Shaklee Miri : Nak buang sel mati pada kulit muka?

Tak de orang dulu takde la kita ni ...maka ada sesetengah petua memang bagus dijadikan amalan.


Mak dulu selalu pesan nak hilangkan bekas hitam kat muka akibat jerawat cuba amalkan cuci dengan daun jambu batu.

Atau sekali sekala cuci muka dengan limau nipis. Pedih? Memang pedih dan sakit....tapi bukan hari hari. Seminggu sekali aje.



Bekas hitam sebab jerawat tu biasa terjadi adalah disebabkan sel mati yang tertinggal pada kulit.

Memang ramai yang kata kalau guna scrub atau mask slowly ia akan hilang.

Namun kita bukan cerita nak hilangkan bekas tompok hitam ni tapi kita nak skin muka yang sihat.

Antara supplement yang sesuai untuk kulit yang sihat ialah ESP Shaklee, Vitamin B complex, Vitamin C, Vitamin E dan GLA Complex.

Mengapa ESP Shaklee saya dahulukan?

Ini kerana sel terbentuk dari protien. Sel yang sihat akan menghasilkan kulit yang sihat.
Penghasilan sel baru yang sihat akan dapat membantu menggantikan sel mati yang masih melekat pada wajah.

Maka warna tompokan itu akan beransur cerah kerana sel baru dapat dihasilkan.

Jika anda was-was nak amalkan protien supplement saya cadangkan anda pertimbangkan beberapa perkara sebelum anda membeli supplement protien di luar :

1. Pastikan soya yang digunakan adalah non GMO soya iaitu soya yang tidak diubah genetiknya.

2. Pastikan proses penghasilan serbuk soya itu bukan pada kadar suhu yang tinggi ini kerana ia boleh merosakkan rantaian soya yang asal.

3. Pastikan ia mengandungi isoflavon iaitu bahan anti kanser.

4. Pastikan ia mengandungi ke semua protien seimbang yang diperlukan oleh badan [ essential and non essential]


Kami memilih ESP Shaklee sebab ia memenuhi keperluan di atas. Jemput baca sharing sebelum ini tentang ESP SHAKLEE.


Anda berminat nak dapatkannya? Boleh hubungi kami melalui data di bawah. *COD Shaklee Miri.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email
Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Catatan Popular