Isnin, 26 Oktober 2015

Shaklee B.E.S.T di Kuching Sarawak

B.E.S.T nama singkatan bagi
Bangkok Express Success Training julung kalinya diadakan di Kuching Sarawak.

Alhamdulillah seramai lebih 30 orang yang menghadiri kelas yang kami anjurkan.


Ice breaking ...


Bangkok Trip by Master Azrin dari Miri

How To by Master Aishah dari Labuan


Online skills by Master Zuraifah dari Melaka.


Health Talk - Haze by Shaklee Nutritionist Tracy


Closing oleh saya sendiri 😍




Terima kasih kepada semua yang hadir.
InsyaAllah BEST akan diadakan di beberapa tempat lagi.

Stay tune!

Pengedar Sah Shaklee
Malaysia
Norita & Naquib.







Jumaat, 23 Oktober 2015

Vitamin E kurangkan rasa denyut sakit tempat ceaser.

Ya bila saya ingat vitamin E saya akan ingat lagi kesan sakit bersalin ceaser anak kedua... kerana dari situ saya tahu untuk hilangkan denyut di tempat yang dipotong memang saya amal Vitamin E secara konsisten.


Masa lahirkan Addin yang mana saya lalui ceaser juga...makan masa untuk hilang denyut di tempat yang dipotong... hampir 4 tahun jugalah.

Mak kata itu perkara biasa bagi yang pernah melalui melahirkan anak secara ceaser.

Jadi pada saya... ia perkara biasa dan saya kena lalui.

Bila lahirkan anak kedua...saya cuba vitamin E dan saya memang syorkan mereka yang ceaser amik vitamin E untuk cepat baikkan luka jahit di bahagian perut kerana sakit dibahagian abdomen.

Alhamdulillah sehingga hari ini tiada lagi denyutan dibahagian potong itu.

Kebaikan pengambilan vitamin E untuk ibu yang melalui c section adalah mengurangkan risiko luka jahit terbuka atau bernanah.

Namun satu yang saya perasan bila makan vitamin E dalam pantang akan kurang atau jarang rasa nikmat bengkak susu kerana fungsi vitamin E mengurangkan bengkak atau radang.

Ya sehingga hari ini kami amal makan vitamin E kerana ia adalah vitamin yang bagus untuk para wanita khususnya untuk menjaga kecantikan dalaman dan luaran.



Jom dapatkan vitamin E sementara ada promo Beli 1 percuma 1! Promo berakhir 31 Oktober 2015. Jangan lepaskan peluang!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 19 Oktober 2015

Shaklee Health & Wellness Talk@ Miri Sarawak


 Jom datang amik ilmu produk dan kesihatan sambil tu boleh juga tahu bagaimana nak dapatkan trip percuma ke Bangkok!
 
 



Ada special doorgift untuk mereka yang terawal hadir.

Jangan lepaskan peluang hebat ini!

Ahad, 18 Oktober 2015

Uniknya cara Rasul الله berniaga.



CARA RASULULLAH BERNIAGA 

========================


TIDAK PERNAH BERDEBAT

Rasulullah dahulu ketika berniaga, tidak pernah menyakiti hati peniaga lain. Hal ini diakui oleh mereka yang pernah berurusan dengan Baginda SAW sebelum Baginda diangkat menjadi rasul lagi. 

Dalam satu peristiwa, seorang peniaga bernama Saib bin Ali Saib datang menemui Rasulullah SAW. Melihat Saib datang, Rasulullah berkata, “Mari, mari. Selamat datang saudara saya, dan rakan niaga saya yang tidak pernah bertengkar,” kata Rasulullah . Saib membalas dengan berkata, “Kita tidak pernah bertengkar sebab tuan peniaga yang sentiasa lurus dan tepat dengan kiraan.”


TEKNIK MENJUAL YANG UNIK 

Mengikut riwayat, Nabi menjual barang-barang Baginda tidak seperti diamalkan oleh kebanyakan peniaga atau lain-lain saudagar ketika itu. Baik peniaga Arab atau pun bukan Arab. Biasanya para peniaga kebanyakannya mereka menjual barang-barang dagangan mereka dengan meletakkan harga yang setinggi mungkin. Tetapi Nabi menjualnya dengan cara memberitahu harga pokok dan meminta para pelanggan atau pembeli membayar berapa harga yang mereka kehendaki.

Dengan cara ini pembeli merasa puas dan senang hati kerana mereka merasa tidak tertipu oleh peniaga. Lalu mereka membeli dengan larisnya sehingga barang-barang Nabi paling laku dan cepat habis berbanding rakan-rakan Baginda yang lain. Selain itu Nabi juga mengambil sikap menjual pada harga modal apabila sipembelinya seorang yang benar-benar miskin tetapi memerlukan kepada barang itu. Baginda amat bertimbang rasa dan amat pengasihan belas kepada sesama manusia. Manakah ada manusia yang menjual barang-barang dagangannya dengan harga modal?


SENTIASA SENYUM 

Satu lagi daya penarik yang luar biasa yang telah menarik para pembeli untuk mendekati barang-barang Nabi ialah sikap dan wajah Baginda semasa berjualan itu. Selaku seorang insan yang sedia dijadikan Allah berwajah kacak menawan dan gemar melemparkan senyuman kepada orang, maka Nabi telah menggunakan kelebihan yang dikurniakan oleh Allah kepada Baginda itu. Dengan wajah yang manis dan menawan dihiasi pula dengan senyuman yang manis, pastilah keindahan dan keelokan yang terpancar di wajah seseorang itu semakin bertambah. Walaupun tutur kata tidak seberapa , tetapi para pelanggan tetap menggemari orang yang berwajah manis dan selalu memberi senyuman kepada orang.



JUJUR

Baginda bersabda, “Peniaga yang dapat dipercayai dan beramanah, akan bersama para Nabi, orang-orang yang dapat dipercayai dan orang-orang yang mati syahid” (Riwayat Al-Imam At-Tarmizi). 

Dalam konteks ini, kejujuran ditekankan kerana kejujuran merupakan antara elemen terpenting dalam perniagaan.Ketika kita berbincang mengenai perniagaan seorang Muslim, kita sebenarnya sedang membincangkan satu konsep perniagaan yang membangunkan hubungan kepercayaan di antara peniaga dan pelanggan, dan piawaian ini tidak boleh dicapai dengan adanya dusta dan penipuan.

Pada suatu hari, Rasulullah berjalan-jalan di kawasan pasar bandar Madinah. Baginda lalu di hadapan seorang peniaga yang menjual buah-buahan yang dilonggok-longgokkan. Rasulullah memeriksa buah-buahan itu dengan memasukkan tangannya ke dalam satu longgokan. Kemudian Rasulullah menarik tangannya keluar dan menunjukkan jarinya yang basah kepada peniaga itu. “Apa ini saudara ?” tanya Rasulullah. “Terkena hujan, tuan,” kata peniaga itu. “Mengapa saudara tidak letakkan buah-buahan yang basah itu di sebelah atas supaya orang dapat melihatnya ?” kata Rasulullah. Kemudian Baginda berkata lagi, “Barang siapa menipu, dia bukan pengikut saya.”



TIDAK BERSUMPAH PALSU

Dengan tegas, Rasulullah SAW mengecam amalan perdagangan yang dipenuhi tipu daya. Apalagi sampai bersumpah palsu, mengandungi unsur riba atau berbisnes di pasar gelap. Sebab, model menjalankan bisnes seperti itu tak saja merugikan orang lain, tapi juga membuat perniagaan yang dijalankan tidak lancar. 

Hal itu sebagaimana ditegaskan Rasulullah SAW dalam sebuah hadis, “Penjual dan pembeli memiliki hak pilih selama belum berpisah. Apabila mereka jujur dan mahu menerangkan (keadaan barang), mereka akan mendapat berkat dalam jual-beli mereka. Dan jika mereka bohong dan menutupi (cacat barang) akan dihapuskan keberkatan jual-beli mereka.” (HR. Muslim) Rasulullah SAW mengajarkan kepada para sahabat untuk tidak melakukan sumpah, selain mengakibatkan kehilangan berkatnya.



LEMAH LEMBUT

Baginda Rasulullah SAW sentiasa mengamalkan sikap baik hati dan lemah lembut ketika menjalankan perniagaan. Jabir telah meriwayatkan bahawa Rasulullah telah bersabda yang bermaksud: “Allah SWT mencucuri rahmat kepada orang yang berbuat baik ketika ia berjual, ketika ia membeli dan ketika ia membuat tuntutan.”



BUKAN MENGEJAR HARTA SEMATA-MATA

Rasulullah SAW bekerja keras mencari penghidupan yang halal. Baginda menjalankan perniagaan bukan sahaja untuk menyara kehidupan Baginda tetapi juga untuk mengukuhkan potensi Baginda agar orang yang kaya tampil ke hadapan untuk menghulur modal mereka untuk digunakan oleh Baginda bagi tujuan perniagaan.

Muamalah seperti ini amat digalakkan oleh Islam kerana terdapatnya unsur bantu membantu di kalangan mereka yang berada dan tidak berada. Firman Allah SWT dalam surah Al Ma’idah ayat 2: Bermaksud: “Dan hendaklah kamu bantu membantu dalam perkara-perkara kebaikan dan taqwa dan janganlah kamu sekali-kali bantu membantu dalam perkara-perkara kejahatan dan permusuhan.”



 FASIH TUTUR KATA 

Rasulullah SAW merupakan seorang yang mempunyai kefasihan dalam tutur katanya. Tutur katanya lembut, lunak didengar, tidak pernah berbohong dan sentiasa jujur. Oleh itu, tidak hairanlah apabila Baginda mengendalikan perniagaan harta Khadijah, Baginda memperoleh keuntungan yang banyak. Terdapat sebuah hadis yang menceritakan kefasihan Baginda yang telah diriwayatkan oleh Al-Tarmizi dari Syaidatina Aishah: Bermaksud: “Adalah Rasulullah berkata-kata dengan perkataan yang terang serta jelas lagi tegas, dapat difahami oleh setiap orang yang mendengarnya (duduk bersama Baginda).




 KEUNTUNGAN MAKSIMA ADALAH MUNGKIN

Walaupun ada ustaz (penceramah) yang mengatakan untung hanya boleh diambil sekitar 30% sahaja, namun kata-kata Rasulullah SAW lebih utama untuk kita jadikan pegangan. Terdapat satu hadis sahih yang menceritakan, seorang sahabat Nabi membeli dua ekor kambing dengan 1 dinar. Kemudian, sahabat itu tadi menjual salah seekor kambing itu dengan harga 1 dinar. Bermaksud, di tangannya ada seekor lagi kambing dan wang sejumlah 1 dinar. Sahabat itu datang kepada Rasulullah dan kemudian menyatakan apa yang telah beliau lakukan (menjual dengan cara begitu). Rasulullah tidak berkata apa-apa melainkan mendoakan agar sahabatnya itu mendapat keberkatan dalam perniagaan yang dilakukannya.

Ada lagi hadis sahih lain riwayat Abu Daud di mana Rasulullah ditanya mengapa tidak ditetapkan keuntungan maksimum (kawal kadar keuntungan). Lantas Rasulullah menyatakan, itu adalah satu ‘kezaliman’ untuk para peniaga. Daripada dua contoh di atas berasaskan dalil yang sahih, kita dapati tidak mengapa kita menaikkan keuntungan sesuatu jualan produk sehingga 100%. Cuma yang dilarang adalah menyorokkan barangan keperluan asasi manusia pada ketika permintaan mendadak, dan dijual kembali apabila harganya dinaikkan. Ataupun apabila pihak pemimpin (kerajaan) menetapkan sesuatu perkara, maka kita wajib mematuhinya.



Maka, kepada para peniaga, marilah contoh cara-cara bisnes Rasulullah SAW, yakni akan memperoleh pahala kerana mengikut sunah Baginda.

Jumaat, 16 Oktober 2015

Usia bukan halangan untuk berjaya!

Ya mereka upline kami... Usia tak menjadi halangan nak berjaya.

Mereka masih usaha dan terus usaha nak kembangkan bisnes Shaklee.

Mereka sedang sibuk kemaskini order by phone.


Rabu, 14 Oktober 2015

Vivix untuk elak sunburn?


Alhamdulillah memang dapat banyak manfaat bila bawa Vivix travel bersama!

Isnin, 12 Oktober 2015

Hadiah percutian Maldives untuk harijadi mak.

3 tahun lepas masa pertama kali kami sampai Maldives, saya berhajat nak bawa mak ke sana. Melihat keindahan alam ciptaan Allah s.w.t.

Setiap kali menatap album percutian Maldives pasti ia buatkan impian saya lebih kuat. Saya nak bawa mak saya ke Pulau Maldives lebih khusus Kurumba.

Ya mak saya bukan jenis yang suka berjalan tapi sebab saya yang nak mak tengok antara pulau tercantik di dunia. Maka mak pun ikutlah walau terpaksa guna wheel chair sebab mak mudah penat.


     Welcome gift.

Syukur hajat itu menjadi kenyataan. 


Kami masih memilih Kurumba sebagai pulau pilihan di Maldives. Mengapa Kurumba? Sebab ini adalah antara pulau yang mempunyai banyak pilihan restoren. Ada Italian restaurant, Indian restaurant, Arab restaurant, Japanese restaurant, Chinese restaurant dan beberapa cafe lagi.
       First time breakfast makan honeycomb dengan buah dan roti.

Memandangkan Maldives adalah negara Islam maka sangat mudah untuk dapatkan makanan halal. Alhamdulillah dan ini satu bonus untuk bercuti di tempat sebegini.
  Dinner at Indian restaurant.









Terima kasih Allah kerana dengan izinMu kami sampai juga ke sini.


Bermula dengan satu impian...tak mustahil menjadi sebuah kenyatan. Bila kita dah niatkan nak gembirakan mak ayah , letakkan usaha dan berdoa mohon Allah bantu insyaAllah akan tercapai dengan izinNya jua.







Tips untuk bercuti ke Maldives :

1. Survey dulu pulau yang kita nak pergi di Maldives. Pulau yang kami pilih setakat ni ialah Kurumba. Antara terdekat dengan airport dan naik boat dalam 10-15 minit. Ada banyak pulau di Maldive cuma pilih ikut budget kita. Transport dari airport nak ke Pulau juga perlu di pertimbangkan sama ada naik boat atau untuk pulau yang jauh terpaksa naik sea plane ( sedikit mahal).

2. Flight ke Maldives ada banyak juga tapi paling mudah biasanya MAS, AirAsia ( kena tengok tarikh penerbangan yang disediakan), Sri Lankan Airlines, Tiger Airways ( melalui Singapore), even Emirates pun ada tapi jenuh transit dan perjalanan jadi panjang.

3. Rate hotel murah boleh didapati di booking.com dan beberapa website seperti agoda etc.. Setakat ni percutian mana2 saya suka pilih melalui website booking.com so dapatlah harga yang kita nak mengikut budget kita. 

4. Boleh cuba dapatkan pakej flight dan hotel dengan murah jika tarikh yang kita nak pergi kena dengan tawaran yang disediakan oleh Airasiago.com. 




* Jangan takut nak simpan impian... Kerana impian tak pernah ada tarikh luput. 












 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 4 Oktober 2015

Dah lama ahli tapi baru nak aktif, boleh ke?

Memang ada orang yang niat asal jadi ahli sebab nak beli produk dengan harga ahli....dan tidak lebih dari itu. Namun bila kenangkan mengapa tidak mencuba nasib ....mana tahu ada tuah di situ?

Itulah yang selalu saya perkatakan dengan ahli-ahli dalam organisasi saya....ya, betul niat dulu masuk ahli sebab nak dapatkan harga ahli tapi tak salah kalau sekarang nak jadikan kerja sambilan kurang-kurang bila dapat bonus kita boleh beli vitamin dengan duit bonus tu yang mana sebenarnya kita makan vitamin secara percuma.

Mungkin ada yang segan nak menghubungi sponsor mereka [ upline atau orang yang memperkenalkan produk kepada kita] nak beritahu nak jinak-jinak dengan Shaklee. Adatlah...sebab dulu niat nak makan saja cuma kini upgrade nak jadi pengedar aktif.

Bagaimana saya nak mulakan?

Cadangan saya :

Hubungi upline atau sponsor kita

Sebuah kereta sangat bagus jika kita lakukan penyelenggaraan [ maintainance] pada pusat servis mereka sendiri...sebagai contoh jika beli Honda, sangat bagus kita buat penyelenggaraan dengan Honda. Mengapa sebab ia tahu selok belok produk mereka dan pasti ada pakar dalam bidangnya. Samalah dengan bisnes Shaklee. Upline tu macam mak, cikgu atau segala yang kita boleh anggap sebagai rujukan pertama.

Bagaimana jika upline dah beralih arah? Jangan risau...hubungi Shaklee induk [ HQ] atau mana2 branch untuk tahu siapakan upline kepada upline kita [ lebih dikenali sebagai super upline] Maka rujuklah super upline.

Jika segan nak telefon, jangan risau boleh email kepada customerinquiry@shaklee.com.my dan tanya kepada siapa nak rujuk bila kita nak jadikan panduan untuk melangkah lebih jauh dalam Shaklee.


Bila dah tahu siapa upline atau super upline kita...cuba maklumkan bahawa kita nak belajar bagaimana nak dapatkan bonus untuk makan vitamin secara percuma.

Selain menghubungi upline or super upline, sambil2 tu cuba belajar order secara online. Mengapa kena belajar? Sebab nak berjaya dalam hidup kena berdikari. Ramai orang kurang berjaya dalam bisnes sebab dok mengharap dengan orang lain dan tidak mahu berdikari.

Belajar order online juga salah satu cara berdikari.



website Shaklee ialah : www.shaklee2u.com.my

Jika tak ingat no ID boleh call no 03-56223188 untuk mendapatkan no ahli.

Ya bila order sendiri kita memang perlu menanggung kos penghantaran. Namun tahukah kalian bahawa kos penghantaran oleh syarikat itu lengkap dengan INSURANS. Jika terjadi apa-apa pada produk sepanjang tempoh penghantaran, syarikat bertanggungjawab  pada produk kita. Orang tua ada berkata, malang tidak berbau. Namun bila ada insurans cover, kita rasa lebih terjamin.


InsyaALLAH saya akan sambung lagi entry ini....semoga dengan entry ringkas ini membuka mata dan minda anda untuk berjaya dalam Shaklee kerana kita takkan tahu nasib kita selagi kita tak mencubanya.

Semoga sedikit perkongsian ini membantu anda yang baru nak berbisnes dengan Shaklee.

Selamat malam.

Jangan lupa dapatkan ..................................................... promo Vitamin E bulan ini!





Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 2 Oktober 2015

Clearance Sale - Beli 2 tapi bayar untuk 1!

 


Sekarang ada clearance sale untuk Vitamin E, iaitu BELI 1 PERCUMA 1!


Jom beli dan share dengan mak ayah!

Get from us today!

Call to order 0128535689.

Khamis, 1 Oktober 2015

Special promo and clearance sale for October 2015!