Catatan

Tunjukkan catatan dari 2016

Punca Sendi jadi ketat

Imej
Mungkin ramai kita tak sedar bahawa dengan meningkatnya umur secara langsung akan menyebabkan sendi kita semakin kurang elastik. Bila ini terjadi kita akan mudah merasa sendi menjadi ketat atau kaku.
Ia boleh menjadi lebih teruk jika dibiarkan berlarutan.
Pengambilan Kolagen yang umum ketahui ia bagus untuk kecantikan dan keanjalan. Namun tahukah anda pengambilan Kolagen membantu sendi menjadi elastik semula?
Pengambilan Kolagen juga dikatakan dapat mengurangkan bengkak sendi yang biasa dialami oleh pesakit Arthritis.

Jika anda mempunyai masalah sendi, boleh cuba amalkan Shaklee Collagen Powder. Serius berbaloi!

Berminat nak dapatkan produk ini? Boleh membuat pesanan dari kami dan kami menyediakan konsultasi pada pembelian vitamin dari kami.
Boleh hubungi 0128535689
Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia Norita & Naquib


Rindunya pada Rasulullah

Imej
Selepas wafat nya Rasulullah, Bilal bin Rabah telah meminta izin dari khalifah Abu Bakar untuk meninggalkan Madinah. Abu bakar telah memberi izin kepada Bilal untuk meninggalkan Madinah.
Sebelum meninggalkan madinah di tatapi nya buat kali terakhir kota madinah di mana satu masa dulu dia dan Rasulullah berkongsi suka dan duka.
Bilal menetap bersama keluarga nya di Syria,sungguh sukar bagi Bilal untuk melupakan kenangan bersama Rasulullah .Sekian lama nya Bilal menetap di syria .
Satu hari Rasulullah muncul di dalam mimpinya " wahai Bilal keras sungguh hati mu,kenapa engkau tidak menziarahi aku". Lantas Bilal terjaga dari tidur nya dengan deraian air mata,sehingga seluruh keluarga nya terbangun.
Bilal menceritakan kepada ahli keluarga nya apa yg terjadi, ahli keluarga nya menyuruh Bilal menziarahi makam Rasulullah.
Semasa Bilal dalam perjalanan menuju madinah, air mata nya tidak henti2 mengalir.Dia tidak berhenti di mana2 agar cepat sampai di madinah.
Setelah beberapa hari Bilal sa…

Seminar penutup untuk Shaklee Euphoria 2016.

Imej
Alhamdulillah seminar penutup yang diadakan pada awal Disember 2016 mendapat sambutan yang sangat menggalakkan. Kehadiran hampir 200 ahli yang terdiri daripada pelbagai peringkat pangkat telah menyemarakkan lagi semangat sesama ahli untuk berjaya dalam Shaklee.


Beberapa topik ditekankan dalam seminar antaranya

Siapa sebenarnya loyal customer kita?

Ada pangkat tapi tak kekal? Mana silapnya?


Bagaimana nak dapat tiket percutian percuma dengan Shaklee?


Alhamdulillah sambutan dan maklum balas yang sangat baik dari peserta.


Dalam ramai orang beri alasan untuk tak datang, saya kagum dengan mereka yang datang walaupun
ada yang dalam pantang....
ada yang esoknya anak nak sunat dengan kenduri
ada yang datang jauh dari tempat seminar.....
ada yang datang dengan seribu harapan, cabaran  Allah memberi rahmat kerana menggerakkan hadir dalam majlis ilmu. Semoga Allah memberkati usaha kalian...dengan menganugerahkan semangat yang hebat dan istiqamah untuk berjaya membawa ramai orang ke puncak kejayaan. B…

Apakah permintaan si mati andai dia dikembalikan ke dunia?

KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA?
Sebagaimana firman Allah, "...wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dpt bersedekah....." -(surah al Munafiqun:10)
Sedangkan dia tidak pun berkata "supaya aku dapat mengerjakan umrah" atau "supaya aku dpt solat" atau "supaya aku dpt berpuasa"?
Seorang ulama berkata, "Tidaklah seseorang yg tlh mati itu menyebut utk bersedekah melainkan kerana kehebatan pahala yg telah dilihatnya selepas kematiannya.."
Maka hendaklah kamu perbanyakkan sedekah kerana sesungguhnya seorang mu'min akan berada di bawah teduhan pahala sedekahnya pada hari kiamat nanti.
Bersedekahlah utk saudaramu yg tlh pun meninggal dunia kerana sesungguhnya mereka amat berharap utk kembali ke dunia utk bersedekah dan melakukan amalan soleh. Oleh itu realisasikanlah harapan mereka. Dan latihlah anak2mu supaya membiasakan…

Kulit saya jenis kering atau berminyak?

Imej
Call/Whatsapp : 012-853-5689

♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Mencari penawar kulit bermasalah?

Imej
Masih ingat tak saya pernah share balik dari Jepun saya terkena kulat air pada ibu jari kaki?

Ya sebenarnya makan masa juga ia nak baik...bila baik aje, datang balik bila travel. Kenapa masa travel? Sebab toilet hotel mana ada selipar? Kalau di rumah setiap toilet kami sediakan selipar untuk memastikan kaki sentiasa bersih dan tak berpijak pada lantai bilik air.

Namun saya tak putus asa ...terus juga makan vitamin yang boost imune sistem.

Saya cuba juga mencari bahan bacaan apakah vitamin yang bertindak sebagai antifungal [ anti kulat] yang lebih khusus. Ya memang boleh pakai krim antifungal tetapi hakikatnya dalaman memainkan peranan yang lebih penting.


So bila dah cuba study dan buat revision, saya dapati Alfalfa adalah vitamin anti fungal maka saya cuba double kan dos dari yang biasa saya amik. Jika biasa 2-3 biji aje sehari.

Alhamdulillah balik travel [ last two week ke UAE] nampak kulit kaki dah bersih dan lebih sihat. Malah kulit keras pun tak de yang biasa ada di bahagian tepi…

Jangan mudah kata orang salah!

Imej

Mencari jalan keluar kepada masalah?

Satu kisah yang bagus untuk kita ambil iktibar.

(Dikisahkan dan dipetik dari syarahan yang disampaikan oleh Sayyidil Habib Umar bin Hafidz, Mudir Darul Mustafa Hadhramaut Yaman)

Dikisahkan pada suatu hari ada seorang lelaki yang bekerja di sebuah hotel yang biasa menyajikan arak dan menjual barang-barang syubhat bertemu dengan Syaikh Mutawali asy-Sya’rawi rahimahullah.
Kemudian Syaikh asy-Sya’rawi menyuruh lelaki tadi untuk berhenti bekerja di hotel tersebut. Akan tetapi lelaki ini beralasan bahwa dia terpaksa bekerja di hotel itu kerna ingin menyara ahli keluarganya dan untuk membayar hutangnya.

Syaikh asy-Sya’rawi kemudian berkata, “Wahai anakku, Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:

وَمَن يَتَّقِ اللّٰهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا – الطلاق:٢

Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah maka Allah akan menunjukan kepadanya jalan keluar dari kesusahan (Qur’an Surah Ath-Thalaq:2)”. Lalu Syaikh bertanya kepada lelaki itu, “Adakah Allah menyebut taqwa dahulu atau jalan keluar dahulu?”. “Allah me…

Orang sihat boleh makan vitamin?

Imej
Mungkin ada yang bertanya, kalau orang sihat dan memang sihat, ada ke vitamin yang boleh diamal?

Jawapannya ada !

Amik yang basic

ESP- membina dan membaiki protien sel.

Vitalea- multivitamin yg lengkap dengan zat besi.

B complex- untuk bina sel darah merah, anti stress dan penstabil emosi.

Vitamin C - meningkatkan imun sistem, menghapus radikal bebas, penting untuk kolagen tubuh.


Orang sihat boleh makan untuk kekal sihat. Kesan ketara yang nampak bila orang sihat makan? Sekurang-kurangnya rasa bertenaga dan SKIN COMPLEXION pun nampak lebih cantik tau!

So kenapa tak nak cuba kan?

Boleh call @ whatsapp 0128535689 untuk order !





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 Nak beli produk Shaklee ? Nak JOIN AHLI Shaklee ?
 Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com

Kuasa 20 kali ganda lebih dari Vitamin C ?

Imej
Bukan tak pernah terdetik dalam hati sebelum ni...cuma bila ia terdetik waktu yang tak sesuai...time nak tidur atau masa yang tak sesuai nak text tanya...jadi akhirnya ia terkubur aje macam tu.

Bertahun makan tapi tak pernah ada jawapan pun.

Namun kerana keyakinan dan pegangan saya selama ini adalah " Setiap majlis ilmu pasti ada ilmu yang baru aku belajar " .

Ya memang adakala kita ke majlis ilmu kita dapati kita ilmu yang sama atau kita pernah dengar tapi kalau kita amati pasti ada benda baru yang menjentik hati dan minda kita.

Ia berlaku pada saya last week...Dalam kelas Shaklee di Kuala Terengganu bila puan Nutritionist tu sebut 20 KALI GANDA dari VITAMIN C !

Saya terus besarkan mata tengok slide yang sedang dibentang....nak comfirmkan produk apakah itu?

Tahu ke produk apa?

Vitamin ini boleh menghapuskan 20 radikal bebas berbanding Vitamin C menghapuskan 1 radikal bebas!


Apa tu radikal bebas? Ia adalah sel jahat yang yang merosakkan DNA tubuh kita. Jika ia tidak dikawal …

Kisah buah ceri dan rezeki

Imej
Sambil kereta berhenti kerana trafik light merah sempat saya kalih pandangan pada pokok yang ada sebelah kiri saya ;


Dulu saya panggil ni pokok ceri hutan.
Biasanya yang makan burung tapi saya suka aje makan bila jumpa yang warna merah.
Ya saya cuba zoom lensa kamera handphone saya; nampak tak banyak buah ceri yang masak?
Waktu tu saya terfikir; rezeki ni sebenarnya ada dan tersedia sama ada kita terpilih untuk ke laluan yang mendapatkannya atau sebaliknya?
Jika ada burung yang hinggap pada pokok itu sudah pasti dia akan makan sehingga puas kerana banyak buah ceri yang masak.
Jika burung tu hanya lalu, maka ia mungkin menjadi rezeki makhluk lain? Siapa tahu kan?
Maka hakikat kehidupan ni kita kena doa, semoga Allah lorongkan kita ke arah kebenaran, kebaikan dan kejayaan supaya apa yang kita usahakan bukanlah satu yang sia-sia.
Segala yang kita lakukan adalah gerak Allah semata-mata, kita manusia tiada daya walau sekelumit zarah sekalipun.
Sama la cerita rezeki pagi ini, saya hantar produk pada…

Specialnya bisnes ini dari dimensi saya

Imej
Ada yang nak cari vitamin, tak tahu nak beli vitamin apa ?

Ada yang nak cari pendapatan tambahan, tapi tak tahu nak buat bisnes apa?


Apa kata jom study atau risik pasal Shaklee.......


Apa yang best dengan Shaklee dan marketing plannya?



Shaklee ; syarikat yang mengeluarkan produk yang berkualiti dan mampu milik.

Ya Shaklee mempunyai produk yang berkualiti, berkesan dan selamat. Bukan saya aje yang cakap tapi ianya dibuktikan melalui landmark study yang dibuat oleh pihak ketiga. Ada banyak produk vitamin di pasaran hanya di endorse oleh doktor yang mereka pilih tapi Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang membenarkan pihak ketiga membuat kajian ke atas produk mereka dan ke atas mereka yang dah consume lebih 20 tahun.

So sebagai orang yang makan Shaklee hampir 20 tahun, saya tahu kesan landmark study memang benar ke atas mereka yang dah mengamalkannya.



Ada rebet tunai ?

Biasa kan beli barang kat mana2 pasaraya kita collect point dan kemudian ia ditukar kepada voucer belian semula pada p…

Teguran itu sebenarnya boleh membina atau membunuh?

Imej
Masa kita kecik orang yang akan selalu tegur kita adalah mak ayah kita kan?

Bila makin dewasa orang yang menegur tu makin berkurang....mak ayah pun dah tua....dah sampai satu masa tak larat nak tegur kerana fikir kita pun datang untuk memilih baik dan buruk.

Masa kecik hidup kita diatur cantik...oleh sistem. Sampai umur 18 tahun, jika nasib yang baik dapat sambung belajar. Maka selagi itu juga mak ayah dan keluarga akan selalu ingatkan kita tentang matlamat hidup dan pentingnya berjaya.

Ok sampai situ saja....then hidup diteruskan dengan dunia kerjaya dan rumahtangga.

Siapa yang banyak mempengaruhi kita waktu tu?

Mak ayah?

Abang dan kakak?

Suami?

Mertua?



No! Jawapannya KAWAN !

Dapat kawan yang bersemangat dan ada impian dalam hidup , kita pun akan ikut sama nak berjaya macam dia.


Tapi nasib tak baik dapat kawan yang suka mengumpat, suka merungut masalah hidup, suka kutuk...maka kita pun akan terjebak sama tanpa sengaja.


Namun Allah pasti hadirkan orang-orang tertentu dalam hidup kita…

Mudahnya bila letak siap dalam handbag!

Imej
Saya pernah tertinggal satu tube pencuci muka Nutriwhite kat surau.... nasib juga dah tinggal suku.

Niat sedekah aje sapa yang nak pakai untuk cuci muka sebelum amik wudhu...mudah-mudahan dapat gak pahala.

So sekarang dah jumpa tube boleh refill macam dalam gambar ni lagi senang.....

Boleh letak dalam handbag aje.

So cute kan????


Senang la nak bawak travel kerana letak dalam handbag. So nak gi solat senang aje nak cuci muka.





Yang besar tu sekarang dah siap tulis nama u..... so kalau tertinggal jika ada orang nak bagi balik ke, nak minta sikit ke atau nak cuba ke, boleh la call/ whatsapp atau sms.....hehehehe.


Barang Shaklee ni exclusive tau...bayangkan macam pencuci Nutriwhite ni, cara nak pakai picit aje sebesar kacang hijau. Buih dia...hmm tak payah cakap memang banyak.
Lepas pakai kulit jadi sangat lembutttttt tau!


Serius rugi sapa yang tak beli !


Ops jika berminat nak beli boleh aje order sini :



Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 📲 Call/Whatsapp :…

Kurus dengan teh hijau!

Imej
Masa saya dapat peluang duduk semeja mesyuarat dengan owner Shaklee Mr Roger Barnett, kami semua dihidangkan dengan teh panas sebagai pemanis mulut petang itu. Tapi percaya atau tidak, Mr Roger Barnett mengeluarkan paket kuning hijau dan bancuh dengan sebotol air mineral.  Gulp...owner pun minum Cinch Tea!
Ramai peniaga hanya manis mulut pandai berjual. Ada tu tak pernah cuba pun produk yang mereka kongsi atau jual. Hanya memikirkan keuntungan yang bakal diterima. Tak lebih dari itu. 
Namun Mr Roger lain...Beliau beli syarikat Shaklee kerana dah lihat perbezaan kualiti setiap produk yang dihasilkan. Orang kaya seperti beliau boleh aje beli syarikat supplement lain tapi beliau memilih Shaklee dan hebatnya beliau AMALKAN produk Shaklee!
Ok back to my own story .. Cantik kan bekas kuning pokkodot tu? Ya saya mengisi Cinch tea dan Nutriferon di dalam bekas itu supaya ia sentiasa menarik perhatian nak amik sepeket.
Tahu tak peket kuning hijau itu ialah Cinch Tea Shaklee?
Minuman ini saya j…

Adakah kita hanya mahu orang lain saja sihat?

Imej
Biasa kan bila kita tengok magazine, tv atau mana-mana iklan rambut atau pencuci muka, wajah model itu pastinya cantik.
Dan... Pastinya terlintas , alangkah best jika aku juga mampu jadi seperti itu?
Ramai yang dah merasakan perbezaan Shaklee ke atas wajah mereka, kesihatan mereka malah kehidupan mereka!
Anda bagaimana?
Daripada menjadi penonton saja, apa kata sertai kami!
Jom bersama kita sihat dan produktif bersama Shaklee!
Shaklee Independent Distributor 012.853.5689 Norita Idris


Bermula dengan berangan....

Imej
Bila baca buku Robert Kiyosaki yang bertajuk Second Chance menyedarkan kami...ya kesibukan kerja seharian ditambah hutang yang mengejar [ duit sewa rumah, duit bulanan kereta, duit api air, perbelanjaan rumahtangga, keperluan barang anak] membuatkan kita tidak pernah ada masa untuk tanam impian.

Dulu kami macam tu...Isnin sampai Jumaat kerja. Jumaat tu boleh senyum sebab Sabtu Ahad cuti. Itu pun jika tiada meeting di sekolah atau apa2 aktiviti yang melibatkan kami. Jika tak memang saya angkut Addin sekali untuk aktiviti tambahan yang saya perlu ikuti.

Sabtu Ahad adalah masa dengan keluarga. Jalan-jalan pusing bandar , dan berehat dirumah sambil menonton televisyen. Hari kerja jarang saya dapat tengok tv kerana banyak aje buku anak murid nak kena tanda.

Kita menghitung hari bila gaji masuk...tapi gaji tu macam singgah aje. Dua tiga hari aje dalam akaun. Awal bulan back to normal...lepas semua dah di selesaikan.

Macam tu la rutin....sepanjang bekerja.

Memang tak pernah ada masa nak ber…

Hidup dengan Al Quran.

Imej
Bila kita menjaga agama Allah maka Allah akan menjaga seluruh hidup kita.

Jangan sia-siakan pahala solat hanya kerana wudhu' tak sempurna.

Imej
Saya tertarik dengan teguran Dr Muhaya tentang para wanita yang memakai eye shadow. Betapa pentingnya membersihkan eye shadow sebelum solat suapa solat tadi memberi kesan pada hati langsung pada kehidupan kita di dunia.

Eye shadow mungkin hanya segelintir aje yang memakainya...tapi saya yakin jika foundation atau nama lain make up, ramai yang menggunakannya. Satu untuk nampak lebih cantik dan kedua untuk melindungi kulit dari pancaran terus matahari.

Namun ramai yang memandang enteng perkara ini. Ada yang hanya membilas dengan air biasa dan terus mengambil wudhu seolah-olah terlupa yang kulit wajah mereka itu dilapisi oleh krim foundation. Ini juga antara punca kulit mempunyai masalah jerawat kerana tidak dibersihkan dengan sempurna.

Hakikatnya wudhu tidak sah jika air tidak membasahi kulit wajah dengan sempurna terutama kulit yang dilitupi oleh krim atau bedak muka.

Maka oleh itu, jika anda seorang yang menjaga kecantikan dan pastinya memakai bedak muka , jangan lupa membawa "Ma…

Risau dengan selulit?

Imej
Dulu saya pun tak tahu apa tu selulit...tapi lepas google baru tahu apa tu selulit.



Dari info yang diperolehi dari google ;

Selulit adalah kumpulan lemak yang mudah terjadi pada lengan dan perut. Ia juga boleh mengakibatkan garis-garis kulit pecah yang selalu terjadi pada bahagian punggung/peha. Ia berlaku disebabkan pengumpulan toksin yang memusnahkan  struktur kollagen dan elastin pada lapisan kulit dan juga membuatkan pengaliran darah menjadi kurang efisen. Selulit juga dikaitkan dengan pertambahan berat badan dan fungsi metabolik seperti, banyak makan, tidak bersenam, hormon tiroid yang tidak aktif dan alahan pada makanan. Memakan makanan berkalori secara berlebihan adalah penyebab utama pembentukan selulit.

Ya ramai aje orang yang mengalami masalah ini.  Tahukah kita pengambilan vitamin membantu mengurangkan masalah ini?

Ia ketara pada kebanyakan ibu yang mengandungkan bayi yang besar, apabila dah melahirkan perut mereka mempunyai kedutan yang nampak hodoh dibahagian perut.


Ia juga …

Kenapa mak selalu lebih?

Imej
Tengahari tadi kami makan lunch di Ayam Penyet AP Gong Badak. Depan tu adalah jualan pakaian wanita, T Shirt dan beberapa pakaian bayi.

Sambil menunggu makanan, saya terpandang seorang ibu yang mengeluarkan bayinya dari stroller untuk membelek baju bayi yang ada dijual di situ.

Ya hanya ibu dan bayi...tak nampak pula ayah bayi tersebut. Lama jugak saya memerhati dan sambil itu si ibu sempat juga membelek pakaian wanita mungkin untuk keperluan diri si ibu tadi. Ya kata orang shopping boleh legakan stress....wallahu alam.

Waktu tu terlintas dalam fikiran saya...agaknya semua wanita yang bergelar ibu itu sama sebenarnya. Si ibu biasanya akan lebih prihatin tentang keperluan anak malah rumahtangga. Mungkin kerana si ayah ni dah fokus untuk mencari nafkah maka tugas ibu membantu mengurus rumahtangga.

Ya seorang mak dia nak anak dia nampak lawo, nampak comel. Seorang mak nak anak dia dapat semua yang terbaik.



Ya masih saya ingat mak saya dulu mengambil upah buang kertas pada cebisan kain y…

Kenapa kena amik Vitalea kalau nak gorgeous?

Imej
Ada satu set wanita itu dipanggil Shaklee Set Gorgeous...

Apa dalam set tu?

ESP [ Protien berdasarkan soya]
Vita C Plus [ Vitamin C yang dilepaskan secara perlahan-lahan]
GLA Complex [ macam EPO tetapi ia lebih tinggi kandungan GLA kerana dibuat dari bunga Boraj]

dan nampak tak dalam gambar tu ada Vita-Lea........


Vita-Lea tu apa sebenarnya? Oh Vita-Lea adalah multivitamin untuk produk Shaklee. Jika anda baru menjengah blog saya...Vita-Lea adalah vitamin yang dah berumur 100 tahun!!!!

Ini wajah terkini....jika nak tengok wajah lama adalah seperti dibawah :


Sekarang ditambah zaman dah maju... dan pastinya keperluan vitamin yang dibekalkan oleh Vita-Lea mengikut standard perubahan zaman.

Ada orang takut amik multivitamin ditambah mungkin ada pengalaman makan jenama lain berat badan makin bertambah!
So far dah makan vitamin ni 20 tahun , ia TIDAK beri kesan seperti vitamin kebanyakan dipasaran... selera bertambah atau berat badan meningkat. 
Ada orang tanya apa kepentingan nak makan mul…

Menumpang rezeki anak ke Switzerland.

Imej
Alhamdulillah sampai juga hajat nak bawa anak-anak jalan tengok salji. Memula pening juga mana nak cari salji jika bukan musim salji. Google punya google...Switzerland ada tempat boleh tengok salji sepanjang tahun iaitu di kawasan pergunungan Alps.

So saya memilih bawak anak jalan ke Swiss dan sambil tu pusing beberapa tempat menarik di Swiss.

Time ni aje Addin ada cuti panjang. So dapatlah kami sekeluarga jalan tengok dunia.

Memula takut juga nak ke tempat orang tapi lepas dapat banyak info dari kawan-kawan yang pernah pergi dapat juga kekuatan nak berjalan tempat orang sendiri secara explore aje. 

Bestnya Swiss sebab pengangkutan awamnya sangat efisien. Boleh guna google jam berapa bas lalu, jam berapa tram lalu...dan begitu juga dengan keretapinya. 

Kalau untuk rakyat Malaysia yang datang berjalan sekejap-sekejap boleh guna Swiss pass....Ikutlah berapa hari kita berada di sana. Ada kelas pertama dan kelas kedua. Apa bezanya? Kerusi empuk ngan tidak aje. Yang sama almost the same yang pa…

Bawa Vivix masa travel memang best!

Imej
Ingat tak testimoni yang ni?  Kawan saya minum Vivix 5 kali sehari selama almost 6 bulan berat dari 120 kg turun kepada 70kg ++ yang mana penurunan menghampiri 50kg!!!

Saya dah lalui... Travel Swiss selama 1 week banyak makan buah dan sayur serta minum Vivix macam air sirap ( berkali2) membuatkan seluar slack saya makin terlondeh. Hari ni kena cari tali pinggang! Hehehe memang best la!
Ye kurang makan nasi, banyak makan buah dan salad. Ditambah banyak berjalan ( kekonon exercise Tabata... Hahahaha) badan makin ringan!
Bila nak masuk siri 40 kena jaga badan la kan?
Berminat nak cuba Vivix? Boleh whatsapp 0128535689!
Rugi tak cuba tau!  #anakkuwirakushaklee  #shakleemiri #shakleemuar #shakleekualaterengganu