Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2015

Motivasi perlu ada untuk jentik diri dari lena yang panjang.....

Imej
Masa kerja cikgu orang tanya...kenapa kerja kalau suami kerja jurutera Petronas? Yang bertanya tu lupa yang jadi jurutera tu suami maka gaji tu gaji suami la kan?

Namun saya berhenti bukan kerana gaji suami dah terlebih tapi sebab saya nak besarkan anak kedua saya sendiri. Anak first saya kerja masa umur dia 2 tahun ...memang kesian terpaksa tinggal rumah jiran.

Anak kedua saya nak besarkan sendiri depan mata. Tapi takkan nak duduk rumah goyang kaki aje kan? Dari situ saya dapat ilham nak Shaklee online dan boleh dibuat oleh sesiapa sahaja terutama surirumah supaya ada pendapatan sendiri.

Mak saya dulu amik upah buka jahitan baju...1 helai baju 1 sen. Bayangkan berapa ribu buat baru dapat rasa hasil lumayan. Rumah penuh dengan benang jahitan.

Zaman sekarang macam-macam bisnes online ada. Banyak pilihan. Terpulang pada kita nak uruskan bagaimana. Namun saya tetap sarankan mereka [ para isteri] yang amal Shaklee buat Shaklee walau part time dah memandangkan memang makan....why not kita…

Vivix - Kisah pesakit Diabetis dan TIBI.

Imej
Bunyi supplement Shaklee yang ini sangat unik. Vivix. Ia adalah tonik ajaib yang mempunyai banyak khasiat. 
Kalau saya sihat boleh ke minum Vivix? Sudah pasti boleh kerana Vivix adalah vitamin yang terus kepada DNA kita. Memang banyak orang cerita Vivix boleh buat kita muda semula namun saya yakin semua customer saya yang membeli Vivix bukanlah hanya untuk muda semata-mata tetapi untuk lebih sihat!

Saya jadikan Vivix minuman macam minum sirap ... kalau rajin tambah sesudu madu asli. Kalau mood kurang rajin buat air dengan air suam atau sejuk terus minum.


Testimoni Vivix 1 : Kandungan gula turun!

Mak saya sendiri saya pesan minum Vivix 1 botol untuk 4-7 hari kerana mak adalah pesakit kencing manis yang gulanya sukar dikawal. Sebelum ni walau mak amik insulin tapi gula mak turun takat 11 atau 12 sahaja bacaannya.

Namun selepas amalkan Vivix konsisten mak nampak perubahan yang sangat ketara sampai mak sendiri terkejut. Puncanya saya bagi mak saya Meal Shake...kononnya nak bagi mak kenyan…

Tak suka telan pil tapi sering keletihan?

Imej
Ada ramai sebenarnya yang tak suka telan pil walaupun supplement...alasannya sebab tak mahu bergantung. Tapi orang selalu lupa supplement berbeza dengan ubat.

Supplement adalah makanan tambahan yang biasanya diambil untuk memenuhi keperluan vitamin dan zat yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian kita.


Namun saya nak share kan sesuatu terutama mereka yang sering keletihan tetapi bermasalah nak telan pil atau vitamin yang memang membantu tubuh lebih bertenaga. Tahukah kalian patut cuba Cinch Tea Mix Shaklee!

Seriusly kawan saya amalkan 2 peket sehari dan beliau bukan sahaja bertenaga tapi paling best jadi slim! Masa Shaklee Wellness Fair di Labuan tempoh hari pun Nutritionist suggest pada mereka yang ada masalah lemak berlebihan amalkan Cinch ini kerana Cinch membantu menukar lemak menjadi muscle !

Menarik kan? Saya dah tengok kesan Cinch yang konsisten pada kawan-kawan saya.

Semalam 2 hari kepala rasa berat maybe tanda nak demam....saya telan juga Cinch Tea Mix un…

Shaklee Wellness Fair Labuan sangat best!

Imej
Alhamdulillah dah selamat sampai Miri. Travel ke Labuan sehari untuk menyertai Shaklee Wellness Fair satu pengalaman yang menyeronokkan!


Ramai orang awam yang datang amik peluang membuat pre health check dan mereka dengan sabar menanti giliran untuk melihat sendiri taraf kesihatan mereka.






Satu pengalaman baru buat kami juga sebagai pengedar Shaklee dan beberapa perkara baru juga saya belajar semalam. Antaranya tentang kalsium. Bila tinggi kami disukat, Nutritionist ada tanya...tinggi sebelum ini berapa? Saya jawab sama. Tapi sebelum tu saya tergelak sebab tahu at this age mana boleh bertambah tinggi. Lepas tu barulah Nutritionist bagi tahu ada banyak kes ketinggian menjadi menurun. Jika dulu 155 cm kini 153 cm. Ia terjadi kerana kekurangan kalsium dan faktor tulang mula membongkok.

Ohh nasibla makan Ostematrix 4 biji sehari. Anak-anak pun sekarang pandai cari Ostematrix 1 biji sehari terutama bila mereka takut badan keletihan bila balik travel.

Apa yang ada masa Shaklee Wellness fair…

Shaklee Miri : Vivix ready stock

Imej
Alhamdulillah mak gembira selepas menerima 7 botol Vivix minggu lalu! Sementara ada rezeki dan peluang memang kena rebut dengan offer Vivix terkini [ hanya bulan Januari 2015].
Ramai orang dah tahu kebaikan Vivix dan setakat ni mak memang puashati amalkan Vivix. Kalau dulu diabetis mak sangat teruk , sampai takde bacaan gula[ nampak sangat tinggi gula sampai takde bacaan] tapi kini dah ada nombor. Pernah mak sendiri terperanjat gula dalam darahnya hanya tinggal 8! Macam tak percaya kata mak!

Kelmarin pakcik telefon bagi tahu dia dah mula amik Vivix. Pagi tadi dia bagi tahu selepas amik Vivix, beliau cuba hisap rokok....pakcik kata rokok tu mula rasa payau dan tak sedap macam selalu!
So saya kata baguslah boleh stop terus merokok!
Memang ada yang kata Vivix membantu menyingkirkan nikotin dalam paru-paru...wallahu alam. Kita manusia hanya mampu berusaha kan?

Saya amik Vivix? Saya amik bila dah nampak kesan ketara bila saya cuba buat detox dengan Vivix. Memang puashati. Vivix adalah sup…

Home Schooling - Menjadi cikgu murid tahun 2 !

Imej
Siapa kata mudah menjadi cikgu untuk Home Schooling ! Kita sendiri kena tahu topik yang nak di ajar dan silibus juga.

Untuk Addin yang dah darjah enam, ibu boleh mengajar sama macam di sekolah dulu. Cuma Nasa kena juga cari bahan dari internet untuk tahu lebih lanjut terutama perkara yang kita tak pernah belajar zaman kita sekolah atau semasa di maktab dulu.

Perkataan baru saya belajar malam ini - Diftong, Digraf, Konsonan Bergabung dan Vokal Berganding.

Hmmm ibu google dan dapat jawapan dari blog ini : Terima kasih kerana perkongsian yang bagus.

Dulu kat sekolah kita belajar tak pernah dengar pun nama Diftong, Digraf ni.... sekarang kena belajar untuk mengajar anak sendiri kat rumah.

Bagi yang nak tahu apa itu yang dinyatakan tadi...ni dia bahan yang boleh dirujuk.






Ibu letak kat blog supaya ibu boleh rujuk untuk mengajar Nasa di rumah.

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee Wellness Fair di Labuan hujung minggu ini!

Imej
Oh esok dah Jumaat...dan Sabtu kita meriahkan Wellness Fair di Labuan bersamaan 17 Januari 2015!

Bertempat di Bilik Seminar Bunga Raya Ujana Kewangan Labuan bermula jam 2 sehingga 6 petang.

Apa yang ada masa Shaklee Wellness Fair tu?



Ada beberapa aktiviti yang menarik yang disediakan oleh pihak Shaklee. Antaranya pre-check kesihatan, konsultasi dari pakar nutrisi Shaklee, product sharing dan kami turut menyediakan beberapa vitamin untuk prospek cuba seperti Tripple Gems dan Vivix sebagai inisiatif membantu kalian semua mengetahui lebih lanjut tentang kebaikan setiap produk tersebut.

So jom  datang beramai-ramai di Bilik Seminar Bunga Raya Ujana Kewangan pada Sabtu ini 17 Januari 2015.

Jumpa di sana!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanju…

Cinch Tea Mix supplement yang bagus untuk mereka yang sering keletihan?

Imej
Memang perkara biasa bila kita letih ia akan buatkan mood kita ke laut kan? Keletihan buatkan kita jadi tidak produktif.
Perkara yang biasa terjadi ke atas pesakit kencing manis. Mudah letih dan mudah tertidur.
Nak jalan lebih sikit akan menjadi masalah kepada kesihatan mereka.

Itu yang berlaku pada mak saya.... masih ingat semasa bulan 11 bila mak saya bawa jalan ke Kuching. Sesampai di Miri iaitu balik dari Kuching malam itu ada kelas berkaitan Diabetis di Miri. Saya memang harap mak dengar dan lihat sendiri tentang Diabetis yang disampaikan oleh salah seorang Nutritionist Shaklee [M] Sdn Bhd.

Saya dapat rasa mak akan malas nak ikut sebab letih kan baru jek sampai dari Kuching. Tetapi petang tu saya segera bancuhkan mak sepeket Cinch Tea Mix Shaklee ditambah dengan sesudu madu. Saya beri mak minum untuk hilangkan dahaga sesampai aje di rumah.



Alhamdulillah malam tu mak kata mak ok dan tak penat seperti selalu. Masih tak perasan kesan Cinch Tea Mix Shaklee tu lagi!

Balik dari Miri s…

Mencari vitamin Shaklee di Miri?

Imej
Alhamdulillah telah selamat sampai Miri. Malam ni nak siapkan semua order mereka yang dah mula text sejak semalam.




Anda menetap di Miri dan berminat nak dapatkan produk Shaklee? Atau berminat untuk menjadi ahli dan mendapatkan produk dengan harga ahli?

Kami mempunyai ramai pengedar yang aktif. Anda cuma perlu email atau sms kami supaya kami dapat aturkan penghantaran produk anda di bandar Miri.

COD juga kami sediakan dan kalian hanya perlu tetapkan appointment lebih awal untuk penyerahan produk Shaklee. Untuk kawasan lain penghantaran melalui bas turut disediakan namun T&C yang ditetapkan.

Kami ingin membantu anda mengenali produk Shaklee dengan lebih dekat. Boleh tinggalkan email di entry jika berminat nak dapatkan tarikh sesi sharing kesihatan Shaklee yang diadakan di Miri.




Hubungi kami untuk dapatkan produk Shaklee di Miri.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any dis…

Multivitamin untuk kanak-kanak : Vita-Lea Chewable Shaklee

Imej
Adakah anak anda macam anak saya? Picky eater? Susah nak makan lauk yang pelbagai? Hanya suka 1-2 jenis lauk sahaja? Tak suka makan sayur?

Kalau ya , apa kata cuba dapatkan multivitamin kanak-kanak Shaklee yang terbaru dalam pasaran. Nama popularnya Vita-Lea Chewable Shaklee yang kaya dengan keperluan vitamin dan galian yang diperlukan oleh seorang kanak-kanak yang sedang membesar!
Apa yang best tentang multivitamin kanak-kanak ini?
2 biji Vita-Lea Chewable ini membekalkan
2,500 IU Vitamin A yang bersamaan dengan 1.5 cawan cantaloupe ( sejenis tembikai susu) 60mg Vitamin C bersamaan dengan 6 oz oren jus 400 IU Vitamin D bersamaan dengan 3 gelas (8 oz) susu 400 mg Folik asid bersamaan 4 cawan brokoli yang dimasak. 6 mg Zat Besi bersamaan dengan 1.5 cawan bayam yang dimasak. 40 mg Magnesium bersamaan dengan sejenis kacang Brussels Sprouts yang dimasak. 5 mg Zinc bersamaan dengan 3 cawan kacang ginjal yang di masak.

So untuk Nasa dan Addin yang memang sangat la cerewet makan, Vita-Lea C…

Kelebihan surah Al Waqiah

Imej
Walaupun surah ini dikenali sebagai amalan murah rezeki namun bacalah untuk mendekatkan diri kepada Allah yang Maha Besar!




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products
are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com  Gmail : addinnasa[@]gmail.com 
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari   N2 @ Ibu Addinnasa

Krim muka berbeza pada masa yang berbeza?

Imej
Ini krim yang saya suka pakai sekarang... Gabungan Enfuselle dan Nutriwhite.

Ada 3 jenis dan opssss saya tak pakai sekaligus ya.

Dulu memang saya pakai satu jenis sahaja iaitu Nutriwite. Eh lama dan pakai since 2009 atau 2010.... Tak berapa nak ingat.

Alhamdulillah memang serasi. Nak pakai Nutriwhite perlu pastikan semasa kulit tiada jerawat. So kalau masa nak pms tu tetiba adalah seketul comel jerawat maka saya takkan pakai Nutriwhite punya krim.


Saya minat juga pakai Enfuselle. Tengok keadaan saya macam mana.... Kalau saya terdedah pada banyak urusan luar dan mudah berpeluh saya suka pakai balance moisturizer. Sekurang-kurangnya muka tak nampak la berminyak sangat.

Kalau saya banyak stay dalam hotel or kereta dan kulit saya mula menggelupas tanda kering, saya akan pakai hidration krim ( yang botol pendek) supaya kulit saya ada rasa lembab sedikit dan tidak terlalu kering.

Ke semuanya sangat membantu dalam masa yang berbeza.

Berapa lama pakai? Pada saya lama sebab kita pakai sikit a…

Selamat datang 2015 ! Tahun baru dengan tawaran hebat!

Imej
Hari ini hari kedua kita di tahun 2015 ! Alhamdulillah syukur pada ALLAH.

Tahun 2015 dibuka dengan kehadiran vitamin Shaklee lama dengan formula baru iaitu Multvitamin untuk kanak-kanak atau nama lainnya Vita-Lea for children !

Hari ni nak ke Shaklee office nak grab offer yang Shaklee bagi pada iaitu beli 3 percuma 1!!!

Nak beli untuk sendiri rasa dan nak beli vitamin yang dah habis consume ….


Tahu tak bulan Januari 2015 ini Shaklee buka promosi yang sangat menarik !

Antaranya


1. Beli Alfalfa Large 6 botol PERCUMA 1 botol.

2. Beli Alfalfa Small  6 botol PERCUMA 1 botol.

3. Beli Alfalfa Large 2 botol  DISKAUN 5%.

4. Beli Alfalfa Small 2 botol DISKAUN 5%.






5. Beli Vivix 6 botol PERCUMA 1 botol.

6. Beli Vivix 2 botol DISKAUN 5%.


7. Beli Vita-Lea for kids 3 botol PERCUMA 1.



Jika berminat nak dapatkan mana2 stok ini boleh hubungi saya di talian 012-8535689.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or …