Jumaat, 27 September 2013

Vitamin buat susu saya terus tak keluar !

September 27, 2013 0 Comments

Set penyusuan yang paling popular adalah set 3M atau nama penuhnya Making More Milk. Namun perlu diingat, pengambilan supplement semata-mata tidak sama sekali membantu pengeluaran susu melimpah-limpah jika si ibu itu tidak menyusukan dengan sepenuhnya atau mengepam secara konsisten.


Set 3M Shaklee Miri

Dah lama saya tak menulis kisah penyusuan memandangkan Addin dan Nasa pun dah semakin membesar. Tapi memang saya bangga melihat ibu-ibu muda yang berusaha gigih menyusukan anak kecil mereka.

Saya sendiri dulu belajar dari pengalaman dan buku. Perlahan-lahan saya kongsikan dengan kawan-kawan dan dari situ bermula set penyusuan Shaklee yang saya mulakan di kumpulan forum susuibu.com. Kenalan siber dan rakan bisnes saya hari ini juga ramai dari forum ini.


Set susuibu Shaklee

Balik kepada cerita penyusuan susuibu, si ibu kena faham konsep

1. Lebih kerap menyusukan bayi [ atau mengepam] maka lebih banyak susuibu akan dihasilkan.

2. Hormon prolaktin dan oksitosin sangat berkait rapat dengan penghasilan susuibu.

3. Ibu perlu menjaga pemakanan seimbang dan pengambilan air secukupnya sangat-sangat penting.

4. Penyusuan susuibu bukan bercerita hanya pada susuibu semata-mata tetapi juga 'bonding' antara ibu dan anak.


Berbalik kepada supplement Shaklee Set Penyusuan 3M, apakah ia membantu menjayakan penyusuan susuibu?

Personally supplement ini adalah ibarat baja pada si ibu. Pemakanan hari ini yang menjurus kepada makanan segera tidak banyak membekalkan vitamin yang diperlukan oleh badan kecuali transfat yang banyak dan memudaratkan kemudian hari.
Pengambilan supplement adalah lebih kepada si ibu supaya bertenaga, sihat, emosi yang lebih stabil, tidak terlalu keletihan terutama yang bekerjaya.
Maka apabila si ibu membuat keputusan untuk menyusukan anaknya dan mengambil supplement, si ibu perlu pastikan

1. jadual pam yang konsisten supaya susuibu terus dapat dihasilkan

2. pengambilan air adalah sangat-sangat penting demi memastikan penghasilan susuibu lebih lancar.

Dalam set penyusuan Shaklee 3M mengandungi

ESP - untuk membina sel
Vitalea - multivitamin yang lengkap dengan formula zat besi
B com - membantu ibu lebih bertenaga, mood yang stabil dan ceria.
Vitamin C - meningkatkan antibodi tubuh memandangkan vitamin C adalah vitamin larut air dan mudah msunah maka penting untuk diganti.
Ostematrix - demi memastikan si ibu tidak terlalu keletihan walau bekerjaya.
Alfalfa - membantu mempercepatkan penghasilan susuibu.

PLEASE ALERT :
Alfalfa adalah dalam kategori herba. Ia tidak boleh diambil oleh pesakit SLE. Ibu yang melahirkan juga disarankan mengambilnya selepas 14 hari melahirkan. Walau ada ibu yang mengambilnya sejurus selepas melahirkan namun risau sekiranya si kecil mendapat jaundis maka lebih baik diambil selepas 2 minggu melahirkan.

Alfalfa ini mengandungi vitamin K. Ia berfungsi memekatkan darah. Maka pengambilan yang banyak sekaligus sangat tidak digalakkan sama sekali. Memang ibu akan dapati susuibu lebih pekat dengan pengambilan alfalfa tetapi kemungkinan juga susu akan terus tidak keluar sebab pengambilan air tidak mencukupi. So jangan lupa refer pengedar untuk konsultasi lebih lanjut.


Namun ingat, vitamin ini hanya pemangkin, rezeki dari Allah jua. Alhamdulillah dengan izin ALLAH jua Addin dan Nasa dapat menyusu susuibu melebihi 2 tahun setiap mereka.
Supplement ini part of usaha ya. Letakkan kebergantungan pada ALLAH jua.

Selamat menyusu !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 26 September 2013

Vitamin yang selamat untuk ibu mengandung

September 26, 2013 2 Comments

" Tahniah puan mengandung. Nanti ambil vitamin di kaunter farmasi ya" Kata doktor sakit puan kepada Anis.
Anis ibu muda tersenyum mendengar berita itu dan terus berlalu keluar untuk mengambil vitamin demi kesihatannya.


Shaklee vitamin ibu mengandung


Ibu mengandung sinonim dengan vitamin Obimin. Doktor juga akan bekalkan asid folik bagi memastikan kandungan darah ibu dan anak dalam keadaan yang stabil.

So dalam Shaklee, biasa ibu mengandung kami sarankan makan vitamin berikut :

Vitalea lengkap dengan formula zat besi.
Ia adalah multivitamin yang lengkap dengan zat besi dan ia perlu untuk pembinaan sel darah merah.

B complex
Vitamin B Shaklee lengkap dengan 8 vitamin B yang diperlukan oleh badan termasuklah folic asid dan biotin.

Vitamin C 
Ia membantu mengukuhkan sistem imunisasi ibu dan anak selain membantu pengaliran darah dengan lebih baik.

Ostematrix
Vitamin yang lengkap untuk tulang dan saraf. Mengandungi kalsium dan magnesium serta vitamin D yang diperlukan untuk pembentukan tulang serta saraf.

Omega Guard
Sesuai diambil selepas kandungan 4 bulan ke atas. Tak sesuai diambil pada awal kehamilan sebab pembentukan otak adalah semasa trimester kedua.

Vitamin Shaklee preggy mother

ESP
Sangat digalakkan kerana sel terbentuk melalui protien. Kulit, kuku, rambut dan semua organ terbentuk melalui protien.


Vitamin -vitamin lain? Bagi vitamin yang tidak disenaraikan jika nak diambil pastikan refer doktor terlebih dahulu. Secara basic, vitamin yang disenaraikan di atas adalah sangat digalakkan untuk ibu mengandung.

Namun harus diingat, ia adalah pemakanan tambahan maka si ibu perlu tetap perlu makan makanan yang seimbang demi memastikan si bayi dapat membesar dengan sihat.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari     rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 25 September 2013

Shaklee dan Percutian 5 Bintang

September 25, 2013 0 Comments

Bukan hanya bonus duit yang kami terima tetapi juga insentif kereta dan percutian PERCUMA !!!


Kami baru balik dari Kota Kinabalu. Percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee termasuklah tiket penerbangan.

Sebelum bertolak lagi kami dah menerima baju dan beg seorang satu. Memandangkan kami layak dapat 4 tiket percutian, maka 4 beg disediakan buat kami sekeluarga.

Trip Shaklee

Eh bukan ke dah dapat bercuti baru ni ke Umrah - Dubai? Ya memang Shaklee ada tawarkan dua tempat iaitu satu antarabangsa dan satu domestik. Kalau cukup point, dua-dua boleh pergi.

Best kan?

So apa yang best sepanjang bercuti di KK?

Setibanya di KK kami disambut oleh Mr Victor Lim iaitu GM Shaklee Msia bersama kumpulan music dan alunan muzik tradisional Sabah. Kami dikalungkan bersama kalungan manik yang unik bertulisan "Shaklee".

Selepas itu kami menaiki bas mewah ke Restoran Sri Melaka untuk makan tenghari. Selepas itu kami dibawa ke Muzium dan Pasar Filipin untuk aktiviti membeli belah.
Sebaik sahaja check in hotel, saya terus tidur mengenangkan sakit kepala yang amat....tanda memula nak demam dah datang.

Rezeki dapat bilik family suite yang sangat besar. Selesa untuk kami 4 beranak beradu.

Trip Shaklee

Trip Shaklee

Malam tu makan malam Shaklee bawak ke Restoran Seafood yang paling sedap dan surely mahal... tapi sebab saya tak larat bangun, maka kami makan order bilik aje. [ Ni sendiri bayar la....hehehe].

Saya perlukan rehat sebab esok nak join aktiviti di Pulau Manukan.

Day 2 :

Selepas breakfast kami bertolak ke Jeti [ belakang hotel] naik bot ke Pulau Manukan. Lebih kurang 20 minit naik bot ke sana.

Shaklee Trip
Bergambar dengan Freddie dan Presiden Shaklee Mr Bradford.

Sampai ke Pulau Manukan kami dibahagikan kepada 2 kumpulan. Satu kumpulan main telematch dan satu lagi main air. So saya dan suami join aktiviti air dulu. Sempatlah merasa apa itu banana boat....terbalik dalam air. Memang best !

Selepas itu kami balik ke Pulau untuk join telematch pulak. Tau tak apa bestnya hadiah telematch? Group yang menang akan dapat hadiah ' Jalan dalam Air sedalam 3 meter' !!!

Memang target nak menang dan syukur saya dan suami dapat SATU TEAM !!!

Syukur pada ALLAH !!!! Team kami MENANG!

So seramai 10 orang kami ke dibawa ke tengah laut untuk melihat ikan dan batu karang hidup !!
Memang hadiah paling best sepanjang trip bercuti ini !!!

Shaklee Trip

Dalam jam 4 lebih balik terus ke hotel. Rehat dan bersedia untuk dinner malam ni pula.
Tema dinner ialah 70 an. Hmm last minute prepare maka kebaya aje lah saya pakai :)






Ops ia bukan dinner aje tau. Ada pulak aktiviti yang best ! Bercouple. Kutip buah pakai mulut dan telinga. Memang kelakar !!! Dari aktiviti tu dapatlah hadiah ' Voucer RM100' Rezeki jugak ! Sapa nak bagi kan?


Ya Allah memang best....dan saya yakin anak2 bisnes yang join pun akan merasa seronok sangat.

Jika anda berminat jom sertai kami !








Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Sabtu, 21 September 2013

Rabu, 11 September 2013

Makan Alfalfa Shaklee maksimum 6 biji sehari?

September 11, 2013 0 Comments

Kalau tengok bilangan suggestion yang di botol adalah 10 biji...namun ingat air yang nak kena minum pun banyak !


Shaklee Miri Sarawak

Alfalfa mengandungi vitamin K bermakna ia akan menyebabkan kepekatan darah kita meningkat. Maka pengambilan air masak yang banyak sangat perlu k :)


Jangan pandang remeh hal ini. Bagus lagi amik 2 pagi, 2 tengahari dan 2 mlm supaya pengambilan air kita seimbang dan sekata.

Lebih banyak info tentang ALFALFA DI SINI.

Inilah vitamin yang bantu susu saya selalu bengkak sepanjang menyusukan Addin dan Nasa!!

Breastfeeding journey yang sangat menarik sepanjang menyusukan mereka berdua!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Selasa, 10 September 2013

Shaklee - Join Us in Kuching Sarawak

September 10, 2013 0 Comments

Jauh perjalanan luas pemandangan.....


Shaklee Kuching


Baru pulang dari Bintulu, hujung minggu ni kami ke Kuching pula. Baru balik dari Kuching masa cuti raya sebelum ke Pontianak tetapi ia hanya transit dan tak dapat buat kelas sharing untuk ramai ahli di sana.

So insyaALLAH this week kami akan ke sana sekali lagi dan kali ini akan terbang bersama leader-leader Shaklee dari Semenanjung dan dari Miri.

Bagi anda yang berada di Kuching dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, latar belakang syarikat dan peluang bisnes yang ditawarkan jom sertai kami pada 15 September 2013 di Harbour View Kuching jam 2 hingga 5 petang. Free admission !!! Tak rugi datang at least tahu ada peluang.

Adakala orang mengharapkan nasib yang baik atau result yang lain walhal setiap hari masih lakukan perkara yang sama. So apa kata kita usaha sesuatu yang baru dan dapatkan hasil yang unik?

Jom jumpa kami di sana!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Isnin, 9 September 2013

Peluang Bisnes Bersama Shaklee di Miri dan Kuching

September 09, 2013 0 Comments

Tiada istilah penat bila terlalu berminat....Sabtu di Bintulu Ahad di Miri. Fuh trip yang sangat best.



Sesampai aje di Miri kami ada appointment bersama downline Gwen , salah seorang distributor Shaklee Miri.

Shaklee Berkenu

Petang pula session Shaklee bersama Olivia dan Master Azrin....

Shaklee MIri


Paling best, kehadiran sangat memberansangkan !!!

Miri Class


Jika anda berminat nak sertai kami, jom join us in our next class tapi boleh hubungi kami personally untuk lebih lanjut.

Kami akan adakan sesi khas di Kuching !!! Jom sertai kami ~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 5 September 2013

Saya mahu semangat itu !

September 05, 2013 0 Comments

Kalau orang kata masa itu emas, pasti ramai yang mampu membelinya. Tapi hakikatnya masa itu sangat mahal dan tiada harga yang setanding dengan nilainya.


Blog ni dah jadi tempat training anak2 bisnes saya di Miri. Sebab itu adakala posting adalah berkaitan dengan pengisian biasa sahaja.

Walaupun begitu tetap terharu bila ada kenalan di fb atau blog yang sms atau whatsapp, update la blog....hakikatnya idea banyak nak di share tetapi sebab sekarang banyak masa terikat dengan training offline so saya kena usaha juga curi-curi masa.

Sejak balik bercuti dari Singapore, kami terus mulakan rutin biasa kami di Miri. Alhamdulillah bisnes ini telah kembali mekar semula di Borneo. Walaupun dulu ia tidak mendapat sambutan seperti ini tapi ini tak menjadikan kami berputus asa. Kini ramai yang dah buka mata, kepentingan kesihatan, produk yang menjadi pilihan dan kekukuhan syarikat untuk menyediakan bonus yang hebat pada mereka yang serius nak berjaya.

Namun saya sentiasa mengatakan pada diri saya, saya mahu semangat itu !!!

Shaklee Sabah Sarawak

Semangat yang ada pada anak kecil....mereka tak pernah putus asa. Mereka sentiasa usaha untuk dapatkan apa yang mereka mahu. Mereka usaha golek2, merangkak dan bertatih. Tak puas dengan itu mereka belajar berlari selepas dah mula berjalan.

Walhal tiada siapa yang ajar. Mereka MAHU. Uniknya baby kan?

Setiap kali saya keletihan, saya selalu kata..." Baby perlu rehat sebentar dan kemudian usaha lagi"

Siapa kata dunia bebas dari ujian? Sama la dengan baby kan? Adakala bila dah syok golek-golek, boom! Jatuh katil ! Dah tengah syok-syok bertatih, jatuh terpelecok ...nak lebih kritikal terhantuk pula kat mana-mana dan BENJOL.

Tapi lagi hebat...ada baby ni SERIK?

TAKKKKKK !!!

Walau dah benjol pun, baby ni gigih nak bergolek, nak bertatih dan berlari! Satu perjuangan yang perlu diteruskan !

Baby ini terus membesar dan hanya segelintir yang bawa semangat ini sehingga umur 10 tahun, 20 tahun, 30 tahun, 40 tahun malah hingga ke titisan hayat yang terakhir. MEREKA FIGHT dengan perasaan TAKUT dalam diri !

Samalah dengan hidup ini! Mana ada dunia takde ujian ?

Beza pada setiap manusia ialah bagaimana dia MELIHAT  ujian itu.

Shaklee Sabah Sarawak

Kami juga tak lepas dari ujian....stok vitamin customer yang kami order 6 hari lepas masih belum terima. Tapi ya la, kita mampu tanya management mana vitamin yang saya order? Nak marah pun tak guna bukan salah diorang pun. Semua kerja ALLAH dan aturanNya semua terbaik....... So kami cuma menenangkan jiwa kami [ saya dan suami] Allah nak bagi kita rehat sekejap sebelum rezeki besar nak datang. Tu aje yang menenangkan saya bila kenang, sms/ whatsapp penuh bertanya bila boleh dapat stok vitamin terutama customer yang dah book awal.

Jadi bagi anda yang sedang diuji, sangat penting MELIHAT ujian itu satu RAHMAT, baru hati tenang dan kita masih mampu tersenyum !

Jom ! Dapatkan semangat anak kecil untuk terus berjuang!

Jumpa dalam next MOTIVASI Siri dari Ibu Addinnasa !



 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 4 September 2013

Jom usaha sampai ke Puncak Kejayaan!

September 04, 2013 0 Comments
Tiada yang mustahil bila ada kemahuan !!!

Pengedar Sah Shaklee Miri




Tahniah kami ucapkan kepada 6 leader baru di Miri yang baru mula bersinar....

Antaranya ialah

1. Wawa @ Wan Nurul Hawa sebagai New Coordinator !
Blog beliau Puan Comel antara blog yang menarik untuk dikongsi bersama.

2. Dayang Siti Nilam dan En Ashudi sebagai New Senior Supervisor.
Blog beliau ialah Cahaya Nilam Vitamin yang sudah mula mendapat perhatian kenalan2 fb kami.

3. Ishah dan A. Jamadilkhir sebagai New Supervisor !
Blog terkini beliau Sha Vitamin Miri yang semakin maju.

4. Jamilah Jamel dan Zainal sebagai New Supervisor !
Facebook Jamilah Jamel.

5. Awang Ikhsan dan Suhaila sebagai New Senior Supervisor
Blog Vitamin Semulajadi Miri yang mula berkembang.

6. Nor Shazwani sebagai New Supervisor.
Facebook Nor Shazwani Asyraf

****************************************

Ramai lagi bintang baru yang bakal menjelang bulan September ini ; bagi semua yang berada di bawah group kami Euphoria, teruskan perjuangan kalian.

Semoga kita berjumpa di Puncak Kejayaan!!



 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia