Ahad, 31 Ogos 2014

Shaklee Effect : Omega Guard Shaklee

Wanita mudah mendapat penyakit mudah lupa? Betul ke?


Saya pernah menonton dalam satu rancangan dokumentari di televisyen bahawa wanita yang melahirkan anak akan mengalami masalah kurang daya ingatan. Lebih banyak kelahiran maka lebih tinggi risiko untuk penyakit mudah lupa.

Ditambah wanita yang mengandung dan terus melahirkan anak yang tidak menjaga penampilan rata2 akan mempunyai badan yang menggelebeh dan perut yang buncit. Boleh dikatakan ia berpunca dari pengambilan makanan yang tidak teratur serta cara hidup yang tidak sihat.

Saya sendiri mempunyai pengalaman kenaikan berat badan sehingga 20 kg sepanjang mengandungkan Nasa dan alhamdulillah dengan penyusuan susuibu sangat membantu saya mendapat  bentuk badan asal serta berat yang ideal!

Selepas habis menyusu saya rasa badan saya mengalami kejutan sedikit kerana dengan kurang senam ditambah tiada lagi kalori terbakar dengan penghasilan susuibu.... Badan saya membesar dan berat saya naik. Saya mula fokus makan lecitin. Saya pernah amal 6 bj untuk 3 kali sehari. Namun selepas tu saya consume macam biasa sahaja.

Bila usia meningkat, saya tahu kita manusia akan mengalami pengecutan otak yang berlaku secara perlahan dan tanpa disedari. Maka saya fokus pengambilan Omega 3 biji untuk 2 kali sehari.

Apa yang saya alami kesan dari pengambilan Omega Guard Shaklee 2 kali sehari?


Berat badan saya terkawal.
Saya mudah rasa kenyang mungkin sebab pengambilan Phytocol-ST Shaklee namun pengambilan Omega buat saya rasa berat badan saya sangat terkawal.

Mudah bangun tidur.
Saya selalu tidur lewat dan bangun awal kerana subuh di Borneo sangat awal. Alhamdulillah sangat membantu dan saya mudah rasa ringan dan terjaga dari tidur.

Tiada lagi cramp@ kaki kejang.
Ia biasa terjadi bila usia makin meningkat dan badan kurang kalsiumdan magnesium. Kaki mula rasa sejuk bila terlebih minum air sejuk atau apa jua makanan sejuk. Namun selepas pengambilan Omega Guard 2 kali sehari alhamdulilah badan saya warm dan sangat selesa bila tidur.

Sistem Imunisasi bertambah baik.
Saya cuba buat ujian pada diri saya, pengambilan Omega Guard 2 kali sehari saya dapat rasa sama seperti saya amalkan sepeket Nutriferon. Even kalau ada kahak atau lendir alhamdulilah esoknya dah tiada lagi.

Daya ingatan yang lebih baik.
Untuk mereka biasa amalkan Omega Guard akan tahu kelebihannya pada otak dan daya ingatan. Even bagi pada anak2 juga kita dapat rasa kelebihan dan kecekapan mereka berbeza dengan jika mereka tak amalkan.

Awet muda
Mereka yang mempunyai masalah pigmentation, biji kolestrol, atau suram boleh amalkan Omega Guard ini 2 kali sehari. Ia sangat membantu untuk kurangkan masalah tersebut.


Secara kesimpulannya Omega Guard bukanlah hanya fungsi untuk bakar lemak dan kuatkan daya ingatan sahaja tetapi lebih dari itu bagi mereka yang amalkan secara konsisten.

Alhamdulillah setakat ini saya dapat amal Omega Guard 2 kali sehari dan syukur beradan 14 jam penerbangan Malaysia ke Los Angeles buatkan kami bertahan dengan izin Allah insyaAllah.

Shaklee Effect Omega Guard, Ostematrix dan GLA Complex.
Anda ada pengalaman yang menarik tentang 3 produk ini : Omega Guard, Ostematrix atau GLA Complex?
 Mahu share dengan kami dan ada hadiah menanti!


Nak kena buat apa?

1. Wajib ada blog anda sendiri.

2 .Tuliskan entry anda dan pengalaman anda atau saudara mara atau keluarga tentang ketiga2 vitamin ATAU salah satu vitamin tersebut dalam blog anda. Vitamin yang dimaksudkan ialah Omega Guard, Ostematrix dan GLA Complex.

2. Sila letakkan #shakleeeffectoog pada akhir entry anda dan jangan lupa letakkan link entry ini blog ini sebagai contoh :

#shakleeeffectoog bersama blog  www.anakkuwiraku.com

 3. Tarikh akhir entry ialah 31 Ogos 2014. Entry yang terpilih akan menerima saguhati ole2special dari saya secara peribadi. Anda hanya perlu kongsikan pengalaman anda dan letakkan link entry anda dalam komen posting ini untuk dikongsi bersama orang lain. Entry tersebut perlulah fresh dan original hasil tulisan dari perkongsian yang ikhlas dari hati. Mana tahu anda orang yang bertuah menerima ole2 dari saya?

4. Tinggalkan jejak link entry anda dibahagian komen entry ini.

So jom, tulis sebanyak mana testimoni dan shaklee effect yang kalian dah nikmati. Lebih banyak entry lebih banyak peluang! So jom share #shakleeeffectoog anda dengan kami!
Seberapa banyak entry yang ditulis jangan pula tinggalkan link di bahagian komen posting ini.












 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Salam sayang dari
N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 30 Ogos 2014

Bila suami belikan hadiah kat Toy's r us!

Semalam entah macam mana mula cerita Addin dan Nasa teringat yang Abah belum berikan mereka hadiah harijadi.

So abah pun bawa kami semua masuk Toy's r us mana tahu ada mainan yang Addin dan Nasa berkenan!


First time dalam hidup saya abah Addinnasa belikan saya satu benda yang menyeronokkan!
Nak lagi best sayang saya ni yang pilih dan tanya saya nam tak? Rezeki jangan ditolak geng! So saya dengan tersengih2 angguk tanda mahu!



Mungkin ramai aje yang dah pernah buat... Tapi untuk saya baru pertama kali ya ia sangat menyeronokkan!

Buang masa ? Mana ada! Setiap kita perlu masa untuk berasa seronok dan enjoy! So pada saya dalam anak2 sibuk dengan mainan, saya pun ada mainan saya sendiri!

Ha dah siap satu!

Addin pun berminat nak layan buat...bagilah dia peluang meng kreatif kan diri !

Petang ni ada Program Shaklee Effect 3R di KK.... So nanti saya update lagi ya!

Anda guna make up setiap hari? Jangan lupa ini....

Pemakaian kosmetik di wajah pastinya untuk mendapatkan penampilan yang elok dan menarik.
Penampilan diri memberi kesan kepada pembawaan diri kita.


Jika wajah berminyak atau terlalu kering akan cepat menampakkan kita tua dari usia sebenar. Pengambilan air kosong 3 liter sangat membantu dalam situasi ini.

Bagaimanapun tidak dinafikan pemakaian alat solek seperti bedak muka, pewarna bibir dan pipi juga membantu menutupi masalah kulit yang ketara seperti berlopak, tompok jerawat yang berbekas dan jarawat sendiri.

Namun tahukah kita pemakaian foundation dan bedak muka jika tidak dibasuh dengan bersih akan menyebabkan kulit wajah kita menjadi semakin tidak sihat?

Saya dulu pun mengganggap dengan pakai pencuci biasa kulit muka dah bersih dari foundation dan bedak yang dipakai. Selepas seorang kawan menasihatkan untuk memakai make up remover baru saya tahu betapa pentingnya cuci muka dengan benda yang perlu dan penting.

So saya memilih untuk memakai Nutriwhite Make Up Remover!

Kelebihannya ialah ia tidak melekit atau berminyak seperti ada sesetengah brand di dalam pasaran.


Ada beza ke kalau pakai dengan tak pakai?

Melalui eksperimen saya sendiri la ye.... Bila seharian pakai bedak compact sebenarnya boleh menampakkan kulit kita jadi berminyak dan paling tak best kita nampak liang wajah kita kelihatan seperti tersumbat dan ada biji2 halus pada kulit muka.

Nak lebih jelas cuba pakai peel of mask. Saya pakai sekali sekala ( seminggu sekali paling rajin) dan bila saya tak pakai make up remover memang jelas kat atas kepingan masker yang kering itu beberapa sel mati yang melekat pada liang kulit wajah disebabkan proses pencucian wajah yang tidak teliti.

Namun bila saya biasakan diri memakai make up remover sebelum pencuci biasa, kulit nampak lebih bersih dan kurang kelihatan liang yang tersumbat.

Bila nak pakai make up remover ini?

Bila anda mahu mencuci muka dengan muka yang bermekap, picit dari tube lebih kurang 2-3 cm dan sapu ke seluruh wajah. Bersihkan dengan membilas  dengan air seterusnya barulah menggunakan Nutriwhite cleanser @ Gentle Deep Foaming Cleanser.




Kalau anda nak cuba Nutriwhite Make Up Remover boleh hubungi kami untuk dapatkan stok ini!


Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. 

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ 

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 24 Ogos 2014

Ada masalah susah bangun tidur?

Ramai yang sering mengadu keletihan bila seharian penuh dengan aktiviti. Ditambah bila kita kurang tidur ini akan menjadikan kita kurang produktif.

Bukan itu sahaja tetapi jika perkara ini berlarutan banyak kesan lain yang akan datang berangkai....perasan tak bila kita KURANG MINUM AIR, ditambah kita sibuk , kerja banyak ditambah tak cukup tidur....dan jika ia berlarutan mudah untuk kita rasa


Badan berat atau mudah rasa malas
Moody
Tidak produktif
Mudah marah
Sensitif tak tentu hala dan
Mudah putus asa

Namun melalui pembacaan saya dalam beberapa buku kerohanian, perkara ini jarang berlaku pada mereka yang tetap menjaga solat 5 waktu dan solat sunat yang sering disarankan untuk kita lakukan seperti solat sunat Dhuha dan solat sunat Tahajud.

Walau bagaimanapun untuk perspektif keperluan tubuh badan, supplement sangat penting untuk mengisi kekosongan nutrien yang diperlukan oleh badan.
Ramai yang dah merasai perbezaan yang ketara antara kehidupan dengan supplement dan tanpa supplement.

Antara supplement yang saya sendiri amalkan untuk mudah bangun tidur yang memang saya dapat rasakan perbezaannya terutama bila kurang tidur ialah ostematrix dan Omega Guard. Dua ni sangat membantu untuk badan alert bila masa kita dah set kan masa untuk bangun.


Kenapa Ostematrix Shaklee?
Ostematrix Shaklee mengandungi keperluan kalsium dan magnesium yang mencukupi untuk badan manusia. Ditambah dengan vitamin D yang mencukupi sangat membantu penyerapan vitamin ini secara menyeluruh.
Pengambilan biasa yang kami amalkan ialah 4 biji sebelum tidur untuk dapatkan rehat yang mencukupi. Mungkin kerana itu biasa saya lihat ada orang yang amalkan pengambilan segelas susu suam sebelum tidur. Kita biasa tahu kalsium untuk tulang tapi kalsium tanpa magnesium tidak akan dapat kesan yang sempurna kerana magnesium sangat perlu untuk saraf. Pengambilan ostematrix juga sangat membantu kestabilan tekanan dalam darah.

