Rabu, 27 November 2013

Rahsia pada "BERSYUKUR'

November 27, 2013 0 Comments

Dulu saya juga tertanya-tanya mengapa ada kawan arwah abah yang kaya dan makin kaya...tapi abah selalu cerita kawannya si polan bin si polan ni kaya dan suka buat sedekah. Bagi sedekah bukan sikit tapi ribu cerita abah lagi.

Mudahnya Menjemput Rezeki

Saya menjadi teruja dan sering belajar dan mencari bahan dalam buku....mengapa orang boleh jadi kaya? Dan apa yang buat mereka jadi kaya? Memang betul mereka kaya sebab kerja keras dan hasilnya terletak pada apa yang mereka usahakan.

Namun sesuatu yang saya sedar, kaya bukanlah penamat segala-galanya. Kaya itu untuk membuat amal, kaya itu untuk membantu fakir miskin dan 8 golongan asnaf. Namun kaya tidaklah pada duit semata tapi banyak aspek kehidupan yang lain ...kaya kasih sayang, kesihatan, keselamatan paling utama.

Hebatnya nikmat  itu sentiasa bertambah dan melimpah apabila kita bersyukur. Bersyukur dalam konteks lebih luas iaitu banyak memberi dan berkongsi rezeki yang diperolehi. Barakah sedekah itu sendiri membuatkan rezeki lain turut bertambah....kesihatan yang bertambah baik, kasih sayang yang lebih hebat, keselamatan yang terjamin oleh ALLAH malah banyak lagi.

Hakikatnya zakat, infaq dan sedekah itu ibarat terusan sungai yang kita sediakan untuk memudahkan pengaliran rezeki kepada kita sendiri. Lagi besar terusan yang rezeki yang datang.

Walaupun bukan itu niat utama namun itulah fadilat amalan mengamalkan ZIS.

Apapun ia balik pada niat kita. Kalau dunia yang kita kejar, dunialah yang kita dapat. Moga kita semua tergolong dari hambaNya yang sentiasa berusaha mendapat redhaNya di dunia dan akhirat.

Jom kita sediakan terusan rezeki yang hebat!



Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Isnin, 25 November 2013

Mengapa surirumah perlu ada pendapatan?

November 25, 2013 0 Comments

Tak salah belajar tinggi tapi hanya jadi surirumah sebab tanggungjawab isteri menjaga anak ditambah jika suami mampu nak tanggung ke semua kos kehidupan.


Mak saya sendiri dulu seorang surirumah. Mak saya menghantar dan menjemput kami  adik beradik ke sekolah sehingga umur saya 17 tahun.....lengkap sehingga form 5.

Namun ketentuan Ilahi tiada siapa dapat menghalang.....semasa umur saya 19 tahun abah meninggal dunia. Di kala itu mulalah fasa baru dalam kehidupan kami di mana mak terpaksa bekerja untuk menyara kami adik beradik. Mak mula dengan kerja kilang....bahagian stor seingat saya....dan selepas itu mak bekerja sebagai tukang masak di sekolah asrama yang berdekatan dengan rumah.

Paling saya sedih kerana dua adik bongsu saya terpaksa belajar berdikari. Mereka ke sekolah naik bas. Mereka kena lalui semua sebab mak kami terpaksa bekerja.

Oleh kerana inilah saya menanamkan impian untuk bantu seramai boleh surirumah untuk menjana pendapatan dari rumah. Memang benar, ada antara kita yang suaminya mungkin berpangkat besar malah pendapatan yang hebat namun jika ada sesuatu yang terjadi pada si suami, si isteri akan terpaksa bekerja untuk meneruskan kehidupan dan terpaksa meninggalkan anak dalam jagaan orang lain sedangkan sebelum ini semuanya kita sendiri yang uruskan.

Alhamdulillah kini ramai surirumah yang mampu menjana pendapatan hebat melalui Shaklee. Malah ramai ibu yang bekerjaya yang dah berhenti awal dengan hanya berbiz Shaklee dari rumah.

Namun sayugia saya ingatkan , ibu2 yang ada impian nak berhenti kerja dan menjaga anak di rumah....bolehlah mengambil langkah awal dengan usahakan secara sambilan. Ini sangat membantu apabila dah berhenti nanti.

Ada juga suara yang bertanya...bolehkah bisnes ni membantu? Jika anda tak cuba, anda takkan tahu. Sebab setiap orang ada rezeki yang tersendiri. Cepat lambat balik pada usaha kita.

Jika mencari rezeki memang penat tapi menjemput rezeki lebih mudah. Itulah bisnes yang kami jalankan hanya dari rumah.

Shaklee Miri


Shaklee Miri

Shaklee Miri

Anda kenal mereka? Mungkin mereka adalah saudara atau kawan baik anda. Mereka adalah antara ribuan surirumah yang dah mula bersinar dalam Shaklee..... mereka tak pernah jemu malah sentiasa berusaha. Tak mustahil tahun depan mereka melangkah bersama yang lain mengambil award di atas pentas.

Anda berminat?

Jom sertai kami.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Ahad, 24 November 2013

Kelas Cegah Diabetes dengan Shaklee di Miri

November 24, 2013 0 Comments

Cegah sebelum kena....Diabetes adalah ibu kepada segala penyakit.
Kelas semalam merungkai banyak persoalan mengapa pentingnya menjaga kesihatan dan mencegah lebih baik dari merawat.



Shaklee Vitamin Miri

So semalam kami dah bersedia nak ke kelas Shaklee anjurkan secara percuma di Miri....
sangat bersemangat. Walau kami dah lebih 15 tahun dalam Shaklee, kami sentiasa dahagakan ilmu untuk mengetahui perkembangan dunia nutrisi.

MasyaALLAH banyak yang kami belajar.

Benarlah kata orang setiap cikgu punya cara penyampaian yang berbeza dan pasti ada terselit ilmu baru walau topik yang sama kita belajar.

Dulu saya belajar set Diabetes cuma Vitalea, B com, Vitamin C, Zinc , GLA dan ESP [ tetapi tidak sesuai pengidap diabetes yang punya masalah kidney failure] tetapi kidney Shaklee dah ada Vivix.

Vivix masih baru dalam dunia nutrisi. Namun alhamdulillah ia sangat memberansangkan terutama untuk mereka yang mahu kekalkan kesihatan yang optimum.

Alhamdulillah testimoni dari ahli keluarga saya sendiri buatkan kami lebih yakin untuk berkongsi dengan ramai yang masih mencari-cari supplement untuk kesihatan diri.

Saya bersyukur sangat sebab mak saya dah tak perlu bergantung dengan insulin seperti dulu.

Saya bersyukur kerana adik saya Ein tak perlu lalui operation tiroidnya.

Alhamdulillah...saya bersyukur atas banyak perkara dalam hidup ini.

Saya bersyukur juga kerana Allah mengizinkan kami hadir untuk belajar kelas diabetes semalam....

Cegah Diabetes bersama Shaklee

Bagi anda yang mempunyai ahli keluarga yang mengidap Diabetes jenis 2 ; jika anda ingin tahu apa yang Shaklee boleh bantu anda.... boleh hubungi kami untuk kami share kan ilmu yang kami peroleh semalam, insyaALLAH.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 21 November 2013

Surirumah abad ini....

November 21, 2013 0 Comments

Aku yang dulu bukan yang sekarang....


Saya yakin inilah yang sesuai diperkatakan pada surirumah abad ini.

Ramai yang dah celik IT dan buka mata betapa pentingnya mereka ada pendapatan.

Mak saya dulu seorang surirumah dan apabila arwah abah meninggal secara mengejut mak terpaksa kerja kilang demi menyara kami adik beradik.

Sebab itu saya selalu sarankan surirumah dari beronline fb tanpa apa2 pendapatan, why not sertai Shaklee bersama group kami.

Alhamdulillah ia semakin berkembang di Miri... kini ramai surirumah yang dah ada pendapatan bersama Shaklee.

Salah seorang mereka ialah Kak Suhaila.

Norita Shaklee


Saya sangat terharu apabila beliau menghantar text whatsapp yang berbunyi :

Norita Shaklee

Untuk orang Sarawak, kitak orang boleh terus hubungi Kak Suhaila untuk penerangan yang lebih lanjut. No Tel kak Suhaila : 0128528013.


 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Keramat SABAR

November 21, 2013 0 Comments

Masih ingat pada tahun 2007, saya nekad nak menjaga anak-anak saya sendiri. Masa tu pula heboh pasal maid yang dera anak.

Shaklee Miri

Saya mencari apakah pekerjaan yang boleh memberi saya gaji tetapi hanya perlu diusahakan dari rumah. Di kala itu saya teringatkan Shaklee saya yang saya usahakan sejak zaman Universiti lagi.
Saya bertanya pendapat beberapa kawan baik saya tentang idea saya nak kenalkan Shaklee secara online. Dari situlah lahirnya blog Anakkuwiraku.blogspot.com. Saya kongsikan semua manfaat produk Shaklee yang saya amalkan dan produk yang baru dilancarkan dalam Malaysia.

Pada awal penulisan, blog saya tidak pernah mendapat perhatian pembaca kecuali kawan-kawan terdekat. Hanya beberapa kenalan baru dunia siber saya peroleh dari forum susuibu yang terkenal pada waktu itu. Adatlah bila kita bukan somebody, pasti ada penentangan dan penolakan. Saya tak ambil hati sebab niat saya nak share manfaat produk ini.

Saya memang amalkan vitamin Shaklee sejak bujang , mengandung anak pertama Addin dan terus continue dengan Nasa. Menyusu Nasa tak banyak beza dengan menyusu Addin sebab saya amalkan Shaklee. So pada saya , saya nak sharekan manfaat Shaklee ni pada ibu bekerja dan ibu yang menyusu anak.

Ujian memang banyak bila orang kata kita taksub, tapi ye la nak amik hati pun takat mana sangat sebab balik pada niat. Niat saya nak share kebaikan produk Shaklee aje. Jika berminat cuba, jika tak minat abaikan. Tak de paksaan pun.

Alhamdulillah dah hampir  6 tahun lebih blog saya ni wujud...syukur. Kalau dulu si A penentang kini pengamal tegar.
Pada saya setiap orang berhak memilih yang terbaik dalam hidup masing-masing.

Alhamdulillah ' Sabar' itu punya keramat yang besar. Kini ramai mengenali Shaklee malah lebih mudah boleh di order secara online [ website] khas Shaklee.

Ujian nak naik sehingga berada pada ini sentiasa wujud namun saya jadikan ia makanan kehidupan. Tanpa ujian kita tak tahu kat mana kekuatan semangat dan keyakinan diri kita.

Jika kurang ilmu biasanya akan mudah mengalah sebab sikap sendiri juga puncanya.

Memang nak berjaya dalam apa jua bidang, ilmu sangat2 penting.
Bukan ilmu produk semata-mata, ilmu Allah { Al Quran} , motivasi dan perkara-perkara yang berkaitan dengan bidang kita ceburi.

Syukurlah masa zaman U setiap minggu saya ulang alik dari UM ke Wangsa Maju untuk belajar kelas produk. Berbaloi penat lelah untuk dapatkan ilmu tersebut. Masih ingat saya terpaksa pinjam duit roomate nak naik lrt bila poket kering dan saya bersyukur kerana mampu belanja roomate saya sampai sekarang kerana jasanya sangat saya kenang sehingga hari ini.

Syukur pada ALLAH atas segala aturanNya dan saya nampak banyak manfaat bila redha atas aturanNya.

Tips mudah nak berjaya :

1. Tingkatkan hubungan dengan ALLAH.
2. Banyakkan ilmu.
3. Sabar.
4. Hati kena cekal dan semangat kena kental.
5. Kena yakin pd diri.
6. Buat baik pada mak ayah.
7. Banyakkan doa. Doa itulah senjata mukmin.


Saya masih belajar sehingga hari ini.


Jumpa di puncak kejayaan!





 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 7 November 2013

Euphoria Shaklee Business Opportunity Drive - EBOD

November 07, 2013 0 Comments
EBOD di Miri
Alhamdulillah EBOD telah banyak kami adakan di Miri dan ada juga bersama company [ Terima kasih Miss Olivia yang banyak membantu] yang diadakan setiap sebulan sekali.

Baru-baru ini pertama kali kami menyediakan EBOD di KL dan sangat terharu kerana kehadiran dan sambutan yang begitu hebat membuatkan kami benar2 teruja. Ada yang datang dari Utara - Penang, Perak, Kuantan, Terengganu, Pahang, Melaka malah dari Johor sendiri.

Lebih saya gembira apabila semua rakan bisnes memaklumkan ada peningkatan yang hebat dalam performance mereka pada bulan Oktober.

Euphoria Shaklee
EBOD di KL



Euphoria Shaklee
EBOD di KL

Apa sebenarnya EBOD ?
Kami kongsikan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee, latar belakang syarikat dan produk yang ada dalam pasaran Malaysia. Selain itu kami juga kongsikan rahsia kejayaan leader2 hebat dalam Euphoria bersama hadirin. Ia membantu orang awam mengenali Shaklee dengan lebih dekat dan membuka peluang orang baru menyertai Shaklee Euphoria.

Alhamdulillah telah lahir ramai leader baru  dalam seluruh organisasi Euphoria.

Tahniah saya ucapkan buat semua leader2 besar saya seperti Master Shareeza, Master Arnie, Master Farah Alias, Master Siti Nusrat dan SEMUA leader2 hebat [ list panjang tapi kalian sentiasa dalam hati saya] yang sentiasa dalam doa saya. Kepada semua anak, cucu dan semua dalam organisasi saya yang sedang berjuang mencapai apa yang diimpikan...doa saya semoga perjalanan kalian di rahmati ALLAH dan sentiasa dipermudahkan.

Bagi anda yang ingin menyertai kami, jangan segan silu untuk email kami dan kami akan guide anda seperti orang lain juga. Kami akan berikan lengkap homework anda bila anda benar2 mahu dan komited.



♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia