Shaklee Sarawak : Vitalea , Kromium dan Diabetis.

Masa 24 jam tu memang sebenarnya mencukupi untuk kita lakukan aktiviti harian cuma kadang-kadang kerana keletihan dan mood yang tidak baik kita dengan mudah aje bagi tahu tak berkesempatan. Saya kagum dengan biz partner yang buat Shaklee as part time tapi mereka ada masa nak update blog hari-hari dan uruskan keluarga mereka.

Vitalea Sarawak


Saya nak share tentang Vitalea Shaklee lama dah. Punya lama sampai bulan ni punya promo dah nak habis dah. Tinggal 5 hari aje.

Mak saya sangat selesa dengan Vitalea.

Ini cerita mak saya....

Beliau pengidap kencing manis level tinggi. Gula paras biasa pun 10-12. Kadang kala sampai takde bacaan sebab gula terlampau tinggi dalam darah.

So apa yang saya faham bila dah gula penuh dalam poket darah [ hemoglobin] saraf jadi kurang sensitif.

Maka oleh kerana itu pesakit kencing manis mudah rasa kebas di kaki dan tangan mereka.

Pengambilan Vitalea sangat membantu mak saya rasa bertenaga. Ini memang mak akui.

So selepas saya attend kelas nutrisi Shaklee, baru saya perasan sesuatu....Vitalea sangat penting untuk pesakit Kencing Manis kerana kandungan Kromium yang ada dalam Vitalea membantu saraf menjadi sensitif dan mempunyai ransangan yang lebih baik.

No wonder mak kata kalau dia rasa letih tak larat maka mak akan makan vitalea terus 2 biji. Mak akan rasa lebih bertenaga dan tak mudah kebas.

Sebenarnya fungsi Vitalea adalah makanan kepada sel atau lebih mudah dikenali sebagai Multivitamin. Dalam Vitalea ada semua vitamin dan zat galian yang diperlukan untuk bina darah dan secara langsung memberi tenaga.

Biasanya kami amalkan sebiji sehari sahaja. Kecuali mereka yang ada masalah senang pitam atau kurang bertenaga disyorkan mengambil 2 biji seperti tertera pada botol.

Apa yang saya share ini adalah testimoni mak saya. Sekadar bersifat perkongsian semata-mata.

Nanti saya akan share lagi tentang kebaikan atau langkah yang baik dalam pengambilan vitamin.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Catatan popular daripada blog ini

Cara menyimpan susu perahan

Kuasa 20 kali ganda lebih dari Vitamin C ?

Kurus dengan teh hijau!