Shaklee sebagai satu kerjaya untuk orang muda?

Shaklee adalah satu kerjaya dan menjadi pilihan ramai siswazah muda pada hari ini!


Bagi yang dah pernah attend kursus atau wellness talk kami, saya yakin ramai dah tahu saya mula serius dengan Shaklee seawal usia saya 21 tahun.

Memandangkan saya memang minat bisnes maka saya fokus on sharing kebaikan produk Shaklee dan sambil2 tolong orang sihat, saya dapat belanja bulanan dari Shaklee.

Setiap bulan saya dapat 4 angka bonus sebulan selepas 6 bulan saya join Shaklee. Saya memang serius membaca pasal produk dan tentang penyakit. Memang kenalah bila dipanggil doktor tak bertauliah. Bukan tu aje, panggilan mak lampir dan banyak lagi tapi saya tak amik hati sangat sebab pada saya setiap orang mempunyai sudut pandang yang tersendiri. Saya juga bersyukur sebab kawan-kawan baik saya memang support apa saya buat terutama geng floor mate  saya Faiz, Azira dan Aida Cookies Monster dan Aida Kapal.

Gigihnya saya masa tu....dalam kolej ada 600 penghuni ...100 orang adalah ahli yang saya ajak jadi ahli kerana mereka memang suka order Shaklee dari saya.

Susah ke nak berjaya dalam Shaklee ni? Tips nya adalah :

1. Niat sendiri nak sihat dengan vitamin Shaklee.

2. Niat nak share dan bantu orang sihat dengan vitamin Shaklee.

3. Perlu ada ilmu kesihatan - info produk dan penyakit mesti kat fingertip. Ini serius kena usaha lebih iaitu lebih membaca supaya faham dan mudah explain. Kalau malas memang tak ke mana sebab dunia Shaklee adalah dunia kesihatan. Bukan cerita duit semata-mata. Kalau sikit2 tanya upline tapi malas nak baca dan malas nak faham...akhirnya penat dan memang mudah give up. Sudahnya tak ke mana pun.

4. Produk yang menggerakan perniagaan. Ini kena faham. Kalau fokus pada duit semata-mata memang tak bertahan.

5. Kena selalu attend training untuk sentiasa mempunyai idea dan berkembang. Sejak join Shaklee sehingga dah lebih 15 tahun [ join Shaklee 1999] saya masih attend training atau wellness talk by Shaklee untuk pastikan info dalam otak tak berkarat.

6. Sentiasa mempunyai niat nak naik taraf diri dan organisasi. Ini bagi yang serius nak berjaya dalam dua bidang - kesihatan dan bisnes Shaklee.



Apa beza Shaklee dengan MLM lain?

Ok first of all, bisnes Shaklee bukan bisnes jual barang cap ayam. Ia adalah bisnes produk kesihatan maka wajib mempunyai ilmu. Kalau baru join member takde masalah, asalkan rajin membaca dan belajar.
Sesiapa pun boleh berjaya kalau berusaha! Ini terbukti, adik saya yang tahap SPM pun berjaya dalam Shaklee. Beliau dah ada kereta sendiri hasil usaha beliau buat Shaklee dari rumah. Mak saya pun macam tak percaya dengan pencapaian adik saya itu.

Shaklee beri 3C iaitu Cash, Car bonus dan Convention [ percutian]. Cash pula ada banyak cabang .... tunai dari retail, bonus dedikasi, bonus leadership, bonus naik rank, eh macam macam lagi la. Bonus kereta bila kita layak lengkapkan program yang Shaklee tetapkan. Paling best percutian Shaklee bertaraf 5 bintang ! Kalau anda perform well boleh dapat sampai tahap tinggi iaitu travel pun dengan bisnes class dan hotel pun dapat bilik suite!!!!

Pengalaman saya yang dah jumpa beberapa travel agen yang berurusan dengan Shaklee, mereka mengakui Shaklee satu-satunya syarikat yang really spend banyak untuk leader yang komited. Nak lebih hebat Shaklee benarkan bawa suami, anak dan mak ayah even mak ayah mertua kalau point kita mencukupi. Syarikat lain tak de buat macam ni.

MENCARI PEKERJAAN ATAU SIDE INCOME?

Saban hari harga barang makin meningkat. Tak lama lagi GST pula....bayangkan kehidupan kita pada masa tu? Takkanlah nak biarkan lagi teruk kan? Surely kita kena usaha dari sekarang. So why not cuba Shaklee? Tapi serius saya bagi tahu....untuk berbisnes produk Shaklee anda WAJIB makan produk Shaklee ini dulu. Supaya anda berniaga dengan jujur. Kalau anda berniaga produk kesihatan , cerita pung pang pung pang tapi semua tipu...percayalah ia takkan lama. Allah tak suka perkara yang tak betul. Kena makan dan amalkan , satu kelebihan supaya kita tahu dan kenal produk yang kita jual. Modal? Modal paling sedikit ialah pendaftaran keahlian RM65 dan vitamin yang anda sendiri kena makan sebelum berkongsi dan berjual dengan orang lain.


LATIHAN , KEMAHIRAN DAN PERKEMBANGAN DIRI?

Syarikat sentiasa menyediakan latihan yang berterusan malah kami sendiri sentiasa mempunyai latihan yang berterusan untuk membantu ahli organisasi kami sentiasa mempunyai ilmu yang bertambah dan kemahiran yang meningkat.

Program 3R yang kami usahakan di Kuala Lumpur dan akan bersambung di Pulau Pinang, Oktober ini insyaALLAH.

BERMINAT NAK SERTAI KAMI?

Emailkan kepada kami ; nnorita78@yahoo.com untuk kami bantu anda melihat peluang dan bantu anda melihat potensi anda untuk berjaya dalam Shaklee.


Jangan tunggu lagi kerana harga barang bila naik tak pernah tunggu kita. Jom bertindak hari ini!

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk
Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛
 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Catatan popular daripada blog ini

Cara menyimpan susu perahan

Kuasa 20 kali ganda lebih dari Vitamin C ?

Kurus dengan teh hijau!