Kenapa Omega Guard Shaklee?
Omega Guard Shaklee mengandungi DHA dan EPA yang kita tahu bagus untuk otak. Saya sedar sesuatu selepas konsisten amalkan Omega 2 kali sehari , saya lebih fokus , saya mudah bangun pada waktu yang saya dah set untuk bangun. Ini saya lalui sendiri semasa di Long Beach Los Angeles. Saya tidur jam 1.30 pagi dan saya set untuk bangun jam 4.30 pagi dan sebelum tidur saya amalkan pengambilan vitamin termasuk 3 biji Omega, alhamdulillah saya dapat bangun sebaik sahaja alarm jam hp saya berbunyi.
Apa yang saya belajar dari Celine Nutritionist Shaklee, bila badan kita penat, saraf akan bengkak dan ini membuatkan pengaliran darah tidak lancar dan ini sebabnya kita lagi mudah rasa letih. Tetapi Omega ini berfungsi sebagai anti inflammation maka ia akan mengurangkan  bengkak pada saraf dan pengaliran darah akan lancar seterusnya membuatkan badan kita ringan maka dengan ini kita akan mudah bangun dari tidur.

Saya akan cuba banyakkan bahan bacaan tentang fungsi omega dan kesannya pada otak dan insyaAllah saya akan cuba share kan setiap ujian yang saya jalankan ke atas diri saya.


Bagi anda yang ada alami insomia atau masalah susah bangun tidur, boleh hubungi kami untuk membuat pesanan untuk 2 jenis vitamin ini dan rasakan perbezaannya seterusnya menjadi sebahagian dari kami #shakleeeffect.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 20 Ogos 2014

Rahsia yang bukan rahsia?

Benarkah setiap kejayaan itu punya rahsia ? Pada saya ia bukan satu rahsia , tetapi usaha yang istiqamah dan percaya pada pegangan hidup serta praktikkan ilmu tersebut insyaAllah hasilnya juga kejayaan pada setiap insan.


Ramai orang berjaya dah kongsikan kejayaan mereka tapi kenapa masih ramai yang tidak berjaya?

Cuba kita amik masa 5-10 minit sehari muhasabah diri dan jadikan setiap hari baru lebih baik dari semalam, insyaAllah kita juga akan berjaya dalam apa yang kita usahakan insyaAllah!

Cerita ini saya terima dari WA.... Menarik utk dikongsi. Banyak ilmu yg boleh diambil.
(copy paste)
Motivasi pagi :
Kisah benar :12/8/2014
Lebih kurang jam 12.30 tengahari aku singgah di car wash area pekan balakong. Berhentikan kereta,matikan enjin n serahkan kunci kereta kepada budak cuci kereta.. Nepal ke , Myanmar ke aku tak pasti.. Terlihat parking sebelah kereta aku chevrolet mustang( tranformer) yang dalam kiraan harga bagi aku yang perminat supercar ni dalam harga 400k pada permulaannya..
Aku melangkah masuk ke bilik menunggu kaca.. Pada perkiraan aku lebih baik duduk menunggu di dalam aircond , memandangkan cuaca agak panas .. Aku duduk n memandang ke belakang dan menegur brother yang kebetulan sedang membaca aku agak buku2 bermotivasi tinggi di tangannya .
Aku bertanya" kereta bos ke tu ?" Smart giler! Dia hanya menganguk sambil tersenyum.." Dari mana bos?" Dari Tun Hussien Onn katanya. Bisnes ke? Consultan jawabnya.. Ooo.. "Consultan untuk untuk pinjaman perniagaan dan pernasihat kepada bank2 di Malaysia ."waww"!! Mesti best jawab hati aku.. Saya dah 30 tahun dalam bidang ni.. Katanya. Aku tanya dia.. Mcm mana ye jika saya mahu mengembangkan perniagaan yang ada kepada lebih besar dengan modal yang tak seberapa ada?? Dia tersenyum n katanya" saya nasihatkan guna apa yg kita ada tanpa membuat sebarang pinjaman bank..apa yg ada, besarkan modal.. Saya bermula dari kecil.. Mula ada 10k, kemudian 20k, 60k, 80k, kemudian kepada 100k,200k, 400k dan 800k, cuba guna sumber yang ada untuk kegunaan perniagaan .. Paling seronok jika dapat 1 juta yang pertama. Selepas itu untuk mendapat 1 juta yang ke-2 terlalu mudah n pantas .. Katanya. Aku terdiam..


Ramai orang susah datang berjumpa saya..mereka bertanya apa rahsia saya?? Katanya.. Saya akan berkata" Allah jadikan dunia ini untuk kita.. Kita di kurniakan akal.. Gunakan sebaik mungkin .. Jujur.. Jangan menipu.. Ramai yang tak yakin janji Allah . Sedangkan dia suruh berdoa, mintalah apa sahaja n " pasti" akan ditunaikan .

Yang paling utama, kita kena bersihkan seluruhnya.. Solat 5 waktu, duha jangan tinggal, bangun tahajud malam.. Minta sungguh2.. Pekerja saya bila azan bergema.. Saya arahkan tinggalkan kerja" sekarang". Tiada nilai 1 sen pun jika buat kerja waktu tu!, Allah panggil kita mengadap dia.. Tapi kadang kala kita cakap " tunggu jap aku nak siapkan lagi 1 lagi"!! Allah tu pencipta alam semesta.. Kita boleh cakap pulak kat dia mcm tu.. Dammm!! Tersentap aku..
Katanya lagi.. Ramai yang datang minta kerja.. Soalan pertama saya tanya.. Awak solat tak 5 waktu.. Jika ada master, degree , diploma atau bapak gajah sijil pun .. Jika tak solat.. Saya takan terima. Ada yang datang.. Nak suruh support buat pinjaman.. 100k, 1 juta, 50 juta @ 500 juta saya boleh tolong.. Bagi kertas kerja pada saya.. Saya selidik n sain n recomen pada bank n bank akan luluskan.. Tapi soalan pertama saya tanya dulu.. Awak solat tak 5 waktu?? Jika tidak.. Awak balik saja.. Katanya.. Ada yang berkata" abg tu bawak " tranfomer" pergi masjid .. Jika saya bawak kancil je..


Katanya.. Kereta tu milik Allah .. Dia bagi pinjam je tu .. Apa salahya saya bawak dia pergi mengadap Allah .. Hati niat kena betul.. Jangan niat nak menunjuk.. Niatkan nak cepat mengadap Allah , nak memotivasikan orang lain supaya lebih rajin berusaha.. Kerata tu saya beli hampir 700k import . Di atas jalan raya Malaysia cuma ada 2 biji je orang pakai . Saya bukan tak mahu ferrari @ lamborgini .. Sebab ekzos dia bising .. Kereta chevrolet mustang ni lagi laju dari ferrari @ lamborgini .. Kereta ni 6.2 cc.. Ferrari n lamborgini baru 4.8 cc ...10% dari pendapatan saya tetap untuk anak yatim, fakir miskin.. Niat apa yg kita ada untuk manfaat pada orang lain.. Kereta tu cuma besi.. Yang diisi enjin .. Tuang minyak.. Start n berjalan lah dia. Jika kita ukur panjangnya pun dah tak muat masuk kubur..
Satu lagi pesan saya.. Berkawan kita yang perlu pilih.. Pilih orang yang boleh membawa kita kepada kebaikan di dunia n yang paling utama.. Akhirat .. Dunia ni pinjaman.. Carilah pinjaman yang terbaikk disini.. Untuk kekayaan sebenar di sana..

Insyaallah kata2nya n pengalaman beliau sangat2 membantu.





 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ 



 Salam sayang dari 
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 17 Ogos 2014

Shaklee Effect : Sebuah penghargaan.

Macam satu mimpi namun ia benar-benar terjadi semalam ...dan ia berlaku di Los Angeles di Pentas Arena Convention Centre di Long Beach LA.


Shaklee Miri Sarawak

Hmmm... impian saya dulu saya nak ramai orang kenal vitamin Shaklee dan mereka ini akan buat order guna internet secara sendiri dan waktu yang sama ramai para ibu yang ada pendapatan dengan Shaklee.

Semalam siapa sangka kami antara tetamu yang menerima award Wall Of Honor dari Shaklee....masyaALLAH ALLAHU AKHBAR !

Rezeki pula dapat pergi bersama upline kami iaitu mak ayah mertua saya dan beberapa leader hebat Shaklee dari organisasi kami dan SID Shaklee seluruh Malaysia.

Ia mungkin satu penghargaan yang tidak dapat dilupakan sampai bila2.

Pada saya Shaklee banyak membantu mengubah cara hidup saya, cara pemikiran saya dan kehidupan saya secara menyeluruh.

Benar kata orang, tak perlu takut untuk bermimpi. Doa, doa dan terus doa. Doalah senjata utama setiap orang mukmin. Selepas doa dengan yakin terus usaha dan usaha dengan sabar.

Cabaran tetap ada tapi cabaran itulah yang buat jiwa kita kuat.

Cabaran datang dari banyak sudut dan ia menjadi cerita indah yang tersembunyi disebalik sebuah kejayaan.

Pujian , sindiran, hinaan adalah sebahagian yang kita terima bila kita usahakan sesuatu. Ia boleh datang dari luar atau dari dalam iaitu keluarga. Paling penting sabar dan terus sabar.

Jangan Sombong-  pesan guru saya.

Apa yang kita ada adalah pinjaman semata-mata. Ia tidak sama sekali kekal hanya ALLAH sahaja kekal abadi.

Masih terngiang-ngiang kata seorang sahabat ;

DALAM HIDUP INI KITA AKAN JUMPA ORANG YANG SAMA DI KALA KITA MENDAKI PUNCAK DAN ORANG YANG SAMA JUGA KITA AKAN JUMPA DIKALA KITA MENURUNI TANGGA. OLEH ITU JANGAN SOMBONG !

Buat semua ahli di dalam organisasi saya.... harapan saya anda tahu matlamat dan impian anda. Teruskan berjuang untuk jadikannya kenyataan. Percayalah pada mimpi anda !

Apa yang ada dibelakang ( cerita masa lalu) atau apa yang ada di depan ( cerita akan datang) tidak menentukan siapa diri kita tetapi apa yang kita fikir dan apa yang kita lakukanlah yang menentukan siapa kita hari ini.


Medal tu Mr Roger Barnet berbesar hati nak bagi pada semua leader yang datang semalam ! Award yang kami dapat dalam kotak belum buka lagi.... Alhamdulillah rezeki !



Apapun pesan saya, makan dulu vitamin Shaklee sehingga anda menjadi sebahagian dari #shakleeeffect , seterusnya kongsikan dengan keluarga dan sahabat handai dan yang lain akan datang dengan sendirinya insyaALLAH.


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 16 Ogos 2014

Shaklee Effect - 40 tahun dah makan Shaklee

Taufik hidayah ini sesungguhnya milik ALLAH jua....semoga apa juga yang kita lakukan sentiasa dalam bimbingan taufik dan hidayah ALLAH jua.


Syukur ke hadrat Ilahi mengizinkan kami sampai ke Shaklee Conference di Long Beach LA tahun ini. Sampai juga kaki ini menjejak tanah negara omputih...

Hari pertama kami di LA ini program adalah menyertai Shaklee Conference di Arena Long Beach. Ianya dihadiri oleh beberapa ribu orang dari seluruh dunia.

Namun satu yang saya sedari ramai antara mereka adalah yang telah menjadi pengguna tegar produk Shaklee. Boleh lihat ramai warga emas yang berada dalam dewan conference itu. Saya sempat berbisik pada suami saya... mereka ini walau mata kasar nampak mereka berumur tetapi badan mereka tetap tegap. Yang wanita kulit mereka nampak cantik.

So sehari selepas itu aktiviti kami adalah ke Disneyland. Sambil menunggu bas untuk bertolak kami sempat berkenalan dengan sepasang pasangan ini....mereka telah mengamalkan produk Shaklee selama 40 tahun! Wajah dan tubuh mereka nampak sihat dan mereka sangat aktif.

Shaklee effect for 40 years.


Mereka juga adalah generasi yang sempat bertemu dengan pengasas Shaklee iaitu Forest C Shaklee.

Bayangkan mereka dah amalkan selama 40 tahun dan masih sihat sehingga hari ini alhamdulillah.

Memang ramai yang suka beri pertanyaan pada kami yang dah amalkan 15 tahun produk ini akan bertanya....makan vitamin banyak ni boleh rosakkan buah pinggang tak? Jawapannya adalah - kalau kita makan vitamin dengan pengambilan makanan yang teratur, pengambilan air yang seimbang dengan berat badan dan mempunyai cara hidup yang sihat, insyaALLAH Shaklee Effect yang kita terima juga sangat positif.

Ramai yang susah hati jika pengambilan vitamin jangka panjang akan buatkan kita sakit....namun ramai yang lupa ia hanya vitamin sahaja dan bukan ubat.

Selepas pulang dari Disneyland kami sempat singgah ke hall B iaitu tempat untuk mendapat info lebih lanjut mengenai produk yang baru dilancarkan di sini. Alhamdulillah sempat juga saya bertegur siapa dengan seorang lagi wanita cantik. Saya menyapa beliau semasa kami sama-sama di booth jualan barangan Premium Shaklee. Beliau juga memakai reben merah yang bertulis 40 years bermakna sudah 40 tahun beliau amalkan produk Shaklee ini. Beliau berumur 72 tahun pada hari Isnin depan. Namun kulitnya sangat cantik dan tegang. Badan juga masih tegap dan berjalan dengan sangat bergaya. Beliau mengakui  pemeriksaan yang dijalankan mendapati organ dalam badan beliau juga sihat malah beliau mempunyai kesihatan yang lebih baik dari anak sulungnya...akui beliau diakhir perbualan kami.

Beliau berkongsi pengalaman beliau mengapa beliau amalkan Shaklee. Beliau mempunyai masalah Arthiritis sejak berumur 18 tahun. Selepas mengamalkan Shaklee, radang tangan yang sering beliau hadapi dah makin berkurang dengan pengambilan vitamin Shaklee. Apa yang menarik yang beliau kongsikan ialah walaupun pada mulanya beliau hanya fokus pada kesakitan yang beliau alami tetapi kerana kesannya bukan hanya pada tangan yang sakitnya makin berkurang tetapi pada seluruh tubuh...membuatkan beliau seronok dan kekal memilih Shaklee sehingga hari ini.

Memang benar, walaupun pada mulanya ramai yang memilih Shaklee kerana penyakit yang mereka hadapi....namun percayalah vitamin tersebut bukan hanya pada takat untuk mengurangkan sakit atau hanya untuk baikkan sakit tetapi ia dapat dirasai secara menyeluruh satu badan.

Alhamdulillah walau saya baru makan lebih kurang 16 tahun dah... rasa sangat baru mengenali Shaklee dan banyak lagi yang nak saya explore tentang manfaat vitamin ini.

Nanti saya akan share lagi kisah Shaklee Effect yang saya dapat sepanjang Shaklee Conference di Arena Long Beach.

Tengari ini kami dijemput untuk meeting bersama ibu-ibu dari US seterusnya ada recognition petang nanti. Doakan semuanya lancar dan insyaALLAH akan saya update dalam next coming entry.

Jumpa lagi dan salam sayang....

#shakleeeffectoog

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 9 Ogos 2014

Motivasi : Mengapa dia boleh berjaya?

Mengapa dia berjaya?

================


Shaklee Sarawak
Gambar dari google

Pasti ramai yang terdetik dalam hati bila buat Shaklee...mengapa dia boleh berjaya? Namun sikap biasa manusia suka melihat orang luar dan jarang nak lihat cermin diri sendiri. Kita mudah nampak kelebihan orang, kemudahan dan apa sahaja tentang orang. Bila kita fokus begitu kita akan melihat diri kita banyak kekurangan tanpa sedar perkara ini yang buatkan kita masih dibelakang dan ketinggalan.


1. Niat :

Anda kena ada niat anda buat Shaklee kerana apa? Adakah kerana nak duit semata-mata? Adakah untuk menjadi kaya membuta tuli? Atau adakah untuk membantu ramai kawan sihat dengan cara yang betul iaitu berniaga dengan cara yang sah. Kalau anda mempunyai niat untuk membantu ramai orang sihat dan membantu ramai orang mempunyai ekonomi yang lebih baik, satu kena ingat.... CABARANnya sangat hebat! Anda kena sabar dan terus sabar.
Apa yang saya dan leader2 lain kecapi hari ini adalah atas apa yang kami niatkan dan atas apa yang telah kami lalui ujian yang diberi. Malah sehingga hari ini ujian tidak pernah berhenti. Kerana ujian ini membuatkan leader menjadi mantap dan berpendirian.


2. Berniaga kena ada cara.

Kita nak bantu orang sihat dengan cara berkongsi kebaikan Shaklee dan nak bantu orang lain ada ekonomi hebat untuk mereka bangunkan diri dan keluarga. Kita bukan nak buka wellfare yang mana kita kena jual produk lebih rendah dari harga ahli. Inilah yang merosakkan market dalam jangka panjang. Berniaga jangan beri hutang. Itulah prinsip yang perlu dipegang.
Perlu jaga akaun perniagaan seolah-olah ia adalah bisnes yang besar kerana hakikatnya ia boleh jadi besar jika anda usahakan dengan bersungguh-sungguh.

3. Untung rugi 

Semua orang meniaga memang nak untung. Mana ada orang yang suka rugi? Namun dah nama meniaga kena ada modal. Modal ni adalah satu yang mengikat kita kepada sebuah nilai 'komitmen'. Bila nak berniaga pastikan modal tidak sesekali diusik. Belajarlah order sendiri melalui online atau no telefon 03-56223188. Jangan mengharap stok semua dari upline. Belajar berdikari. Ini ada distributor nak amik stok dengan upline ...taknak bayar RM10 atau RM20  untuk kos penghantaran. Bila semua fikir nak untung...akhirnya tak ke mana sebab sentiasa ada niat nak mudah, nak senang, nak untung tetapi waktu yang sama tak fikir upline pun order tetap kena bayar duit penghantaran jika jumlah pesanan tak mencecah RM800.


4. Mengorak langkah

Kenapa ada yang kata Shaklee tu susah? Sebab dia jual produk yang dia tak makan. Malah ada yang join ahli memang untuk berjual tanpa makan. Maka perkongsian itu tidak ikhlas. Banyak amik testimoni orang lain. Walhal kalau nak berjaya kena makan dan rasa sendiri kesan vitamin. Bila buat perkongsian lebih mudah. Beli stok vitamin yang kita makan supaya bila dah share dan ada orang berminat nak beli, kita dah bersedia dengan stok. Kan mudah? Buat sharing kena istiqamah dan jadikan rutin. Bukan hari ni nak buat esok nak rehat. Tak de istilah rehat sebab dalam bisnes hasil bergantung pada kerajinan. Tak macam makan gaji. Maka kena istiqamah berusaha.


5. Etika

Berniaga perlu ada etika supaya kita beroleh rezeki yang memudahkan kita, yang menyenangkan kita dan menguntungkan kita.
Saya dah jumpa kawan yang buat bisnes ...untung besar berjuta income tahunan. Tapi kesian, diri sendiri selalu tak sihat. Makan pun tak jadi apa. Suami sibuk dengan bisnes. Anak juga banyak ujian. Selalu rugi dalam berbeli. Beliau berniaga tiada etika. Semuanya boleh asal untung.
Itu beratnya bila berniaga tiada etika.

Etika berniaga yang asas 
1. Menjual dengan harga yang ditetapkan dan jangan menjual lebih rendah dari harga kos kerana ini akan merugikan diri sendiri.
2. Elakkan mengambil downline [ ahli berdaftar] orang lain.
3. Menjual produk mengikut keperluan dan jangan kerana nak mata ganjaran produk yang tak sesuai kita kata sesuai.
4. Elakkan menipu dalam urusniaga.


6. Sabar.

Apa juga aspek kehidupan kita perlu bersabar. Ibu mengandung perlu 9 bulan untuk melahirkan anak. Pokok pun perlu masa berbunga, putik dan berbuah sebelum buah masak ranum. Hujan akan turun bila awan mula berat. Semuanya ada proses dan proses ini menuntut kesabaran.

Jangan melihat orang hebat terus pada penilaian anda hari ini. Cuba lihat 5 - 10 tahun belakang mereka. Apa yang mereka lalui....semuanya hampir sama. Perjuangan dengan cabaran yang menuntut kesabaran.
Paling utama adalah istiqamah.

Jangan sesekali merasa diri kita hebat kerana hebat itu milik ALLAH dan bila2 masa ALLAH boleh tarik apa yang kita ada pada hari ini dengan sekelip mata.

Bersyukur dengan ujian dan nikmat yang kita perolehi kerana itulah yang mendidik jiwa yang tenang.



Jangan berputus asa dengan rahmat ALLAH kerana Allah sentiasa membantu mereka yang berusaha.



Salam sayang
 Norita Idris
Euphoria founder.




 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ 

Khamis, 7 Ogos 2014

Dah tiada lagi lopak atau parut bekas jerawat !!!

Dulu pernah dengar orang kata cantik macam bulan. Memula saya tak faham... tapi bila dah lama ni baru faham maksud orang kata muka cantik macam bulan. Bermakna dari jauh nampak cantik....tapi bila dekat biasa aje.


Ditambah kini dah ada apps di hp yang dinamakan 360 apps....wajah semua nampak cantik belaka.

Namun hakikatnya kita tak boleh nak tipu diri kita bila depan cermin kan?

Pastinya akan kita ikhtiar untuk cantik dan muda.

Saya yakin ramai yang pernah dengar pasal Kolagen dan banyak jenis kolagen diluar sana. Namun kalian tahukah Kolagen Shaklee antara yang terbaik? Shaklee Collagen Powder atau SCP sangat terkenal antara kalangan mereka yang pentingkan kecantikan.


Shaklee Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.



Testimoni :



Nampak lekuk [ parut] kat hidung beliau sebelum amalkan Kolagen Shaklee? Lekuk yang sangat dalam pada hidung itu kini telah tiada selepas amalkan Kolagen Shaklee!!!

Kini tiada lagi parut itu!


Berminat untuk tahu lebih lanjut boleh hubungi beliau dan dapatkan produk serta konsultasi yang penuh seperti dalam no tertera di dalam gambar.


Pelaburan yang berbaloi untuk hasil yang hebat! Jom dapatkan produk kecantikan Shaklee hari ini!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 5 Ogos 2014

Pakej Produk Shaklee untuk Kawal Kolestrol

Gemuk tidak semestinya tinggi kolestrol namun kurus tidak menjaminkan bebas kolestrol. Apapun perlu dipantau supaya ia tidak memberi kemudaratan pada kesihatan kita dikemudian hari.



Bila cerita pasa vitamin pada mereka yang sihat, mereka ini akan memandang dengan sebelah mata dan merasakan vitamin yang disharekan sangat mahal.

Namun apabila mereka mula jatuh sakit...harga bukan lagi menjadi persoalan. Biarpun mahal, apa jua sanggup diusahakan untuk membeli semula kesihatan yang tergugat.

Mood raya masih berjalan memandangkan rasa adalah sebulan. Maka pastinya open house yang kita sambut bersama sahabat dan rakan taulan mempunyai pelbagai juadah.

Maka jangan lupa amik sekali Pakej Produk Shaklee untuk kawal kolestrol.

Set ini sangat berbaloi dengan harganya.

Shaklee Miri Sarawak


Jika berminat sila klik ORDER di bawah untuk terus membuat pesanan yang akan dihantar ke pintu pejabat atau rumah anda !



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui 
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee International Convention - Long Beach 2014

Ladang bila diusahakan akan memberikan hasil namun kena sabar dan terus mengusahakannya.


Itulah yang saya andaikan bila saya buat bisnes Shaklee ini. Dah berbelas tahun kami amalkan produk ini, kami amalkan dengan konsisten dan kami terus sharing dan berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan mereka yang memerlukan. Alhamdulillah ramai yang mengenali produk ini.

Dulu saya buat nak bantu orang lain sihat dan nak bantu ekonomi keluarga. Lepas tu saya buka minda lebih sikit nak bantu ramai orang terutama para isteri ada side income walau duduk di rumah. Alhamdulillah Allah bantu sehingga ia berkembang.

Maka pada awal penglibatan saya tak pernah pun nak target percutian dengan Shaklee kecuali saya memang tanam impian nak dapatkan Umrah melalui Shaklee.

Saya yakin sahabat saya Doktor Siti Munirah akan ingat cerita 11 tahun dahulu masa saya mula kenalkan Shaklee pada beliau, saya selalu sebut saya doa sangat nak ke umrah melalui Shaklee.

Alhamdulillah sebenarnya kalau ikutkan layak, lama dah boleh pergi. Namun masa tu dapat 1 tiket sahaja. So saya tak tergamak nak pergi tanpa suami malah suami pun tak mahu pergi tanpa saya. Maka kami memilih untuk local convention sahaja.

Bila dapat 2 tiket pula masa tu dah beranak...tak sampai hati nak tinggal anak. Dah niat nak buat Shaklee demi anak, maka rasa tak sampai hati nak tinggal anak. Maka amik sahaja trip percutian domestik.

Namun alhamdulillah tahun 2012 barulah layak dapat 4 tiket untuk international maka saya memilih untuk menunaikan Umrah. Umrah - Istanbul adalah trip pertama kami dengan Shaklee. Syukur sangat sebab kami satu keluarga dijemput menjadi tetamu ALLAH pada tahun itu. Tahun berikutnya alhamdulillah masih ada rezeki kami ALLAH izinkan kami mendapatkan 4 tiket Umrah - Dubai. Alhamdulillah tahun ketiga ini kami memilih untuk melihat HQ Shaklee di US dan Shaklee menyediakan percutian hebat di Long Beach dan California.

Pengedar Sah Shaklee Miri

Pengedar Sah Shaklee Miri

Pengedar Sah Shaklee Miri

Pengedar Sah Shaklee Miri

Norita Shaklee


Satu yang menarik tentang Shaklee, syarikat membenarkan kita membawa pasangan, anak dan mak ayah untuk mengikut convention @ percutian ini dengan syarat mememuhi kelayakan yang ditetapkan. Bertambah menarik apabila beg untuk pergi bercuti juga disediakan ! So tahun ni tahun ketiga kami menerima beg travel yang besar! Selain itu Shaklee juga menyediakan duit poket jika makanan tidak disediakan.

Inilah keunikan Shaklee yang membuatkan kami sekeluarga sentiasa merasa excitement bila berkongsi cerita dengan orang lain.

Anda nak sertai kami? Bagi yang dah lama jadi pengguna kini nak jadi pengedar aktif? Jika dahulu anda berdaftar dengan kami, jangan malu-malu untuk nyatakan hasrat anda dan kami akan usaha bantu anda merasai apa yang kami dah dapat dengan Shaklee InsyaALLAH.

Jom kita ke Italy next year ! Moga ALLAH jemput kami menunaikan ke umrah bersama seluruh ahli keluarga sekali lagi tahun depan sepertimana permulaan 2014 insyaALLAH.



Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 4 Ogos 2014

Pengedar Sah Shaklee Keningau Sabah

Beliau merupakan pengguna tegar dah beberapa tahun.....baru kini beliau mahu mula berkongsi kebaikan produk ini dengan teman-temannya.




Beliau ialah Nurul Ain Binti Aziz. Seorang kakitangan awam yang menetap di Keningau, Sabah.

Inilah testimoni beliau :

Shaklee Borneo

Shaklee Borneo

Shaklee Borneo


Bagi kalian yang berada di Keningau Sabah dan ingin dapatkan stok produk Shaklee boleh dapatkan dari Nurul Ain Binti Aziz di talian : ♛ 0198626345. 


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Mee Jawa Paling Sedap di Miri Sarawak?

Saya mula suka makan mee jawa selepas makan mee yang kakak ni masak .... 6 tahun dulu.



Mee Jawa Miri
Gambar Ikhsan google.

Sambil mengajar anak saya subjek sekolah mereka sempatlah juga curi masa untuk update blog hari ini. Idea nak menulis ni dari pagi tadi bila teringatkan mee jawa kakak ni.

Kami kenal kakak ni pun bila kami diam di Kin Link apartment di Pulau Melayu. Bermula dengan nasi goreng ayam yang kami biasa order terus cuba mee jawa kakak ni. Alhamdulillah sampai hari ini kalau nak makan mee jawa kami minta kakak ni masakkan.

Rumah kakak ni terletak di area Pulau Melayu Miri Sarawak.

Mungkin di tempat lain senang nak dapatkan mee jawa yang sedap...tapi pengalaman kami selama duduk Miri, mee jawa yang kak Jamilah masak paling sedap.

Semasa bulan puasa, rakan-rakan yang berbuka puasa dengan mee jawa kakak ni pun mengakui betapa sedapnya mee jawa yang beliau masak.

Walaupun kakak ni hanya buka kedai kecil dirumahnya sendiri namun kerana beliau masak cukup rasa terutama rasa manisnya ubi keledek yang dimasak bersama mee jawa tersebut.


Bagi mereka yang berada di Miri dan teringin nak rasa mee jawa kakak ni; boleh telefon dan buat tempahan awal.

Kak Jamilah Pulau Melayu : 016-8725399.


* hehehehe kena  order untuk lepaskan rindu sebelum berangkat ke US dengan Shaklee Trip.




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 2 Ogos 2014

Yes , dua bulan dapat makan free !

Apa benefit yang saya dapat kalau saya beli ni? Kalau orang buat bisnes berbaloi la...itulah pendapat yang disuarakan oleh mereka yang hanya pengguna tegar Shaklee ataupun pengedar Shaklee yang baru sebulan dua menyertai Shaklee. Tapi sebenarnya promo ini sesuai untuk semua orang ! 



Bulan ni sangat best kerana untuk pengedar Shaklee yang sah, kita layak membeli promo khas ini dari Shaklee tau!

Beli 6 PERCUMA 1 botol 
GLA Complex Shaklee.


Apa yang best ?

Sebotol GLA adalah untuk 2 bulan consume. So bila kita beli set promo ni, dah pasti 2 bulan kita dapat makan secara percuma! Dah jimat RM91.25 !!!

Siapa sebenarnya yang sesuai makan GLA Complex Shaklee* ?

1. Mereka yang mempunyai masalah pms yang tidak teratur.
2. Mereka yang ada masalah kesuburan.
3. Mereka yang mempunyai masalah diabetis
4. Mereka yang mempunyai kolestrol yang tinggi.
5. Mereka yang mudah demam.
6. Mereka yang ada masalah kulit berjerawat.
7. Mereka yang ada masalah jeragat.
8. Mereka yang akan melalui menopause
9. Mereka yang nak sihat !

Antara testimoni saya sendiri makan GLA : Bintik Kolestrol dah Hilang!!!

Nak dapatkan stok promo ini sampai depan rumah anda atau pejabat anda ?
Hanya ♛ Call/Whatsapp/SMS : 012-853-5689 ♛



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 COD Shaklee Miri Sarawak. 
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana        pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Bintik-bintik Kolestrol Dah Mula HILANG !!!

Saya penggemar udang dan ketam kerana masa kecil saya tak boleh makan dua ni kerana masalah alergik yang sangat teruk.

Kini tidak lagi, saya boleh makan tanpa had!

Namun saya sedar sesuatu bila makan makanan ini terlebih maka wajah saya akan mula keluar tanda-tanda kecil dan bila saya google saya dapati ia adalah tanda kolestrol.
Shaklee atasi bintik kolestrol

Walau ia tak begitu ketara pada wajah saya namun setiap kali menatap cermin, saya boleh lihat bintik-bintik kecil ini.

Namun saya tidak putus asa! Saya teruskan pengambilan vitamin Shaklee dengan konsisten malah ada yang saya buat double dos memandangkan pada botol ada ditulis boleh makan 1-2 kali sehari.

So saya amalkan pengambilan berikut untuk merawat kolestrol yang dah mula menunjukkan kesan ketara pada wajah :

GLA Complex
Carotomax
Vitamin C
Vitamin E Complex
Omega
Garlic


Memang sehari kami makan semua jenis vitamin namun saya tahu setiap vitamin ini fokus untuk apa.

Maka untuk saya hilangkan kesan bintik-bintik kolestrol itu saya memang pastikan semua vitamin penting tidak saya tertinggal untuk saya ambil setiap hari.

Alhamdulillah dah lebih 3 bulan, bintik-bintik ini mengecil dan mula hilang!!!

Maka saya yakin kalau ia berterusan, insyaALLAH ia akan terus hilang!!!

Seronok sangat kerana saya dapat banyak kelebihan lain disamping saya fokus nak bersihkan bintik kolestrol itu saya dapati berat saya makin turun dan alhamdulillah pengambilan omega double dos sangat membantu saya mengawal berat badan saya supaya tidak naik.

Hakikatnya kita perlu jaga badan kita supaya tidak terlalu berat kerana bila berat badan naik, kita akan mudah rasa malas nak buat kerja serta kita intend untuk makan lebih banyak. Selain itu berat badan berlebihan akan buat kita mudah rasa mengantuk dan tidur yang berlebihan. Ini kerana jantung menghadapi cabaran untuk mengepam darah ke seluruh tubuh. Berat badan yang berlebihan juga tidak bagus untuk kesihatan secara menyeluruh.

Ditambah sekarang dah ada Phytocol-ST , kami memang amalkan secara konsisten sebelum makan.

Memang kalau nampak sekali pandang stok vitamin makan kami banyak dan mungkin ada orang yang berfikir pasti banyak belanja bulanan untuk beli vitamin sebulan namun orang tak tahu kelebihan menjadi ahli Shaklee ialah bila kita berkongsi kebaikan produk ini dengan orang lain, dan melalui bonus Shaklee, kita boleh makan produk Shaklee ini secara PERCUMA!


Alhamdulillah dengan izin Allah melalui Shaklee saya dah dapat makan seafood dan tiada lagi allergik macam masa zaman saya kecil dulu. Melalui Shaklee saya dapat berat badan asal saya. Melalui Shaklee saya dan suami kerja sama-sama dari rumah dan paling seronok kami sekeluarga berpeluang melihat tempat orang.

InsyaALLAH andai ada rezeki kami akan ke US atas trip Shaklee yang diberikan secara percuma kepada mereka yang aktif dalam Shaklee. Semoga dipermudahkan ALLAH.

Bagi kalian yang mempunyai masalah kulit terutama bintik-bintik Kolestrol boleh usahakan produk Shaklee ini.
Shaklee bebas kolestrol

Mungkin ada rawatan kecantikan diluar yang canggih namun kosnya pasti tinggi. Apa kata cuba Shaklee....selain kita atasi masalah bintik kolestrol, kita boleh dapatkan berat yang ideal serta paling best menikmati insentif Shaklee yang banyak tanpa kita sedari.

Berminat nak sertai kami? Jom email dan text kami di talian ♛ Call / SMS : 012-853-5689 ♛



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ S

alam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 1 Ogos 2014

Salam Aidilfitri

Selamat Hari Raya , Maaf Zahir dan Batin.


Kini sudah 5 hari kita menyambut Syawal. Moga ada rezeki bertemu Ramadhan lagi.

Lama tak berupdate blog dan memandangkan mood beraya untuk keluarga , alhamdulillah hari ini baru berkesempatan menulis.

Terlebih dahulu saya dengan rendah hati menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada semua yang mengenali kami.

Jika ada terkasar bahasa, ketika lawak seloka tanpa kami sedari , atas segala salah dan silap serta andai ada khilaf …kami memohon maaf.

Kepada semua yang mengenali kami dan kepada pembaca yang setia, kami mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin.

Terima kasih atas segala sms, mms dan whatsapp ucapan raya.


Semoga Allah menerima segala amalan kita semua.

Shaklee Borneo



#mencaribintangShakleeSarawak2014bermula.


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa