Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2015

Kita adalah pelari untuk IMPIAN kita! Setuju?

Imej
Setiap kita adalah pelari... Kita sedang berlari untuk mengejar sebuah impian. Ada yang berlari sepenuh tenaga, ada yang berlari-lari anak, ada yang berlari pecut, ada yang berlari sekejap laju sekejap perlahan.... Macam-macam larian. Dan penamatnya adalah apa yang kita impikan.

Sebagai seorang pelari, dan memang melatih diri untuk memahirkan larian... Mengapa tidak mencari track yang menyediakan "hadiah" yang besar di garisan penamatnya? 

Ramai pelari yang SERIUS menggunakan tenaga yang hampir sama untuk tamatkan larian, perbezaannya adalah habuan yang menanti.

So track mana yang kita pilih, menentukan hadiah yang menanti.

Kalau larian tak habis tapi asyik tukar track pun tak ke mana juga akhirnya.

So stay focus! Teruskan berlari walau apapun cabaran kerana hadiah itu pasti akan menjadi milik mereka yang berusaha!
Berminat nak sertai kami? Hubungi 0128535689 untuk lebih lanjut!

Shaklee - Imperial Palace Miri malam ini !

Imej
Malam ini di Miri

Sedang mencari produk untuk sentiasa muda, kekal bertenaga sekaligus mencegah penyakit kritikal?
Atau
Sedang mencari pendapatan tambahan dikala kos sara hidup makin tinggi?
Apa kata sertai kami : Tarikh : 29/7/2015
Masa : 8.15-9.45 mlm
Tempat : Imperial Palace Miri Sarawak
Menarik utk dikongsi : 👍 Jana peluang dengan YES Shaklee
👍 Vivix anti penuaan dan anti kanser
👍 Doorgift dan cabutan bertuah
Mereka yg datang berkumpulan ( lebih 4 orang dewasa) ada hadiah disediakan.




 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee Miri : Stock Available

Imej
Looking for Shaklee vitamins? 
Ready stock available !

Call us to order @ 0128535689 !

Vivix Special Offer : Ruginya siapa tak ambil peluang ini!

Imej
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Hadiah Raya - Menang Hadiah Percutian di Marriot Mulu!!!

Imej
Pada Selasa lepas adalah hari beraya kami...ada 5 buah rumah yang kami ziarah sambil beraya....

Namun masa beraya dirumah yang ke empat saya menerima panggilan telefon...dari Marriot Miri.

Seorang staff Marriot memaklumkan bahawa kami telah terpilih memenangi penginapan 2 hari 1 malam di Marriot Mulu melalui #mirimarriott98delights



Ya ALLAH....syukur sangat!

Rezeki kedua tahun ni menang peraduan yang Marriot anjurkan!Alhamdulillah !


Hadiah raya tahun ni! InsyaALLAH jalan ke Marriot Mulu pula lepas ni!


Anyway Terima Kasih Marriot !!!!




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

AKAUN BANK SAIDINA OTHMAN

Imej
Adakah kamu mengetahui bahawa Saidina Othman ibnu Affan ada mempunyai akaun bank di Saudi? 
Siapakah yang membina Hotel Othman Ibnu Affan di sebelah masjid Nabawi di Madinah? Adakah anak cucu nya yang membinanya dan meletakkan namanya sebagai nama hotel?

 Ikuti kisah ini :
Satu ketika di Madinah semasa Nabi SAW mula hijrah dari Mekah ada sebuah telaga yang sangat besar dan sangat dalam serta airnya tak pernah kering. Nama Telaga itu Bi'ru Rummah (Telaga Pemanah). Orang Islam ketika itu sangat berhajat kepada air dan sering ke telaga itu yg dimiliki oleh seorang Yahudi.
Maka Yahudi itu telah bertindak menjual air dengan harga yang sangat mahal. Akhirnya perkara itu sampai ke pengetahuan Saidina Othman b Affan RA. Lantas Saidina Othman b Affan RA bertemu Yahudi itu dan minta nak beli telaga tersebut. 

Yahudi tak mahu jual sebab dia tahu dia untung besar. Saidina Othman b Affan RA akhirnya minta beli separuh saja telaga tu. Yahudi pun setuju. Bermakna sehari milik Yahudi dan sehari l…

Persediaan kepada bakal ibu yang mahu menyusukan anak.

Imej
Indahnya dunia penyusuan....kerana ia mengajar dan membentuk saya menjadi ibu yang penyabar.


Siapa kata mudah nak menyusukan anak selama 2 tahun? Personally mereka yang benar-benar ingin menyusukan anak mereka perlu mempunyai tubuh badan yang sihat dan mental yang kuat.

Tiada satu jaminan pun ibu yang kurus tak dapat menyusukan anak mereka dengan baik malah tiada satu jaminan pun ibu yang badan sihat dan berisi mampu menyusukan anak dengan mudah.


Ia juga balik kepada rezeki namun sebagai manusia kita perlu tetap berusaha bukan hanya mengharap semata-mata.

Pada saya golongan ibu yang berniat nak menyusukan anak mereka perlulah mempunyai niat antaranya :

1.Mahu membekalkan anak dengan susuibu yang kaya dengan khasiat dan vitamin.

2. Mahu menjaga kesihatan diri sendiri demi untuk menyusukan anaknya.

3. Berusaha menguatkan mental melalui pengisian kerohanian.


Memang tidak dinafikan banyak cabaran yang dilalui sepanjang menyusu anak namun saat paling puas menyusukan mereka apabila susuibu…

Bekerja pada Hari Raya - pengorbanan dan ganjaran.

Imej
Pada tahun 2011 buat pertama kali dalam hidup saya beraya dengan anak-anak sahaja di Miri. Di kala itu suami saya menjalankan amanah syarikat untuk bekerja pada hari raya di pelantar minyak.

Sedih ? Memang sedih dan pada peringkat permulaan saya tak dapat nak terima hakikat itu. Walaupun suami ada memberi keizinan jika nak balik beraya ke kampung bersama anak-anak tapi saya tak punya kekuatan nak menguruskan sendirian tanpa suami.

Namun pada hari raya pertama itu alhamdulillah ada staff suami yang balik raya maka mereka datang bersama keluarga mereka menziarah kami 3 beranak di Miri. Terhibur juga rasa. Waktu itu dah mula redha yang suami terpaksa bekerja kerana menunaikan amanah yang dipertanggungjawab ke atasnya.

So sehingga hari ini saya masih merasa kagum pada mereka yang bertugas di hari raya. Memang hati mereka sedih dan sayu kerana tak dapat beraya tapi yang saya pasti jika golongan ini jika melakukan dengan hati yang ikhlas pasti pahala yang menanti juga hebat. Paling pasti m…

Dapatkan ready stok Vivix di Miri Sarawak

Imej
Mahu dapatkan stok Vivix sebelum pulang ke kampung? Atau ingin dapatkan Vivix untuk hadiah pada mak ayah yang berada di Miri?
 Boleh hubungi kami atau wakil sah kami di Miri untuk stok ini!

Apa bestnya beli Vivix 2 botol a.k.a Vivix twin pack promo?
1. Penjimatan 5% dari harga biasa!
2. Dapat menjadi ahli Shaklee secara percuma seumur hidup !
3. Layak menerima bonus TUNAI dari Shaklee! 
4. Layak mendapat coaching untuk menjadikan ia part time business!

Banyak kelebihan membeli promo ini! Apa kata dapatkannya hari ini !
Call to order 0128535689 Email : nnorita78@yahoo.com

Mengapa ibu ayah perlu pertimbangkan 4 supplement ini musim perayaan?

Imej
Tak lama lagi kita akan menyambut Syawal.... sudah pasti ramai akan mengambil peluang untuk bercuti panjang balik kampung dan melawat sanak saudara dan rakan taulan di kampung.

Namun dalam seronok kita beraya kami yakin dan pasti cabarannya adalah pada anak-anak kerana kesihatan mereka amat fragile terutama bila cuaca tak menentu dan masa rehat juga berkurang bila kita banyak berjalan.


Maka kami suggest untuk ibu bapa yang mementingkan kesihatan anak ; boleh mempertimbangkan 4 supplement ini untuk dibekalkan sepanjang musim perayaan :

Nutriferon


Ia adalah vitamin yang dikenali sebagai immune booster atau penggalak sistem imun. Bagi mereka yang mempunyai anak yang ada alahan seperti allergi seafood, asma [ lelah atau semput] , mudah demam....maka bekalkan vitamin ini untuk mereka. Sekurang-kurangnya kita bekalkan mereka dengan vitamin dan bukan pergantungan kepada ubat semata-mata. Banyak testimoni yang berpuashati dengan membekalkan vitamin ini untuk anak mereka terutama yang sakit be…

Kuliah 30 minit untuk santapan minda.

Imej
Tidak dinafikan kami selalu travel dan ini tidak menjadikan ia satu halangan untuk kami menyediakan kuliah ilmu bersama anak2 Shaklee serta ahli dalam organisasi kami.
Memandangkan kami juga menyediakan training dalam bentuk seminar dan workshop maka  kami tak bergantung sepenuhnya pada kelas secara online kecuali dalam bentuk kuliah 30 minit.
Mengapa saya panggil kuliah? Kerana ia bukan hanya fokus pada topik bisnes tetapi ia juga diserapkan dengan ilmu agama dan  amalan yang perlu dibekalkan untuk hari akhirat nanti.
Sesungguhnya dunia ini adalah bersifat sementara maka kita perlu seimbangkan amalan duniawi dan ukhrawi.



Bagaimana mereka mendengar kuliah 30 minit ini? Ia boleh diterima melalui hp atau komputer. Sangat mudah bukan.
Paling utama ilmu yang disampaikan itu dimanfaatkan sebaiknya.

Berminat nak sertai kami? Sedang mencari peluang nak kesihatan yang baik serta peluang mendapat duit tambahan?
Boleh call 012-8535689 atau email nnorita78@yahoo.com untuk lebih lanjut.

Shaklee Euphoria : Executive's Workshop

Imej
Hari Ahad kami masih ada satu lagi event besar yang dihadiri lebih 90 orang alhamdulillah.
Tidak dinafikan mereka ini adalah insan terpilih kerana sanggup meredah perjalanan yang jauh terutama mereka yang datang diluar Kuala Lumpur.
Semangat yang ditunjukkan serta komitmen yang diberikan sepanjang kelas membuktikan kesungguhan mereka untuk lebih berjaya dalam Shaklee.
InsyaALLAH kami akan mengadakan lagi workshop ini pada September nanti untuk mereka yang tidak berpeluang menyertai sesi ini pada minggu lalu.






Barisan leaders yang datang untuk menemani anak buah mereka.....







Berminat nak sertai organisasi kami?


Hubungi kami di 0128535689 atau email nnorita78@yahoo.com

Shaklee Euphoria : CEO's Workshop

Imej
Jumaat dah sampai KL dengan sangat bersemangat kerana 2 hari akan bertemu dengan CEOs, Managers dan Executive di Hotel IOI Palm Garden Putrajaya.
MasyaALLAH kagum saya dengan kesungguhan mereka yang hadir ini untuk terus berjaya...ada yang datang dari Kedah, Penang, Terengganu untuk mengejar impian mereka.
Sangat mengujakan apabila mereka benar-benar fokus semasa workshop dijalankan dan komitmen yang diberikan sangat tinggi terutama bila ia melibatkan aktiviti kumpulan.
Walau datang dari tempat berbeza , latar belakang berbeza namun MATLAMAT kami semua sama ;- membantu lebih ramai orang berjaya dalam Shaklee.








Barisan CEOs dan Managers dari banyak organisasi Shaklee kami....

Kami doakan kalian terus berkembang dan berjaya beroleh kejayaan yang besar dalam membangunkan diri ummah dan agama.


Berminat nak sertai kami? Mencari pendapatan sampingan? Apakata sertai Yes program bersama kami. Kami akan usaha  membantu anda selagi anda ada kemahuan untuk berjaya!



Penghantaran produk Shaklee ke …

Ippho Right Sentosa- Hanya 2 Menit

Imej
Alhamdulillah saya berkesempatan memiliki koleksi buku hasil penulisan Ippho Right Sentosa. Beliau yang terkenal dengan bukunya 7 Keajaiban Rezeki. Buku penulisan Ippho sangat menarik dan membuka minda.

Arwah abah selalu pesan masa hayatnya.....

Imej
Masa hayatnya abah selalu pesan, hidup ini perlu bersandarkan ALLAH, nescaya banyak urusan ALLAH selesaikan dengan mudah.
Saya percaya keajaiban ini bila saya mula belajar mengenali tahajud sejak dari tingkatan 2. Walaupun saya sekolah harian iaitu Sek Men Convent tapi abah terapkan agama dari rumah.

Saya adalah apa yang abah saya bentuk.....walaupun masa saya sekolah saya selalu bertanya mengapa abah pilih saya untuk bangun tahajud...mengapa abah sangat tegas dengan saya....dan kini bila dah matang saya bersyukur kerana berpeluang melihat dan merasai keajaiban ALLAH!

Cerita ini saya ambil di fb kerana ia dekat dihati saya maka saya nak semadikan ia dalam blog ini untuk tatapan sahabat yang saya sayangi iaitu kalian yang sedang membaca blog saya.



Nurul Raudhah Abd Aziz Masa mula-mula saya masuk UITM dulu,
Saya tak pernah tahu pun pasal tarbiyah.
Tudung saya atas dada.
Ikhtilat tak berapa nak jaga.
Perasaan cinta pada Allah dan Islam tu kurang ada.
Bila masuk UITM, saya terduduk sebelah per…