Selasa, 30 September 2014

Pemenang cerita terpilih Shaklee Effect!

Masih ingat entry SHAKLEE EFFECT ini?


Tahniah kepada mereka yang terpilih menerima cenderahati dari kami dan terima kasih kerana turut serta dalam entry ini.

Buat yang tak terpilih, jangan putus asa. Next time join lagi mana tahu ada rezeki      





Sila emailkan alamat untuk penghantaran cenderahati.

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 29 September 2014

Kenapa tak sebut angan-angan syarikat?

Selama bekerja makan gaji sebagai pekerja kita perlu tahu visi syarikat.


Cerita visi mungkin orang tak faham.... Tapi bahasa mudah ialah angan-angan.


Untuk syarikat, tak molek bunyinya " Angan-angan syarikat ".... Maka disebut Visi Syarikat.



Bermula dengan angan-angan boleh datangnya matlamat. Semua individu begitu....dari berangan kita dat idea dan datangnya matlamat.


Bila usahakan sesuatu kena ada matlamat.


Bila kita usahakan sesuatu dan kita mula rasa tiada semangat, kononnya tiada motivasi tapi hakikatnya adalah ia hanya berlaku apabila kita tidak tahu apa yang kita mahu dalam jangka panjang atau pendek, kita kurang ilmu pengetahuan, kita takut nak mencuba perkara baru. 


Kita hanya perlukan dedikasi pada apa yang kita usahakan.


Kena tulis apa yang kita mahu dalam jangka pendek dan jangka panjang.


Contoh jangka pendek :

6 bulan dari sekarang ada pendapatan tambahan dari rumah sekian amount.


Contoh jangka panjang :

2 tahun dari sekarang dapat percutian percuma Shaklee ke US untuk seluruh keluarga iaitu saya, suami dan anak2. 


Seterusnya dapatkan ilmu dari banyak sumber : buku, internet, upline, sideline dan lain2.


Seterusnya berani bertindak dan berani mencuba benda baru. Jika dulu pemalu cuba beranikan diri kongsikan testimoni sendiri bila amalkan produk. Tak perlu sedih jika orang tak beli sebab niat kita nak share benda yang baik. Jika customer tak beli kita tak rugi tapi dia yang rugi. Kita dah nikmati perkara yang baik dari produk maka bermakna kita tetap untung!


Ingat, nak berjaya bukanlah satu perkara yang mudah tetapi janji Allah itu pasti : sesiapa yang berusaha dia akan berjaya.


Jika sesuatu itu mudah hakikatnya ia takkan kekal lama.

Yang banyak cabaran itulah hasilnya hebat dan bertahan.




Salam kejayaan dan selamat ber closing!

Selasa, 23 September 2014

Shaklee sebagai satu kerjaya untuk orang muda?

Shaklee adalah satu kerjaya dan menjadi pilihan ramai siswazah muda pada hari ini!


Bagi yang dah pernah attend kursus atau wellness talk kami, saya yakin ramai dah tahu saya mula serius dengan Shaklee seawal usia saya 21 tahun.

Memandangkan saya memang minat bisnes maka saya fokus on sharing kebaikan produk Shaklee dan sambil2 tolong orang sihat, saya dapat belanja bulanan dari Shaklee.

Setiap bulan saya dapat 4 angka bonus sebulan selepas 6 bulan saya join Shaklee. Saya memang serius membaca pasal produk dan tentang penyakit. Memang kenalah bila dipanggil doktor tak bertauliah. Bukan tu aje, panggilan mak lampir dan banyak lagi tapi saya tak amik hati sangat sebab pada saya setiap orang mempunyai sudut pandang yang tersendiri. Saya juga bersyukur sebab kawan-kawan baik saya memang support apa saya buat terutama geng floor mate  saya Faiz, Azira dan Aida Cookies Monster dan Aida Kapal.

Gigihnya saya masa tu....dalam kolej ada 600 penghuni ...100 orang adalah ahli yang saya ajak jadi ahli kerana mereka memang suka order Shaklee dari saya.

Susah ke nak berjaya dalam Shaklee ni? Tips nya adalah :

1. Niat sendiri nak sihat dengan vitamin Shaklee.

2. Niat nak share dan bantu orang sihat dengan vitamin Shaklee.

3. Perlu ada ilmu kesihatan - info produk dan penyakit mesti kat fingertip. Ini serius kena usaha lebih iaitu lebih membaca supaya faham dan mudah explain. Kalau malas memang tak ke mana sebab dunia Shaklee adalah dunia kesihatan. Bukan cerita duit semata-mata. Kalau sikit2 tanya upline tapi malas nak baca dan malas nak faham...akhirnya penat dan memang mudah give up. Sudahnya tak ke mana pun.

4. Produk yang menggerakan perniagaan. Ini kena faham. Kalau fokus pada duit semata-mata memang tak bertahan.

5. Kena selalu attend training untuk sentiasa mempunyai idea dan berkembang. Sejak join Shaklee sehingga dah lebih 15 tahun [ join Shaklee 1999] saya masih attend training atau wellness talk by Shaklee untuk pastikan info dalam otak tak berkarat.

6. Sentiasa mempunyai niat nak naik taraf diri dan organisasi. Ini bagi yang serius nak berjaya dalam dua bidang - kesihatan dan bisnes Shaklee.



Apa beza Shaklee dengan MLM lain?

Ok first of all, bisnes Shaklee bukan bisnes jual barang cap ayam. Ia adalah bisnes produk kesihatan maka wajib mempunyai ilmu. Kalau baru join member takde masalah, asalkan rajin membaca dan belajar.
Sesiapa pun boleh berjaya kalau berusaha! Ini terbukti, adik saya yang tahap SPM pun berjaya dalam Shaklee. Beliau dah ada kereta sendiri hasil usaha beliau buat Shaklee dari rumah. Mak saya pun macam tak percaya dengan pencapaian adik saya itu.

Shaklee beri 3C iaitu Cash, Car bonus dan Convention [ percutian]. Cash pula ada banyak cabang .... tunai dari retail, bonus dedikasi, bonus leadership, bonus naik rank, eh macam macam lagi la. Bonus kereta bila kita layak lengkapkan program yang Shaklee tetapkan. Paling best percutian Shaklee bertaraf 5 bintang ! Kalau anda perform well boleh dapat sampai tahap tinggi iaitu travel pun dengan bisnes class dan hotel pun dapat bilik suite!!!!

Pengalaman saya yang dah jumpa beberapa travel agen yang berurusan dengan Shaklee, mereka mengakui Shaklee satu-satunya syarikat yang really spend banyak untuk leader yang komited. Nak lebih hebat Shaklee benarkan bawa suami, anak dan mak ayah even mak ayah mertua kalau point kita mencukupi. Syarikat lain tak de buat macam ni.

MENCARI PEKERJAAN ATAU SIDE INCOME?

Saban hari harga barang makin meningkat. Tak lama lagi GST pula....bayangkan kehidupan kita pada masa tu? Takkanlah nak biarkan lagi teruk kan? Surely kita kena usaha dari sekarang. So why not cuba Shaklee? Tapi serius saya bagi tahu....untuk berbisnes produk Shaklee anda WAJIB makan produk Shaklee ini dulu. Supaya anda berniaga dengan jujur. Kalau anda berniaga produk kesihatan , cerita pung pang pung pang tapi semua tipu...percayalah ia takkan lama. Allah tak suka perkara yang tak betul. Kena makan dan amalkan , satu kelebihan supaya kita tahu dan kenal produk yang kita jual. Modal? Modal paling sedikit ialah pendaftaran keahlian RM65 dan vitamin yang anda sendiri kena makan sebelum berkongsi dan berjual dengan orang lain.


LATIHAN , KEMAHIRAN DAN PERKEMBANGAN DIRI?

Syarikat sentiasa menyediakan latihan yang berterusan malah kami sendiri sentiasa mempunyai latihan yang berterusan untuk membantu ahli organisasi kami sentiasa mempunyai ilmu yang bertambah dan kemahiran yang meningkat.

Program 3R yang kami usahakan di Kuala Lumpur dan akan bersambung di Pulau Pinang, Oktober ini insyaALLAH.

BERMINAT NAK SERTAI KAMI?

Emailkan kepada kami ; nnorita78@yahoo.com untuk kami bantu anda melihat peluang dan bantu anda melihat potensi anda untuk berjaya dalam Shaklee.


Jangan tunggu lagi kerana harga barang bila naik tak pernah tunggu kita. Jom bertindak hari ini!

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk
Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 21 September 2014

Semuanya bermula dengan impian dan Shaklee antara jalannya....

Sejak fokus dengan Shaklee sepenuhnya... saya mula menanam impian untuk berjalan melihat dunia. Memang kami boleh dapatkan percutian 5 bintang yang hebat dari Shaklee tetapi adakala saya teringin nak pergi sendiri dengan hasil duit sendiri sebagai reward kepada diri sendiri.

Free Vacation Trip

Saya mulakan dengan percutian ke USS [ Universal Studio Singapore] pada bulan 10 tahun 2010... seterusnya  tahun 2012 ke Hong Kong ...masa tu memang niat nak bawa anak melihat Disneyland Hong Kong. Perbelanjaan lebih kurang RM10k termasuk tambang dan hotel 5 bintang di Hong Kong adalah permulaan pertama saya berbelanja untuk anak-anak. Dapatlah lihat sendiri apa itu Disneyland.








Rezeki besar tahun tu, balik dari Hong Kong, saya terima panggilan dari syarikat Shaklee dan menyatakan kami layak untuk 4 tiket antarabangsa iaitu sama ada Las Vegas atau Umrah Turki. Memandangkan Las Vegas tu pergi bulan puasa dan memang dari dulu berhajat nak Umrah melalui Shaklee so kami pilih Umrah Turki. Balik dari Hong Kong bulan 2, bulan 4 kami ke Mekah untuk tunaikan umrah dan berjalan ke Turki sebelum balik ke Malaysia.

Selepas itu kami berpeluang ke Indonesia atas 2 tiket jemputan oleh Shaklee. Masa tu pelancaran Shaklee di Indonesia. Tahun tu adalah tahun yang kami banyak berjalan.

Tahun 2013 rezeki kami ke Dubai pada bulan 5 untuk Umrah Dubai bersama Shaklee. Bila kata bersama Shaklee, perbelanjaan kami ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee. Dikatakan perbelanjaan seorang anggarannya ialah lebih kurang RM16- 18 ribu. Bayangkan kalau dapat banyak tiket, memang untung sangat-sangat. Kami pergi 4 beranak dan pastinya kos yang Shaklee sponsor adalah sangat besar.

Tahun 2013 kami hanya ke Indonesia [ atas urusan bisnes Shaklee] , Singapore untuk jalan-jalan dan penutup tahun paling best bila suami belanja percutian hebat di Maldives. Ni paling best sebab impian suami nak bercuti ke pulau tercapai jua.

Alhamdulillah tahun 2014 kami buka dengan Umrah bersama seluruh keluarga dan teman rapat.
Seterusnya kami ke Singapore jalan-jalan dan kami ke US dengan trip Shaklee sekali lagi! Wah ni lebih mahal kos per head! Namun kami puashati sebab Shaklee beri yang terbaik pada semua distributor yang berdedikasi dan layak untuk trip percuma.


Bila pergi trip Shaklee, semua ditanggung termasuklah beg pakaian pun diberi ok! Sangat best! Dah 3 tahun berturut kami dapat beg besar untuk perjalanan jauh! Boleh buat koleksi atau kedai beg gamaknya.

So kalau ada rezeki nak tour Europe pula...bermula dengan London dan Paris. Seterusnya berangan nak ke New Zealand, Australia - Goldcost, Portugal, Germani, Argentina, Jepun....eh kalau sebut rasanya penuh peta dunia nak tengok.

Itu bestnya buat Shaklee....ada trip memang boleh dapat FREE ! Ada trip boleh pergi sendiri !

Anda ada impian nak berjalan luar negara? Apa kata usahakan impian dari sekarang. Jangan dok berangan aje... kena tahu cara dan jalan nak dapatkannya. Jika anda pernah dan memang amalkan produk Shaklee, silalah jadi ahli dan belajar dengan upline macam mana nak pergi oversea.

Apa yang best dengan Shaklee? Boleh BAWA ANAK dan MAK AYAH asalkan POINT CONVENTION untuk TRAVEL cukup! Company lain tak dapat bawa anak malah mak ayah jauh sekali. Tapi Shaklee boleh tau! Maka kita bukan seronok sendiri2 tapi dengan keluarga. Dah itupun tujuan kita dapatkan duit kan? Untuk keluarga. Takkan kerja untuk keluarga tapi makan angin sendiri-sendiri? So jom tanam impian ! Gerak ke arah impian!

Nanti kita update percutian masa cuti sekolah ni :)

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 20 September 2014

Motivasi dan dedikasi, mana yang penting?

" Bos hari ni saya sangat bermotivasi ! Silakan beri kerja yang banyak untuk saya selesaikan!" .... pernah dialog begini? Wujudkah?

Antara dedikasi dan motivasi mana satu yang sebenarnya perlu?

Shaklee Sarawak



Bila suami saya terangkan tentang motivasi baru saya faham apa sebenarnya motivasi.

Perkenalan dengan penulis buku yang terkenal...Tuan Razzi Armansur membuatkan kami lebih faham apa maksud motivasi.

Ramai yang ingat dengan pergi kursus maka secara automatik akan mendapat motivasi. Namun biasanya motivasi hanya berlegar dalam dewan kursus yang ramai orang. Habis aje kursus ' motivasi' terus jadi basi. Benarkah?

Apa sebenarnya maksud motivasi? Motivasi ialah ' motive for action ".

Kita akan bermotivasi kalau kita tahu mengapa kita kena bertindak. Kalau kita ada 4 orang anak, suami kerja seorang dengan komitmen yang banyak...takkan kita nak duduk peluk tubuh aje kan?
Biasa kita bertindak kerana nak bantu sama ada keluar bekerja atau lakukan sesuatu untuk dapatkan sumber demi membantu ekonomi  keluarga.

Maka tindakan yang berterusan itu dipanggil dedikasi.

Kita pergi opis setiap hari bukan bermakna kita bermotivasi. Tetapi kerana kita berdedikasi pada apa yang kita lakukan untuk teruskan kehidupan.

Kita berdedikasi pada kerja kerana tahu ada hasil yang menanti hujung bulan iaitu gaji.

Ia lebih nampak pada mereka yang makan gaji. Namun pada mereka yang berniaga sendiri dedikasi ini akan wujud jika apa yang diusahakan itu adalah punca sumber pendapatan. Maka ia akan buat kita lebih komited.

Maka sebenarnya kita tetap perlu motivasi. Motivasi datang dari dalam diri. Kesedaran itu adalah motivasi kita. Dedikasi akan wujud bila kita jelas dengan matlamat tindakan kita.

Dulu, awal perkahwinan...hidup saya biasa. Janji anak dan suami depan mata hidup dah complete.

Tapi bila saya dengar kisah kawan suami saya iaitu Azhar dan Nizar, mereka ni akan kumpul duit dan setahun sekali makan angin kat oversea...saya mula menanam impian dalam hidup saya.

Saya mulakan dengan mengajar tuition dirumah. Seronok mengajar sebab dunia saya memang suka mendidik. Tapi malangnya saya terikat dengan masa. Tak boleh nak ikut suami pergi kursus [ masa tu suami masih kerja dengan oil and gas company]. Saya mula minta KPLI dan dapat...tapi masa berlalu sangat cepat. Kelahiran Nasa membuatkan saya nak duduk rumah tapi tetap ada income.

So saya jadikan Shaklee jambatan saya untuk membesarkan anak dari rumah. So dengan berbekalkan komputer lama berdikit2 saya mulakan Shaklee.

Adakah saya sentiasa bermotivasi? Yang menjadikan saya kuat menempuh segala onak duri ialah anak, suami dan mak saya. Merekalah penguat semangat saya.

Saya nak beri yang terbaik buat keluarga saya. Dulu cerita Shaklee yang kenal adalah mereka yang pernah kena tipu zaman dulu pasal MLM. So saya perlukan masa lama untuk kenalkan kebaikan Shaklee.

Selama 7 tahun online macam-macam saya belajar. Belajar dari pengalaman manusia dan ragam yang pelbagai dan inilah yang membentuk saya pada hari ini.

Berdedikasi? Saya masih meneruskan kehidupan ber Shaklee saya sehingga hari ini. Travel jauh mana, Shaklee tetap menjadi topik diskusi saya dan suami. Suami sentiasa memberi idea bagaimana kami boleh bantu lebih ramai orang sihat dan lebih ramai yang berjaya dalam Shaklee.

Tiada jalan mudah untuk berjaya kecuali berusaha.

Tiada jalan pintas untuk berjaya kecuali usaha dengan kebenaran.

Jujurnya saya dan suami saling membantu dalam motivasi sesama kami. Buku2 adalah sumber utama untuk kami terus bergerak. Malah sehingga hari ini kami masih mencari buku2 untuk membantu meningkatkan ilmu nutrisi.

Memang bukan nak jadi doktor tetapi ia adalah minat kami dan ia membuatkan kami seronok dengan Shaklee.

So dalam Shaklee, kita bukan hanya cerita duit bonus, pangkat kecik atau besar tetapi ilmu produk dan kesihatan. Itulah nadi bisnes kami.

Seronok tau! So jika anda berminat nak sertai kami boleh email saya di nnorita78@yahoo.com.

Saya berjumpa lagi....

Selamat berhujung minggu!

Salam sayang dari
N2 @ Ibu Addinnasa

♛ Call/Whatsapp/ Telegram : 012-853-5689 ♛


Khamis, 18 September 2014

Mudahnya order vitamin Shaklee !

Saya jauh dari branch dan saya tiada komputer nak order vitamin Shaklee. Kalau dulu ya memang terus tak order sebab 2 asbab ni....tapi sekarang dah mudah sangat.




Pergi kat dapur kita tengok vitamin apa yang dah habis. Then amik handphone tekan no 0356223188 seterusnya pilih no untuk order vitamin Shaklee. Panggilan akan disambut oleh sales representative. Kita sebut no ID, alamat nak hantar mana seterusnya payment nak guna kad debit atau kredit. Dah siap!

Ada rezeki esok lusa dah sampai!

Mudah sangat. On the go pun boleh buat order.

So untuk semua yang belum jadi ahli, jom join ahli dan dapatkan banyak benefit Shaklee tawarkan. Nak order pun sangat convenience. Pakap phone pun boleh !

Saya enjoy buat Shaklee sebab ramai orang sihat dan ramai surirumah boleh buat side income sambil jaga anak.

Bila kita cerita side income, saya ingat masa saya kecik dulu mak saya amik upah bersihkan baju [ t shirt] dengan harga 1 sen sehelai. Bayangkan rumah penuh sampah dan baju yang bertimbun . Mak buat sebab nak bantu ekonomi keluarga dan walaupun tak la banyak mana tapi pengalaman itu yang mahal. Zaman sekarang bisnes online banyak membantu.

Cuma kelebihan Shaklee ialah bila kita makan dan dah rasai sendiri produk Shaklee, tak salah kita share dengan orang lain. Bila kita dapat bantu orang lain sihat dan dapat beramal baik kita lebih gembira.

Duit tu akan datang sendiri...bila kita niat nak bantu ramai orang sihat, ramai yang dapat beribadat dengan baik dan ramai yang mempunyai ekonomi yang bertambah baik.

Dunia kalau dikejar ia akan lari dan akhirnya penat dan buatkan kita mengalah. Sesungguhnya keseronokkan share kebaikan produk Shaklee dan cerita tentang nikmatnya sihat dalam ibadah akan buatkan kita lebih seronok menikmati kehidupan harian.

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 16 September 2014

#ShakleeEffect 3R : Central

Alhamdulillah telah selesai 3R di Kota Kinabalu, Johor Bahru dan Kuala Lumpur.

InsyaALLAH next station Penang dan Miri.

Tarikh masih belum ditetapkan tapi insyaALLAH dalam masa terdekat.

Terima kasih kepada semua ahli Euphoria Shaklee yang turut serta. Doa kami anda terus berjuang mencapai impian anda dan dinaungi rahmat ALLAh serta bahagia dunia dan akhirat.



Banyak cerita nak tulis, insyaALLAH ada kelapangan saya akan share nanti ya.


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 8 September 2014

Stok Shaklee di Miri Sarawak

Kisah semalam lagi....ramai yang datang event Shaklee semalam dan mereka adalah wajah baru.



Saya yakin ada antara mereka yang datang kerana dijemput oleh mana-mana SID dan tidak kurang juga mereka yang dapat tahu dari mana-mana FB pengedar.

Mungkin ada antara anda yang berada di Miri dan ingin mencari stok vitamin Shaklee?

Atau anda ingin menjadi ahli Shaklee?



Boleh hubungi kami [ seperti details yang tertera dibawah] atau cuba menghubungi salah satu pengedar di bawah :


Miri [ Piasau ]
Kak Suhaila 012-8528013
FB : Syu' Ismail

Miri [ Permyjaya]
Gwendolin 013-8298863
FB : Gwendolin Jakop

Miri [ Taman Tunku]
Farhana Abdullah 010-7942058
FB : Farhana Marzukie

Miri [ Taman Tunku]
Ishah 019-8276207
FB : Shasha Vitamins

Miri [ Permyjaya]
Jamilah Jamel 016-6822055
FB : Jamilah Jamel

Miri [ Bakam ]
Norfaizah Abu Yahma 019-8050837
FB : Norfaizah Abu Yahma

Miri [ Pujut Padang Kerbau]
Kak Missiah 016-8538256
FB : Missiah Japar

Miri [ Krokop]
Kak Dayang Siti Nilam 019-4893501
FB : Ummi Nilam

Miri [ Pujut]
Wan Nurul Hawa 017-2595032
FB : Wawa Shoppe

Miri [ Sg Tujuh]
Noraini Ekul 010-5983925
FB : Noraini Ekul

Miri [ Lopeng- Hospital Miri]
Nasita Dollah 013-8252383
FB : Nasita Dollah

Miri [ Kampung Luak]
Rosnani 016-8695389
FB : Qhesy Ayesh

Miri [ Lutong ]
Irma 016-8784280
FB : Ummu Musleem


Miri [ Holiday Park]
Kak Dayang Zubaidah 014-8987072
FB : Yang Zuby


Miri [ Permyjaya]
Saniah dan Asis 019-8683419









* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Comfirm dapat Hadiah Shaklee!

Comfirm dapat Hadiah Shaklee! TAHNIAH buat Kak Mis dan Kak Su!



Banyak benda saya nak tuliskan tentang event Raya Shaklee kat Miri semalam.

Tapi saya tulis yang penting dulu....apa yang saya dapat dari 2 anak-anak Shaklee saya kak Su dan Kak Mis.


Masa game semalam saya beri isyarat supaya mereka berdua keluar libatkan diri dan turut serta dalam game tersebut. Hanya mereka yang duduk barisan hadapan bersama sorang lagi iaitu Ayesha. Alhamdulilah mereka terus keluar dan terpilih. Memang ramai juga volunteer yang nak turut serta.

Game yang sangat menyeronokkan....hanya amik ketupat melalui spaghetti menggunakan mulut. Nampak complicated tapi alhamdulillah mereka dapat buat dengan berjaya. Walaupun tak dapat tempat pertama tapi mereka tak pulang dengan tangan kosong.

Kata Kak Su semalam..." Akak dah cakap dengan Miss kalau ada game kita mesti masuk. Dalam event ni memang banyak cabutan bertuah tapi hadiah belum pasti ada untuk kita kecuali memang tertulis ada tuah kita. Kalau main game COMFIRM ada hadiah Shaklee walaupun saguhati!"

Kagum benar saya dengan semangat mereka dan memang ada kebenaran pada kata-kata beliau.

Hakikatnya dalam kehidupan kita pun sama. Kalau nak harap tuah semata-mata belum ada kepastian tetapi kalau kita usaha dan tindakan memang pasti ada hasil.


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 4 September 2014

Shaklee Effect 3R Kota Kinabalu









Next destinasi.........JB !!!


Stay tune!