Khamis, 24 Julai 2014

Dua ni jangan lupa bawa balik masa raya kalau ada anak atau cucu.

Hari raya setahun sekali dan masa ini kita beraya sakan berjalan ke sana ke mari.


Ramai ibu bapa yang kurang memerhatikan anak mereka dimusim perayaan.

Tanpa kita sedari anak-anak bila dah jumpa sedara mara, sepupu sepapat mereka leka bermain dan adakala lupa untuk minum. Makan memang akan makan sebabnya biasa makan kita beramai-ramai.

Namun ramai yang lupa musim perayaan ini mudah buat anak jatuh sakit.

Antara faktor penyebab ini berlaku adalah kerana ibu bapa tidak monitor pengambilan air yang seharusnya diambil oleh anak-anak.

Terutama bila dalam perjalanan yang jauh, mereka akan kurang minum air kerana keletihan dan banyak menghabiskan masa untuk tidur.

Akhirnya anak-anak kecil mudah mendapat demam disebabkan faktor cuaca dan pengambilan air yang kurang.

Maka sangat bagus setiap ibu bapa menyediakan 2 vitamin ini sepanjang beraya atau sepanjang travelling.

Vitamin tersebut ialah


Shaklee Miri Sarawak


Pastinya kita juga tidak menyukai untuk bergantung dengan ubat, maka persediaan stok Nutriferon sangat membantu dikala anak kita mempunyai tanda-tanda kurang sihat apa kata berikan mereka sepeket Nutriferon yang dibancuh dengan air kegemaran mereka.


Kami memang travel dan pastikan stok vitamin anak-anak sentiasa tersedia. Maklumlah kadang-kadang anak ni kurang minum air dan mudah batuk dan selsema. Maka pengambilan Performance drink membantu mereka tidak mengalami dehidrasi seterusnya membantu mereka terus sihat dan ceria sepanjang kita travelling.

Bagi yang belum ada, jom dapatkannya hari ini demi untuk mereka yang tersayang.
Hubungi 012-8535689 untuk dapatkannya hari ini!




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. 



COD Shaklee Miri Sarawak. 


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk 

Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 

Gmail : addinnasa[@]gmail.com 


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ 


 Salam sayang dari 

 N2 @ Ibu Addinnasa

Taknak rasa pening lepas makan kambing atau rendang? Amalkan ini......

Masih ingat lagi dengan vitamin pakej raya kami? Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan kerana harganya mampu dimiliki oleh semua golongan.



Shaklee Sarawak


Apa yang ada dalam set raya ini?

Lecitin

Alfalfa small

Garlic dan

Herb Lax.



Ingin mengetahui kebaikan produk ini dengan lebih lanjut?

Apa kata kita tengok Movie SID Kenyalang Team ini tentang vitamin raya ini?


Raya -sihat dengan Vitamin Shaklee.


Sambil menonton kita belajar apa kebaikan setiap vitamin.


Semoga terhibur!


 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 23 Julai 2014

Jangan putus asa dan Jangan sia-siakan.......

Bila anda mahu putus asa atas apa yang anda usahakan... apa kata renungkan apa yang telah anda korbankan untuk usaha ke arah kejayaan.

Shaklee Kenyalang


Jangan sia-siakan duit yang anda labur untuk bisnes anda jika ia perniagaan yang betul....

Jangan sia-siakan ilmu yang anda perolehi dari mentor anda....

Jangan sia-siakan masa yang anda luangkan untuk ke kursus ilmu bisnes anda.....

Jangan sia-siakan duit yang anda bayar untuk ke kursus ilmu bisnes anda.....

Jangan sia-siakan masa anak dan suami yang anda korbankan untuk ke kursus ilmu bisnes anda....dan 

PALING UTAMAJangan sia-siakan impian dan harapan suami dan anak-anak anda untuk melihat anda berjaya di puncak kejayaan.

Oleh kerana itu anda tak seharusnya putus asa.

Hanya kerana sedikit ujian dan cabaran buat anda putus asa?

Tahukah kalian mereka yang berjaya adalah mereka yang bangun setelah jatuh! Mereka yang berjaya adalah mereka yang bertahan di kala orang lain telah berlalu pergi! Mereka yang berjaya adalah mereka yang sabar dengan doa manakala orang lain sibuk menyalahkan takdir!

Mengapa tidak mahu menjadi orang yang berjaya dan berilmu?

Itu pentingnya solat, zikrullah dan ilmu bisnes kerana ianya tidak dapat dipisahkan antara satu sama lain.

Solat dan zikrullah itu mengajar kita yakin rezeki datang dari ALLAH bukan dari makhluk. Solat dan zikrullah itu mengajar kita sabar dan yakin dengan doa.

Doa bukan untuk ditulis di facebook tetapi doa itu perlu terus pada ALLAH dikala kita berdua-duaan dengan ALLAH. Ramai orang percaya ALLAH itu wujud namun hanya segelintir yang yakin ALLAH itu wujud.

Untuk berjaya kena usaha dan letak keyakinan pada ALLAH.

Ujian dan cabaran itu datang hanya untuk menguji kesetiaan kita dan paling utama hendak mengetahui betapa kuat atau tidak diri kita pada impian yang kita tanamkan.

Maka oleh itu wahai sahabat ! Bangkitlah dari tidur dan lena yang panjang.

Tiada siapa yang dapat bantu diri kita kecuali diri kita sendiri.

Kalau dah tahu kita ada ramai anak, anak perlukan duit belanja untuk membesar, duit rumah sewa, duit roadtax kereta dan pelbagai tanggungan lagi...maka usahalah untuk memastikan semuanya mampu dibayar.

Usahakan dengan meletakkan kebergantungan pada ALLAH. Kalau berniaga, berniagalah dengan jujur dan berkat kerana ALLAH maha Melihat. Kalau bekerja bekerjalah dengan amanah kerana barakah duit itu terdapat dalam gaji yang kita terima.

Jangan mengharap pada manusia kerana pasti akan kecewa. Mintalah pada ALLAH dan letakkan usaha sepenuhnya nescaya kejayaan pasti menanti.

Selamat maju jaya dan jumpa di puncak kejayaan!


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 22 Julai 2014

Duduk rumah berpakaian kerja?

Cantik untuk mata suami. 

Shaklee Miri
Suka tengok gambar ni...boleh pakai baju ni kat rumah pula :)

Terlihat status Master Intan Azlin tentang keinginan beliau memakai baju kurung kerana teringat zaman kerja.

Jujurnya dulu di awal cuti tanpa gaji memang rasa nak bekerja semula terutama bila rindu nak pakai pakaian kerja.

Namun bila dah bertahun tak pergi kerja so saya suka pakai pakaian kerja di rumah. Banyak kelebihannya. Antaranya bila nak keluar, kita sentiasa bersedia.

Saya suka berbedak ala kadar walau hanya di rumah. Memakai lipstik supaya tidak pucat. Bila bersiap anak suka tanya..." Kita nak jalan ke?"

Saya akan jawab, tak la. Duduk rumah aje. Namun bila dah biasa tengok ibu bersiap mereka tahu ibu hanya bersiap untuk duduk rumah.

Namun sekali sekala memakai pakaian yang jarang saya pakai akan membuatkan anak saya bertanya lagi. " Kita nak jalan ke bu?".

Saya senyum aje dan jawab, tengok nanti petang.

Dah nama ibu kerja kat rumah. Memang kena sentiasa bersedia anak-anak bisnes atau pelanggan datang rumah amik stok vitamin.

Adakala saya memakai tudung seharian dalam rumah untuk mudah bila orang ada depan pagar secara mengejut memang saya tiada masalah.

Itu seronoknya buat Shaklee dan kerja dari rumah.

Suami saya pun adakala pakai pakaian kemeja tangan panjang seolah-olah nak ke pejabat tapi hakikatnya pejabat kami memang di rumah. So dia sentiasa nampak handsome dimata isterinya ini.

Waktu begini memang seronok sebab dulu pakai pakaian kerja adakala dengan rasa terpaksa terutama jika banyak tugasan yang perlu disiapkan atau mood monday blues. Sekarang lain, pakaian smart duduk rumah menjadi satu yang menarik kerana sentiasa rasa diri di pejabat.

Zaman bekerja dulu, maklumlah guru, baju sentiasa warna warni, berskirt, berkebaya....sebab dah nama cikgu....tapi sekarang guru juga, guru untuk anak-anak saya dan anak-anak Shaklee saya. So kena tetap melawa.

Tak salah melawa untuk suami dan mata sendiri.

Sekurang-kurangnya bila dah biasa kemas, nak ke mana-mana pun mudah dan sentiasa dah ready.

Seronok kerja dari rumah.


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 21 Julai 2014

Sangat mudah mencuci dengan Shaklee Hand Dish Wash

Hanya dengan beberapa titik, banyak pinggan mangkuk yang dapat dicuci dengan bersih dan ia selamat untuk kulit.


Harga kalau setanding dengan berbaloinya manfaat atau fungsi barangan yang kita beli memang takkan terasa pun nilai duit yang keluar tadi.

Itulah yang saya rasa dengan pembelian sebotol sabun basuh pinggan mangkuk Shaklee atau dikenali nama Shaklee Hand Dish Wash.

Dengan hanya beberapa titik sahaja, ia menghasilkan buih walau tidak banyak tapi satu yang saya perasan, air menjadi lembut seolah-olah molekul sabun itu sangat halus dan sangat mudah nak mencuci periuk yang berminyak terutamanya.

Bau dari sabun ini juga sangat menyegarkan sepanjang kita membasuh pinggan mangkuk dan periuk belanga.

Nak banding harga dan kepuasan yang saya dapat sepanjang membasuh sangatlah berbaloi.

Sebelum ini banyak juga pencuci pinggan mangkuk yang saya beli tapi serius Shaklee punya sangat lain.

Bagi anda yang nak rasa kelainan dengan produk Shaklee semasa raya ni cubalah nanti pakai Sabun Shaklee Hand Dish Wash ini.

Tak perlu tuang banyak2 seperti sebun pencuci brand lain....tapi hasilnya ketara pinggan mangkuk yang dicuci memang bersih dan mudah untuk dibersihkan. Ia juga bagus untuk mereka yang ada masalah alergik dengan sabun pencuci.

Saya dah beli 6 botol baru-baru ini. Jika anda berada di Miri dan ingin dapatkannya boleh hubungi saya di talian di bawah.

Shaklee Miri Sarawak



 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk
Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 17 Julai 2014

Penyusuan Susuibu :Kerjaya doktor bukan alasan untuk tidak pam.

Kerjaya doktor pastinya diketahui umum sangat sibuk dengan melayan pelbagai pesakit yang datang ke hospital namun ia bukan alasan untuk seorang ibu menunaikan tanggungjawab pada anaknya yang menyusu susuibu.



Inilah kebenaran kepada sahabat saya Doktor Siti Munirah. Kami dah berkenalan melebihi 12 tahun. Dari awal kami berkahwin sehinggalah hari ini. Dulu Doktor Siti bekerja di Miri dan di kala itu saya masih seorang surirumah. Syukurnya sempat juga saya perkenalkan Shaklee kepada doctor Siti Munirah sejak beliau di Miri lagi.

Alhamdulillah sehingga hari ini Doktor Siti Munirah masih consume vitamin Shaklee ini terutama vitamin yang membantu beliau untuk melancarkan sesi penyusuan anaknya. Beliau pengguna tegar sejak lebih 10 tahun yang lalu.

Shaklee Kuala Lumpur

Ini antara vitamin yang doktor Siti Munirah consume.

Buat pengetahuan semua, doktor Siti juga seorang Pengedar Shaklee yang Sah dan beliau masih aktif sehingga hari ini. Bagi kalian yang ingin mendapatkan produk Shaklee di kawasan Bandar Baru Bangi, boleh dapatkan dari doktor Siti di talian : 0192299479.

Sehingga hari ini doktor Siti masih menyusukan anaknya dengan susuibu dan beliau sendiri masih mengepam di tempat kerja bagi memastikan dapat beri yang terbaik untuk anak bongsunya.

Ini kerana beliau memahami konsep asas penyusuan adalah pentingnya stimulasi melalui direct feeding atau sesi perahan. Vitamin sangat membantu agar si ibu itu sihat, ceria dan dapat menjalankan tugas harian tanpa terlalu keletihan.

Bagi anda yang nak dapatkan produk Shaklee di kawasan Bandar Baru Bangi, boleh dapatkan dari doktor Siti di talian yang telah dinyatakan.




Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 16 Julai 2014

Istimewa untuk orang Miri Sarawak

Bagi mereka yang akan pulang ke kampung halaman Miri Sarawak, kalian boleh dapatkan Pakej Special Raya ini dari Pengedar Sah Shaklee Miri.


Pakej Special Raya


Senarai Sah Pengedar Shaklee Miri Sarawak Boleh LIHAT SINI.


♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Pakej Special Raya - Hadiah untuk yang tersayang !

Bila sampai musim raya, kalau biasa para isterilah yang akan sibuk dengan persiapan baju raya, kuih raya, langsir dan segala bagai.


Mungkin itu zaman dulu....tapi satu yang saya sedar zaman sekarang isteri dah lebih alert kerana ramai yang pakat beli vitamin kesihatan dalam menjaga kesihatan seisi keluarga.

Perasan tak hidangan hari raya memang la sangat menyelerakan. Ditambah selepas sebulan berpuasa. Hari pertama raya sahaja kita dihidangkan dengan pelbagai jenis lauk pauk seperti lemang, daging rendang, satay ayam dan daging, nasi minyak, serunding dan kuih muih.

Masih saya ingat lagi pengalaman hidup kami sendiri...arwah abah malam tu berbuka dengan satay. Pagi raya masih makan satay. Memang abah ada darah tinggi tapi nak jadikan penyebab pagi raya kedua abah diserang strok jam 1 pagi. Arwah abah dikejarkan ke hospital pagi itu juga.

Zaman dulu kesedaran pasal kesihatan tidak sebegini hebat seperti hari ini. Zaman sekarang memang ramai yang menjaga kesihatan mereka. Malah ramai yang dah bersedia dengan vitamin yang membantu mengawal kadar kolestrol.

Vitamin yang menjadi pilihan sepanjang raya ialah Lecitin, Omega, Garlic, Alfalfa, Herb Lax dan tidak lupa Phytocol-ST. Anda boleh membeli mengikut budget anda sendiri. Pada saya ia satu pelaburan yang bijak kerana bila kita sihat, dengan izin ALLAH kita boleh beraya sehingga tahun-tahun mendatang.

Mak saya juga akan sentiasa alert bila vitamin ini mula susut dirumah. Mak kata memang selesa rasa badan selepas amalkan vitamin ini. Alhamdulillah mak sangat konsisten dan pada saya kesihatan mak lebih mahal dari segalanya.

Jom pakat balik raya bawa vitamin untuk mak ayah supaya mereka sentiasa sihat dan bila mereka sihat kita pun gembira.

Bak kata orang, duit boleh cari tapi kesihatan tak dapat dijual beli.

Hargailah mereka semasa hidup kerana mak dan ayah adalah bidadari dunia yang menaungi doa-doa kita dalam mencari kebahagian dan kejayaan dunia dan akhirat.

Jom dapatkan Pakej Special Raya ini untuk seisi keluarga!

Shaklee sarawak

Dalam  Pakej  Special Raya ini mengandungi

Lecitin - pecahkan lemak
Alfalfa s - angkut buang lemak
Garlic Complex - cairkan kolestrol
Herb Lax- bersihkan usus

Jom jaga kesihatan sambil beraya dengan gembira bersama sanak saudara !

Dapatkkan hari ini dari pengedar Shaklee anda!

Untuk MIRIAN Sarawak, hubungi kami untuk COD Vitamin Shaklee ANDA!

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk
Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 13 Julai 2014

GLA Complex Shaklee untuk redakan demam?


Petua kami sekeluarga kalau demam panas, amalkan makan sebiji GLA. InsyaAllah esok kebah.

Kalau demam yang berlarutan dan tak baik2, boleh amalkan GLA Complex Shaklee sebiji siang dan sebiji malam.

Setakat ni menjadi tradisi kami sekeluarga amalkan vitamin ini dan dengan izin Allah demam panas akan kebah.

Lelaki dan wanita boleh amalkan kerana ia juga mengandungi vitamin E. Selain bagus untuk bantu turunkan trigliceride dalam darah ia juga bantu seimbang kadar gula dalam darah maka secara tidak langsung vitamin GLA Complex ini juga sesuai untuk pengidap kencing manis.

Berminat untuk dapatkan stok ini dengan penghantaran ke rumah anda sila hubungi kami di 

Telefon : 0128535689 atau 0193589373
Email : nnorita78@yahoo.com

Mengapa Shaklee jadi pilihan?

Perniagaan adalah pilihan keluarga saya. Arwah abah besarkan kami hasil dari perniagaan yang dijalankan termasuklah berniaga kedai makan. Kini kami dengan business Shaklee pula :)


Sejak zaman Universiti saya suka join direct selling dan MLM. Pada saya kongsikan produk yang kita rasa baik untuk orang lain adalah satu cara mudah nak bantu orang dapat info.

Namun sejak saya join Shaklee, banyak yang berubah. Saya study betul2 marketing plan dan produk dia saya amalkan dengan konsisten.

Orang mula tegur kenapa saya sentiasa nampak energetic, so saya share apa yang saya amalkan. Kawan-kawan rapat tahu saya selalu tak dapat datang tutorial sebab migrain pun tegur saya nampak sihat dan jarang tak datang kelas.

Perubahan itu yang buatkan ramai orang sekeliling saya tertarik untuk mencuba Shaklee. Selain itu saya ke kampung-kampung [ rumah kawan] buat mini party sharing pasal Shaklee. Penat? Mana ada seronok berjalan dan seronok jumpa orang. Mereka ni tak pernah dengar nama Shaklee pun.

Sehingga hari ini kami memang travel sana sini buat sharing dan kelas Shaklee. Itulah keseronokkan yang kami alami dengan Shaklee. Saya suka share kan kebaikan produk Shaklee. Saya suka ramai orang sihat, ramai orang cantik dan ramai orang yang berkeyakinan pada diri mereka setelah amalkan produk ini.

Namun cabaran sentiasa ada. Macam main bola. Mana best kalau main bola tapi tak de pasukan lawankan? Mana best kalau main bola tak de penjaga gol.

So Shaklee ini sentiasa ada cabarannya dengan isu yang tak pernah habis. Isu halal haram. Isu Israel. Isu MLM. Selama lebih 15 tahun kami dalam Shaklee, perkara ini akan berulang-ulang macam roda.

Pernah ada yang tanya kenapa Shaklee? Kenapa bukan syarikat A or syarikat B atau syarikat C?

Jawapan saya senang aje,
Shaklee Sarawak

1. Produknya selamat, berkesan dan sentiasa mesra alam.
2. Syarikat yang kukuh dan pentingkan R&D.
3. Bayaran bonus pada semua SID dengan sistem yang adil.


Seterusnya ialah saya pegang pada pepatah ini :

Hikmah adalah barang tercicir orang mukmin. Siapa yang menemuinya maka dia berhak ke atasnya.

Shaklee tidak menyumbang kepada Isreal. Mungkin ada pengedar yang sumbang tapi bukan dari Syarikat Shaklee sendiri.

Shaklee produknya diyakini halal dan selamat. 

Selama lebih 15 tahun amalkan, alhamdulillah kami dah lihat ramai orang sihat dengan izin ALLAH. Malah lebih hebat mereka juga telah membangunkan ekonomi keluarga mereka.

Berminat nak sertai Shaklee? Jom daftar hari ini. Anda layak menerima banyak benefit menjadi ahli Shaklee selain 3C yang ditawarkan  ialah Tunai, Kereta dan Percutian.

Maklumat lanjut boleh hubungi kami di talian di bawah !


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dengan Shaklee dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 12 Julai 2014

Phytocol-ST Shaklee - Bantu atasi sembelit sepanjang puasa.

Ramai orang yang mengalami masalah sembelit sepanjang berpuasa. Ini kerana kebiasaanya dalam menu berbuka sangat kurang mereka memilih buah atau sayuran dalam juadah utama berbuka.

Phytocol-ST Shaklee

Alhamdulillah tahun ini kami berpeluang ke pasar ramadhan di Rawang dan rata-rata penjual menjual menu lauk pauk, dan banyak makanan yang kaya dengan kolestrol terutama rendang, pulut dan makanan bakar seperti ayam dan ikan.

Manusia berpusu-pusu membeli makanan berbuka. Memang benar jika ikut nafsu semuanya hendak dimakan. Tapi sayangnya bila dah mula makan hanya 1-2 makanan sahaja yang menjadi rezeki kita. Adakala kerana lapar kita lupa nak seimbangkan pengambilan air dengan makanan dan akhirnya mengadu sembelit yang teruk sepanjang berpuasa.

TESTIMONI PHYTOCOL-ST SHAKLEE

Saya nak share kan pengalaman puasa saya tahun ini yang sangat best ! Kami menjadikan amalan sebelum berbuka ataupun bersahur kami amalkan pengambilan Phytocol-ST Shaklee dan alhamdulillah sepanjang berpuasa satu keunikan yang dapat saya lalui ialah tiada sembelit sepanjang berpuasa!

Mengapa ia berlaku? Ini kerana rantaian kimia Phytocol-ST Shaklee yang hampir menyerupai rantaian kimia Kolestrol telah mengambil tempat di dalam tubuh maka kolestrol dari makanan tidak diserap oleh tubuh seterusnya dibuang semasa proses pembuangan dan ini menjadikan proses pembuangan sangat lancar. Mungkin kerana inilah ramai yang mengakui proses pembuangan mereka sedikit berminyak.

Alhamdulillah tiada cirit birit tetapi pembuangan lebih lancar dan dapat rasa perut kita sangat selesa sepanjang berpuasa. Sejak ia dilancarkan kami suami isteri mengamalkan dengan konsisten.


Apa sebenarnya Phytocol-ST Shaklee?
Apa yang saya faham melalui sesi sharing by Pakar Nutrisi Shaklee, Fitosterol dapat menurunkan kadar kolesterol secara total dan LDL . Hal ini disebabkan kerana struktur Fitosterol hampir sama dengan struktur kolesterol , fitosterol mempunyai beberapa perbezaan pada kedudukan rantaian kimianya . Kadar Fitosterol pada rangkaian tubuh biasanya sangat rendah kerana Fitosterol tidak mudah dicerna dan diekskresi lebih cepat oleh hati , berbanding dengan kolesterol . Metabolisme Fitosterol pada hati juga menghasilkan asid hempedu dengan lebih rendah daripada kolestrol. Kajian juga mendapati Fitosterol juga telah terbukti dapat menghalang perkembangan kanser usus besar dan memberikan kesan terapi lain termasuk anti tumor .


Selain membantu mengurangkan kadar kolestrol secara semulajadi ia membantu kita berpuasa dengan lebih sihat dan selesa.

Apa kata dapatkan satu botol untuk tubuh yang sihat ?

SERIUS ANDA RUGI JIKA TIDAK MENCUBANYA!




 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 8 Julai 2014

Vivix Tidak Sesuai Kepada ....

Walaupun ada orang claim ia selamat , tetapi dah terang lagi nyata ia tidak sesuai. Vivix tidak sesuai untuk 2 golongan ini.


Jika anda seorang ibu mengandung atau seorang ibu yang menyusukan anak, sila elakkan mengambil Vivix kerana dah tertulis ia tidak sesuai untuk golongan ini.

Shaklee Sarawak

Jika pengedar anda kata ia selamat dan boleh amalkan ketika anda mengandung atau menyusukan, pastikan beliau bertanggungjawab atas apa2 yang berlaku. Maaf saya tidak menjual produk ini pada 2 golongan ini -


# Mencari rezeki biar dengan cara betul.

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 3 Julai 2014

Testimoni set penyusuan Shaklee paling mengejutkan ?


Pulang dari mengambil si manja dari taska, si manja terus menyelak baju si ibu untuk menyusu. Dalam gopoh gapah si kecik nak menyusu, tak semena2 susu saya terpancut sehingga ke cermin kereta!
Masya ALLAH punya lah suami saya terkejut sampai bertanya " Vitamin Shaklee buat susu banyak sampai macam ni ke?"
Sambil mencari posisi yang selesa menyusukan si kecil saya memandang wajah suami dengan gelak kecil. Terasa malu sendiri namun bangga pun ada.




Inilah pengalaman dan kisah benar salah seorang customer Shaklee yang menceritakan kejadian unik yang berlaku kepada dirinya selepas beberapa hari amalkan Shaklee.

Kejadian ini sebenarnya adalah secara kebetulan semata-mata dan ia boleh berlaku pada sesiapa sahaja.


Apa yang si ibu ini amalkan adalah vitamin yang perlu untuk ibu dan anak. Paling biasa adalah set penyusuan set B manakala yang paling lengkap ialah set 3M.

Susu banyak mudah terhasil apabila si ibu itu kerap mengosongkan payudaranya melalui hisapan bayi atau sesi perahan. Ditambah apabila si ibu itu menjaga pemakanan , pengambilan air, hormon yang stabil, bertenaga dan sihat.

Vitamin sesekali tidak membanyakkan susu melainkan membantu proses penghasilan susu dengan kadar yang lebih cepat berbanding tanpa pengambilan vitamin. Mengapa? Ini kerana kandungan komposisi utama dalam susuibu adalah protien, kalsium dan diikuti dengan zat dan garam mineral yang diperlukan untuk pertumbuhan seorang bayi. Maka apabila si ibu itu mengambil semua yang diperlukan maka proses penghasilan susu akan berkadar lebih hebat dari biasa.

Set mana yang sesuai untuk saya?

Soalan yang kerap ditanya oleh ibu2 yang menyusukan anak mereka.

Jawapan saya ialah balik kepada situasi si ibu. Untuk lebih tepat, boleh BACA SINI.


Dalam senario si ibu ini boleh terjadi apabila kilang susu penuh dengan susu dan disebabkan oleh tekanan luar yang dihasilkan menyebabkan susunya memancut. Namun rahsia utamanya adalah apabila badan si ibu kaya dengan nutrisi dan pengambilan air yang mencukupi, makanan yang seimbang dan paling utama kerap pam di pejabat.

Pengalaman saya sendiri dan beberapa customer sendiri pengalaman ESP dan Alfalfa serta Ostematrix memang sangat membantu nak menikmati bengkak susu selain Vitalea, B com dan vitamin C.

So buat ibu2 yang menyusu, jom kerap susukan anak atau pam di pejabat dengan konsisten! Jaga pemakanan [ boleh ambil vitamin jika makan tak teratur dan tak lengkap], monitor water intake dan pastikan mood sentiasa baik dan tidak terlalu keletihan :)

Saya doakan kalian iaitu ibu2 yang menyusu akan terus sukses!!!



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=bbb001ba009ed11717eaec9305b2feb6


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari
 Ibu Addinnasa



Rabu, 2 Julai 2014

Set Berpuasa paling Laris !!!! Customer saya kata .....

Tak kenal maka tak cinta. Memang pada mulanya beliau was-was tapi setelah minum set Tripple Gem beliau sangat teruja !


Apa kata pelanggan baru saya tentang set berpuasa ?

Shaklee Sarawak


Anda berminat untuk dapatkan set Tripple Gem untuk berpuasa dan percayalah ia sangat sesuai untuk seisi keluarga!!


jangan berlengah lagi. Jom order hari ini!




♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 1 Julai 2014

Vivix sebagai minuman kordial berbuka puasa ?

Ramadhan datang lagi , semoga membawa lebih banyak keberkatan dan kebaikan.

Alhamdulillah hari ini hari 3 ramadhan. Semoga diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk puasa lengkap sepanjang ramadhan ini.

Baru ini saya dapat idea untuk olah minuman saya untuk berbuka. Kalau dulu pastinya air bermacam warna dari sirap bandung, milo, cincau dan banyak lagi. Saya memang suka minum berbanding makan. So tahun ini saya fokus dengan minuman baru saya.....


Vivix !

Saya amik segelas besar [ 500 ml] saya masukkan air yang ada jelly atau dipanggil nata di coco. Saya tambah air sejuk dan 2 sudu Performance dan 1 sudu Vivix. So Vivix tu jadi macam ala-ala kordial !

Saya makan kurma dan 1 jenis makanan, kenyang dia masyaALLAH. Memang sedap rasa badan.

Selepas terawih saya fokus minum aje. Kalau rasa lapar pun makan biskut cicah air aje.


Sahur kami minum performance drink disamping minuman kegemaran. So setiap kami minum air berbeza cuma performance dikongsi bersama.

Alhamdulillah setakat ni kami puas hati berbuka dengan Vivix [ saya dan suami]. Bagi anda yang nak kesihatan yang optimum, boleh cuba memandangkan bulan ni bulan Vivix!

Vivix Shaklee Borneo



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Apa kata seorang Pakar Laktasi tentang supplement?

Pakar Laktasi menjadi rujukan ramai ibu yang menyusu anak. Bukan sekadar teknik dan cara betul penyusuan tetapi merangkumi banyak perkara dalam membantu perjalanan penyusuan susuibu itu dapat dijayakan dengan baik.


Set Menyusu Shaklee

Salah seorang pakar laktasi yang terkenal ialah Aqilah Zaidee telah menyatakan pendapat beliau tentang vitamin dan penyusuan susuibu. Apa kata beliau?



Setiap orang WAJIB mengamalkan pemakanan yang seimbang setiap hari termasuklah ibu yang menyusu.
Jika anda merasakan anda MAMPU menjaga pemakanan yang seimbang,organik  dan sihat setiap hari dengan disiplin sekali, maka anda tidak perlukan sebarang vitamin !
Tetapi jika anda pun, makan ikut selera, tak ambil tahu apakah hidangan sihat itu,makan ikut dan, maka amatlah DICADANGKAN kepada anda mengambil vitamin. demi membantu system tubuh anda berfungsi dengan baik sekali dan sekaligus membantu penghasilan susu yg lebih optimum di samping mendisiplinkan diri dalam mematuhi konsep DEMAND AND SUPPLY, iaitu kerap anda mengosongkan payudara, lebih banyak susu terhasil.
Kerana vitamin ini telah di formulasikan khas dengan hidangan yang menepati keperluan tubuh itu.
Lagi-lagi mak yang menyusukan anak. Untuk mengekalkan produksi susu yang benar2 efektif, pengamalan makanan sihat sangat2 perlu.

" Jika seekor ikan berenang dalam suatu kolam kotor dan mendapat penyakit, perkara pertama adalah mencuci kolam dan menggantikan air yang bersih. "
Jadi , begitu juga sistem tubuh kita.
Jadi jangan terus lompat kpd ‘shortcut’, cari milk booster.
Periksa semula amalan gaya hidup dan pemakanan anda dan juga masa memerah anda.
Tuju dahulu kepada perkara yang menjadi punca.
Ikan sakit sebab air kotor, kalau air bersih, sakit tak ? Mungkin boleh jadi, tapi risikonya rendah."

Boleh dapatkan konsultasi penyusuan daripada Puan Aqilah dan pandangan beliau tentang kepentingan Supplement dalam penyusuan. Fb beliau ialah Aqilah Zaidee.


Set Menyusu Shaklee



____________________________________________________________ 

Buat semua ibu2 yang menyusu, jom amalkan pemakanan yang sihat dan BUKAN hanya bergantung pada supplement semata-mata dan mengharapkan susu mencurah-curah.


Jom Dapatkan Set Menyusu yang Paling POPULAR !

Artikel tambahan untuk pembacaan 

Penyusuan susuibu dan berkaitan dengannya. 

Set Penyusuan Shaklee Paling Laris

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

20 nasihat dari seorang dermawan.

Dia kaya kerana memberi jiwa dan hartanya pada ALLAH. Itulah juga amalan sahabat Rasullah saw iaitu Saidina Abdul Rahman Bin Auf.


Saya tertarik dari cerita blog ini : Lelaki Tuan Berkain Pelikat. Saya abadikan cerita ini dalam blog saya supaya ia sentiasa mengingatkan diri untuk untuk terus usaha membangunkan ummah dan agama insyaALLAH.

Shaklee Sarawak


20 Nasihat dari Seorang Dermawan
Cerita ini asalnya dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook, Dato’ Roslan Ab Hamid. Dan ia mendapat perhatian ramai dengan menerima jumlah like dan komen yang tinggi. Cerita ini memberi inspirasi kepada orang ramai bagaimana mahu hidup dengan lebih bermakna di atas muka bumi ini. Kami kongsikan kisah Lelaki Tuan Berkain Pelikat ini di bawah. Enjoy!
****
Saya jumpa lelaki tua ini. Selalu lepas Asar dia iktikaf di masjid.
Baca al Quran. Umur 70an. Duduk rumah dekat masjid.
Rumah agam besar dan menarik.
Hartanya disana sini, bangunan komesil tengah bandar. Milikan RM35juta. Pendapatan pasif kutip sewa RM70,000 sebulan. Belanja RM20,000. RM50,000 sedekah dan infaq.
Dia tenang bersendirian meladeni anak cucu.
Saya mahu ambil gambar. Dia menolak. katanya malu.
Saya minta formula. Dia berikan 15. Saya catat dan mahu kongsikan. Bolehkah saya kongsikan?
#1 – Pertama, dia kata muliakan ibu bapa. Doa ibubapa adalah segala galanya. Ia tiada hijab terus termakbul. Raikan ibubapa. jaga mereka sepanjang usia. Doakan mereka apabila telah tiada.
#2 – Jaga masa. Ia datang dan berakhir. Urus masa antara 5 waktu solat. Atur kerja dengan sebaik cara. Pada setiap waktu ada perkara yang kita mulakan. Ada di masjid sebelum azan. masuk waktu terus solat. Selepas solat bertebaran berusaha cari rezeki.
#3 – Berdoa dengan khusyuk. Serah pada Allah. Tawakal. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.
#4 – Namun begitu kena usaha. Usaha pagi petang siang malam. Usaha sungguh sungguh. Usaha bermula dengan pasang niat. Lepas itu buat buat buat. Sampai dapat. Tidak dapat, usaha lain pula. Masa buat baca al Quran. Maka dia pun nasihatkan saya,
“Orang yang membaca surah Al-Ikhlas satu kali sama ganjarannya dengan memperoleh ganjaran membaca sepertiga Al-Quran. Jadi jika membaca surat Al-Ikhlas tiga kali mendapat ganjaran seperti membaca satu Al-Quran.
Rasulullah SAW pernah bertanya “Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur’an dalam jangka masa dua-tiga minit?” Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah UmarAl Khattab r.a telah mengatakan adalah mustahil untuk mengatam Qur’an dalam begitu cepat.
Ali Abi Talib r.a pun membaca surah Al-Ikhlas tiga kali.Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul.
Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 juzuk kitab Al-Quran. Apabila membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali khatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 juzuk Al-Quran.
Sabda Rasullullah SAW: “Sesiapa membaca ‘Qul huwAllahu Ahad’ sebanyak 3 kali, dikurniakannya pahala seperti pahala orang yang membaca Al-Quran sekali khatam.”
Lelaki tua itu berkata, mulut dia tidak berhenti baca surah al Ikhlas. Kadang kadang sampai 1000 kali sehari. Dan tiap lepas asar masa dia iktikaf dan baca Al Quran.
#5 – Jaga Kesihatan. Jaga kesihatan. jaga kesihatan. Banyak berjalan kaki. Banyak. minum air masak atau air mineral. Jaga makanan.Kata lelaki tua ini lagi:
#6 – Hidup kena buat target. Ada wawasan. Ikat perut. Usah membazir. Mula dengan makanan. Makanan dan minuman mesti habiskan. Usah lagak orang kaya, padahal kita teman pada syaitan. Sentiasa belanja orang. Makan dikedai kecil. Perhatikan kebersihan kedai. Apabila bersih masuk. Disitu kita temui ramai orang susah. Belanja mereka..
#7 – Waktu maghrib usah ada atas jalan. Apabila dalam perjalanan berhenti. Cari masjid. Apabila dirumah, tutup pintu rapat rapat. Malam buang sampah sarap. Basuh pinggan mangkuk. Pastikan semua teratur sebelum tidur. Gunakan waktu antara maghrib dan isyak untuk tuntut ilmu agama. Boleh dengar orang mengajar. Boleh juga baca kitab. Lepas Isyak buat kira kira untung rugi. Siapkan bahan dan pakaian untuk kerja esok hari.
#8 – Usah takut jumpa orang. Walaupun 5 minit mahu berjumpa. Pergi sendiri. Usah pakai posmen apabila depani soal penting. Kita rangkak panjat bangunan. Tunggu. Biarlah kita ambil masa berhari hari perjalanan. yang penting sampaikan dengan tangan sendiri.Tenung mata dan baca “ayat ayat pengasih”. Hehehe. (Nota tambahan: Surah Yusuf: Ayat 4)
#9 – Balik malam, usah cakap penat. Usah cakap letih. Usah cakap sakit. Apabila sakit senyum. Allah sedang luruhkan dosa. Lepas sakit kita lagi bertenaga. Siapakah dalam dunia yang tidak pernah rasa sakit. Jatuh. dihina. Semua termasuk Rasulullah SAW. Namun, baginda ajar kita maafkan semua orang.
#10 – Niat mahu kaya. Niat mahu bantu ramai orang. Niat mahu jadi manusia berguna.Niat itu macam tulis surat. Dulu tiada internet, Macam tulis surat la. Salah tulis alamat akan sampai salah tempatlah surat itu. Maka tulis alamat betul betul. Niat mahu kaya, supaya kita dapat bantu ramai lagi orang. Mahu membahagiakan ramai orang.
#11 – Mula berniaga, usah buat pinjaman. Cukup dengan apa yang ada ditangan. Itu masa kita belajar. Berniaga ini seni. Kita sahaja tahu maksud lakaran. Terbakar tangan biasa. Namun, dengan duit sedikit kita tak rasa sangat panasnya. Usah samakan orang dengan kita. Mereka lain tak serupa.
(Kedai mula mula di mulut sahaja.) Senyum mesra, mulut manis. Usah sombong.sentiasa tegur dan sapa manusia. Kita berniaga dengan manusia.Berniaga dengan siapa sahaja. Andai kata kita kaki surau. Berniaga dengan orang surau tidak jadikan kita kaya. Berniaga dengan semua orang walaupun dia haprak keparat. Yang penting tunai. Ada duit kita cerita. Ada barang kita jual.
#12 – Modal kita adalah daya penarik yang pada diri kita. Daya penarik adalah ciri yang ada dalam diri yang buat orang lain rasa senang dengan kita. Cari ilmu tentang produk. Apabila orang tanya jawab dengan lancar dan petah. Jelas. sebut satu demi satu. Usah ragu ragu dan termanggu. Kongsi bukan jual. Ingat sentiasa kongsi dengan semangat membara. Orang jatuh cinta dengan semangat kita.
#13 – Apa lagi..ahaaa..masa mula niaga biar mendalam dulu. Usah cepat mahu melebar.Fahamkah apa pakcik cakap. Maksudnya biar berjaya satu demi satu. Apabila mula guna modal sendiri, kemudian buat sungguh sungguh sampai berjaya. Lepas dah nampak hasil, mula lebarkan. Masa itu boleh la mahu buat pinjaman. Kita sudah ada ilmu bisnes.
***
(Cukuplah tu. Masa ni Lelaki Tua Berkain Pelikat sudah mahu berhenti. Saya senyum peluk dia dan kata, “baharu ada 13 anak sungai di syurga. Tambah sampai 20″. Saya buat contengan kata dia dalam kepala)
***
#14 – Kita kena buat promosi apa jua yang kita bisnes. Produk tak boleh bercakap.Sejak bila pula lah produk boleh bercakap. Orang kena tahu apa yang kita buat. Caranya buka bank emosi dengan setiap pelanggan kita. Pelanggan yang puas hati datang lagi. Datang lagi. Sekarang pun Pak Cik masih buat bisnes sikit sikit. Perumahan. Pak Ciik buat lima rumah sekali siap. Siap baharu jual. Pak Cik buat cantik. Jual mahal. Orang beratur mahu beli. Jual barang siap. Usah jual barang dalam laut yang tidak tahu tersangkut pada pukat atau tidak. Tidak berkat begitu.
#15 – Apabila bisnes sudah maju, usah berlagak. Dahulu Pak Cik suka gunting rambut kedai Nawi. Dia tanya “Bagaimana Pak Cik mahu gunting rambut? Pak Cik jawab , “Dengan senyap senyap tapi cantik”. Anak fahamkah apa Pak Cik cakap ni? Jawab saya, “Faham Pak Cik, saya juga gunting rambut disitu sejak umur 15 tahun”. Hehehe. Maksudnya usah gosip sana gosip sini, balun orang sana balun orang sini. Usah peduli rambut atas kepala orang lain. Apa yang utama rambut kita tersisir rapi.Bijak anak ni. Apa nama? Yesss. Dia sudah tanya nama saya. Maknanya saya sudah dapat Mentor Lelaki Tua Berkain Pelikat.
#16 – Anak..ingat kita hidup sungguh sebentar, macam main bola sahaja. 90 minit tamatlah permainan. Itulah lebih kurang bandingan hidup didunia ini. Kita kejar bola. Cuba jaringkan gol. Apabila sampai tiupan wisel, tahulah keputusan. Apabila malaikat maut datang jemput kita, habislah kita. Ada dunia kekal abadi di sana. Usahlah kita berlagak sombong masa berjalan atas bumi Tuhan ini.
Paku yang nampak tidak rapat ke papan, akan diketuk oleh Tuan Rumah. Itulah perumpamaan hidupan. Rapat ke bumi. Sujud pada Tuhan.
Bacalah surah ar Rahman ayat 46, “Dan orang yang takut akan keadaan dirinya di mahkamah Tuhannya (untuk dihitung amalnya), disediakan baginya dua syurga”
#17 – Pak Cik bersyukur sampai ke tahap ini. Pak cik bersyukur. Syukur itu tandanya apabila Pak Cik rasa tak layak terima, namun Allah berikan juga. Pak Cik habiskan masa dalam waktu kecemasan ini dengan memandang yang memberi nikmat bukan pada nikmatnya. Anakku bersyukurlah. Masih punya masa mengatur tapak menjejaki orang hebat dalam agama.
Dunia ini tidak lebih dari sayap nyamuk sahaja. Usah letak dunia di hati. Tetapi berusahalah supaya dunia dalam genggaman tangan kita. Pak Cik pakai kereta besar, bukan untuk apa namun Pak Cik mahu menikmati apa rasa sayap nyamuk itu. Kalau sayap nyamuk itu sudah rasa nikmatnya, bayangkan nikmat di syurga.
#18 – Anak… Apabila mahu makan nasi, dapatkan beras. Cakap cakap dan sembang sembang tidak hasilkan beras. Rajin usaha. sampai waktu solat. Solat itu tiang agama. Usah terjerat dengan penyakit umat akhir zaman. Mereka cintakan dunia. Takutkan mati. Hakikatnya mati itu pasti. Namun, jangan kerana takutkan mati duduk atas masjid semata mata dan harapkan hidangan turun dari langit.
Tidak boleh begitu. Cuba beri masa untuk semua perkara. Umur macam Pak Cik sekarang, hari hari biasa, 6 jam tidur. 6 jam bekerja. 6 jam duduk atas masjid. 6 jam bersama anak cucu cicit. Anak, ada Pak Cik ingat, Nabi SAW sebut, “Peliharalah lidahmu, luaskan rumahmu dan tangislah dosamu”. Cuba anak check siapa perawinya. (nota: Hadis riwayat at Tirmizi)
#19 – Anakku kita bukan orang sufi. Mereka lain. Kita orang biasa,
“Apabila kemiskinan datang bertandang mengetuk di pintu, kasih sayang segera terbang keluar ikut jendela. Saat itu sahabat dekat mula menjauh, kesusahan bagaikan banjir besar menghanyutkan segalanya pergi dan ianya hanya kembali apabila kita kaya semula”
Rajinlah berusaha. Wang bukan segala galanya. Namun banyak perkara dalam dunia sekarang perlukan wang anakku. Wang bukan raja. Wang adalah hamba perkasa yang memudahkan banyak perkara. ramai orang sedikit sedikit sebut Tuhan, pada hal hati mereka bersimpang simpang.
#20 – Cuba sedaya upaya supaya ada wuduk pada tubuh kita. Ianya adalah cara terbaik cucikan diri. Cuba mandi setiap kali sebelum masuk waktu. Tidak dapat kerana banyak masa di pejabat, mandi 3 kali sehari. Sebelum subuh, sebelum maghrib dan sebelum isya’. InsyaAllah kita rasa bersih dan tenang dari segi luaran. Sewaktu berdiri mahu solat, rasakan ketakutan luar biasa. Kita sedang menghadap Allah Raja dan Tuan kepada segala Raja.
________________________________________________________________

Cerita ini benar-benar buat saya tersentuh dan saya mahu terus usaha dan mengajak anda juga terus majukan diri, agama bangsa !

Semoga setiap nasihat itu membuka mata hati kita untuk melihat jauh tentang masa depan. Apa yang kita ada hari ini tiada jaminan ia akan kekal. Jangan berhenti berusaha !


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa