Isnin, 28 September 2015

Kulit sihat dan bebas jerawat.

September 28, 2015 0 Comments

Siapa sangka perkenalan singkat mengubah penampilan beliau hari ini?

Beliau dahulu mempunyai kulit yang bermasalah namun kini semakin cantik dengan pengambilan vitamin yang konsisten.

Beliau juga saya syorkan menggunakan make up remover dan beliau akui keberkesanan produk ini.


Mempunyai masalah kulit wajah yang sama?
Ingin dapatkan produk Shaklee dan konsultasi ? Boleh hubungi kami di talian 0128535689 untuk order hari ini!

Ahad, 27 September 2015

Kaabah Depan Rumah : Cerita yang banyak pengajaran sepanjang Raya Aidil Adha.

September 27, 2015 0 Comments
Saya sebenarnya suka menonton tv bila saya perlu masa bersendirian sambil nak mencari idea baru....

Oleh kerana anak dan suami sibuk dengan simulator ...dapatlah saya menonton tv cerita Melayu ....

Antara yang memang terkesan adalah cerita Kaabah Depan Rumah.

Sangat menarik  olahan pengarah cerita ini yang mengisahkan bagaimana seorang ayah yang sangat penyanyang dan gigih usaha mencari rezeki untuk menunaikan haji. Dalam mencapai impiannya sudah pasti banyak cabaran yang terpaksa diharungi. Antara ujian yang terpaksa si ayah lalui ialah apabila si anak memerlukan duit walhal si ayah ini berusaha mencukupkan duitnya untuk menunaikan haji.

Namun yang pasti dalam banyak drama walaupun ia tidak melibatkan sesiapa yang masih hidup atau telah meninggal dunia namun yang pasti ia adalah perkara yang biasa berlaku dalam masyarakat hari ini. Terutama kisah kehidupan anak apabila mereka jauh dari pencipta dan mereka tidak menghargai mak dan ayah mereka. Memang kehidupan mereka banyak ujian terutama hal duit.

Banyak drama yang berkisar hampir sama....ya tidak dinafikan bila seseorang itu dalam kesulitan dan ujian yang bertimpa timpa cuba semak semula bagaimana hubungan kita dengan pencipta iaitu ALLAH s.w.t dan bagaimana hubungan kita dengan mak ayah kita.

Ia kunci yang utama dalam kehidupan kita seharian...


Semoga kita sentiasa berusaha memperbaiki hubungan dengan ALLAH s.w.t disamping menjaga kebajikan mak ayah kita semoga kita selamat dunia dan akhirat. InsyaALLAH.

So bagi yang belum menonton drama ini...cubalah tonton kerana banyak pengajarannya.









Mencari Shaklee ? Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari



 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 25 September 2015

Shaklee Nutriwhite Make Up Remover - murah, selamat dan berkesan untuk kulit wajah yang sihat.

September 25, 2015 0 Comments

Semalam baru sahaja sampai 30 kotak Nutriwhite yang saya order sehari sebelum raya haji...

Pasti ada yang tanya mengapa saya beli sebanyak tu? Tahu tak ia antara produk yang hot dalam pasaran? Sekejap aje dah habis kerana kesannya yang sangat ketara terutama mereka yang ada masalah kulit wajah berminyak ataupun berjerawat.


Memang nama dia Nutriwhite make up remover tetapi serius lelaki pun boleh pakai kerana tak semestinya pakai make up baru boleh guna.

Bangun pagi saya akan capai Nutriwhite make up remover selepas gosok gigi...kerana saya suka muka saya bersih dari minyak apabila bangun dari tidur.

Dalam sehari saya pakai 2-3 kali kerana saya suka kulit wajah yang sihat... dan paling best saya dah jarang pakai masker kerana dengan penggunaan Nutrwhite make up remover saya dapati ia membantu membersihkan black and white head yang ada pada wajah.

Baru-baru ni anak bujang saya keluar jerawat...mungkin perubahan hormon....terus saya pesan dia pakai Nutriwhite make up remover kerana banyak testimoni mengaku ia membantu mengecutkan jerawat. Serius berkesan dan alhamdulilah cepat jerawat dia kecut.


Hari ni saya terima lagi testimoni seorang customer merangkap downline baru saya....beliau sendiri mengaku bahawa kulit wajahnya kini bebas dari jerawat! Bukan itu sahaja mukanya sudah tak berminyak seperti dahulu.


Inilah antara sebab saya suka Nutriwhite make up remover!


Berminat nak dapatkannya? Hubungi kami di talian 0128535689 untuk pesanan Nutriwhite make up remover.


Nak atasi kulit berminyak
Testimoni Nutriwhite make up remover





Harga yang sangat murah ...tak sampai RM100 pun termasuk penghantaran. Dapatkannya sebelum kehabisan. Penghantaran seluruh negara.


Inilah dia Nutriwhite make up remover !


Dapatkannya hari ini! Call 0128535689 untuk pesanan!




Khamis, 24 September 2015

Nak berjaya dalam bidang diceburi ELAKKAN 3C.

September 24, 2015 0 Comments
Selepas habis UPSR kami terus balik ke KL untuk menyambut Master Celebration mak dan ayah mertua saya yang juga upline kami. Ia berlangsung di Istana Hotel Kuala Lumpur. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan kami berpeluang bertemu dengan ramai susur galur kami dalam majlis tersebut.

Antara yang menarik yang disampaikan oleh ayah mertua saya dalam ucapan beliau ialah tips yang perlu diamalkan untuk berjaya dalam Shaklee namun ia juga boleh diamalkan dalam kehidupan seharian kita.

Elakkan 3 C dalam hidup :

C yang pertama ialah Complain.



Mereka yang banyak komplen sebenarnya adalah mereka yang suka merungut dan secara tak langsung menjadikan kita hamba ALLAH yang tidak bersyukur. Daripada banyak komplen kita dinasihatkan memberi cadangan dalam mencapai penyelesaian untuk cabaran yang datang. Nak berjaya dalam bisnes kurangkan komplen. Jika kita dah berusaha, berdoa ...terus istiqamah kerana ALLAH tahu the best time untuk makbulkan doa kita. Jika ALLAH tak beri apa yang kita mahu ALLAH tetap akan beri apa yang kita perlu.
Kurangkan komplen tapi ikut nasihat mentor yang dah berjaya....insyaALLAH kita juga berjaya seperti mentor.

Teringat pantun masa kat sekolah...

Berburu ke padang datar
Dapat rusa berbelang kaki
Berguru kepalang ajar
Bagai bunga kembang tak jadi.


C yang kedua ialah Compare


Jika kita sibuk nak banding-bandingkan apa yang kita dapat dengan orang lain...sudahnya kita tiada masa usaha untuk majukan diri sendiri. Sebab adakala kita lihat rumput rumah orang lebih hijau dari rumput rumah sendiri namun tanpa kita sedar rumput orang itu ialah rumput palsu.

Jika ada orang yang berjaya lebih cepat dari kita, jangan bandingkan dengan kita. Hakikatnya kehidupan dia dan kehidupan kita pasti berbeza. Paling penting ; ini yang selalu suami saya tekankan : Tidak penting dimana kita bermula tetapi yang penting dimana kita berakhir.

 Jadi kita kena sentiasa bersyukur dengan rezeki yang kita perolehi disamping terus usaha untuk menambah nilai dalam kehidupan kita. Jika rezeki yang kita perolehi semakin bertambah , cara untuk menambah nilai dalam kehidupan ialah beri mak ayah elaun setiap bulan lebih baik dari sebelumnya, buat sedekah pada kucing yang lalu lalang, beri hadiah pada sanak saudara dan rakan taulan dan banyak lagi amal makruf yang mendatangkan kebaikan dunia dan akhirat.


C yang ketiga ialah Compromise



Di sini bermaksud jangan benarkan alasan menghalang impian kita. Nak berjaya kena cari peluang bukan cari alasan. Jika ada kelas upline atau syarikat usahakan, pastikan cuba hadir. Ramai orang beri alasan sibuk atau tiada masa padahal semuanya boleh diatur. Bila mahu semua boleh jadi kenyataan. Jangan jadikan alasan ada anak kecil tak boleh berjaya kerana hakikatnya anak itu datangnya dengan rezeki dan tuah mereka tersendiri.
Saya lihat sendiri beberapa ibu yang mulanya bersemangat nak berjaya tapi bila mengandung beri alasan untuk tunggu selepas melahirkan. Selepas bayi lahir, si ibu nak tunggu anak besar dulu. Akhirnya anak dah besar 4-5 tahun...matlamat tadi terus hilang begitu sahaja.
Kalau usaha secara istiqamah insyaALLAH lambat laun ada hasilnya.


Pokok perlukan masa untuk berbuah, begitu juga bayi dalam kandungan perlukan masa untuk membesar....samalah dengan bisnes. Ia perlu masa. Paling utama usahakan secara berterusan dan istiqamah.


Jujurnya satu masa dulu , saya pernah teringin nak buka syarikat kapal terbang bila pakcik suami ada syarikat kapal terbangnya sendiri....namun nasihat beliau terpahat dalam kepala saya sehingga hari ini :

Bukan tak boleh nak buka bisnes lain jika ada modal namun sangat bagus jika mahirkan diri dalam bisnes yang kita ceburi sehingga menjadi seorang profesional. Pakcik suami berkata dia buka syarikat kapal terbang kerana beliau ialah seorang pilot maka beliau ada ilmu tentang bidang itu. Ya kerana itulah kami menjadikan Shaklee bisnes utama kami dan sehingga hari ini kami masih terus belajar kerana bisnes itu adalah suatu yang dinamik. Walau dah berada 17 tahun dalam dunia Shaklee namun setiap hari pasti ada ilmu baru yang kami belajar secara langsung memperbaiki kemahiran kami dalam bidang kesihatan.


So jika anda baru dalam dunia bisnes...perbanyakkan membaca dan pengalaman berikteraksi dan berkomunikasi dengan prospek sangat membantu kita matang dalam bidang yang diceburi. Jangan lupa dekati ALLAH kerana rezeki itu tetap datang dari ALLAH. Hakikatnya blog, fb, ig atau apa juga medium internet ia hanya menjadi medan penghubung sesama makhluk namun rezeki itu tetap datang dari ALLAH juga.


Selamat beramal, selamat berusaha semoga terus berjaya!




 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak dan Muar Johor.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 19 September 2015

Shaklee Johor Bahru

September 19, 2015 0 Comments
 


Jom meriahkan majlis hari ini. Kemasukan PERCUMA! 

Banyak info, hadiah menarik disediakan termasuk 9 botol Vivix!

Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tiada siapa tahu. Mana tahu tuah anda hari ini!




Isnin, 14 September 2015

Meeting untuk event di Muar dan JB

September 14, 2015 0 Comments

Setiap kali sebelum apa2 event suami saya akan brainstorm apa yang perlu dan penting supaya saya clear dan faham apa yang perlu diatur.

Ya suami saya yang lead bisnes ni manakala saya - saya yang menurut perintah 😊

Ya bekerja tak kira masa dan tempat bila semuanya flexible 😍

Jumpa di Muar dan di JB this weekend!

Berminat nak dapat trip ke Bangkok secara percuma? Jangan segan untuk hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut @ 0128535689.


Jumaat, 11 September 2015

ESP dan Cinch mempunyai manfaat yang hampir sama tapi tak serupa.

September 11, 2015 0 Comments
Rasanya dah sebulan saya kurang amalkan ESP seperti sebelum ini kerana saya fokus Cinch Vanila ditambah dengan Cinch Tea untuk breakfast atau meal gantian...saya dapati ia tak beri impak banyak pada skin. Berbanding jika amalkan ESP secara berterusan.

So apa yang saya dapat rumuskan dengan hasil pengambilan saya untuk Cinch dan ESP... ya Cinch adalah supplement yang sesuai untuk kurangkan berat badan dengan baik manakala ESP memang bagus untuk skin yang lebih muda, cerah dan berseri. Bila kita kurus kulit tetap tegang dan menawan!


Maka bermula hari ini saya akan amik ESP dan Cinch sama banyak bukan hanya berat sebelah....hasilnya akan kurang jika kita fokus satu sahaja.



Nak kurus dan wajah yang cantik

Ramai orang boleh kurus namun skinnya juga nampak tua kerana sebelum ni semasa berisi ia mengembang...dan bila individu fokus pada kurus sahaja, adakala kulit akan nampak flabby dan tidak cantik. Di situ pentingnya ESP.


Jika berminat untuk tahu lebih lanjut boleh hubungi kami.


Psssttttt : ESP ada promo beli 2 ada diskaun menarik! Call 0128535689 untuk dapatkan harga selepas diskaun.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak dan Muar Johor.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 7 September 2015

Jangan pandang remeh keperluan multivitamin

September 07, 2015 0 Comments
Ramai yang menyangka bahawa pengambilan multivitamin semata-mata dah mencukupi...ada juga golongan yang menyangka pengambilan tonik ajaib Shaklee iaitu Vivix sahaja dah mencukupi tanpa perlu multivitamin.

Hakikatnya pengambilan multivitamin sangat penting kerana ia mengandungi kesemua vitamin dan garam mineral yang diperlukan oleh badan. Namun adakala vitamin dan garam mineral ini tidak dapat di dalam makanan harian kita.

Banyak punca penyakit bermula dari kekurangan vitamin dan garam mineral dalam badan. Kerana dibiarkan berlarutan maka ia mula menjejaskan kesihatan kita dan bila dah teruk baru kita mula sedar. Sebagai contoh rambut gugur. Ya rambut akan gugur setiap hari namun jika tidak diatasi dari awal ia akan berlarutan dan menyebabkan individu itu botak. Bila kes begini kami akan sarankan pengambilan Multivitamin @ Vitalea Shaklee, ESP dan Zinc paling minima.


Ya dalam multivitamin telah lengkap dengan semua vitamin dan garam mineral tetapi kenapa perlu tambahan? Ini kerana kandungan setiap vitamin dan garam mineral yang terdapat dalam multivitamin adalah tahap minima. Maka vitamin khusus sangat digalakan diambil bersama multivitamin untuk kesan yang lebih baik.

Jika anda seorang pengamal vitamin, pastikan pengambilan multivitamin diambil bersama vitamin seharian yang diamal supaya penyerapan dan kesan vitamin akan lebih menyerlah. 


Vitalea Shaklee sangat bagus untuk pesakit diabetes kerana kandungan kromium membantu pesakit menjadi lebih bertenaga. Saya dapat lihat kesan pada emak saya sebagai pesakit diabetes , pengambilan vitalea membantu mak lebih sihat, bertenaga dan wajahnya kelihatan sangat muda berbanding usia sebenar beliau.

Maka, jika anda belum pernah mengamal mana-mana multivitamin, apa kata cuba Vita-Lea Shaklee yang lengkap dengan vitamin dan garam mineral. Paling utama Vitalea tidak mengandungi pewarna , perasa dan pengawet.
Bagaimana nak tahu multivitamin itu adalah yang baik, cuba genggam sebiji di dalam tangan dan dibiarkan beberapa minit. Jika ia melekit dan meninggalkan warna maka multivitamin itu mengandungi pewarna, perasa serta pengawet. Boleh dapatkan Vita-Lea Shaklee untuk merasakan perbezaannya.

Sertai kami untuk dapatkan Vita-lea percuma apabila anda menjadi ahli Shaklee pada bulan ini!

Hubungi kami @0128535689 atau email nnorita78@yahoo.com untuk memesan, menjadi ahli atau pertanyaan lanjut. Kami sedia membantu.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak dan Muar Johor.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 6 September 2015

Sabtu, 5 September 2015

Appreciation Day @ Grand Paragon JB

September 05, 2015 0 Comments

Ada kelapangan jom bawa keluarga sertai hari pelanggan bersama kami.

Jika berminat nak dapatkan trip Percuma ke Bangkok jom datang dan dengar lebih lanjut.


100 orang pertama akan menerima special gift!

Ada cabutan bertuah juga!

Jangan lepaskan peluang! Jumpa di sana!





Rabu, 2 September 2015

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia