Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2015

Eczema - berpuasa tanpa masalah kulit kering !

Imej
Etopic eczema adalah antara eczema yang paling kritikal apabila ia sedang mengalami keradangan yang hebat.



Dulu jika anak saya puasa , memang kasihan kerana kulit mereka akan menjadi dry dan eczema mereka akan lebih teruk ditambah bila puasa badan kekurangan air seperti biasa.

Tapi tahun ini, alhamdulillah kulit mereka tidak mengalami keradangan seperti tahun sebelum ini...

Alhamdulillah Addin dan Nasa akan telan ostematrix 2-3 biji sebelum tidur dan ditambah dengan Nutriferon vitamin feveret mereka.

Syukur kulit mereka sangat moist dan paling ketara tiada lagi kulit bersisik walaupun mereka berpuasa.

Paling saya syukur mereka berpuasa penuh sehingga hari ini!

So benarlah teori yang saya pegang...ostematrix membekalkan kalsium yang baik dan berkesan untuk diserap oleh tubuh dan kesannya badan menghasilkan sistem imun yang lebih baik apabila kalsium dibekalkan dengan lengkap.
Kalau dulu kulit anak-anak saya akan bersisik apabila mereka berpuasa kerana mengalami dehidrasi yang teruk...…

Bila ada gaji mak pesan ini.....

Dulu saya bernikah masa saya masih belajar....bila dah kahwin saya memang tak kerja ...so duduk rumah aje. Tapi sebab saya tahu saya perlu usahakan sesuatu untuk ada duit sendiri...saya buat tuition aje kat rumah. Dapatlah beri mak RM50 sebulan. Hakikatnya mak tak harap pun sebab tahu anak dia tak kerja.

Bila saya dapat masuk maktab... mak dah mula bagi tahu apa nak kena buat bila ada gaji....


Antara mak pesan....

Bila ada gaji ...kena tahu untuk apa duit yang kita dapat. Mak kata dulu masa mak kerja [ sebelum berkeluarga] duit gaji mak akan masukkan duit dalam tabung masjid yang didahulukan. kemudian mak beri pada mak ayah dia [ atok-atok saya].

Bila saya memula dapat gaji sebagai guru , mak pesan... bila dah ada duit...peruntukkan duit bahagian ALLAH...satu perniagaan yang takkan rugi. Selain untuk mak abah... untuk keluarga beri yang terbaik.

Pastikan beli beras yang bagus untuk keluarga. Beli barang dapur yang lebih baik dari sebelumnya.
Bila ada tambahan baru lengkapkan lagi kep…

Labuan itu kecil tetapi bukan sebuah impian!

Imej
Ya Labuan adalah sebuah pulau yang sangat kecil! Tetapi saya pasti sebuah impian itu lebih besar dari sebuah pulau!

Itulah hakikatnya yang telah dibuktikan oleh seorang anak kelahiran Labuan. Pulau kecil antara Sarawak dan Sabah.
Siti Aisah Ibrahim anak jati Labuan telah berjaya mencapai pangkat Master Coordinator dalam Shaklee dan majlisnya telah disambut seramai lebih 200 orang! 
MasyaALLAH ! Beliau memang sangat gigih dalam memperkenalkan produk Shaklee untuk mereka yang berada di Labuan malah organisasi beliau yang dulunya hanya ada 6 orang kini telah menjadi lebih 300 orang!
Mereka bukan hanya di Labuan tetapi seluruh Malaysia!
Semangat gigihnya berkongsi kebaikan produk Shaklee telah diketahui seluruh organisasinya.
Saya yakin seluruh organisasi Shaklee Dermawan akan bangga mempunyai leader yang hebat seperti Siti Aisah dan suaminya Master Norhafiz!


Bergambar dengan seluruh Master Coordinator yang hadir.




Senyuman gembira dua mempelai apabila diraikan dalam hari yang bersejarah …

Vitamin E cegah abnormal sel?

Imej
Ada yang bertanya apa itu abnormal sel? Apa yang boleh saya explain ialah abnormal sel adalah sel yang tidak sepatutnya tumbuh pada atau dalam organ kita.

Benarkah Vitamin E cegah abnormal sel?

Vitamin E Complex Shaklee lengkap dengan selenium serta mengandungi 400 i.u kandungan vitamin E. Vitamin E terkenal sebagai vitamin antioksidan dan ia bagus untuk kulit.

Vitamin E juga terkenal sebagai vitamin anti radang. Selain itu ia mencegah apa sahaja pertumbuhan sel yang tidak normal pada tubuh kita. Antara abnormal sel yang mudah kita lihat adalah jerawat, bisul, ketumbuhan etc.

Mengapa wanita bagus amalkan vitamin E? Selain untuk kelihatan lebih muda dari usia, mempunyai kulit yang punyai ton sekata, kulit yang bersih vitamin E juga bagus untuk mencegah penyakit yang biasa di alami oleh para wanita iaitu cyst atau fibroid.


Walau bagaimana pun pengambilan supplement perlukan konsisten dan memerlukan pengambilan air yang setara mengikut keperluan berat badan seseorang.

Pengambilan vitami…

Ostematrix membantu anak-anak mudah bangun sahur?

Imej
Alhamdulillah walaupun Nasa dan Addin masih anak-anak ....dan masih nerlatih puasa, pengambilan ostematrix 2-3 biji seorang sangat membantu mereka kekal bertenaga sepanjang puasa.

Saya lebih tekankan pengambilan beberapa supplement ini sepanjang bulan puasa antaranya
1. Tripple gems iaitu ESP, Performance drink dan Meal shake.
2. Ostematrix
3. Nutriferon 

Vitamin lain mereka ambil sekali sekala sahaja supaya badan mereka tidak terlalu panas ditambah cuaca Miri yang sangat panas sekarang.
Ada yang bertanya boleh ke kanak-kanak amalkan ostematrix?
Saya mula beri mereka Addin pada usia dia dah 10 tahun tetapi Nasa semenjak dia ke sekolah tahun 1 saya dah mula beri sekali sekala.
Apa yang saya nampak dengan jelas pengambilan ostematrix membantu mereka lebih tenang dan secara tak langsung kulit mereka lebih relax. Jika sebelum ini kulit mereka sangat kering ditambah mereka ada masalah eczema akan menampakkan kulit mereka seperti melepuh.
Kini ia dah semakin berkurangan dan terkawal dengan pengambila…

Kerana "degil" ......

Imej
Saya yakin setiap anak yang bekerja akan usaha berikan mak ayah duit belanja. Tidak lupa juga saya semasa menjadi seorang kakitangan kerajaan yang bergelar gurusaya usaha berikan mak saya RM300 sebulan sebagai tambahan duit belanja.

Benar mak tak pernah meminta tapi kerana saya nak keberkatan atas rezeki yang saya perolehi ditambah dengan keizinan suami saya untuk membenarkan saya berikan mak duit belanja maka saya usahakan.

Sebelum tu saya cuma beri mak saya RM50 sahaja kerana sebelum menjadi penjawat awam saya cuma seorang guru tuition yang mengajar anak murid dirumah.

So bila makan gaji alangkah seronoknya dapat beri mak 6 kali ganda dari gaji biasa saya.

Tapi bila saya nekad nak amik cuti tanpa gaji...walaupun suami saya dah izinkan tapi mak saya memang marah. Kerana dia tak mahu saya bergantung sepenuhnya duit gaji suami sedangkan saya mempunyai ijazah serta diploma pendidikan. Mak tak mahu saya menerima nasib yang sama seperti mak kalau terjadi apa-apa pada suami saya.

Masa tu …

Mencari vitamin atasi kemandulan?

Imej
Pernah saya tonton di televisyen tentang pentingnya Vitamin E untuk kesuburan. Ini telah diketahui oleh ramai kita hari ini.....


Vitamin E Shaklee lengkap dengan selenium. Rata-rata Vitamin E dalam pasaran di pasangkan dengan vitamin lain kononnya jimat dan lebih baik. Hakikatnya untuk Vitamin E diserap dan berfungsi dengan lebih baik ia memerlukan selenium.

Terutama untuk mereka yang ingin mempunyai cahayamata...Vitamin E Complex Shaklee adalah antara vitamin terbaik yang bagus diambil oleh si suami dan tidak lupa juga untuk di isteri.

Vitamin E adalah vitamin yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan dapat melindungi DNA yang terdapat dalam sperma. Suami yang konsisten mengamalkan pengambilan Vitamin E akan mempunyai peluang yang cerah untuk mempunyai zuriat dengan izin ALLAH jua.

Vitamin E juga terdapat dalam buah, sayuran , susu, mentega dan telur. Pengambilan menu makanan yang seimbang juga penting selain dari pengambilan supplement semata-mata.


Vitamin C Shaklee mengandungi  5…

Tak perlu salahkan orang lain.

Masa saya mula mengajar dulu, saya ditugaskan mengajar murid yang lemah... Ada yang tahun 5 dan 6 yang masih tak tahu membaca. Dalam kes ni memang mudah nak salahkan cikgu yang mengajar diperingkat awal namun menyalahkan orang lain bukan satu solusi.

Saya mengambil masa juga untuk menerima hakikat ini.... Ditambah bila ada guru yang sentiasa dapat perhatian kerana result peperiksaan anak murid mereka sangat cemerlang. Walhal si cikgu mengajar kelas pandai jadi bukan satu yang mustahil untuk melihat anak murid itu sentiasa score dalam subjek mereka.

Sehinggalah satu hari sahabat saya datang melawat ke rumah...saya meluahkan rasa sedih kerana cabaran saya ialah mengajar murid yang tidak tahu membaca... Namun sahabat saya Faiz mengeluarkan satu kata-kata semangat yang terus mengubah cara saya mengajar disekolah.

Kata beliau - Sesungguhnya Allah telah menghantar saya pada golongan yang memerlukan. Di situlah hakikatnya akan membentuk skil mengajar seorang guru. Guru yang sentiasa dapat p…

Wellness carnival - Shaklee Miri

Imej

Kalsium penting untuk sistem pertahanan tubuh dan kulit yang cantik?

Imej
Ramai yang tahu kalsium sangat penting untuk tulang. Ia memang betul. Kita perlukan 80% kalsium untuk pembentukan tulang. Namun tahukan kita bahawa kalsium ini sangat penting dalam darah?


Saya sendiri dapat melihat pengambilan kalsium yang mencukupi dan konsisten oleh anak -anak saya, mereka mempunyai daya tahan yang lebih baik berbanding ketika mereka tidak amalkan kalsium.

Dalam Shaklee produk yang dikategorikan sebagai kalsium ialah Ostematrix. Ia direka khas dengan bentuk mudah telan. Ini dinyatakan pada botol Ostematrix Shaklee juga.

Anak anda mempunyai masalah ekzema yang serius? Selain Omega Guard , ibu dan ayah boleh mencuba Ostematrix Shaklee. Mengapa Ostematrix? Mengapa Kalsium?

Kalsium adalah mineral yang berperanan untuk keseimbangan tubuh dan kesihatan. Maka ia sangat penting dan tak boleh diambil remeh.

Kalsium dengan saraf?


Kalsium mempunyai peranan penting untuk proses pelepasan neuro transmitter . Transfer ion kalsium dari dalam dan luar sel saraf sangat dekat hubungannya …

Bekerja dari rumah perlu ada cara?

Imej
Saya boleh bayangkan kalau saya beri peluang pada Addin dan Nasa kami akan jadi macam dalam gambar... Nasa memang berbakat.
Addin pun sama cuma Addin akan bercakap bila perlu dan bila bila orang approach baru dia mula bersembang.
Nasa orang yang extrovert dan mudah untuk dapat kenalan baru.
Kalau dulu tanya cita-cita masing-masing nak jadi arkitek dan sorang pilot tapi kalau ditanya sekarang mereka nak jadi SID yang berjaya.
Memang seronok usahakan Shaklee dari rumah. Namun perlu diketahui bahawa ia bukan urusan jual beli sahaja. Untuk dapat bonus kereta dan percutian 5 star perlu belajar skill kerja dari rumah.
Kami juga masih belajar kerana bisnes ni membentuk jiwa lebih kuat untuk membantu lebih ramai orang sihat dan lebih ramai orang yang punya pendapatan tambahan yang diperlukan.
Program YES yang Shaklee tawarkan kini tidak terdapat di mana-mana syarikat  iaitu bonus TAMBAHAN SEHINGGA 50%!!!!
Cuba lihat testimoni ini dalam sebulan capai bonus yang besar kerana tambahan 50%! TESTI…

Master Celebration di Labuan 2015.

Imej
Jumpa di Labuan !

Muka berminyak : Lelaki boleh pakai Nutriwhite make up remover?

Imej
Alhamdulillah salah satu product Nutriwhite yang saya dan suami suka pakai ialah pencuci muka termasuklah make up remover.

Bila dah selalu pakai saya sedar memang dah lama tak pakai masker untuk buang  white head...
even bila ada rasa jerawat nak keluar saya akan pakai make up remover dan cuci lama sikit selepas tu bilas dengan air suam.

Saya juga pesan suami untuk pakai setiap hari agar liang pori pada kulit muka makin mengecil dan kulit nampak lebih sihat. So ia menjawab persoalan ; Adakah lelaki boleh guna Nutriwhite Make Up Remover? Memang boleh terutama jika mereka yang mempunyai kulit yang berminyak.

Nak guna Shaklee make up remover sangat mudah...picit sedikit dan sapukan sama rata ke seluruh muka dan urut dalam beberapa minit. Selepas itu bilas dengan air suam. Kemudian barulah basuh dengan pencuci muka Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser untuk lebih bersih. [ Namun jika ada masalah jerawat tak perlu amalkan Nutriwhite Deep Foaming Cleanser dahulu memadai guna make up rem…

Jom datang Wellness Carnival di Miri!!!

Imej

Testimoni Shaklee YES - Jana pendapatan hebat dengan YES Shaklee !

Imej
Berita mengejutkan bila kita dengar MAS akan buang 6000 pekerja...ditambah dengan ramai yang masih terkejut atas kenaikan harga barang setelah GST diwujudkan TETAPI tahukah kalian Shaklee menawarkan pendapatan hebat kepada mereka yang serius dalam bisnes ini?
Mereka yang baru menyertai Shaklee semenjak bulan 5 layak menerima 1 Vitalea secara PERCUMA apabila pendaftaran disertakan dengan pembelian produk yang mempunyai mata ganjaran.

Selain itu Shaklee menawarkan PENDAPATAN TAMBAHAN SEHINGGA 50% DAN MENARIKNYA PROGRAM BERLANGSUNG SELAMA 13 BULAN!!!


Shaklee adalah sebuah syarikat yang ramai sedia maklum adalah sebuah syarikat produk kesihatan yang memberi jaminan produknya 
MESRA ALAM,               BERKESAN          &                SELAMAT

Anda juga layak membeli produk promosi YES dengan harga yang lebih jimat!




Anda mencari peluang untuk menambahkan pendapatan? Kami boleh guide untuk anda juga berjaya seperti testimoni ini. Ia bukan omong kosong ! Shaklee akan bayar bonus kepada…

Performance Drink + Kurma untuk lebih bertenaga di bulan Puasa!

Imej
Lagi beberapa hari kita nak sambut puasa. Sudahkah ada Performance Drink Shaklee untuk kalian sekeluarga?
Alhamdulillah kami sediakan beberapa canister untuk seisi keluarga bersahur, berbuka dan moreh supaya anak2 terutamanya tidak mudah keletihan bila berpuasa ditambah kalau cuaca panas.

Apa sebenarnya Performance Drink? Ia adalah minuman isotonik tanpa karbonat yang membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah. Sesuai diambil oleh seisi keluarga.

Boleh diambil untuk kekalkan hidrasi tubuh apabila demam, cuaca panas, cirit birit serta sesuai untuk ahli sukan.
Boleh bancuhkan bersama ESP + Meal Shake dan Kurma diblendkan untuk lebih kenyang dan bertenaga!

Berminat nak dapatkannya? Boleh hubungi kami untuk dapatkannya hari ini!
Please call 0128535689 to get your Performance Drink Today!

Membuat Pesanan Vitamin Secara Online

Imej
Berminat untuk membuat vitamin secara online? Kalian boleh buat order secara mudah dengan menekan button order di bawah :


Jika perlukan konsultasi boleh hubungi kami di talian yang tertera dibawah :



 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Manusia luarbiasa : Kita mampu mengubahnya!

Imej
Debaran dah mula terasa....bercakap dihadapan beribu orang pada hujung minggu ini.....


National Conference 2015....


Semoga dipermudahkan ALLAH.

Mohon doa para guru kami agar dapat menjalankan amanah yang diberi dengan baik.


Mungkin kita dilahirkan sebagai orang biasa , namun kita boleh MENGUBAHNYA! Jom bersama menjadi orang yang luarbiasa!


Berminat nak dapatkan tiket untuk sertai kami? Hanya RM30 seorang untuk event 2 hari


Boleh call kami untuk dapatkan tiket anda!



 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa