapatkan sumber kalsium?

Ha dari sinilah kalsium akan diambil dari tulang dan gigi!!!

Mengapa ibu lepas melahirkan anak biasanya sakit gigi ?

Sebab kalsium banyak diambil dari tulang dan gigi untuk disalurkan kepada bayi sepanjang dalam proses mengandung.


Mengapa wanita punya risiko osteporosis yang tinggi?

Kerana kita mempunyai menstrual [ period ] setiap bulan. Maka jika sumber kalsium tak mencukupi dari FOOD [ menu harian] maka ia akan diambil dari tulang dan gigi.

Kerana kita mengandung dan melahirkan anak. Anak perlukan kalsium untuk pembentukan tulang dan pembesaran.


Bila kita akan sedar kalsium kita dah mula berkurang dari badan?

Bila kita dah nampak bongkok  dan gigi dah banyak tanggal..... Ni paling kronik dah la.....



Sebelum jadi teruk biasanya ada la tanda-tanda macam angin sepoi-sepoi bahasa....

Kaki selalu cramp....

Tapak kaki selalu rasa macam sesemut.....

Gigi selalu sakit....

Selalu migrain......


So jangan pandang remeh....jom telan 4 biji Ostematrix hari ini supaya kita kekal sihat, tulang kekal kuat!



Sekarang ada promo beli 2 dengan harga RM122.85.


Call or sms 0128535689 to order.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Kuala Terengganu

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 24 Ogos 2016

Sibuk mana pun kita, impian mesti ada!

Ogos 24, 2016 0 Comments
Setiap kita ada cabaran masing-masing...dan bagaimana kita nak atasi cabaran adalah dengan ilmu.

Sebab tu arwah abah selalu kata nak kunci ilmu adalah membaca. Bahan bacaan juga mempengaruhi diri kita tanpa kita sedar.

Ilmu yang kita masukkan ke dalam akal tadi pasti membantu menjana idea untuk kita tahu tindakan selanjutnya.

Bagi saya, kerja dari rumah adalah kerja yang tidak kurang mencabarnya.

Seusai solat subuh, saya dah mulakan rutin harian saya memasak sebab nak bekalkan anak saya makanan tengahari di madrasah. Eh madrasah sediakan makanan sebenarnya cuma anak ni nak manja minta ibu dia masakkan.

Boleh aje kalau tak nak masak...tapi sebab masa tu singkat...sikit aje lagi anak membesar dan ada rumahtangga sendiri. Masa tu dia akan minta isteri dia masak. Hahahaha. So sebelum masa tu sampai sebagai ibu kena gunakan sepenuhnya masa yang ada.

Bila kata kerja dari rumah, kena tahu bidang tugas kerja dengan jelas supaya mata ni tak melilau tak tentu hala. Bila tak tahu bidang tugas la mula kita ni buat bisnes macam-macam...ambil kursus macam-macam and at the end tak nampak hasil yang fokus pun.

Fokus? Apa yang kita tumpukan itulah fokus.

Saya banyak fokus on mentoring maka masa untuk bercakap tu memang perlu untuk saya.

Sebab itu kalau duduk depan PC , jika bukak website jual-jual barang ni saya suka cari gadget yang boleh bantu saya buat bisnes dengan senang.

Saya punya head phone yang sangat selesa ditambah appron separuh yang senang nak pakai untuk letak handphone dalam poket.

Saya tahu kena tulis blog. Jika tak sempat sangat maka saya pastikan tugasan lain saya double tripple kan. Sendiri kena tahu balance kan jadual.

Tapi bagi saya wanita yang hebat bukan wanita yang kerja dari rumah tapi wanita yang bekerja di pejabat tetapi balik boleh uruskan rumahtangga dengan baik dan hebat lagi mereka ada bisnes part time yang maju!!! Saya kagum dengan mereka ini. Sebab jiwa mereka kuat.

So apapun kita urus, kita atur untuk kehidupan kita sendiri....kita mesti firm dengan pendirian kita.

Percaya dengan impian sendiri insyaALLAH ia pasti jadi kenyataan. Masa? Hanya ALLAH yang selayaknya tahu bila sesuai untuk kita.

Malam ni ada kelas LIVE lagi bersama geng bisnes Shaklee saya.

Bila buat sesuatu yang seronok ia akan membantu kita lebih bertenaga dan yakin dengan impian kita!

Impian saya nak bawa anak melihat dunia......




Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 21 Ogos 2016

Rambut gugur berterusan? Cegah sebelum kronik!

Ogos 21, 2016 0 Comments
Rambut banyak gugur selepas bangun tidur?

Percaya atau tidak ia ada kaitan dengan pemakanan harian kita?


Ramai orang pandang remeh dengan keperluan vitamin khususnya multivitamin. Ramai yang menyangka bahawa ia tak penting apabila kita makan 3 kali sehari.

Namun yang menjadi persoalan adalah bukan berapa bilangan kita makan sehari tetapi berapa banyak vitamin yang kita perolehi dalam menu harian dan adakah ia mencakupi keperluan harian tubuh badan?

Semalam salah seorang kawan karib saya bercerita bahawa ramai rakan sekerja beliau mengalami masalah rambut gugur yang sangat teruk.

Tahukah anda antara tanda kekurangan vitamin dalam badan ialah rambut gugur dengan teruk dan semakin hari ia menjadi semakin serius akhirnya masalah botak yang melanda.

Setiap orang mempunyai stress [ tekanan] tersendiri. Adakala dalam keadaan sedar dan tak sedar. Tanpa kita sedari stress ini menyebabkan sesetengah vitamin dan mineral musnah begitu saja. Secara tak langsung badan menjadi kurang sihat.

Pengambilan multivitamin sangat penting. Jika anda sebelum ini tak ambil pusing, namun jika ada mempunyai masalah rambut gugur yang berterusan, jangan pandang remeh.

Amalkan pengambilan multivitamin mengikut yang disarankan pada botol.


Jika anda sudah memiliki sebotol Vita-Lea, jangan biarkan ia expired di almari anda. Tetapi amalkan memakannya setiap hari sebiji pagi dan sebiji selepas makan malam.


Tips nak lebatkan rambut :

Amalkan menyapu rambut dengan santan+ limau nipis. Biarkan dalam 20-30 minit dan kemudian bilas dengan syampoo seperti biasa. Buatlah selang sehari. Jika bekerja buatlah 2 kali seminggu. InsyaALLAH akan ada hasil yang menggembirakan.
Jangan tunggu sampai ada masalah rambut gugur dan rambut makin menipis kerana itu tandanya masalah kesihatan dah bertambah teruk.

Bertindaklah sekarang! Anda mampu mengubahnya.


Pengedar Shaklee Anda
Naquib Hussain
Norita Idris
0128535689.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Kuala Terengganu

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 20 Ogos 2016

Chewable C bukan hanya untuk anak-anak.

Ogos 20, 2016 0 Comments




Nama dia Chewable C tapi tahu tak ia tak bermakna untuk anak kecil sahaja. Ia ibarat gula-gula yang boleh dikulum bila-bila masa.
Sangat mudah untuk dibawak dalam handbag.

Untuk encik suami yang cuba nak berhenti merokok juga bagus jadikan amalan daripada amik gula-gula manis.

Sebiji chewable c mengandungi 100mg kandungan vitamin C. So berapa banyak boleh makan sehari? Ada orang makan 3-5 biji sehari untuk dapatkan kulit yang cantik dan ia juga bagus sebagai anti stress.

Harga ? Mampu bayar insyaALLAH.

Boleh dapatkan dari kami

Naquib Hussain dan Norita Idris @ 0128535689


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Kuala Terengganu

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 19 Ogos 2016

Omega 3 bagus untuk kurangkan ekzema?

Ogos 19, 2016 0 Comments
Pagi ni saya terbaca satu artikel doktor yang menerangkan kepentingan Omega 3 dalam diet harian.

Bagi ibu menyusu biasanya kita hanya tahu bahawa Omega 3 bagus untuk otak anak.

Namun tahukah kita Omega 3 sangat bagus untuk kecantikan ?

Oh ya Omega 3 juga dikatakan dapat bantu kurangkan ekzema dan psoriasi!!!

Jika anda ibu yang menyusu dan anak mempunyai masalah ekzema, jom amalkan Omega Guard Shaklee untuk sumber Omega 3 !

======================


"The health benefits of fish oil can be incredible for the body’s largest organ, the skin. This source of  essential fats improve the health and beauty of human skin in several ways. They nourish the skin with fats and contribute fat soluble vitamins that help skin maintain a smooth, elastic texture. There is also evidence that The health benefits of fish oil can be incredible for the body’s largest organ, the skin. This source of  essential fats improve the health and beauty of human skin in several ways. They nourish the skin with fats and contribute fat soluble vitamins that help skin maintain a smooth, elastic texture. There is also evidence that fish oil prevents wrinkles and work against the aging process.

The deficiency of EPA and DHA in diet contributes to skin conditions such as dandruff, thinning hair, eczema and psoriasis, as well as age spots and sun spots. Without the essential fatty acids, too much moisture leaves the skin. The truth is, your internal health can appear on your skin and taking fish oil internally as a supplement may be as good as or better than applying conventional moisturizers.

One of the biggest reasons fish oil leads to healthier skin is because it reduces inflammation.  In fact, several studies have found that supplementing with fish oil reduced the appearance of acne and eczema.  Also, a recent study out of Europe found fish oil to be an effective treatment for psoriasis and a study published out of the University of Manchester discovered fish oil to reduce the risk of skin cancer. oil prevents wrinkles and work against the aging process.

The deficiency of EPA and DHA in diet contributes to skin conditions such as dandruff, thinning hair, eczema and psoriasis, as well as age spots and sun spots. Without the essential fatty acids, too much moisture leaves the skin. The truth is, your internal health can appear on your skin and taking fish oil internally as a supplement may be as good as or better than applying conventional moisturizers.

One of the biggest reasons fish oil leads to healthier skin is because it reduces inflammation.  In fact, several studies have found that supplementing with fish oil reduced the appearance of acne and eczema Also, a recent study out of Europe found fish oil to be an effective treatment for psoriasis and a study published out of the University of Manchester discovered fish oil to reduce the risk of skin cancer."




 


Ingin dapatkan Omega 3?
Boleh hubungi kami 0128535689 beserta konsultasi.


Sabtu, 13 Ogos 2016

Sedekah untuk dapatkan anak yang soleh.

Ogos 13, 2016 0 Comments




Ramai orang buat sedekah dan kebiasaanya kita minta moga dimurahkan rezeki. Bagi orang yang berniaga pula akan berdoa moga sedekah ini membantu bisnesnya makin maju.

Apakata mulai hari ini kita minta untuk anak dan keluarga?

" Ya ALLAH duit yang aku infaqkan ini Kau gantikanlah dengan hati yang tawaduq pada Mu dalam diri anak-anakku, pasangaku dan diriku sendiri.

Barakahnya Kau kurniakanlah rahmat yang banyak terhadap anak2 kami, jangan Kau celakakan mereka dan berikanlah kami ketaatan mereka. Amin"


==========================================

Mudah-mudahan sedekah tadi menjadi pendinding pada anak-anak kita dari segala yang tidak baik.
Mudah-mudahan anak-anak kita Allah jauhkan dari anasir luar yang tak dapat kita kawal.
Mudah-mudahan anak-anak kita menjadi penyejuk hati dan mata untuk kita.

Hakikatnya harta yang paling mahal adalah anak yang soleh. Yang mampu mendoakan kita sehingga ke alam barzah.

Doa anak yang soleh sentiasa dipandang oleh ALLAH.

InsyaALLAH berkat itu bukan sahaja anak yang baik, kita juga punya hati yang tenang dengan akhlak anak yang baik dan insyaALLAH bisnes juga berjalan lancar. Wallahu alam.




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa


Rabu, 10 Ogos 2016

Anak makan Ostematrix untuk mudah bangun pagi?

Ogos 10, 2016 0 Comments
Ostematrix saya mula berikan pada anak-anak saya seawal usia mereka 11-12 tahun [ untuk Addin] dan Nasa lebih awal antara usia 7-8 tahun.

Mengapa saya cuba beri pada mereka?
1. Mereka memang boleh telan - paling penting.
2. Saya nak mereka mudah rasa relax dan tak mudah penat. Terutama kerana di kala mereka usia itu kami banyak travel.
3. Supaya ekzema mereka cepat reda dan tak bertambah.
4. Bagus untuk anti stress ditambah Addin nak exam 2015.
5. Mudah untuk bangun tidur.

Addin tak de masalah nak telan. Bermula 2 bj, seterusnya 3 dan kini 4 biji. Nasa masa awal pengambilan ostematrix dia tak berapa pandai telan, maka dia akan kunyah. At least dia usaha makan.

Berapa biji sebenarnya perlu beri? 1 atau 2 biji sebagai permulaan.

Anak-anak saya suka minum susu cuma kadang2 susu tu ada yang tak sesuai. Jadi makan ostematrix adalah paling selamat.

Ya anak-anak belajar dari ibu abah. Mereka jadi lebih yakin bila mereka lebih sihat dan mudah bangun tidur.Sebab tu Nasa boleh jual Shaklee kat cikgu sekolah.

Jika anak puan atau tuan, punya masalah yang sama, why not cuba berikan mereka Ostematrix. Makan sama-sama dan rasai kebaikannya bersama.

Berminat nak dapatkan promo twin pack? Boleh hubungi kami
Naquib Hussain atau Norita Idris di talian 0128535689.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Kuala Terengganu Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 7 Ogos 2016

Berkat setia bahagia menanti.

Ogos 07, 2016 0 Comments
Mereka adalah mertua saya merangkap upline saya. Usia dah lebih 60 an.




 
Ya mungkin ada orang kata dah berusia baru dapat?
Tapi fikir tak? Jika mereka tak usaha, mana mungkin mereka dapat tiket free ke Orlando?
Siapa kata usia itu penghalang?

Kalau mereka yang veteran pun usaha berterusan dh lebih 20 tahun, mengapa ada yang baru 2 tahun dah menyerah kalah?

Mereka setia... Setia ke hujung nyawa insyaAllah.

Setia ini ramai yang tak mampu nak beri... Walhal tak rugi andai setia jika bahagia yang menanti.


Bagi yang masih muda, masih ada kudrat dan masih punya akal yang kreatif ... Jangan lupa berikan kesetiaan dan kesabaran dalam berusaha.

Kerana kata pepatah
Tuah ayam nampak di kaki
Tuah manusia tak siapa yang tahu.

Khamis, 4 Ogos 2016

Tips Bisnes - Pengurusan Kewangan.

Ogos 04, 2016 0 Comments
Pengurusan kewangan :


Pengurusan kewangan penting untuk bisnes.


Ramai orang yang terjun dalam bidang MLM dengan cara tidak langsung. Rata-rata melalui sharing dan bila ia memberi kepuasan kita akan terus lakukan hingga tahap tertinggi.
Namun sebelum nak pergi jauh, salah satu paling utama ialah pengurusan kewangan.
Ramai orang tak dapat nak uruskan bisnes dengan baik. 
Pesan suami saya ' Tak penting di mana kita bermula yang penting di mana kita berakhir'
Suami saya suka remind benda ni.
Ada orang mula bisnes Shaklee modal RM250 aje....selepas beberapa lama akaun modalnya mencecah RM50k!
Ada orang mula dengan RM2-3 ribu ...selepas beberapa lama duit modal lesap apalagi nak beli stok?
Sebab itu pengurusan kewangan sangat penting. 

1. Sediakan wallet bisnes.
Refer buku Jutawan MLM tulisan RAzzi Armansur ada dimaklumkan jika serius nak buat bisnes usahakan modal RM500 untuk beli stok. Ya pada saya RM300 juga boleh, dengan membeli vitamin asas yang kita memang sendiri amalkan/ makan.

2. Jangan usik duit modal!!!
Ini yang ramai tak disiplin. Ramai yang gunakan duit modal beli belanja harian [ isi minyak, beli barang dapur etc]. Duit modal perlu dikembalikan pada akaun modal. Keuntungan juga perlu ditepikan supaya dapat lihat secara kasar semasa menutup akaun bulanan.

3. Setiap perbelanjaan perlu ditulis.
Jika anda beli plastik prepaid sebagai stok, ia adalah dianggap modal. Minyak kereta / motor yang digunakan ke pejabat pos juga adalah belanja. Macam saya sendiri pos saya caj RM10 jika customer nak poslaju. Ya saya guna prepaid [ Kos plastik RM6.40, kos minyak + masa= RM3.60]. Hujung bulan, duit minyak hulurkan kat suami sebagai contribution pada bisnes kita.
Jika rajin nak deliver pada customer , duit minyak perlu diambil kira antara RM10-RM15 bergantung pada jarak. Ini kerana kereta perlu minyak dan ia guna masa kita dengan keluarga. 

4. Bonus
Bila dapat bonus dan dah capai 4 angka , maka sediakan portion. Berapa perlu buat ZIS, berapa duit tambah modal, berapa duit sendiri. [ 3 bahagian besar yang utama].
Macam saya sendiri, bonus bahagian sendiri dipecahkan kepada :
Token appreciation untuk suami, anak dan mak saya.
Untuk diri sendiri sedikit bahagian dan + KEPUASAN.
ZIS penting sebagai contribution kita pada masyarakat.

5. Pecahkan modal HANYA BILA PAKAR & DAH BERJAYA.
Kesilapan ramai orang adalah buat bisnes banyak dalam satu masa tetapi sayangnya satu bisnes pun tak mahir.
Ini akan membuat modal anda pecah akhirnya tak ke mana pun. So
fokus sehingga anda berjaya. Jika anda rasa stuck, get your mentor. Do keep in touch with Allah thru solat Dhuha, Hajat and Sunat Tasbih. Allah maha mendengar. Dia juga yang Maha memberi.
======================== 
So jika anda baru nak mula bisnes atau dah lama bisnes, gunakanlah tips yang membantu anda berkembang.
Shaklee adalah bisnes yang mudah jika ANDA SENDIRI jujur makan supplement Shaklee sehingga dapat menjadi Shaklee effect !





 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 2 Ogos 2016

Ekzema makin teruk kerana stress? Cuba Ostematrix!

Ogos 02, 2016 0 Comments
Ada anak yang ada masalah kulit kering atau nama lain ekzema? Walaupun dah besar ekzema masih berlarutan? Tahu tak mereka yang mempunyai masalah ekzema tidak boleh berada dalam keadaan stress kerana stress akan membuatkan kulit mereka bertambah kering malah makin teruk!

Ya sebenarnya banyak penyakit akan menjadi lebih teruk bila kita dalam keadaan stress. Mengapa?
Ini kerana stress akan menyebabkan vitamin B dan C musnah dengan kadar yang sangat cepat. Apabila ini berlaku sistem imun akan jatuh dan membuatkan penyakit yang kita lalui akan makan lebih masa untuk sembuh.

Kedua-dua anak saya mempunyai masalah ekzema sejak mereka kecil. Ini kerana sejarah ibu dan abah mereka yang mempunyai masalah allergic dan resdung. Namun ia bukanlah penyakit kekal untuk diwarisi. Pemakanan dan corak cara hidup memainkan peranan penting dalam meningkatkan taraf kesihatan kita.


Ya saya berikan anak saya Omega dan Meal Shake sejak mereka kecil. Bila mereka dah mula pandai menelan maka baru saya perkenalkan beberapa vitamin lain disamping kena monitor pengambilan bilangan air harian mereka.

Namun ekzema mereka masih sama tidak menampakkan penambahbaikan.

Oleh kerana kami banyak travel, kami akan bekalkan anak kami Ostematrix sebelum tidur supaya mereka tidak mudah rasa penat @ jetlag jika jalan jauh dan mudah bangun. Tanpa saya sedari, kulit mereka makin elok dan dari situ saya mula study tentang Ostematrix.

Ya Ostematrix adalah supplement kalsium magnesium dari Shaklee. Bila cerita kalsium ia bukan hanya untuk gigi dan tulang...tetapi untuk saraf. Ia membantu kelancaran peredaran darah dan saraf. Ia juga memberi kesan 'tenang' pada emosi. Paling penting membantu mengawal tekanan dalaman tanpa kita sedar.

Ya kami berpuashati dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat bagus untuk mereka yang mempunyai masalah tulang, saraf [ kebas@cramp] malah ia juga membantu untuk mengatasi masalah sembelit, stress dan keletihan melampau.




So jika anda mempunyai masalah ekzema yang berlarutan, selain pengambilan GLA Complex [ untuk menstabilkan hormon], Vitamin C dan Omega [ meningkatkan antibodi] cubalah Ostematrix Shaklee.

InsyaALLAH ia adalah pelaburan berbaloi kerana kesihatan luaran bermula dari dalaman.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Kuala Terengganu Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 1 Ogos 2016

Ostematrix - testimoni sendiri.

Ogos 01, 2016 0 Comments
Ostematrix adalah kalsium magnesium produk Shaklee yang memang antara hot selling item.

Masih ingat dulu masa memula saya diperkenalkan oleh staff Shaklee tentang Ostematrix.

'Cubalah N, best tau kalau makan sebelum tidur...insyaALLAH senang sangat nak bangun !"

Hmm masa tu saya beli untuk mengesahkan kebenaran kata staff tersebut.

Ditambah masa tu saya berada di Kuala Lumpur di kala suami saya masih bekerja dengan syarikat minyak gergasi Malaysia. Rutin harian saya waktu tu pula perlu bangun awal sebab nak sediakan bekal untuk suami saya makan tengahari.

So bila dah rasa sendiri kesan Ostematrix memang buat saya lebih yakin!

Apa lagi kesan Ostematrix yang saya lalui?

1. Migrain memang dah lama tak kena.

2. Senggugut sampai nak tergolek [ zaman sekolah] pun hilang.

3. Sakit gigi pun dah kurang.

4. Badan tak lenguh walaupun kurang tidur.

5. Susubadan juga meriah untuk Nasa.

Ya lepas tu saya mula share pasal Ostematrix dengan kawan-kawan, ahli keluarga dan customer. Mereka turut menyukai Ostematrix.

Paling best, TIADA lagi sembelit!!!!


Nanti jika ada kesempatan saya akan cerita lebih lanjut bagaimana Ostematrix membantu kesihatan yang lebih optimum!


Jom baca LEBIH INFO OSTEMATRIX DI SINI.


So bermula Ogos 1 sehingga 31 , ada promosi menarik !

Jika ahli, harga pasti lebih murah :)
Berminat nak jadi ahli whatsapp 0128535689 dan kami akan call anda.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Kuala Terengganu.

  Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia