Ahad, 30 Mac 2014

Shaklee Cinch Energy Tea Mix: Sesuai untuk kurangkan mengantuk waktu bekerja?

Dah mula menambah satu lagi jenis supplement Shaklee yang best untuk di minum. Rasa teh aje iaitu Shaklee Cinch Energy Tea Mix !

Saya mula teruja nak amalkan bukan untuk kurus ...tapi bila Pija [ kawan akrab] adik ipar saya bagi tahu beliau amalkan minum Shaklee Cinch Energy  Tea Mix sebelum memulakan perjalanan jauh supaya tak mengantuk.

So saya kata, why not saya cuba sebab dah ada testimoni kata bagus so tak salah mencuba.

Pernah tengok tak produk tu?

Tea kurus


Mengapa ia bagus untuk mereka yang berdiet?

Kalau perasan orang berdiet ni makanannya berkurang so adakala ia akan buatkan badan jadi letih dan tak bersemangat. Ditambah kalau lepas makan tengahari...masa makan kita panas, masuk pejabat kena aircond so mulalah mata jadi mata ikan ....kuyu dan mood pun ke laut.

So bila Pija kata ia bagus saya jadi teruja nak cuba.

Saya dah mula bawak dalam beg vitamin kami. Kami memang travel dengan beg vitamin yang bertimbun sebab biasa travel anak-anak perlu makan vitamin sama biasalah kalau dah tidur dalam aircond hotel.

So baru-baru ni di on the way ke Pontianak kami singgah Kuching dan saya mula bancuhkan Shaklee Cinch Energy Tea Mix ni dalam air mineral macam saya bancuh air Shaklee Performance Drink untuk anak. Tapi saya buat untuk saya dan suami aje.

Memang dapat rasa la bertenaga. Dah nama untuk energy kan.

Cinch Shaklee


Ada yang buat guna air sejuk dan letak sikit gula untuk rasa. Tapi saya minum begitu tanpa gula. Rasa dia macam kita minum teh cuma pastinya yang ni formula supaya kita bertenaga.

Ia bukan teh detox yang buat kita cirit birit tau...jangan salah faham pula.

Sekarang saya lebih yakin la nak cerita tentang produk ni. Kena rasai sendiri dulu baru boleh share.

So pada anda yang kerja pejabat dan biasa dengan aircond dan mudah mengantuk, bagus cuba amalkan ni. Percayalah tak rugi pun demi untuk kesihatan sendiri dan membantu mood yang baik masa bekerja!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 29 Mac 2014

Shaklee Performance Drink : Sesuai untuk traveller?

Pernah dengar tak Shaklee Performance Drink? Ia adalah satu-satunya minuman isotonik yang saya kenal tanpa karbonat iaitu tidak bergas. Salah satu fungsinya ialah untuk pastikan kestabilan ion dalam badan dan mencegah dehidrasi.

Performance Drink Shaklee

Dulu kami minum Shaklee Performance  Drink bila dah sampai hotel ....sebab semuanya dalam beg yang disimpan dalam luggage.

So baru-baru ni memandangkan kami travel lama dan masa yang panjang, saya decide masukkan sikit dalam botol kosong dan letak dalam handbag.

Memang mudah! Jumpa kedai jual air minuman [ drinking water or mineral water ] memang saya beli dan saya tuangkan sikit Shaklee Performance Drink dalam tu...seterusnya goncang-goncang bagi larut terus minum bersama anak-anak.

Mudah! Tak de alasan anak tak cukup air.

Maklumlah bila kami start travel atas jemputan seminar or perjumpaan ...anak-anak memang kurang minum air. Kalau di rumah pun jenuh remind mereka minum setiap sejam supaya badan cukup air.

Sebenarnya punca utama anak-anak sakit ialah kurang minum air. Ditambah kalau duduk hotel dengan aircond sepanjang masa akan buat badan kita kering dan akhirnya anak mudah demam.

Performance Drink Shaklee



Ramai kawan saya beli Shaklee Performance Drink tapi tak minum...simpan dalam fridge berkurun tak kurang juga yang beli tak minum akhirnya expired. Sayangnya ....

So ada botol vitamin yang kosong tu isikan performance dan letak dalam handbag. Senang nak travel dan bagi anak minum.

Satu sebab anak-anak ni bila leka bermain, mereka lupa yang mereka dahaga mahupun lapar. Jadi kini saya happy bawa Shaklee Performance Drink ke mana-mana.

Tadi sampainya jek airport Miri, saya terus beli air mineral dan tuangkan sedikit Shaklee Performance Drink larutkan dalam air dan beri pada 2 anak saya untuk minum. Tak perlu bancuh pekat-pekat tau...just sedikit sahaja. Sangat menjimatkan.

Sangat mudah! Jom beri anak-anak minuman sihat!

Sila klik lebih info tentang Shaklee Performance Drink.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 28 Mac 2014

Pengedar Sah Shaklee Sibu

Shaklee semakin berkembang di East Malaysia dan alhamdulillah kami telah punya wakil pengedar sah Shaklee Sibu iaitu Puan Siti Rokiah.

Pengedar Shaklee Sibu



Shaklee Miri Sarawak : Dalam kesempitan ada kesempatan

Rezeki betul bila kami dapat hadiah dari seorang penulis buku yang popular yang bertajuk Kampung Kaya yang menjurus kepada isu dalam Kesempitan ada Kesempatan. Buku ini dapat saya habiskan baca semasa kami dijemput ke Seminar Menggapai Bintang di Kuantan yang dianjurkan oleh Master Nusrat dan Master Aimi.


Dalam buku itu menekankan sebenarnya dalam setiap ujian itu memang ada hikmah. Paling utama kena melihat dengan mata hati.

Macam mana nak lihat dengan mata hati?

Apa yang saya boleh rumuskan ialah dengan membanyakkan membaca , mendekatkan diri kepada ALLAH, memohon petunjuk dan istikharah dalam apa yang diusahakan.

Orang yang positif akan melihat setiap kesempitan ada kesempatan.

Kemudian datang pula yang bertanya macam mana nak positif?

Positif atau caj baik ini dapat diaktifkan hanya melalui tindakan luaran dan ia akan memberi kesan dalam diri kita.

Ramai orang yang berjaya sentiasa usaha membaca buku untuk menjana lebih banyak cas positif dalam diri mereka.

Hatta membaca Quran dan membaca kisah-kisah yang terkandung di dalamnya akan membantu kita melihat kisah positif yang mahu ALLAH sampaikan kepada kita.

Jangan lupa , sebagai manusia yang kerdil pengharapan sepenuhnya pada ALLAH membantu kita menjadi kuat dan lebih positif.

Keyakinan tidak datang dalam sehari dua dengan menjaga semua solat sunat dan dzikir. Ia makan masa ibarat menanam pokok. Paling utama ialah istiqamah dalam beramal.

Dua kali ALLAH tekankan dalam surah Al Insyirah. 



Memang masa kecil dulu mak selalu pesan amal surah ni lepas solat. Supaya setiap ujian dan kesulitan yang datang akan buatkan kita yakin bahawa akan datang kesenangan dan kemudahan.



Ada kawan bertanya " Cuba awak terangkan kalau anak sakit, mana istilah dalam kesempitan ada kesempatan?" 

Bila anak sakit, kita terpaksa minta cuti sebab nak jaga anak. Memang satu kesempitan la kan?

Tapi kesempatan yang tersembunyi ialah - kita ada masa untuk anak. Biasanya anak sakit ni bila dia perlukan perhatian yang lebih dari ibu bapanya.

Begitu juga kalau kita sendiri yang sakit . Kesempitannya biasa kerja tergendala. Tapi kesempatannya ialah kita akan punya masa untuk berehat dan waktu itu kita cari Allah supaya nak cepat baik.

Semua yang ALLAH ciptakan ada yang hikmahnya. Cuma kita jarang melihat hikmah selagi hati kita tak redha dengan apa yang ALLAH aturkan.

Oleh  itu bagus amalkan membaca surah Al Insyirah ini dalam seharian. Supaya hikmah senang terbuka.

Dah terlambat ke kalau baru nak amalkan? 
Jawapanya tidak...better late than never. 

Kalau nak lebih khusus kena cari guru bukan sebarang amal.

Ilmu tanpa amal adalah sia-sia.
Amal tanpa ilmu adalah merbahaya.

Maka sesungguhnya  sesudah  kesusahan itu ada kesenangan (5) Sesungguhnya  sesudah  kesusahan itu  ada kesenangan (6)





Salam Jumaat!
Jangan lupa membanyakkan membaca selawat " Allahumma solli ala saidina Muhammad, wa ala alihi wasohbihi wassalam".

Moga kita beroleh syufaat Rasullah di akhirat kelak!


Salam sayang
Ibu Addinnasa.

Omega Guard Shaklee : Buat badan rasa panas?

Benarlah kata orang tua, tidur dalam aircond yang kuat boleh rosakkan badan....rasa sejuk dan sengal seluruh tubuh akibat sejuk sangat boleh memudaratkan badan.


Sejak dari minggu lepas kami travel dan tidur dalam aircond hotel yang adakala diluar kawalan.
Omega Guard Shaklee

Semenjak kebelakangan ini saya mudah rasa sengal pada kaki dan tangan...sehinggakan saya ingat saya punya kolestrol yang tinggi disebabkan makanan harian saya sepanjang travelling ini.

Baru saya sedar sebabkan aircond yang tidak dapat dikawal [ centralized] membuatkan saya mudah sejuk. So suami saya advise makan Omega Guard Shaklee 2 kali sehari so kini pengambilan saya ialah 6 biji sehari.

Alhamdulillah kurang dah radang sejuk yang saya alami sebelum ini. Memang terasa badan hangat dan tak perlu merekot pakai sweater.

Nak lagi best saya rasa ia bakar banyak lemak...hehehe [ ini perasaan saya sahaja ya]

Saya pula jenis memang suka makan minyak ikan sejak dari kecil...dulu brand farmasi aje seven seas mak beli. Saya suka makan kunyah sampai sekarang dan saya lihat Nasa memang ikut cara saya makan iaitu kunyah sahaja. Hanyir? Memang hanyir dah namanya minyak ikan kan? Tapi pada saya sangatlah sedap rasa dan baunya.... Omega Guard Shaklee

Hmmm nampak gaya lepas ni travel kena bawa 2-3 botol Omega Guard Shaklee ni.

Bagi yang bawa anak travel, Omega Guard Shaklee sangat sesuai dijadikan bekalan supaya chest anak tak sejuk dan anak2 tak mudah kena selsema.

Saya tahu Omega Guard Shaklee bukan hanya untuk menjadikan badan kita warm [ hangat] tetapi ia bagus untuk otak [ meningkatkan daya ingatan] , mengurangkan radang sendi , membantu mengurangkan paras kolestrol jahat dalam badan disamping membantu  meningkatkan lemak baik dalam badan [ HDL] dan Omega Guard Shaklee juga bagus untuk membantu kelancaran perjalanan darah dan saraf.


Hakikatnya vitamin ini bukanlah tujuannya menyembuh cuma ia membantu mengurangkan keradangan yang dilalui oleh pesakit disamping membekalkan keperluan zat dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh kita.

Memang pengambilan Omega Guard Shaklee memerlukan kita minum air masak yang mencukupi supaya tak mudah sembelit dan panas dalam yang akhirnya menyebabkan ulser.

So bagi anda yang risau kurang pengambilan air bagus amalkan makan vitamin bersama Performance Drink Shaklee. Banyak manfaatnya selain membantu menstabilkan ion-ion dalam tubuh kita.


So bagi anda yang sering travel dan stay hotel, jom jadikan Omega Guard Shaklee sebagai peneman terbaik anda!

Sila Klik Sini - Artikel lain mengenai Omega Guard Shaklee; 



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
   These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee  
 Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari
 rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 27 Mac 2014

Shaklee Miri : Dapatkan produk Shaklee di Miri Sarawak

Saban hari makin ramai nelayan atau pemancing yang memancing ikan namun tak pernah kita dengar ikan dilaut akan habis. Samalah bila berniaga. Janganlah kita risau tiada pelanggan kerana sesungguhnya rezeki kita datang dari ALLAH.


Pengedar Shaklee Miri

Sama keadaan di Miri, alhamdulillah saban hari pengedar sah Shaklee makin bertambah dan syukur kerana bisnes di Borneo makin membesar.

Ini antara pengedar Sah Shaklee Sarawak untuk anda hubungi bagi mendapatkan produk dan konsultasi.

Miri [ Piasau ]
Kak Suhaila 012-8528013
FB : Syu' Ismail

Miri [ Permyjaya]
Gwendolin 013-8298863
FB : Gwendolin Jakop

Miri [ Taman Tunku]
Farhana Abdullah 010-7942058
FB : Farhana Marzukie

Miri [ Taman Tunku]
Ishah 019-8276207
FB : Shasha Vitamins

Miri [ Permyjaya]
Jamilah Jamel 016-6822055
FB : Jamilah Jamel

Miri [ Bakam ]
Norfaizah Abu Yahma 019-8050837
FB : Norfaizah Abu Yahma

Miri [ Pujut Padang Kerbau]
Kak Missiah 016-8538256
FB : Missiah Japar

Miri [ Krokop]
Kak Dayang Siti Nilam 019-4893501
FB : Ummi Nilam

Miri [ Pujut]
Wan Nurul Hawa 017-2595032
FB : Wawa Shoppe

Miri [ Sg Tujuh]
Noraini Ekul 010-5983925
FB : Noraini Ekul

Miri [ Lopeng- Hospital Miri]
Nasita Dollah 013-8252383
FB : Nasita Dollah

Miri [ Kampung Luak]
Rosnani 016-8695389
FB : Qhesy Ayesh

Miri [ Lutong ]
Irma 016-8784280
FB : Ummu Musleem


Miri [ Holiday Park]
Kak Dayang Zubaidah 014-8987072
FB : Yang Zuby


Miri [ Permyjaya]
Saniah dan Asis 019-8683419



Berminat untuk menjadi Pengedar Sah Shaklee Miri atau Shaklee Borneo? Jom sertai kami dengan manfaat ahli yang best ! Sila klik untuk mengetahui KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Zikrullah membangunkan roh

Berzikir boleh dilakukan pada bila-bila masa dan dimana sahaja asalkan di persekitaran yang bersih. Disukat dengan ruas jari, atau tasbih malah kini lebih canggih dengan adanya tasbih digital.



Mengapa kena bersukat? Perlukah ia dihitung?

Balik kepada apa yang kita usahakan.

Apa jua amalan dzikir disarankan dikira mengikut kiraan 11x atau 33x atau 100x atau beribu-ribu kali.

Balik kepada cara perguruan kita atau sandaran buku yang kita amalkan.

Ada juga bertanya, salahkah jika saya berdzikir tanpa mengira dan hanya menyebut ayat-ayat doa atau asmaul husna sebanyak mana yang saya suka? Saya rasa tak salah pun kalau berdzikir tanpa tasbih cuma lebih afdal supaya kita dapat melaksanakan yang minima dengan kiraan yang lebih tepat.

Ralit juga memegang tasbih digital sambil membaca dzikir dan doa yang diamal setiap hari. Tanpa ada mata yang memandang dan boleh menyebabkan kita menjadi riak, tasbih digital yang kini unik dicipta seperti cincin yang melekat pada jari dan tangan kita boleh diselitkan dalam poket seluar atau poket jubah.

Ada juga yang tanya dzikir apa yang bagus diamal hari-hari? Kita ada dzikir harian boleh jadi amalan.

Malah paling bagus jika kita amalkan tasbih, tahlil dan tasmid sebagai amalan sedekah harian.
Tazkirah


Yang pasti banyak berdzikir buat jiwa kita tenang. Bila jiwa tenang segala urusan dapat dilaksanakan dengan baik. Bukan dipandu oleh emosi yang tidak tentu hala.

Jom kita bangunkan sunnah semoga hidup kita diberkati dunia dan akhirat.



Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Pengedar Sah Shaklee Klang

Walaupun bekerjaya tidak bermakna tidak boleh berjaya dalam Shaklee.
Beliau adalah pengedar sah Shaklee Klang dan boleh dapatkan produk serta konsultasi dari beliau.

Fara Kuraisya
Nama : raja farah kuraisyah
Id : 886804
No hp : 0192273764
Area cod : klang n shah alam

Pengedar Sah Shaklee Ampang


Kuala Lumpur adalah bandar yang besar dan penuh dengan kesibukan. Jika anda berminat nak dapatkan vitamin Shaklee di Ampang, boleh dapatkan dari beliau.


Pengedar Sah Shaklee Ampang


Shaklee Johor : Pengedar Sah Shaklee Kluang , Johor.

Dapatkan produk anda dari pengedar Sah Shaklee anda....

Nurihdayah ahmad
Id 881110
No hp 0127995298
Shaklee area COD:
Kluang..kota tinggi..bandar tenggara..air hitam




Rabu, 26 Mac 2014

Shaklee Sarawak : Pengambilan Omega sehari?

Mak saya memang membekalkan kami minyak ikan sejak kami kecil lagi. Mak kata ia bagus supaya kami tak mudah sakit dan selsema. Rasa mak pernah cakap ia juga bagus untuk otak.


So masa kecil kalau selsema aje mak akan pesan makan minyak ikan. Mak bagi kami minyak ikan biasa aje yang boleh beli kat farmasi.

Sekarang bila dah kenal Shaklee mak makan Omega Shaklee aje. Mak beli minyak ikan biasa brand seven seas tu pun untuk bagi kat kucing mak makan kalau kucing mak kena selsema.

 ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼

Balik kepada Omega Shaklee siapa yang boleh makan vitamin ini?

 Wanita dan Lelaki Dewasa

 Kanak-kanak 1 tahun ke atas.

 Ibu Mengandung @ Selepas 3 bulan ke atas

 Warga tua

 Mereka yang senang sakit [ Sakit sendi/ Gout/ Arthiritis/ Asma/ Mudah Lupa]


 ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼ ☼

Cara atau cadangan pengambilan Omega :

Kanak-kanak 1-3 tahun : 1-2 kali seminggu.

Kanak-kanak 4-6 tahun : 2-3 kali seminggu.

Kanak-kanak 7-12 tahun : 1 biji sehari dah memadai.

Dewasa sihat : 3 biji pagi atau tengahari.

Mereka yang sering sakit @ kolestrol tinggi : 3-6 biji sehari.

Pastikan pengambilan air masak mencukupi atau di bantu dengan pengambilan Performance drink.



Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 25 Mac 2014

Dari Allah kita datang kepada ALLAH kita kembali

Penantian selama 2 minggu lebih terjawab semalam apabila PM membuat liputan khas semalam jam 10 malam mengesahkan bahawa pesawat MH370 telah berakhir di tengah lautan Hindi.

Sangat terkesan di jiwa walau tidak mengenali mereka namun hanya ucapan takziah yang mampu disampaikan di saat ini.

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun.

Bagi penumpang yang beragama Islam semoga roh mereka ditempatkan dikalangan mereka  dirahmati di sisiNya.





Isnin, 24 Mac 2014

Mak saya pilih Shaklee!

Mak dah mula suka vitamin Shaklee.

Testimoni mak petang tadi ;

" Biasanya mak selepas makan ikan atau daging jika terlebih makan aje, mulalah rasa mencucuk2 di tangan dan kaki mak. Tapi lepas amik garlic 2 biji setiap kali lepas makan berat memang dah tak rasa. So jangan lupa belikan mak stok Garlic ya."


Memang betul, saya sendiri lepas makan berat....terutama bila ada ayam atau ikan seekor atau makan makanan laut memang saya sediakan garlic cepat-cepat lepas makan supaya saya tak mudah kena gatal-gatal sebab kita tahu bila masa kita terlebih makan...hehehehe.

So alang-alang tanya juga mak vitamin apa yang mak tak de lagi senang nak stock up sekali gus. Mak dah mula sebut banyak vitamin paling penting mak pilih Shaklee!

Btw, tahu tak jika kita memang konsisten amal garlic, insyaALLAH masalah senggugut teruk atau darah haid yang berketul tidak ada lagi.

Saya memang suka garlic selepas tahu fungsinya sangat banyak.

Tapi ibu mengandung tak boleh amik garlic tau! Atau orang yang darahnya sangat cair pun tak sesuai sebab fungsi garlic memang mencairkan darah.

Anda ada testimoni vitamin yang diberi pada mak ayah? Jomlah share supaya ramai lagi anak yang mampu berbakti pada mak ayah dengan membekalkan vitamin yang sihat pada mereka!




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 20 Mac 2014

Belajar dengan Pakcik "Google"

Sambil menyelam minum air, itulah yang sesuai saya katakan untuk Aishah dan Nana semalam. Mereka datang nak beli buku, tapi dalam pada tu terus datang belajar meningkatkan kemahiran berblogging.


Nana paling kesian sebab blog dia kena block dengan google. Entah kenapa. Saya pun tak berapa pandai nak tengok kan...so saya cuba tanya sifu internet saya Master Sifu Azri. Sambil itu saya minta bantuan pakcik Google saya.

Shaklee Business Online



Memang betullah kata orang, kalau nak seribu daya mahu seribu cara. So saya type la kat google cara nak buka blog yang kena block...alhamdulillah memang ada solution.

So seronok sakanlah Nana semua entry dia dapat dibaca lagi. Terus bersemangat Nana nak update blog dia.

Sebenarnya untuk info saya suka refer google namun bukanlah saya percaya 100%...mana yang boleh dicerna oleh minda saya amik...mana yang saya was-was saya baca sekali pandang aje.

Jadi sebenarnya kalau nak berjaya, hari ni banyak sumber boleh diguna pakai. Sama ada nak atau tak sahaja.

Kalau kita usaha insyaALLAH ada cara. Kalau tak faham bahasa Inggeris gunakan lagi Pakcik Google untuk tolong translate kan.

Balik pada hati, kalau nak semua kita usahakan. Tak dapat buat sendiri cuba tanya cikgu tapi buat sendiri bukan minta cikgu buatkan sebab kalau sibuk suruh orang tolong, sampai bila-bila kita tak belajar.

Saya teringat kata-kata dalam buku motivasi...perkara yang kita takut dapat diatasi dengan melakukan apa yang kita takut. Kalau takut orang ketawakan, maka usahalah cari ilmu supaya tak dipandang rendah bukan pergi kutuk orang yang tak tolong kita.

So kawan-kawan, selamat belajar dari pakcik Google. Moga ia juga beri manfaat atas ilmu yang kalian sedang cari.

Selamat malam....


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Mesti datang dari hati

Pernah dengar ;  ikut hati mati ikut rasa binasa ikut nafsu lesu.


Norita Vitamin Shaklee

Namun benarlah kata orang hati ni memainkan peranan penting.

Hati yang benar-benar mahu akan mendorong kita lakukan sesuatu usaha dengan bersungguh dan istiqamah.

Bila kita mahu, semua yang menghalang itu akan menjadikan kita lebih agresif.

Contoh cerita drama, bila si anak dara nak kahwin dengan lelaki pilihan dia, kalau tak diberi atau tak direstui oleh orang tua, si anak dara ini ada yang sanggup melawan dan mahu juga berkahwin malah yang lebih dahsyat sanggup kahwin lari.

Inilah bila kita kata nafsu menguasai hati. Namun disebalik itu menunjukkan kalau mahu semua boleh.

Tapi bila tak mahu mulalah memberi alasan....oh lelaki ni tak sesuai, tak handsome, tak menepati ciri-ciri malah yang sopan sikit jawapannya, dia sangat baik dan saya tak sesuai untuk dia.

Hati ni memang besar peranannya.

Namun akal memainkan peranan untuk seimbangkan kata hati tadi. Kalau tak itulah jadinya pepatah tadi....ikut hati mati.

Oleh itu, apa juga nak lakukan....jom usahakan solat istikharah. Moga beroleh petunjuk ALLAH dalam banyak urusan.




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 19 Mac 2014

One to one session

Aishah Master To Be  2014....Amin! Doa selalu!


Bukan hanya Aishah tapi semua anak2 bisnes saya tak pernah saya tak doa ya!

Hari ni baru selesai belajar sikit lagi tentang blog dan pasti Aishah lebih bersemangat!


So Aishah no more tidur-tidur tau! Fight benar2 ya, kamek orang doa sampai hajat dirik.

Norita Shaklee

Walhal Aishah datang nak amik barang yang dia lupa semalam tapi dah alang-alang sampai Aishah sambung belajar....itulah kisahnya!


Serampang dua mata la ni.....hehehe.



 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee Borneo Tour 2014 : Agi Idup Agi Ngelaban!

Shaklee membuka peluang untuk sesiapa sahaja yang mahukan kehidupan sihat dan kewangan hebat.
Ia bukan bisnes skim cepat kaya. Kami tak janjikan apa-apa kecuali kami tunjukkan jalan dan diri sendiri perlu  usaha untuk berjaya.
Wajah-wajah gembira mereka yang diraikan pada Rally baru-baru ini di Miri.

Tiada biji benih kita tanam hari ini esok terus berbuah lebat.
Tiada ibu mengandung yang perutnya terus membesar tapi makan masa 9 bulan untuk melahirkan seorang bayi comel.
Tiada bulan penuh kecuali bermula dengan bulan sabit.
Tiada bayi yang terus berjalan kecuali merangkak dahulu.
Tiada anak yang terus pandai membaca jika tidak diajar kenal huruf.


Semuanya makan masa, perlukan kesabaran dan keyakinan. Mentor perlu sebagai navigator agar kita tak lari dari landasan asal.
Teguran mentor penting menandakan ia sayang pada kita. Walau adakala pahit untuk ditelan tapi percayalah kita mampu untuk menghadapinya sebab itu kita diberi aturan itu.

Nak berjaya tidak semudah kata-kata tanpa usaha yang gigih, tak jemu dan sabar.

Penolakan itu mendidik jiwa menjadi sabar dan lebih hebat untuk berjaya. Lebih banyak penolakan lebih matang fikiran.

Selama 15 tahun kami dengan Shaklee....jatuh bangun bersama mentor satu perkara yang banyak mematangkan fikiran.

Bisnes ini bukan hanya untuk jangka pendek tetapi jangka panjang. Sebab itu iman itu penting.

Segalanya kita usaha dengan izin ALLAH ia berlaku. Semoga ALLAH menjadikan bisnes ini sebagai jambatan kasih sayang yang mengikat ukhwah kami dan menjadikan hati ini lebih dekat padaNYA.

***************************************

Alhamdulillah Borneo kini dah mula familiar dengan produk kesihatan Shaklee. Kalau 10 tahun dulu saya banyak menemui mereka yang menolak bila diajak mencuba produk kesihatan ini.

Hakikatnya ramai senior citizen dari Borneo yang mengakui keberkesanan produk ini namun sayangnya untuk mendapatkan produk ini satu perkara yang sukar ditambah pula produk MLM yang datang di Borneo ini macam cendawan tumbuh. Sekali datang banyak, sekali hilang semua....

Alhamdulillah kini ramai yang berani menjadikan produk ini keperluan bulanan.

Bermula dari ibu mengandung, ibu menyusu, wanita bekerja dan golongan citizen yang mengakui betapa pentingnya pengambilan supplement.

Memang satu yang menyeronokkan bila kami dapat memperkenalkan produk kesihatan ini di tempat kami diami. Ia bukan cerita itu sahaja, bila mereka sihat, mereka dapat bekerja dan beribadat dengan baik malah sudah ada antara mereka yang menjadikan Shaklee sebagai pendapatan tambahan yang menarik untuk membantu golongan ini meningkatkan ekonomi rumahtangga mereka.

Alhamdulillah dan insyaALLAH bulan depan trip tour Borneo akan disambung semula. Bermula dengan Miri awal bulan, Sibu dan Kuching pada Jun insyaALLAH.

Seterusnya kami akan memenuhi jemputan key leaders yang ke Sabah pula.



Antara event-event yang dijalankan :











Anda berminat untuk sertai team kami?

Sambil makan vitamin untuk sihat, poket juga boleh sihat!

Agi idup agi ngelaban !

Jangan segan untuk hubungi kami bagi maklumat lanjut.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 18 Mac 2014

Pengedar Shaklee Miri : Resepi ESP yang anak saya suka !

Saya tak boleh bau susu. ESP ni bau apa? 


Ini antara soalan biasa bakal customer saya tanya.

Soya Shaklee tiada bau susu sebab ia bukan bahan tenusu. Ia diperbuat dari soya asli yang tidak diubah genetiknya.

Pelik tak rasanya?
Ini soalan seterusnya yang memang popular.

Dah nama soya rasa pastinya rasa soya.

Satu jaminan yang boleh saya beri, tekstur soya serbuk Shaklee memang sangat halus dan rasanya sedap.

Dulu saya minum bancuh gitu aje. Sedap sangat. Minum bancuh dengan air sejuk.

Tapi selepas ada anak, saya suka minum dibancuh dengan Meal Shake dan Performance drink Shaklee.

Macam mana sukatan?

Sediakan air sejuk 250-200 ml.
Satu sudu besar ESP
Satu sudu besar Meal Shake
Satu sudu besar Performance drink.

Kalau bagus ada shaker.

Shaklee Borneo

Nak lebih sedap letak beberapa kiub ais. Serius sedap. Rasa ala-ala vitagen pun ada. Jom cuba!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 14 Mac 2014

Shaklee Miri ; Pengedar Sah Shaklee Miri Sarawak

Berniaga perlu modal kerana modal mengikat komitmen.


Ramai yang nak untung tapi beri alasan tak suka atau tak tahu nak jual barang.

Nak berjual kena tahu dan ada pengalaman rasa sendiri produk yang hendak dijual. Barulah ilmu akan datang.

Bagi anda yang ingin mendapatkan produk Shaklee boleh dapatkan dari mereka yang aktif ini :

Alhamdulillah kini ramai pengedar Shaklee Miri dan anda boleh hubungi mereka untuk dapatkan produk Shaklee. Bagi anda yang di Miri, boleh hubungi mereka terus untuk dapatkan produk!

Pengedar Sah Shaklee Miri


1. Kak Suhaila 012-8528013 [Piasau ]

2. Gwendolin 013-8298863 [ Permyjaya]

3. Farhana Abdullah 010-7942058 [ Taman Tunku]

4. Ishah 019-8276207 [ Taman Tunku]

5. Jamilah Jamel 016-6822055 [ Permyjaya]

6. Norfaizah Abu Yahma 019-8050837 [ Bakam ]

7. Kak Missiah 016-8538256 [ Pujut Padang Kerbau]

8. Kak Dayang Siti Nilam 019-4893501 [ [Krokop]

9. Wan Nurul Hawa 017-2595032 [ Pujut]

10. Noraini Ekul 010-5983925 [ Sg Tujuh]

11. Nasita Dollah 013-8252383 [ Lopeng- Hospital Miri]







Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Berapa masa untuk ALLAH kita peruntukan sehari?

Hidup ini bukan berkisar tentang duit , harta atau untung rugi tetapi lebih dari itu.

Arwah abah pernah tanya saya satu masa dahulu...." Tahukah mengapa ALLAH beri kita 24 jam sehari?" Saya jawab tak tahu sebab masa tu saya baru umur 14 tahun.

Abah terangkan bahawa dalam masa itu perlu ada 3 perkara :

1. Masa untuk ALLAH
2. Masa untuk bekerja dan
3. Masa untuk berehat @ riadah.

8 jam setiap satu maka akan adalah 24 jam.

Namun kita banyak tertipu oleh masa. Masa untuk ALLAH biasanya diperuntukkan tak sampai 2 jam. 10 minit solat x 5 kali sehari = 50  minit. Kalau ada tambahan solat Dhuha, Tahajud atau taubat tambahlah lagi 30 minit.

Mana  lagi masa lain itu?

Kerja tetap 8 jam terutama kerja opis. Tidur pun tak cukup 8 jam. Mana baki masa itu?

Dikala diuji atau mendapat tarbiyah ALLAH, masa untuk ALLAH itu menjadi lebih sedikit tapi bila senang masa itu kembali hilang.

Berapa masa kita untuk mengaji? Berzikir?
Shaklee mIri


Sedekah ramai yang boleh buat....tapi mengaji? Sedangkan itulah masanya ALLAH sedang berbicara dengan kita.

Manusia yang selamat dari fitnah Dajjal ialah mereka yang memegang pada 2 iaitu Al Quran dan Sunnah.

Waktu ini, saya rindu bebelan arwah Abah....memang tegas tentang agama.

Moga ALLAH tempatkan abah dan mak di dalam golongan hambaNya yang dikasihi dan diredhaiNya.

Saya nak share juga tazkirah semalam dari TV 1 bertajuk Akaun Akhirat.

Wahai bakal-bakal jenazah, ada 7 jenis amalan wakaf yang pahalanya berterusan
1. Buat masjid
2. Mengalirkan air sungai
3. Menulis Al Quran
4. Menggali perigi
5. Tanam pokok
6. Mengajar ilmu
7. Meninggalkan anak soleh dengan syarat mendoakan kedua ibu bapanya.


Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Khamis, 13 Mac 2014

Shaklee Miri : Panduan vitamin untuk ibu bekerjaya

Semua wanita bekerjaya akan usaha menjaga kecantikan, personaliti dan tidak kurang tahap kesihatan.


Shaklee Miri Sarawak
Sila klik pada gambar untuk besarkan imej.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 12 Mac 2014

Shaklee Miri : Nak buang sel mati pada kulit muka?

Tak de orang dulu takde la kita ni ...maka ada sesetengah petua memang bagus dijadikan amalan.


Mak dulu selalu pesan nak hilangkan bekas hitam kat muka akibat jerawat cuba amalkan cuci dengan daun jambu batu.

Atau sekali sekala cuci muka dengan limau nipis. Pedih? Memang pedih dan sakit....tapi bukan hari hari. Seminggu sekali aje.



Bekas hitam sebab jerawat tu biasa terjadi adalah disebabkan sel mati yang tertinggal pada kulit.

Memang ramai yang kata kalau guna scrub atau mask slowly ia akan hilang.

Namun kita bukan cerita nak hilangkan bekas tompok hitam ni tapi kita nak skin muka yang sihat.

Antara supplement yang sesuai untuk kulit yang sihat ialah ESP Shaklee, Vitamin B complex, Vitamin C, Vitamin E dan GLA Complex.

Mengapa ESP Shaklee saya dahulukan?

Ini kerana sel terbentuk dari protien. Sel yang sihat akan menghasilkan kulit yang sihat.
Penghasilan sel baru yang sihat akan dapat membantu menggantikan sel mati yang masih melekat pada wajah.

Maka warna tompokan itu akan beransur cerah kerana sel baru dapat dihasilkan.

Jika anda was-was nak amalkan protien supplement saya cadangkan anda pertimbangkan beberapa perkara sebelum anda membeli supplement protien di luar :

1. Pastikan soya yang digunakan adalah non GMO soya iaitu soya yang tidak diubah genetiknya.

2. Pastikan proses penghasilan serbuk soya itu bukan pada kadar suhu yang tinggi ini kerana ia boleh merosakkan rantaian soya yang asal.

3. Pastikan ia mengandungi isoflavon iaitu bahan anti kanser.

4. Pastikan ia mengandungi ke semua protien seimbang yang diperlukan oleh badan [ essential and non essential]


Kami memilih ESP Shaklee sebab ia memenuhi keperluan di atas. Jemput baca sharing sebelum ini tentang ESP SHAKLEE.


Anda berminat nak dapatkannya? Boleh hubungi kami melalui data di bawah. *COD Shaklee Miri.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email
Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Selasa, 11 Mac 2014

Shaklee Miri : Bisnes yang sentiasa ada permintaan?

Berniaga adalah 9/10 punca rezeki. Betapa hebatnya rezeki dari berniaga.


Bila saya dah berada dalam dunia bisnes, memang tak dinafikan ada beberapa bidang utama bisnes yang sentiasa mendapat permintaan atau Bahasa Inggeris menyebutnya as demand.
Semalam saya nak share tapi masa begitu mencemburui ..... So alhamdulillah hari ni dapat juga menyiapkan list pendek ini.

Antara yang bisnes paling popular ialah

Makanan
Manusia adalah makhluk hidup yang memerlukan makanan untuk hidup. Tak kiralah makanan segera , makanan tambahan atau makanan ringan. Semuanya memang sentiasa ada permintaan. Cara pemasaran memainkan peranan penting untuk mendapatkan bisnes yang berkembang pesat.

Perkahwinan
Salah satu bisnes yang sentiasa ada demand ialah perkahwinan. Baju pengantin, Pelamin, barang hantaran atau apa sahaja yang melibatkan perkahwinan memang sentiasa ada yang mahu. Kini orang bernikah tak kira cuti sekolah atau tidak. Mana tarikh yang difikirkan sesuai dan kena dengan dewan serbaguna memang akan terus diatur.

Kelahiran
Setiap hari ada sahaja bayi yang lahir. So apa sahaja barang keperluan bayi dan ibu yang melahirkan memang sentiasa punya permintaan.
Shaklee Online
Gambar ehsan dari Google

Kematian
Bila ada kelahiran akan ada kematian. Bisnes ini juga memang tak luput dek zaman sebab orang meninggal perlu kain kapan, kepok, batu nisan dan tak kurang keranda.

Pendidikan
Buku atau apa sahaja bahan bacaan sama ada dalam bentuk ilmiah atau hiburan memang menjadi santapan kepada kita hari ini walaupun ada yang telah menyediakan dalam bentuk eletronik atau nama glemernya e-book.

Ini antara bisnes yang memang sentiasa ada sambutan. Namun bagaimana untuk bisnes itu berkembang pesat bergantung bagaimana kita menjemput rezeki itu. Memang ada yang menggunakan teknik pemasaran yang hebat lagi mahal namun semuanya balik pada yang memberi rezeki. Kita kena percaya rezeki itu datang dari ALLAH dan bukan datang dari makhluk.

Dalam kita berusaha untuk kembangkan bisnes jangan lupa hubungan dengan Pemberi Rezeki. Kalau sibuk sehingga lupa bahawa yang beri rezeki itu ALLAH, berniagalah apa pun memang memenatkan.

Jangan lupa FOKUS dan BERTINDAK selain MENJAGA HUBUNGAN DENGAN ALLAH!

Selamat berniaga!


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 10 Mac 2014

Shaklee Miri : ESP Shaklee tinggi karbohairat?

Bila orang tanya " Benarkah ESP tinggi karbohaidrat dan sesuai ke untuk diet?"

Jawapan dari nitritionist Shaklee:

it's only 10g per serving. Maksud not even 1 tea spoon of sugar. Plus, it's low glycemic product, so safe for diabetes atau weight loss patient!

So amiklah ESP tanpa keraguan!


Shaklee Miri : Nak berniaga apa ?

Makan gaji tak salah...ia cara selamat nak dapat duit tiap2 bulan. Persoalannya bagaimana nak uruskan duit gaji dengan harga barang yang makin meningkat?



Nak berjaya dengan Shaklee


So jawapan mudah ialah kena buat kerja sampingan iaitu meniaga.

Persoalannya nak meniaga apa?

Apa sebenarnya maksud berniaga?

Hmmm nak tulis entry panjang tapi belum berkesempatan.

InsyaALLAH hari ni saya nak share 5 bisnes yang tak lapuk dek zaman dan sentiasa ada demand.

Stay tune!




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Ahad, 9 Mac 2014

Shaklee Miri : Vitamin bukan ubat

Fungsi makanan tambahan

Ianya hanya sebahagian dari usaha!

Masih ingat lagi dua testimoni yang saya berkenalan semalam...

Seorang kakak yang berumur 40 tahun sangat berpuashati dengn vitamin Shaklee apabila beliau mendapati berat badannya turun selepas consume Vitamin Shaklee dengan konsisten.

Begitu juga dengan seorang kenalan laman buku saya en Rosli Kisot. Beliau pernah mengalami stroke selama sebulan dan beliau sendiri teruja untuk berkongsi kebaikan Shaklee apabila beliau kini telah sihat sepenuhnya.

Syukur alhamdulillah.

Hakikatnya vitamin Shaklee itu tidak memberikan kesembuhan atau kesihatan yang baik sehingga kita tidak jatuh sakit...tetapi ia adalah pemakanan tambahan yang penting dan diperlukan oleh tubuh dan sukar dipenuhi melalui pengambilan makanan harian kita.

Badan kita memerlukan vitamin dan zat galian dan ini perlu didapati melalui pengambilan makanan harian kita. Tetapi makanan harian kita hari ini bukannya semua segar macam orang2 dahulu.

Kita terdedah dengan makanan segera dan yang mudah terutama untuk mereka yang sibuk.

Satu lagi bila banyak makanan telah diubah genetiknya maka ia bukan makanan yang sihat. Dulu saya pun tak tahu apa maksud ESP Shaklee adalah non GMO soya. Non GMO atau panjangnya dibaca non ( tidak) GMO genetic modified organism. Bermaksud soya Shaklee adalaah dari soya yang sihat dan elok tanpa diubah sebarang genetiknya.

Apa contoh produk GMO? Pernah makan buah tembikai merah? Perasan tak masa kecik2 kita makan buah tembikai bijinya warna hitam? Tapi sekarang kalau perasan sangat mudah kita jumpa buah tembikai yang bijinya berwarna putih. So itulah antara tumbuhan( tanaman ) yang telah diubah genetiknya.

Maka inilah sebab mengapa pengambilan pemakanan tambahan itu sangat penting!

Pengambilan vitamin seperti ACE demi mencegah sebarang pertumbuhan abnormal dalam tubuh kita bila pemakanan yang kita ambil hari ini lebih kepada segera dan tidak seimbang.

Namun saya tegaskan lagi....makanan tambahan  ini hanya lah untuk memenuhi keperluan vitamin dan zat galian dalam tubuh badan manusia. Ia bukanlah penyembuh penyakit.

Bila sel sihat, organ juga sihat dan bila organ sihat maka sistem akan berfungsi dengan baik!








* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 7 Mac 2014

Shaklee Miri : Motivation Rally

"Kerja 10 tahun pun belum pernah dapat anugerah. Siapalah kita untuk bos pandang." keluh Azli ( bukan nama sebenar) pada kawannya Safar ( bukan nama sebenar).


Hakikatnya memang benar..dalam dunia makan gaji peratus untuk naik pangkat, tambah bonus tak semudah seperti berbisnes. Namun bila berbisnes pasti ada risiko dan itulah ada pro dan cons sesuatu benda.

Nak mudah memang makan gaji. Kerja ikhlas atau tak, rajin atau malas yang penting hujung bulan terima gaji. Beza dengan orang bisnes, kalau rajin dapat lebih..kalau ikhlas lebih berkat.

Minggu depan Shaklee akan buat satu motivation Rally di Miri di Hotel Park City Miri. Beberapa orang anak2 bisnes saya akan menerima award mereka hasil usaha mereka selama ini.

Bangga rasanya tengok sahabat2 kami dapat anugerah. Maklumlah ada antara merekapengedar yang  surirumah, penjawat awam dan pekerja swasta. Mereka berjaya mengubah nasib mereka.

So bagi anda yang berada di Miri boleh la datang ke majlis ini terutama jika ahli keluarga anda atau sedara mara atau sahabat anda menerima award pada hari tersebut.


Next entry saya update wajah2 yang terima award ya!




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa

Rabu, 5 Mac 2014

Shaklee Miri : Cara minum Vivix Shaklee yang betul?

Vivix sebagai tonik ajaib? Itulah gelaran buat Vivix Shaklee sehingga hari ini.

Shaklee Supplement Sarawak

Testimoni Shaklee yang paling saya suka :

Shaklee Vivix Sarawak


Sebelum ni kami ambil satu sudu teh sehari sekali. Bila rasa badan terlalu panas, saya mula tukar jadual dengan selang sehari. Bila start travelling ia dah jadi seminggu sekali.

Sebelum ni kami telan vivix macam telan sirap doktor. Guna sudu teh terus masuk mulut.

Memang ramai yang akui badan mudah jadi panas selepas pengambilan sebegitu.

So sekarang saya cuba tukar....

Saya ambil air suam atau kekadang air sejuk dalam gelas besar [ 500 ml] saya akan masukkan satu sudu teh performance drink dan saya masukkan 1 sudu teh vivix ke dalam air tadi.

Saya kacau sehingga semuanya nampak sekata baru saya minum.

Alhamdulillah saya cuba malam tadi. Nak komen tak panas seperti sebelum ini, belum boleh sebab masih baru. Baru dalam percubaan. Cuma so far rasa selesa sangat.

Mungkin ada yang biasa buat tapi untuk saya yang baru seronok juga macam minum jus Vivix.
Saya kena share dengan mak tentang ni sebab sebelum ni mak pernah telan satu sudu besar Vivix 2 kali sehari dan mak akui badan mudah rasa panas. Maybe sebab mak kurang air!

Bagi anda yang amalkan minum ESP + Performance dan Meal Shake waktu pagi boleh tambahkan terus 1 sudu teh Vivix dalamnya dan ia menjadi lebih sedap.

Tiada cara yang khusus nak ambil Vivix ni kecuali keserasian diri kita sendiri.

Disyorkan pagi supaya banyak masa untuk minum air :)

Kita tahu ia perlukan banyak air so jangan lupa banyakkan minum air masak !

Nanti saya share after seminggu saya amik jus Vivix k.

Take care!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Isnin, 3 Mac 2014

Shaklee Miri : Dia pikat saya dengan ESP

Setiap orang punya cara tersendiri nak pikat hati orang tersayang... dan untuk saya pastinya kenangan zaman U paling banyak tersimpan dalam memori ini. Orang lain maybe dapat bunga tapi saya...suami saya pikat dengan ESP Shaklee!!!!


Saya memang seorang yang aktif dalam projek kolej. Memang minat jumpa orang, dan biasanya saya adalah bahagian tajaan. Alhamdulillah setiap projek kolej saya usahakan dapat tajaan dari badan2 besar dan alhamdulillah tiada yang menghampakan.

Atas dasar inilah kami akan berkawan dengan senior2 kolej dan supper sama-sama dengan mereka.

Bermula dengan projek-projek kolej saya mengenali suami saya... habis meeting atau habis belajar kami akan makan untuk supper lebih kurang jam 11 malam. Kami makan ramai2 dengan geng projek atau geng study. Pastinya Faiz roomate saya sentiasa menjadi peneman saya.


Faiz, Saya dan Azrin.



Bila kenang balik cara makan di kampus dulu.. makan jam 11 malam ...hari hari pulak tu. Nasib lah badan tak naik!
Bermula pada satu malam Faiz kena senggugut yang teruk. Mulalah sesi kami kenal dengan Shaklee...bila abang Naquib [ senior projek] buka cerita tentang bagusnya kalsium. So Faiz ni pun beli dan jadi ahli.

Waktu yang sama sejak dari itu, abang Naquib akan bancuhkan milo saya dengan ESP. ESP itu abang bawak dari rumah diletakkan dalam botol vitamin yang kosong. So ia akan dituangkan dalam minuman saya boleh kata setiap malam selepas kami dikenalkan tentang Shaklee.

Mulalah rasa cemburu sebab abang tak ajak saya join member! Apa alasannya? Takkan nak amik kesempatan kat girlfriend? Hmm oklah. Selepas beliau habis belajar dan nak masuk alam kerja, saya decided nak join member. Dan pastinya abang belanja!

Siapa sangka sebab bancuhkan ESP dan milo setiap malam itu benar2 dapat pikat hati saya untuk setia dengan Shaklee sehingga hari ini!

Oh ya, kenapa sebenarnya abang bancuh ESP dan milo tu? Sebab dia tahu saya sering kena migrain. Menurutnya ESP membantu penghasilan sel yang sihat. Kita masa tu bukannya student Medic, tak amik port sangat...cuma yang pasti nak sihat.

Alhamdulillah dah jarang sangat kena migrain dan paling pasti bertahun saya tak makan panadol!

Alhamdulillah sampai sekarang kami minum ESP dan anak-anak pun menjadikan ianya habit minum sebelum ke sekolah dan sebelum tidur.

Kami memang amalkan dan sangat suka dengan ESP. So anda yang nak cuba amalkan pemakanan sihat should try ESP !





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 1 Mac 2014

Shaklee Miri Sarawak : Pengamal tegar ESP

Saya join ahli lama dah almost 15 tahun. Memang dah lama. Produk pertama saya ialah ESP Shaklee. Masih ingat dulu ESP ada dua perasa vanilla dan chocolate. Lagi best dulu ada dalam paket @ sachet. Tapi yang sachet memang harganya mahal. Berbaloi lagi beli dalam canister. Opss dulu ESP dalam tin aluminum tetapi kini dah lagi hebat....dalam canister plastik yang tebal dan boleh dikitar semula.

Miri Shaklee


Dulu botol vitamin Shaklee warna gelap dan label dia warna biru gelap. Sekarang botol dah warna putih dan label ada yang warna hijau dan warna biru.

Betapa lamanya kami makan vitamin Shaklee.

Bukan tak de kawan bagi sample supplement yang diorang bisnes kan tapi saya tak minat. Setakat ni saya memang suka Shaklee.

Apa yang saya makan?
Hmmm 99% dalam list saya amalkan. Ada ke yang saya tak amal? Ada contohnya DTX complex tak pernah saya amik. But yang lain memang semua ada di rumah.

Tak takut kidney rosak? Tanya kawan saya. Saya jawab - penyakit datang dari ALLAH. Usaha kena ada selain doa. Kami amalkan minum air kelapa muda 1-3 kali seminggu. Kami juga amalkan minum Performance drink untuk pastikan badan cukup air.

Namun alhamdulillah memang beza makan vitamin dengan tidak.

Rutin kami memang busy walau kami ni business dari rumah, kami tetap jalankan meeting secara offline. Terutama bagi yang serius dan datang belajar di rumah.  Maka pengambilan vitamin sangat membantu agar kami kekal bertenaga walaupun seharian sibuk.

Satu yang saya perasan, mereka yang amalkan vitamin Shaklee sangat mudah mendapati perbezaan utama produk ini. Bila anda istiqamah hasilnya sangat hebat dan lumayan.

Alhamdulillah hari ini dapat closed sales sorang lagi biz partner. Namun saya suka mereka yang nak buat biz Shaklee mengenali semua produknya terlebih dahulu. Ia lebih mudah. Bila dah rasa semua vitamin, perkongsian atau nama lainnya testimoni akan lebih jujur dan menarik perhatian orang lain.

InsyaALLAH saya akan kongsikan manfaat vitamin Shaklee dalam jangka masa terdekat.

Salam sayang ;

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com


 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N2 @ Ibu Addinnasa