Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2014

Dua ni jangan lupa bawa balik masa raya kalau ada anak atau cucu.

Imej
Hari raya setahun sekali dan masa ini kita beraya sakan berjalan ke sana ke mari.
Ramai ibu bapa yang kurang memerhatikan anak mereka dimusim perayaan.

Tanpa kita sedari anak-anak bila dah jumpa sedara mara, sepupu sepapat mereka leka bermain dan adakala lupa untuk minum. Makan memang akan makan sebabnya biasa makan kita beramai-ramai.

Namun ramai yang lupa musim perayaan ini mudah buat anak jatuh sakit.

Antara faktor penyebab ini berlaku adalah kerana ibu bapa tidak monitor pengambilan air yang seharusnya diambil oleh anak-anak.

Terutama bila dalam perjalanan yang jauh, mereka akan kurang minum air kerana keletihan dan banyak menghabiskan masa untuk tidur.

Akhirnya anak-anak kecil mudah mendapat demam disebabkan faktor cuaca dan pengambilan air yang kurang.

Maka sangat bagus setiap ibu bapa menyediakan 2 vitamin ini sepanjang beraya atau sepanjang travelling.

Vitamin tersebut ialah




Pastinya kita juga tidak menyukai untuk bergantung dengan ubat, maka persediaan stok Nutriferon sangat…

Taknak rasa pening lepas makan kambing atau rendang? Amalkan ini......

Imej
Masih ingat lagi dengan vitamin pakej raya kami? Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan kerana harganya mampu dimiliki oleh semua golongan.



Apa yang ada dalam set raya ini?

Lecitin

Alfalfa small

Garlic dan

Herb Lax.



Ingin mengetahui kebaikan produk ini dengan lebih lanjut?

Apa kata kita tengok Movie SID Kenyalang Team ini tentang vitamin raya ini?


Raya -sihat dengan Vitamin Shaklee.
Sambil menonton kita belajar apa kebaikan setiap vitamin.


Semoga terhibur!


 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Jangan putus asa dan Jangan sia-siakan.......

Imej
Bila anda mahu putus asa atas apa yang anda usahakan... apa kata renungkan apa yang telah anda korbankan untuk usaha ke arah kejayaan.

Jangan sia-siakan duit yang anda labur untuk bisnes anda jika ia perniagaan yang betul....

Jangan sia-siakan ilmu yang anda perolehi dari mentor anda....

Jangan sia-siakan masa yang anda luangkan untuk ke kursus ilmu bisnes anda.....

Jangan sia-siakan duit yang anda bayar untuk ke kursus ilmu bisnes anda.....

Jangan sia-siakan masa anak dan suami yang anda korbankan untuk ke kursus ilmu bisnes anda....dan 

PALING UTAMAJangan sia-siakan impian dan harapan suami dan anak-anak anda untuk melihat anda berjaya di puncak kejayaan.
Oleh kerana itu anda tak seharusnya putus asa.
Hanya kerana sedikit ujian dan cabaran buat anda putus asa?

Tahukah kalian mereka yang berjaya adalah mereka yang bangun setelah jatuh! Mereka yang berjaya adalah mereka yang bertahan di kala orang lain telah berlalu pergi! Mereka yang berjaya adalah mereka yang sabar dengan doa manakala ora…

Duduk rumah berpakaian kerja?

Imej
Cantik untuk mata suami. 
Terlihat status Master Intan Azlin tentang keinginan beliau memakai baju kurung kerana teringat zaman kerja.

Jujurnya dulu di awal cuti tanpa gaji memang rasa nak bekerja semula terutama bila rindu nak pakai pakaian kerja.

Namun bila dah bertahun tak pergi kerja so saya suka pakai pakaian kerja di rumah. Banyak kelebihannya. Antaranya bila nak keluar, kita sentiasa bersedia.

Saya suka berbedak ala kadar walau hanya di rumah. Memakai lipstik supaya tidak pucat. Bila bersiap anak suka tanya..." Kita nak jalan ke?"

Saya akan jawab, tak la. Duduk rumah aje. Namun bila dah biasa tengok ibu bersiap mereka tahu ibu hanya bersiap untuk duduk rumah.

Namun sekali sekala memakai pakaian yang jarang saya pakai akan membuatkan anak saya bertanya lagi. " Kita nak jalan ke bu?".

Saya senyum aje dan jawab, tengok nanti petang.

Dah nama ibu kerja kat rumah. Memang kena sentiasa bersedia anak-anak bisnes atau pelanggan datang rumah amik stok vitamin.

Adaka…

Sangat mudah mencuci dengan Shaklee Hand Dish Wash

Imej
Hanya dengan beberapa titik, banyak pinggan mangkuk yang dapat dicuci dengan bersih dan ia selamat untuk kulit.
Harga kalau setanding dengan berbaloinya manfaat atau fungsi barangan yang kita beli memang takkan terasa pun nilai duit yang keluar tadi.

Itulah yang saya rasa dengan pembelian sebotol sabun basuh pinggan mangkuk Shaklee atau dikenali nama Shaklee Hand Dish Wash.

Dengan hanya beberapa titik sahaja, ia menghasilkan buih walau tidak banyak tapi satu yang saya perasan, air menjadi lembut seolah-olah molekul sabun itu sangat halus dan sangat mudah nak mencuci periuk yang berminyak terutamanya.

Bau dari sabun ini juga sangat menyegarkan sepanjang kita membasuh pinggan mangkuk dan periuk belanga.

Nak banding harga dan kepuasan yang saya dapat sepanjang membasuh sangatlah berbaloi.

Sebelum ini banyak juga pencuci pinggan mangkuk yang saya beli tapi serius Shaklee punya sangat lain.

Bagi anda yang nak rasa kelainan dengan produk Shaklee semasa raya ni cubalah nanti pakai Sabun Sha…

Penyusuan Susuibu :Kerjaya doktor bukan alasan untuk tidak pam.

Imej
Kerjaya doktor pastinya diketahui umum sangat sibuk dengan melayan pelbagai pesakit yang datang ke hospital namun ia bukan alasan untuk seorang ibu menunaikan tanggungjawab pada anaknya yang menyusu susuibu.

Inilah kebenaran kepada sahabat saya Doktor Siti Munirah. Kami dah berkenalan melebihi 12 tahun. Dari awal kami berkahwin sehinggalah hari ini. Dulu Doktor Siti bekerja di Miri dan di kala itu saya masih seorang surirumah. Syukurnya sempat juga saya perkenalkan Shaklee kepada doctor Siti Munirah sejak beliau di Miri lagi.

Alhamdulillah sehingga hari ini Doktor Siti Munirah masih consume vitamin Shaklee ini terutama vitamin yang membantu beliau untuk melancarkan sesi penyusuan anaknya. Beliau pengguna tegar sejak lebih 10 tahun yang lalu.


Ini antara vitamin yang doktor Siti Munirah consume.

Buat pengetahuan semua, doktor Siti juga seorang Pengedar Shaklee yang Sah dan beliau masih aktif sehingga hari ini. Bagi kalian yang ingin mendapatkan produk Shaklee di kawasan Bandar Baru Ban…

Istimewa untuk orang Miri Sarawak

Imej
Bagi mereka yang akan pulang ke kampung halaman Miri Sarawak, kalian boleh dapatkan Pakej Special Raya ini dari Pengedar Sah Shaklee Miri.


Senarai Sah Pengedar Shaklee Miri Sarawak Boleh LIHAT SINI.


♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Pakej Special Raya - Hadiah untuk yang tersayang !

Imej
Bila sampai musim raya, kalau biasa para isterilah yang akan sibuk dengan persiapan baju raya, kuih raya, langsir dan segala bagai.
Mungkin itu zaman dulu....tapi satu yang saya sedar zaman sekarang isteri dah lebih alert kerana ramai yang pakat beli vitamin kesihatan dalam menjaga kesihatan seisi keluarga.

Perasan tak hidangan hari raya memang la sangat menyelerakan. Ditambah selepas sebulan berpuasa. Hari pertama raya sahaja kita dihidangkan dengan pelbagai jenis lauk pauk seperti lemang, daging rendang, satay ayam dan daging, nasi minyak, serunding dan kuih muih.

Masih saya ingat lagi pengalaman hidup kami sendiri...arwah abah malam tu berbuka dengan satay. Pagi raya masih makan satay. Memang abah ada darah tinggi tapi nak jadikan penyebab pagi raya kedua abah diserang strok jam 1 pagi. Arwah abah dikejarkan ke hospital pagi itu juga.

Zaman dulu kesedaran pasal kesihatan tidak sebegini hebat seperti hari ini. Zaman sekarang memang ramai yang menjaga kesihatan mereka. Malah ramai y…

GLA Complex Shaklee untuk redakan demam?

Imej
Petua kami sekeluarga kalau demam panas, amalkan makan sebiji GLA. InsyaAllah esok kebah.
Kalau demam yang berlarutan dan tak baik2, boleh amalkan GLA Complex Shaklee sebiji siang dan sebiji malam.
Setakat ni menjadi tradisi kami sekeluarga amalkan vitamin ini dan dengan izin Allah demam panas akan kebah.
Lelaki dan wanita boleh amalkan kerana ia juga mengandungi vitamin E. Selain bagus untuk bantu turunkan trigliceride dalam darah ia juga bantu seimbang kadar gula dalam darah maka secara tidak langsung vitamin GLA Complex ini juga sesuai untuk pengidap kencing manis.
Berminat untuk dapatkan stok ini dengan penghantaran ke rumah anda sila hubungi kami di 
Telefon : 0128535689 atau 0193589373 Email : nnorita78@yahoo.com

Mengapa Shaklee jadi pilihan?

Imej
Perniagaan adalah pilihan keluarga saya. Arwah abah besarkan kami hasil dari perniagaan yang dijalankan termasuklah berniaga kedai makan. Kini kami dengan business Shaklee pula :)
Sejak zaman Universiti saya suka join direct selling dan MLM. Pada saya kongsikan produk yang kita rasa baik untuk orang lain adalah satu cara mudah nak bantu orang dapat info.

Namun sejak saya join Shaklee, banyak yang berubah. Saya study betul2 marketing plan dan produk dia saya amalkan dengan konsisten.

Orang mula tegur kenapa saya sentiasa nampak energetic, so saya share apa yang saya amalkan. Kawan-kawan rapat tahu saya selalu tak dapat datang tutorial sebab migrain pun tegur saya nampak sihat dan jarang tak datang kelas.

Perubahan itu yang buatkan ramai orang sekeliling saya tertarik untuk mencuba Shaklee. Selain itu saya ke kampung-kampung [ rumah kawan] buat mini party sharing pasal Shaklee. Penat? Mana ada seronok berjalan dan seronok jumpa orang. Mereka ni tak pernah dengar nama Shaklee pun.

Sehin…

Phytocol-ST Shaklee - Bantu atasi sembelit sepanjang puasa.

Imej
Ramai orang yang mengalami masalah sembelit sepanjang berpuasa. Ini kerana kebiasaanya dalam menu berbuka sangat kurang mereka memilih buah atau sayuran dalam juadah utama berbuka.
Alhamdulillah tahun ini kami berpeluang ke pasar ramadhan di Rawang dan rata-rata penjual menjual menu lauk pauk, dan banyak makanan yang kaya dengan kolestrol terutama rendang, pulut dan makanan bakar seperti ayam dan ikan.

Manusia berpusu-pusu membeli makanan berbuka. Memang benar jika ikut nafsu semuanya hendak dimakan. Tapi sayangnya bila dah mula makan hanya 1-2 makanan sahaja yang menjadi rezeki kita. Adakala kerana lapar kita lupa nak seimbangkan pengambilan air dengan makanan dan akhirnya mengadu sembelit yang teruk sepanjang berpuasa.

TESTIMONI PHYTOCOL-ST SHAKLEE

Saya nak share kan pengalaman puasa saya tahun ini yang sangat best ! Kami menjadikan amalan sebelum berbuka ataupun bersahur kami amalkan pengambilan Phytocol-ST Shaklee dan alhamdulillah sepanjang berpuasa satu keunikan yang dapat saya l…

Vivix Tidak Sesuai Kepada ....

Imej
Walaupun ada orang claim ia selamat , tetapi dah terang lagi nyata ia tidak sesuai. Vivix tidak sesuai untuk 2 golongan ini.
Jika anda seorang ibu mengandung atau seorang ibu yang menyusukan anak, sila elakkan mengambil Vivix kerana dah tertulis ia tidak sesuai untuk golongan ini.


Jika pengedar anda kata ia selamat dan boleh amalkan ketika anda mengandung atau menyusukan, pastikan beliau bertanggungjawab atas apa2 yang berlaku. Maaf saya tidak menjual produk ini pada 2 golongan ini -


# Mencari rezeki biar dengan cara betul.

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Testimoni set penyusuan Shaklee paling mengejutkan ?

Imej
Pulang dari mengambil si manja dari taska, si manja terus menyelak baju si ibu untuk menyusu. Dalam gopoh gapah si kecik nak menyusu, tak semena2 susu saya terpancut sehingga ke cermin kereta!
Masya ALLAH punya lah suami saya terkejut sampai bertanya " Vitamin Shaklee buat susu banyak sampai macam ni ke?"
Sambil mencari posisi yang selesa menyusukan si kecil saya memandang wajah suami dengan gelak kecil. Terasa malu sendiri namun bangga pun ada.


Inilah pengalaman dan kisah benar salah seorang customer Shaklee yang menceritakan kejadian unik yang berlaku kepada dirinya selepas beberapa hari amalkan Shaklee.

Kejadian ini sebenarnya adalah secara kebetulan semata-mata dan ia boleh berlaku pada sesiapa sahaja.


Apa yang si ibu ini amalkan adalah vitamin yang perlu untuk ibu dan anak. Paling biasa adalah set penyusuan set B manakala yang paling lengkap ialah set 3M.

Susu banyak mudah terhasil apabila si ibu itu kerap mengosongkan payudaranya melalui hisapan bayi atau ses…

Set Berpuasa paling Laris !!!! Customer saya kata .....

Imej
Tak kenal maka tak cinta. Memang pada mulanya beliau was-was tapi setelah minum set Tripple Gem beliau sangat teruja !


Apa kata pelanggan baru saya tentang set berpuasa ?



Anda berminat untuk dapatkan set Tripple Gem untuk berpuasa dan percayalah ia sangat sesuai untuk seisi keluarga!!


jangan berlengah lagi. Jom order hari ini!


Klik Sini Untuk Order Sekarang!

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Vivix sebagai minuman kordial berbuka puasa ?

Imej
Ramadhan datang lagi , semoga membawa lebih banyak keberkatan dan kebaikan.

Alhamdulillah hari ini hari 3 ramadhan. Semoga diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk puasa lengkap sepanjang ramadhan ini.

Baru ini saya dapat idea untuk olah minuman saya untuk berbuka. Kalau dulu pastinya air bermacam warna dari sirap bandung, milo, cincau dan banyak lagi. Saya memang suka minum berbanding makan. So tahun ini saya fokus dengan minuman baru saya.....


Vivix !

Saya amik segelas besar [ 500 ml] saya masukkan air yang ada jelly atau dipanggil nata di coco. Saya tambah air sejuk dan 2 sudu Performance dan 1 sudu Vivix. So Vivix tu jadi macam ala-ala kordial !

Saya makan kurma dan 1 jenis makanan, kenyang dia masyaALLAH. Memang sedap rasa badan.

Selepas terawih saya fokus minum aje. Kalau rasa lapar pun makan biskut cicah air aje.


Sahur kami minum performance drink disamping minuman kegemaran. So setiap kami minum air berbeza cuma performance dikongsi bersama.

Alhamdulillah setakat ni kami p…

Apa kata seorang Pakar Laktasi tentang supplement?

Imej
Pakar Laktasi menjadi rujukan ramai ibu yang menyusu anak. Bukan sekadar teknik dan cara betul penyusuan tetapi merangkumi banyak perkara dalam membantu perjalanan penyusuan susuibu itu dapat dijayakan dengan baik.

Salah seorang pakar laktasi yang terkenal ialah Aqilah Zaidee telah menyatakan pendapat beliau tentang vitamin dan penyusuan susuibu. Apa kata beliau?


20 nasihat dari seorang dermawan.

Imej
Dia kaya kerana memberi jiwa dan hartanya pada ALLAH. Itulah juga amalan sahabat Rasullah saw iaitu Saidina Abdul Rahman Bin Auf.
Saya tertarik dari cerita blog ini : Lelaki Tuan Berkain Pelikat. Saya abadikan cerita ini dalam blog saya supaya ia sentiasa mengingatkan diri untuk untuk terus usaha membangunkan ummah dan agama insyaALLAH.



20 Nasihat dari Seorang Dermawan Cerita ini asalnya dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook, Dato’ Roslan Ab Hamid. Dan ia mendapat perhatian ramai dengan menerima jumlah like dan komen yang tinggi. Cerita ini memberi inspirasi kepada orang ramai bagaimana mahu hidup dengan lebih bermakna di atas muka bumi ini. Kami kongsikan kisah Lelaki Tuan Berkain Pelikat ini di bawah. Enjoy! **** Saya jumpa lelaki tua ini. Selalu lepas Asar dia iktikaf di masjid. Baca al Quran. Umur 70an. Duduk rumah dekat masjid. Rumah agam besar dan menarik. Hartanya disana sini, bangunan komesil tengah bandar. Milikan RM35juta. Pendapatan pasif kutip sewa RM70,000 sebulan. B…