Khamis, 31 Januari 2013

*Tips untuk sakit gigi *


Ini yang biasa kami amal bila sakit gigi....

Atasi dengan vitamin





Kalau ada gigi berlubang dan belum sempat jumpa dentist, amik beberapa biji zinc tumbuk jadi serbuk bancuhkan sedikit air dan tutup gigi yang berlubang itu.

Kalau ada gusi yang bengkak, walau selepas kumur garam atau cuka masih belum kecut, amalkan makan vitamin E, ostematrix dan b com. InsyaALLAH cepat reda.


 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 30 Januari 2013

Tips haluskan kulit kasar eczema

Mempunyai kulit yang kasar kesan ekzema? Biasanya di pelipat siku, leher dan kaki?



Beberapa hari lalu, saya terbaca kisah seorang ibu yang menyapukan zinc cream pada anaknya yang mempunyai kulit kering akibat eczema.

Secara kebetulan petang itu saya tumbuk zinc Shaklee untuk saya letakkan pada gigi si kecik yang yang berlubang kerana dia mengadu sakit gigi. Memandangkan saya tumbuk banyak sehingga menjadi bedak yang halus, saya jadikan seperti bedak sejuk dengan mencampurkan dengan sedikit air. Baki dari itu saya cuba sapukan pada pelipat siku si abang yang susah benar nak halus kulitnya.

Alhamdulillah berkesan. Anak saya datang pada saya beritahu, kulit di pelipat sikunya rasa halus.

Eh seronok pula rasa. Selama ni dia bergantung pada cream vitamin E semata-mata.

Bila cerita dengan abah Addinnasa,  beliau turut seronok dan menyatakan memang beri kesan sebegitu sebab zinc bertindak sebagai penstabil enzim dalam tubuh.

So bagi anda yang ada masalah kulit kasar, cuba tumbuk zinc halus-halus menjadi bedak dan kemudin tambah sedikit air letakkan pada kulit yang halus untuk beberapa jam dan bilas dengan air bersih-bersih.

Cubalah ya!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan  Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Selasa, 29 Januari 2013

Kini tiada lagi masalah kencing tak lawas

Sakitnya nak buang air kecil. Kerap ke tandas tapi pengeluaran air kecil sangat tidak selesa dan tidak lawas. Betapa azabnya bila nikmat membuang air kecil itu di tarik balik!



Adakah anda suka menangguh-nangguh untuk ke tandas? Atas alasan malas mahu buang air kecil dengan kerap, tahan aje la. Sehingga satu masa tiba-tiba nikmat itu ditarik ALLAH. Tidak semena-mena terasa sakit untuk membuang air kecil. Bila buat pemeriksaan doktor baru tahu ia adalah disebabkan infection!

Ahad kelmarin saya menerima tetamu dan beliau bertanyakan supplement untuk ayah mertuanya yang ada masalah kencing tak lawas. Ini disebabkan oleh penyakit kencing manis yang dihidapi oleh ayah mertuanya.

Hari ini dalam nada riang bila saya tanya bagaimana keadaan ayah mertua, beliau menjawab :                 " Alhamdulillah ayah kakak kata air kemehnya flow lancar skali! Mujarab katanya minum air teh dengan bancuhan peppermint ginger plus ya".

Seronok saya dengar suara kakak ini di telefon. Hakikatnya ini adalah sebahagian dari ikhtiar untuk sihat. Lain-lain adalah dengan rahmat ALLAH jua.

* Kemeh dalam bahasa Sarawak bermaksud buang air kecil.

Betapa seronoknya saya hari ini. Semalam pun ada yang order Peppermint Ginger ini termasuk seorang customer dari Bintulu.

Peppermint ginger ini bukan hanya untuk pelawasan buang air kecil tetapi bagus untuk elakkan perut kembung atau berangin.

Boleh baca lebih lanjut di sini : MANFAAT PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE.


Alhamdulillah saya dan suami amalkan ini bersama teh 0 suam pada pagi hari. Even jika anak-anak rasa kembung, kami berikan sebiji dalam teh o suam. Memang selesa. Ia rasa kita minum air teh dengan daun pudina. Sangat menyegarkan.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut atau berminat nak membuat pesanan produk atau menjana biz dari rumah sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689
Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Ahad, 27 Januari 2013

Sakit - mendekatkan kita dengan AL Khaliq.

Pernah anda merasa sakitnya sembelit? Demam yang berterusan malah batuk berlanjutan? Walau dah jumpa perbagai doktor tapi sakit belum menampakkan tanda akan reda.

Percaya tak sebenarnya sakit untuk adalah jemputan ALLAH untuk menemui hambaNYA tanpa kita sedari.

Adakala bila terlalu sibuk, kita lupa dan lalai. Mana letaknya solat, zikrullah dan waktu mengaji ditambah dikejar dengan urusan dunia yang tak pernah habis.

Ramai yang bila pulang kerja lewat dan akhirnya lena tanpa solat isyak. Tidak kurang yang solat tetapi hati dan jiwa ditempat lain.....sebenarnya secara perlahan-lahan amalan ini mengundang penyakit.

Demam, batuk malah apa juga sakit yang datang adalah akibat sebenarnya satu kifarah atas dosa-dosa kecil tanpa kita sedari.

Perasan tak bila kita sakit, lagi banyak doktor yang kita jumpa adakala penyakit tu makin teruk. Sebab penyakit itu bukan datang dari manusia. Penyakit itu datang dari ALLAH. Maka kepada ALLAH ia perlu kembali. Kepada ALLAH kita datang kepada ALLAH kita kembali. Bila dikala sakit kita merayu-rayu mohon ALLAH sembuhkan. Alangkah bagus dikala sihat kita merayu supaya kita diberikan kesihatan yang baik dengan umur yang barakah.

Namun dalam pada itu tetap perlu ada usaha merawat mahupun mencegah.

Doa itu perlu diseimbangkan dengan usaha.

Dalam kita amalkan penawar, kena ada usaha mendekatkan diri dengan ALLAH. Allah suka pada hambaNya yang meminta pada NYA.

Moga kita sentiasa beringat....5 perkara sebelum tiba 5 perkara.

Selamat berhujung minggu.

Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.


 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 23 Januari 2013

Sabar dan istiqamah kunci kejayaan untuk sihat


Siapa kata senang nak senang kan?

Sama juga bila kita sakit, perlu masa untuk sihat.

Bayangkan rumah yang dimasuki air akibat hujan lebat yang berterusan dan banjir.

Sudah pasti kita perlukan masa nak bersihkan rumah semula kan? Berhari-hari juga nak keringkan perabot dan segala harta benda yang dibasahi semasa banjir.

Sama juga dengan badan bila sakit. Perlukan masa nak sembuh. Perlukan kesabaran dan sifat istiqamah dalam mengamalkan ubat mahupun supplement.

Sama juga dengan mereka yang nak kurus. Lemak bukan terkumpul dalam satu-dua hari tapi makan masa berbulan-bulan. Sehingga orang tegur fizikal kita baru kita tersentap seketika.

Pengambilan supplement tak memberi kesan yang mendadak kecuali pada mereka yang dah biasa amalkan supplement dan pengambilan air yang banyak setiap hari.

Kecuali pada supplement yang terang-terang disebut booster seperti Nutriferon, memang terasa manfaatnya terutama bila kita tak sihat berhari-hari.

Nanti saya sharekan manfaat Nutriferon secara khusus dalam entry akan datang. Hari ni perlu pack order customer saya dan uruskan event saya esok :)



Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Ahad, 20 Januari 2013

Slow juicer : antara keperluan dan kehendak.

Malam kelmarin saya ke shopping mall untuk dinner. Selepas habis dinner kami singgah ke sebuah booth yang menjual slow juicer. Ia sangat menarik minat saya dan anak-anak. Unik skali pembelian slow juicer itu disertai dengan buku resepi membuat minuman buah-buahan. Memang banyak jus campuran yang kami minum.

Paling tak boleh saya lupa, diambilnya sayur bayam 2-3 batang dimasukkan bersama kepingan nenas. Nenas itu diblend bersama kulitnya. Ada juga diterangkan nenas itu perlulah dicuci bersih2 bersama air garam supaya tekak tak merasa gatal.

Anak-anak saya puji jus campuran bayam dan nenas itu sangat sedap.

Selepas itu dibancuh lagi jus campuran baru, tomato , potato dan apple hijau. Sangat sedap.

Seronok dengar penjelasan penjual tu mengenai slow juicer tersebut.

Harganya juga boleh tahan....beribu.

Kadang-kadang gelodak nafsu nak membeli memang ada tapi kenang balik...kalau la ada jual sekali dengan tukang buat lagi bagus. Adakala semangat beli membuak-buak. Bila dah beli, tak guna pun. Malah hanya perhiasan dapur semata-mata.

InsyaALLAH ada rezeki dan selepas mendapat gerak hati dari ALLAH nak juga cuba beli sebuah. Memang bagus untuk kesihatan.

Rasa kalau dah ada, kena replace dinner dengan jus buah-buahan aje...hehehehe.

Slow juicer ni unik sebab tak guna blade. So buah tak mudah teroksida. Ia guna batu. Khasiat buat lebih terjamin dan lebih sihat.

Saper yang dah ada?

Boleh share pengalaman? Is it really worth to buy?



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 16 Januari 2013

Cara mudah nak banyakkan susuibu?

Saya nak banyakkan susuibu dengan cepat! 

Inilah antara harapan ibu yang mengalami susu yang makin  berkurang.



Semenjak kebelakangan ini ramai ibu baru [ kenalan internet] yang menghantar email berkongsi pengalaman penyusuan susuibu mereka disamping mengharapkan set 3M membantu mereka mencapai apa yang dihajati.

Namun ada sesuatu tanpa si ibu sedari...punca utama susu mereka merundum adalah disebabkan oleh sikap ibu yang tidak memberi tumpuan penuh dalam jadual perahan susu seharian mereka dipejabat.
Memang ramai yang memberi alasan mereka terlalu sibuk di pejabat namun saya mempunyai beberapa kenalan malah anak didik biz yang sangat sibuk ditempat kerja malah ada antara mereka adalah peguam yang berjam-jam duduk dalam mahkamah bersidang sehingga tidak mampu untuk mengikut jadual perahan yang mereka tetapkan seharian.

Apa yang mereka ini lakukan untuk memastikan susuibu mereka sentiasa meningkat? Apakah inisiatif yang mereka ambil demi memastikan penghasilan susuibu seharian mereka sentiasa melebihi apa yang diperlukan oleh bayi mereka?

Pernahkah anda mendengar perkataan POWER PUMPING?

Power pumping adalah perahan intensif selama satu jam. Waktu yang paling sesuai adalah antara tengah malam sehingga awal pagi [ sebelum subuh] dan adalah sangat bagus si ibu dapat lakukan perahan intensif ini semasa bayi tidur.

Bagaimana nak lakukan power pumping ini?

Selama satu jam khusus ini si ibu perlulah membuat perahan selama 10 minit dan berhenti selama 10 minit.
Single pump : Boleh mulakan dengan memerah susu dari payudara sebelah kanan selama 10 minit dan diikuti 10 minit memerah susu dari payudara kiri. Teknik ini diulangi selama satu jam. Maka sebelah payudara akan mendapat 3 pusingan perahan selama satu jam.

Double pump : Jika ibu mempunyai pam jenis ini, si ibu boleh memerah kedua2 susuibu secara serentak selama 10 minit dan berehat selama 10 minit. Teknik ini diulang selama beberapa kali dalam sejam yang diperuntukkan tadi. Maka kedua2 payudara akan tetap mendapat 3 pusingan.

Hasil perahan.

Hasil perahan 3 sesi ini boleh dicampurkan di dalam satu bekas simpanan apabila ke semuanya mempunyai suhu yang sama. Bagaimana nak pastikan suhu yang sama? Susu tersebut perlulah disejukkan dalam peti sejuk bahagian bawah dahulu [ chill] selama satu jam untuk memastikan ia bersuhu sama dan sekata. Kemudian barulah dicampurkan ke semuanya di dalam satu bekas.

Hasil perahan setiap ibu adalah tidak sama. Namun apa yang boleh dilakukan ialah si ibu perlulah melakukan perahan intensif ini selama satu minggu berterusan untuk dapatkan hasil yang optimum.

Pengaliran susu lambat

Memang ada segelintir ibu yang mempunyai masalah ini. Pengaliran susu lambat dan hasil perahan tak memberansangkan. Adakala ia disebabkan oleh beberapa faktor antaranya :
Pemakanan seimbang
Pengambilan air yang tidak mencukupi
Perasaan ibu yang tidak tenang
Kesihatan ibu yang terganggu
Si ibu terlalu keletihan.

Apa yang boleh saya sarankan, sekiranya si ibu dah amalkan 7 hari perahan intensif ini secara berturutan tetapi hasilnya masih ditahap yang sama, si ibu boleh menambah dengan amalan set supplement iaitu set 3M. Namun perlu bimbingan yang betul cara pengambilan setiap vitamin untuk dapatkan kesan yang optimum

Untuk mengetahui set penyusuan yang sesuai untuk anda, boleh teruskan BACAAN DI SINI.


Moga tips ini membantu ibu2 yang mempunyai masalah pam ditempat kerja. Teruskan usaha mengepam kerana hasilnya bukan hanya untuk anak membesar dengan sihat tetapi memberi manfaat kepada kesihatan si ibu pada hari mendatang dengan mempunyai tubuh yang sihat dan penyusuan susuibu membantu mencegah penyakit kanser, insyaALLAH.




Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Selasa, 15 Januari 2013

Peppermint-Ginger Plus Shaklee

Pernah melalui kencing yang tidak lawas? Atau asyik ke tandas tetapi pengaliran air kencing tersekat dan rasa amat sakit? Ini biasanya dikaitkan dengan masalah kencing kotor atau jangkitan kuman pada pundi kencing.


Jika dalam perubatan tradisional, pesakit digalakkan minum air bali, atau minuman rebus bawang Jawa. Walaupun demikian, salah satu produk yang bagus diamalkan ialah Peppermint-Ginger Plus.



Pasti ramai yang tak perasan kehadiran salah satu produk Shaklee yang sangat bagus. Ianya adalah peppermint ginger.

Saya membawanya ke dalam handbag saya bersama-sama kemana jua saya pergi. Saya suka letakkan 2-3 biji di dalam teh O panas bila minum di kedai.

Apa kebaikan produk ini?

Paling mudah untuk saya describe mengenai produk ini ialah : Nyaman dan Melegakan

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



Bagi yang mempunyai masalah kencing tak lawas boleh cuba amalkan minuman ini sehari 2-3 kali. InsyaALLAH ia membantu dalam melawaskan masalah buang air kecil.

Ia boleh ditelan begitu sahaja atau dibancuhkan ke dalam minuman air panas atau teh o.

Harga runcit ialah RM45 WM/ RM48 EM.
Berminat sila pm admin untuk membuat pesanan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689
Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Ahad, 6 Januari 2013

Set Lengkap Nutriwhite


Masih ingat zaman U dulu, ada seorang teman hanya menggunakan sabun mandi untuk mencuci mukanya. Bukannya tak berduit tetapi padanya sangat mudah. Namun selepas beliau tergerak hati nak jumpa pakar kulit semenjak dari itu beliau menjaga benar kulit mukanya.


Jujurnya saya sendiri baru 1-2 tahun berjinak-jinak dengan set pencuci Nutriwhite. Jika dulu saya hanya amalkan pencuci sahaja. Toner pun sekali sekala. Namun selepas usia makin meningkat, saya terbuka hati nak beli satu set Nutriwhite ini.

Lebih seronok bila beli set lengkap ini, kita dapat beg yang sangat istimewa. Harganya setanding dengan barang yang ada dalam set ini, lebih kurang 7 barang. Harga ahli tak lebih seribu ringgit bagi ahli Shaklee. Set ini boleh bertahan 6-8 bulan untuk seorang pakai.



Apa yang ada dalam set ini?


1. Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan

Cara penggunaan yang best, hanya sebesar biji kacang hijau sahaja.


2. Daily Defense Whitening Essence

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit

3. Gentle Action Makeup Remover

  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

4. Spot Whitening Treatment

  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus.

5. Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

6. Overnight Renewal Whitening Cream

  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Jumaat, 4 Januari 2013

Supplement untuk anak sekolah.

Tahun 2013 telah membuka tirai dan sudah pasti awal tahun kita sibuk dengan urusan persekolahan anak-anak kita.

Zaman sekarang anak-anak didedahkan dengan pelbagai akiviti. Dulu pada mulanya kami juga was-was untuk memberikan anak sekolah pagi dan petang, namun kata abah Addinnasa, pemakanan anak-anak zaman sekarang lebih baik dari dulu dari segi vitamin dan zat galian. Anak-anak kelihatan lebih aktif malah mereka mampu menjalankan persekolahan pagi [ untuk sekular] dan sekolah agama pada sesi petang. Sekurang-kurangnya tenaga yang mereka ada disalurkan pada jalan yang betul berbanding kita biarkan mereka di rumah sebelah petang [ terutama bagi sekolah pagi] dengan hanya menonton tv semata-mata.


Adakah mereka kelihatan letih dan tidak bermaya? Ini sudah pasti kerana mereka sibuk seharian dengan persekolahan. Namun alhamdulillah kelihatan mereka masih mampu menyiapkan kerja sekolah sebelum mereka tidur jam 10 malam.

Apa yang bagus dibekalkan untuk anak-anak yang bersekolah ini?

Antara yang boleh kita sediakan ialah

1. Omega Guard

Ia adalah makanan tambahan yang popular sejak zaman berzaman. Ia adalah makanan tambahan yang membekalkan DHA kepada otak si manja. Selain itu ia juga adalah makanan keperluan sel secara tidak langsung membantu meningkatkan imunne system si anak. Pengambilan ini membantu anak mudah mengingat apa yang mereka belajar serta membantu mereka lebih fokus dalam pembelajaran.

2. Energizing Soy Protien @ ESP

Bukan sekadar anak-anak malah kita sendiri memerlukan protien untuk makanan utama sel dalam badan. Malah anak-anak yang sudah pasti dalam proses pembesaran memerlukan protien. Protien membantu membaiki tisu-tisu sel dan membina sel baru. Pembesaran dan pertumbuhan memerlukan protien. Maka ia sangat perlu dan penting untuk pembinaan otak. Penyerapan vitamin akan lebih lancar apabila tubuh kita mempunya sel tisu yang sihat.


3. Meal Shake

Ia dikenali sebagai pemakanan lengkap. Ia mengandungi protien dan multivitamin yang lengkap. Ia sangat sesuai diambil oleh anak yang mempunyai masalah cerewet dan memilih selain bagus untuk anak yang susah menelan multivitamin dalam bentuk pil.


4. Performance drink.


Saya sangat suka bekalkan anak saya minuman ini ke sekolah. Ini kerana ia adalah supplement serbuk yang sangat bagus. Ia adalah minuman glukos yang mempunyai formula opticarb dan sangat membantu keseimbangan kandungan gula dalam darah dan membantu kita kekal cergas. Ia mempunyai perasa oren seolah-olah kita bancuhkan oren untuk mereka. Sangat sesuai diminum oleh sesiapa jua baik anak-anak mahupun seisi keluarga. Malah ia sangat bagus diminum ketika kita travelling , cuaca panas, dikala demam atau cirit birit. Alhamdulillah ia sangat membantu.                                                        Boleh baca sini untuk mengetahui manfaat Performance drink.


Berminat untuk dapatkan produk ini untuk anak anda? Boleh hubungi kami melalui email/ no tel di bawah ini dengan mendapat konsultasi penuh apabila membuat belian dari kami.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.


 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 2 Januari 2013

Get Clean ® Water Pitcher

Mencari penapis air yang mudah, ringan dan boleh dibawa ke mana-mana?
Apa kata cuba Get Clean® Water Pitcher Shaklee yang unik ini!

Harga pasaran ialah RM460 dan ini termasuk dengan satu jug, satu corong penuras serta 3 penuras air.

Alhamdulillah, last week water pitcher Shaklee mendapat sambutan hangat. Last week sahaja order melebihi 6 water pitcher customer order. Dulu saya buat stok 1 aje di rumah, tetapi selepas melihat sambutan yang begitu hebat, kami  telah menambah stok di rumah agar bila ada yang mahu terus boleh mendapatkannya dari kami.

Ia sesuai digunakan di rumah, small office mahu pun sebagai hadiah kahwin. Sangat unik dan berbaloi dengan harga yang dibayar.

Harga penuras airnya [ untuk 3 gantian] juga cukup berbaloi dan harganya sangat berpatutan.



Testimoni : Apa kata salah seorang pengguna?



Apa yang menarik tentang Get Clean® Water Pitcher ini?


MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: 
Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa