Ahad, 30 November 2014

Pembelajaran yang berterusan bersama Pengedar Sah Shaklee Miri

 Habis Universiti mula makan gaji....namun target macam zaman belajar dah tiada lagi.

Lepas dah kahwin dan ada anak....impian semua entah ke mana?

Alhamdulilah dengan Shaklee kami saling mengingatkan antara satu sama lain.... terus usaha mengejar impian dan tiada yang mustahil kalau usaha.


Semalam belajar tentang imun sistem.... dan selepas itu kami buat sedikit latihan bersama distributor yang hadir! Sangat seronok sebab mereka seronok berkongsi tentang testimoni produk Shaklee!!!


Pengedar Shaklee Miri

Pengedar Sah Shaklee Miri

Nasita

Nani

Umi

Kak Missiah

Kak Suhaila

Berminat nak sertai kami? Mereka antara leader yang komited dalam Shaklee !

Boleh hubungi kami jika berminat nak dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli bersama kami!


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 26 November 2014

Hanya kerana Big Hero 6 ?

Anak-anak zaman sekarang kebanyakan sangat cerewet dan memilih makanan. Tidak kurang dengan anak saya. Mereka lebih suka makan ayam dan kalau nak bagi ikan kena bawa ke Sugarbun untuk makan ikan itupun adakala mereka pilih untuk makan fish filet sahaja.


Namun saya seronok tengok anak sahabat baik saya Faiz, si Mishary yang boleh makan sayur malah apa jua lauk yang ibu dia masakkan dia akan makan dengan seronok.

Balik pada anak-anak saya...mereka sangat la cerewet. Memang makan Meal Shake untuk bantu buka selera tapi sebab mereka jadikan Meal Shake tu alas perut jadi mereka akan tetap makan dan mereka akan berselera bila beri apa yang mereka suka nak makan.

Minggu lepas sebelum balik Miri abah AddinNasa belanja kami tengok wayang kat KLCC...kalau tanya saya pasal wayang...sorry apa pun saya tak tahu. Tapi Addin dan Abah dia akan alert semua update cerita or movie yang baru masuk panggung.

Saya secara jujur tak minat nak bawa anak tengok wayang terutama kalau movie melibatkan manusia...tapi kalau kartun tu boleh juga dipertimbangkan. So alang-alang di KLCC kami pun pergilah menonton kartun baru iaitu Big Hero 6.

Boleh tahan juga ceritanya...jalan cerita yang menarik.

Namun ia bukan habis di situ sahaja....anak-anak mula menyebut Sushi King...walhal selama ni kami tak pernah nak bawa masuk ke Sushi King...sebab banyak aje fast food kat Miri. 2-3 kali sebut...akhirnya saya pujuk abah AddinNasa makan malam kat Sushi King. Bagus juga sekali sekala tukar selera makan.

Mereka biasa makan di restoren Jepun yang bernama Izuyaki [ Teppanyaki]di Miri ...malam tadi kami dinner di Sushi King !

First order makanan yang boleh dapat hadiah! Sepertimana yang mereka idamkan!

Kami pun makan dengan seronok sebab bila makanan lalu atas rail yang bergerak...abah akan terus buka menu nak tahu makanan apa yang lalu.

Paling banyak kami makan Edamame aje....hehehe. Itu aje yang paling kami minat dan suka. Seperti biasa saya suka makan Sushi [ ikan mentah....entah apa nama yang biasa orang sebut] dan abah AddinNasa makanan yang dimasak.

Selepas 30 minit kami pun minta bill dan rupanya hadiah hanya akan diberi di kaunter bayar. Hadiah pula diletak dalam kotak dan dalam plastik hitam . Surprise la kononnya!

Syukurnya mereka dapat si gemuk putih tu !!! Si BayMax! Selamat! Kalau tak esok sure kena makan lagi kat sana selagi tak dapat si BayMax.

So lepas ni bolehlah masukkan Sushi King dalam list dinner or lunch .... hehehe. Kalau tak selama jalan Bintang Plaza...kami hanya masuk Kenny Rogers, Secret Recipe, Marry Brown, Pizza Hut, KFC, Sugar Bun atau Shashaki.

Terima kasih la pada Big Hero 6 kerana cerita ini kami mula seronok untuk makan di Sushi King .... walaupun orang lain dah biasa makan....hehehehe.

Big Hero 6



 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 25 November 2014

Landmark Study - Shaklee produk yang selamat dan berkesan.

Landmark study ini buat saya teringat balik dengan seseorang yang saya temui di Labuan tahun lepas.


Wanita ini [ saya panggil kakak] menceritakan mengapa beliau sangat yakin dengan Shaklee....

Beliau menceritakan pengalaman beliau dengan kisah anaknya yang mengidap kanser. Semasa anaknya diberi vitamin Shaklee beliau sendiri melihat perkembangan kesihatan anaknya sangat positif. Beliau akui sepanjang anaknya mengamalkan Shaklee kanser yang dihadapinya tidak membiak sepertia biasa.

Malangnya dikala itu beliau tidak dapat bekalan stok vitamin yang berterusan untuk anaknya yang mengidap kanser itu. Maka beliau tiada pilihan lain kecuali terpaksa mengambil supplement syarikat lain. Mungkin dah sampai masanya anaknya meninggal tak lama selepas itu.

Namun wanita ini sangat berpuashati dengan Shaklee kerana beliau lihat kesan pada arwah anaknya dulu dan kini beliau sendiri amalkan vitamin Shaklee kerana tidak mahu terputus bekalan.

Vitamin paling selamat dan berkesan.
Landmark Study
Shaklee mementingkan produk yang selamat untuk dimakan dan berkesan. Ada sesetengah syarikat hanya pentingkan berkesan tanpa mengira keperluan 'selamat'.

Selepas ke convention Shaklee di US bila kami berpeluang berjumpa dengan mereka yang dah makan Shaklee 30 tahun, 35 tahun malah ada yang 40 tahun makan Shaklee....buatkan saya lebih yakin.
Kalau orang kata makan lama-lama buat buah pinggang rosak.... pada saya kalau ubat ya. Tapi bukan vitamin.

