Ahad, 30 Ogos 2015

Mengapa saya tetap menyusukan anak saya dengan susuibu walaupun dia prolonged jaundice?

Ya dia lahir pada usia kandungan saya tak sampai 36 minggu....Alhamdulillah sihat dan hari kedua telah mula belajar menyusu susuibu. Memang sejak dalam kandungan saya dah niat nak beri susuibu. Waktu itu doktor mula sahkan anak saya jaundis...ditambah pula kerana dia dilahirkan pra matang maka risiko untuk punya jaundis memang tinggi.


Waktu itu doktor tak sarankan saya stopkan susuibu... cuma saya dinasihatkan elakkan makan atau minum apa-apa yang mengandungi herba.

Maka saya tetap teruskan penyusuan susuibu kerana pada saya ianya adalah yang terbaik untuk pembesaran anak memandangkan kelahirannya adalah para matang.

Ujian menimpa kami apabila anak ini mengalami masalah angin pasang. Dia kerap menangis malam...dan akhirnya doktor sarankan menjalankan operation untuk kes itu.

Balik dari operation dia kerap menyusu...dari situ saya mula tingkatkan pengambilan alfalfa. Masih ingat lagi setiap kali selepas menyusu si dia saya akan amik segelas air bersama 2 biji alfalfa.

Ya saya mudah mengalami bengkak susu sejak pengambilan alfalfa. Mengapa alfalfa? Sebab saya baca buku vitamin dan terdapat penyataan alfalfa bantu stimulate susuibu. Oh satu rahmat yang tidak dapat saya lupakan..ia sangat membantu dikala mempunyai anak yang kerap minum susuibu. Ya vitamin lain saya ambil dan yang paling banyak saya consume ialah ESP !!!

Ya anak saya jaundis selama lebih 6 bulan...namun alhamdulillah lama -kelamaan jaundis nya hilang dengan sendiri.

Saya yakin susuibu yang terbaik buat anak untuk mereka membesar dengan sihat :)



Hari ini saya terbaca artikel Dr Fyda Noh  Bayi Jaundis Susuibu , patutkah penyusuan susuibu dihentikan?

Jawapannya ada dalam tulisan beliau :

Patutkah penyusuan ibu dihentikan?

Walaupun dikatakan susu ibu boleh menyebabakan jaundis, namun penyusuan susu ibu tetap perlu diteruskan dan tidak boleh sama sekali diberhentikan kerana kebiasaanya, paras bilirubin dalam jaundis susu ibu tidaklah terlalu tinggi walaupun berlangsung dalam tempoh yang lama. Sekiranya paras bilirubin melebihi paras fototerapi, maka dinasihatkan bayi menjalani rawatan fototerapi seperti jaundis dalam bayi biasa.
Yang paling penting, susu ibu menjadi sumber yang paling utama untuk penghasilan bakteria baik di dalam usus bayi dan bakteria ini akhirnya yang akan membantu menguraikan bilirubin untuk dikeluarkan melalui najis.
Selain itu, susu ibu juga merupakan sumber antibodi utama untuk bayi yang tidak mampu membina antibodi sendiri sehingga berusia 6 bulan. Susu ibu juga membina lapisan di dalam perut bayi yang boleh menghalang penyerapan bakteria berbahaya di dalam perut.
Yang penting, teruskan penyusuan ibu dan teruskan pemantauan oleh anggota kesihatan.

Artikel penuh boleh rujuk : Bayi Jaundis Susuibu , patutkah penyusuan susuibu dihentikan? oleh Dr Fyda Noh.


Berminat nak dapatkan set penyusuan Shaklee dengan penjimatan?

Boleh hubungi kami hari ini!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 25 Ogos 2015

Antara dua persimpangan....

Benarkah kita semua mempunyai pilihan? Namun yang pasti bila kita dalam sebuah perjalanan, kita pasti akan bertemu dengan simpang....sama ada nak belok ke kanan atau ke kiri mengikut hala tuju kita bergerak tadi.

Dalam kehidupan seharian, kita pasti akan menemui dua persimpangan....

Shaklee Miri


Persimpangan yang saya maksudkan ialah antara sebuah kehidupan biasa atau kehidupan yang luar biasa. Namun dalam memilih dua persimpangan ini kita akan TETAP PASTI bertemu dengan CABARAN dan disitulah datangnya pengorbanan.

Ya bila seseorang itu memilih untuk hidup biasa...cukup dengan apa yang ada...CABARAN yang dia lalui ialah tekanan dari luar yang dia perlu bertahan contohnya...harga barang naik, segala keperluan perlu berjimat cermat, keinginan yang terpaksa dilupakan, impian yang terpaksa dibiarkan berlalu begitu sahaja, adakala diri terasa rendah diri bila tak mampu nak beri pada anak-anak apa yang mereka hajatkan...dan banyak lagi.


Tidak lepas juga simpang yang lagi satu...jika seseorang itu memilih untuk hidup yang luar biasa, mahukan perubahan....dia perlu melalui CABARAN untuk laluan itu pula. Dikala kita cuba berubah, kita akan temui orang yang akan mematahkan semangat kita, yang memperleceh apa yang kita usahakan, orang yang memandang rendah kebolehan kita, orang report pada orang atasan, orang yang salah sangka dengan apa yang kita katakan ....banyak lagi.


Maka dua persimpangan ini memerlukan pengorbanan...sama ada kita yang berkorban atau kita yang terkorban. Maka di sinilah kita punya pilihan untuk memilih simpang mana yang kita nak lalui.


Kerana hakikatnya kedua-dua simpang ini kita akan tetap bertemu dengan "CABARAN". Namun pesan orang bijak pandai ...jika pilih simpang untuk hidup yang luarbiasa pastikan dekat dengan mentor, dekat dengan guru yang telah berjaya dalam bidang itu. Bila berguru jangan lupa letakkan nilai hormat pada guru supaya ilmu itu berkat dan hidup dinaungi rahmat.



Dua persimpangan..... kehidupan kita hari ini adalah simpang yang kita pilih.






Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 24 Ogos 2015

Lauk ayam masak merah

Dulu kalau nak masak lauk ayam masak merah ...atau ayam sambal...biasa ayam saya goreng dulu kemudian baru saya mula masak sambal. Memang rasa lama bila memasak....

Namun bila dah ada air fryer [ lepas setahun beli baru perasan....hehehe] baru sedar sebenarnya lagi mudah. Ayam hanya perlu defrost dulu... kemudian terus goreng guna air fryer dan sambil tu boleh masak lauk.

Alhamdulillah sekarang rasa lebih mudah nak masak.

Buatkan saya lebih selesa ialah bila dah tahu cara nak basuh air fryer....dulu rasa satu yang menyusahkan terutama part basuh.

Rupanya hanya masukkan air dalam air fryer kemudian set suhu jadi 200 darjah dan panaskan dalam 5-10 minit adalah cara nak bersihkan air fryer.

Nasib juga aritu tengok tv astro go shop tu yang rasa seronok sangat baru tahu senangnya nak basuh...hehehe.





 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 23 Ogos 2015

Apa nak beri pada mak ayah yang selalu sakit sendi?

Bila kita makin berusia, hakikatnya kita akan mengalami masalah kekurangan cairan dalam sendi dan ia berlaku pada hampir semua orang yang telah berumur.

Tidak dinafikan saya sendiri pernah melalui sakit lutut yang amat sangat...nak naik tangga pun terasa sangat seksa...kerana kesakitan yang saya lalui.

Ya saya amalkan ostematrix 4 biji setiap malam...tak patut saya sakit lutut. Itulah yang saya fikirkan ketika itu.

Secara kebetulan ada kelas health and wellness talk dan tajuknya ialah kesihatan sendi.

Dari situ baru saya perasan betapa pentingnya vitamin untuk sendi kerana setiap orang mempunyai risiko untuk mengalami masalah kehausan sendi.


Shaklee Miri


Sejak itu saya memang amalkan makan Advanced Joint Health Tablet Shaklee bila saya mula rasa sakit sendi.

