Khamis, 29 Mei 2014

Pengedar Shaklee Miri

Mei 29, 2014 0 Comments

Umur bukan penentu kejayaan. Usaha yang diletakkan penentu hasil yang bakal diperolehi.


Petang ni saya bersama seorang anak bisnes Shaklee Miri saya. Kak Mis dah berumur 41 tahun tak bermakna beliau tak boleh berjaya.

Hari ini beliau datang untuk belajar menulis blog. Blog beliau ialah Cerita Nong Miri.

Jika kalian nak dapatkan stok Shaklee Miri dari beliau boleh hubungi beliau seperti dalam blog yang disertakan.


Pengedar Shaklee Miri


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Malu biar bertempat.

Mei 29, 2014 0 Comments

Malu itu separuh dari iman. 



Saya tertarik dengan sharing sahabat saya tadi menegur anak buahnya :

Si A : Jangan lupa ALLAH dan zikir selalu.
Si B : Ni masa kursus, malulah nak bertasbih dan berzikir.
Si A : Kenapa nak malu pegang tasbih digital masa kursus?
Si B : Malu la nanti orang kata apa.
Si A : Habis tu sibuk hantar whatsapp pada saya masa kursus tak malu pula? Allah tu Maha Melihat. Malu lah dengan ALLAH.
Si B :  %*#&*%
Si A : Tak perlu malu, kalau orang tanya apa tu, jawablah tasbih. Jika orang tanya baca apa tu? Baca jampi kat diri saya supaya jangan malas.
Zikir



Memang kebenaran terselit dalam teguran tersebut. Kita selalu salah tempat untuk rasa malu. Orang kata malu tak bertempat.


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 27 Mei 2014

Set Penyusuan Shaklee Paling Popular

Mei 27, 2014 0 Comments

Set Menyusu Shaklee membantu ibu-ibu mendapatkan kesihatan yang optimum, mood yang baik, bertenaga dan penghasilan susu yang lebih bernutrisi.



Set Menyusu Paling Popular

Memang dah lama tak menulis tentang penyusuan ditambah saya dah lama tak menyusu Nasa. Dah lebih 5 tahun tak menyusu anak.

Namun sehingga hari ini saya masih diberi kepercayaan untuk memberi konsultasi kepada ibu yang menyusukan anak mereka.

Ibu-ibu yang menyusukan anak mereka perlu tahu konsep asas penyusuan.

Paling utama si ibu perlu memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan air yang mencukupi. Biasa saya sarankan ibu yang menyusu dan ingin mengambil  Set Penyusuan Vitamin Shaklee perlu memastikan pengambilan air 3 liter sehari.

Seterusnya ibu wajib menyusukan anak mereka setiap 2-3 jam sekali. Jika bekerja maka si ibu wajib pam dan jarak sesi pam adalah antara 2-3 jam tetapi tidak boleh terlalu lama. Jika terlalu sibuk dan terdapat kekangan di pejabat untuk mengepam, si ibu perlu berusaha untuk melakukan Power Pumping pada malam hari.

Vitamin Shaklee yang paling popular untuk penyusuan ialah

ESP
Vitalea
B complex
Vitamin C
Alfalfa
Ostematrix

Set ini dikenali sebagai set 3M.
Set lengkap ini sangat membantu agar ibu dan anak sihat. Dengan pengambilan yang disarankan insyaALLAH membantu penghasilan susu yang lebih efisien.

Boleh refer entry sebelum ini : SUSU BANYAK DENGAN VITAMIN SHAKLEE.

Berminat untuk order Set Penyusuan Shaklee, sila hubungi saya ditalian seperti dibawah.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 26 Mei 2014

Sahur dengan Meal Shakes Shaklee.

Mei 26, 2014 0 Comments

Mencari satu yang MUDAH untuk bersahur tetapi LENGKAP dengan vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh badan?

Miri Meal Shakes Shaklee

Apa kata dapatkan Meal Shakes Shaklee !

Resepi mudah bersahur

1-2 sudu besar Meal Shakes Shaklee
satu gelas susu
2-3 bji kurma [ dah diasingkan bijinya].


Masukkan ke semua bahan di dalam blender dan dikisar bersama. Sangat kenyang dan sungguh menyelerakan. Jika dibuat untuk juadah berbuka boleh tambahkan 2-3 ketul ais untuk rasa yang lebih sedap.

Selain kurma, buah-buahan seperti strawberry, pisang atau mangga masak juga sedap di kisar bersama susu dan Meal Shakes Shaklee.

Jom dapatkannya hari ini sementara promo Meal Shakes Shaklee masih berlangsung sehingga 31 Mei 2014!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 25 Mei 2014

FITOSTEROID ???

Mei 25, 2014 0 Comments

Ada satu dialog nutritionist yang buat saya ketawa dan ingat hingga hari ini...   " Apa nama produk Shaklee yang ada Fitosteroid ?"
Satu soalan yang diajukan kepada Nutritionist dan ia membuatkan semua hadirin ketawa!

Phytocol-ST Shaklee


Rabu lepas kami belajar tentang kolestrol dan jantung. Ia kelas Health and Wellness yang dianjurkan oleh Shaklee dan Nutritionist yang bertauliah akan share tentang topik yang telah dimaklumkan.


Balik kepada soalan yang diajukan kepada nutritionist tadi.....

Ops maaf Shaklee tiada jual steroid. Namun Shaklee ada jual satu produk yang dinamakan Phytocol-ST Shaklee. Phytocol-ST Shaklee mengandungi FITOSTEROL bukan Fitosteroid!

Produk ini hanya akan berada di pasaran mulai Jun 2014!!

Produk ini mengandung 2000mg FITOSTEROL.

Fitosterol ini sumbernya dari tumbuh-tumbuhan.

Boleh rujuk sini maksud Fitosterol.

Phytocol-ST Shaklee

Apa yang saya faham produk ini sangat bagus untuk mereka yang ingin mengawal kandungan kolestrol dalam badan dan membantu menurunkan paras kolestrol dalam badan.

Vitamin ini perlu diambil setengah jam sebelum makan demi memastikan Fitosterol mengambil tempat atau tapak  penyerapan sebelum kolestrol dari makanan yang dimakan.



Bagaimana Phytocol-ST SHAKLE membantu menurunkan kadar kolestrol?


Difahamkan bahawa fitosterol mempunyai keupayaan untuk bersaing dengan kolestrol dalam penyerapannya di dalam usus. Pertandingan ini menyebabkan berkurangnya penyerapan kolestrol oleh tubuh. Selain itu fitosterol dikatakan sangat bagus untuk mencegah kanser.


Apa yang saya faham melalui sesi sharing by Pakar Nutrisi Shaklee, Fitosterol dapat menurunkan kadar kolesterol secara total dan LDL . Hal ini disebabkan kerana struktur Fitosterol hampir sama dengan struktur kolesterol , fitosterol mempunyai beberapa perbezaan pada kedudukan rantaian kimianya . Kadar Fitosterol pada rangkaian tubuh biasanya sangat rendah kerana Fitosterol tidak mudah dicerna dan diekskresi lebih cepat oleh hati , berbanding dengan kolesterol . Metabolisme Fitosterol pada hati juga menghasilkan asid hempedu dengan lebih rendah daripada kolestrol. Kajian juga mendapati Fitosterol juga telah terbukti dapat menghalang perkembangan kanser usus besar dan memberikan kesan terapi lain termasuk anti tumor .

Phytocol-ST Shaklee


Bayangkan betapa uniknya ciptaan ALLAH kan? Benarlah tumbuh-tumbuhan ini memberi banyak manfaat pada kesihatan kita.

Jika anda berminat nak dapatkan produk ini, boleh hubungi saya ditalian +60128535689.

Kalau nak dapatkan keahlian Shaklee Percuma boleh dapatkan melalui pembelian produk ini bulan Jun nanti  !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD produk Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 24 Mei 2014

Shaklee : Berhujung minggu di Miri Sarawak

Mei 24, 2014 0 Comments

Kalau teringin nak datang Sarawak, cubalah datang ke Miri. Tempat yang bersih, aman dan tenang terutama jika menginap di hotel tepi laut.



Shaklee Miri Sarawak

Selepas beberapa minggu kami travel setiap Jumaat-Ahad atau kadang-kadang lajak ke Isnin, minggu ini baru dapat bernafas panjang di Miri.

So bagi anda yang berada di Miri dan ingin mengetahui tentang produk kesihatan serta business plan Shaklee, boleh hubungi kami di talian di bawah.

Kami sedang mencari mereka yang ingin hidup luarbiasa, yang gigih semangatnya, yang kental jiwanya dan mahukan cabaran untuk terus maju untuk bisnes Shaklee di Borneo.

Jika anda ada sifat-sifat ini, boleh hubungi kami untuk kami tunjukkan uniknya bisnes Shaklee!



 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 23 Mei 2014

Rugi buat separuh jalan !

Mei 23, 2014 0 Comments
Kebanyakan orang yang kurang berjaya adalah kerana mereka usaha separuh jalan dan mudah putus asa.

Bila pula yang dikatakan LUCK ? Tuah ni pada mereka yang datang kemudian dan hanya buat sikit usaha terus dapat hasil yang melimpah!


So kesimpulannya -

1. Usaha biar sampai BERJAYA. Buat Shaklee sampai jadi Master Coordinator.

2. Walaupun anda baru nak mula, selagi tak cuba kita tak tahu nasib kita. Sebab setiap orang berpeluang untuk berjaya. Kadang-kadang kita boleh jadi manusia yang paling bertuah bila dah mencuba!


Shaklee Miri Sarawak



 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 21 Mei 2014

PENGEDAR SHAKLEE MIRI SARAWAK

Mei 21, 2014 0 Comments

Buah cempedak diluar pagar , ambil galah tolong jolokkan.
Saya murid baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.


Hari ini saya ada appointment dengan 2 anak bisnes Shaklee saya iaitu Nani dan Erna. Erna baru sahaja join awal bulan Mei yang lalu. Berbekalkan semangat untuk berjaya, Erna datang bersama 2 cahayamatanya ke rumah untuk belajar selok belok bisnes Shaklee.

Betullah kata orang, tak tahu boleh belajar yang penting ada guru nak mengajar. Juga penting untuk bersedia menerima apa yang dibelajar. Seterusnya bertindak untuk dapatkan hasil barulah nampak jalan kejayaan.

Alhamdulillah organisasi Shaklee Miri Sarawak semakin bertambah. Kami juga seronok melihat perkembangan anak-anak bisnes di Borneo kini.

Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee area Permyjaya Miri Sarawak, boleh hubungi Erna di talian 018-7728085 FB Erna O Rain.

Master Norita
Erna dan mak bisnesnya Nani.

Jika berminat nak sertai kami dan menjadi Bintang Shaklee di Borneo boleh email atau call di talian seperti tertera di bawah.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Suami isteri berkepit setiap masa kerana Shaklee!

Mei 21, 2014 0 Comments

Emosi mereka yang meninggalkan pastinya berbeza dengan emosi mereka yang ditinggalkan walaupun atas dasar kerja.


Itulah yang saya lalui dulu bila suami pergi kerja selama dua minggu. Tinggallah kami 3 beranak sahaja di Miri Sarawak dan meneruskan kehidupan seperti biasa. Hati sayu berbaur sedih kerana menjalani kehidupan sementara abah Addinnasa berjuang mencari rezeki yang halal. Namun apa boleh kerana itulah tugas dan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan demi mencari sesuap nasi.
Shaklee Miri Sarawak

Jadi saya faham perasaan isteri yang terpaksa berjauhan dari suami mereka atas dasar kerja. Terutama kerja laut yang terpaksa berjauhan selama 2 minggu atau ada yang berbulan-bulan. Kalau setakat luar daerah boleh juga isteri ikut tapi kalau kerja laut mana dapat ikut.

Hanya doa yang mengiringi suami sepanjang mereka kerja di laut.

Syukurnya dikala itu saya dah ada pendapatan Shaklee walaupun 3-4 angka sahaja. Maka walau saya cuti tanpa gaji tapi bonus Shaklee saya sangat membantu kehidupan kami sekeluarga. Ia bukan sahaja membantu meringankan belanja tanggungan suami tetapi ia membantu saya sibuk dan tidak terlalu fokus menunggu bila suami akan pulang.

Alhamdulillah bila income mula bertambah saya nekad nak suami berhenti. Saya nak suami selalu bersama kami dan anak-anak sentiasa gembira bila abah ada bersama.

Bermula dengan percutian keluarga yang lama membuatkan suami saya mula lembut hati nak berhenti. Walaupun bukan secara mendadak tetapi beliau nak juga amik tempoh percubaan.

Memula memang la janggal sebab suami bukan calamg-calang jawatan yang dia pegang tapi paling saya suka apabila suami sendiri realize, jika ada pilihan 2 laluan pendapatan yang sama nilainya tetapi pekerjaan A terpaksa tinggal anak isteri dan risiko besar. Manakala pekerjaan B sentiasa berkepit dengan anak isteri dan masa kualiti bertambah pastinya beliau memilih pekerjaan B iaitu SHAKLEE !!!


Itulah bestnya bisnes Shaklee tau! Sebab tu saya selalu pesan isteri2 yang buat bisnes Shaklee, buatlah bersungguh-sungguh kerana tak mustahil anda akan dapat menarik suami anda untuk turut serta sepenuh masa seperti ramai pengedar Shaklee lain juga! Paling best ke sana ke mari suami di sisi !

Berminat nak sertai kami? Jauh bukan alasan untuk berjaya kerana kami menawarkan training online dan offline ! Paling utama anda tahu apa yang anda mahu, anda juga boleh berjaya seperti yang lain!

Kami juga mencari bintang Shaklee dari Sabah, Sarawak dan Labuan. Hubungi kami jika anda berminat!


Email : nnorita78@yahoo.com
No tel : 012-8535689


Salam Sayang
N @ Ibu Addinnasa!

Selasa, 20 Mei 2014

Kolestrol Sihat, Jantung Sihat - SHAKLEE MIRI SARAWAK

Mei 20, 2014 0 Comments

Zaman sekarang semua berbayar. Even hantar anak tuition pun berpuluh juga satu subjek yang dikenakan. Uniknya kelas yang dianjurkan oleh Shaklee esok adalah PERCUMA !

Shaklee Sarawak Master Coordinator

Lebih hebat lagi, ianya terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui tentang latar belakang syarikat dan tentang topik khas yang dibincangkan esok! Maka bukan ahli juga boleh datang dan dengar!

Sesi yang dinamakan H&W Talk  [ Shaklee Health and Wealthness Talk] esok akan disampaikan oleh nutritionist Shaklee yang bertajuk ' Kolestrol Sihat, Jantung Sihat'.

Bertempat di : Hotel Imperial Palace Miri

Masa : 7.30 - 9 malam.

Tak rugi datang majlis ilmu ini. Sekurang-kurangnya kita tahu apa yang kita makan dan bagaimana nak dapatkan penjagaan yang betul untuk kolestrol sihat dan jantung sihat.

Jom jumpa esok. InsyaALLAH kami akan berada di sana!

Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut pasal produk Shaklee dan peluang bisnes dengan Shaklee, boleh datang esok!





Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Bebas dari jerawat badan?

Mei 20, 2014 0 Comments

Memang ada orang jerawatnya hanya pada badan sahaja. Namun ianya tetap perlukan jalan penyelesaian supaya ia tidak berlarutan.



Cegah jerawat badan

Biasa dengar sabun badan untuk anti acne? Ia biasa dijual di farmasi dan memang disarankan pada mereka yang ada masalah jerawat belakang badan terutamanya.

Jika orang tanya apakah vitamin yang membantu mengatasi masalah ini ialah saya akan sarankan beberapa vitamin antibodi seperti Vitamin C Shaklee, Vitamin E Complex Shaklee, Garlic Shaklee, Nutriferon dan GLA Complex Shaklee. *

Ke semua vitamin ini sangat membantu untuk kulit yang sihat. Bagi mengatasi masalah tompok hitam, biasanya sabun scrub adalah antara cara untuk menyingkirkan sel mati tersebut dari badan. Walaupun begitu pengambilan ESP Shaklee sangat membantu untuk penghasilan sel baru dalam menggantikan sel yang telah mati.

Walaupun begitu, saya tetap sarankan mereka yang ada masalah jerawat dibelakang badan menggunakan sabun mandi yang sesuai dengan kulit anda. Tidak boleh terlalu bergantung pada satu jenis sabun. Paling utama perlu ada sabun anti bakteria. Adakala ia berpunca sebab badan kita senang berpeluh maka sabun anti bakteria membantu untuk memastikan kulit kita sentiasa sihat dan seimbang.

Paling utama mandi 2-3 kali sehari sangat penting! Supaya badan kita sihat!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 19 Mei 2014

SHAKLEE STAR ACHIEVER

Mei 19, 2014 0 Comments

Penghasilan batu permata itu lebih rumit dari penghasilan kaca...oleh kerana itu harga permata itu sangat mahal.

Shaklee Miri

Saya suka dengan ayat di atas dan ia mengingatkan saya untuk lebih kuat apabila menerima satu ujian. Jujurnya ramai orang yang berjaya adalah datang dari golongan yang susah, tertekan, banyak hutang, beban sakit yang berlarutan.

Namun mereka ini tidak tenggelam dalam masalah itu begitu sahaja. Dalam mereka menerima ujian itu, mereka usaha untuk keluar dari zon kegelapan. Mereka menyusuri sinar cahaya baru yang memberi mereka banyak harapan baru.

Sama juga dengan ramai Shaklee Star Achiever. Pada saya golongan ini layak menerima anugerah yang diberikan kerana mereka usaha keluar dari kesusahan, hidup tertekan, kesakitan yang berlarutan dan paling utama mereka keluar dari zone selesa. Mereka layak kerana mereka usaha mengubah nasib mereka!

Walaupun masih ramai yang hanya mahu menjadi penonton dan memberi tepukan pada mereka yang berjalan atas karpet merah dan mereka yang naik turun pentas amik award namun saya pasti ada antara mereka yang cemburu dan juga ingin menjadi sebahagian dari mereka yang dah berjaya.

Namun apakah faktor yang membuatkan mereka tidak lagi bertindak? Adakah mentor? Adakah ilmu? Jawapannya adalah diri sendiri. Diri sendiri selagi tiada tindakan pastinya tiada hasil yang kita perolehi. Hatta mahu makan pun kita perlu suapkan makanan dalam mulut barulah kita kenyang. Bukan hanya menyebut saya nak makan dan mengharapkan perut terus kenyang.

Shaklee sekarang telah banyak penambahbaikkan yang telah dilakukan untuk kemudahan ahli mereka. Antaranya order online [ sendiri order ], latihan yang berterusan berkaitan bisnes [ NDT Shaklee] atau produk [ Bengkel Nutrisi Shaklee] dan banyak lagi event seperti Recognition Rally dan National Conference. Sebenarnya semua dah ada depan mata. Malah ramai kini walau mempunyai upline yang jauh bukan alasan untuk tidak berjaya.

So bagi anda yang inginkan perubahan hebat dalam hidup, jom mulakan dengan perubahan kecil dulu dengan menjadi ahli dan consume dengan konsisten vitamin Shaklee. Seterusnya belajar untuk berkembang dari mentor anda. Daftar guna nama sendiri dan nikmati banyak kemudahan Shaklee! Rugi sebenarnya guna nama adik, mak atau sedara join ahli dan dapat rank tapi tak diiktiraf oleh syarikat. Bagus guna nama sendiri dan enjoy semua benefit yang Shaklee tawarkan. Kita berjaya adalah kerana tindakan dan usaha kita 90% manakala mentor hanya menyumbang 10% untuk jalan menuju kejayaan!


So apa kata sertai kami hari ini! Kami mencari SHAKLEE STAR ACHIEVER  untuk tahun 2014/2015 dan jika anda berminat nak jadi sebahagian dari kami , sangat di alu-alukan!




Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Saya nak hadiah yang paling mahal !

Mei 19, 2014 0 Comments

Tempat lahir lagi dikenang apatah lagi sekolah  pertama saya mengajar.


Masih ingat tahun saya mengajar di sekolah di Miri....sebuah sekolah bandar namun rata-rata anak muridnya datang dari keluarga sederhana.

Kenangan yang tak boleh saya lupa bila tibanya hari guru.

Saya mengajar tahun 3 kategori mereka yang lemah dalam 3M [ membaca, menulis dan mengira]...so tahulah memang saya akan selalu marah pada mereka yang main dan bising dalam kelas. Mereka yang selalu tak buat kerja rumah juga saya selalu marah.

Memang menitis airmata saya apabila mereka inilah yang akan tunggu saya di balkoni sekolah menanti kehadiran saya ke sekolah nak sambut hari guru. Mereka rata-rata memegang satu hadiah untuk guru mereka yang garang macam singa ini.

Antara hadiah yang mereka beri adalah bunga, mug air, kad, pen , pensil eh macam macam alat tulis. Malah sampai beri anak patung kesayangan mereka pun ada.
Sebagai cikgu kita tak harap pun mereka beri hadiah tapi mereka memang suka nak beri.

So saya pegang pada satu prinsip... 'thought' itu paling mahal antara semua hadiah.

Kalau pun kawan kita berduit, tetapi memang dalam diri dia tiada ingatan untuk kita maka tiada apa pun yang akan diberi. Maka jangan berharap. Sebab tu saya selalu berharap akan mendapat DOA YANG BAIK dari mak saya, mertua saya, guru saya, adik beradik saya dan semua sahabat-sahabat saya.

Pada saya, ingatan orang lain pada kita itu satu anugerah yang ALLAH berikan untuk kita. At least ada orang ingat kat kita. Hadiah itu bukan asas sebab tak boleh bawa mati pun.

Tapi kalau ingatan, bila kita dah tiada mereka boleh sedekahkan Al Fatihah sebagai tanda hadiah.

Inilah paling mahal.

Hadiah material kita boleh beli dan hadiah pada diri sendiri. Tapi doa kita tak boleh beli. Itu beza hadiah paling mahal dan hadiah material yang biasa orang dok harap.

Gold Bar


Terima kasih pada semua yang sentiasa memberikan hadiah paling mahal untuk saya dan keluarga. Doakan mak dan arwah abah saya ditempatkan di dalam golongan yang dikasihi di sisi ALLAH, itulah yang saya harapkan setiap hari.

Semoga amalan kita menggembirakan mak dan ayah serta menjadikan ia hadiah paling mahal untuk mereka setiap hari!


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 18 Mei 2014

Rugi beli Meal Shake Shaklee?

Mei 18, 2014 0 Comments

Tuai pada antara nampak, esok jangan layu layuan

Intai Meal Shake antara nampak , esok jangan rasa terkilan.


Tahu tak sekarang ada promo Meal Shake Shaklee? Ia hanya untuk bulan Mei sahaja.
So rugi besar siapa yang merancang nak beli Meal Shake pada bulan Jun atau bulan Julai sebab promo dah habis waktu tu!

Lagi sebulan lebih sikit kita akan mula menyambut Ramadhan andai dipanjangkan umur. Namun bagi sesetengah orang, sekarang waktu yang baik untuk mula biasakan berpuasa walaupun puasa sunat Isnin dan Khamis.

Tahun ni sebenarnya antara tahun yang bertuah kerana uniknya bulan Mei Shaklee menawarkan pembelian Meal Shake 6 canister melayakkan kita menerima 1 canister secara percuma. Sebagai satu persediaan stok yang bagus menjelang bulan puasa.

Shaklee Miri


Kami sendiri memang memastikan 3 supplement ini mencukupi menjelang Ramadhan....iaitu

ESP Shaklee

Performance Drink Shaklee

Meal Shake Shaklee

Ditambah minuman ini boleh dibancuh sekaligus dan bagi yang dah sedia dengan kurma, boleh buat bancuhan tripple gem ini bersama kurma sekali.


Memang mudah buat bancuhan tripple gem ini dengan kurma atau diblend dengan buah-buahan. Paling mudah terutama kalau tak sempat nak sahur berat [ kalau dah tinggal 15 minit untuk sahur, kelam kabut juga kalau makan nasi] minuman ini paling mudah! Ia lengkap dengan semua keperluan tubuh dan mengenyangkan selain memberi kita tenaga yang diperlukan seharian sepanjang berpuasa.*

Pada saya sahur dengan set ini lebih kurang sahur dengan nasi dan lauk pauk cuma ini lengkap dengan semua keperluan zat dan vitamin yang badan kita perlukan. Ia juga bagus untuk pengambilan minuman anak ke sekolah dan sebelum mereka tidur.


Rugi bagi mereka yang tak amik peluang untuk dapatkan stok ini dikala promosi sedang berlangsung.
Ini kerana biasanya bila promo dah habis baru ramai mula nak bertanya. Sayangnya waktu itu walau beli 6 kita hanya akan dapat 6 sahaja.

Jika anda berminat nak dapatkan Meal Shake promo ini, boleh hubungi kami di talian di bawah.

Shaklee Borneo
Jom sertai kami untuk jana pendapatan hebat dengan Shaklee hari ini!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri. 

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 17 Mei 2014

Hujung minggu di Shaklee Kota Kinabalu

Mei 17, 2014 0 Comments
Semalam adalah hari yang panjang bagi kami. Perjalanan ke KK biasanya hanya 40 minit dari Miri tetapi oleh kerana beberapa perkara berlaku ia menjadi hari yang sangat panjang .

Bermula dengan tiadanya sumber elektrik di seluruh Miri maka berada di airport adalah perkara yang pastinya mencabar. Saya sampai terlelap pada waktu menunggu kerana bila terlalu ramai orang dalam keadaan tiada aircond menjadikan kita kurang oksigen dan akhirnya mengantuk. Flight pula dari jam 2.20 ditunda sehingga jam 3 petang. Namun bukan tepat jam 3 petang kami bertolak...so sampai ke KK lebih kurang jam 5.00 pm ditambah pula flight kami transit Labuan.

Bila tiada elektrik menjadikan sistem penerbangan terganggu. Akhirnya naik kapal terbang macam naik bas...free sitting. Perkara ini jarang-jarang berlaku kecuali ada masalah teknikal. Satu pengalaman baru bagi kami.

Akhirnya dalam jam 5.30 kami sampai ke hotel tempat kami bermalam.

So aktiviti kami sebenarnya pada hari ini iaitu Sabtu 17 Mei 2014. Kami hanya datang apabila leader kami Aisah dari Labuan ingin membantu group Shaklee mereka yang sedang berkembang di Kota Kinabalu.

Jujurnya saya kagum dengan leader yang present tadi iaitu Aisah dan Farizah. Mereka sangat berkeyakinan dan pastinya mereka boleh berjaya seperti orang lain juga.

Alhamdulillah selesai dengan baiknya session sharing di Shaklee Kota Kinabalu dan semoga ada rezeki kita bertemu lagi.

Shaklee Master


Shaklee Master

Hidup untuk berjaya atau tidak ialah satu pilihan. Kita yang menentukan !
Shaklee Miri


Selamat malam Kota Kinabalu....



Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Saya tak pernah sekolah tadika .....

Mei 17, 2014 0 Comments

Masih ingat wajah makcik saya yang teman saya sampai 2 minggu kat sekolah masa saya tahun 1 dulu. Masa tu makcik bongsu saya masih bujang dan belum kerja. Dapatlah beliau teman saya. Tempat duduk beliau di tepi pintu di mana saya duduk.


Asal bayang makcik saya hilang saya meraung dalam kelas.

Syukurnya cikgu saya Allahyarhamah Montiah seorang yang sangat  sabar.

Dah la saya tak sekolah tadika. Saya cuma tahu huruf ABC aje.

Cikgu Montiah ni la yang ajar saya untuk pandai membaca, menulis dan mengira.

Namun dua orang ini saya selalu doakan dalam hidup saya...cikgu Montiah dan Makcik saya Mak Oyah. Jasa kalian saya kenang selagi hayat di kandung oleh badan.Tidak lupa cikgu sekolah rendah dan sekolah menengah yang lain... Cikgu Norizan, Cikgu Hamidah Reduan, Cikgu Suriati dan ramai lagi.


Syukurnya saya punya ramai cikgu yang sangat baik dan memang ada yang garang tapi saya tahu mereka sayang saya sebab itu mereka marah bila saya buat salah.

Saya sentiasa mendoakan yang terbaik buat semua guru saya baik yang masih hidup atau telah meninggal dunia. Sesungguhnya ilmu kalian buat saya berdiri hari ini.


Selamat hari guru buat semua guru !!




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Home Schooling

Mei 17, 2014 0 Comments
Setiap Jumaat kami akan mula travel sejak 6 minggu lalu untuk pelbagai event Shaklee. Ahad akan pulang semula ke teratak kami di Miri kecuali flight penuh.

Suami selalu pesan jangan fikir letih kerana apa yang kita buat sekarang adalah pilihan. So kami decide nak buat home schooling bila anak mula ada tanda flu. Maklum bila travel, adakala tempat yang kita tuju suhu dia tak sama macam di Miri. 


Siapa kata mudah nak buat home schooling? Pertama kena tahu silibus sekolah dan topik yang akan masuk exam. Kalau mula dari awal memang mudah sebab anak kita boleh mendahului topik yang cikgu ajar kat sekolah.

Memandangkan 6 minggu kami travel berturut-turut tetapi kami baru mulakan sesi home schooling 2 minggu lepas. So datanglah panggilan Teacher Ibu dan Teacher Abah. Abah fokus on Sains dan English. Ibu fokus on Bahasa dan Matematik.

Norita Shaklee

Bestnya memang dapat rasa anak belajar dengan komited bila kita duduk sama-sama dengan mereka. Lihat mereka belajar, lihat mereka menulis dan mereka nampak bersungguh. Paling mereka seronok bila Teacher Abah buat eksperimen. Anak kata kat sekolah tiada makmal. So bila dapat buat eksperiman itulah keseronokkan dalam pembelajaran. Ni pun si Nasa dah merengek bila nak buat eksperimen tajuk Mikroorganisma walhal darjah satu takde tajuk tu.

Memang betul realiti zaman sekarang ibu ayah sibuk. Kita jarang beri masa pada anak seperti yang anak harapkan. Bukan mudah jadi ibu bapa sebenarnya. Cabaran zaman sekarang bila sibuk dengan kerja ditambah dengan banyak aplikasi yang adakala menjadikan kita jarak antara satu sama lain.

Hp saya dan abah Addinnasa pun sekarang dah tiada apps FB dan mesenger supaya update tak menarik perhatian kami. Ada whatsapp tapi silent pada notification. Bila free baru buka. Kalau urgent saya yakin orang tu akan terus call saya atau suami. Itu lebih mudah.

Harapan saya dan suami, semoga anak-anak kita sentiasa dekat dengan kita. Semoga mereka menjadi generasi hebat yang membangunkan agama, negara dan bangsa !

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 14 Mei 2014

Omega dan Lecitin mana bagus untuk si pelupa?

Mei 14, 2014 0 Comments

Omega membantu membekalkan DHA dan EPA kepada otak si manja. Ayat yang biasa digunakan oleh pengeluar produk yang pengguna khusus adalah kanak-kanak.

Shaklee Omega dan Lecitin

Memang saya akui kelebihan Omega Shaklee ini sangat bagus untuk otak anak malah kita sendiri juga digalakkan untuk mengamalkannya.

Selama ini saya memang berikan anak saya Omega Guard Shaklee kerana ia membekalkan DHA dan EPA kepada otak dan mata. Pengambilan Omega membantu untuk kita response dan proses dengan lebih cepat pada apa yang kita baca atau maklumat yang kita terima.


Namun selepas saya melakukan home schooling dengan anak saya 2 minggu kebelakangan ini [ sebab nak fokus ulangkaji pelajaran bersama untuk persediaan ujian pertengahan tahun] saya berikan anak saya Lecitin.

Tidak banyak cuma sehari sebiji. Mengapa saya berikan kepada mereka Lecitin?

Lecitin Shaklee terkenal sebagai pembakar lemak yang bagus. Namun tahukah kalian Lecitin Shaklee membantu membekalkan cecair Kolin dan Inositol untuk daya ingatan yang lebih baik dan lebih fokus?

Memang nampak kesan apabila diambil oleh anak seawal 7 tahun dan Addin yang kini berusia 11 tahun.

Alhamdulillah kami berpuashati. Apa sahaja pembelajaran mereka mudah faham dan mudah ingat.

Bagi kalian yang ada masalah mudah lupa, hakikatnya pengambilan Lecitin sangat membantu. Percayalah!

Jika anak kita slow response maka Omega Guard menjadi keutamaan. Namun jika mereka ada masalah mudah lupa, bagus amalkan pengambilan Lecitin sehari.

So sekarang dah tahu apa yang patut anak-anak kita ambil?


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 12 Mei 2014

Part time Shaklee mampu beli 3 kereta idaman !!!

Mei 12, 2014 0 Comments

Kalau ikutkan gaji utama, pastinya beliau hanya mampu pakai kereta biasa seperti kebanyakan kita. Tapi dengan Shaklee, beliau mencapai impian beliau untuk memiliki kereta idaman. Lebih hebat beliau juga hadiahkan suaminya kereta impian suaminya dan sangat hebat beliau belikan ayahnya juga kereta impian ayahnya.


Saya kagum dengan anak bisnes saya ini. Beliau jauh dari saya tapi ia bukan alasan untuk berjaya dalam Shaklee.

Saya yang mendengar cerita dari beliau pun terkejut!

Kereta idaman beliau sendiri ialah



Kereta kedua yang beliau beli ialah kereta impian suaminya



Kereta ketiga yang beliau beli ialah kereta impian ayahnya


Semuanya bukan calang-calang kereta kan?

Nak tahu siapa anak saya ni? Beliau ialah kak Nadia Khamis. Bermula dari seorang pengguna tegar produk Shaklee kini beliau sedang menjejaki tangga puncak Master Coordinator Shaklee.

Inilah kak Nadia Khamis.
Nadia Khamis


Lebih hebat lagi walau belum bergelar Master Coordinator, beliau telah pun melahirkan seorang Master Coordinator!

3 Generasi Shaklee
Master Norita
Sebelah kiri Kak Nadiah, saya dan Master Norwina.

Tiada yang mustahil bila kita ada impian dan bergerak ke arah impian. Saya sangat bangga dengan pencapaian beliau yang kini bertambah hebat ke sana ke mari membimbing anak didiknya pula.

Bagi yang berminat untuk menyertai organisasi beliau, boleh pm beliau di FB Nadia Khamis.

Beliau buat bisnes Shaklee ni hanya part time sahaja tau! Income memang 5 angka walaupun hanya part time. Sapa kata mustahil?

Norita Shaklee
Program Menggapai Bintang usahasama beliau dan Master Norwina dan Master Intan Azlin.

Beliau terkenal sebagai exclusive pumping mother! Boleh baca cerita beliau di SINI.

Nantikan nanti entry akan datang......Saya akan share nanti cerita seorang surirumah yang berjaya juga sedang menjejaki tangga puncak kejayaan sebagai Master Coordinator Shaklee dan kini suaminya juga telah resign untuk fokus dengan Shaklee.


Berminat nak jadi sebahagian dari kami, sila emailkan kepada nnorita78@yahoo.com untuk maklumat lanjut.



Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 8 Mei 2014

Pandai mencuri ?

Mei 08, 2014 0 Comments

Saya tertarik dengan kata-kata seorang adik bisnes saya iaitu Master Norwina. Kata beliau orang yang Berjaya dalam Shaklee rata-rata adalah para isteri atau wanita kerana mereka ini pandai mencuri? Berjaya dalam Shaklee dengan mencuri? Oh bukan curi customer tau! Atau curi produk!


Hah mencuri? Ya mereka pencuri masa yang cekap.

Shaklee Top Star

Semua orang ada 24 jam sehari.  Tak de seorang  pun yang terlebih atau terkurang. Allah beri semua sama.

Namun satu aje, orang yang berjaya mereka pandai mencuri masa dan memastikan apa yang perlu dilakukan dapat disempurnakan.

Ramai yang Berjaya dalam Shaklee adalah mereka yang berasal dari surirumah dan wanita bekerjaya. Hebat kan?

Saya kagum dengan surirumah yang ada ramai anak, suami kerja dan tiada pembantu rumah. Ajaibnya kerana mereka tahu nak uruskan masa. Boleh urus anak, keluarga dan bisnes Shaklee. Bila saya Tanya apa yang buat mereka berusaha sampai Berjaya [ malah dah jadi Master Coordinator] antaranya ialah kesedaran dalam diri mereka  jika apa-apa terjadi pada suami, mereka ada sumber income. Tidak kurang sebab mereka nak beri duit belanja pada mak ayah dan berusaha nak penuhi keinginan sendiri nak pakai lawa, handbag cantik dan banyak lagi tanpa membebankan suami.

Lebih hebat pada mereka yang Berjaya dalam Shaklee dari kalangan wanita bekerjaya. Dah la siang bekerja [ makan gaji] , balik rumah urus rumahtangga dengan suami dan anak tapi hairan mereka boleh curi masa untuk buat Shaklee. Nak lebih hebat mereka ini boleh jana income sehingga 5 angka dalam Shaklee! Walhal mereka memang ada income yang terjamin setiap bulan tapi kenapa nak buat Shaklee?
Jawapan mereka ialah kerana nak cepat habiskan hutang. Hutang kereta, hutang rumah, nak bercuti tempat best, nak pakai kereta idaman, nak ada rumah besar.

Mereka adalah orang yang pandai mencuri masa. Mereka tahu apa yang mereka mahu dalam hidup dan rujuk mentor untuk Berjaya.

Jadi anda bagaimana?
Surirumah yang mengharap duit suami setiap bulan? Atau bekerjaya  tetapi semuanya serba cukup makan semata-mata.

Jom sertai kami, ubah nasib diri melalui ubah sikap dan ubah cara berfikir.


Sertai kami dan terus menjadi sebahagian dari mereka yang akan menerima anugerah Shaklee pada National Conference 204/2015!

Kita yang tentukan masa depan kita!


Selasa, 6 Mei 2014

Mencegah mata rabun dan silau?

Mei 06, 2014 0 Comments

Mata adalah anugerah pancaindera yang termahal. Tanpa mata kita tidak mampu untuk melihat dan mengamati segala ciptaan ALLAH yang indah.
  
Rabun mata

Ramai anak-anak hari ini dah didedahkan dengan segala gadget elektronik seperti mini tab, ipad dan seangkatan dengannya. Tanpa kita sedar kita telah mendedahkan mata mereka kepada masalah rabun dan akhirnya pada usia muda mereka terpaksa menggunakan cermin mata.

Saya sendiri pakai cermin mata pada usia 15 tahun iaitu tingkatan 3. Walaupun pada mulanya tidaklah tinggi sangat power cermin mata itu tapi sebab kita tidak didedahkan kepada kepentingan vitamin mata maka ia terus meningkat.

Cuma semenjak mengenali Shaklee alhamdulillah power saya tidak meningkat seperti dulu. Paling saya suka adalah silau saya dapat diatasi dengan baik selepas pengambilan konsisten Carotomax. Dulu nama produk ini ialah Beta Carotene. Namun dengan formula baru yang lebih baik dinamakan Carotomax.


Carotomax mengandungi ekstrak buah-buahan dan bagus untuk mata. Saya mula beri pada Addin dan Nasa kerana mereka adakala meluangkan masa main game bersama ipad kami.

Sebelum ini Addin ada mengadu matanya kabur dengan tulisan cikgunya. So saya decide bagi Addin makan Carotomax selang sehari. Alhamdulillah masalah itu dah berkurang. Kalau boleh nak elakkan mereka dua ni pakai cermin mata di usia muda.

Paling pasti saya dapat atasi masalah silau saya. Sebelum ini boleh kata teruk juga. Sekarang dah tiada lagi alhamdulillah.

Selain pengambilan carotomax, amalan yang bagus diamalkan untuk mengatasi masalah  mata rabun atau silau ialah dengan membaca Al Quran. Memang itu yang kami pegang. Alhamdulillah setakat ini sangat berpuashati.

Berapa umur anak yang boleh amik carotomax? Jujurnya saya beri pada Nasa seawal usianya 6 tahun, dan saya berikan selang sehari supaya memastikan mereka dapat menjaga kurnia panca indera anugerah ALLAH ini dengan baik.

Jika anda mempunyai masalah silau, cubalah dapatkan dan amalkan Carotomax Shaklee. Sebagai langkah mencegah dari rabun bertambah teruk, bagus diamalkan secara konsiten.

Alhamdulillah stok Carotomax saya baru sampai semalam. Bagi mereka yang dah buat belian, telah selamat kami poslaju petang tadi.

Jom dapatkannya hari ini ! Pastinya mencegah lebih baik dari merawat !




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Carotomax Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 5 Mei 2014

Kekayaan bukan tanda bahagia?

Mei 05, 2014 0 Comments

Tengahari semalam semasa naik flight transit KL sebelum balik Miri anak saya dah bagi tahu ada movie Melayu terbaru iaitu Papadom 2 untuk tv dalam MAS flight. Memandangkan penerbangan cuma 45 minit saya malas nak tengok kerana yakin petang nanti flight ke Miri ada 2 jam untuk menonton. Mungkin ia cerita lama pada yang dah menonton tapi saya baru menonton jadi bestlah :)

Shaklee Miri


Cerita yang bagus mengisahkan sambungan Papadom 1 bagaimana kasihnya seorang ayah pada satu-satunya anak perempuannya. Cerita yang sangat relax dan menghiburkan. Mesej yang tersirat itu sangat jelas.

Sesungguhnya kebahagian itu bukan pada kenangan. Ramai orang ingat cari duit siang malam nak kaya untuk bahagiakan keluarga tapi itulah kesilapan yang memang ramai orang lakukan. Sudahnya tiada lagi nilai kasih sayang dan hati menjadi kosong.

Kebahagian terletak pada diri kita dengan apa yang tersedia dan bagaimana kita bersyukur dengan apa yang sedia ada dan menerima seadanya. Kita memang perlu bekerja untuk mencari sesuap nasi namun jangan sampai mengabaikan anak dan isteri atau suami.

Alhamdulillah atas rezeki yang ALLAH kurniakan. Semoga ia adalah rezeki yang menenangkan, penuh dengan rahmat serta lengkap dengan keselamatan ALLAH.



Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 4 Mei 2014

Merealisasikan impian.

Mei 04, 2014 0 Comments

Alhamdulillah dapat juga join projek Menggapai Bintang beberapa leader ...walau hanya speaker jemputan...terharu juga kerana dijemput dan secara langsung dapatlah bersua muka anak-anak bisnes yang selama ini hanya berhubung melalui telefon dan internet meeting.



Saya berdoa semoga mereka yang datang menuntut ilmu pada hari tersebut diberi keyakinan , kekuata dan keselamatan dalam usaha mereka untuk menuju kejayaan. Sesungguhnya hanya kita yang mampu ubah nasib diri kita.

Setiap kita ada kekuatan tersendiri dan sesungguhnya itulah kunci gerakan untuk berjaya jika digunakan dengan betul.

Mencari slot untuk buat seminar tapi belum kesampaian lagi. Mudah-mudahan selepas National Conference atau selepas balik dari trip Shaklee ke US nanti satu seminar Euphoria akan diadakan. Semoga dipermudahkan.


Norita Shaklee

Norita Shaklee

Norita Shaklee

Ya Allah berikan kejayaan kepada mereka yang berusaha,
Berikan kebenaran kepada mereka yang ingin mengetahui
Berikan petunjuk kepada mereka yang memerlukan dan dengan
RahmatMu jangan Kau ambil semula atas apa yang telah Engkau berikan. Amin.


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia