Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2014

Pengedar Shaklee Miri

Imej
Umur bukan penentu kejayaan. Usaha yang diletakkan penentu hasil yang bakal diperolehi.
Petang ni saya bersama seorang anak bisnes Shaklee Miri saya. Kak Mis dah berumur 41 tahun tak bermakna beliau tak boleh berjaya.

Hari ini beliau datang untuk belajar menulis blog. Blog beliau ialah Cerita Nong Miri.

Jika kalian nak dapatkan stok Shaklee Miri dari beliau boleh hubungi beliau seperti dalam blog yang disertakan.




Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Malu biar bertempat.

Imej
Malu itu separuh dari iman. 

Saya tertarik dengan sharing sahabat saya tadi menegur anak buahnya :

Si A : Jangan lupa ALLAH dan zikir selalu.
Si B : Ni masa kursus, malulah nak bertasbih dan berzikir.
Si A : Kenapa nak malu pegang tasbih digital masa kursus?
Si B : Malu la nanti orang kata apa.
Si A : Habis tu sibuk hantar whatsapp pada saya masa kursus tak malu pula? Allah tu Maha Melihat. Malu lah dengan ALLAH.
Si B :  %*#&*%
Si A : Tak perlu malu, kalau orang tanya apa tu, jawablah tasbih. Jika orang tanya baca apa tu? Baca jampi kat diri saya supaya jangan malas.



Memang kebenaran terselit dalam teguran tersebut. Kita selalu salah tempat untuk rasa malu. Orang kata malu tak bertempat.


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Set Penyusuan Shaklee Paling Popular

Imej
Set Menyusu Shaklee membantu ibu-ibu mendapatkan kesihatan yang optimum, mood yang baik, bertenaga dan penghasilan susu yang lebih bernutrisi.


Memang dah lama tak menulis tentang penyusuan ditambah saya dah lama tak menyusu Nasa. Dah lebih 5 tahun tak menyusu anak.

Namun sehingga hari ini saya masih diberi kepercayaan untuk memberi konsultasi kepada ibu yang menyusukan anak mereka.

Ibu-ibu yang menyusukan anak mereka perlu tahu konsep asas penyusuan.

Paling utama si ibu perlu memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan air yang mencukupi. Biasa saya sarankan ibu yang menyusu dan ingin mengambil  Set Penyusuan Vitamin Shaklee perlu memastikan pengambilan air 3 liter sehari.

Seterusnya ibu wajib menyusukan anak mereka setiap 2-3 jam sekali. Jika bekerja maka si ibu wajib pam dan jarak sesi pam adalah antara 2-3 jam tetapi tidak boleh terlalu lama. Jika terlalu sibuk dan terdapat kekangan di pejabat untuk mengepam, si ibu perlu berusaha untuk melakukan Power Pumping pada malam hari…

Sahur dengan Meal Shakes Shaklee.

Imej
Mencari satu yang MUDAH untuk bersahur tetapi LENGKAP dengan vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh badan?
Apa kata dapatkan Meal Shakes Shaklee !

Resepi mudah bersahur

1-2 sudu besar Meal Shakes Shaklee
satu gelas susu
2-3 bji kurma [ dah diasingkan bijinya].


Masukkan ke semua bahan di dalam blender dan dikisar bersama. Sangat kenyang dan sungguh menyelerakan. Jika dibuat untuk juadah berbuka boleh tambahkan 2-3 ketul ais untuk rasa yang lebih sedap.

Selain kurma, buah-buahan seperti strawberry, pisang atau mangga masak juga sedap di kisar bersama susu dan Meal Shakes Shaklee.

Jom dapatkannya hari ini sementara promo Meal Shakes Shaklee masih berlangsung sehingga 31 Mei 2014!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahli…

FITOSTEROID ???

Imej
Ada satu dialog nutritionist yang buat saya ketawa dan ingat hingga hari ini...   " Apa nama produk Shaklee yang ada Fitosteroid ?"
Satu soalan yang diajukan kepada Nutritionist dan ia membuatkan semua hadirin ketawa!

Rabu lepas kami belajar tentang kolestrol dan jantung. Ia kelas Health and Wellness yang dianjurkan oleh Shaklee dan Nutritionist yang bertauliah akan share tentang topik yang telah dimaklumkan.


Balik kepada soalan yang diajukan kepada nutritionist tadi.....

Ops maaf Shaklee tiada jual steroid. Namun Shaklee ada jual satu produk yang dinamakan Phytocol-ST Shaklee. Phytocol-ST Shaklee mengandungi FITOSTEROL bukan Fitosteroid!