Kalau orang kata makan vitamin buat badan panas...hanya OmegaGuard aje beri kesan itu. Saya dah makan vivix berbotol-botol...saya notice kalau saya tak makan OmegaGuard malam saya akan mudah rasa sejuk terutama tidur dalam aircond ditambah cuaca sejuk.

Alhamdulillah dah lebih 16 tahun makan vitamin Shaklee banyak perubahan yang saya dapat rasakan....syukur pada ALLAH.

Anda sedang mencari supplement untuk meningkatkan taraf kesihatan diri dan keluarga? Apa kata cuba dapatkan vitamin Shaklee.
Saya yakin anda akan berpuashati! Boleh hubungi saya untuk dapatkan vitamin Shaklee!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 24 November 2014

K.A.M Kam P.U.N.G Pung ......... longkang?

Pembesaran anak bukan hanya dari aspek fizikal semata-mata yang perlu dilihat tetapi perkembangan mental perlu dititikberatkan.


Zaman saya mengajar anak murid baik masa tuition atau di sekolah kerajaan banyak yang saya belajar termasuklah sifat sabar.

Namun tak kurang juga rasa takut...bila saya dah lihat sendiri dengan mata sendiri situasi yang mungkin biasa pada cikgu veteran.

Saya diberi kepercayaan Guru Besar mengajar budak tahun 3 dan tahun 5... dan paling mencabar kerana tahun 3 kelas corot yang tak pandai membaca langsung walau dah 9 tahun. Walau bukan semua tapi majoriti ia kelas yang sangat lemah dalam membaca.

Saya kategorikan mereka anak-anak yang kurang mendapat perhatian mak ayah. Kebanyakan dari keluarga susah dan mempunyai adik beradik yang ramai maka mak yang tak bekerja sibuk uruskan keluarga.

Namun bukan itu yang saya nak kongsikan...saya nak share tentang pentingnya pemakanan anak-anak kerana ia membentuk otak mereka tanpa sedar.

Saya ada seorang murid yang saya ingat sampai hari ini. Mukanya handsome dan berkulit putih. Mungkin ikut wajah maknya yang cantik. Namun cabaran anak ini ialah apa yang dibaca tidak sama dengan apa yang disebut....

Masih ingat saya cuba membantunya belajar membaca....

Saya " Cuba kamu baca ini...."

Anak murid " k.a.m kam p.u.n.g pung " ...dan dia senyap.

Saya terus mencelah...so bunyinya apa?

Anak murid saya menjawab " longkang".

Saya andaikan dia hentam .....so saya betulkan dan  teruskan perkataan seterusnya....

" Cuba kamu baca yang ini pula....."

Anak murid " g.u.r.u ....cikgu"

Hmmm dah masuk perkataan kedua dan seterusnya saya perasan anak ini tidak fokus.

Apa yang boleh saya katakan otaknya kurang lecithin. Mengapa lecithin? Ini kerana ia membantu penghasilan acetylcholine yang penting untuk nuerotransmitter yang bekerja sebagai penghubung antara otak ke seluruh jaringan saraf dan pengendalian fungsi tubuh.

Banyak sebenarnya fungsi acetylcholine ini antaranya ialah membantu kita fokus , meningkatkan daya mengingat, rasa haus, pengaturan mood, otot dan beberapa lagi.

Memang kita nampak anak kita kenyang bila dah bagi makan ....namun adakah keperluan utama untuk perkembangan otak dan pertumbuhan tubuh mereka dipenuhi dengan sepenuhnya melalui pemakanan yang mereka amik sekarang?


Ditambah mainanan anak hari ini sangat canggih....ipad, PSP dan game di hp....ini semua membuatkan mereka hilang fokus dalam membaca tanpa kita sedar.

Punca cepat lupa.



DHA sangat penting untuk otak....tidak lupa juga dengan keperluan otak yang lain. Pengambilan Lecithin sebenarnya bagus untuk mereka.

Alhamdulillah saya dah mula konsisten bagi anak makan Lecithin , OmegaGuard, Carotomax, Nutriferon, Chew C dan Tripple Gems.

Mudah-mudahan mereka lebih fokus dan kreatif :)

Kalau kita boleh belikan anak kita pakaian yang cantik, mainan yang hebat pasti juga penting kita belikan mereka sesuatu yang bagus untuk perkembangan otak dan tubuh mereka.

Kita pun perlu amalkan vitamin terutama yang melibatkan otak ...OmegaGuard dan Lecithin sangat penting...walaupun ada orang fokus amik Lecithin dan OmegaGuard untuk kurus...uniknya supplement ini juga bagus untuk otak dan membantu daya mengingat dengan lebih bagus.

Sekarang kena juga pastikan pengambilan Lecithin konsisten macam amik OmegaGuard!!! Sure boleh lebih slim....yessss!!!!










* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 23 November 2014

Salah satu penyebab kita nampak tua?

Dulu saya tak nampak sangat kepentingan mengapa saya kena makan Vivix Shaklee....tetapi selepas dengar banyak kali pasal AGE Protein...buat saya insaf dan kena konsisten amik Vivix.


Saya nak terang panjang lebar pun tak pandai sangat maklum saya bukan doktor atau nutritionist namun secara ringkas dapat saya terangkan AGE Protein ialah protien dan gula yang berlebihan dalam tubuh kita bergabung menjadi satu. AGE atau nama panjangnya Advanced Glycation Ends Product.

Ia akan menyebabkan kita cepat nampak tua dari usia sebenar kita....

Selain itu AGE Protein juga boleh mendatang risiko penyakit seperti kencing manis, gangguan penglihatan, jantung, Alzheimer dan kegagalan fungsi buah pinggang.





Berita baiknya kelebihan pengambilan Vivix secara konsisten membantu mengurangkan kadar AGE Protein dalam tubuh kita.

So bagi mereka yang nak kekal sihat pengambilan Vivix sangat membantu...Vivix membantu mencegah pembentukan  AGE Protein dalam tubuh.

Bagi mereka yang sihat pengambilan Vivix mungkin tak nampak ketara pada luaran namun hakikatnya penjagaan dalaman juga penting kerana biasanya penyakit yang merbahaya hadir tanpa tanda yang ketara kecuali sudah kronik.

