ESP Shaklee bukan protien biasa.

Bila cerita soya, orang kampung kaitkan dengan tempe. Masa kecil dulu mak kata orang Jawa pandai sebab suka makan tempe.
Masa kecil dulu suka makan tauhu panas sebab mak kata soya bagus untuk otak.


Apa sahaja mak kata bagus kami makan. Senangnya zaman dulu kan?

Zaman sekarang kena ada bukti nak cerita dengan anak sebab zaman sekarang banyak soalan lebih details....hehehe.

Namun Addin dan Nasa adalah pengamal tegar ESP Shaklee sejak mereka dalam kandungan ibu mereka lagi!

Dalam pantang saya memang minum ESP untuk cepat baikkan luka ceaser saya.

Habis menyusu mereka minum bancuhan ESP, Performance drink dan Meal Shake sampailah hari ini.

So bulan ni paling best sebab dua produk ini ada special offer dari Shaklee ....banyak jimat jugak.

Walaupun banyak aje cerita tentang soya tak bagus dan boleh buat kanser... saya cuma pegang point2 penting sahaja....

ESP Shaklee ialah Non GMO Soy ; Soya yang cukup berkualiti dan dijaga pertumbuhannya secara semulajadi. Pemprosesan pada suhu yang berkadaran dengan keperluan, tidak terlalu tinggi sehingga merosakkan zat kandungannya.

ESP Shaklee mengandungi Isoflavon.

ESP Shaklee rendah Glisemik Index.

ESP Shaklee bebas kolestrol dan gula.

Mungkin ada yang cakap beberapa keburukan soya tapi saya pegang selagi kita tidak mengambil secara berlebihan insyaALLAH selamat. Allah sendiri dah berfirman, apa sahaja yang berlebihan akan memudaratkan.


Penyakit ini ibarat kemalangan... Manakala pengambilan vitamin ini ibarat memakai tali pinggang keledar kereta. Bila kita memandu dan memakai tali pinggang keledar, mana ada jaminan bahawa kita akan selamat. Ia cuma satu langkah usaha mencegah jika ada apa2 terjadi kesannya tidak seburuk mangsa yang tidak memakai langsung tali pinggang keledar.

Sama macam makan vitamin...tak de jaminan kita takkan jatuh sakit sekurang-kurangnya jika ALLAH beri ujian sakit, ia tak seteruk mereka yang tak amal apa2 vitamin.

Sebenarnya banyak saya nak share pasal ESP Shaklee... nanti saya akan tulis lagi dalam next entry ya!

Selamat malam....semoga mimpi yang indah2.....


♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Catatan popular daripada blog ini

Cara menyimpan susu perahan

Kuasa 20 kali ganda lebih dari Vitamin C ?

Kurus dengan teh hijau!