Produk ini hanya akan berada di pasaran mulai Jun 2014!!

Produk ini mengandung 2000mg FITOSTEROL.

Fitosterol ini sumbernya dari tumbuh-tumbuhan.

Boleh rujuk sini maksud Fitosterol.


Apa yang saya faham produk ini sangat bagus untuk mereka yang ingin mengawal kandungan kolestrol dalam badan dan membantu menurunkan paras kolestrol dalam badan.

V…

Shaklee : Berhujung minggu di Miri Sarawak

Imej
Kalau teringin nak datang Sarawak, cubalah datang ke Miri. Tempat yang bersih, aman dan tenang terutama jika menginap di hotel tepi laut.


Selepas beberapa minggu kami travel setiap Jumaat-Ahad atau kadang-kadang lajak ke Isnin, minggu ini baru dapat bernafas panjang di Miri.

So bagi anda yang berada di Miri dan ingin mengetahui tentang produk kesihatan serta business plan Shaklee, boleh hubungi kami di talian di bawah.

Kami sedang mencari mereka yang ingin hidup luarbiasa, yang gigih semangatnya, yang kental jiwanya dan mahukan cabaran untuk terus maju untuk bisnes Shaklee di Borneo.

Jika anda ada sifat-sifat ini, boleh hubungi kami untuk kami tunjukkan uniknya bisnes Shaklee!



 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

Rugi buat separuh jalan !

Imej
Kebanyakan orang yang kurang berjaya adalah kerana mereka usaha separuh jalan dan mudah putus asa.

Bila pula yang dikatakan LUCK ? Tuah ni pada mereka yang datang kemudian dan hanya buat sikit usaha terus dapat hasil yang melimpah!


So kesimpulannya -

1. Usaha biar sampai BERJAYA. Buat Shaklee sampai jadi Master Coordinator.

2. Walaupun anda baru nak mula, selagi tak cuba kita tak tahu nasib kita. Sebab setiap orang berpeluang untuk berjaya. Kadang-kadang kita boleh jadi manusia yang paling bertuah bila dah mencuba!





 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

PENGEDAR SHAKLEE MIRI SARAWAK

Imej
Buah cempedak diluar pagar , ambil galah tolong jolokkan.
Saya murid baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.
Hari ini saya ada appointment dengan 2 anak bisnes Shaklee saya iaitu Nani dan Erna. Erna baru sahaja join awal bulan Mei yang lalu. Berbekalkan semangat untuk berjaya, Erna datang bersama 2 cahayamatanya ke rumah untuk belajar selok belok bisnes Shaklee.

Betullah kata orang, tak tahu boleh belajar yang penting ada guru nak mengajar. Juga penting untuk bersedia menerima apa yang dibelajar. Seterusnya bertindak untuk dapatkan hasil barulah nampak jalan kejayaan.

Alhamdulillah organisasi Shaklee Miri Sarawak semakin bertambah. Kami juga seronok melihat perkembangan anak-anak bisnes di Borneo kini.

Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee area Permyjaya Miri Sarawak, boleh hubungi Erna di talian 018-7728085 FB Erna O Rain.


Jika berminat nak sertai kami dan menjadi Bintang Shaklee di Borneo boleh email atau call di talian seperti tertera di bawah.

 Penghantaran produk Sha…

Suami isteri berkepit setiap masa kerana Shaklee!

Imej
Emosi mereka yang meninggalkan pastinya berbeza dengan emosi mereka yang ditinggalkan walaupun atas dasar kerja.
Itulah yang saya lalui dulu bila suami pergi kerja selama dua minggu. Tinggallah kami 3 beranak sahaja di Miri Sarawak dan meneruskan kehidupan seperti biasa. Hati sayu berbaur sedih kerana menjalani kehidupan sementara abah Addinnasa berjuang mencari rezeki yang halal. Namun apa boleh kerana itulah tugas dan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan demi mencari sesuap nasi.
Jadi saya faham perasaan isteri yang terpaksa berjauhan dari suami mereka atas dasar kerja. Terutama kerja laut yang terpaksa berjauhan selama 2 minggu atau ada yang berbulan-bulan. Kalau setakat luar daerah boleh juga isteri ikut tapi kalau kerja laut mana dapat ikut.
Hanya doa yang mengiringi suami sepanjang mereka kerja di laut.
Syukurnya dikala itu saya dah ada pendapatan Shaklee walaupun 3-4 angka sahaja. Maka walau saya cuti tanpa gaji tapi bonus Shaklee saya sangat membantu kehidupan kami sekeluarg…

Kolestrol Sihat, Jantung Sihat - SHAKLEE MIRI SARAWAK

Imej
Zaman sekarang semua berbayar. Even hantar anak tuition pun berpuluh juga satu subjek yang dikenakan. Uniknya kelas yang dianjurkan oleh Shaklee esok adalah PERCUMA !
Lebih hebat lagi, ianya terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui tentang latar belakang syarikat dan tentang topik khas yang dibincangkan esok! Maka bukan ahli juga boleh datang dan dengar!

Sesi yang dinamakan H&W Talk  [ ShakleeHealth and Wealthness Talk] esok akan disampaikan oleh nutritionist Shaklee yang bertajuk ' Kolestrol Sihat, Jantung Sihat'.

Bertempat di : Hotel Imperial Palace Miri

Masa : 7.30 - 9 malam.

Tak rugi datang majlis ilmu ini. Sekurang-kurangnya kita tahu apa yang kita makan dan bagaimana nak dapatkan penjagaan yang betul untuk kolestrol sihat dan jantung sihat.

Jom jumpa esok. InsyaALLAH kami akan berada di sana!

Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut pasal produk Shaklee dan peluang bisnes dengan Shaklee, boleh datang esok!





Penghantaran produk Shaklee ke seluruh M…

Bebas dari jerawat badan?

Imej
Memang ada orang jerawatnya hanya pada badan sahaja. Namun ianya tetap perlukan jalan penyelesaian supaya ia tidak berlarutan.


Biasa dengar sabun badan untuk anti acne? Ia biasa dijual di farmasi dan memang disarankan pada mereka yang ada masalah jerawat belakang badan terutamanya.

Jika orang tanya apakah vitamin yang membantu mengatasi masalah ini ialah saya akan sarankan beberapa vitamin antibodi seperti Vitamin C Shaklee, Vitamin E Complex Shaklee, Garlic Shaklee, Nutriferon dan GLA Complex Shaklee. *

Ke semua vitamin ini sangat membantu untuk kulit yang sihat. Bagi mengatasi masalah tompok hitam, biasanya sabun scrub adalah antara cara untuk menyingkirkan sel mati tersebut dari badan. Walaupun begitu pengambilan ESP Shaklee sangat membantu untuk penghasilan sel baru dalam menggantikan sel yang telah mati.

Walaupun begitu, saya tetap sarankan mereka yang ada masalah jerawat dibelakang badan menggunakan sabun mandi yang sesuai dengan kulit anda. Tidak boleh terlalu bergantung pada …

SHAKLEE STAR ACHIEVER

Imej
Penghasilan batu permata itu lebih rumit dari penghasilan kaca...oleh kerana itu harga permata itu sangat mahal.
Saya suka dengan ayat di atas dan ia mengingatkan saya untuk lebih kuat apabila menerima satu ujian. Jujurnya ramai orang yang berjaya adalah datang dari golongan yang susah, tertekan, banyak hutang, beban sakit yang berlarutan.

Namun mereka ini tidak tenggelam dalam masalah itu begitu sahaja. Dalam mereka menerima ujian itu, mereka usaha untuk keluar dari zon kegelapan. Mereka menyusuri sinar cahaya baru yang memberi mereka banyak harapan baru.

Sama juga dengan ramai Shaklee Star Achiever. Pada saya golongan ini layak menerima anugerah yang diberikan kerana mereka usaha keluar dari kesusahan, hidup tertekan, kesakitan yang berlarutan dan paling utama mereka keluar dari zone selesa. Mereka layak kerana mereka usaha mengubah nasib mereka!

Walaupun masih ramai yang hanya mahu menjadi penonton dan memberi tepukan pada mereka yang berjalan atas karpet merah dan mereka yang nai…

Saya nak hadiah yang paling mahal !

Imej
Tempat lahir lagi dikenang apatah lagi sekolah  pertama saya mengajar.
Masih ingat tahun saya mengajar di sekolah di Miri....sebuah sekolah bandar namun rata-rata anak muridnya datang dari keluarga sederhana.

Kenangan yang tak boleh saya lupa bila tibanya hari guru.

Saya mengajar tahun 3 kategori mereka yang lemah dalam 3M [ membaca, menulis dan mengira]...so tahulah memang saya akan selalu marah pada mereka yang main dan bising dalam kelas. Mereka yang selalu tak buat kerja rumah juga saya selalu marah.

Memang menitis airmata saya apabila mereka inilah yang akan tunggu saya di balkoni sekolah menanti kehadiran saya ke sekolah nak sambut hari guru. Mereka rata-rata memegang satu hadiah untuk guru mereka yang garang macam singa ini.

Antara hadiah yang mereka beri adalah bunga, mug air, kad, pen , pensil eh macam macam alat tulis. Malah sampai beri anak patung kesayangan mereka pun ada.
Sebagai cikgu kita tak harap pun mereka beri hadiah tapi mereka memang suka nak beri.

So saya pegang…

Rugi beli Meal Shake Shaklee?

Imej
Tuai pada antara nampak, esok jangan layu layuan Intai Meal Shake antara nampak , esok jangan rasa terkilan.
Tahu tak sekarang ada promo Meal Shake Shaklee? Ia hanya untuk bulan Mei sahaja.
So rugi besar siapa yang merancang nak beli Meal Shake pada bulan Jun atau bulan Julai sebab promo dah habis waktu tu!

Lagi sebulan lebih sikit kita akan mula menyambut Ramadhan andai dipanjangkan umur. Namun bagi sesetengah orang, sekarang waktu yang baik untuk mula biasakan berpuasa walaupun puasa sunat Isnin dan Khamis.

Tahun ni sebenarnya antara tahun yang bertuah kerana uniknya bulan Mei Shaklee menawarkan pembelian Meal Shake 6 canister melayakkan kita menerima 1 canister secara percuma. Sebagai satu persediaan stok yang bagus menjelang bulan puasa.



Kami sendiri memang memastikan 3 supplement ini mencukupi menjelang Ramadhan....iaitu

ESP Shaklee

Performance Drink Shaklee

Meal Shake Shaklee

Ditambah minuman ini boleh dibancuh sekaligus dan bagi yang dah sedia dengan kurma, boleh buat bancuhan tr…

Hujung minggu di Shaklee Kota Kinabalu

Imej
Semalam adalah hari yang panjang bagi kami. Perjalanan ke KK biasanya hanya 40 minit dari Miri tetapi oleh kerana beberapa perkara berlaku ia menjadi hari yang sangat panjang .

Bermula dengan tiadanya sumber elektrik di seluruh Miri maka berada di airport adalah perkara yang pastinya mencabar. Saya sampai terlelap pada waktu menunggu kerana bila terlalu ramai orang dalam keadaan tiada aircond menjadikan kita kurang oksigen dan akhirnya mengantuk. Flight pula dari jam 2.20 ditunda sehingga jam 3 petang. Namun bukan tepat jam 3 petang kami bertolak...so sampai ke KK lebih kurang jam 5.00 pm ditambah pula flight kami transit Labuan.

Bila tiada elektrik menjadikan sistem penerbangan terganggu. Akhirnya naik kapal terbang macam naik bas...free sitting. Perkara ini jarang-jarang berlaku kecuali ada masalah teknikal. Satu pengalaman baru bagi kami.

Akhirnya dalam jam 5.30 kami sampai ke hotel tempat kami bermalam.

So aktiviti kami sebenarnya pada hari ini iaitu Sabtu 17 Mei 2014. Kami hanya…

Saya tak pernah sekolah tadika .....

Masih ingat wajah makcik saya yang teman saya sampai 2 minggu kat sekolah masa saya tahun 1 dulu. Masa tu makcik bongsu saya masih bujang dan belum kerja. Dapatlah beliau teman saya. Tempat duduk beliau di tepi pintu di mana saya duduk.
Asal bayang makcik saya hilang saya meraung dalam kelas.

Syukurnya cikgu saya Allahyarhamah Montiah seorang yang sangat  sabar.

Dah la saya tak sekolah tadika. Saya cuma tahu huruf ABC aje.

Cikgu Montiah ni la yang ajar saya untuk pandai membaca, menulis dan mengira.

Namun dua orang ini saya selalu doakan dalam hidup saya...cikgu Montiah dan Makcik saya Mak Oyah. Jasa kalian saya kenang selagi hayat di kandung oleh badan.Tidak lupa cikgu sekolah rendah dan sekolah menengah yang lain... Cikgu Norizan, Cikgu Hamidah Reduan, Cikgu Suriati dan ramai lagi.


Syukurnya saya punya ramai cikgu yang sangat baik dan memang ada yang garang tapi saya tahu mereka sayang saya sebab itu mereka marah bila saya buat salah.

Saya sentiasa mendoakan yang terbaik buat semua…

Home Schooling

Imej
Setiap Jumaat kami akan mula travel sejak 6 minggu lalu untuk pelbagai event Shaklee. Ahad akan pulang semula ke teratak kami di Miri kecuali flight penuh.

Suami selalu pesan jangan fikir letih kerana apa yang kita buat sekarang adalah pilihan. So kami decide nak buat home schooling bila anak mula ada tanda flu. Maklum bila travel, adakala tempat yang kita tuju suhu dia tak sama macam di Miri. 
Siapa kata mudah nak buat home schooling? Pertama kena tahu silibus sekolah dan topik yang akan masuk exam. Kalau mula dari awal memang mudah sebab anak kita boleh mendahului topik yang cikgu ajar kat sekolah.

Memandangkan 6 minggu kami travel berturut-turut tetapi kami baru mulakan sesi home schooling 2 minggu lepas. So datanglah panggilan Teacher Ibu dan Teacher Abah. Abah fokus on Sains dan English. Ibu fokus on Bahasa dan Matematik.


Bestnya memang dapat rasa anak belajar dengan komited bila kita duduk sama-sama dengan mereka. Lihat mereka belajar, lihat mereka menulis dan mereka nampak ber…

Omega dan Lecitin mana bagus untuk si pelupa?

Imej
Omega membantu membekalkan DHA dan EPA kepada otak si manja. Ayat yang biasa digunakan oleh pengeluar produk yang pengguna khusus adalah kanak-kanak.
Memang saya akui kelebihan Omega Shaklee ini sangat bagus untuk otak anak malah kita sendiri juga digalakkan untuk mengamalkannya.

Selama ini saya memang berikan anak saya Omega Guard Shaklee kerana ia membekalkan DHA dan EPA kepada otak dan mata. Pengambilan Omega membantu untuk kita response dan proses dengan lebih cepat pada apa yang kita baca atau maklumat yang kita terima.


Namun selepas saya melakukan home schooling dengan anak saya 2 minggu kebelakangan ini [ sebab nak fokus ulangkaji pelajaran bersama untuk persediaan ujian pertengahan tahun] saya berikan anak saya Lecitin.

Tidak banyak cuma sehari sebiji. Mengapa saya berikan kepada mereka Lecitin?

Lecitin Shaklee terkenal sebagai pembakar lemak yang bagus. Namun tahukah kalian Lecitin Shaklee membantu membekalkan cecair Kolin dan Inositol untuk daya ingatan yang lebih baik dan l…

Part time Shaklee mampu beli 3 kereta idaman !!!

Imej
Kalau ikutkan gaji utama, pastinya beliau hanya mampu pakai kereta biasa seperti kebanyakan kita. Tapi dengan Shaklee, beliau mencapai impian beliau untuk memiliki kereta idaman. Lebih hebat beliau juga hadiahkan suaminya kereta impian suaminya dan sangat hebat beliau belikan ayahnya juga kereta impian ayahnya.
Saya kagum dengan anak bisnes saya ini. Beliau jauh dari saya tapi ia bukan alasan untuk berjaya dalam Shaklee.

Saya yang mendengar cerita dari beliau pun terkejut!

Kereta idaman beliau sendiri ialah



Kereta kedua yang beliau beli ialah kereta impian suaminya



Kereta ketiga yang beliau beli ialah kereta impian ayahnya


Semuanya bukan calang-calang kereta kan?

Nak tahu siapa anak saya ni? Beliau ialah kak Nadia Khamis. Bermula dari seorang pengguna tegar produk Shaklee kini beliau sedang menjejaki tangga puncak Master Coordinator Shaklee.

Inilah kak Nadia Khamis.


Lebih hebat lagi walau belum bergelar Master Coordinator, beliau telah pun melahirkan seorang Master Coordinator!

3 Gene…

Pandai mencuri ?

Imej
Saya tertarik dengan kata-kata seorang adik bisnes saya iaitu Master Norwina. Kata beliau orang yang Berjaya dalam Shaklee rata-rata adalah para isteri atau wanita kerana mereka ini pandai mencuri? Berjaya dalam Shaklee dengan mencuri? Oh bukan curi customer tau! Atau curi produk!
Hah mencuri? Ya mereka pencuri masa yang cekap.

Semua orang ada 24 jam sehari.Tak de seorangpun yang terlebih atau terkurang. Allah beri semua sama.
Namun satu aje, orang yang berjaya mereka pandai mencuri masa dan memastikan apa yang perlu dilakukan dapat disempurnakan.
Ramai yang Berjaya dalam Shaklee adalah mereka yang berasal dari surirumah dan wanita bekerjaya. Hebat kan?
Saya kagum dengan surirumah yang ada ramai anak, suami kerja dan tiada pembantu rumah. Ajaibnya kerana mereka tahu nak uruskan masa. Boleh urus anak, keluarga dan bisnes Shaklee. Bila saya Tanya apa yang buat mereka berusaha sampai Berjaya [ malah dah jadi Master Coordinator] antaranya ialah kesedaran dalam diri merekajika apa-apa terjadi p…

Mencegah mata rabun dan silau?

Imej
Mata adalah anugerah pancaindera yang termahal. Tanpa mata kita tidak mampu untuk melihat dan mengamati segala ciptaan ALLAH yang indah.
Ramai anak-anak hari ini dah didedahkan dengan segala gadget elektronik seperti mini tab, ipad dan seangkatan dengannya. Tanpa kita sedar kita telah mendedahkan mata mereka kepada masalah rabun dan akhirnya pada usia muda mereka terpaksa menggunakan cermin mata.

Saya sendiri pakai cermin mata pada usia 15 tahun iaitu tingkatan 3. Walaupun pada mulanya tidaklah tinggi sangat power cermin mata itu tapi sebab kita tidak didedahkan kepada kepentingan vitamin mata maka ia terus meningkat.

Cuma semenjak mengenali Shaklee alhamdulillah power saya tidak meningkat seperti dulu. Paling saya suka adalah silau saya dapat diatasi dengan baik selepas pengambilan konsisten Carotomax. Dulu nama produk ini ialah Beta Carotene. Namun dengan formula baru yang lebih baik dinamakan Carotomax.


Carotomax mengandungi ekstrak buah-buahan dan bagus untuk mata. Saya mula beri…

Kekayaan bukan tanda bahagia?

Imej
Tengahari semalam semasa naik flight transit KL sebelum balik Miri anak saya dah bagi tahu ada movie Melayu terbaru iaitu Papadom 2 untuk tv dalam MAS flight. Memandangkan penerbangan cuma 45 minit saya malas nak tengok kerana yakin petang nanti flight ke Miri ada 2 jam untuk menonton. Mungkin ia cerita lama pada yang dah menonton tapi saya baru menonton jadi bestlah :)

Cerita yang bagus mengisahkan sambungan Papadom 1 bagaimana kasihnya seorang ayah pada satu-satunya anak perempuannya. Cerita yang sangat relax dan menghiburkan. Mesej yang tersirat itu sangat jelas.

Sesungguhnya kebahagian itu bukan pada kenangan. Ramai orang ingat cari duit siang malam nak kaya untuk bahagiakan keluarga tapi itulah kesilapan yang memang ramai orang lakukan. Sudahnya tiada lagi nilai kasih sayang dan hati menjadi kosong.

Kebahagian terletak pada diri kita dengan apa yang tersedia dan bagaimana kita bersyukur dengan apa yang sedia ada dan menerima seadanya. Kita memang perlu bekerja untuk mencari sesu…

Merealisasikan impian.

Imej
Alhamdulillah dapat juga join projek Menggapai Bintang beberapa leader ...walau hanya speaker jemputan...terharu juga kerana dijemput dan secara langsung dapatlah bersua muka anak-anak bisnes yang selama ini hanya berhubung melalui telefon dan internet meeting.

Saya berdoa semoga mereka yang datang menuntut ilmu pada hari tersebut diberi keyakinan , kekuata dan keselamatan dalam usaha mereka untuk menuju kejayaan. Sesungguhnya hanya kita yang mampu ubah nasib diri kita.

Setiap kita ada kekuatan tersendiri dan sesungguhnya itulah kunci gerakan untuk berjaya jika digunakan dengan betul.

Mencari slot untuk buat seminar tapi belum kesampaian lagi. Mudah-mudahan selepas National Conference atau selepas balik dari trip Shaklee ke US nanti satu seminar Euphoria akan diadakan. Semoga dipermudahkan.





Ya Allah berikan kejayaan kepada mereka yang berusaha, Berikan kebenaran kepada mereka yang ingin mengetahui Berikan petunjuk kepada mereka yang memerlukan dan dengan RahmatMu jangan Kau ambil semula …