Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

Pemenang cerita terpilih Shaklee Effect!

Masih ingat entry SHAKLEE EFFECT ini?


Tahniah kepada mereka yang terpilih menerima cenderahati dari kami dan terima kasih kerana turut serta dalam entry ini.
Buat yang tak terpilih, jangan putus asa. Next time join lagi mana tahu ada rezeki 



Nurul Nadia Hazizan Ct Rokiah Ab Gnor Gnur Haslina Mahmood Azimah Mohd Zainuddin
Sila emailkan alamat untuk penghantaran cenderahati.
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Kenapa tak sebut angan-angan syarikat?

Selama bekerja makan gaji sebagai pekerja kita perlu tahu visi syarikat.
Cerita visi mungkin orang tak faham.... Tapi bahasa mudah ialah angan-angan.
Untuk syarikat, tak molek bunyinya " Angan-angan syarikat ".... Maka disebut Visi Syarikat.

Bermula dengan angan-angan boleh datangnya matlamat. Semua individu begitu....dari berangan kita dat idea dan datangnya matlamat.
Bila usahakan sesuatu kena ada matlamat.
Bila kita usahakan sesuatu dan kita mula rasa tiada semangat, kononnya tiada motivasi tapi hakikatnya adalah ia hanya berlaku apabila kita tidak tahu apa yang kita mahu dalam jangka panjang atau pendek, kita kurang ilmu pengetahuan, kita takut nak mencuba perkara baru. 
Kita hanya perlukan dedikasi pada apa yang kita usahakan.
Kena tulis apa yang kita mahu dalam jangka pendek dan jangka panjang.
Contoh jangka pendek :6 bulan dari sekarang ada pendapatan tambahan dari rumah sekian amount.
Contoh jangka panjang :2 tahun dari sekarang dapat percutian percuma Shaklee ke US untuk sel…

Shaklee sebagai satu kerjaya untuk orang muda?

Imej
Shaklee adalah satu kerjaya dan menjadi pilihan ramai siswazah muda pada hari ini!
Bagi yang dah pernah attend kursus atau wellness talk kami, saya yakin ramai dah tahu saya mula serius dengan Shaklee seawal usia saya 21 tahun.

Memandangkan saya memang minat bisnes maka saya fokus on sharing kebaikan produk Shaklee dan sambil2 tolong orang sihat, saya dapat belanja bulanan dari Shaklee.

Setiap bulan saya dapat 4 angka bonus sebulan selepas 6 bulan saya join Shaklee. Saya memang serius membaca pasal produk dan tentang penyakit. Memang kenalah bila dipanggil doktor tak bertauliah. Bukan tu aje, panggilan mak lampir dan banyak lagi tapi saya tak amik hati sangat sebab pada saya setiap orang mempunyai sudut pandang yang tersendiri. Saya juga bersyukur sebab kawan-kawan baik saya memang support apa saya buat terutama geng floor mate  saya Faiz, Azira dan Aida Cookies Monster dan Aida Kapal.

Gigihnya saya masa tu....dalam kolej ada 600 penghuni ...100 orang adalah ahli yang saya ajak jadi…

Semuanya bermula dengan impian dan Shaklee antara jalannya....

Imej
Sejak fokus dengan Shaklee sepenuhnya... saya mula menanam impian untuk berjalan melihat dunia. Memang kami boleh dapatkan percutian 5 bintang yang hebat dari Shaklee tetapi adakala saya teringin nak pergi sendiri dengan hasil duit sendiri sebagai reward kepada diri sendiri.
Saya mulakan dengan percutian ke USS [ Universal Studio Singapore] pada bulan 10 tahun 2010... seterusnya  tahun 2012 ke Hong Kong ...masa tu memang niat nak bawa anak melihat Disneyland Hong Kong. Perbelanjaan lebih kurang RM10k termasuk tambang dan hotel 5 bintang di Hong Kong adalah permulaan pertama saya berbelanja untuk anak-anak. Dapatlah lihat sendiri apa itu Disneyland.








Rezeki besar tahun tu, balik dari Hong Kong, saya terima panggilan dari syarikat Shaklee dan menyatakan kami layak untuk 4 tiket antarabangsa iaitu sama ada Las Vegas atau Umrah Turki. Memandangkan Las Vegas tu pergi bulan puasa dan memang dari dulu berhajat nak Umrah melalui Shaklee so kami pilih Umrah Turki. Balik dari Hong Kong bulan 2,…

Motivasi dan dedikasi, mana yang penting?

Imej
" Bos hari ni saya sangat bermotivasi ! Silakan beri kerja yang banyak untuk saya selesaikan!" .... pernah dialog begini? Wujudkah?Antara dedikasi dan motivasi mana satu yang sebenarnya perlu?



Bila suami saya terangkan tentang motivasi baru saya faham apa sebenarnya motivasi.

Perkenalan dengan penulis buku yang terkenal...Tuan Razzi Armansur membuatkan kami lebih faham apa maksud motivasi.

Ramai yang ingat dengan pergi kursus maka secara automatik akan mendapat motivasi. Namun biasanya motivasi hanya berlegar dalam dewan kursus yang ramai orang. Habis aje kursus ' motivasi' terus jadi basi. Benarkah?

Apa sebenarnya maksud motivasi? Motivasi ialah ' motive for action ".

Kita akan bermotivasi kalau kita tahu mengapa kita kena bertindak. Kalau kita ada 4 orang anak, suami kerja seorang dengan komitmen yang banyak...takkan kita nak duduk peluk tubuh aje kan?
Biasa kita bertindak kerana nak bantu sama ada keluar bekerja atau lakukan sesuatu untuk dapatkan sumber …

Mudahnya order vitamin Shaklee !

Imej
Saya jauh dari branch dan saya tiada komputer nak order vitamin Shaklee. Kalau dulu ya memang terus tak order sebab 2 asbab ni....tapi sekarang dah mudah sangat.




Pergi kat dapur kita tengok vitamin apa yang dah habis. Then amik handphone tekan no 0356223188 seterusnya pilih no untuk order vitamin Shaklee. Panggilan akan disambut oleh sales representative. Kita sebut no ID, alamat nak hantar mana seterusnya payment nak guna kad debit atau kredit. Dah siap!

Ada rezeki esok lusa dah sampai!

Mudah sangat. On the go pun boleh buat order.

So untuk semua yang belum jadi ahli, jom join ahli dan dapatkan banyak benefit Shaklee tawarkan. Nak order pun sangat convenience. Pakap phone pun boleh !

Saya enjoy buat Shaklee sebab ramai orang sihat dan ramai surirumah boleh buat side income sambil jaga anak.

Bila kita cerita side income, saya ingat masa saya kecik dulu mak saya amik upah bersihkan baju [ t shirt] dengan harga 1 sen sehelai. Bayangkan rumah penuh sampah dan baju yang bertimbun . Mak b…

#ShakleeEffect 3R : Central

Imej
Alhamdulillah telah selesai 3R di Kota Kinabalu, Johor Bahru dan Kuala Lumpur.

InsyaALLAH next station Penang dan Miri.

Tarikh masih belum ditetapkan tapi insyaALLAH dalam masa terdekat.

Terima kasih kepada semua ahli Euphoria Shaklee yang turut serta. Doa kami anda terus berjuang mencapai impian anda dan dinaungi rahmat ALLAh serta bahagia dunia dan akhirat.



Banyak cerita nak tulis, insyaALLAH ada kelapangan saya akan share nanti ya.


 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Stok Shaklee di Miri Sarawak

Imej
Kisah semalam lagi....ramai yang datang event Shaklee semalam dan mereka adalah wajah baru.


Saya yakin ada antara mereka yang datang kerana dijemput oleh mana-mana SID dan tidak kurang juga mereka yang dapat tahu dari mana-mana FB pengedar.

Mungkin ada antara anda yang berada di Miri dan ingin mencari stok vitamin Shaklee?

Atau anda ingin menjadi ahli Shaklee?



Boleh hubungi kami [ seperti details yang tertera dibawah] atau cuba menghubungi salah satu pengedar di bawah :


Miri [ Piasau ]
Kak Suhaila012-8528013
FB : Syu' Ismail

Miri [ Permyjaya]
Gwendolin 013-8298863
FB : Gwendolin Jakop

Miri [ Taman Tunku]
Farhana Abdullah010-7942058
FB : Farhana Marzukie

Miri [ Taman Tunku]
Ishah 019-8276207
FB : Shasha Vitamins

Miri [ Permyjaya]
Jamilah Jamel016-6822055
FB : Jamilah Jamel

Miri [ Bakam ]
Norfaizah Abu Yahma019-8050837
FB : Norfaizah Abu Yahma

Miri [ Pujut Padang Kerbau]
Kak Missiah016-8538256
FB : Missiah Japar

Miri [ Krokop]
Kak Dayang Siti Nilam019-4893501
FB : Ummi Nilam

Miri [ Pujut]
Wan Nurul Hawa017-…

Comfirm dapat Hadiah Shaklee!

Imej
Comfirm dapat Hadiah Shaklee! TAHNIAH buat Kak Mis dan Kak Su!



Banyak benda saya nak tuliskan tentang event Raya Shaklee kat Miri semalam.

Tapi saya tulis yang penting dulu....apa yang saya dapat dari 2 anak-anak Shaklee saya kak Su dan Kak Mis.


Masa game semalam saya beri isyarat supaya mereka berdua keluar libatkan diri dan turut serta dalam game tersebut. Hanya mereka yang duduk barisan hadapan bersama sorang lagi iaitu Ayesha. Alhamdulilah mereka terus keluar dan terpilih. Memang ramai juga volunteer yang nak turut serta.

Game yang sangat menyeronokkan....hanya amik ketupat melalui spaghetti menggunakan mulut. Nampak complicated tapi alhamdulillah mereka dapat buat dengan berjaya. Walaupun tak dapat tempat pertama tapi mereka tak pulang dengan tangan kosong.

Kata Kak Su semalam..." Akak dah cakap dengan Miss kalau ada game kita mesti masuk. Dalam event ni memang banyak cabutan bertuah tapi hadiah belum pasti ada untuk kita kecuali memang tertulis ada tuah kita. Kalau main gam…

Shaklee Effect 3R Kota Kinabalu

Imej
Next destinasi.........JB !!!

Stay tune!