Mendidik anak sendiri....

Dulu masa jadi cikgu, otak ligat nak cari bahan mengajar supaya anak murid faham. Ditambah kalau mengajar subjek Sains. Untuk subjek Maths sebab saya minat dan memang basic dulu pun Maths jadi lebih mudah.


Kini saya mengajar anak di rumah. Memang seronok home schooling bila kita boleh fokus masa untuk anak. Oleh itu, bila malam hp saya memang saya silentkan la untuk anak-anak tahu hati saya dengan mereka. So bagi mereka yang call or whatsapp memang lambat sikit saya reply.

Hari ini saya mengajar Addin Sains topik Mikroorganisma. So selepas dah baca nota, untuk dia tak boring, saya buka youtube untuk dia mendalami lebih dalam tentang apa yang dia perlu tahu. Bagusya Nasa juga enjoy tengok video yang berkaitan dengan mikroorganisma.

Nasa pula saya latih buat spelling dan penulisan. Alhamdulillah ada improvement.

Seronok juga sebenarnya. Ditambah kami banyak travelling, jadi supaya mereka tak ketinggalan pelajaran, saya kena jadi cikgu anak sendiri.

Ahamdulillah Maths takde masalah malah tak sabar dua anak ini nak join Shaklee buat bisnes. hehehehe. So lepas ni kena cari banyak bahan untuk saya jadi cikgu kelas malam dengan anak2. Siang dah beri masa untuk anak didik bisnes.

Hakikatnya kita kerja untuk beri yang terbaik untuk anak dan keluarga maka memang wajib ada masa dengan anak-anak....Jom kita tambahkan masa kualiti dengan mereka.



 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Catatan Popular