Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013

Shaklee Miri & Vita C Plus Shaklee !

Imej
Ianya dah KEMBALI !!! Vita C Plus Shaklee !!!
Alhamdulillah semalam dah sampai !!!

Vitamin yang ditunggu-tunggu !!!



Semalam lagi dah ramai leader2 yang amik stok mereka !

So bagi kalian yang berada di Sabah Sarawak malah satu Malaysia, boleh dapatkan Vita C Shaklee anda hari ini!

Tips kulit anjal *

Amalkan 2 sudu besar ESP + 1 peket kolagen dan 1 biji Vita C Plus antara waktu breakfast dan lunch.

Amalkan 14 hari dengan konsisten! Pastikan anda mendapat kulit wajah yang bersih, anjal dan berseri !!!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang…

Tiroid dan Vivix?

Imej
Malam tu Ein takde suara nak bercakap dengan katanya tiroid Ein dah makin teruk. Masa tu pulak malam, kalau siang saya memang dah pos Vivix pada adik saya ni. Syukurnya pulak vivix mak yang saya orderkan baru sampai jadi saya cakap kat mak, sementara vivix mak yang sedia ada masih sikit dahulukan Ein yang sakit teruk. Doktor beri Ein tempoh 2 minggu sebelum kena operate ...kata Ein.
Ein adalah adik perempuan saya yang bongsu. Siapa tak risau bila tahu adik sakit?

Maka mulalah cerita Ein makan Vivix setiap hari. Namun saya pesan, kalau panas sangat minum air kelapa muda untuk detox semula darah.

Masa berlalu dengan begitu cepat....pejam celik pejam celik rupanya dah 2 minggu.


Semalam Ein text whatsapp



Terus saya call Ein nak dengar sendiri apa cerita dari doktor. Yang pasti kegembiraan Ein adalah tak perlu kena operate seperti yang disarankan doktor sebelum itu.
Doktor kata Ein tak payah makan ubat tiroid dah !!!

Bagi mereka yang nak lebih lanjut mengenai hal ini boleh hubungi Ein 012…

Adakah benar ia pilihan kita atau terpaksa memilih?

Imej
Benarkah apa yang kita ada hari ini kebanyakkannya adalah bukan pilihan kita tetapi keadaan yang memaksa untuk kita terpaksa memilih ?

Sebagai contoh :

1. Si A adalah penjawat awam @ kakitangan kerajaan dan bekerja sebagai kerani. Dengan gaji yang kecil beliau hanya mampu membeli sebuah kereta kecil yang bayaran bulanannya mungkin tak lebih RM500 sebulan.

2. Si B adalah penjawat awam yang bergred tinggi. Beliau mampu memiliki sebuah kereta tahap sederhana mewah dengan bayaran bulanan RM1000 sebulan.

Ini merupakan senario biasa dalam dunia makan gaji.

Namun seseorang telah membuka mata dan minda saya apabila saya sendiri melihat cara hidupnya yang berbeza.

Kakak Shim [ bukan nama sebenar] hanyalah seorang kerani. Namun kerana mempunyai impian yang besar, beliau gagahkan mengusahakan perniagaan sampingan. Beliau memang seorang yang sangat rajin. Sepanjang perkenalan saya dengan dia, semangat untuk berjaya membuatkan saya benar-benar kagum dan menjadikan beliau salah seorang idola saya …

Shaklee Set Diet !!!

Imej
Bila badan kita berisi hakikatnya kita memberikan tekanan pada tulang terutama bila berat telah melebihi berat ideal kita.




Maka sangat penting kita menjaga kesihatan tubuh badan kita.

Untuk dapatkan bentuk badan yang ideal kita digalakkan jaga makan, bersenam melalui aktiviti riadah, pengambilan air kosong yg mencukupi [ selari dgn berat tubuh] dan supplement yang penting :

1. Lecitin @ Omega sebagai pembakar lemak.
2. Alfalfa sebagai fiber yang menyerap lemak imulsi untuk diangkut keluar.
3. ESP untuk membekalkan tenaga yang berterusan.
4. GLA membantu menstabilkan hormon dan menurunkan trigleceride [ sejenis lemak yang tidak sihat]
5. Performance drink - disarankan pada mereka yang susah minum air masak kerana ia berfungsi untuk seimbangkan bendalir dalam badan.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Sh…

Set Penyusuan SHAKLEE Paling POPULAR

Imej
Banyak vitamin dah habis di branch !!! Keluhan seorang customer walk in. Namun dalam realitinya, produk ini dah semakin dikenali dan ia sangat sinonim dengan ibu yang menyusu dan mengandung terutama set penyusuan !
Sebelum anda memilih set penyusuan yang selari dengan keperluan anda, saya sarankan anda maklumkan kepada pengedar Shaklee anda

1. Jadual pemakanan harian anda
2. Berapa liter minum sehari
3. Berapa kali anda membuat sesi perahan di pejabat atau jika tidak bekerja, bagaimana jadual penyusuan si manja anda.

Andai ada yang bertanya boleh ke saya beli satu - dua jenis sahaja? Jawapan saya ; balik pada si ibu. Jika punya kemampuan bagus beli yang menyuluruh.


Antara set popular ialah :


Empat set itu ialah
1. Set B Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan AlfalfaSesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuanTujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibuAlfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih…

Shaklee - kini boleh buat order online!

Imej
Semuanya semudah ABC hanya dihujung jari.




Ia dinanti dah beberapa tahun...kini yang dinanti telah tiba. Syukur pada ALLAH.

Jika dulu nak order kena email, call atau pun fax tetapi kini ahli atau pengedar Shaklee boleh membeli melalui website khas Shaklee.

Menjimatkan masa !




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛
Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa