Jumaat, 16 Januari 2015

# Diariku

Home Schooling - Menjadi cikgu murid tahun 2 !

Siapa kata mudah menjadi cikgu untuk Home Schooling ! Kita sendiri kena tahu topik yang nak di ajar dan silibus juga.

Untuk Addin yang dah darjah enam, ibu boleh mengajar sama macam di sekolah dulu. Cuma Nasa kena juga cari bahan dari internet untuk tahu lebih lanjut terutama perkara yang kita tak pernah belajar zaman kita sekolah atau semasa di maktab dulu.

Perkataan baru saya belajar malam ini - Diftong, Digraf, Konsonan Bergabung dan Vokal Berganding.

Hmmm ibu google dan dapat jawapan dari blog ini : Terima kasih kerana perkongsian yang bagus.

Dulu kat sekolah kita belajar tak pernah dengar pun nama Diftong, Digraf ni.... sekarang kena belajar untuk mengajar anak sendiri kat rumah.

Bagi yang nak tahu apa itu yang dinyatakan tadi...ni dia bahan yang boleh dirujuk.

Vitamin Shaklee

Vitamin Shaklee

Vitamin Shaklee

Vitamin Shaklee


Ibu letak kat blog supaya ibu boleh rujuk untuk mengajar Nasa di rumah.

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia