Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

Set Penyusuan Shaklee - Kekal Langsing, Cantik dan Anggun

Imej
Satu kelebihan bagi ibu menyusu anak mereka dengan susuibu ialah mereka boleh kekal langsing kerana penyusuan itu sendiri membantu membakar kalori si ibu!
Pengambilan supplement membantu ibu sihat dan anak membesar bagai juara. Walaupun si ibu hanya fokus dengan 6 vitamin penyusuan namun percaya atau tidak vitamin itu juga menbantu ibu mempunyai badan yang langsing , kulit yang sihat dan anggun.




ESP Shaklee - membantu penghasilan sel baru yang sihat dan memperbaiki sel yang rosak. Esp mengandungi protien dan kalsium dan komposisi utama susuibu ialah protien dan kalsium.
Vitalea - multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Membantu ibu sihat dan tiada masalah rendah HB. Anak juga membesar dengan sihat apabila si ibu mengamalkan pengambilan multivitamin. B Complex - memberi ibu kesihatan yang optimum, mencantikkan kulit, membantu menstabilkan perasaan dari tekanan dan perlu untuk pembesaran bayi kerana B complex perlu untuk membina sel darah merah. Vitamin C - ia juga dikenali vitamin yang me…

Shaklee Kuching : Euphoria Basic Class di Kuching

Imej
Jauh berjalan luas pemandangan......
Tak sabar nak jumpa anak , cucu cicit di Kuching Sarawak Ahad ini.



Ini seronok dengan Shaklee, travelling bersama anak dan suami untuk bantu orang lain lebih berjaya.

Visi saya ; saya ingin melihat setiap rumah mampu membeli vitamin Shaklee sebagai vitamin semulajadi dan berkesan serta membantu ramai surirumah yang beroleh pendapatan dengan Shaklee walaupun hanya untuk mereka dapatkan vitamin secara percuma setiap bulan melalui bonus yang mereka perolehi.

Selama 16 tahun amalkan vitamin ini, dengan izin ALLAH ia banyak membantu taraf kesihatan kami sekeluarga selain taraf ekonomi kami. Alhamdulillah juga telah ramai yang menikmati kesihatan yang baik melalui Shaklee.

Anda berminat nak cuba mana2 vitamin Shaklee dan lengkap dengan konsultasi? Boleh text saya melalui email atau hp.


Kami akan bersama-sama hadir pada 3 November untuk mendengar taklimat kesihatan            " Cegah Diabetis "  bersama Nutritionist Shaklee di Hock Lee Hotel Kuc…

Testimoni ESP : Kesan ketara ESP pada saya......

Imej
Tempat jatuh lagi dikenang inikan pula supplement pertama Shaklee yang saya amik....16 tahun dahulu ESP adalah produk pertama yang menawan hati saya.
Tapi kini ESP telah berwajah baru..di dalam canister plastik yang boleh dipakai semula. 


Bayangkan dari tahun 90 an saya dah mengenali Shaklee dan dari supplement syarikat ini telah buka mata saya pentingnya makanan yang seimbang dalam kehidupan seharian.


TESTIMONI ESP SAYA :

Kesan ketara yang boleh saya katakan selepas mengambil ESP ini adalah ia membantu mengurangkan sakit migraine saya. Selepas mengenali ESP Shaklee saya tidak lagi bergantung dengan pil tahan sakit atau panadol bila sakit kepala.

Jika sebelum mengambil supplement saya mudah mengidap migraine....dan kini alhamdulillah sangat jarang sekali.

Selain tiada lagi tompok hitam bekas jerawat, kesan paling ketara sekali dengan pengambilan ESP saya dapat rasakan kesan yang ketara pada keserasian Shaklee Collagen Powder [ SCP]. Jika dulu saya memang alah dengan kolagen... so saya …

Meal Shakes Shaklee makanan pelengkap untuk anak-anak.

Imej
Kalau orang bangga beli susu mahal untuk anak , kami bangga berikan anak kami Shaklee Meal Shakes.
Apa sebenarnya Meal Shakes Shaklee ni?


