Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Shaklee Effect : Omega Guard Shaklee

Imej
Wanita mudah mendapat penyakit mudah lupa? Betul ke?
Saya pernah menonton dalam satu rancangan dokumentari di televisyen bahawa wanita yang melahirkan anak akan mengalami masalah kurang daya ingatan. Lebih banyak kelahiran maka lebih tinggi risiko untuk penyakit mudah lupa.

Ditambah wanita yang mengandung dan terus melahirkan anak yang tidak menjaga penampilan rata2 akan mempunyai badan yang menggelebeh dan perut yang buncit. Boleh dikatakan ia berpunca dari pengambilan makanan yang tidak teratur serta cara hidup yang tidak sihat.

Saya sendiri mempunyai pengalaman kenaikan berat badan sehingga 20 kg sepanjang mengandungkan Nasa dan alhamdulillah dengan penyusuan susuibu sangat membantu saya mendapat  bentuk badan asal serta berat yang ideal!

Selepas habis menyusu saya rasa badan saya mengalami kejutan sedikit kerana dengan kurang senam ditambah tiada lagi kalori terbakar dengan penghasilan susuibu.... Badan saya membesar dan berat saya naik. Saya mula fokus makan lecitin. Saya pernah…

Bila suami belikan hadiah kat Toy's r us!

Imej
Semalam entah macam mana mula cerita Addin dan Nasa teringat yang Abah belum berikan mereka hadiah harijadi.
So abah pun bawa kami semua masuk Toy's r us mana tahu ada mainan yang Addin dan Nasa berkenan!

First time dalam hidup saya abah Addinnasa belikan saya satu benda yang menyeronokkan! Nak lagi best sayang saya ni yang pilih dan tanya saya nam tak? Rezeki jangan ditolak geng! So saya dengan tersengih2 angguk tanda mahu!


Mungkin ramai aje yang dah pernah buat... Tapi untuk saya baru pertama kali ya ia sangat menyeronokkan!
Buang masa ? Mana ada! Setiap kita perlu masa untuk berasa seronok dan enjoy! So pada saya dalam anak2 sibuk dengan mainan, saya pun ada mainan saya sendiri!
Ha dah siap satu!
Addin pun berminat nak layan buat...bagilah dia peluang meng kreatif kan diri !
Petang ni ada Program Shaklee Effect 3R di KK.... So nanti saya update lagi ya!

Anda guna make up setiap hari? Jangan lupa ini....

Imej
Pemakaian kosmetik di wajah pastinya untuk mendapatkan penampilan yang elok dan menarik.
Penampilan diri memberi kesan kepada pembawaan diri kita.


Jika wajah berminyak atau terlalu kering akan cepat menampakkan kita tua dari usia sebenar. Pengambilan air kosong 3 liter sangat membantu dalam situasi ini.

Bagaimanapun tidak dinafikan pemakaian alat solek seperti bedak muka, pewarna bibir dan pipi juga membantu menutupi masalah kulit yang ketara seperti berlopak, tompok jerawat yang berbekas dan jarawat sendiri.

Namun tahukah kita pemakaian foundation dan bedak muka jika tidak dibasuh dengan bersih akan menyebabkan kulit wajah kita menjadi semakin tidak sihat?

Saya dulu pun mengganggap dengan pakai pencuci biasa kulit muka dah bersih dari foundation dan bedak yang dipakai. Selepas seorang kawan menasihatkan untuk memakai make up remover baru saya tahu betapa pentingnya cuci muka dengan benda yang perlu dan penting.

So saya memilih untuk memakai Nutriwhite Make Up Remover!
Kelebihannya i…

Ada masalah susah bangun tidur?

Ramai yang sering mengadu keletihan bila seharian penuh dengan aktiviti. Ditambah bila kita kurang tidur ini akan menjadikan kita kurang produktif.

Bukan itu sahaja tetapi jika perkara ini berlarutan banyak kesan lain yang akan datang berangkai....perasan tak bila kita KURANG MINUM AIR, ditambah kita sibuk , kerja banyak ditambah tak cukup tidur....dan jika ia berlarutan mudah untuk kita rasa


Badan berat atau mudah rasa malas
Moody
Tidak produktif
Mudah marah
Sensitif tak tentu hala dan
Mudah putus asa

Namun melalui pembacaan saya dalam beberapa buku kerohanian, perkara ini jarang berlaku pada mereka yang tetap menjaga solat 5 waktu dan solat sunat yang sering disarankan untuk kita lakukan seperti solat sunat Dhuha dan solat sunat Tahajud.

Walau bagaimanapun untuk perspektif keperluan tubuh badan, supplement sangat penting untuk mengisi kekosongan nutrien yang diperlukan oleh badan.
Ramai yang dah merasai perbezaan yang ketara antara kehidupan dengan supplement dan tanpa supplement.

A…

Rahsia yang bukan rahsia?

Imej
Benarkah setiap kejayaan itu punya rahsia ? Pada saya ia bukan satu rahsia , tetapi usaha yang istiqamah dan percaya pada pegangan hidup serta praktikkan ilmu tersebut insyaAllah hasilnya juga kejayaan pada setiap insan.

Ramai orang berjaya dah kongsikan kejayaan mereka tapi kenapa masih ramai yang tidak berjaya?
Cuba kita amik masa 5-10 minit sehari muhasabah diri dan jadikan setiap hari baru lebih baik dari semalam, insyaAllah kita juga akan berjaya dalam apa yang kita usahakan insyaAllah!
Cerita ini saya terima dari WA.... Menarik utk dikongsi. Banyak ilmu yg boleh diambil. (copy paste) Motivasi pagi :
Kisah benar :12/8/2014 Lebih kurang jam 12.30 tengahari aku singgah di car wash area pekan balakong. Berhentikan kereta,matikan enjin n serahkan kunci kereta kepada budak cuci kereta.. Nepal ke , Myanmar ke aku tak pasti.. Terlihat parking sebelah kereta aku chevrolet mustang( tranformer) yang dalam kiraan harga bagi aku yang perminat supercar ni dalam harga 400k pada permulaannya..
Aku mel…

Shaklee Effect : Sebuah penghargaan.

Imej
Macam satu mimpi namun ia benar-benar terjadi semalam ...dan ia berlaku di Los Angeles di Pentas Arena Convention Centre di Long Beach LA.

Hmmm... impian saya dulu saya nak ramai orang kenal vitamin Shaklee dan mereka ini akan buat order guna internet secara sendiri dan waktu yang sama ramai para ibu yang ada pendapatan dengan Shaklee.

Semalam siapa sangka kami antara tetamu yang menerima award Wall Of Honor dari Shaklee....masyaALLAH ALLAHU AKHBAR !

Rezeki pula dapat pergi bersama upline kami iaitu mak ayah mertua saya dan beberapa leader hebat Shaklee dari organisasi kami dan SID Shaklee seluruh Malaysia.

Ia mungkin satu penghargaan yang tidak dapat dilupakan sampai bila2.

Pada saya Shaklee banyak membantu mengubah cara hidup saya, cara pemikiran saya dan kehidupan saya secara menyeluruh.

Benar kata orang, tak perlu takut untuk bermimpi. Doa, doa dan terus doa. Doalah senjata utama setiap orang mukmin. Selepas doa dengan yakin terus usaha dan usaha dengan sabar.

Cabaran tetap ada …

Shaklee Effect - 40 tahun dah makan Shaklee

Imej
Taufik hidayah ini sesungguhnya milik ALLAH jua....semoga apa juga yang kita lakukan sentiasa dalam bimbingan taufik dan hidayah ALLAH jua.
Syukur ke hadrat Ilahi mengizinkan kami sampai ke Shaklee Conference di Long Beach LA tahun ini. Sampai juga kaki ini menjejak tanah negara omputih...

Hari pertama kami di LA ini program adalah menyertai Shaklee Conference di Arena Long Beach. Ianya dihadiri oleh beberapa ribu orang dari seluruh dunia.

Namun satu yang saya sedari ramai antara mereka adalah yang telah menjadi pengguna tegar produk Shaklee. Boleh lihat ramai warga emas yang berada dalam dewan conference itu. Saya sempat berbisik pada suami saya... mereka ini walau mata kasar nampak mereka berumur tetapi badan mereka tetap tegap. Yang wanita kulit mereka nampak cantik.

So sehari selepas itu aktiviti kami adalah ke Disneyland. Sambil menunggu bas untuk bertolak kami sempat berkenalan dengan sepasang pasangan ini....mereka telah mengamalkan produk Shaklee selama 40 tahun! Wajah dan tu…

Motivasi : Mengapa dia boleh berjaya?

Imej
Mengapa dia berjaya? ================



Pasti ramai yang terdetik dalam hati bila buat Shaklee...mengapa dia boleh berjaya? Namun sikap biasa manusia suka melihat orang luar dan jarang nak lihat cermin diri sendiri. Kita mudah nampak kelebihan orang, kemudahan dan apa sahaja tentang orang. Bila kita fokus begitu kita akan melihat diri kita banyak kekurangan tanpa sedar perkara ini yang buatkan kita masih dibelakang dan ketinggalan.


1. Niat :

Anda kena ada niat anda buat Shaklee kerana apa? Adakah kerana nak duit semata-mata? Adakah untuk menjadi kaya membuta tuli? Atau adakah untuk membantu ramai kawan sihat dengan cara yang betul iaitu berniaga dengan cara yang sah. Kalau anda mempunyai niat untuk membantu ramai orang sihat dan membantu ramai orang mempunyai ekonomi yang lebih baik, satu kena ingat.... CABARANnya sangat hebat! Anda kena sabar dan terus sabar.
Apa yang saya dan leader2 lain kecapi hari ini adalah atas apa yang kami niatkan dan atas apa yang telah kami lalui ujian yang …

Dah tiada lagi lopak atau parut bekas jerawat !!!

Imej
Dulu pernah dengar orang kata cantik macam bulan. Memula saya tak faham... tapi bila dah lama ni baru faham maksud orang kata muka cantik macam bulan. Bermakna dari jauh nampak cantik....tapi bila dekat biasa aje.
Ditambah kini dah ada apps di hp yang dinamakan 360 apps....wajah semua nampak cantik belaka.

Namun hakikatnya kita tak boleh nak tipu diri kita bila depan cermin kan?

Pastinya akan kita ikhtiar untuk cantik dan muda.

Saya yakin ramai yang pernah dengar pasal Kolagen dan banyak jenis kolagen diluar sana. Namun kalian tahukah Kolagen Shaklee antara yang terbaik? Shaklee Collagen Powder atau SCP sangat terkenal antara kalangan mereka yang pentingkan kecantikan.


Shaklee Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shakle…

Pakej Produk Shaklee untuk Kawal Kolestrol

Imej
Gemuk tidak semestinya tinggi kolestrol namun kurus tidak menjaminkan bebas kolestrol. Apapun perlu dipantau supaya ia tidak memberi kemudaratan pada kesihatan kita dikemudian hari.

Bila cerita pasa vitamin pada mereka yang sihat, mereka ini akan memandang dengan sebelah mata dan merasakan vitamin yang disharekan sangat mahal.

Namun apabila mereka mula jatuh sakit...harga bukan lagi menjadi persoalan. Biarpun mahal, apa jua sanggup diusahakan untuk membeli semula kesihatan yang tergugat.

Mood raya masih berjalan memandangkan rasa adalah sebulan. Maka pastinya open house yang kita sambut bersama sahabat dan rakan taulan mempunyai pelbagai juadah.

Maka jangan lupa amik sekali Pakej Produk Shaklee untuk kawal kolestrol.

Set ini sangat berbaloi dengan harganya.



Jika berminat sila klik ORDER di bawah untuk terus membuat pesanan yang akan dihantar ke pintu pejabat atau rumah anda !



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend…

Shaklee International Convention - Long Beach 2014

Imej
Ladang bila diusahakan akan memberikan hasil namun kena sabar dan terus mengusahakannya.
Itulah yang saya andaikan bila saya buat bisnes Shaklee ini. Dah berbelas tahun kami amalkan produk ini, kami amalkan dengan konsisten dan kami terus sharing dan berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan mereka yang memerlukan. Alhamdulillah ramai yang mengenali produk ini.

Dulu saya buat nak bantu orang lain sihat dan nak bantu ekonomi keluarga. Lepas tu saya buka minda lebih sikit nak bantu ramai orang terutama para isteri ada side income walau duduk di rumah. Alhamdulillah Allah bantu sehingga ia berkembang.

Maka pada awal penglibatan saya tak pernah pun nak target percutian dengan Shaklee kecuali saya memang tanam impian nak dapatkan Umrah melalui Shaklee.

Saya yakin sahabat saya Doktor Siti Munirah akan ingat cerita 11 tahun dahulu masa saya mula kenalkan Shaklee pada beliau, saya selalu sebut saya doa sangat nak ke umrah melalui Shaklee.

Alhamdulillah sebenarnya kalau ikutkan layak, lama dah…

Pengedar Sah Shaklee Keningau Sabah

Imej
Beliau merupakan pengguna tegar dah beberapa tahun.....baru kini beliau mahu mula berkongsi kebaikan produk ini dengan teman-temannya.


Beliau ialah Nurul Ain Binti Aziz. Seorang kakitangan awam yang menetap di Keningau, Sabah.

Inilah testimoni beliau :





Bagi kalian yang berada di Keningau Sabah dan ingin dapatkan stok produk Shaklee boleh dapatkan dari Nurul Ain Binti Aziz di talian : ♛ 0198626345. ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Mee Jawa Paling Sedap di Miri Sarawak?

Imej
Saya mula suka makan mee jawa selepas makan mee yang kakak ni masak .... 6 tahun dulu.

Gambar Ikhsan google.
Sambil mengajar anak saya subjek sekolah mereka sempatlah juga curi masa untuk update blog hari ini. Idea nak menulis ni dari pagi tadi bila teringatkan mee jawa kakak ni.

Kami kenal kakak ni pun bila kami diam di Kin Link apartment di Pulau Melayu. Bermula dengan nasi goreng ayam yang kami biasa order terus cuba mee jawa kakak ni. Alhamdulillah sampai hari ini kalau nak makan mee jawa kami minta kakak ni masakkan.

Rumah kakak ni terletak di area Pulau Melayu Miri Sarawak.

Mungkin di tempat lain senang nak dapatkan mee jawa yang sedap...tapi pengalaman kami selama duduk Miri, mee jawa yang kak Jamilah masak paling sedap.

Semasa bulan puasa, rakan-rakan yang berbuka puasa dengan mee jawa kakak ni pun mengakui betapa sedapnya mee jawa yang beliau masak.

Walaupun kakak ni hanya buka kedai kecil dirumahnya sendiri namun kerana beliau masak cukup rasa terutama rasa manisnya ubi kel…

Yes , dua bulan dapat makan free !

Imej
Apa benefit yang saya dapat kalau saya beli ni? Kalau orang buat bisnes berbaloi la...itulah pendapat yang disuarakan oleh mereka yang hanya pengguna tegar Shaklee ataupun pengedar Shaklee yang baru sebulan dua menyertai Shaklee. Tapi sebenarnya promo ini sesuai untuk semua orang ! 

Bulan ni sangat best kerana untuk pengedar Shaklee yang sah, kita layak membeli promo khas ini dari Shaklee tau!

Beli 6 PERCUMA 1 botol  GLA Complex Shaklee.

Apa yang best ?

Sebotol GLA adalah untuk 2 bulan consume. So bila kita beli set promo ni, dah pasti 2 bulan kita dapat makan secara percuma! Dah jimat RM91.25 !!!

Siapa sebenarnya yang sesuai makan GLA Complex Shaklee* ?

1. Mereka yang mempunyai masalah pms yang tidak teratur.
2. Mereka yang ada masalah kesuburan.
3. Mereka yang mempunyai masalah diabetis
4. Mereka yang mempunyai kolestrol yang tinggi.
5. Mereka yang mudah demam.
6. Mereka yang ada masalah kulit berjerawat.
7. Mereka yang ada masalah jeragat.
8. Mereka yang akan melalui menopause
9. Mereka yang…

Bintik-bintik Kolestrol Dah Mula HILANG !!!

Imej
Saya penggemar udang dan ketam kerana masa kecil saya tak boleh makan dua ni kerana masalah alergik yang sangat teruk. Kini tidak lagi, saya boleh makan tanpa had!

Namun saya sedar sesuatu bila makan makanan ini terlebih maka wajah saya akan mula keluar tanda-tanda kecil dan bila saya google saya dapati ia adalah tanda kolestrol.

Walau ia tak begitu ketara pada wajah saya namun setiap kali menatap cermin, saya boleh lihat bintik-bintik kecil ini.

Namun saya tidak putus asa! Saya teruskan pengambilan vitamin Shaklee dengan konsisten malah ada yang saya buat double dos memandangkan pada botol ada ditulis boleh makan 1-2 kali sehari.

So saya amalkan pengambilan berikut untuk merawat kolestrol yang dah mula menunjukkan kesan ketara pada wajah :

GLA Complex
Carotomax
Vitamin C
Vitamin E Complex
Omega
Garlic


Memang sehari kami makan semua jenis vitamin namun saya tahu setiap vitamin ini fokus untuk apa.

Maka untuk saya hilangkan kesan bintik-bintik kolestrol itu saya memang pastikan semua …

Salam Aidilfitri

Imej
Selamat Hari Raya , Maaf Zahir dan Batin.
Kini sudah 5 hari kita menyambut Syawal. Moga ada rezeki bertemu Ramadhan lagi.

Lama tak berupdate blog dan memandangkan mood beraya untuk keluarga , alhamdulillah hari ini baru berkesempatan menulis.

Terlebih dahulu saya dengan rendah hati menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada semua yang mengenali kami.

Jika ada terkasar bahasa, ketika lawak seloka tanpa kami sedari , atas segala salah dan silap serta andai ada khilaf …kami memohon maaf.

Kepada semua yang mengenali kami dan kepada pembaca yang setia, kami mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin.

Terima kasih atas segala sms, mms dan whatsapp ucapan raya.


Semoga Allah menerima segala amalan kita semua.




#mencaribintangShakleeSarawak2014bermula.


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa