Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2015

Semuanya bermula dengan apa yang kita fikir.

Imej
Setiap kita punya suara hati...suara ini ada dua : Membina atau Membinasakan.


Orang yang memilih untuk berjaya pasti memilih suara yang Membina.


Suara ini yang akan menukar persepsi kita pada apa yang kita usahakan!




Pilihan ditangan kita!

Mahukan penjimatan banyak dan bonus yang hebat? Apa kata sertai kami !

Jom baca  Kelebihan menjadi ahli Shaklee!



 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Musim Panas Ekstrem : 1 Rumah 1 Performance Drink

Imej
Hp saya berbunyi dan saya tahu ia adalah notifikasi dari whatsapp....rupanya dari group Kelab Sokongan Ibu Bapa [ yang ditubuhkan oleh guru kelas anak saya] atas maklumat terkini.....




KUALA LUMPUR 21 Feb. – Musim panas ekstrem yang dijangka melanda negara minggu depan boleh memberi tekanan fizikal kepada tubuh badan dan kesihatan manusia termasuk menyebabkan kematian seperti strok haba.  Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, orang ramai harus mengambil langkah berjaga-jaga kerana cuaca kering dan berpanjangan bukan sahaja memberi kesan kepada ekosistem dan kawasan pertanian, tetapi membahayakan kesihatan. “Perubahan iklim ini akan menjejaskan sumber bekalan air yang selamat lalu meningkatkan kes-kes bawaan air dan makanan serta cirit-birit. Penyakit berkaitan sistem pernafasan dan kardiovaskular juga meningkat. “Kes penyakit denggi pula akan meningkat kerana masyarakat menyimpan air di dalam bekas simpanan yang tidak ditutup malah cuaca panas juga merangsa…

Beza hidup mereka yang biasa dan luar biasa?

Imej
Pernah tak tanya pada diri sampai bila nak hidup begini? Sampai bila nak hidup biasa-biasa? Bila agaknya boleh merasa makan di restoren mewah? Bila agaknya boleh merasa nak bercuti makan angin di oversea? Bila agaknya nak merasa buat derma 3-4 angka?

Waktu ni cuba cek balik rutin kita.... Kalau pergi kerja 8 pagi sampai 5 petang....balik rumah penat dah tak larat. Sambil menyusu anak mata dah terlelap satu kerja tak boleh siap.

Hujung minggu hari keluarga. Duduk rumah tengok tv kalau tidak window shopping. Duit gaji masuk dapatlah makan sedap kalau tidak makanlah Mee Sedap. Nak bagi derma tak dapat nak beri lebih kerana sendiri pun cukup-cukup sahaja.

Berbeza dengan orang yang hidupnya luar biasa... segalanya tiada yang mustahil kerana dah penat hidup biasa.

Mereka pergi kerja sama juga 8 sampai 5 petang. Habis kerja buat part time untuk tampung anak keluarga. Balik rumah perlu masak didik anak dan kemas rumah. Mana yang bisnes online inilah masa nak update blog atau menjawab soalan …

Back To Basic - Shaklee Pinnacle 15 Feb 2015

Imej
Ramai orang mencari cara untuk lebih hebat dan lebih berjaya namun dek kerana sibuk nak cari yang advance ramai yang lupa perkara asas.

Samalah dengan rutin harian kita...orang sibuk beritahu amal sunat Dhuha dan Tahajud untuk murah rezeki serta beberapa amalan lain namun orang lupa nak tekankan yang asas ialah SOLAT 5 WAKTU. Kalau solat 5 waktu diambil sambil lewa memang sampai bila-bila tak nampak kesan hebat dan berjaya. Ini guru agama saya sangat tekankan.

Dalam bisnes juga sama pasti ada basic. Ramai orang nak buat yang advance tetapi lupa yang asas. Asas itu perlu diperbaiki dan diperkukuhkan dari masa ke semasa. Bukan hanya buat sambil lewa dan sibuk nak tambah yang advance.

Kata buku Entreprenuership Hukum Langit ada 2 kunci hebat rezeki

yang kedua : sedekah

PERTAMA : Berbakti pada mak dan ayah

Namun ditekankan solat 5 waktu dalam memastikan amalan lain itu adalah tambahan bonus pada si pengamal.

Maka yang utama adalah asas mesti kukuh.

Maka kelas yang diadakan pada Ahad lepa…

GLA Complex pilihan kami bila demam berlarutan.

Imej
Hari ini saya consult ramai orang demam dan jika si pesakit tidak mengandung saya cuma sarankan mencuba GLA complex jika demam dah berlarutan.
Sempat juga ke Tudan menziarah mak angkat saya Makcik Maznah yang kebetulan baru beransur baik demam.

Sampai aje di rumahnya beliau terus menerpa botol vitamin Shaklee.... " Alhamdulillah lepas makan GLA ni hilang sakit kepala yang berdenyut ni". Nasib juga mak angkat saya ada stok GLA pada tangan beliau. Saya sempat bekalkan Meal Shake untuk beliau terutama kerana beliau takde selera nak makan disebabkan demam yang berlarutan.


Memang menjadi amalan kami sekeluarga kalau nak demam atau sakit kepala yang berlarutan amalkan makan GLA dan alhamdulillah ada beransur baik.

Orang tanya apa kaitan GLA dengan demam atau sakit kepala ya? GLA (gamma linolenic acid) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang diperlukan badan untukmembentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang mengawal keradangan dan mengawal atur proses badan yang no…

Peluang mengenali Shaklee di Muar Johor

Imej
Alhamdulillah selesai satu sesi meeting Shaklee di Muar yang saya janji bulan Disember lalu....
Terima kasih kepada semua yang hadir. 
Saya yakin anda yang hadir sebab nak usaha ubah nasib....sesungguhnya kesungguhan menghadiri diri pada malam itu adalah mereka yang sanggup berkorban masa untuk menuntut ilmu. Semoga ilmu yang diperolehi terus dikongsi kepada lebih ramai ahli keluarga, kawan dan sanak saudara supaya lebih ramai orang sihat dan hebat.




Bagi mereka yang tidak berkesempatan datang pada tempoh hari jangan susah hati...ada berita gembira tau! Hari Rabu malam ini (18 Feb 2015) di Traders Hotel Muar! Masuk adalah percuma!



Apa kata datang dan dengar peluang yang ada? Shaklee menawarkan peluang kesihatan dan peluang perniagaan yang menarik. Jika berminat nak datang boleh email saya untuk saya berikan info lebih lanjut.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email …

Satu anugerah buka banyak langkah.....

Imej
Tetiba dapat email dari staff Shaklee Suknit Kaur ....gambar lama yang mencuit kenangan....


Inilah antara reward terawal masa penglibatan serius dalam Shaklee.... tahun 2011.... [ usaha tahun 2010]

Seronok bukan kepalang bila dapat anugerah lengkapkan program kereta....


Alhamdulillah kami terus melangkah dan melangkah sehingga hari ini.....

Penghargaan itu tidaklah lain hanya sebuah hadiah berkat sabar berkongsi kebaikan Shaklee.

Hakikatnya bila dah pernah terima hadiah yang sama ini tak boleh mudah berpuashati...ia adalah satu permulaan untuk melangkah dengan lebih jauh.



Shaklee Car Bonus Achiever !

Shaklee bagi kereta ke? Tak, Shaklee hanya bagi duit bulanan dan jumlah bergantung kepada perfomance jualan dengan syarat yang ditetapkan.

Banyak sebenarnya benefit yang Shaklee beri bila kita benar-benar serius menjadi duta syarikat. Alhamdulillah ia bukan satu omong kosong macam tawaran dari syarikat MLM yang tumbuh macam cendawan.

Prinsip mudah " Tiada jalan mudah untuk berjaya k…

Bundarkan

Imej
Saya masih menjadi seorang cikgu sehingga hari ini.... saya masih cikgu Matematik pada 2 pelajar tetap saya... Addin dan Nasa. 
Saya dan Abah mereka memang tetap dengan rutin kami iaitu menjadi cikgu pada anak di rumah dan cikgu untuk anak Shaklee di luar. Selain ini kami adalah Pengedar Sah Shaklee pada setiap hari.

Saya adalah cikgu Matematik dan cikgu BM manakala Abah adalah Cikgu Sains dan cikgu English.

Memang seronok sebab itulah profesion saya masa makan gaji dulu....

So kami memang kena sediakan Rancangan Mengajar Harian untuk dua pelajar kami ini setiap hari :)


Bila matematik ada satu topik yang sedikit mencabar iaitu topik Bundarkan.

Bukan mudah kerana perlukan kesabaran dalam memastikan mereka faham.

Nasa excited cerita dengan cikgu dia yang dia dah belajar di rumah topik ini dan bila cikgu bagi soalan dia volunteer jawab. Paling best tambahan dia pada cikgu... " Ibu saya cikgu Matematik, dia ajar kami Matematik dan hari-hari saya kena marah dengan ibu saya supaya pan…