Uniknya antara kandungan dalam Advanced Joint Health Tablet Shaklee ini ialah ekstrak Boswellia di mana ia adalah sejenis daun yang dimakan oleh gajah. Sebab itu gajah mempunyai tulang yang kuat untuk mengangkat barang berat. Selain itu ia juga mengandungi ekstrak jagung sebagai sumber pekat yang mengandungi glukosamin yang merupakan komponen penting dalam pembinaan tulang rawan dan bendalir sinovia

Bagusnya Advanced Joint Health Shaklee ini adalah ia bebas kondroitin dan ini bermakna penyerapan glukosamin adalah lebih baik berbanding supplement sendi yang mengandungi kondroitin.


Siapa yang bagus amalkan Advance Joint Health Tablet ini?

1. Mereka yang sering mengadu sakit sendi

2. Mereka yang ada masalah untuk berdiri lama

3. Mereka yang telah berumur

4. Mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan [ membantu sendi menyokong berat badan]

5. Mereka yang ingin kekal sihat.

6. Mereka yang aktif bersukan.



Bagaimana bentuk Advanced Joint Health Tablet ?

Shaklee Muar

Ramai kawan suami saya yang bersukan suka vitamin ini!

Ada seorang kenalan suami saya kerja offshore...beliau memang ada masalah sakit lutut. So kalau suami berbual lama sikit pasti kawannya akan duduk mencangkung kerana masalah lutut yang ketara.
So suami saya rekomen lah Ostematrix dan Advanced Health Joint Tablet. Miraclenya selepas sebulan makan, kawan suami ni boleh main futsal!!!! Memang beliau sangat berpuashati !
Boleh baca cerita lanjut di sini.


Berminat nak dapatkan sebotol untuk diri sendiri atau dihadiahkan pada mak ayah? Boleh hubungi kami agar kami bantu anda uruskan penghantaran untuk anda 0128535689






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 21 Ogos 2015

Jadi ahli kerana nak makan free!

Bulan ni ke poslaju senang dapat parking walaupun waktu bekerja....tak macam selalu. Tiada parking selagi tak jam 5 petang. Memang nampak sangat lengang....

Ya saat ini ramai yang usaha mengurangkan perbelanjaan sehingga gaji masuk. Ya masa untuk berjimat dan beli yang perlu sahaja.

Namun mereka yang sakit sudah pasti mengeluarkan perbelanjaan untuk mendapatkan rawatan walaupun ia bukan dari hati yang rela.
Shaklee Muar
Pengedar Shaklee Miri dan Muar
Ya saya yakin dikala ini mereka yang mencari vitamin pasti mempunyai impian...alangkah baiknya jika saya mendapat vitamin secara percuma?

Tahukah kalian, kelebihan menjadi ahli Shaklee ialah antaranya kita berpeluang untuk makan vitamin secara percuma!

Bagaimana tu?

Ya dalam Shaklee tiada syarat yang menetapkan untuk mendapat bonus perlu ada ahli tajaan [ downline]. Ini bermakna, pembelian yang mencapai tahap untuk layak dapat bonus akan mendapat bonus tunai dan ianya boleh diberi dalam 2 bentuk iaitu bayaran menggunakan cek atau terus masuk ke akaun penama pengedar tadi.

Ya kami juga mengusahakan perkongsian produk Shaklee ini dengan orang luar [ public] kerana mahukan makan vitamin secara percuma.

Mudah ke?

Saya bagi contoh mudah.... jika ada orang tanya " Di manakah gerai paling sedap di tempat kalian?" Sudah pasti ada kedai makan atau restoren yang menjadi pilihan kalian untuk disyorkan. Namun adakah empunyai gerai membayar bonus atau komisen kerana memperkenalkan kedai atau restoren mereka kepada orang lain? Sudah tentu tidak kecuali kita mempunyai 'share' dalam kedai tersebut.


So sama dalam Shaklee, bila kita rajin memperkenalkan produknya kepada mereka yang memerlukan dan point yang dikumpul itu layak untuk menerima bonus tunai....maka bonus tunai itu boleh digunakan untuk membeli vitamin yang kita sekeluarga amalkan. So dapatlah kita makan vitamin secara percuma! Ok la kan?

Walau hanya RM200 sebulan, tapi siapa yang nak bagi kan?

Anda berminat nak join ahli?

Anda berminat nak makan vitamin  Shaklee secara PERCUMA?

Anda berminat nak dapatkan pendapatan bonus minima RM200 sebulan sebagai duit tambahan?


Kami boleh membantu anda!



Jom daftar hari ini dan sertai kumpulan Euphoria untuk dapatkan lebih banyak info dan pendapatan tambahan jika kalian berminat. Hubungi kami 0128535689 untuk membantu anda.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛






Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 20 Ogos 2015

Lebih bertenaga, mengenyangkan dan tubuh lebih ringan dengan Cinch Shaklee?

Kalau dulu saya kurang berselera sangat minum Cinch Vanila berbanding Cinch Latte....

Tetapi selepas dah ada resepi dari anak didik kami iaitu Master Wina, terus ia menjadi satu minuman kegemaran sebelum kami mulakan rutin harian.

Minggu ni anak-anak exam...so kami kena uruskan mereka awal dan yang paling best dapat lakukan aktiviti morning walk sejauh 4 km.

Memandangkan perlu keluar awal, maka selepas menyiapkan minuman anak-anak iaitu Tripple Gems Shaklee [ ESP + Performance drink + Meal Shake] , kami akan bancuh Cinch Vanila bersama Cinch Tea sebagai minuman permulaan harian kami.

Selepas hantar anak-anak, kami berdua ke taman awam....berjalan mengelilingi tasik sebanyak 5 round. Hari permulaan aje kami mulakan dengan 3 pusingan as warm up.

Apa yang saya dapati bagusnya Cinch ini diambil sebelum aktiviti bersenam...ia sangat membantu membakar kalori dengan sangat cepat. Memang berpeluh dan rasa lebih ringan serta bertenaga.

Selepas makan tengahari saya akan ambil 1-2 peket cinch tea dibancuh dengan air sejuk terutama cuaca sekarang kan panas...supaya tak mudah letih dan mengantuk. Ya alhamdulillah setakat ini memang sangat membantu saya menguruskan aktiviti petang kami.

Bagi anda yang ingin bentuk badan yang menarik, mencari supplement yang membantu menjadikan diri lebih bertenaga....saya dengan serius rekomen untuk anda ambil Cinch Shake dan Cinch Tea.

Serius berbaloi....


Mengapa kita nak biarkan badan letih, moody malah bila stress badan mudah sakit?

Apa kata cuba Cinch Shake dan Cinch Tea Shaklee... saya percaya anda akan dapat rasa perbezaannya!


Shaklee Muar


Untuk ready stok di Miri dan Muar, boleh hubungi kami di talian 0128535689.


#ShakleeMiri
#ShakleeMuar




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 19 Ogos 2015

Shaklee premium items - Interested to get one?

Berminat nak dapatkan Shaklee premium item ini?

Penghantaran satu Malaysia malah COD di Miri juga ada.

Limited time offer! 

Hubungi kami 012-8535689 untuk membeli.


Isnin, 17 Ogos 2015

Cermin ...



#shakleemiri
#shakleemuar 
#pengedarsahshaklee 

Sabtu, 15 Ogos 2015

Shaklee Miri Workshop

Nak berjaya kena bertindak...

Sabtu mungkin ramai berehat di rumah tetapi mereka ini berkorban menuntut ilmu.

Nak nasib berubah, sikap kena ubah dulu.

Ilmu itu untuk memandu kepada tindakan seterusnya.

Tahniah kepada mereka yang memilih untuk menjadikan Shaklee sebagai syarikat yang dipercayai sejak berzaman.



Jumaat, 14 Ogos 2015

Tazkirah

Rabu, 12 Ogos 2015

Hasil kerja keras dinikmati bersama orang tersayang?


Ya ramai anak yang bangga bila mempunyai jawatan besar...kereta besar...rumah besar....namun hebat itu hanya untuk dia sendiri sahaja. 

Bagi yang beroleh anugerah , ianya hanya akan disambut seorang diri...

Berbeza dengan Shaklee......


Mengapa kami memilih Shaklee? Pada kami hasil ' larian ' atau usaha keras dapat dinikmati bersama pasangan, anak dan mak ayah tidak lupa mak ayah mertua!!!!

Alhamdulillah sampai kami anak beranak dan mak ayah mertua serta adik ipar ke US melalui Shaklee International Convention yang diadakan tahun lalu. 

Seronok bila saat kejayaan kita kongsi bersama mereka yang berkorban untuk kejayaan kita.


Ada kawan kami...memang dalam kategori high flyer...tapi bila syarikat beri reward hanya dia sahaja yang dapat bercuti makan angin kat luar negara. Anak dan pasangan tinggal di rumah... sedangkan ada masa dalam kesibukan kita, masa berkualiti bersama mereka terpaksa dikorbankan. Sayangnya kita tidak dapat meraikan kejayaan kita bersama mereka.

Saya yakin 'penat' dan usaha kita untuk dapatkan hasil kerja keras itu sama... bak kata pepatah kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya.

Yang membezakan kita adalah hasil yang diperolehi itu khas untuk kita seorang atau boleh dikongsi bersama anak dan pasangan tercinta?





Ramai kan? Bermaksud ramai yang boleh mencapai target untuk dapatkan reward hebat dari Shaklee ini. Bukan itu sahaja malah rata-rata membawa pasangan, anak2 malah ada yang membawa mak ayah juga dalam trip ini! Itulah keunikan Shaklee yang saya suka !!!






Jika berminat untuk mengetahui lebih lanjut boleh hubungi kami di talian ; 012-8535689.


Shaklee Miri : Herbal Blend Shaklee krim yang selamat untuk dewasa dan bayi.

Antara stok yang saya sentiasa pastikan mencukupi ialah ini ...



Ia krim yang sangat murah dan mampu milik untuk mana-mana ibu ayah yang mempunyai anak.

Ada kawan saya sentiasa beli lebih kerana katanya dia gunakan pada anaknya setiap kali lepas mandi....menggantikan minyak urut bayi yang ada dipasaran. Beliau mengakui bahawa anaknya tidak mengalami kembung dan beliau menjadikan krim ini tidak ubah seperti minyak angin yang sihat. Ini kerana krim Herbal Blend ini tidak mengandungi paraben.

Harga jual krim ini ialah RM27.50 dan sangat menjimatkan.

Ada juga yang menggunakannya untuk di sapu kepada seluruh badan anak yang demam. Ini kerana krim ini sangat menyejukkan disebabkan kandungan menthol.

Even bidan saya sangat suka menggunakan krim ini semasa mengurut. Beliau akan campurkan dengan minyak panas. Maka sangat selesa untuk mengurut badan ibu yang telah melahirkan anak.


Shaklee Ready Stock in Miri Sarawak
Mengapa bagusnya Herbal Blend?


Berminat untuk dapatkannya untuk anak kalian? Boleh hubungi kami untuk dapatkannya.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛

Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 10 Ogos 2015

Shaklee Miri - Dapatkan stok Set Jimat hari ini!


Hubungi kami untuk dapatkan stok ini hari ini!

Jika berminat nak menjadi ahli, ada tawaran menarik menanti anda!

Hubungi kami di 0128535689 untuk dapatkan vitamin anda hari ini!

Ahad, 9 Ogos 2015

Mengapa kesan vitamin mudah nampak pada wajah?


Masih ingat tak testimoni Vivix? Ia antara testimoni yang sangat popular sehingga hari ini....



Ya tiada siapa dapat melawan ajal...namun sekurang-kurangnya kita tetap usaha untuk dapatkan kesihatan yang optimum. Nenek yang dalam gambar itu tetap meninggal dunia cuma menariknya wajahnya kelihatan sangat muda berbanding keadaannya semasa awal admitted.
Ini kerana kesan resveratrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee. Sangat menarik bukan?


Banyak juga pengakuan pelanggan yang amalkan set penyusuan , mereka ini ditegur oleh suami malah sedara mara dan rakan sekerja kerana wajah mereka kelihatan lebih berseri dari sebelumnya.

Sehingga ada yang membuat andaian ini kerana pengambilan ESP membantu mencerahkan wajah.

Walau bagaimana pun hakikatnya kita boleh bezakan mereka yang memang mengamalkan vitamin secara konsisten atau tidak adalah melalui wajah mereka.

Namun tahukah anda mengapa kesan pengambilan vitamin ini mudah kelihatan pada wajah?








Ini kerana sel wajah kita adalah 21 hari berbanding sel tubuh yang lain iaitu 90 sehingga 120 hari.


Oleh kerana itu mereka yang konsisten mengamalkan vitamin secara harian akan mendapat kesan yang sangat baik terutama kepada skin texture wajah mereka.


Berbanding mereka yang amalkan secara tidak konsisten...hasil ke atas kesihatan adalah lambat serta ia kurang memberi impak besar pada kulit wajah mereka.


Maka anda inginkan kulit wajah yang cantik? Amalkan vitamin secara konsisten terutama vitamin yang asli tidak mengandungi pewarna, perasa dan pengawet tiruan adalah sangat bagus untuk kelihatan muda dan berseri.


Muka tidak mempunyai warna ton yang sekata? Terlalu kering? Boleh cuba amalkan Kolagen Shaklee! Harganya sangat berbaloi dengan hasilnya. Boleh dapatkannya hari ini melalui Shaklee2u.com [ bagi ahli] atau dapatkan dari kami hari ini.







* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jangan takut keluarkan duit untuk mak ayah.

Saya bukan berasal dari keluarga orang kaya...mak saya cuma seorang surirumah sehingga umur saya 18 tahun...abah saya seorang penjual ayam dan meninggal masa usia saya 18 tahun. Lepas itu mak saya kerja kilang dan jadi tukang masak di sekolah.

Namun bila lihat mak bersusah nak besarkan kami 7 beradik...saya pernah tanam impian nak berikan mak saya yang terbaik dalam hidupnya.

Masa hayat abah.... masa tu saya tingkatan 5...abah pernah cakap nanti dah kerja dia nak saya beri dia RM500 sebulan sebagai duit belanja. Saya janji akan tunaikan. Namun Allah lebih sayangkan abah...saya tak dapat nak beri RM500 masa hayatnya kerana abah pergi masa saya umur 18 tahun.

Awal berkahwin saya belum kerja tapi adik tegur tak beri mak duit belanja ke sebab mak dah hantar belajar sampai habis Universiti. Saya pun mula buat tuition kat rumah. Dapatlah bagi mak sebulan sedikit duit belanja.

Bila kerja cikgu saya beri mak lebih sikit....hakikatnya bila makan gaji duit kita terikat dengan banyak komitmen.

Bila buat Shaklee saya mula tambah duit bulanan untuk mak...untuk bahagian abah RM500 saya hantar kat masjid bayar bil air dan letrik dan saya niatkan pahala itu untuk abah. Maksudnya seolah-olah abah yang bayar.

Masih ingat lagi rumah mak saya tekanan air dia sangat la perlahan... kalau ada orang mandi dalam bilik air depan...kat dapur mesti takde air. So saya minta izin suami nak belikan mak pam air supaya tekanan air lebih kuat dan lebih baik. Mak memang tak minta malah dia taknak tapi kerana saya kasihankan mak saya tetap beli. Masa tu saya masih awal dalam bisnes Shaklee....tak de sangat duit cash, so saya beli dengan hutang sahaja iaitu kad kredit.  Ajaibnya lepas belikan mak water pump , rezeki bisnes saya bertambah baik. Alhamdulillah cepat langsai hutang kad kredit saya.

Selepas beberapa tahun bisnes Shaklee saya terdetik nak belikan mak kereta. Masa tu mak pakai kereta kancil yang dah berusia 10 tahun. Saya takut sebenarnya tak terbayar. Jujur saya takut. Tapi saya belikan juga kerana saya niat nak mak hidup lebih selesa. Memula saya tanya mak nak tak kereta Myvi? Mak buat lawak...mak nak macam kereta saya pakai Vios. Erk saya terkedu sekejap...saya bincang ngan suami minta izinnya dan beliau setuju asalkan saya mampu bayar.

Saya bertawakal aje pada ALLAH...atas niat nak gembirakan mak.

Saya belikan kereta idaman mak....dengan izin ALLAH tak sampai 3 tahun kereta tu selesai dibayar. MasyaALLAH memang ajaib.

Benarlah orang kata buat baik pada mak ayah ni membuka banyak pintu rahmat dan pintu rezeki.

Ada orang bila dah berjaya, ada kereta hebat ada rumah besar...mereka mula merasa tak best rumah mak bapa mereka walhal rumah tu la mereka dibesarkan....malah naik kereta mak ayah yang uzur pun tak mahu. Padahal sebagai anak kita boleh juga usahakan untuk berikan mak rumah dan ayah kereta yang lebih selesa. Boleh usahakan...sebagaimana mak ayah kita usaha nak besarkan kita adik beradik.

Hakikatnya hidup ini bukan kita sahaja hebat malah memberi yang hebat untuk mak ayah adalah lebih baik supaya rezeki itu dapat dikongsi bersama.



Jangan takut nak memberi pada mak ayah....ALLAH akan bukakan jalan rezeki yang luas sebagai gantian.



Ya doa mak ayah ni sangat hebat. Kalau rasa hidup susah, hutang banyak, masalah bertimbun...kita semak semula bagaimana kita layan mak ayah kita.




 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 8 Ogos 2015

Mencari vitamin untuk asma atau ampus?

Mak selalu mengadu susah nafas macam orang semput...dan mak kata doktor pernah bagi tahu mungkin kerana mak ada masalah peparu berair. Mun orang Sarawak madah sakit ampus.

gambar dari google


Sepanjang mak duduk Miri selama 2 minggu, saya bekalkan mak Nutriferon.

Mak makan sepeket pagi, sepeket tenghari dan sepeket malam....
Mak kata baru mak boleh nafas dengan sangat lega. Kalau tak nak nafas sangat susah.
Ya Nutriferon sangat bagus untuk mereka yang ada masalah asma, semput dan sakit yang berlarutan.

Anak saya jadikan amalan makan Nutriferon terutama cuaca yang sejuk.

Ya ia vitamin yang saya pastikan mempunyai stok yang banyak untuk kami sendiri malah ia vitamin yang kami pentingkan bila travelling.





Berminat nak dapatkan vitamin ini?
Boleh hubungi 0128535689 atau fb ;private message Norita Idris untuk dapatkan Nutriferon hari ini.


Penghantaran vitamin adalah seluruh Malaysia. Berminat nak dapatkan secara COD boleh text kami kawasan anda untuk kami maklumkan kepada SID yang berdekatan untuk menghubungi anda.

Rabu, 5 Ogos 2015

Mencari vitamin untuk bertenaga dan kurang rasa lapar?



Bagi anda yang sering keletihan, mudah jatuh sakit apa kata dapatkan Vita-lea Shaklee. Tahukah kalian ia boleh didapatkan secara percuma apabila anda sign up ahli sekarang? * Terms and condition apply.


Berminat nak dapatkannya secara percuma?
Hubungi 0128535689 untuk maklumat lebih lanjut. 

Selasa, 4 Ogos 2015

Tisu mati disebabkan jangkitan atau kekurangan pengaliran darah risiko gangren?

Bila berjinak dengan dunia Shaklee....saya belajar memahami penyakit dan sistem tubuh manusia. Melalui kursus serta pengalaman konsultasi saya sedikit sebanyak dapat memahami kepentingan vitamin kepada sistem dan tubuh kita. Suami saya lebih arif kerana sebelum ini beliau bercita-cita nak menjadi seorang doktor tetapi aturan ALLAH lebih baik kerana beliau tak jadi amik kursus medic tetapi kejuruteraan awam sudahnya.

Sepanjang berbelas tahun saya dalam Shaklee semua penyakit kronik pesakit saya belajar bagaimana punca dan bagaimana vitamin membantu untuk pesakit terus kekal sihat dan bertenaga. Vitamin tak mampu nak jadi ubat namun pengambilan vitamin buatkan badan kita cergas dan bertenaga secara langsung membantu sistem tubuh lebih kuat dalam melindungi tubuh dari serangan virus, bakteria dan penyakit yang serius.

Saya bukanlah doktor...saya tak pernah pun hafal ubat yang doktor prescribe untuk client saya...cuma saya akan refer doktor untuk memahami lebih lanjut punca sesuatu penyakit.

So saya nak share tentang satu penyakit yang biasa kita temui pada pesakit kencing manis...iaitu Gangren. Apa itu gangren?

Cegah Gangren


Percaya atau tidak...selama berbelas tahun dalam Shaklee biasa saya jumpa kes ini pada pesakit kencing manis.

Apa sebenarnya Gangren?

Gangren adalah penyakit yang berpunca dari kegagalan pengaliran darah yang membawa kepada kematian sel pra matang dan nekrosis tisu hidup. 
Ia boleh berlaku hampir pada semua bahagian badan termasuk organ dalaman.

Kebiasaanya kegagalan atau gangguan peredaran darah itu boleh berlaku disebabkan oleh kecederaan, luka atau jangkitan. Ia juga boleh berpunca dari diabetes yang tinggi, arteriosklerosis, ketagihan rokok atau dadah.

Dalam banyak kes sebanyak 50% dari kes gangren menyebabkan kecederaan yang serius, luka yang lambat sembuh serta jangkitan semasa pembedahan perubatan. Gangren sebenarnya sangat bahaya kerana ia boleh merebak dengan sangat cepat, lebih khusus kerana boleh meliputi kawasan yang besar dan dalam banyak kes ia membawa kepada pemotongan bahagian yang dijangkiti dan biasanya berlaku pada tangan atau kaki. [ amputation].




Tahun ini adalah tahun pertama dalam Shaklee yang saya jumpa beberapa kes gangren disebabkan oleh saluran darah tersumbat....satu disebabkan kolestrol yang sangat tinggi dan satu lagi kerana terlalu ketagih akibat rokok.


Pengambilan makanan harian kita perlulah seimbang...jangan terlalu banyak amalkan daging untuk kurangkan risiko kolestrol selain menjalani kehidupan yang seimbang.

Jika ada yang bertanya vitamin apa yang membantu pengaliran darah yang lebih baik?

Antara vitamin yang bagus untuk kita amalkan dalam mencegah risiko gangren ialah Omega Guard, Vitamin E Complex, Vitamin C, Lecithin , Garlic dan Vivix.

Ini antara vitamin yang kaya dengan antioksidan. Ia juga membantu pengaliran darah yang lebih baik. Selain itu ia mencegah pembentukan plak kolestrol dalam salur pembuluh darah kita.

Vivix

Plak Kolestrol

Ya plak kolestrol boleh wujud tanpa kita sedar...sebab ia bukan berlaku di depan mata kita. Kita hanya akan sedar bila penyakit serius mula munculkan diri.

Jom kita cegah kerana kos cegah tidaklah seberat kos merawat.... Sekurang-kurangnya kita usaha untuk berikan tubuh kita yang terbaik.

Hargai kesihatan semasa sihat pastinya kita juga yang dapat menikmati kehidupan yang lebih baik di akhir usia.

Berminat nak dapatkan vitamin di atas....boleh hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee Sarawak - Peluang yang disediakan.

Alhamdulillah sesi lepas mendapat sambutan yang sangat meriah!

Terima kasih kepada yang sudi hadir dan tahniah kepada mereka yang membawa pulang cabutan bertuah yang hebat!

InsyaAllah akan ada training untuk ahli khas untuk organisasi kami di Miri.

Jika berminat untuk dapatkan produk atau ingin menjadi ahli / pengedar Sah Shaklee boleh hubungi kami untuk lebih lanjut di talian :