Berminat nak dapatkan Vivix Shaklee? Boleh hubungi kami di talian di bawah.

Shaklee Miri
Konsisten selepas dengar kesan Detox Vivix sangat best!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 22 November 2014

CoQ10 penting untuk tenaga.

Pembelajaran Shaklee saya hari ini ; suami saya ajarkan tentang kepentingan CoQ10 - ada 4 otot yang utama dalam tubuh dan otot yang sentiasa bekerja walau kita tidur ialah jantung. CoQ10 memberi tenaga kepada sel. CoQ10 akan kurang dihasilkan oleh tubuh apabila kita mencapai usia 30 tahun.


Maka mereka yang sering letih malah lelaki yang kurang tenaga batin digalakkan mengamalkan CoQ health Shaklee. Lelaki dan perempuan perlukan CoQ10 kerana sel perlukan tenaga untuk terus bekerja.
Sering letih? 


Cuba dapatkan CoQ Health Shaklee arini!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Benarkah GST hanya impak pada orang kaya?

Minggu lepas kami sempat menghadiri taklimat GST yang diadakan oleh syarikat khusus untuk leader2 dalam Shaklee.

Shaklee Miri

Shaklee juga akan mengadakan road tour untuk memaklumkan pada semua pengedarnya tentang GST.

Walaupun GST belum pun di implement dalam ekonomi kita pada hari ini namun ada aje segelintir peniaga yang mengenakan GST [ memang terang dinyatakan dalam resit yang kita bayar].

Padahal dah terang lagi nyata yang GST hanya akan di implement pada bulan April 2015.

Maknanya kita ada lagi 4 bulan lebih kurang untuk menikmati taraf hidup yang sama seperti sekarang.

Walaupun orang kata GST hanya akan beri impak pada golongan atasan [ mewah] namun hakikatnya tempias akan dirasai oleh seluruh rakyat tanpa sedar.

Bila dengar kenaikan harga barang  [terutama bahan kehendak bukan keperluan] akan meningkat 6% hakikatnya ia satu kenaikan yang besar. Memang bukan semua dikenakan GST namun saya yakin harga barang yang lain akan naik disebabkan tempias GST.

Tengok aje perkara biasa yang berlaku ; harga barang naik kerana harga minyak naik.

Walaupun kerajaan menegaskan barang keperluan tidak naik harga namun sebagai peniaga kenaikan harga minyak itu sendiri tidak langsung meningkatkan harga barang lain tanpa sedar.

Waktu ini kita ada pilihan untuk berpeluk tubuh dan melalui zaman GST itu dengan hati terbuku [ bukan terbuka] atau kita usaha dari sekarang untuk ikhtiarkan bagaimana nak support ekonomi rumahtangga supaya kenaikan harga barang tidak terlalu disara apabila kita ada side income yang lebih baik.

Jika dikala ini anda sudah merancang untuk berniaga...saya sangat alu-alukan. Namun saya nak share kan tips meniaga yang saya dapat dari buku 17 tahun dahulu.

Ada 5 perniagaan yang permintaannya takkan putus iaitu :

1. Dunia pemakanan terutama yang menyihatkan.
2. Apa sahaja berkaitan dengan kelahiran dan dunia anak-anak.
3. Pengurusan jenazah [ kematian]
4. Dunia perkahwinan.
5. Bidang ilmu pengetahuan.

Ini kerana 5 bidang ini sentiasa berterusan sehingga hari ini.

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 21 November 2014

Isteri badan besar, salah siapa?

Mak pernah cerita zaman mak kerja dulu memang sentiasa slim sebab bila kerja kita akan ada rasa compete dengan rakan sekerja untuk jaga badan.


Mungkin ada kebenaran dalam kata-kata mak... jujurnya ramai surirumah yang mula lupakan penampilan diri mungkin kerana tiada persaingan untuk mereka jaga badan.


Nak isteri cantik

Namun memang bukan semua surirumah sama... cuma teringat saya pernah jumpa satu pasangan ini. Suami si A sanggup spend banyak duit untuk belikan produk kurus untuk isterinya. Apa sahaja orang rekemen bagus si suami pasti belikan untuk isteri dia. Bertuahkan si isteri ni?

Ramai suami yang sanggup spend duit beli eksesori kereta, belanja kawan makan dan macam-macam cuma segelintir yang sanggup keluar duit untuk isteri sihat dan slim. Namun peliknya mereka suka melihat perempuan cantik dan body yang slim. Cuma sedikit sahaja yang sanggup belikan produk untuk maintaince body isteri.

Sebenarnya untuk isteri sihat dan slim ini tanggungjawab siapa ya?
Kalau isteri tak kerja [ memang tunggu duit suami semata-mata] pastinya jawapan adalah tanggungjawab suami. Waktu itu isteri tak banyak pilihan pun kerana sumber duit adalah dari suami semata-mata.

Tapi bagaimana wanita yang bekerjaya? Biasanya hanya segelintir sahaja yang tak concern dengan kesihatan dan bentuk badan mereka dan banyak menyalahkah punca mereka jadi besar adalah kerana proses melahirkan.

Rata-rata wanita bekerjaya memang usaha menjaga bentuk badan mereka mungkin kerana motivasi dalaman yang wujud hasil dari persaingan secara tidak sedar di kalangan rakan sekerja.

Oleh kerana itulah saya sentiasa bernekad nak sharekan ilmu Shaklee saya dengan surirumah terutama yang tiada sumber pendapatan. Mereka ada internet kat rumah namun seharian sibuk baca status update orang di fb. Hakikatnya mereka boleh manfaatkan internet yang ada dengan menjana pendapatan secara tidak langsung. Bila ada pendapatan walau hanya dari rumah, isteri ada peluang nak beli vitamin untuk penjagaan badan khususnya.

Pada saya, jika saya dapat bantu seorang surirumah mempunyai pendapatan minima RM500 dengan Shaklee ...seronoknya ALLAH sahaja yang tahu. Saya pernah jadi surirumah terhormat. Nama aje ada degree tapi duduk rumah tunggu duit hadiah bulanan dari suami. Namun nak beli vitamin pun saya kena consider belanja yang lain. Syukurlah masa tak kerja saya menyusu anak sepenuh masa dapatlah saya slim macam zaman bujang.

Hakikatnya seorang isteri tetap kena concern pasal penampilan dan bentuk badan mereka. Ini demi memastikan suami kita tahu kita tetap usaha jaga diri walaupun sudah beranak. Pakailah yang cantik-cantik dan wangi-wangi untuk suami selain menjaga keperluan batin dan keperluan zahir yang lain demi kemakmuran rumahtangga. Wallahu alam.






 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

OmegaGuard Shaklee bukan sekadar minyak ikan biasa.




Shaklee Miri


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 20 November 2014

Saya sungguh obses dengan.....

Sejak dari zaman sekolah saya memang suka kumpul alat tulis. Saya sanggup simpan duit poket atau duit belanja sekolah sebab nak beli alat tulis!!!



Gambar dari google.....

Pelbagai jenis pensil, pelbagai jenis pen, pelbagai jenis buku malah apa sahaja selagi bergelar alat tulis akan buat saya sangat seronok nak beli dan menyimpan.

Saya tak minat dengan periuk belanga sangat apatah lagi barang kemas macam wanita lain....tapi saya obses dengan pelbagai bentuk alat tulis!

Saya pantang jumpa pen, bila saya cuba dan saya rasa sedap untuk dipegang dan ditulis memang saya takkan lepaskan ! Wajib beli!

Dalam handbag saya kadang-kadang jadi berat macam batu sebab penuh dengan pen!!! Bila suami tegur sebab handbag dah berat macam batu saya insaf sekejap! So saya asingkan dari handbag dan letak dalam pencil case di rumah!

Nanti bila jalan ke kedai buku selain beli buku saya wajib beli alat tulis!

So bila dapat hadiah alat tulis memang saya happyb tau! Pernah anak bisnes saya iaitu Farah Alias  beri saya Pen sebagai hadiah. Sayangnya saya pada pen tu tak terkata! Sebab saya memang obses dengan alat tulis!

Saya suka menulis! Saya suka buku yang kulitnya tebal dan ada ring supaya tak mudah koyak bila kita lipat!

Saya suka pen bersaiz 0.7 dan 1.0 dan ada jenis brand malah kalau takde brand sekalipun kalau ia sedap untuk menulis memang saya beli!

Kat rumah pelbagai jenis puncher saya ada. Sampai kena simpan dalam bakul [ biasa orang buat dalam bakul baju] kerana banyaknya puncher!

So petang ni nak ke KLCC kejap...nak singgah mana2 nak beli stationary!!!




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Pengedar Shaklee Aktif ?

Segala yang terjadi adalah aturan ALLAH yang terbaik.


Sepatutnya kami dah terbang semula ke Miri last Tuesday tapi atas sebab tertentu saya tukar tarikh balik dan siapa sangka dapat buat meeting ad-hoc bila anak Shaklee saya tanya bila free boleh jumpa?


Semalam secara tidak langsung kami buat perjumpaan pendek di Sri Rampai. Siapa sangka anak saya dari Labuan juga ada bersama anak Shaklee beliau iaitu Najiha.
Shaklee Miri
Najiha, saya dan Aishah.

Saya cuma sharekan beberapa tips yang boleh membantu mereka yang buat part-time khususnya melihat hasil yang menggembirakan dari Shaklee apabila mereka memahami konsep asas iaitu sharing.

Ditambah GST yang akan di aplikasi dalam ekonomi Malaysia tak lama lagi...saya yakin ramai yang sedar akan hakikat pentingnya ada pendapatan tambahan yang membantu menyokong keperluan ekonomi  rumahtangga khususnya.

Hanya manikam yang mengenal jauhari.... maka hanya mereka yang benar-benar amalkan produk Shaklee dan menikmati kesihatan yang baik melalui Shaklee mengenali lebih mendalam tentang produk.

InsyaALLAH nest visit kita buat lebih proper bukan ad-hoc....hehehehe.

Pengedar Shaklee Popular
Aishah, Janet, saya, Razila dan Natasha.



Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 19 November 2014

Cawangan Shaklee seluruh Malaysia - LATEST UDPATE

Shaklee adalah MLM yang mempunyai branch berdaftar hanya di beberapa negeri sahaja. Walau bagaimana pun pengedar mempunyai kemudahan membeli produknya secara online atau boleh hubungi upline untuk mendapatkan produk Shaklee.



Bersama pengedar Shaklee yang aktif di HQ Shaklee.

Ibu Pejabat Shaklee MalaysiaShaklee Products (M) Sdn BhdLevel 9,The Pinnacle,Persiaran Lagoon,Bandar Sunway,47500 Subang Jaya,Selangor Darul EhsanTel: 603-5622 3188Fax: 603-5622 3099Emel : customerinquiry@shaklee.com.my
Waktu PerniagaanIsnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam



Cawangan Shaklee
Waktu Perniagaan
Peta Lokasi
Kuala Lumpur
No. 32, Jln Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Hubungi :
Ai Wai
( Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga:
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Penang 
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.
Fax: 604-383 8560

Hubungi :
Cannie Teoh 
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga:
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Ipoh
 32, Medan Istana 1,Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh.
Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263
Hubungi:
Eunice Lau 
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga:
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,Taman Molek,81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188
Hubungi :
Fiona Chow 
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga:
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Bharu
19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711
Hubungi :
Nur Ahmad Anuar  
(Penyelia Cawangan)
Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga:
10:00 a.m. to 7:00 p.m
Kota Kinabalu
Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron,Jalan Lintas Khidmat,88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-393 848
Fax: 6088-393 851
Hubungi :
Eyvonne
(Penyelia Cawangan)
Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu (Pertama & Ketiga:
10:00 a.m. to 7:00 p.m




Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Seluruh Malaysia. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jangan hanya pentingkan BERKESAN tapi......

Pernah dengar tak produk Shaklee itu dikatakan sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa semulajadi?



Pengedar Aktif


Banyak produk dipasaran yang menekankan 'berkesan' dan pengeluar cuba menghasilkan produk yang beri kesan yang segera.

Ini kerana ramai yang mahu result segera.... mungkin kerana itu juga fastfood itu menjadi pilihan dan diberi keutamaan kerana kita suka yang cepat.

Namun sesuatu yang saya perasan masa menghadiri TTT Shaklee anjurkan last week.... bila nutritionist tekankan... Produk Shaklee kita tekankan ia sentiasa selamat baru diikuti dengan sentiasa berkesan...

Mengapa tidak berkesan dahulu baru selamat?

Sebab banyak produk yang dijual menekankan berkesan tetapi adakala produk ini tidak selamat.

Memang benar apa yang cuba disampaikan oleh Nutritionist itu dan banyak kali dah saya jumpa pelanggan saya yang menghadapi masalah kesihatan berpunca dari produk brand XY yang mereka dapatkan dari pasaran tanpa ada jaminan ia selamat.


So selain pentingkan BERKESAN kita kena pastikan produk yang kita pakai dan makan itu SELAMAT. Itu sangat penting sebab organ kita ni tiada galang ganti.




Nak cuba produk Shaklee dan lengkap dengan konsultasi? Just text saya 0128535689 untuk pesanan anda.


Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 18 November 2014

OmegaGuard Shaklee bagus untuk antibodi.

Satu perkara baru menarik perhatian saya tentang OmegaGuard Shaklee ialah EPA bagus untuk menyokong imun sistem.

Shaklee Miri Sarawak

Masa tu terus saya catit dalam buku sebab takut saya lupa nak share dalam blog!

Lebih excited saya ceritakan pada kawan baik saya Cikgu Faiz di Miri!

Faiz ! Kalau kita dah kehabisan stok Nutriferon kita bagi anak kita makan OmegaGuard aje. Rupanya ia bukan sahaja bagus untuk otak sebab kandungan DHA tetapi rupanya EPA yang dalam OmegaGuard Shaklee tu bagus untuk imun sistem tau!

Kedengaran suara Faiz sangat ceria bila saya ceritakan tentang EPA itu. Terus beliau cerita yang beliau dah mula berikan anaknya OmegaGuard hari-hari dan beliau tak nafikan anaknya cepat sembuh terutama jika terkena jangkitan pada kulit. Maklumlah anak kecil yang dihantar ke rumah pengasuh dan bercampur gaul dengan ramai anak dari pelbagai latar belakang. Mereka kan terdedah dengan pelbagai kemungkinan.

Sejak dari itu Addin dan Nasa akan makan OmegaGuard Shaklee lebih baik yang mana tak perlu saya ingatkan mereka tahu nak amik dan makan. Senang bela anak Shaklee....nampak mereka enjoy sangat makan vitamin Shaklee sekarang!


So bagi anda yang nak anak yang sihat dan otak yang cergas, jom berikan mereka OmegaGuard Shaklee! Jika berminat nak dapatkan produk ini boleh hubungi saya di 012-8535689!




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 17 November 2014

Shaklee Train The Trainer

Alhamdulillah selesai sudah training kami selama 2 hari di Holiday Villa Subang. Terima kasih kepada pihak Shaklee Malaysia kerana menyediakan kami training yang penuh dengan input dan sangat bagus dalam memperkasa ilmu produk.


Sempat juga berkenalan dengan beberapa orang leader hebat dalam Shaklee....

Rezeki dapat menang speaker untuk group testimonial....

Ada banyak saya nak share dari apa yang saya belajar masa 2 hari tu....nanti saya akan share dalam entry akan datang.


Hakikatnya tiada ilmu memang banyak halangan nak berjaya. Maka nak berjaya perlu ada ilmu.

Shaklee Sarawak

Shaklee Sarawak

Shaklee Sarawak

Shaklee Sarawak






 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 14 November 2014

Shaklee Muar - Shaklee Maharani

Guru saya penulis buku terkenal MLM sering menekankan produk yang menggerakkan bisnes. Saya akui terdapat kebenaran dalam kata-kata itu.


Dalam Shaklee kami menekankan ilmu terutama pada semua produk Shaklee tawarkan dalam Malaysia. Malah syarikat menyediakan kursus khas untuk semua pengedar untuk mendalami ilmu produk.

Selain itu Shaklee juga mengadakan Health and Wellness Talk berkaitan dengan produk atau pencegahan penyakit dan topik yang berbeza pada setiap bulan.

Alhamdulillah Shaklee Talk yang kami buat di Muar dapat sambutan yang sangat baik. Tajuk yang kami share kan ialah pencegahan Diabetes sebelum parah.

Saya dan suami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada ahli dan prospek yang sudi datang dan bersama kami selama 2 jam untuk sesi health talk ini. Mereka yang hadir juga dapat merasa sample vitamin yang kami sediakan seperti Vivix, ESP Shaklee, Performance drink dan Meal Shake.

InsyaALLAH ada rezeki kita berjumpa lagi.

Bagi anda yang berminat nak sertai kami boleh call saya atau email seperti butiran di bawah. Menjadi ahli walau bukan untuk bisnes tapi untuk boleh mendapatkan harga ahli dengan setiap pembelian produk. Boleh sertai group Shaklee Maharani bersama leader kami ...bersama kita menuju puncak!

Shaklee Maharani
Shaklee Maharani


Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 11 November 2014

Bisnes Shaklee boleh buat di mana-mana sahaja !

Alhamdulillah hari sebenarnya tak de plan apa-apa kecuali nak bawa anak jalan-jalan kat Wetex Muar. Lama dah tak balik Muar...sebab selalunya mak akan jalan KL dan kami adik beradik kumpul di KL aje.


So selepas sarapan kami keluar ke Wetex dan bestnya bila dapat jumpa kedai buku Popular kat Muar.

Inilah satu-satunya kedai buku Popular yang sangat kemas dan teratur. Selama sejam juga kami jalan dan belek buku dalam Popular kat Wetex tu. Sayangnya lupa nak ambik gambar aje tadi.

Seperti biasa kami akan beli buku untuk bahan bacaan santai....walaupun kat rumah buku dah berlambak macam perpustakaan nak runtuh. Tapi sebab memang suka beli buku so kalau masuk tak sah kalau tak beli. Dari zaman sekolah dulu memang suka membaca sebab ada pakcik yang kerja DBP jadi banyaklah buku boleh baca. Masih ingat pesan arwah Haji Talip, duit mesti banyak guna untuk buku. Ilmu itu lebih mahal dari duit kata arwah.

Selepas keluar Wetex anak dah mula bising mengadu lapar nak makan tengahari. Waktu tu jam 2 petang. Kami cuba jalan depan kedai Satay Warisan tapi dah tutup. So kami cuba ke kedai Satay Riniey depan Sek Chung Hwa pula. Alhamdulillah buka. Dapatlah alas perut dengan satay lagi.

Masa makan teringat dengan geran kereta mak belum amik kat bank untuk pembatalan hak milik. Habis makan singgah ke Maybank dan amik geran terus ke JPJ Muar. Alhamdulillah niat untuk beli kereta mak dah tercapai. Lega dah selesai semua. Itu kelebihan bila berniaga. Ada lah cara nak dapat lebih berbanding zaman makan gaji dulu.

Sambil jalan tu sempat siapkan order downline tadi. Itu aje yang saya bersyukur sangat sebab boleh bekerja sambil buat banyak urusan. Bisnes tetap jalan macam biasa. Semuanya hanya dihujung jari. Kami tak bawalah laptop ke hulur hilir sebab order buat buat pakai panggilan telefon ke Shaklee aje.

Kalau ada yang pertama kali baca blog saya, saya nak share bahawa saya seronok buat Shaklee kerana sekarang Shaklee dah sediakan banyak kemudahan untuk semua pengedar mereka. Bukan sahaja boleh order online tapi boleh melalui panggilan telefon tau. Selepas buat order Shaklee akan buat penghantaran. Bukan itu sahaja tau, penghantaran produk Shaklee lengkap dengan insurans. Bak kata orang ada jaminan la kan....tu yang bagus.


Dah alang-alang kat Muar tu yang kami buat Health Talk esok di Hotel Riverview Muar untuk share kan supplement yang bagus untuk cegah Diabetes atau nama lain kencing manis. Alhamdulillah Vitamin Vivix dan Tripple Gems yang saya order pun dah sampai. At least sapa yang datang esok boleh rasa sendiri vitamin tu.

So jika anda ada kenalan yang berada di Muar jemput datang esok ya!

Kencing Manis

Nanti kita update lagi.




 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Terbang Tunduk Fynn Jamal

Lirik lagu ini cukup bermakna. Bagi anda yang sedang meniti kejayaan...hayati bait-bait lagu ini.

Bertahanlah, wahai raksa, jangan kau terhenti
Berpautlah, wahai nyawa, ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi
Jauhnya kau terbang
Siapa sangka?
Getir yang menghalang tak besar mana
Payah payah semalam
Moga mudah selama
Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar di belakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang dendam dan sayu
Tuhan
Jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati.

Lagu : Terbang Tunduk
Artis : Fynn Jamal

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Basic Four Shaklee untuk dapatkan kesan vitamin yang sebenar?

Kalau nak bina rumah perlu ada tiang kan? Kalau makan Shaklee pun sebenarnya ada 4 asasnya.

Shaklee Muar

Makan vitamin bukan macam makan ubat, kesannya makan masa dan secara semulajadi bukan paksaan seperti ubat.


Kesan ubat bersifat sementara maka kita tak bergantung kepada ubat kerana badan kita iaitu sel tidak mengenali ubat sebagaimana ia mengenali vitamin dan zat galian.


Jika orang tanya berapa lama nak makan vitamin untuk dapatkan hasil yang bagus? Jawapan saya mudah sahaja, cuba amalkan lebih 120 hari secara istiqamah. Perlukah berhenti selepas 120 hari?
Pada saya rugilah kan bila dah sihat tapi kita taknak kekalkan kesihatan. Sedangkan kereta pun kita jaga dengan baik inikan pula badan sendiri yang tiada galang ganti.

Namun orang tanya apakah vitamin yang memberi kesan pada kesihatan? Saya jawab amik basic set dahulu.

Apa basic set Shaklee?



ada 4 produk utama Basic 4 ini iaitu

ESP Shaklee

Protien adalah keperluan asas pembinaan sel. Semua sel diperbuat dari protien. Rambut, kuku, kulit dan otot adalah dibina dari protien. Maka sel yang sel akan terhasil melalui pengambilan protien yang seimbang. Shaklee ESP diperbuat dari kacang soya yang asli dan TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK. Itulah yang dimaksudkan dengan Non GMO Soy. Ada juga yang bertanya apa sebenarnya GMO tu? GMO adalah genetik yang diubah contohnya seperti buat tembikai yang bijinya putih itu adalah contoh mudah GMO produk. Buah itu dipaksa membesar walau belum sampai masanya.
Kacang soya Shaklee dibiarkan membesar secara semulajadi manakala proses pembersihan kacang soya sebelum dijadikan serbuk ESP dicuci dengan air bersih dan bukan alkohol seperti sesetengah produk yang berada di pasaran. ESP Shaklee tidak mengandungi alkohol, laktosa dan kolestrol. ESP mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh badan bagi mengekalkan tisu tisu yang sihat termasuk membekalkan 9 amino asid yang tidak dapat dibina oleh badan. ESP Shaklee tidak mengandungi pewarna, perisa tiruan, pemanis dan bahan pengawet.

Penghasilan sel yang sihat sangat penting untuk penyerapan vitamin dan zat galian yang lain dengan baik.
Shaklee Miri
Ihsan Google.
Pengambilan ESP Shaklee sangat penting dalam membantu penghasilan sel yang sihat dan membantu memperbaiki sel tisu yang rosak.


Vitalea Shaklee

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Ia penting dalam pembinaan hemoglobin dan membantu sel mendapat makanan yang lengkap dengan vitamin dan galian yang diperlukan. Vitalea Shaklee mengandungi semua vitamin dan galian yang lengkap. Sel yang sihat akan lebih efektif apabila mendapat semua vitamin dan galian yang diperlukan untuk pertumbuhan dan sistem tubuh.

Vitamin C Sustained Release.

Shaklee mempunyai Vitamin C 500mg sustained release yang bermaksud bersifat pelepasan masa. Setiap 100mg akan dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut keperluan badan. Ia sangat penting untuk melindungi sel dari kerosakan dan serangan penyakit. Vitamin C Shaklee tidak mengandungi pewarna, perisa tiruan dan pengawet tambahan. Ia diperbuat dari ekstrak kanji jagung dan sebiji vitamin C bersamaan dengan 7 1/2 biji oren.Vitamin C Shaklee mengandungi 120mg Bioflavonoids yang membantu penyerapan vitamin C secara langsung meningkatkan keberkesanan Vitamin C itu sendiri.


B complex Shaklee

Vitamin B Shaklee lengkap dengan 8 kumpulan B dan ia sangat penting dalam pembinaan sel darah merah dan saraf. Vitamin B complex Shaklee juga lengkap dengan Biotin dan asid folik.
Ia juga dikenali sebagai vitamin penenang atau penstabil hormon. Ia sangat penting untuk memastikan sel sihat dan bergerak aktif.


Maka anda dah tahu mengapa pentingnya Basic Four ini bukan? Secara ringkasnya boleh saya jelaskan bahawa ESP adalah untuk bina sel, Vitalea adalah untuk makanan lengkap sel, Vitamin C sebagai pelindun Sel manakala Vitamin B complex untuk membantu Sel aktif dan sihat.

InsyaALLAH dalam entry akan datang saya akan sharekan secara lengkap pengambilan Basic Four ini bersama vitamin lain yang diperlukan untuk mendapatkan hasil yang optimum.

Jumpa dalam next entry insyaALLAH.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 10 November 2014

Shaklee Muar : Cegah Diabetes Sebelum Parah.

MUAR 15 Okt. - Kira-kira 20 peratus penduduk di daerah ini yang berusia 60 tahun ke atas berisiko tinggi mendapat penyakit berbahaya seperti kencing manis, sakit jantung, buah pinggang dan darah tinggi.Sumber : Utusan Melayu (M) Bhd 


Tahukah kita ibu kepada segala penyakit adalah kencing manis? Ramai orang yang mengidap banyak penyakit bermula dari diabetes yang tidak terkawal. Diabetes atau nama lain yang lebih mudah difahami sebagai kencing manis adalah penyakit senyap yang merbahaya.

Shaklee Miri Kencing Manis
Ihsan Google


Diabetes Shaklee Miri
Klik gambar untuk besarkan imej.

Justeru itu saya ingin berkongsi tips kesihatan bersama penduduk Muar mengenai Pencegahan Kencing Manis bersama Shaklee.


Stay Healthy Be Wealthy


Tajuk : Cegah Diabetes Sebelum Parah
Tempat : 
HOTEL RIVERVIEW MUAR
[Level 4]
Muar Johor



Tarikh : 12-11-2014.

Masa: 8-10 mlm.
Pemeriksaan kesihatan percuma utk 15 terawal.
KEMASUKAN PERCUMA!
Jom datang bersama mereka tersayang!


Kami turut menyediakan minuman Tripple Gems Shaklee untuk mereka yang hadir. Cabutan bertuah juga disediakan!!!
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 8 November 2014

Shaklee boleh bagi trip 5 star ke oversea untuk yang serius.

Bagi anda yang suka melancong dan ingin melancong free, Shaklee ada sediakan insentif khas untuk itu terutama bagi anda yang serius dan komited dengan Shaklee.


Alhamdulillah kami sekeluarga dapat juga merasa ke US baru-baru ini dengan Shaklee. Trip ditaja sepenuhnya dan kita hanya bawa duit untuk beli cenderahati untuk dibawa pulang.

Tahun depan Shaklee akan membawa mereka yang layak untuk sertai trip Shaklee ke Italy!!!


Bulan ni Shaklee offer 50% tambahan mata ganjaran kepada mereka yang layak. Inilah peluang nak tambah mata kalau yang nak bawa mak ayah, atau anak-anak kita.

Pada saya Shaklee adalah bisnes yang menawarkan banyak insentif pada mereka yang serius dan komited. Bayangkan banyak insentif yang diberi antaranya bonus kereta, melancong, bonus kenaikan pangkat, eh banyak lagi dan bagi anda yang tak buat serius sebenarnya sangat rugi.


So bagi anda yang baru nak mula, belum terlambat. Kalau tak ke Italy, kita target ke US 2016 pun best apa?

Kalau kita nak pergi sendiri boleh tapi kalau ada yang free apa salah kita usaha dapatkannya kan? Paling best semua ditaja termasuklah beg pakaian nak ke sana!

Moga lebih ramai yang layak untuk sertai insentif trip ke oversea ini. Lagi ramai lagi meriah!!




Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 7 November 2014

Tips untuk anak yang tak suka telan minyak ikan OmegaGuard?

Senang aje tengok anak orang makan OmegaGuard Shaklee. Tapi anak saya taknak, dia akan muntahkan balik!  Keluhan seorang ibu yang usaha nak berikan anaknya OmegaGuard.



Ada beberapa cara cadangan yang boleh ibu apply untuk berikan anak makan OmegaGuard Shaklee.


Antaranya :

Jika anak baru setahun lebih cuba ajarkan dia gigit.... anak-anak saya boleh kunyah OmegaGuard Shaklee. Terutama Nasa. Sejak umur dia setahun saya akan gigit sedikit dan suapkan dalam mulut dia. Dia akan terus kunyah sebab lembut. Sehingga hari ini dia suka kunyah OmegaGuard Shaklee.
Bila kita kunyah dia akan ikut....sampai besar mudah untuk dia makan OmegaGuard.

Cuba masukkan sedikit dalam susu anak. Atau dalam sirap atau air oren. Jangan picit sebiji penuh memadai sedikit dahulu.

Selain itu cuba masukkan ke dalam bubur ikan. Biarkan bubur itu suam sedikit dan picitkan Omega ke dalam bubur ikan itu. Gaulkan bersama ikan yang ada dalam bubur.


Miri - OmegaGuard Shaklee

Mungkin ada beberapa lagi cara bagi ibu yang kreatif. Jika anda ada cara yang unik boleh emailkan dan saya berbesar hati  bagi yang sudi meninggalkan komen yang bernas untuk tips cara makan OmegaGuard untuk anak.

Jom baca KELEBIHAN OMEGAGUARD SHAKLEE

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 6 November 2014

Bestnya Croissant Hilton Kuching!

Orang kata kalau jalan Paris jangan lupa cari 2 makanan ini iaitu Macaroon dan Croissant.


Alhamdulillah kami usaha untuk makan makanan ini di Paris. Walhal sebelum ini saya tak minat langsung roti pintal itu.

Pada saya ia biasa keras atau liat. Mungkin sebab saya tak minat roti tu  maka macam-macam andaian saya buat.

Namun segalanya berubah bila saya usaha nak cari di Paris.

Memula kami makan roti croissant tu di hotel Pullman Montarparness Paris; pertama kali makan ia dah mengubah persepsi saya pada roti itu... esoknya Abah Addinnasa usaha mencarikan kami di bakeri yang berdekatan.

MasyaALLAH memang sedap dan sangat lembut.

Masih teringat sampai sekarang tau betapa sedapnya Croissant sana.

So baru ini kami breakfast di Hilton Kuching Sarawak.

Pengedar Shaklee Miri

Saya perasan orang yang duduk sebelah meja saya makan lebih 5 biji Croissant. Memula amik 3 biji lepas tu tambah lagi...dan saya tertanya-tanya...sedap sangat kah?

So esoknya masa breakfast saya cubalah satu! Baru keluar dari oven pulak tu ! So sangat la sedap! Teringat dengan Croissant kat Paris!

Kami cuba pula yang diletakkan di kaunter. Sebab semalam makan yang fresh dari oven. Memang lembut dan sedap! Patutlah orang semalam makan banyak. Memang sangat sedap.

So sekarang dah tahu kalau nak makan Croissant yang lembut kena pergi Kuching dan breakfast di Hilton Hotel....hehehehe.


Moga ada rezeki dapat jalan Paris lagi.... insyaALLAH.


Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Barang lusuh kenapa nak simpan?

Pernah tak sayang sangat pada baju yang kita selesa pakai dan baju tu dah sangat lusuh? Walau lusuh kita tetap pakai kerana terlalu selesa.


Shaklee Miri
Gambar dari google. Tiada kaitan dengan yang hidup mahupun yang mati.

Namun sampai satu masa kita tahu baju tu perlu dibuang cuma tak tahu bila.

Ada banyak sebab yang buatkan kita yakin untuk buang baju tersebut;

1. Bila ada duit kita beli baru
2. Bila baju dah koyak dan tak boleh pakai lagi dah tapi itu pun kalau datang rasa sayang kita masih simpan buat kain buruk kat rumah....
3. Dapat hadiah baju baru...


Nak berjaya orang kata kena berubah, kena ubah sikap dari biasa jadi luar biasa.

Orang yang dah biasa duduk atas sofa lama akan rasa empuk dan selesa walaupun nampak buruk. Nak tukar sofa baru ramai yang takut...takut tak seselesa dulu.

Sofa lama. [ Gambah ehsan dari Google]

Shaklee Miri
Gambar dari google.


Samalah dengan sikap kita sebenarnya...ramai orang yang dah biasa hidup biasa jadi takut nak cuba hidup luarbiasa.

Hakikatnya belum buat dengan serius, hasilnya takkan serius.

Kenapa nak tukar baju baru? Kalau ada yang lebih baik kenapa tidak bukan?

Paling utama kena pasti dengan apa yang kita mahu maka kita akan usaha sampai kita dapat.

Saya yakin semua orang suka yang baru. Yang membezakan kita dengan yang lain adalah azam dan tindakan kita.

Jom kita buat refleksi 2014 semoga 2015 akan menjadi lebih baik dan lebih cemerlang.






 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Testimoni Kurus : Lelaki juga usaha jaga bentuk badan.

Bila badan kita berisi sikit, kawan-kawan akan tegur "makin sihat nampak". Nak cover line kita balas balik "biasalah, hati senang". Macam mana cool rupa kita menjawab, ada terselit jua rasa susah hati. Pasti ada keinginan nak nampak segak seperti zaman muda-muda dulu kan? Kebiasaan yang didengar ialah, bila sesorang itu ambil produk slimming, ada yang tidak nampak kesan atau pun kesan tidak kekal.


Shaklee Miri

Pengedar Sah Shaklee Miri.

Ini testimoni dari rakan suami saya, saudara Zayed. Tidak perlu saya tulis banyak. Gambar sebelum dan selepas beliau boleh ceritakannya. Terima kasih kepada beliau kerana mengizinkan saya berkongsi pengalaman beliau selepas menggunakan produk Shaklee.


Dalam kes saudara Zayed, Lecithin berfungsi memecahkan lemak. Pengambilan Alfalfa pula bertindak sebagai medium menyerap dan menyingkirkan lemak keluar dari badan (Alfalfa mengandungi saponin yang bertindak sebagai serat). Dalam banyak kes penurunan berat badan, bukan saja lemak akan disingkirkan, penyusutan otot badan juga berlaku. Perbezaan Shaklee ialah pada produk Cinch Shake Mix yang merupakan campuran proprietari Protein dengan LeucineLeucine ini membantu mengekalkan otot semasa menurunkan berat badan. Cinch juga membekalkan serat, vitamin dan mineral penting yang memberikan rasa kenyang. Jadi ia sesuai dijadikan sebagai meal replacement.

Selain itu, faktor lain jangan dilupakan. Pastikan pengambilan air yang banyak, bersenam, perhatikan pengambilan kalori harian dan tidur yang cukup. 

Jika anda mahu tahu lebih lanjut, boleh bertanya sendiri dengan beliau  FB Zayed Zulkifli.

Untuk baca lebih lanjut mengenai pengurusan berat badan dengan Shaklee sila klik sini.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa