Khamis, 7 Mei 2015

Bila dulu makan gaji tapi sekarang nak jadi boss...apa kena buat?

Saya dulu makan gaji.... so life makan gaji sebenarnya ada persamaan dengan orang yang buat bisnes sendiri.  Cuma ada beberapa perbezaan.

Namun saya share dulu persamaan makan gaji dan bisnes sendiri [ MLM khususnya] :

1. Wajib kerja baru ada pendapatan.

2. Wajib ada komitmen baru ada hasil peningkatan.

3. Perlu ada disiplin untuk terus maju.


Ramai orang buat silap dengan menganggap buat bisnes macam MLM duduk goyang kaki duit masuk macam air.  Mungkin ada syarikat begini tapi yang pasti tak kekal lama.

Ramai orang yang berhenti kerja dan nak buat bisnes dari rumah atas alasan nak jaga anak dan rumahtangga lebih baik tapi sayangnya bila mereka mula berhenti kerja , bisnes yang dulunya buat part time lebih perform tapi bila fulltime terus lost platform.

Mengapa?

Ini kerana 3 sebab utama tadi - Tidak meneruskan tradisi atau budaya kerja, tidak meletakkan komitmen kerana sendiri dah jadi boss dan yang terakhir tiada disiplin untuk melaksanakan kerja.


Adakala saya renung balik life makan gaji saya dulu.... kerja dari pagi sampai tengahari namun adakala balik sampai ke petang sebab aktiviti sekolah atau meeting. Adakala Sabtu ada aktiviti tambahan dan sekali sekala Ahad ada aktiviti pakaian seragam diluar.
Namun pendapatan macam tu juga. Masa ngan keluarga bila sempat aje. Nak beli barang kena atur budget dan nak bercuti belum tentu kalau takde simpanan.

Saya dan suami cuba kekalkan momentum kerja kami ke dalam Shaklee kerana yang pasti hasilnya sangat berbeza.

Shaklee bukan sahaja offer KESIHATAN tetapi

1. Pendapatan hebat bila dijadikan satu KERJAYA.

2. Percutian yang hebat yang mana jika orang makan gaji akan fikir 2-3 kali untuk spend especially bawa family!

3. Bonus tambahan seperti insentif naik pangkat, bonus kereta dan beberapa insentif yang ditawarkan mengikut bulan.




Beza betul life makan gaji dan bisnes sekarang namun orang selalu nampak yang best... tapi orang selalu lupa kejayaan memerlukan pengorbanan, kesetiaan, kesabaran, komitmen dan kepercayaan.



Berminat nak sertai kami dan dapatkan insentif YES Shaklee? Boleh hubungi kami untuk dapatkan tambahan hebat bersama program YES!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa