Catatan

Tunjukkan catatan dari 2014

Kenapa kena berhenti makan vitamin?

Sebelum nak beli saya nak tanya....kalau esok lepas wajah saya elok boleh tak saya nak stop makan vitamin?

Jawapan saya mudah sahaja ; terpulang pada diri kita cara nak jaga kesihatan. Vitamin hanya pelengkap nutrien yang diperlukan oleh badan yang adakala tidak dapat diambil sepenuhnya dari makanan harian kita.

Makanan yang kita makan hari ini banyak telah diubah genetiknya seperti ayam khususnya. Secara tidak langsung kita terdedah kepada banyak bahan GMO iaitu genetiknya diubah suai kerana untuk memenuhi keperluan permintaan manusia hari ini.

Ramai anak kita hari ini yang terlalu memilih dengan makanan. Ada yang hanya suka makan ikan sahaja, ada yang suka makan telur ayam saja malah ada yang makan ayam pagi, tengahari dan malam...dan secara tidak langsung kita mempunyai makanan harian yang tidak seimbang.

Nak makan sayur , ia bukan pilihan hari ini. Nak makan buah, buah mahal pula. Banyak kekangan pada hari ini. Makanan segera pula terdedah dengan banyak msg dan garam.

Nak minum s…

Jerawat tanda masalah dalaman?

Imej
Pernah tengok gambar ini?
Bila saya tengok video tentang ini, saya rasa macam ada kebenaran.
Setiap kali saya travel atau saya kurang air, saya dapati memang senang jerawat keluar kat bahagian bawah mulut berhampiran dagu. 
Hakikatnya jerawat keluar disebabkan banyak faktor ; antaranya 
1. Stress 2. Hormon yang tak balance 3. Kurang air 4. Makanan yang tidak seimbang  5. Persekitaran yang tidak sihat [ banyak pencemaran].
Saya juga sarankan untuk masalah ini pengambilan beberapa vitamin seperti Vitamin C , B Complex, Gla Complex dan Vitamin E. Selain itu jika individu itu mempunyai masalah jerawat batu saya sangat sarankan pengambilan Garlic dalam membantu mencairkan darah.
Fungsi vitamin yang saya sarankan boleh dibaca melalui entry sebelum ini Cantikkan Kulit dengan Vitamin.
Jika berminat nak dapatkan produk Shaklee dan konsultasi boleh hubungi saya di talian 0128535689.

Ambil peluang beli vitamin Shaklee semasa promo!

Semalam kami sekeluarga diberi peluang attend taklimat pasal GST yang diadakan oleh Shaklee.

Alhamdulillah banyak perkara yang jelas disampaikan oleh VP Finance Shaklee Malaysia.

GST bukanlah satu perkara baru bagi negara lain....cuma nama aje lain. Macam kat London Paris mereka sebut VAT kalau tak silap. Singapore panggil GST ..

Masa GST semua barang dikenakan cukai , tiada terkecuali.

Adakah kita dah bersedia?

Oh ya untuk semua pengamal vitamin Shaklee jangan lupa ambil peluang beli promo-promo yang Shaklee berikan bulan ni tau sekurang-kurangnya kita ada sikit stok dengan harga yang sangat menjimatkan!

Beli Vitamin C Shaklee 2 botol dapat diskaun 5% !

Beli Vitamin E Shaklee 2 botol juga dapat diskaun 5% !

Paling best beli kolagen 3 kotak dapat 1 KOTAK FREE DAN PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE!!!!

Jom kita beli sekarang dan dapatkan penjimatan yang sangat banyak sebelum GST !

Sekarang baru saya faham kenapa banyak banner tepi jalan tulis

BELILAH SEBELUM GST !




 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

Jika duit bukan fokus utama, kejayaan pasti datang.

Imej

Baru saya tahu kenapa kulit dia cantik !

Imej
Ada seorang Chinese lady ni, orang selalu cerita kulit dia cantik berbanding dulu. 
Bila orang tanya beliau beritahu amal makan vitamin C Shaklee  3-6 biji sehari! Tu dia!!!
Orang kata dulu kulit dia tak berapa cantik tapi selepas makan Vitamin C memang nampak ketara beza.
Saya tak ingat nama dia tapi saya ingat kisah beliau pasal Vitamin C bila saya jumpa petikan dalam buku nota Shaklee saya yang lama berkaitan Vitamin C.

Berminat nak dapatkan Vitamin C 2 botol dengan diskaun 5% ?
Boleh call saya 0128535689 untuk membuat belian.

Astro GoShop - ada tv boleh beli !

Imej
Pernah tengok Astro channel 118 ? Astro GoShop dengan tema  " Ada tv Boleh Beli " . Pada saya channel ni macam rancangan smart shop dulu-dulu. 
Sebenarnya barang yang dijual dalam Astro GoShop ni boleh tahan murah juga bila datang dengan pakej yang disediakan.
Contoh macam plastik Glad Press & seal itu di jual dengan harga RM90 untuk 4 kotak dan PERCUMA 1 kotak. Memang berbaloi!


Pembayaran pula tak semestinya kena pakai kad kredit atau kad debit tetapi boleh bayar tunai semasa penghantaran dilakukan atau kata lain cash on delivery.
Banyak juga barang yang dijual dalam channel tu... Dan yang paling penting pada saya " Ada Duit Boleh Beli "
Service penghantaran pula menggunakan servis Gdex dan sangat mudah.
First time dalam hidup beli barang yang dijual dalam tv... Memang puashati.


#shaklee : Kolagen Shaklee, Anjal, Cerah dan Sihat selalu !

Imej
♥  Shaklee ♥

Kolagen Shaklee ada formula baru ? Hmmm pasti lebih mantap !

Dulu saya sendiri rasa macam tak serasi amik kolagen so suami aje makan sorang. Tapi jauh di sudut hati memang jeles sebab tengok kulit suami dah makin bersih, cerah dan paling kagum mula licin! Tak boleh jadi ni...


So bila ada kawan yang share cara dia makan kolagen Shaklee, saya pun cuba....

Amik segelas air sejuk dibancuhkan dengan 1 sudu setengah ESP + kolagen Shaklee. Hari pertama try minum, ok so far nampak serasi.

Kalau tak esoknya biasa mesti naik satu jerawat dan lama-lama frust juga. Tapi saya tak putus asa sebab orang yang senang putus asa ialah mereka yang selalu rugi...itu yang saya pegang dari dulu.

Bila tengok suami lebih konsisten dan dia sendiri akui tapak kakinya juga lembut berbanding dulu yang banyak kulitnya yang dulu banyak kerak kini dah kurang!

Lagi jeles bila baca text whatsapp kawan-kawan yang makan kolagen bagi tahu payudara makin anjal dan siap ada kena tukar saiz bra lagi....hmm sang…

Apa yang surirumah boleh buat bila ada duit tambahan?

Seorang surirumah sebenarnya sangat beruntung kerana mempunyai suami yang berkemampuan untuk menanggung semua perbelanjaan rumahtangga. Namun kekangannya pula ialah bila si isteri nak hulurkan sedikit belanja buat emak sendiri di kampung.... bukan satu yang mudah jika belanja yang diberikan si suami adalah mencukupi untuk keluarga sendiri sahaja.

Walau bagaimanapun isteri yang bekerja tidak bermakna si suami tak mampu nak tanggung belanja rumahtangga tapi kadangkala pendapatan si isteri sangat membantu untuk mempunyai kehidupan rumahtangga yang lebih selesa.

Surirumah sekarang juga sungguh bijak kerana walaupun berada di rumah tetapi pada zaman kini dengan internet yang ada pada handphone tidak kurang kelebihan internet menggunakan perkhidmatan syarikat telekomunikasi , ramai yang mengambil peluang menjalankan bisnes secara atas talian.

Saya sendiri menjadikan Shaklee sebuah bisnes yang boleh dilakukan secara mudah atas talian dan boleh dilakukan di mana sahaja asalkan mempunyai jari…

Vitamin E membantu surutkan bengkak ?

Imej
Adakah sebab cuaca sana panas maka berbotol-botol minum air pun masih terasa dahaga dan tekak kering? Balik dari Maldives memang terasa tekak ni tak sedap. Terasa macam bengkak pun ada. Tapi sebab saya banyak benda nak uruskan so tak boleh nak layan sangat rasa sakit. Cuma bila ada peluang saya rehat saya cuma lena 5-10 di sofa ruang tamu.
Hmm takut juga kalau yang rasa sakit tu tonsil... memang rasa tak selesa bila makan dan minum.

Waktu ni saya tak terfikir doktor tapi saya cuba fikir vitamin yang bantu kecutkan bengkak.

Saya makan vitamin lain macam biasa cuma saya double up kan Vitamin E. Siang semalam saya makan 2 biji vitamin E beserta dengan semua jenis vitamin yang saya makan.

Dah petang tu nak lewat ke maghrib ada rasa kurang. Saya minum juga Vivix 2 sudu besar petang tu dan alhamdulillah ada rasa surut sikit sakit tekak tu.

Sebelum tidur saya makan lagi 2 biji Vitamin E ...ini bermakna semalam aje saya telan sampai 4 biji Vitamin E. Saya bancuh lagi Vivix  2 sudu besar bers…

Macam mana saya nak kembangkan bisnes Shaklee saya?

Imej
Benarkan nak buat Shaklee tu susah? Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya doakan anda semua dalam keadaan yang sihat sejahtera, ditetapkan iman dan sentiasa beroleh rezeki yang halal lagi berkat.



Saya terpanggil untuk berkongsi bagaimana sebenarnya nak buat bisnes Shaklee ini satu yang menyeronokkan. Ada beberapa downline dan sideline yang mula mengeluh betapa susahnya nak buat Shaklee. Namun satu yang saya sedar golongan ini tidak melengkapkan syarat yang pertama iaitu men "Shakleeize" kan hidup mereka. Bila sakit amik ubat doktor.... makan vitamin bila ingat dan bila suka. Macam mana nak rasa kesan Shaklee kalau kita sendiri tak yakin ? Nak berkongsi pun akan jadi satu masalah sebab makan tak konsisten. Hakikatnya syarat yang pertama adalah Shaklee kan hidup kita. Semuanya Shaklee baru kita tahu nikmat semua vitamin dan produk Shaklee. Dari vitamin, set kecantikan dan sabun guna barangan Shaklee insyaALLAH memang seronok! Saya sendiri jadikan vitamin itu sebagai penawar bil…

Allah beri pada apa yang kita sangka?

Imej
Adakala bilamana saya renung semula kisah saya...saya sangat bersyukur dengan apa jua yang ALLAH berikan.


Saya bukan pelajar cemerlang dari zaman sekolah. Selalu sangat sakit. Kaki selalu berkudis dan pernah berlubang macam orang sakit kencing manis. Mak selalu juga bising tanya kenapa nasib saya lain sangat. Selalu jumpa doktor sebab senang demam dan sakit alahan terutama bila makan makanan laut penyakit kudis saya menjadi-jadi.

Saya cuma percaya ALLAH selalu beri yang terbaik. Saya sentiasa bayangkan apa jua ALLAH beri adalah hadiah yang terbaik. Nak kata result hebat sangat dapat masuk Universiti Malaya? Tak juga. Tapi mungkin sebab arwah abah selalu bangun tahajud dan doa yang terbaik buat anak-anaknya. Kalau tanya saya bagaimana saya dapat masuk UM dengan result SPM yang biasa-biasa? Saya cuma jawab " Doa mak dan abah serta semua guru saya".

Saya juga bukan graduan yang grad dengan result cemerlang ...memadai dapat 2nd class upper. Alhamdulillah. Namun pada saya result …

Beli sebelum GST ?

Banyak banner tepi jalan yang saya temui akan tulis ayat ini " Beli sebelum GST" termasuklah banner hartanah.

Di kala ini saya tak terfikir nak beli rumah atau kereta baru kerana memadai dengan yang ada alhamdulillah. Cuma saya fikirkan vitamin yang saya dan keluarga nak makan.

Serius saya mula belikan mak stok vitamin terutama Vivix la sebab mak memang nampak kesan bila makan Vivix untuk masalah diabetis yang mak lalui.

Apa jadi selepas GST? Mungkin ramai yang mengeluh dan ramai yang mula menjadi pengguna bijak. Kita pastinya akan lebih berhemah dalam berbelanja. Tak penting tak perlu beli.

Bagi mereka yang ada back up pendapatan insyaALLAH boleh juga compensate dengan side income yang diperolehi apabila hendak berbelanja.

Namun saya sentiasa berdoa.....Semoga Allah sentiasa memberi bantuan kepada rumah anak yatim, anak-anak sekolah tahfiz , rumah orang tua, kurang upaya.... moga Allah berikan pertolongan kepada mereka yang berusaha membangunkan Islam insyaALLAH.

Allah jug…

Kebaikan membaca Al Quran

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W. keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.Sahabat yang dirahmati Allah,Al-Quran ialah Kitabullah yang terakhir yang diturunkan kepada Nabi Muhammad S.A.W. Al-Quran merupakan mukjizat daripada Allah SWT, al-Quran juga adalah senjata yang paling mujarab yang melimpah ruah, mata air yang tidak mungkin kering, di dalamnya penuh dengan nur hidayah rahmat dan zikir.Al-Quran diturunkan untuk mengajar manusia tentang pengesaannya kepada Allah SWT (tauhid). Konsep ibadat yang jelas dan menyeluruh agar manusia sentiasa mendapat bekalan yang baru dan segar. Mengajak manusia berfikir tentang ciptaan, pengawasan dan penjagaan yang ditadbirkan oleh yang Maha Agong agar dapat mengenal sifat-sifatNya yang unggul.Di dalam al-Quran dipaparkan juga contoh tauladan dan juga kisah-kisah yang benar berlaku sebelum turunnya al-Quran dan pada masa pen…

Hebatnya kuasa Doa !

Imej
Sehari sebelum tu saya memang dah menyebut beberapa kali kat suami untuk tengok Dolphin...walaupun tahun lepas sebenarnya dah tengok secara live 2-3 ekor Dolphine sedang berenang di tepi laut semasa kami sedang breakfast.
Tapi entah kenapa kali ni saya nak tengok sendiri dari atas boat.
Cuma dalam kepala saya, saya bayangkan staff hotel akan bawa kami kat satu tempat yang mereka tahu banyak Dolphin seterusnya membuat isyarat mengumpan Dolphin supaya timbul. Ini adalah apa yang saya sangka ok.
Namun sebelum keluar rumah saya banyakkan membaca doa ini ....sebelum itu saya niat Ya Allah temukan kami dengan Dolphin hari ini dan dapatlah anak-anakku lihat Dolphin di dalam laut. Selepas itu saya baca doa ini sebab saya amat yakin dengan doa ini....Allah takkan hampakan atau sekurang-kurangnya Allah berikan gantian yang lebih baik jika saya tak dapat apa yang saya hajatkan.
Anak-anak juga saya pesan perkara yang sama...berdoa dan terus doa.
Namun sebelum itu sedikit kecewa kerana pihak hotel kata…

Uniknya Shaklee! Buat order walau di mana sahaja berada?

Imej
Alhamdulillah dah 2 malam kami di Kurumba Maldives...ini kali kedua datang Maldives dan kali kedua menetap di Kurumba. Best sangat ke sampai datang 2 kali?Pada kami Kurumba best dan selesa. Mungkin bila anak dah mula bujang boleh pertimbangkan pulau lain yang lebih menarik.
Syukurnya kalau datang Maldives, Kurumba khususnya internet diberi secara percuma. Di rumah dan di restoren juga free. Itu salah satu faktor penting yang kami akan lihat sebelum travel. Kemudahan untuk akses internet.
Bukan hanya untuk update blog atau berlaman muka buku tetapi ia perlu untuk kemudahan customer dan ahli Shaklee berhubung dengan kami. Selain itu ia sangat membantu kami uruskan order ahli-ahli Shaklee kami juga.
Kami tak perlu risau urusan penghantaran kerana syarikat akan uruskan semua termasuk lindungan insurans untuk produk yang dihantar!
Kami sangat suka dengan servis yang Shaklee berikan kepada ahlinya.
Boleh akses website untuk pesanan vitamin dan inilah yang saya nantikan bila saya mulakan Shaklee …

Kurumba Maldives kali kedua.

Imej

Pembelajaran yang berterusan bersama Pengedar Sah Shaklee Miri

Imej
Habis Universiti mula makan gaji....namun target macam zaman belajar dah tiada lagi.

Lepas dah kahwin dan ada anak....impian semua entah ke mana?

Alhamdulilah dengan Shaklee kami saling mengingatkan antara satu sama lain.... terus usaha mengejar impian dan tiada yang mustahil kalau usaha.


Semalam belajar tentang imun sistem.... dan selepas itu kami buat sedikit latihan bersama distributor yang hadir! Sangat seronok sebab mereka seronok berkongsi tentang testimoni produk Shaklee!!!









Berminat nak sertai kami? Mereka antara leader yang komited dalam Shaklee !

Boleh hubungi kami jika berminat nak dapatkan produk Shaklee atau menjadi ahli bersama kami!


 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsap…

Hanya kerana Big Hero 6 ?

Imej
Anak-anak zaman sekarang kebanyakan sangat cerewet dan memilih makanan. Tidak kurang dengan anak saya. Mereka lebih suka makan ayam dan kalau nak bagi ikan kena bawa ke Sugarbun untuk makan ikan itupun adakala mereka pilih untuk makan fish filet sahaja.
Namun saya seronok tengok anak sahabat baik saya Faiz, si Mishary yang boleh makan sayur malah apa jua lauk yang ibu dia masakkan dia akan makan dengan seronok.

Balik pada anak-anak saya...mereka sangat la cerewet. Memang makan Meal Shake untuk bantu buka selera tapi sebab mereka jadikan Meal Shake tu alas perut jadi mereka akan tetap makan dan mereka akan berselera bila beri apa yang mereka suka nak makan.

Minggu lepas sebelum balik Miri abah AddinNasa belanja kami tengok wayang kat KLCC...kalau tanya saya pasal wayang...sorry apa pun saya tak tahu. Tapi Addin dan Abah dia akan alert semua update cerita or movie yang baru masuk panggung.

Saya secara jujur tak minat nak bawa anak tengok wayang terutama kalau movie melibatkan manusia..…

Landmark Study - Shaklee produk yang selamat dan berkesan.

Imej
Landmark study ini buat saya teringat balik dengan seseorang yang saya temui di Labuan tahun lepas.
Wanita ini [ saya panggil kakak] menceritakan mengapa beliau sangat yakin dengan Shaklee....

Beliau menceritakan pengalaman beliau dengan kisah anaknya yang mengidap kanser. Semasa anaknya diberi vitamin Shaklee beliau sendiri melihat perkembangan kesihatan anaknya sangat positif. Beliau akui sepanjang anaknya mengamalkan Shaklee kanser yang dihadapinya tidak membiak sepertia biasa.

Malangnya dikala itu beliau tidak dapat bekalan stok vitamin yang berterusan untuk anaknya yang mengidap kanser itu. Maka beliau tiada pilihan lain kecuali terpaksa mengambil supplement syarikat lain. Mungkin dah sampai masanya anaknya meninggal tak lama selepas itu.

Namun wanita ini sangat berpuashati dengan Shaklee kerana beliau lihat kesan pada arwah anaknya dulu dan kini beliau sendiri amalkan vitamin Shaklee kerana tidak mahu terputus bekalan.

Shaklee mementingkan produk yang selamat untuk dimakan dan …

K.A.M Kam P.U.N.G Pung ......... longkang?

Imej
Pembesaran anak bukan hanya dari aspek fizikal semata-mata yang perlu dilihat tetapi perkembangan mental perlu dititikberatkan.
Zaman saya mengajar anak murid baik masa tuition atau di sekolah kerajaan banyak yang saya belajar termasuklah sifat sabar.

Namun tak kurang juga rasa takut...bila saya dah lihat sendiri dengan mata sendiri situasi yang mungkin biasa pada cikgu veteran.

Saya diberi kepercayaan Guru Besar mengajar budak tahun 3 dan tahun 5... dan paling mencabar kerana tahun 3 kelas corot yang tak pandai membaca langsung walau dah 9 tahun. Walau bukan semua tapi majoriti ia kelas yang sangat lemah dalam membaca.

Saya kategorikan mereka anak-anak yang kurang mendapat perhatian mak ayah. Kebanyakan dari keluarga susah dan mempunyai adik beradik yang ramai maka mak yang tak bekerja sibuk uruskan keluarga.

Namun bukan itu yang saya nak kongsikan...saya nak share tentang pentingnya pemakanan anak-anak kerana ia membentuk otak mereka tanpa sedar.

Saya ada seorang murid yang saya in…

Salah satu penyebab kita nampak tua?

Imej
Dulu saya tak nampak sangat kepentingan mengapa saya kena makan Vivix Shaklee....tetapi selepas dengar banyak kali pasal AGE Protein...buat saya insaf dan kena konsisten amik Vivix.
Saya nak terang panjang lebar pun tak pandai sangat maklum saya bukan doktor atau nutritionist namun secara ringkas dapat saya terangkan AGE Protein ialah protien dan gula yang berlebihan dalam tubuh kita bergabung menjadi satu. AGE atau nama panjangnya Advanced Glycation Ends Product.

Ia akan menyebabkan kita cepat nampak tua dari usia sebenar kita....

Selain itu AGE Protein juga boleh mendatang risiko penyakit seperti kencing manis, gangguan penglihatan, jantung, Alzheimer dan kegagalan fungsi buah pinggang.





Berita baiknya kelebihan pengambilan Vivix secara konsisten membantu mengurangkan kadar AGE Protein dalam tubuh kita.

So bagi mereka yang nak kekal sihat pengambilan Vivix sangat membantu...Vivix membantu mencegah pembentukan  AGE Protein dalam tubuh.

Bagi mereka yang sihat pengambilan Vivix mungkin…

CoQ10 penting untuk tenaga.

Imej
Pembelajaran Shaklee saya hari ini ; suami saya ajarkan tentang kepentingan CoQ10 - ada 4 otot yang utama dalam tubuh dan otot yang sentiasa bekerja walau kita tidur ialah jantung. CoQ10 memberi tenaga kepada sel. CoQ10 akan kurang dihasilkan oleh tubuh apabila kita mencapai usia 30 tahun.


Maka mereka yang sering letih malah lelaki yang kurang tenaga batin digalakkan mengamalkan CoQ health Shaklee. Lelaki dan perempuan perlukan CoQ10 kerana sel perlukan tenaga untuk terus bekerja.
Sering letih? 

Cuba dapatkan CoQ Health Shaklee arini!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
G…

Benarkah GST hanya impak pada orang kaya?

Imej
Minggu lepas kami sempat menghadiri taklimat GST yang diadakan oleh syarikat khusus untuk leader2 dalam Shaklee.
Shaklee juga akan mengadakan road tour untuk memaklumkan pada semua pengedarnya tentang GST.

Walaupun GST belum pun di implement dalam ekonomi kita pada hari ini namun ada aje segelintir peniaga yang mengenakan GST [ memang terang dinyatakan dalam resit yang kita bayar].

Padahal dah terang lagi nyata yang GST hanya akan di implement pada bulan April 2015.

Maknanya kita ada lagi 4 bulan lebih kurang untuk menikmati taraf hidup yang sama seperti sekarang.

Walaupun orang kata GST hanya akan beri impak pada golongan atasan [ mewah] namun hakikatnya tempias akan dirasai oleh seluruh rakyat tanpa sedar.

Bila dengar kenaikan harga barang  [terutama bahan kehendak bukan keperluan] akan meningkat 6% hakikatnya ia satu kenaikan yang besar. Memang bukan semua dikenakan GST namun saya yakin harga barang yang lain akan naik disebabkan tempias GST.

Tengok aje perkara biasa yang berlaku …

Isteri badan besar, salah siapa?

Imej
Mak pernah cerita zaman mak kerja dulu memang sentiasa slim sebab bila kerja kita akan ada rasa compete dengan rakan sekerja untuk jaga badan.
Mungkin ada kebenaran dalam kata-kata mak... jujurnya ramai surirumah yang mula lupakan penampilan diri mungkin kerana tiada persaingan untuk mereka jaga badan.



Namun memang bukan semua surirumah sama... cuma teringat saya pernah jumpa satu pasangan ini. Suami si A sanggup spend banyak duit untuk belikan produk kurus untuk isterinya. Apa sahaja orang rekemen bagus si suami pasti belikan untuk isteri dia. Bertuahkan si isteri ni?

Ramai suami yang sanggup spend duit beli eksesori kereta, belanja kawan makan dan macam-macam cuma segelintir yang sanggup keluar duit untuk isteri sihat dan slim. Namun peliknya mereka suka melihat perempuan cantik dan body yang slim. Cuma sedikit sahaja yang sanggup belikan produk untuk maintaince body isteri.

Sebenarnya untuk isteri sihat dan slim ini tanggungjawab siapa ya?
Kalau isteri tak kerja [ memang tunggu du…

OmegaGuard Shaklee bukan sekadar minyak ikan biasa.

Imej
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N2 @ Ibu Addinnasa

Saya sungguh obses dengan.....

Imej
Sejak dari zaman sekolah saya memang suka kumpul alat tulis. Saya sanggup simpan duit poket atau duit belanja sekolah sebab nak beli alat tulis!!!


Pelbagai jenis pensil, pelbagai jenis pen, pelbagai jenis buku malah apa sahaja selagi bergelar alat tulis akan buat saya sangat seronok nak beli dan menyimpan.

Saya tak minat dengan periuk belanga sangat apatah lagi barang kemas macam wanita lain....tapi saya obses dengan pelbagai bentuk alat tulis!

Saya pantang jumpa pen, bila saya cuba dan saya rasa sedap untuk dipegang dan ditulis memang saya takkan lepaskan ! Wajib beli!

Dalam handbag saya kadang-kadang jadi berat macam batu sebab penuh dengan pen!!! Bila suami tegur sebab handbag dah berat macam batu saya insaf sekejap! So saya asingkan dari handbag dan letak dalam pencil case di rumah!

Nanti bila jalan ke kedai buku selain beli buku saya wajib beli alat tulis!

So bila dapat hadiah alat tulis memang saya happyb tau! Pernah anak bisnes saya iaitu Farah Alias  beri saya Pen sebagai had…