Kelebihan Meal Shakes Shaklee adalah

1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan.

2. Mengandungi 9 amino asid yang diperlukan oleh badan

3. Kaya dengan protien dan sumber terbaik untuk fiber.

4. Kaya dengan kalsium yang penting untuk pertumbuhan dan pembesaran anak.

5. Glisemik index yang rendah dengan ini badan tidak mudah berasa cepat lapar.


Bagi anak yang sangat cerewet dengan pemakanan, pengambilan supplement Meal Shakes sangat membantu agar si anak mendapat semua vitamin dan galian yang diperlukan untuk pertumbuhan dan pembesaran mereka.*


Anak-anak saya gemar Meal Shakes dan ia menjadi minuman kegemaran mereka pada setiap hari.

Dan beberapa kali mengadakan kelas Shaklee memang ramai anak2 mengenali Meal Shakes dan mereka memang menggemarinya!

Ramai ibu yang memberi feedback sangat positif setelah anak mereka konsisten amalka…

Otak anak yang sihat; Tripple Gems Shaklee bagus untuk sarapan?

Imej
Semasa menjadi cikgu dulu, bila masuk kelas pagi saya suka tanya " Sarapan apa kamu hari ini?" dan ada banyak jawapan kanak2 comel itu beri.
Bayangkan budak umur 9 tahun [ darjah 3 ] bila jawab soalan cikgu bagi sambil menjerit mengharapkan perhatian cikgunya. Lucu dan adakala mencuit juga perasaan bila ada yang jawab ...    " Tak sempat sarapan la cikgu."

Biasanya jawapan yang mereka beri ialah

1. Sarapan sekian...mak masak sekian....

2. Tak sempat cikgu

3. Tak makan sebab mak tak sediakan

Paling kasihan mereka yang tak bersarapan...so biasanya kalau mereka ada bekal air saya pesan agar mereka minum dulu supaya mereka masih bertenaga walaupun yang diteguk hanya air kosong sahaja.

Bagi yang mak masak pula adakala mak masak yang heavy sudahnya anak dia mengantuk dalam kelas.

Ada pula everyday mak bagi makan hotdog sudahnya anak dia jadi sangat besar walhal masa darjah satu dulu badan kurus aje.

Kadang2 mungkin si ibu ni buntu nak bagi anak makan apa sarapan pagi ma…

Lisbon kami datang!

Imej
London dan Paris adalah tempat paling popular yang menjadi impian ramai orang untuk ke sana.

Alhamdulillah bulan September lalu kami 4 beranak diizinkan ALLAH sampai ke sana melalui agen yang biasa uruskan perjalanan jauh kami iaitu Pro Vacations.

Tak pernah terfikir pun saya akan ke London dan Paris ditambah baru balik dari Long Beach Los Angeles dan San Fransisco pada bulan Ogos bersama trip mewah Shaklee.

Balik dari United States kami terus lancarkan 3R untuk organisasi kami di KK. Dari KK kami ke JB, KL dan terus cuti sekolah.

So saya decide nak berjalan sempena cuti sekolah kerana nak reward diri sendiri. Saya plan nak ke London dan Paris pada mulanya bulan November atau Disember tapi sebab suami kata masa tu sejuk dan tak seronok berjalan dalam keadaan sejuk dan menggigil. Maka saya percepatkan pada cuti sekolah bulan lepas.

Itupun nyaris2 tertinggal flight kerana kami lupa masa bertolak yang diberikan adalah waktu pagi.

Kat London saya cuma pakai driver sekali aje itupun sebab…

Antara sebab ibu menyusu tak boleh abaikan B complex.

Imej
Golongan ini adakala sensitif, ditambah moody bila kepenatan, ada juga yang cepat marah tak kurang juga kulit yang kusam. Rata-rata mereka adalah golongan ibu menyusu yang tak amalkan pemakanan yang sihat malah yang tak amalkan vitamin B complex.
Saya pernah melalui perjalanan penyusuan yang panjang untuk 2 anak lelaki saya. Saya akui bila terlalu penat khususnya bila anak asyik mengempeng si ibu boleh jadi moody dan tanpa sedar ia mengganggu penghasilan susubu.

Sebab tu penting bagi ibu menyusu mengamalkan B complex.

Memang ada yang berpendapat B complex buat si pemakan jadi kuat makan dan gemuk namun bagi saya itu mungkin B complex biasa tetapi bukan B Complex Shaklee.

B complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B yang lengkap dengan Folic Asid dan Biotin. Lengkapnya 8 kumpulan B ini memberi kesihatan yang sangat menyuluruh.

Saya sebagai pengamal B complex Shaklee lebih 15 tahun , saya dapati pengambilan vitamin B complex membuatkan saya bertenaga, ceria dan gembira, bersemangat, otak …

Biar saya bantu anda.

Imej
Alhamdulillah pejam celik dah 16 tahun kami berada dalam bisnes Shaklee dan ia adalah satu pengalaman yang sangat unik.
Belajar punca penyakit, belajar kesan vitamin pada badan, jumpa dengan pelbagai ragam manusia dan banyak lagi.

Pada kami paling best adalah kita dapat ramai kawan dan banyak ilmu baru dari mereka ini.

Sejujurnya bila kita sign up mana-mana network marketing , upline itu adalah orang yang kita rujuk dan kepada semua yang sign up Shaklee dengan kami, kami sedia membantu jika anda mahukan atau perlukan pertolongan untuk pesanan produk, atau ingin mendalami lebih lanjut tentang ilmu produk mahupun bisnes.

Walaupun kami memang sentiasa menghubungi semua pengedar kami terutama yang berdaftar direct dengan kami, namun ada juga yang kini telah bertukar no telefon dan sukar untuk dihubungi.

Maka dikesempatan ini, jika anda terbaca entry saya ini boleh sms di talian 012-8535689 bersama nama penuh dan IC anda untuk memudahkan kami membantu anda membuat pesanan atau untuk kami …

Shaklee - kelas percuma ?

Imej
Kalau tak de ilmu macam mana nak tahu manfaat produk dan perbezaan produk ini dengan produk diluar kan?
Apa kata datang sesi kami Jumaat di Miri dan 3 November di Kuching...sesi percuma tau!


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Health & Wellness:Shaklee Miri Sarawak- Kesihatan Keluarga

Imej
Esok ada sesi sharing tentang produk kesihatan seisi keluarga di Miri.



Ramai yang bekerja untuk berikan yang terbaik pada keluarga...jom kita luangkan masa dengar sharing dari nutritionist Shaklee , Tracy esok malam tentang kesihatan keluarga.

Tarikh : 20 Oktober 2014
Masa : 8.30-9.30 malam.
Venue : Imperial Palace Hotel Miri.

At least bagi yang ingin terus join ahli boleh jumpa saya esok insyaALLAH.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

ESP buat bayi menyusu susuibu cepat kenyang.

Imej
Mereka tidur dengan sangat lena sepanjang menyusu susuibu.... Pengalaman menyusukan Addin dan Nasa buat saya belajar pentingnya pemakanan ibu dalam mempengaruhi perkembangan anak2.

Sepanjang menyusu Addin dan Nasa kami spend duit banyak pada supplement....ini demi memastikan mereka ini membesar dengan sihat, otak yang cerdas, dan paling penting mereka mempunyai antibodi yang kuat.

Ditambah Addin lahir tak sampai 36 minggu...maka saya set minda saya anak saya perlu breastfeed supaya anak pra matang ini cepat besar dan sihat. Waktu yang sama saya ingat pesan Dr saya Rolland Mattu, ibu yang mengandung dan nak berat asal wajib breastfeed baby secara sepenuhnya minima 6 bulan.

So saya tak nafikan memang masa menyusu anak2 saya sangat la slim....sebab ada sumber bakar lemak yang mudah. Ditambah pengambilan vitamin yang konsisten sangat membantu saya slim manakala anak saya membesar ... :)


Saya memang wajibkan diri saya minum ESP everyday without fail! So saya consume ESP 1 bulan 1canister!

Tiada lagi alahan seafood!

Imej
Masa saya kecil masih ingat lagi...saya tak boleh terlalu banyak makan seafood kecuali ikan. Jika makan udang, ketam atau kerang kaki saya akan mula berkudis. 
Kudis yang sangat teruk dan menakutkan malah pernah berlubang macam orang kena kencing manis!


Bila adik-adik makan saya akan rasa cemburu sebab saya tak boleh makan seperti mereka. Saya makan dengan terkawal supaya saya tak melalui kudis yang makin teruk.

Masih ingat saya pernah kena amik injection kerana kudis  yang teruk yang mana kaki saya berlubang dan terpaksa ke sekolah pakai selipar!

Namun siapa sangka jodoh dengan Shaklee telah mengubah segalanya.

Kini alhamdulillah saya boleh makan semua seafood...tapi sendiri juga beringat! Saya akan makan semua vitamin anti oksidan supaya ia tak memudaratkan saya....

Paling penting saya pastikan garlic , Vitamin E, Vitamin C dan Carotomax adalah wajib saya makan selain omega 3 biji siang dan 3 biji malam.

Sekarang saya enjoy makan seafood bila dah tahu ada vitamin Shaklee yang banya…

3 perkara penting untuk kekal fokus

Imej
Saya dibesarkan dalam dunia berniaga sejak kecil tapi dunia MLM adalah yang paling menyeronokkan kerana kita belajar banyak perkara dari pelbagai lapisan masyarakat.


Malam ini saya nak share ada 3 perkara yang buat saya bertahan dalam Shaklee..... dan mungkin ia memberi anda idea mengapa anda buat Shaklee dan bertahan. 1. Jelas dan fokus dengan matlamat. Saya mempunyai matlamat untuk membesarkan anak saya sendiri. Saya nak berhenti kerja as cikgu dan saya berhajat nak bantu lebih ramai surirumah yang ada income dari rumah. Bila cerita income saya yakin sebagai seorang surirumah pendapatan RM 3 angka atau 4 angka dah sangat membantu daripada mereka habiskan masa baca status orang di fb tanpa menjana apa2. Bila saya tahu matlamat ini saya tahu tugas saya ialah update blog, buat prospecting day [ untuk bantu surirumah convince suami mereka], buat training, dan beberapa tugas yang perlu saya komit kerana saya sangat jelas dengan matlamat saya. 2. Target yang boleh dicapai.
Saya menyediakan ta…

Mimpi yang indah semoga ia jadi milik anda!

Imej
Jangan takut bermimpi....tak mustahil untuk ia jadi satu kenyataan.......




 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Stay Healthy Be Wealthy - Kota Kinabalu

Imej
Ada orang usaha untuk langsing tetapi kulitnya kusam. Apa kata langsing dan kekal sihat dengan Shaklee?
Berminat nak mengetahui tentang bagaimana nak langsing dan sihat dengan Shaklee? Serta mengetahui manfaat menjadi ahli Shaklee?
Jom datang untuk sesi sharing
STAY HEALTHY BE WEALTHY
Tarikh : 18/10/2014
Masa : 3-5 pm
Tempat : Celyn Hotel City Mall Kota Kinabalu Sabah.

Free entrance.
Berminat nak join pm saya utk lebih lanjut.
0128535689.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Imej
Shaklee dan dunia penyusuan tak dapat dipisahkan.....dunia penyusuan yang cukup indah.



Saya menyusukan anak dengan susuibu agar mereka membesar dengan sihat dan antibodi yang kuat.
Pengambilan vitamin Shaklee sangat membantu perjalanan dunia penyusuan saya.

Alhamdulillah kini ramai ibu yang mempunyai kesedaran terhadap kepentingan supplement sepanjang menyusu.

Kita bukan hanya fokus untuk susu yang banyak dan mencukupi tetapi demi memastikan si manja membesar dengan penuh khasiat dan DHA yang tinggi dari susuibu.

Ingin dapatkan vitamin penyusuan serta lengkap dengan konsultasi?

Feel free to contact :
0128535689.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.



COD Shaklee Miri Sarawak. 

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah…

Susuibu - bayi membesar dengan sihat dan antibodi yang kuat.

Imej
Kelebihan menyusu susuibu sangat banyak dan pasti paling utama adalah untuk perkembangan bayi yang sihat dengan antibodi yang kuat.
Ramai ibu hari ini menyedari hakikat ini. Terutama bagi mereka yang bekerja dan bayi perlu dihantar ke taska, bayi memerlukan sumber untuk mereka membesar dengan sihat dan mampu bertahan untuk melawan penyakit.

Seperti yang telah selalu saya tekankan...pengambilan vitamin adalah ibarat memakai tali keledar. Pastinya mereka yang memakai tali keledar mempunyai risiko kecederaan yang minima berbanding dengan mereka yang tidak memakai langsung.

Sama dengan bayi menyusu susuibu. Bukan bermaksud mereka ini kebal dari penyakit sehingga tidak jatuh sakit...bukan begitu. Tetapi mereka ini cepat recover bila mereka terkena penyakit yang berjangkit dari anak2 taska yang sakit.

Si ibu juga boleh boost vitamin melalui susuibu yang disalurkan kepada si anak tadi.

Saya dah berjaya menyusukan dua anak bujang saya...dan memang sangat mengujakan bila mereka ini cepat semb…

Makan vitamin punca jerawat keluar?

Imej
Ramai yang masih tidak tahu mengapa perlu mengamalkan vitamin. Hakikatnya pemakanan kita pada hari ini belum terjamin lengkap dengan semua zat pemakanan yang diperlukan oleh badan.
Namun bagi sesetengah orang mungkin akan mengalami pengalaman yang kurang seronok apabila selepas mengamalkan makan vitamin jerawat mula keluar pada kulit wajahnya. Bila berlaku sedemikian saya akan tanya berapa banyak air minum sehari?



Sebagai orang yang mempunyai pengalaman mempunyai kulit yang sensitif dan bermasalah jerawat, saya tahu punca ia berlaku adalah kerana saya KURANG minum air. Saya tekankan sekali lagi, waktu itu saya kurang minum air. Ia bertambah lebih teruk bila saya mempunyai masalah allergik.

Alasan kurang minum air seperti biasa adalah kerana malas ke tandas disebabkan adakala tandas kotor dan terlalu berbau.

Mungkin sebab kurang air saya selalu kena migraine. Tapi selepas dah tahu dan belajar dari kesilapan...saya tukar gaya hidup jika dulu malas minum sekarang kuat minum.

Pada saya …

Mencari cara tingkatkan ekonomi keluarga?

Imej
Bermula dengan dunia surirumah....berkawan dengan surirumah....segalanya bercerita tentang surirumah. 
Dunia mungkin tak nampak berkembang sangat...kecuali si surirumah adalah orang yang rajin membaca dan bahan bacaan adalah berbentuk membuka minda serta bukan gosip semata-mata.

Tapi saya percaya kalau mereka yang ada internet...pastinya mereka akan punya facebook dan mana yang rajin akan menulis blog. Ini sahaja cara untuk berhubung dengan dunia luar.

Saya akui saya niat berhenti dari makan gaji kerana nak jaga anak2 saya sendiri. Saya nak banyak masa dengan mereka dan mengajar mereka sendiri. Namun saya tahu saya juga ada tanggungjawab pada mak saya...mak dah besarkan saya dan hantar saya belajar sampai ke Universiti. Memang ...memang mak tak pernah minta duit walau sesen sekalipun..tapi sebagai anak saya nak juga beri mak sedikit elaun bulanan untuk pakai mak belanja.

Sebab itu saya mula belajar menulis blog....saya share dunia Shaklee saya pada orang diluar sana. Itu sahaja cara …

Doa bukan hanya untuk esok lusa.

Imej
Pernah rasa kecewa doa tak dimakbulkan? Tapi tanpa sedar Allah gantikan nikmat yang lain?
Doa yang paling bagus amal :



Masih ingat tahun 1992 arwah abah suruh doa tentang jodoh. Bayangkan masa tu umur saya baru 14 tahun aje. Muka pun blur bila disuruh doa satu perkara yang akan berlaku lama lagi.

Tapi bila saya dah lalui baru saya faham. Arwah abah kata perkara yang kita nak masa depan kena doa dari sekarang. Bila doa kena istiqamah. Bukan bila susah baru berdoa.

Kalau lagi 2 tahun nak dapat trip free ke US dengan Shaklee, maka kena doa dan usaha dari sekarang. Baru selari dan apa yang kita doa itu akan nampak jalannya.

Mungkin adakala kita jumpa orang yang baru buat terus berjaya, itu rezeki bahagian dia. Jangan bandingkan dengan kita. Jangan kerana itu buat kita kecewa tak tentu hala.

Sama juga doa untuk masa depan rumahtangga, anak2 dan apa yang kita usahakan.

Doa kena jelas dan tepat... dan paling bagus tulis dalam kertas.

Kami dulu tulis semua list dalam kertas dan simpan bawah …

Shaklee Effect 3R Utara

Imej
Terima kasih daun keladi, ada rezeki kita jumpa lagi.


Mereka berusaha nak ubah ekonomi keluarga dengan ilmu. Tahniah!

Mereka terdiri dari surirumah dan wanita bekerjaya...hebatnya mereka tak serahkan nasib mereka pada takdir. Mereka usaha untuk memberi yang terbaik pada keluarga.

Berminat nak join team ini , boleh hantar email atau telefon di talian dibawah.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

MLM bukan bisnes kedai runcit.

MLM sering dikaitkan dengan meeting larut malam kerana diskusi yang tak pernah habis. Bagi mereka yang baru mengenali dunia ini pasti seronok kerana cabang di dalamnya sangat banyak.
Melalui salah satu buku penulisan tuan Razzi Armansur bertajuk Sistem MLM sendiri ada menghuraikan dalam bisnes MLM ada beberapa fasa yang perlu kita ketahui supaya tahu tindakan yang perlu diambil.

Saya tak nafikan bahawa bangsa Cina sangat ramai dalam dunia perniagaan tidak kurang dalam MLM. Mungkin kerana mereka dibesarkan dengan suasana berniaga sejak dari kecil lagi. Namun bagi bangsa Melayu jujurnya banyak perkara yang perlu kita belajar dan dalami terutama jika anda dibesarkan dalam dunia makan gaji.

Jika anda baru mendaftar mana2 syarikat MLM atau Direct Selling pastikan anda mengetahui beberapa perkara asas untuk berjaya dalam bisnes tersebut , antaranya

1) kenali produk dan cintai produk- bukan jual tanpa ilmu kerana tanpa ilmu kita sebenarnya tidak berlaku adil pada customer kita kerana kita h…

Kelas Shaklee di Imperial Palace Miri Sarawak.

Imej
Tanpa ilmu kita tak ke mana. 
Ini adalah benda yang saya pegang untuk berjaya. Walaupun kami ni dah 16 tahun dalam Shaklee tapi kami sentiasa seronok belajar benda baru atau apa sahaja perkara baru menjadikan kami lebih berminat untuk mendalaminya.

Semalam alhamdulillah kelas Shaklee yang dikelolakan oleh Miss Olivia dihadiri lebih 15 orang. Walaupun kelas hanya sejam alhamdulillah mereka yang hadir saya yakin dapat menimba ilmu baru tentang dunia Shaklee.

Memang kelas dah dimaklumkan hanya sejam sahaja iaitu bermula jam 8.30 hingga 9.30 malam. Alhamdulillah tepat 9.30 malam kelas pun tamat.

Mungkin bagi sesetengah orang merasakan sejam hanya membuang masa tapi saya melihat ia adalah satu pengorbanan bagi mereka yang ingin berjaya dalam Shaklee, masa yang dikorbankan itulah untuk memastikan masa depan mereka lebih baik dengan ilmu yang diperolehi. Dalam hidup kita memilih antara dua - berkorban atau terkorban. So untuk memastikan kita tak terkorban kita perlu berkorban. Berkorban mas…

ESP Shaklee bukan protien biasa.

Bila cerita soya, orang kampung kaitkan dengan tempe. Masa kecil dulu mak kata orang Jawa pandai sebab suka makan tempe.
Masa kecil dulu suka makan tauhu panas sebab mak kata soya bagus untuk otak.
Apa sahaja mak kata bagus kami makan. Senangnya zaman dulu kan?

Zaman sekarang kena ada bukti nak cerita dengan anak sebab zaman sekarang banyak soalan lebih details....hehehe.

Namun Addin dan Nasa adalah pengamal tegar ESP Shaklee sejak mereka dalam kandungan ibu mereka lagi!

Dalam pantang saya memang minum ESP untuk cepat baikkan luka ceaser saya.

Habis menyusu mereka minum bancuhan ESP, Performance drink dan Meal Shake sampailah hari ini.

So bulan ni paling best sebab dua produk ini ada special offer dari Shaklee ....banyak jimat jugak.

Walaupun banyak aje cerita tentang soya tak bagus dan boleh buat kanser... saya cuma pegang point2 penting sahaja....

ESP Shaklee ialah Non GMO Soy ; Soya yang cukup berkualiti dan dijaga pertumbuhannya secara semulajadi. Pemprosesan pada suhu yang berkad…

Shaklee Dish Wash - Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee sesuai untuk kulit yang alah.

Imej
Mencuci pinggan mangkuk adalah satu kerja yang agak remeh dan adakala ia adalah perkara yang paling membosankan bila banyak pinggan mangkuk yang kita nak basuh.
Kini saya suka spray dulu pinggan atau kuali yang berminyak dengan Shaklee Basic H supaya ia tak kering dan susah nak basuh.

Paling saya suka tentang Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee ialah ia sangat lembut dan dapat beza rasa tekstur air sabun pencuci pinggan mangkuk biasa di pasaran dengan pencuci pinggan mangkuk Shaklee [ Shaklee Dish Wash].

Masa basuh pun kita rasa mudah bersih dan air sinki tak mudah tersumbat kecuali banyak makanan yang tertinggal di dalam pinggan dan tidak dibersihkan sebelum membasuh dengan sabun.

Ia juga sangat menjimatkan kerana dengan beberapa titik ia akan menghasilkan buih yang banyak dan paling saya suka adalah ia MESRA ALAM dan berbeza dengan sabun pencuci pinggan mangkuk yang lain.

Jika anda seorang yang allergik dengan sabun dan tangan anda mudah alah sehingga menjadikan ia mengelupas apa kata …

Wow ! ESP Shaklee ada PROMO lagi?

Imej
Ibu menyusu yang akan tersenyum paling lebar ! Saya tak menyusu tapi senyum lebar juga sebab kami satu keluarga wajib minum setiap hari !




Kalau beli ni layak jadi ahli PERCUMA tau! So email/ telegram kami untuk dapatkan special promo ini!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛ S
alam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Shaklee as part time pelajar Universiti.

Imej
Saya memang obses dengan Shaklee selepas saya dapat bezakan taraf kesihatan saya yang berubah selepas mengamalkannya. Walaupun 1999 itu saya bergelar student Universiti tak bermakna saya tak boleh usahakan Shaklee.
Ramai kawan yang buat kerja part time macam kerja di restoren segera sebab Universiti Malaya berdekatan dengan beberapa mall seperti MidValley Megamall, area Bangsar, seksyen 17 Petaling Jaya kerana nak bantu tampung belanja di Universiti.

Bukan duit pinjaman pelajaran tak cukup tapi duit tambahan inilah yang membantu untuk teruskan hidup sementara nak tunggu duit pinjaman masuk.

So saya memilih Shaklee memandangkan ia masih baru dikalangan pelajar Universiti masa tu. Memang ada banyak bisnes dikalangan pelajar dan saya notis ramai orang yang amik kesempatan pada pelajar universiti dengan skim cepat kaya. Ramai juga kawan saya yang ' terkena' dengan skim itu.

Saya memilih untuk buat Shaklee kerana saya pegang tak de jalan mudah nak berjaya selain berusaha.
Nak bern…