Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2015

Shaklee B.E.S.T di Kuching Sarawak

Imej
B.E.S.T nama singkatan bagiBangkok Express Success Training julung kalinya diadakan di Kuching Sarawak.
Alhamdulillah seramai lebih 30 orang yang menghadiri kelas yang kami anjurkan.

Ice breaking ...

Bangkok Trip by Master Azrin dari Miri
How To by Master Aishah dari Labuan

Online skills by Master Zuraifah dari Melaka.

Health Talk - Haze by Shaklee Nutritionist Tracy

Closing oleh saya sendiri 😍



Terima kasih kepada semua yang hadir. InsyaAllah BEST akan diadakan di beberapa tempat lagi.
Stay tune!
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Norita & Naquib.






Vitamin E kurangkan rasa denyut sakit tempat ceaser.

Imej
Ya bila saya ingat vitamin E saya akan ingat lagi kesan sakit bersalin ceaser anak kedua... kerana dari situ saya tahu untuk hilangkan denyut di tempat yang dipotong memang saya amal Vitamin E secara konsisten.


Masa lahirkan Addin yang mana saya lalui ceaser juga...makan masa untuk hilang denyut di tempat yang dipotong... hampir 4 tahun jugalah.

Mak kata itu perkara biasa bagi yang pernah melalui melahirkan anak secara ceaser.

Jadi pada saya... ia perkara biasa dan saya kena lalui.

Bila lahirkan anak kedua...saya cuba vitamin E dan saya memang syorkan mereka yang ceaser amik vitamin E untuk cepat baikkan luka jahit di bahagian perut kerana sakit dibahagian abdomen.

Alhamdulillah sehingga hari ini tiada lagi denyutan dibahagian potong itu.

Kebaikan pengambilan vitamin E untuk ibu yang melalui c section adalah mengurangkan risiko luka jahit terbuka atau bernanah.

Namun satu yang saya perasan bila makan vitamin E dalam pantang akan kurang atau jarang rasa nikmat bengkak susu kerana fung…

Shaklee Health & Wellness Talk@ Miri Sarawak

Imej
Jom datang amik ilmu produk dan kesihatan sambil tu boleh juga tahu bagaimana nak dapatkan trip percuma ke Bangkok!


Ada special doorgift untuk mereka yang terawal hadir.
Jangan lepaskan peluang hebat ini!

Uniknya cara Rasul الله berniaga.

Imej
CARA RASULULLAH BERNIAGA ========================
TIDAK PERNAH BERDEBATRasulullah dahulu ketika berniaga, tidak pernah menyakiti hati peniaga lain. Hal ini diakui oleh mereka yang pernah berurusan dengan Baginda SAW sebelum Baginda diangkat menjadi rasul lagi. Dalam satu peristiwa, seorang peniaga bernama Saib bin Ali Saib datang menemui Rasulullah SAW. Melihat Saib datang, Rasulullah berkata, “Mari, mari. Selamat datang saudara saya, dan rakan niaga saya yang tidak pernah bertengkar,” kata Rasulullah . Saib membalas dengan berkata, “Kita tidak pernah bertengkar sebab tuan peniaga yang sentiasa lurus dan tepat dengan kiraan.”
TEKNIK MENJUAL YANG UNIK Mengikut riwayat, Nabi menjual barang-barang Baginda tidak seperti diamalkan oleh kebanyakan peniaga atau lain-lain saudagar ketika itu. Baik peniaga Arab atau pun bukan Arab. Biasanya para peniaga kebanyakannya mereka menjual barang-barang dagangan mereka dengan meletakkan harga yang setinggi mungkin. Tetapi Nabi menjualnya dengan cara mem…

Usia bukan halangan untuk berjaya!

Imej
Ya mereka upline kami... Usia tak menjadi halangan nak berjaya.
Mereka masih usaha dan terus usaha nak kembangkan bisnes Shaklee.
Mereka sedang sibuk kemaskini order by phone.

Vivix untuk elak sunburn?

Imej
Alhamdulillah memang dapat banyak manfaat bila bawa Vivix travel bersama!

Hadiah percutian Maldives untuk harijadi mak.

Imej
3 tahun lepas masa pertama kali kami sampai Maldives, saya berhajat nak bawa mak ke sana. Melihat keindahan alam ciptaan Allah s.w.t.

Setiap kali menatap album percutian Maldives pasti ia buatkan impian saya lebih kuat. Saya nak bawa mak saya ke Pulau Maldives lebih khusus Kurumba.

Ya mak saya bukan jenis yang suka berjalan tapi sebab saya yang nak mak tengok antara pulau tercantik di dunia. Maka mak pun ikutlah walau terpaksa guna wheel chair sebab mak mudah penat.

     Welcome gift.
Syukur hajat itu menjadi kenyataan. 

Kami masih memilih Kurumba sebagai pulau pilihan di Maldives. Mengapa Kurumba? Sebab ini adalah antara pulau yang mempunyai banyak pilihan restoren. Ada Italian restaurant, Indian restaurant, Arab restaurant, Japanese restaurant, Chinese restaurant dan beberapa cafe lagi.
       First time breakfast makan honeycomb dengan buah dan roti.
Memandangkan Maldives adalah negara Islam maka sangat mudah untuk dapatkan makanan halal. Alhamdulillah dan ini satu bonus untuk bercu…

Dah lama ahli tapi baru nak aktif, boleh ke?

Imej
Memang ada orang yang niat asal jadi ahli sebab nak beli produk dengan harga ahli....dan tidak lebih dari itu. Namun bila kenangkan mengapa tidak mencuba nasib ....mana tahu ada tuah di situ?

Itulah yang selalu saya perkatakan dengan ahli-ahli dalam organisasi saya....ya, betul niat dulu masuk ahli sebab nak dapatkan harga ahli tapi tak salah kalau sekarang nak jadikan kerja sambilan kurang-kurang bila dapat bonus kita boleh beli vitamin dengan duit bonus tu yang mana sebenarnya kita makan vitamin secara percuma.

Mungkin ada yang segan nak menghubungi sponsor mereka [ upline atau orang yang memperkenalkan produk kepada kita] nak beritahu nak jinak-jinak dengan Shaklee. Adatlah...sebab dulu niat nak makan saja cuma kini upgrade nak jadi pengedar aktif.

Bagaimana saya nak mulakan?

Cadangan saya :

Hubungi upline atau sponsor kita

Sebuah kereta sangat bagus jika kita lakukan penyelenggaraan [ maintainance] pada pusat servis mereka sendiri...sebagai contoh jika beli Honda, sangat bagus ki…

Clearance Sale - Beli 2 tapi bayar untuk 1!

Imej
Sekarang ada clearance sale untuk Vitamin E, iaitu BELI 1 PERCUMA 1!

Jom beli dan share dengan mak ayah!
Get from us today!
Call to order 0128535689.

Special promo and clearance sale for October 2015!

Imej