Jumaat, 31 Oktober 2014

Set Penyusuan Shaklee - Kekal Langsing, Cantik dan Anggun

Oktober 31, 2014 0 Comments

Satu kelebihan bagi ibu menyusu anak mereka dengan susuibu ialah mereka boleh kekal langsing kerana penyusuan itu sendiri membantu membakar kalori si ibu!


Pengambilan supplement membantu ibu sihat dan anak membesar bagai juara.
Walaupun si ibu hanya fokus dengan 6 vitamin penyusuan namun percaya atau tidak vitamin itu juga menbantu ibu mempunyai badan yang langsing , kulit yang sihat dan anggun.


Order Shaklee Miri



ESP Shaklee - membantu penghasilan sel baru yang sihat dan memperbaiki sel yang rosak. Esp mengandungi protien dan kalsium dan komposisi utama susuibu ialah protien dan kalsium.

Vitalea - multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Membantu ibu sihat dan tiada masalah rendah HB. Anak juga membesar dengan sihat apabila si ibu mengamalkan pengambilan multivitamin.
B Complex - memberi ibu kesihatan yang optimum, mencantikkan kulit, membantu menstabilkan perasaan dari tekanan dan perlu untuk pembesaran bayi kerana B complex perlu untuk membina sel darah merah.
Vitamin C - ia juga dikenali vitamin yang mencegah kemurungan dan bagus untuk kulit si ibu dan bayi. Membantu meningkatkan imun sistem bayi.
Ostematrix - membantu mengurangkan risiko osteoporosis dikalangan ibu yang melahirkan dan menyusukan anak. Penting untuk perkembangan tulang dan sistem saraf anak.
Alfalfa - terkenal sebagai milk booster kerana ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu. Ia juga vitamin kecantikan dan membantu si ibu mempunyai kulit yang cantik, sihat luar dan dalam.
6 vitamin ini terdapat dalam Set 3M kami. Jika anda ibu yang menyusu ingin dapatkan ke semua iaitu sihat, cantik luar dan dalam serta perjalanan penyusuan yang lebih baik... Boleh dapatkan dari kami vitamin ini di talian
012-8535689.

* Omega dan Lecitin - bagus untuk otak anak dan paling best ia bantu ibu kekal langsing secara sihat tanpa mengganggu perkembangan otak dan tubuh anak.


Dapatkannya hari ini!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Stok Shaklee COD Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 29 Oktober 2014

Shaklee Kuching : Euphoria Basic Class di Kuching

Oktober 29, 2014 0 Comments

Jauh berjalan luas pemandangan......


Tak sabar nak jumpa anak , cucu cicit di Kuching Sarawak Ahad ini.
Shaklee Borneo
Kuching Sarawak



Ini seronok dengan Shaklee, travelling bersama anak dan suami untuk bantu orang lain lebih berjaya.

Visi saya ; saya ingin melihat setiap rumah mampu membeli vitamin Shaklee sebagai vitamin semulajadi dan berkesan serta membantu ramai surirumah yang beroleh pendapatan dengan Shaklee walaupun hanya untuk mereka dapatkan vitamin secara percuma setiap bulan melalui bonus yang mereka perolehi.

Selama 16 tahun amalkan vitamin ini, dengan izin ALLAH ia banyak membantu taraf kesihatan kami sekeluarga selain taraf ekonomi kami. Alhamdulillah juga telah ramai yang menikmati kesihatan yang baik melalui Shaklee.

Anda berminat nak cuba mana2 vitamin Shaklee dan lengkap dengan konsultasi? Boleh text saya melalui email atau hp.


Kami akan bersama-sama hadir pada 3 November untuk mendengar taklimat kesihatan            " Cegah Diabetis "  bersama Nutritionist Shaklee di Hock Lee Hotel Kuching jam 7.30 hingga 9.00 malam. Masuk adalah percuma. Jika berminat untuk hadir boleh hubungi kami agar kami boleh berkongsi kebaikan produk dengan lebih lanjut.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com Gmail : addinnasa[@]gmail.com 

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 28 Oktober 2014

Testimoni ESP : Kesan ketara ESP pada saya......

Oktober 28, 2014 0 Comments

Tempat jatuh lagi dikenang inikan pula supplement pertama Shaklee yang saya amik....16 tahun dahulu ESP adalah produk pertama yang menawan hati saya.


anakkuwiraku.com
ESP wajah lama.....


Tapi kini ESP telah berwajah baru..di dalam canister plastik yang boleh dipakai semula. 



Bayangkan dari tahun 90 an saya dah mengenali Shaklee dan dari supplement syarikat ini telah buka mata saya pentingnya makanan yang seimbang dalam kehidupan seharian.


TESTIMONI ESP SAYA :

Kesan ketara yang boleh saya katakan selepas mengambil ESP ini adalah ia membantu mengurangkan sakit migraine saya. Selepas mengenali ESP Shaklee saya tidak lagi bergantung dengan pil tahan sakit atau panadol bila sakit kepala.

Jika sebelum mengambil supplement saya mudah mengidap migraine....dan kini alhamdulillah sangat jarang sekali.

Selain tiada lagi tompok hitam bekas jerawat, kesan paling ketara sekali dengan pengambilan ESP saya dapat rasakan kesan yang ketara pada keserasian Shaklee Collagen Powder [ SCP]. Jika dulu saya memang alah dengan kolagen... so saya terpaksa mengamalkan sekali sekala [ tidak setiap hari] kerana saya mudah mendapat jerawat halus disebabkan kolagen ini dari sumber laut.

Namun selepas saya amalkan bancuhan ESP dan Kolagen Shaklee bersama-sama sebelum tidur, alhamdulillah ia sangat serasi. Paling saya suka pori-pori semakin halus dan ia mengurangkan black head dengan sangat ketara. Jika dulu saya perlu scrub untuk 2-3 kali seminggu, kini tak perlu selepas saya makan ESP dibancuh dengan Kolagen Shaklee.

Nak paling best, suami saya akui tapak kakinya kini semakin elok dari sebelum ini...maklum tapak kaki lelaki kan kasar tapi selepas amalkan ESP dan Kolagen bersama, kulitnya semakin elok.


Kalau masa menyusu, ESP saya akan habiskan 1 canister sebulan sebab anak-anak saya kuat menyusu dan ESP sangat membantu stimulate milk dengan cepat untuk saya.



Alhamdulillah saya dah rasai kelebihan ESP Shaklee.
Anda mahu mencubanya? Text saya untuk saya jika ingin mencubanya!





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 27 Oktober 2014

Meal Shakes Shaklee makanan pelengkap untuk anak-anak.

Oktober 27, 2014 0 Comments

Kalau orang bangga beli susu mahal untuk anak , kami bangga berikan anak kami Shaklee Meal Shakes.


Apa sebenarnya Meal Shakes Shaklee ni?


Kelebihan Meal Shakes Shaklee adalah

1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan.

2. Mengandungi 9 amino asid yang diperlukan oleh badan

3. Kaya dengan protien dan sumber terbaik untuk fiber.

4. Kaya dengan kalsium yang penting untuk pertumbuhan dan pembesaran anak.

5. Glisemik index yang rendah dengan ini badan tidak mudah berasa cepat lapar.


Bagi anak yang sangat cerewet dengan pemakanan, pengambilan supplement Meal Shakes sangat membantu agar si anak mendapat semua vitamin dan galian yang diperlukan untuk pertumbuhan dan pembesaran mereka.*


Anak-anak saya gemar Meal Shakes dan ia menjadi minuman kegemaran mereka pada setiap hari.

Dan beberapa kali mengadakan kelas Shaklee memang ramai anak2 mengenali Meal Shakes dan mereka memang menggemarinya!

Ramai ibu yang memberi feedback sangat positif setelah anak mereka konsisten amalkan Meal Shakes Shaklee antaranya membantu mengurangkan risiko asma [ semput] , membantu mengurangkan masalah sembelit, penyakit eczema yang terkawal dan paling utama anak membesar dengan sihat alhamdulillah.

Anda ingin cuba untuk anak anda? Hubungi kami untuk dapatkan stoknya hari ini!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 26 Oktober 2014

Otak anak yang sihat; Tripple Gems Shaklee bagus untuk sarapan?

Oktober 26, 2014 0 Comments

Semasa menjadi cikgu dulu, bila masuk kelas pagi saya suka tanya " Sarapan apa kamu hari ini?" dan ada banyak jawapan kanak2 comel itu beri.

Shaklee Miri COD

Bayangkan budak umur 9 tahun [ darjah 3 ] bila jawab soalan cikgu bagi sambil menjerit mengharapkan perhatian cikgunya. Lucu dan adakala mencuit juga perasaan bila ada yang jawab ...    " Tak sempat sarapan la cikgu."

Biasanya jawapan yang mereka beri ialah

1. Sarapan sekian...mak masak sekian....

2. Tak sempat cikgu

3. Tak makan sebab mak tak sediakan

Paling kasihan mereka yang tak bersarapan...so biasanya kalau mereka ada bekal air saya pesan agar mereka minum dulu supaya mereka masih bertenaga walaupun yang diteguk hanya air kosong sahaja.

Bagi yang mak masak pula adakala mak masak yang heavy sudahnya anak dia mengantuk dalam kelas.

Ada pula everyday mak bagi makan hotdog sudahnya anak dia jadi sangat besar walhal masa darjah satu dulu badan kurus aje.

Kadang2 mungkin si ibu ni buntu nak bagi anak makan apa sarapan pagi maklumlah masa tu berlalu sangat cepat. Terutama mereka yang naik bas mereka akan keluar awal pagi lagi berbanding murid yang mak ayah mereka hantar ke sekolah.

Namun bagi anda ibu yang sedang membaca coretan saya ini...apakah yang anda berikan kepada anak anda sebelum mereka ke sekolah?

Adakah segelas teh? Atau segelas Milo atau Horlicks? Atau juga segelas susu?

Mahu tak cuba berikan mereka yang lebih baik?

Paling penting set sarapan ini sangat bagus untuk pembentukan otak yang cergas, badan yang sihat serta ia juga mengenyangkan dalam keadaan mereka yang perlu ke sekolah awal pagi.

Set yang saya maksudkan ialah campuran minuman ESP + Meal Shake + Performance Drink.

ESP Shaklee ada sejenis supplement protien yang berkualiti dan ia adalah non GMO soy iaitu soya yang tidak diubah genetiknya. Tidak mengandungi laktos dan kolestrol. Sangat bagus untuk pembesaran otak anak sepertimana yang mereka perlukan.

Protien berperanan dalam proses pemielinan iaitu untuk menghantar impuls saraf.
Semakin tinggi kemampuan menghantar impuls maka semakin tinggi tahap kecerdasan otak anak.
Maka pentingnya protien yang seimbang untuk keperluan ini.

Shaklee Miri ready stock

Ada 9 amino asid yang penting dan diperlukan oleh badan tetapi ia tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Maka protien ini perlu diambil dari sumber luar dan ESP Shaklee mengandungi 9 amino asid ini.


Meal Shake pula mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh anak untuk membesar dengan sihat. Ditambah pemakanan hari ini anak2 kita terdedah dengan pelbagai jenis junk food.

Performance drink membantu kestabilan air dalam tubuh anak kita agar mereka kekal sihat dan tidak mudah dehydrate. Maklum anak2 ni jarang nak minum air dan kerana inilah mereka mudah jatuh sakit terutama bila aktif dan badan mula dehydrate.

Sesungguhnya pengambilan 3 jenis minuman ini [ boleh dibancuh sekaligus] sangat sesuai untuk anak kita ...bagus untuk otak mereka dan mereka juga mudah kenyang tetapi tidak menyebabkan mereka mengantuk malah sangat segar dan kekal aktif.


Shaklee Miri Ready Stock

Nak dapatkan stok ini? Boleh hubungi kami di talian di bawah.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp/ Telegram : 012-853-5689 ♛ 

Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Lisbon kami datang!

Oktober 26, 2014 0 Comments
London dan Paris adalah tempat paling popular yang menjadi impian ramai orang untuk ke sana.

Alhamdulillah bulan September lalu kami 4 beranak diizinkan ALLAH sampai ke sana melalui agen yang biasa uruskan perjalanan jauh kami iaitu Pro Vacations.

Tak pernah terfikir pun saya akan ke London dan Paris ditambah baru balik dari Long Beach Los Angeles dan San Fransisco pada bulan Ogos bersama trip mewah Shaklee.

Balik dari United States kami terus lancarkan 3R untuk organisasi kami di KK. Dari KK kami ke JB, KL dan terus cuti sekolah.

So saya decide nak berjalan sempena cuti sekolah kerana nak reward diri sendiri. Saya plan nak ke London dan Paris pada mulanya bulan November atau Disember tapi sebab suami kata masa tu sejuk dan tak seronok berjalan dalam keadaan sejuk dan menggigil. Maka saya percepatkan pada cuti sekolah bulan lepas.

Itupun nyaris2 tertinggal flight kerana kami lupa masa bertolak yang diberikan adalah waktu pagi.

Kat London saya cuma pakai driver sekali aje itupun sebab nak ke Bicester Village [ sebutan dia Bister Village]. Memang boleh pakai train tapi saya nak yang selesa so saya minta agen uruskan tansport saya ke sana.

Driver ini sangat la ramah. Beliau berasal dari Portugal iaitu Lisbon. So beliau ceritalah tentang Porto dan Lisbon di Portugal. Sana cantik dan harga hotelnya jauh lebih murah berbanding di London. Ok saya kata nanti kami akan sampai ke sana insyaALLAH. Selama tak amik port pun nak tengok dunia tapi lepas dengar driver bercerita kami jadi seronok pula. Ditambah Nandos makanan kegemaran kami berasal dari Portugal...hehehehe. Menarik perhatian kami untuk ke sana.


Maka next destination untuk bawa anak-anak dan suami ialah Spain dan Portugal walaupun sebenarnya tak pernah terlintas dalam otak saya dulu-dulu duit kena simpan untuk tengok dunia.
Memang adakala percutian suami saya yang sponsor tapi saya tetap sediakan duit untuk pergi bercuti sebagai satu target tahunan yang perlu saya capai.

Dulu makan gaji tak pernah berani bermimpi ...tahu saki baki gaji pun cukup-cukup makan aje. Simpanan pun ala kadar.

Sejak berShaklee saya berani...berani bermimpi. Bermula dengan percutian pendek ke USS, ke HK, ke Indon, Umrah bersama seluruh keluarga, London dan Paris...so nak masukkan list Spain dan Portugal tahun depan.

Nak bawa anak jalan tengok dunia... dan saya usaha nak bagi mereka yang terbaik. Percutian yang selesa dan paling utama bilik tidur yang selesa supaya mereka tak mudah penat.

So lepas ni kena selalu tengok gambar Spain, Portugal dan Morroco banyak-banyak....nak bayangkan kami sampai.

Ia akan jadi mimpi indah dan kerana itu kena terus usaha bukan hanya impian yang jadi kenangan.

Shaklee Miri

Shaklee Miri


Apa tempat impian kalian?




 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 25 Oktober 2014

Antara sebab ibu menyusu tak boleh abaikan B complex.

Oktober 25, 2014 0 Comments

Golongan ini adakala sensitif, ditambah moody bila kepenatan, ada juga yang cepat marah tak kurang juga kulit yang kusam. Rata-rata mereka adalah golongan ibu menyusu yang tak amalkan pemakanan yang sihat malah yang tak amalkan vitamin B complex.

Set menyusu paling popular

Saya pernah melalui perjalanan penyusuan yang panjang untuk 2 anak lelaki saya. Saya akui bila terlalu penat khususnya bila anak asyik mengempeng si ibu boleh jadi moody dan tanpa sedar ia mengganggu penghasilan susubu.

Sebab tu penting bagi ibu menyusu mengamalkan B complex.

Memang ada yang berpendapat B complex buat si pemakan jadi kuat makan dan gemuk namun bagi saya itu mungkin B complex biasa tetapi bukan B Complex Shaklee.

B complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B yang lengkap dengan Folic Asid dan Biotin. Lengkapnya 8 kumpulan B ini memberi kesihatan yang sangat menyuluruh.

Saya sebagai pengamal B complex Shaklee lebih 15 tahun , saya dapati pengambilan vitamin B complex membuatkan saya bertenaga, ceria dan gembira, bersemangat, otak saya ligat dan lebih kreatif bila melakukan sesuatu dan paling suka kulit tak kelihatan kusam.

Adakah B Complex buat gemuk? Sila baca entry saya : Kurus dengan B complex?


Tahukah anda B complex adalah Vitamin Anti Stress sama seperti Vitamin C? Pengambilan Vitamin B complex yang lengkap dengan lapan kumpulan B sangat penting. Vitamin B5 telah lama dianggap sebagai " anti- stress" vitamin kerana peranan utama dalam fungsi adrenal dan metabolisme sel. Beberapa vitamin kumpulan B, seperti asid folik , inositol dan vitamin B6, yang terlibat dalam pembuatan dan tindakan mood meningkatkan hormon seperti serotonin.

So pada saya ibu yang menyusu perlu amalkan pengambilan vitamin B Complex dalam membantu ibu itu kurang dari stress, keletihan yang melampau , mood yang mudah swing dan kulit yang kusam.

Bagi anda ibu menyusu yang belum amalkan bagus mencuba pengambilan vitamin B complex dalam membantu perjalanan penyusuan yang lebih indah.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Biar saya bantu anda.

Oktober 25, 2014 0 Comments

Alhamdulillah pejam celik dah 16 tahun kami berada dalam bisnes Shaklee dan ia adalah satu pengalaman yang sangat unik.


Belajar punca penyakit, belajar kesan vitamin pada badan, jumpa dengan pelbagai ragam manusia dan banyak lagi.

Pada kami paling best adalah kita dapat ramai kawan dan banyak ilmu baru dari mereka ini.

Sejujurnya bila kita sign up mana-mana network marketing , upline itu adalah orang yang kita rujuk dan kepada semua yang sign up Shaklee dengan kami, kami sedia membantu jika anda mahukan atau perlukan pertolongan untuk pesanan produk, atau ingin mendalami lebih lanjut tentang ilmu produk mahupun bisnes.

Walaupun kami memang sentiasa menghubungi semua pengedar kami terutama yang berdaftar direct dengan kami, namun ada juga yang kini telah bertukar no telefon dan sukar untuk dihubungi.

Maka dikesempatan ini, jika anda terbaca entry saya ini boleh sms di talian 012-8535689 bersama nama penuh dan IC anda untuk memudahkan kami membantu anda membuat pesanan atau untuk kami menghantar sms alert setiap promo yang Shaklee berikan.



Kelebihan menyertai Shaklee dengan kami :
1. Kami boleh bantu anda untuk membuat pesanan
2. Latihan yang berterusan 
3. Latihan personal untuk berkembang
4. Menerima update promo dan seminar yang akan berlangsung
5. Meeting jarak jauh disediakan.

Sempena bulan Oktober yang berbaki 6 hari lagi jika berminat nak dapatkan promo ESP dan Meal Shake Shaklee, boleh sms di 012-8535689 Norita.

Shaklee Miri



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 22 Oktober 2014

Shaklee - kelas percuma ?

Oktober 22, 2014 0 Comments

Kalau tak de ilmu macam mana nak tahu manfaat produk dan perbezaan produk ini dengan produk diluar kan?


Apa kata datang sesi kami Jumaat di Miri dan 3 November di Kuching...sesi percuma tau!

Kelas Shaklee Borneo
Sila klik gambar untuk besarkan imej.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 19 Oktober 2014

Health & Wellness:Shaklee Miri Sarawak- Kesihatan Keluarga

Oktober 19, 2014 0 Comments
Esok ada sesi sharing tentang produk kesihatan seisi keluarga di Miri.

SHAKLEE SARAWAK


Ramai yang bekerja untuk berikan yang terbaik pada keluarga...jom kita luangkan masa dengar sharing dari nutritionist Shaklee , Tracy esok malam tentang kesihatan keluarga.

Tarikh : 20 Oktober 2014
Masa : 8.30-9.30 malam.
Venue : Imperial Palace Hotel Miri.

At least bagi yang ingin terus join ahli boleh jumpa saya esok insyaALLAH.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 18 Oktober 2014

ESP buat bayi menyusu susuibu cepat kenyang.

Oktober 18, 2014 0 Comments

Mereka tidur dengan sangat lena sepanjang menyusu susuibu.... Pengalaman menyusukan Addin dan Nasa buat saya belajar pentingnya pemakanan ibu dalam mempengaruhi perkembangan anak2.

Nak stok Shaklee di Miri


Sepanjang menyusu Addin dan Nasa kami spend duit banyak pada supplement....ini demi memastikan mereka ini membesar dengan sihat, otak yang cerdas, dan paling penting mereka mempunyai antibodi yang kuat.

Ditambah Addin lahir tak sampai 36 minggu...maka saya set minda saya anak saya perlu breastfeed supaya anak pra matang ini cepat besar dan sihat. Waktu yang sama saya ingat pesan Dr saya Rolland Mattu, ibu yang mengandung dan nak berat asal wajib breastfeed baby secara sepenuhnya minima 6 bulan.

So saya tak nafikan memang masa menyusu anak2 saya sangat la slim....sebab ada sumber bakar lemak yang mudah. Ditambah pengambilan vitamin yang konsisten sangat membantu saya slim manakala anak saya membesar ... :)


Saya memang wajibkan diri saya minum ESP everyday without fail! So saya consume ESP 1 bulan 1canister!

Paling penting sebelum tidur saya akan minum ESP dan makan vitamin yang patut saya makan sebelah malam. Sebab saya nak anak saya kenyang dan tidur nyenyak.

Apa yang ibu makan akan salur pada anak...so saya akan pastikan vitamin yang diambil memang selari dengan keperluan anak nak membesar.

Bagi ibu yang menyusu dan anak anda mudah merengek waktu malam, cuba minum ESP sebelum tidur dengan beberapa vitamin yang jadualnya diambil malam...boleh lihat perbezaan bila kita amalkan ESP dengan tidak.

Kalau ada yang kata ESP buat gemuk...sila baca label ESP tidak mengandungi kolestrol :)



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Tiada lagi alahan seafood!

Oktober 18, 2014 0 Comments

Masa saya kecil masih ingat lagi...saya tak boleh terlalu banyak makan seafood kecuali ikan. Jika makan udang, ketam atau kerang kaki saya akan mula berkudis. 


Kudis yang sangat teruk dan menakutkan malah pernah berlubang macam orang kena kencing manis!

Atasi masalah kudis kerana seafood

Bila adik-adik makan saya akan rasa cemburu sebab saya tak boleh makan seperti mereka. Saya makan dengan terkawal supaya saya tak melalui kudis yang makin teruk.

Masih ingat saya pernah kena amik injection kerana kudis  yang teruk yang mana kaki saya berlubang dan terpaksa ke sekolah pakai selipar!

Namun siapa sangka jodoh dengan Shaklee telah mengubah segalanya.

Kini alhamdulillah saya boleh makan semua seafood...tapi sendiri juga beringat! Saya akan makan semua vitamin anti oksidan supaya ia tak memudaratkan saya....

Paling penting saya pastikan garlic , Vitamin E, Vitamin C dan Carotomax adalah wajib saya makan selain omega 3 biji siang dan 3 biji malam.

Sekarang saya enjoy makan seafood bila dah tahu ada vitamin Shaklee yang banyak membantu saya mempunyai kulit yang sihat.

Berminat nak dapatkan vitamin Shaklee ? Anda juga mempunyai alahan seperti ini? Jom dapatkan Shaklee!

Ia bukan ubat tapi supplement yang bantu sel mendapat vitamin dan nutrien yang seimbang!

Boleh teruskan membaca untuk ENTRY :  Vitamin yang berkaitan KULIT



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

3 perkara penting untuk kekal fokus

Oktober 18, 2014 0 Comments

Saya dibesarkan dalam dunia berniaga sejak kecil tapi dunia MLM adalah yang paling menyeronokkan kerana kita belajar banyak perkara dari pelbagai lapisan masyarakat.


Miri


Malam ini saya nak share ada 3 perkara yang buat saya bertahan dalam Shaklee..... dan mungkin ia memberi anda idea mengapa anda buat Shaklee dan bertahan.
1. Jelas dan fokus dengan matlamat.
Saya mempunyai matlamat untuk membesarkan anak saya sendiri. Saya nak berhenti kerja as cikgu dan saya berhajat nak bantu lebih ramai surirumah yang ada income dari rumah. Bila cerita income saya yakin sebagai seorang surirumah pendapatan RM 3 angka atau 4 angka dah sangat membantu daripada mereka habiskan masa baca status orang di fb tanpa menjana apa2. Bila saya tahu matlamat ini saya tahu tugas saya ialah update blog, buat prospecting day [ untuk bantu surirumah convince suami mereka], buat training, dan beberapa tugas yang perlu saya komit kerana saya sangat jelas dengan matlamat saya.
2. Target yang boleh dicapai.
Saya menyediakan target bulanan saya dengan jelas iaitu personal uv tertentu, 2-3 session training dan prospecting sebulan , melahirkan mereka yang boleh mencapai bonus ikut usaha dan target downline.
3. Memberi manfaat pada orang lain.
Mengapa saya memilih bisnes Shaklee sangat jelas kerana vitaminnya berkualiti, selamat, diyakini dan berkesan. So saya sharekan dengan orang luar [ pembaca blog dan kenalan] apa yang saya makan dan paling saya seronok adalah bila melihat orang yang dulu sakit dan susah nak solat, kini sihat dan dapat beribadat dengan baik. Part yang buat saya paling enjoy adalah mendoakan mereka yang amal Shaklee mendapat kesihatan yang baik dan sentiasa sejahtera. Saya rasa kalau buat bisnes jual barangan lain... selepas customer beli dan bayar ia tamat di situ. Tapi Shaklee ada lagi yang menghubungkan kita iaitu DOA.
Untuk berjaya dalam Shaklee kena tahu beberapa perkara penting :
1. Fungsi dan kebaikan semua vitamin Shaklee. Sedikit sebanyak kena tahu punca penyakit supaya tahu mana vitamin yang sesuai untuk disyorkan.
2. Compensation plan - cara bonus dibayar supaya kita meletakkan target yang betul dan usaha kita selari dengan target.
3. Belajar urus organisasi. Kalau perlu buat kelas then kena lead organisation dan try buat kelas.
4. Belajar meniru mentor. Bila attend kelas bukan sahaja usaha dapatkan ilmu tapi belajar copy paste cara upline handle. Perbanyakkan join kelas.
5. Bantu ramai orang sihat dan berjaya dengan Shaklee.



So nanti saya sambung lagi sharing...
Akhir kata, tidurlah dengan mimpi yang indah!


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 17 Oktober 2014

Stay Healthy Be Wealthy - Kota Kinabalu

Oktober 17, 2014 0 Comments

Ada orang usaha untuk langsing tetapi kulitnya kusam. Apa kata langsing dan kekal sihat dengan Shaklee?

Shaklee Miri

Berminat nak mengetahui tentang bagaimana nak langsing dan sihat dengan Shaklee? Serta mengetahui manfaat menjadi ahli Shaklee?

Jom datang untuk sesi sharing

STAY HEALTHY BE WEALTHY
Tarikh : 18/10/2014
Masa : 3-5 pm
Tempat : Celyn Hotel City Mall Kota Kinabalu Sabah.

Free entrance.

Berminat nak join pm saya utk lebih lanjut.
0128535689.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 16 Oktober 2014

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Oktober 16, 2014 0 Comments
Shaklee dan dunia penyusuan tak dapat dipisahkan.....dunia penyusuan yang cukup indah.


Shaklee Miri

Saya menyusukan anak dengan susuibu agar mereka membesar dengan sihat dan antibodi yang kuat.
Pengambilan vitamin Shaklee sangat membantu perjalanan dunia penyusuan saya.

Alhamdulillah kini ramai ibu yang mempunyai kesedaran terhadap kepentingan supplement sepanjang menyusu.

Kita bukan hanya fokus untuk susu yang banyak dan mencukupi tetapi demi memastikan si manja membesar dengan penuh khasiat dan DHA yang tinggi dari susuibu.

Ingin dapatkan vitamin penyusuan serta lengkap dengan konsultasi?

Feel free to contact :
0128535689.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.



COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 15 Oktober 2014

Susuibu - bayi membesar dengan sihat dan antibodi yang kuat.

Oktober 15, 2014 0 Comments

Kelebihan menyusu susuibu sangat banyak dan pasti paling utama adalah untuk perkembangan bayi yang sihat dengan antibodi yang kuat.


Ramai ibu hari ini menyedari hakikat ini. Terutama bagi mereka yang bekerja dan bayi perlu dihantar ke taska, bayi memerlukan sumber untuk mereka membesar dengan sihat dan mampu bertahan untuk melawan penyakit.

Seperti yang telah selalu saya tekankan...pengambilan vitamin adalah ibarat memakai tali keledar. Pastinya mereka yang memakai tali keledar mempunyai risiko kecederaan yang minima berbanding dengan mereka yang tidak memakai langsung.

Sama dengan bayi menyusu susuibu. Bukan bermaksud mereka ini kebal dari penyakit sehingga tidak jatuh sakit...bukan begitu. Tetapi mereka ini cepat recover bila mereka terkena penyakit yang berjangkit dari anak2 taska yang sakit.

Si ibu juga boleh boost vitamin melalui susuibu yang disalurkan kepada si anak tadi.

Saya dah berjaya menyusukan dua anak bujang saya...dan memang sangat mengujakan bila mereka ini cepat sembuh dari demam atau sakit sepanjang mereka membesar iaitu dari bayi sehingga 3 tahun [ sepanjang menyusu susuibu ].

Memang ramai ibu yang mengambil vitamin sepanjang menyusu...dan saya sangat bersyukur atas kesedaran itu. Mereka bukan hanya fokus pada KUANTITI SUSUIBU yang dihasilkan tetapi mereka memang bersungguh mengamalkan makan vitamin untuk bayi itu membesar dengan sihat dan mempunyai antibodi yang kuat.

Ibu yang bekerjaya pastinya mementingkan kesihatan anak mereka terutama jika si manja dihantar ke taska dan bercampur dengan ramai anak2 lain. Pengambilan vitamin yang diambil oleh si ibu sebenarnya sangat membantu meningkatkan sistem pertahanan si bayi.

Testimoni terdekat saya ialah adik ipar saya yang amalkan vitamin Shaklee. Beliau amalkan 6 vitamin utama Shaklee yang memang bagus untuk penyusuan.

Vitamin itu adalah

ESP Shaklee
Vitalea
B complex
Vitamin C
Alfalfa
Ostematrix.

Cuba tengok anak buah saya ...Faiq Iman. Sehingga hari ini anak comel ini masih menyusu susuibu melalui hasil perahan ibunya setiap hari.

Shaklee Miri

Anda ingin membeli set penyusuan tetapi tak tahu yang mana?

Boleh rujuk artikel ini ➡ SET PENYUSUAN MANA SESUAI UNTUK SAYA?] untuk kemudahan anda membuat pesanan vitamin Shaklee untuk penyusuan susuibu buat si manja anda.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Penghantaran COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Makan vitamin punca jerawat keluar?

Oktober 15, 2014 0 Comments

Ramai yang masih tidak tahu mengapa perlu mengamalkan vitamin. Hakikatnya pemakanan kita pada hari ini belum terjamin lengkap dengan semua zat pemakanan yang diperlukan oleh badan.


Namun bagi sesetengah orang mungkin akan mengalami pengalaman yang kurang seronok apabila selepas mengamalkan makan vitamin jerawat mula keluar pada kulit wajahnya. Bila berlaku sedemikian saya akan tanya berapa banyak air minum sehari?


Shaklee Miri

Sebagai orang yang mempunyai pengalaman mempunyai kulit yang sensitif dan bermasalah jerawat, saya tahu punca ia berlaku adalah kerana saya KURANG minum air. Saya tekankan sekali lagi, waktu itu saya kurang minum air. Ia bertambah lebih teruk bila saya mempunyai masalah allergik.

Alasan kurang minum air seperti biasa adalah kerana malas ke tandas disebabkan adakala tandas kotor dan terlalu berbau.

Mungkin sebab kurang air saya selalu kena migraine. Tapi selepas dah tahu dan belajar dari kesilapan...saya tukar gaya hidup jika dulu malas minum sekarang kuat minum.

Pada saya bila badan kita kurang air, toksin akan keluar dengan cara yang tidak disenangi biasanya dalam bentuk jerawat, bisul dan kudis. Namun selepas pengambilan air yang konsisten dan selari dengan keperluan badan, jerawat tiada lagi keluar seperti dulu.

Pengambilan vitamin juga membantu sel kulit lebih sihat. Pengambilan air yang mencukupi akan membantu kelancaran penyerapan vitamin oleh tubuh badan manusia.

Vitamin yang bagus diamalkan untuk kulit ialah Carotomax, Vitamin C danVitamin E. Bagi yang mempunyai masalah jerawat yang banyak boleh tambah GLA sebagai salah satu produk yang bantu menstabilkan hormon.

Manakala bagi mereka yang nak atasi masalah bekas jerawat [ tompok hitam] bagus amalkan protien dan ESP Shaklee adalah yang paling sesuai untuk tujuan itu. Jika mempunyai lopak bekas jerawat, pengambilan ESP dan Kolagen Shaklee adalah gabungan terbaik untuk repair sel yang rosak itu.

Berminat nak dapatkan produk untuk kecantikan kulit? Boleh text kami ditalian di bawah.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

Penghantaran COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 14 Oktober 2014

Mencari cara tingkatkan ekonomi keluarga?

Oktober 14, 2014 0 Comments

Bermula dengan dunia surirumah....berkawan dengan surirumah....segalanya bercerita tentang surirumah. 

Nak buat duit dari rumah.

Dunia mungkin tak nampak berkembang sangat...kecuali si surirumah adalah orang yang rajin membaca dan bahan bacaan adalah berbentuk membuka minda serta bukan gosip semata-mata.

Tapi saya percaya kalau mereka yang ada internet...pastinya mereka akan punya facebook dan mana yang rajin akan menulis blog. Ini sahaja cara untuk berhubung dengan dunia luar.

Saya akui saya niat berhenti dari makan gaji kerana nak jaga anak2 saya sendiri. Saya nak banyak masa dengan mereka dan mengajar mereka sendiri. Namun saya tahu saya juga ada tanggungjawab pada mak saya...mak dah besarkan saya dan hantar saya belajar sampai ke Universiti. Memang ...memang mak tak pernah minta duit walau sesen sekalipun..tapi sebagai anak saya nak juga beri mak sedikit elaun bulanan untuk pakai mak belanja.

Sebab itu saya mula belajar menulis blog....saya share dunia Shaklee saya pada orang diluar sana. Itu sahaja cara mudah saya berhubung tanpa perlu selalu keluar rumah. Ditambah suami saya kerja dan saya perlu jaga anak2 di rumah.

Hakikatnya saya pernah jadi surirumah terhormat. Tanpa gaji dan mengharapkan elaun suami. Bila suami dapat bonus boleh tumpang sekaki...tapi jauh di sudut hati tertanya...sampai bila nak jadi macam tu? Dok mengharap duit suami ? Sampai bila?

Teringin juga nak ada duit sendiri....nak beli barang impian dan mimpi makan angin dengan duit usaha sendiri. Dulu pernah kerja makan gaji...tapi malangnya anak entah ke mana bila sibuk dengan tugas hakiki.

Pada saya seorang surirumah yang ada sumber income 3-4 angka pun dah maju sangat....sekurang-kurangnya dapat beri sikit kat mak. Memang bukan satu kewajipan anak perempuan tanggung mak tapi takkan dalam hati tak de belas ehsan nak balas jasa mak kan?

Jadi dari situ saya memang berniat nak bantu ramai surirumah, dalam mereka amalkan vitamin Shaklee untuk seisi keluarga sihat , secara tidak langsung mereka usaha dapatkan makan vitamin percuma. Seterusnya perlahan2 membina pendapatan daripada Shaklee untuk bantu ringankan beban keluarga.

Saya yakin para suami juga seronok bila isteri mereka boleh buat multitasking...buat kerja rumah dan waktu yang sama mereka boleh dapat beberapa ringgit bonus dari aktiviti yang mereka buat secara serius dari rumah.

Memang ramai yang berjaya dengan Shaklee permulaan income hanya RM puluhan dan seterusnya jadi ratus dan cecah ribu.

Walaupun tambahan hanya RM dua hingga tiga ratus ...ish banyak boleh bantu ringankan beban keluarga.

Kena tahu cara....


So jika anda adalah suami dan inginkan isteri anda lakukan something dirumah secara tidak langsung membantu ekonomi keluarga...apa kata cuba produk Shaklee dahulu dan kemudian decide bagaimana ia boleh bantu ekonomi keluarga.

Kami akan ke Kota Kinabalu Sabtu ini untuk bertemu dengan mereka yang ingin mengetahui Shaklee dengan lebih lanjut. Jika anda berada di Kota Kinabalu dan berkesempatan untuk datang ke kelas kami...feel free to call us at 0128535689.

Melalui pengalaman kami 16 tahun dalam Shaklee , kami akan cuba bantu anda melihat semua peluang yang Shaklee tawarkan.

Jumpa di sana, insyaALLAH.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Doa bukan hanya untuk esok lusa.

Oktober 14, 2014 0 Comments

Pernah rasa kecewa doa tak dimakbulkan? Tapi tanpa sedar Allah gantikan nikmat yang lain?


Doa yang paling bagus amal :

Shaklee MIri


Masih ingat tahun 1992 arwah abah suruh doa tentang jodoh. Bayangkan masa tu umur saya baru 14 tahun aje. Muka pun blur bila disuruh doa satu perkara yang akan berlaku lama lagi.

Tapi bila saya dah lalui baru saya faham. Arwah abah kata perkara yang kita nak masa depan kena doa dari sekarang. Bila doa kena istiqamah. Bukan bila susah baru berdoa.

Kalau lagi 2 tahun nak dapat trip free ke US dengan Shaklee, maka kena doa dan usaha dari sekarang. Baru selari dan apa yang kita doa itu akan nampak jalannya.

Mungkin adakala kita jumpa orang yang baru buat terus berjaya, itu rezeki bahagian dia. Jangan bandingkan dengan kita. Jangan kerana itu buat kita kecewa tak tentu hala.

Sama juga doa untuk masa depan rumahtangga, anak2 dan apa yang kita usahakan.

Doa kena jelas dan tepat... dan paling bagus tulis dalam kertas.

Kami dulu tulis semua list dalam kertas dan simpan bawah sejadah.

Dalam pada itu kena doa juga kebaikan dan kesejahteraan orang lain. Doa dengan ikhlas insyaALLAH orang tu dapat apa yang kita doakan dan malaikat juga doa untuk kita.


Mungkin adakala apa yang kita dapat bukan disebabkan oleh doa kita tetapi atas doa orang lain. Sebab tu jangan bermegah tak tentu hala...pesan guru saya.

Teruskan berdoa dan mulakan usaha dengan doa semoga apa yang kita usahakan diberkati dan diredhai di sisi ALLAH.


Saya doakan kalian semua bahagia, berjaya dan selamat dunia dan akhirat. Semoga rezeki yang diperolehi hebat dan berkat.






Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 13 Oktober 2014

Shaklee Effect 3R Utara

Oktober 13, 2014 0 Comments

Terima kasih daun keladi, ada rezeki kita jumpa lagi.


Shaklee COD Penang


Mereka berusaha nak ubah ekonomi keluarga dengan ilmu. Tahniah!

Mereka terdiri dari surirumah dan wanita bekerjaya...hebatnya mereka tak serahkan nasib mereka pada takdir. Mereka usaha untuk memberi yang terbaik pada keluarga.

Berminat nak join team ini , boleh hantar email atau telefon di talian dibawah.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 11 Oktober 2014

MLM bukan bisnes kedai runcit.

Oktober 11, 2014 0 Comments

MLM sering dikaitkan dengan meeting larut malam kerana diskusi yang tak pernah habis. Bagi mereka yang baru mengenali dunia ini pasti seronok kerana cabang di dalamnya sangat banyak.


Melalui salah satu buku penulisan tuan Razzi Armansur bertajuk Sistem MLM sendiri ada menghuraikan dalam bisnes MLM ada beberapa fasa yang perlu kita ketahui supaya tahu tindakan yang perlu diambil.

Saya tak nafikan bahawa bangsa Cina sangat ramai dalam dunia perniagaan tidak kurang dalam MLM. Mungkin kerana mereka dibesarkan dengan suasana berniaga sejak dari kecil lagi. Namun bagi bangsa Melayu jujurnya banyak perkara yang perlu kita belajar dan dalami terutama jika anda dibesarkan dalam dunia makan gaji.

Jika anda baru mendaftar mana2 syarikat MLM atau Direct Selling pastikan anda mengetahui beberapa perkara asas untuk berjaya dalam bisnes tersebut , antaranya

1) kenali produk dan cintai produk- bukan jual tanpa ilmu kerana tanpa ilmu kita sebenarnya tidak berlaku adil pada customer kita kerana kita hanya mementingkan duit semata-mata. Bisnes yang cerita pasal duit takkan kekal lama.

2) kenali sistem perniagaan - untuk berkembang perlu tahu syarat dan keperluan dalam waktu yang sama kita terus mengembangkan sayap bisnes kita.

3) menjaga kredibiliti dan intergriti diri-  elakkan merosakkan bisnes dengan membeli pangkat dan merosakkan harga produk dengan menjual lebih rendah dari harga pasaran. 

4) Usaha dengan sabar dan jangan mengharap untuk terus naik dengan cepat. Hakikatnya bisnes yang naik dengan cepat akan jatuh dengan cepat juga. [ Ini diterangkan dalam buku Tuan Razzi Armansur sendiri]

5) Terus menuntut ilmu dengan upline, sideline, downline dan pelbagaikan bahan bacaan untuk proses otak yang sihat.


Ramai orang serik nak join bisnes MLM disebabkan ada segelintir leader yang mengajar ahli kumpulannya membeli stok yang banyak untuk kenaikan pangkat yang cepat dan akhirnya lambakan produk ini mengakibatkan kerugian yang sangat besar. Lebih teruk ada mereka yang menabur pasir dalam periuk orang lain dengan menjual lebih rendah dari harga pasaran kerana stok yang banyak.

Sebenarnya tanpa mereka sedar mereka telah menganiaya orang lain...namun ALLAH Maha Melihat dan Dia Maha Adil. Selagi kita jaga ALLAH, ALLAH akan jaga kita.

MLM itu sebenarnya indah....we teach some to teach others and they will teach others  to teach others.

Selama 16 tahun saya dalam Shaklee, ia adalah satu bisnes yang sangat menyeronokkan. Setiap hari saya berdoa pada ALLAH :

" Ya Allah, jadikanlah bisnes Shaklee ini bisnes yang mendekatkan kami kepadaMu dan jangan Engkau serahkan kami kepada diri kami walau seketika cuma dan berikan kami kejayaan sepertimana Engkau berikan kejayaan pada mereka yang Engkau kehendaki. Amin ya rabbal alamin."

Selamat malam dan jumpa esok di Penang untuk sesi 3R :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 9 Oktober 2014

Kelas Shaklee di Imperial Palace Miri Sarawak.

Oktober 09, 2014 0 Comments

Tanpa ilmu kita tak ke mana. 


Ini adalah benda yang saya pegang untuk berjaya. Walaupun kami ni dah 16 tahun dalam Shaklee tapi kami sentiasa seronok belajar benda baru atau apa sahaja perkara baru menjadikan kami lebih berminat untuk mendalaminya.

Semalam alhamdulillah kelas Shaklee yang dikelolakan oleh Miss Olivia dihadiri lebih 15 orang. Walaupun kelas hanya sejam alhamdulillah mereka yang hadir saya yakin dapat menimba ilmu baru tentang dunia Shaklee.

Memang kelas dah dimaklumkan hanya sejam sahaja iaitu bermula jam 8.30 hingga 9.30 malam. Alhamdulillah tepat 9.30 malam kelas pun tamat.

Mungkin bagi sesetengah orang merasakan sejam hanya membuang masa tapi saya melihat ia adalah satu pengorbanan bagi mereka yang ingin berjaya dalam Shaklee, masa yang dikorbankan itulah untuk memastikan masa depan mereka lebih baik dengan ilmu yang diperolehi. Dalam hidup kita memilih antara dua - berkorban atau terkorban. So untuk memastikan kita tak terkorban kita perlu berkorban. Berkorban masa untuk belajar dan mendapatkan ilmu baru.

Bila zaman belajar terutama zaman Universiti / diploma kita dipaksa membaca dan menuntut ilmu ...especially untuk exam. Namun bila dah kerja dan berumahtangga amalan menuntut ilmu itu makin lenyap dan dibawa arus. Ramai hanya tertarik ke kelas yang bercerita tentang membuat duit dan paling orang suka duit segera.

Jujurnya Shaklee bukan skim cepat kaya. Ia adalah bisnes kesihatan yang pada saya sihat dari segi fizikal dan rohani. Kami seronok dengan Shaklee kerana dengan Shaklee mengajar kami banyak perkara tentang kehidupan.

Memang akan jumpa pelbagai ragam manusia...namun asalkan kita tahu apa yang kita mahu , dan kita tahu kita lakukan pada jalan kebenaran insyaALLAH selamat dan dipermudahkan. Tak perlu hirau mereka yang kutuk atau menyindir sebab kita banyak tugas nak buat untuk pastikan matlamat kita tercapai.

So bagi mereka yang tak dapat hadir, ada lagi kelas kesihatan pada 20 Oktober 2014 nanti. Masa masih sama iaitu 8.30 malam.

So jumpa di sana!

Pengedar Shaklee Miri Sarawak.
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 8 Oktober 2014

ESP Shaklee bukan protien biasa.

Oktober 08, 2014 0 Comments

Bila cerita soya, orang kampung kaitkan dengan tempe. Masa kecil dulu mak kata orang Jawa pandai sebab suka makan tempe.
Masa kecil dulu suka makan tauhu panas sebab mak kata soya bagus untuk otak.


Apa sahaja mak kata bagus kami makan. Senangnya zaman dulu kan?

Zaman sekarang kena ada bukti nak cerita dengan anak sebab zaman sekarang banyak soalan lebih details....hehehe.

Namun Addin dan Nasa adalah pengamal tegar ESP Shaklee sejak mereka dalam kandungan ibu mereka lagi!

Dalam pantang saya memang minum ESP untuk cepat baikkan luka ceaser saya.

Habis menyusu mereka minum bancuhan ESP, Performance drink dan Meal Shake sampailah hari ini.

So bulan ni paling best sebab dua produk ini ada special offer dari Shaklee ....banyak jimat jugak.

Walaupun banyak aje cerita tentang soya tak bagus dan boleh buat kanser... saya cuma pegang point2 penting sahaja....

ESP Shaklee ialah Non GMO Soy ; Soya yang cukup berkualiti dan dijaga pertumbuhannya secara semulajadi. Pemprosesan pada suhu yang berkadaran dengan keperluan, tidak terlalu tinggi sehingga merosakkan zat kandungannya.

ESP Shaklee mengandungi Isoflavon.

ESP Shaklee rendah Glisemik Index.

ESP Shaklee bebas kolestrol dan gula.

Mungkin ada yang cakap beberapa keburukan soya tapi saya pegang selagi kita tidak mengambil secara berlebihan insyaALLAH selamat. Allah sendiri dah berfirman, apa sahaja yang berlebihan akan memudaratkan.


Penyakit ini ibarat kemalangan... Manakala pengambilan vitamin ini ibarat memakai tali pinggang keledar kereta. Bila kita memandu dan memakai tali pinggang keledar, mana ada jaminan bahawa kita akan selamat. Ia cuma satu langkah usaha mencegah jika ada apa2 terjadi kesannya tidak seburuk mangsa yang tidak memakai langsung tali pinggang keledar.

Sama macam makan vitamin...tak de jaminan kita takkan jatuh sakit sekurang-kurangnya jika ALLAH beri ujian sakit, ia tak seteruk mereka yang tak amal apa2 vitamin.

Sebenarnya banyak saya nak share pasal ESP Shaklee... nanti saya akan tulis lagi dalam next entry ya!

Selamat malam....semoga mimpi yang indah2.....


♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 7 Oktober 2014

Shaklee Dish Wash - Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee sesuai untuk kulit yang alah.

Oktober 07, 2014 0 Comments

Mencuci pinggan mangkuk adalah satu kerja yang agak remeh dan adakala ia adalah perkara yang paling membosankan bila banyak pinggan mangkuk yang kita nak basuh.


Kini saya suka spray dulu pinggan atau kuali yang berminyak dengan Shaklee Basic H supaya ia tak kering dan susah nak basuh.

Paling saya suka tentang Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee ialah ia sangat lembut dan dapat beza rasa tekstur air sabun pencuci pinggan mangkuk biasa di pasaran dengan pencuci pinggan mangkuk Shaklee [ Shaklee Dish Wash].

Masa basuh pun kita rasa mudah bersih dan air sinki tak mudah tersumbat kecuali banyak makanan yang tertinggal di dalam pinggan dan tidak dibersihkan sebelum membasuh dengan sabun.

Ia juga sangat menjimatkan kerana dengan beberapa titik ia akan menghasilkan buih yang banyak dan paling saya suka adalah ia MESRA ALAM dan berbeza dengan sabun pencuci pinggan mangkuk yang lain.

Jika anda seorang yang allergik dengan sabun dan tangan anda mudah alah sehingga menjadikan ia mengelupas apa kata gunakan sabun pencuci pinggan mangkuk Shaklee.
Ini kerana produk Shaklee tidak menggunakan bahan kimia yang menjejaskan kesihatan dalam jangka pendek mahupun jangka panjang.





Ia selamat dan mesra alam.

Harganya setanding dengan kualiti yang ada pada produk ini.

Jom dapatkan sebotol hari ini dari kami !



Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 2 Oktober 2014

Wow ! ESP Shaklee ada PROMO lagi?

Oktober 02, 2014 0 Comments

Ibu menyusu yang akan tersenyum paling lebar ! Saya tak menyusu tapi senyum lebar juga sebab kami satu keluarga wajib minum setiap hari !






Kalau beli ni layak jadi ahli PERCUMA tau! So email/ telegram kami untuk dapatkan special promo ini!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ S
alam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee as part time pelajar Universiti.

Oktober 02, 2014 0 Comments

Saya memang obses dengan Shaklee selepas saya dapat bezakan taraf kesihatan saya yang berubah selepas mengamalkannya. Walaupun 1999 itu saya bergelar student Universiti tak bermakna saya tak boleh usahakan Shaklee.

Shaklee Sarawak

Ramai kawan yang buat kerja part time macam kerja di restoren segera sebab Universiti Malaya berdekatan dengan beberapa mall seperti MidValley Megamall, area Bangsar, seksyen 17 Petaling Jaya kerana nak bantu tampung belanja di Universiti.

Bukan duit pinjaman pelajaran tak cukup tapi duit tambahan inilah yang membantu untuk teruskan hidup sementara nak tunggu duit pinjaman masuk.

So saya memilih Shaklee memandangkan ia masih baru dikalangan pelajar Universiti masa tu. Memang ada banyak bisnes dikalangan pelajar dan saya notis ramai orang yang amik kesempatan pada pelajar universiti dengan skim cepat kaya. Ramai juga kawan saya yang ' terkena' dengan skim itu.

Saya memilih untuk buat Shaklee kerana saya pegang tak de jalan mudah nak berjaya selain berusaha.
Nak berniaga memang nampak mudah...pertukaran barang dengan duit. Tapi Shaklee tak terhenti di situ sahaja.
Shaklee berkaitan dengan kesihatan. secara tak langsung mengajar saya mempelajari fungsi vitamin, punca penyakit dan cara konsult customer saya. Memang ada sindiran sinis rakan2 pelajar antaranya 'doktor tak bertauliah' tapi saya tak peduli sebab masa saya perlukan duit bukan mereka yang bantu saya tapi diri saya sendiri kena usaha bantu diri.

Fasa permulaan memang biasalah cabarannya sangat banyak. Syukurlah hati saya kental macam batu. Walaupun adakala memang tewas dan gugurnya airmata itu saya lakukan hanya depan tikar sejadah. Saya kuatkan semangat untuk berjaya kerana saya melihat uniknya Shaklee berbeza dengan MLM lain.

Upline saya ialah teman lelaki saya yang kini suami saya. Masa tu beliau dah kerja di Sarawak dan saya masih belajar. So saya usaha dapatkan ilmu tambahan dari kelas Shaklee di Wangsa Maju. Menapak la ke Shaklee opis dari stesen LRT Wangsa Maju redah ikut belakang rumah orang di situ. Walau adakala belajar benda yang sama tapi saya tetap enjoy kerana saya obses dengan kebaikan produk ini. Saya belajar untuk menghafal info produk, penyakit dan segala yang berkaitand dengan Shaklee.

Siapa sangka selepas 6 bulan berusaha gigih , saya dapat capai rank Supervisor dan capai income 4 angka. Upline jauh bukan alasan saya tak boleh berjaya. Saya pegang prinsip saya tak boleh bergantung pada orang lain untuk berjaya. Saya kena berdikari dan belajar sampai pandai. Sehingga hari ini saya masih belajar dan terus belajar kerana ilmu ni tiada limit. Lagi banyak belajar rupanya lagi banyak yang kena tahu.

Saya belajar dari pengalaman orang lain....bila mereka bergantung dengan upline biasanya mereka akan tersangkut dan mudah blame orang atas. Walhal yang nak berjaya adalah kita. Upline tu mentor...mereka yang tunjuk jalan. Takkan dah tunjuk jalan nak kena jalan pimpin tangan sampai bila2 kan? Mungkin sebab saya dah biasa hidup susah jadi saya nak buat Shaklee betul2 sebab nak ubah nasib saya.

Siapa sangka zaman belajar kat Universiti saya dah dapat pakai handphone Nokia 3210 dengan duit hasil Shaklee saya. Alhamdulillah dengan izin ALLAH ia banyak membantu hidup saya tanpa bergantung duit belanja bulan dari mak.

Alhamdulillah Shaklee kini menjadi pilihan kami disamping dapat mengajar dan mendidik anak sendiri di rumah. Walaupun kami banyak travel tapi syukur dengan pengambilan vitamin kami dah get use dengan life begini.

So jika anda ingin mencari part time dan ingin memilih Shaklee, jangan segan silu email kami seperti di bawah. Dalam mencari kesihatan yang optimum, mampu belajar dengan lebih fokus, dapat juga bantu ekonomi diri sendiri kan? Kurang2 boleh ringankan beban mak ayah.


Email : nnorita78@yahoo.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia