Ahad, 29 November 2015

Health & Wellness Fair @ Shaklee Home Office

Rabu, 25 November 2015

Trip Italy Shaklee : Cerita di sebalik sebuah senyuman.

Walaupun tidak bersama mereka di Italy namun kami boleh rasa kegembiraan yang sedang mereka perolehi. Kalau ada rezeki kami memilih Umrah Abu Dhabi dengan Shaklee.




Ya banyak gambar di fb yang bercerita trip Italy Shaklee namun tahukah anda bahawa di sebalik gambar senyuman itu ada banyak cerita yang tersembunyi ?


Tahukah kalian mereka ini adalah orang yang SEDIKIT tidurnya, BANYAK cabarannya, hidup dengan kritikan dan kutukan, dikhianati, melakukan kerja yang renyah, melalui banyak penolakan, menerima TEGURAN mentor dengan hati yang membina, bila gagal mereka TERUS mencuba, tidak malu bertanya, tidak malu nak maju dan mereka juga pernah ada rasa mahu berhenti berusaha TETAPI mereka TERUSKAN juga.

Apa yang mereka perolehi bukan hanya nilai duit tetapi kepuasan atas kerja keras mereka.

Untuk dapatkan trip istimewa ini perlu pengorbanan. Jika baru sedikit berkorban, jangan ungkit kerana ramai lagi yang berkorban lebih dari kita dan hasilnya ialah sebuah kepuasan.


Teruskan usaha... Belajar perkara baik dari orang yang dah berjaya. Saya yakin kejayaan adalah hak setiap insan yang BERUSAHA mendapatkannya.

Mungkin anda dah terlepas peluang trip ke Italy dengan Shaklee tapi jangan risau, ada banyak lagi trip yang menunggu cuma balik pada diri kita mahu atau tidak.

Tahun depan Shaklee akan bawa ke Orlando Florida US, so jika nak jadi mereka yang layak pergi...jangan termenung lagi...cari mentor dan lakukan apa yang dipesan. Pasti anda juga akan berada di sana nanti!

Jumaat, 20 November 2015

Tulis IMPIAN dan SYARAT capai...baru nampak lebih jelas.

Masa memula join, ramai yang letak matlamat dan impian nak capai apa yang upline dah capai. Awal tahun ramai yang tulis azam baru....

Tapi pernah tak kita tulis sekali sifat dan mentaliti yang perlu kita siapkan untuk capai?

Shaklee Miri

🎯 Saya nak dapatkan 4 tiket Umrah Shaklee 2017.

----------------------------------------------------------------
[ Tulis dan tampal depan fridge serta sebut selalu dengan anak-anak serta suami : Tahun 2017 kita berempat buat Umrah dengan Shaklee insyaALLAH]
[ Artikel lepas - Kisah London yang menjadi kenyataan]


ini biasa orang lakukan...




So nak bagus lagi tulis sekali

Apa yang perlu dilakukan untuk capai? 💪

🔥Berdoa tanpa putus.

🔥Sentiasa buat 'homework' yang diberi. Jika tiada SILA MINTA dengan upline.Jika upline tidak aktif sila dapatkan dari Super Upline.

🔥Kuat semangat dan cekal hati.

🔥SETIA, SETIA, SETIA

🔥Kena tahu bagaimana nak RECHARGE energy dalaman.

🔥Attend TRAINING Shaklee.

🔥Fokus pada SATU BISNES sampai berjaya supaya modal tak berpecah.

🔥Jangan mudah putus asa dan sentiasa bersangka baik pada Allah.

🔥FB Tips - tak perlu add sideline yang SID supaya lebih mudah fokus.      

🔥Banyak mengaji Al Quran dan buku motivasi.
--------------------------------------------------------------------------------------



Cabaran sentiasa ada kerana ia meningkatkan
-Daya tahan diri [secara mental]
-meningkatkan darjat di sisi Allah.
-Meningkatkan keyakinan dan kesetiaan.
-Meningkatkan kemahiran komunikasi dan kemahiran lain secara tidak langsung.


So jangan lupa tulis impian dan usaha yang perlu ada bersama supaya kita selalu ingat bahawa - SETIAP KESULITAN ADA KEMUDAHAN.

Ya bukan mudah untuk berjaya. Tapi bukan satu yang mustahil untuk berjaya.









* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 13 November 2015

Bala yang disedari dan Bala yang tidak disedari.

العقاب المحسوس وغير المحسوس
BALA yang DISEDARI dan BALA yang TIDAK DISEDARI

قال أحد الطلاب لشيخه: "كم نعصي الله ولا يعاقبنا".
Seorang pelajar bertanya kepada gurunya " mengapakah  apabila kita banyak melakukan MAKSIAT terhadap Allah, tetapi Allah tidak menimpakan BALANya ke atas kita dengan SEGERA?" 

فرد عليه الشيخ: "كم يعاقبك الله وأنت لا تدري".!
Gurunya menjawab "Allah telah menimpakan BALANya, tetapi engkau yang tidak MENYEDARINYA.!".

ألم يسلبك حلاوة مناجاته ..!!
وما ابتلي أحد بمصيبة أعظم عليه من [قسوة قلبه].
"Bukankah Allah telah mencabut perasaan indah bermunajat denganNya dari hatimu...!!
Tiada BALA yang lebih BERAT ditimpakan ke atas seseorang dengan penyakit "HATI YANG KERAS".

إن أعظم عقاب يمكن أن تلقاه هو قلة التوفيق إلى أعمال الخير .
Sesungguhnya seberat-berat bala yang akan ditimpakan ke atasmu ialah Allah akan menyempitkan laluanmu ke arah jalan kebaikan.

ألم تمر عليك الأيام دون قراءة للقرآن ؟! 
Bukankah telah berlaku ke atas dirimu engkau tidak membaca Quran selama beberapa hari? 

بل ربما تسمع قوله تعالى: {لو أنزلنا هذا القرآن على جبل لرأيته خاشعاً متصدعاً من خشية الله} ..  وأنت لا تتأثر كأنك لم تسمعها ..!!!
Bahkan mungkin engkau mendengar firmanNya yang berbunyi "kalau Kami turunkan Al-Quran ini ke atas gunung nescaya engkau akan melihatnya khusyuk dan hancur luluh kerana takutkan Allah" Al-Hasyar : 21.

Engkau mendengar ayat ini tetapi engkau tidak merasa apa-apa...!!!

ألم تمر عليك الليالي الطوال وأنت محروم من [القيام] ..؟!
Bukankah berlalu beberapa malam tetapi engkau terhalang daripada bangun [qiyamullail] ? 

ألم تمر عليك مواسم الخير: رمضان .. ست شوال .. عشر ذي الحجة .  ولم تُوفق إلى استغلالها كما ينبغي .. 
Bukankah berlalu peluang-peluang kebaikan seperti: Ramadhan, Enam Syawwal, Sepuluh Zulhijjah. Sedangkan engkau tidak dipermudahkan untuk mengambil peluang-peluang tersebut dengan sewajarnya.....

أي عقاب أكثر من هذا
Adakah BALA yang lebih BERAT dan SEGERA dari semua ini? 
ألا تحس بثقل الطاعات ؟
Bukankah engkau merasa berat apabila mahu melakukan ketaatan? 

ألم يُمسِك لسانك عن ذكره تعالى؟
 Bukankah lidahmu ditahan daripada mengingatiNya? 
 
ألا تحس بضعف أمام الهوى والشهوات ؟
Bukankah engkau merasa lemah pabila berhadapan dengan bisikan hawa nafsu dan syahwat? 

ألم تبتلى بحب المال والجاه والشهرة ؟
Bukankah engkau telah ditimpakan dengan cintakan harta, pangkat dan perasaan ingin popular? 

أي عقاب أكثر من ذلك ..
Adakah bala yang lebih BERAT dan SEGERA daripada ini semua? 

ألم تسهل عليك الغيبة والنميمة والكذب؟!
Bukankah dipermudahkan bagimu untuk mengumpat, mengadu domba dan berkata dusta?!

ألم يشغلك الفضول بالتدخل فيما لا يعنيك؟!
Bukankah engkau disibukkan dengan perkara-perkara yang sia-sia tiada kaitan dengan dirimu?!

ألم يُنسِك الآخرة ويجعل الدنيا أكبر همك؟!
Bukankah engkau telah dilupakan tentang akhirat dan segala tumpuanmu dihalakan kepada hal keduniaan?

هذا الخذلان ما هو إلا صور من عقاب الله .
Semua kehinaan ini tidak lain dan tidak bukan adalah bentuk-bentuk bala yang Allah timpakan ke atas dirimu.

إحذر يا بني فإن أهون عقاب لله : " ما كان محسوساً" في المال أو الولد أو الصحة .
Berhati-hatilah wahai anakku, kerana BALA yang paling RINGAN yang Allah timpakan: "BALA yang boleh DISEDARI seperti bala yang ditimpakan ke atas harta, anak pinak dan kesihatan.

وأن أعظم عقاب "ما كان غير محسوس"في القلب" .
Dan sesungguhnya sebesar-besar bala yang ditimpakan ke atas hamba adalah "BALA yang tidak DISEDARI iaitu "BALA di dalam HATI"

فاسأل الله العافية واستغفر لذنبك.
Mohonlah keampunan dan kesejahteraan dari Allah dan beristighfarlah atas dosa-dosamu.

#ARS, 1Safar1437H- 131115.

Ya Allah Tuhan yang membolak balikkan hati manusia, tetapkan hati dan iman kami dalam agamaMu dan janganlah Engkau pesongkan hati kami setelah Engkau berikan petunjukMu. Amin.


*sharing dari group whatsapp.

Rabu, 11 November 2015

Mengapa Nutriwhite makeup remover sentiasa 'hot' dalam pasaran?

Masih ingat lagi seorang kawan saya share tentang Nutriwhite makeup remover...antara kata-kata beliau - Ini antara makeup remover yang terbaik dia pernah pakai kerana tak berminyak dan selepas memakainya kulit rasa bersih dan licin.

Saya tak berapa eager nak pakai sebelum ni sebab saya bukan kerja di pejabat dan bermakeup...so saya tak kisah sangat sebab pada saya pencucui muka Nutriwhite pun dah sangat bagus dan mencukupi.

Gentle Deep Foaming Cleanser



Namun yang membuatkan saya ingin mencuba Nutriwhite makeup remover ini ialah apabila ada yang share selepas menggunakannya kulit tidak lagi berminyak dan white head or black head mudah hilang bila cuci muka dengan Nutriwhite make up remover.


Ya kadang-kadang kita memang tak pakai makeup pun tapi adakala memakai bedak compact yang dijual di farmasi membuatkan kulit kita mudah jadi berminyak jika teksturnya kasar dan menutup liang roma wajah.

Bagaimana cara memakai Nutriwhite Makeup Remover ini?

Nutriwhite Makeup Remover

Picitkan sedikit di atas tapak tangan dan terus gosokkan pada kulit muka selama beberapa minit. Selepas itu bilas dengan air [ air suam juga bagus] seterusnya barulah cuci dengan Nutriwhite Foam Cleanser.

Kulit akan rasa segar dan sangat lembut.



Ya sedar tak bila kita bangun pagi, bagi yang kulit berminyak kita akan dapati kulit kita lembab dan rasa sedikit berminyak? Ya saya juga menghadapinya namun selepas menggunakan Nutriwhite make up remover alhamdulillah ada improvement di mana kulit dah kurang berminyak seperti dulu.

Paling seronok ialah apabila jika dulu di sekitar kawasan hidung ada white head or black head dan saya memang terpaksa menggunakan face mask untuk menghilangkannya. Alhamdulillah kini tiada lagi sejak menggunakan Nutriwhite Makeup Remover. Paling best jerawat cepat kecut adalah antara testimoni yang diberikan oleh pengguna.

Inilah yang membuatkan ramai orang tidak lepaskan peluang untuk membeli Nutriwhite makeup remover !


Antara testimoni menarik adalah kenalan saya di Miri sendiri :




Berminat nak dapatkannya? Boleh hubungi kami di 012-8535689 untuk membuat pesanan.

Oh ya, ini antara produk Hot Seller Item dalam Shaklee online... so jangan tunggu lagi. Harganya murah dan mampu di miliki.








*  These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak dan Muar Johor. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 10 November 2015

Kerana selalu sebut London, akhirnya beliau ke London !

Ada benarnya orang selalu kata apa yang kita sebut itu satu doa...nak-nak benda yang selalu disebut-sebut.

Ini adalah kisah benar  Pak Long saya bernama Abu Bakar.



Masa kecil dulu, arwah atuk ada cerita...Pak Long dipanggil abang Long oleh adik beradiknya termasuklah emak saya. Paklong saya punya karektor yang unik...seorang yang suka berlawak dan bila bersembang pasti ada sahaja terselit benda lucu yang boleh jadi bahan ketawa kami beramai-ramai.

Emak saya ada adik beradik yang ramai dan arwah atuk bukanlah orang yang senang. Namun mereka hidup bahagia seadanya.

Balik kepada kisah Pak Long saya...masa zaman persekolahan...menjadi satu bahan lawak cerita bila orang tanya mana Bakar?

Mak saya kata uniknya jika ada yang bertanya mana Abang Long? Pasti ada jek yang menjawab...Dia pergi London. Begitu juga bila arwah atuk tanya "Mana Bakar?" Jawapannya " Dia pergi London".

Mak saya cerita...zaman dulu kalau mak dan adik beradik lain bersidai tepi rumah dan ada kawan pak Long yang lalu...mereka pasti bertanya " Bakar mana?" Mak kata mak dan adik beradik akan terus spontan jawab... " Bakar takde dia pergi London".

Sampai kalau Paklong masuk tandas pun, mereka akan jawab Abang London takde pergi London.


Nak jadikan cerita, ia menjadi kenyataan bila Pak Long dapat sambung belajar bahagian teknikal kapal terbang di LONDON!!!! MasyaALLAH!


Melalui cerita arwah atuk tentang kisah Pak Long inilah yang selalu buatkan saya sedar..kata-kata adalah satu doa. Apa yang selalu disebut, itulah yang kita dapat.

Sebab itu bila berkata-kata pastikan perkataan yang keluar adalah yang baik baik. Supaya yang baik juga datang.


Ramai orang mengeluh... "Susah" bila usahakan sesuatu, bila mahukan sesuatu...maka banyak susah yang datang dari senang. Sebab itu yang selalu disebut maka itulah yang akan kita dapat.


So dah fikir tahun depan nak jalan mana? Kalau nak makan angin ke US dengan Shaklee, sebut selalu dengan anak-anak...tahun depan kita jalan US dengan trip Shaklee. Kena sebut selalu sampai jadi kenyataan.
Siapa kata mustahil? Kata-kata yang baik akan menjadi satu doa.










Jom berdoa dengan lagi banyak!







 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.



 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 
♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ya Allah tunjukkan kami jalan yang lurus.



Bila adakala datangnya ujian, adakala kita mahu kebenaran.

Tak perlu cari manusia tapi carilah Pencipta alam iaitu Allah swt melalui doa.

Ayat 6-7 surah Al Fatihah sangat jelas dan saya diajar baca doa ini ( dlm bahasa melayu) baca dalam hati ketika sujud terakhir semua solat.

InsyaAllah petunjuk Allah sentiasa ada bila kita berdoa dengan yakin.

Maka bersangka baik dengan Allah agar kita beroleh kejayaan di dunia dan akhirat.

Dekati Allah melalui mengaji dan berzikir nescaya hidup kita akan mendapat panduan Allah yang Maha Besar!

Isnin, 9 November 2015

3 VITAMIN UNTUK KEKAL SIHAT

Ya dulu saya belajar set optimum ialah Family Wellness... apa ada dalam set tu?

ESP - penting sebagai membina sel dan blok asas tubuh. ESP membina dan membaiki sel seterusnya sel dapat duplikasi secara sihat dan optimum.

Vitalea - nama khas multivitamin Shaklee yang lengkap dengan semua zat dan garam mineral yang diperlukan oleh tubuh badan.

B complex- Membantu sel lebih sihat dan aktif serta sebagai bahan bakar glukos [ gula] kepada tenaga.

Sustained Release Vitamin C - melindungi sel dan bertindak sebagai membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh.



Namun zaman sekarang set minima ialah 3 jenis vitamin iaitu

ESP, Omega Guard dan Vita-Lea.



Pasti ada yang bertanya mengapa Omega Guard?

Omega guard bertindak sebagai activator iaitu untuk membantu sel boleh berfungsi dengan normal dan juga boleh bertindak sebagai pembersih salur darah. Omega guard adalah fatty acid yang tidak dapat dibuat oleh badan tetapi hanya dapat melalui makanan atau supplement.

Kita sendiri terdedah dengan makanan yang tinggi kandungan lemak melalui makanan bergoreng tidak kurang juga transfat dari makanan segera maka pengambilan Omega Guard sangat membantu kita dari terdedah dengan kolestrol yang tinggi.

Ya Omega Guard juga membantu mencegah segala pertumbuhan abnormal sel.Ia sangat bagus diambil oleh lelaki dan wanita untuk kesihatan optimum. Banyak manfaat Omega Guard selain ia juga bagus untuk kesihatan jantung.


Berminat nak dapatkan 3 produk ini untuk kekal sihat? Boleh hubungi kami di 0128535689.






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 8 November 2015

Apakah anda seorang yang sibuk?





Ada seorang ulama, berguru kepada seorang ulama. Selang beberapa lama, saat dia ingin melanjutkan belajar ke guru lain, gurunya berpesan :

"jangan tinggalkan membaca Al Qur’an, semakin banyak membaca Al Qur’an, urusanmu semakin mudah"

Dan muridnya pun melakukan seperti yg dipesan. Dia mbaca Al Qur’an 3 juzuk sehari.

Kemudian dia menambah lagi hingga 10 juzuk sehari.

Dan urusannya semakin mudah.

Allah yang mengurus semua urusannya.

Waktu pun semakin berkah.

Apa yang dimaksud dengan berkahnya waktu? Bila kita dapat melakukan banyak perkara dalam waktu yang sedikit.

Itulah berkah Al Qur’an ***********************

Banyakkanlah membaca Al Quran. Jangan terlalu memikirkan waktu kita yang sibuk... sesungguhnya, bukan kita yang atur waktu kita, tapi Allah.

Secara teorinya, kita rasa bila kita banyak menghabiskan waktu membaca al Quran, bermakna kita terpaksa mengurangi kegiatan2 kita yang lain. Hakikatnya, ia bukan seperti yang kita fikirkan. Sebenarnya, lagi banyak kita baca al Quran, Allah akan membuatkan waktu kita menjadi berkah. 24jam yang kita miliki seolah-oleh terasa panjang. Paling utama, berkat al Quran yang kita baca ini.... pintu2 kebaikan akan dibuka...memberikan kita kesempatan untuk beramal soleh yang berikutnya... tanpa mengganggu kegiatan harian kita yang lain.

Barangsiapa yg bangun di pagi hari dan hanya dunia yg difikirkannya, sehingga seolah-olah ia tidak melihat HAK ALLAH dalam dirinya, maka ALLAH akan menanamkan 4 jenis penyakit padanya :

1. Kebingungan yang tiada putus-putusnya. 
2. Kesibukan yang tidak pernah ada penghujung. 
3. Keperluan yang tidak pernah puas.  
4. Khayalan yang tidak ada akhirnya. [Hadits Riwyt Muslim]

~Hiduplah di dunia ini hanya dengan kenikmatan mencari redha Allah~




Perkongsian dari group whatsapp.

Khamis, 5 November 2015

Testimoni produk Shaklee

Semalam masa kelas diabetes ada 3 orang yang berkongsi apa yang mereka rasa selepas mengamalkan produk Shaklee. Ini disaksikan lebih 35 orang yang berada dalam kelas Diabetes semalam.

Kencing manis ada 3 jenis.

Paling utama kita kena usaha untuk jaga makan dan cara hidup kita supaya kita berusaha mencegah diabetes.



Pengedar Sah Shaklee Miri
Orang sedang tekun dengar penerangan dari Nutritionist.




\

Beliau , En. Farid membelikan emaknya vitamin kerana emaknya sering
mengadu sakit perut disebabkan gastrik. Emak beliau juga mempunyai masalah batu karang. Ajaibnya doktor sendiri terkejut dengan hasil yang mereka temui
apabila appointment yang sepatutnya dibuat untuk menentukan tarikh operation buang batu karang telah bertukar kepada satu yang luarbiasa!
Batu karang itu telah hilang.
Kuasa ALLAH yang mengizinkan semuanya berlaku.












Beliau, Puan Hida mempunyai masalah sukar membuang air besar. Kalau seminggu hanya beberapa kali sahaja. Namun beliau berkongsi selepas mengamalkan Herb Lax beliau akui sangat mudah membuang dan tiada lagi masalah pembuangan seperti yang beliau lalui sebelum mengenali Shaklee.


















Beliau merupakan seorang surirumah...beliau berkongsi apa yang beliau dan suami amalkan. Paling seronok apabila sebagai seorang surirumah, selepas mengamalkan vitamin Shaklee alhamdulillah dengan izin ALLAH, tiada lagi lenguh-lenguh badan dan kaki, tiada lagi masalah susah bangun malah beliau dan suami menikmati kesihatan yang optimum melalui Shaklee!





Tahniah buat mereka. Sesungguhnya kesihatan adalah anugerah dan kita boleh memilih yang terbaik antara terbaik.

Berminat dapatkan produk Shaklee?



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 3 November 2015

Miri Health Talk _ Beat Diabetes.

Malam esok Shaklee ada sediakan kelas kesihatan...topik yang menarik iaitu Cegah Diabetes.

Tak kena bayar pun...ianya percuma dan boleh datang beramai-ramai.

Ya kelas begini saya suka sebagai satu revision untuk kami terutama nak bantu consult pesakit kencing manis tentang pengambilan supplement.

Benarkah kencing manis itu penyakit keturunan?

Dulu saya pun ingat begitu...kalau nenek ada kencing manis, nanti mak pun dan lambat laun saya pun ada.

Tapi rupanya ia adalah kebarangkalian besar kerana ....


Bila nenek masak...dia akan ajarkan cara masak pada anaknya iaitu mak kita. Mak kita akan masak cara nenek kita masak....maka kita akan makan menu turun temurun.

Jika nenek suka manis, mak juga akan masak masakan yang manis dan akhirnya kita juga akan masak cara mak kita masak.


Kerana menu turun temurun maka penyakit menjadi penyakit keturunan.... kerana ia diturunkan secara tidak langsung.

Sebenarnya kelas esok akan lebih detail...apa yang saya tulis adalah cuma teori yang boleh diterima lojik sahaja. Haikatnya ada 4 jenis diabetes....


Esok datanglah join dan dengar serta belajar sendiri.


Imperial Palace Miri
Masa : 8.15 malam.


Ada doorgift untuk early bird!

See you tomorrow!


Oh ya, sekarang ada promo special Vitamin C, Twin Pack with diskaun 5%....jika nak beli esok boleh text saya awal ya.


November best offer





♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 2 November 2015

Vitamin C bantu kurangkan risiko STROK?

Strok selalu dikaitkan dengan tekanan darah tinggi, salur darah pecah, kolestrol tinggi dan stress..... namun tahukah kita bahawa ia boleh berlaku apabila salur darah kita telah mengeras akibat plak kolestrol ditambah kerana kekurangan vitamin C?

Dalam kelas Nutrisi yang suami saya selalu buat...pasti beliau akan tekankan betapa pentingnya vitamin C dalam diet harian kita. Ini kerana Vitamin C membantu salur darah menjadi elastik dan ia juga membantu pengaliran darah dengan lebih baik.

Ya mereka yang didapati mengalami masalah salur darah pecah [ khusu pesakit strok]adalah kerana salur darah mereka tidak lagi elastik malah mengeras disebabkan oleh plak kolestrol yang makin menebal. Ini akhirnya membuatkan salur darah mudah rapuh dan pecah.


Suami saya selalu memberi contoh getah paip air...Jika ia elastik pasti pengaliran air menjadi lancar tetapi apabila ia terlalu kering , hilang elastiknya maka ia akan menjadi keras dan mudah rapuh serta akhirnya mudah pecah.

Maka pengambilan vitamin C tidak boleh diambil ringan. Vitamin C sebenarnya bukan untuk cantik sahaja tapi untuk kesihatan secara menyeluruh.

Ya ramai yang makan vitamin C untuk nampak muda, kulit lebih licin dan gebu, nak elak selsema atau bersin pagi hari...ya semua memang betul. Tak salah. Malah mereka yang amal vitamin C kerana ini secara langsung telah membantu salur darah mereka sentiasa elastik!






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 1 November 2015

Special Twin Pack for November '15!


Get ready stock today!