Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2015

Health Talk @Miri Sarawak

Imej

Kulit sihat dan bebas jerawat.

Imej
Siapa sangka perkenalan singkat mengubah penampilan beliau hari ini?
Beliau dahulu mempunyai kulit yang bermasalah namun kini semakin cantik dengan pengambilan vitamin yang konsisten.
Beliau juga saya syorkan menggunakan make up remover dan beliau akui keberkesanan produk ini.

Mempunyai masalah kulit wajah yang sama? Ingin dapatkan produk Shaklee dan konsultasi ? Boleh hubungi kami di talian 0128535689 untuk order hari ini!

Kaabah Depan Rumah : Cerita yang banyak pengajaran sepanjang Raya Aidil Adha.

Imej
Saya sebenarnya suka menonton tv bila saya perlu masa bersendirian sambil nak mencari idea baru....

Oleh kerana anak dan suami sibuk dengan simulator ...dapatlah saya menonton tv cerita Melayu ....

Antara yang memang terkesan adalah cerita Kaabah Depan Rumah.

Sangat menarik  olahan pengarah cerita ini yang mengisahkan bagaimana seorang ayah yang sangat penyanyang dan gigih usaha mencari rezeki untuk menunaikan haji. Dalam mencapai impiannya sudah pasti banyak cabaran yang terpaksa diharungi. Antara ujian yang terpaksa si ayah lalui ialah apabila si anak memerlukan duit walhal si ayah ini berusaha mencukupkan duitnya untuk menunaikan haji.

Namun yang pasti dalam banyak drama walaupun ia tidak melibatkan sesiapa yang masih hidup atau telah meninggal dunia namun yang pasti ia adalah perkara yang biasa berlaku dalam masyarakat hari ini. Terutama kisah kehidupan anak apabila mereka jauh dari pencipta dan mereka tidak menghargai mak dan ayah mereka. Memang kehidupan mereka banyak ujian ter…

Shaklee Nutriwhite Make Up Remover - murah, selamat dan berkesan untuk kulit wajah yang sihat.

Imej
Semalam baru sahaja sampai 30 kotak Nutriwhite yang saya order sehari sebelum raya haji...
Pasti ada yang tanya mengapa saya beli sebanyak tu? Tahu tak ia antara produk yang hot dalam pasaran? Sekejap aje dah habis kerana kesannya yang sangat ketara terutama mereka yang ada masalah kulit wajah berminyak ataupun berjerawat.

Memang nama dia Nutriwhite make up remover tetapi serius lelaki pun boleh pakai kerana tak semestinya pakai make up baru boleh guna.
Bangun pagi saya akan capai Nutriwhite make up remover selepas gosok gigi...kerana saya suka muka saya bersih dari minyak apabila bangun dari tidur.
Dalam sehari saya pakai 2-3 kali kerana saya suka kulit wajah yang sihat... dan paling best saya dah jarang pakai masker kerana dengan penggunaan Nutrwhite make up remover saya dapati ia membantu membersihkan black and white head yang ada pada wajah.
Baru-baru ni anak bujang saya keluar jerawat...mungkin perubahan hormon....terus saya pesan dia pakai Nutriwhite make up remover kerana bany…

Nak berjaya dalam bidang diceburi ELAKKAN 3C.

Imej
Selepas habis UPSR kami terus balik ke KL untuk menyambut Master Celebration mak dan ayah mertua saya yang juga upline kami. Ia berlangsung di Istana Hotel Kuala Lumpur. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan kami berpeluang bertemu dengan ramai susur galur kami dalam majlis tersebut.

Antara yang menarik yang disampaikan oleh ayah mertua saya dalam ucapan beliau ialah tips yang perlu diamalkan untuk berjaya dalam Shaklee namun ia juga boleh diamalkan dalam kehidupan seharian kita.

Elakkan 3 C dalam hidup :

C yang pertama ialah Complain.



Mereka yang banyak komplen sebenarnya adalah mereka yang suka merungut dan secara tak langsung menjadikan kita hamba ALLAH yang tidak bersyukur. Daripada banyak komplen kita dinasihatkan memberi cadangan dalam mencapai penyelesaian untuk cabaran yang datang. Nak berjaya dalam bisnes kurangkan komplen. Jika kita dah berusaha, berdoa ...terus istiqamah kerana ALLAH tahu the best time untuk makbulkan doa kita. Jika ALLAH tak beri apa yang kita ma…

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Imej

Shaklee Johor Bahru

Imej
Jom meriahkan majlis hari ini. Kemasukan PERCUMA! 
Banyak info, hadiah menarik disediakan termasuk 9 botol Vivix!
Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tiada siapa tahu. Mana tahu tuah anda hari ini!



Meeting untuk event di Muar dan JB

Imej
Setiap kali sebelum apa2 event suami saya akan brainstorm apa yang perlu dan penting supaya saya clear dan faham apa yang perlu diatur.
Ya suami saya yang lead bisnes ni manakala saya - saya yang menurut perintah 😊
Ya bekerja tak kira masa dan tempat bila semuanya flexible 😍
Jumpa di Muar dan di JB this weekend!
Berminat nak dapat trip ke Bangkok secara percuma? Jangan segan untuk hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut @ 0128535689.

ESP dan Cinch mempunyai manfaat yang hampir sama tapi tak serupa.

Imej
Rasanya dah sebulan saya kurang amalkan ESP seperti sebelum ini kerana saya fokus Cinch Vanila ditambah dengan Cinch Tea untuk breakfast atau meal gantian...saya dapati ia tak beri impak banyak pada skin. Berbanding jika amalkan ESP secara berterusan.

So apa yang saya dapat rumuskan dengan hasil pengambilan saya untuk Cinch dan ESP... ya Cinch adalah supplement yang sesuai untuk kurangkan berat badan dengan baik manakala ESP memang bagus untuk skin yang lebih muda, cerah dan berseri. Bila kita kurus kulit tetap tegang dan menawan!


Maka bermula hari ini saya akan amik ESP dan Cinch sama banyak bukan hanya berat sebelah....hasilnya akan kurang jika kita fokus satu sahaja.




Ramai orang boleh kurus namun skinnya juga nampak tua kerana sebelum ni semasa berisi ia mengembang...dan bila individu fokus pada kurus sahaja, adakala kulit akan nampak flabby dan tidak cantik. Di situ pentingnya ESP.


Jika berminat untuk tahu lebih lanjut boleh hubungi kami.


Psssttttt : ESP ada promo beli 2 ada disk…

Jangan pandang remeh keperluan multivitamin

Imej
Ramai yang menyangka bahawa pengambilan multivitamin semata-mata dah mencukupi...ada juga golongan yang menyangka pengambilan tonik ajaib Shaklee iaitu Vivix sahaja dah mencukupi tanpa perlu multivitamin.

Hakikatnya pengambilan multivitamin sangat penting kerana ia mengandungi kesemua vitamin dan garam mineral yang diperlukan oleh badan. Namun adakala vitamin dan garam mineral ini tidak dapat di dalam makanan harian kita.

Banyak punca penyakit bermula dari kekurangan vitamin dan garam mineral dalam badan. Kerana dibiarkan berlarutan maka ia mula menjejaskan kesihatan kita dan bila dah teruk baru kita mula sedar. Sebagai contoh rambut gugur. Ya rambut akan gugur setiap hari namun jika tidak diatasi dari awal ia akan berlarutan dan menyebabkan individu itu botak. Bila kes begini kami akan sarankan pengambilan Multivitamin @ Vitalea Shaklee, ESP dan Zinc paling minima.


Ya dalam multivitamin telah lengkap dengan semua vitamin dan garam mineral tetapi kenapa perlu tambahan? Ini kerana kan…

Nak resepi ESP yang menarik?

Imej
Ni salah satu resepi ESP yang boleh dicuba! Diminum ketika tea break jam 10 pagi atau minum petang! Boleh juga jadi santapan lunch !

Berminat nak dapatkan ESP promo ( September 2015 only) boleh hubungi kami @0128535689.
COD Shaklee di Miri dan Muar dan penghantaran seluruh Malaysia!

Mencari produk Shaklee di Muar atau Miri?

Imej
Weekend urus stok keluar masuk.


Berminat dptkan ready stok Shaklee di Miri atau Muar?
Boleh hubungi kami @ 0128535689

Appreciation Day @ Grand Paragon JB

Imej
Ada kelapangan jom bawa keluarga sertai hari pelanggan bersama kami.
Jika berminat nak dapatkan trip Percuma ke Bangkok jom datang dan dengar lebih lanjut.

100 orang pertama akan menerima special gift!
Ada cabutan bertuah juga!
Jangan lepaskan peluang! Jumpa di sana!




Dapatkan Lebih Penjimatan dan Hadiah bila sertai Ahli!

Imej
Jika anda menjadi ahli dan membeli set di atas, anda akan turut menerima sebotol Vitalea secara percuma! So boleh bagi hadiah pada mak ayah atau ahli keluarga yang lain!
Jom kita sama2 sihat dan berjaya dunia dan akhirat!
Boleh order @ 0128535689 hari ini!