Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2013

Shaklee Miri : Omega untuk kesihatan optimum

Imej
Ramai orang tahu khasiat minyak ikan untuk DHA, daya ingatan yang kuat dan lebih kepada otak. Namun hakikatnya Omega mempunyai banyak khasiat yang tersembunyi.

Omega sebenarnya jika diambil secara konsisten, kita akan dapati kita lebih bertenaga, mempunyai kecerdasan minda dalam berfikir dan menjana idea, tiada masalah sendi bila dah semakin berusia, kolestrol baik terjaga, berat badan lebih ideal bila pemakanan terjaga dan awet muda.
Omega juga membantu meningkatkan imun sistem secara tidak langsung.

Saya dan seluruh keluarga memang amalkan.

Saya :
Saya makan omega untuk pastikan saya cergas dan kulit saya nampak muda. Saya suka makan omega  setiap hari supaya badan saya kekal warm dan tak mudah rasa sejuk atau sengal. Omega buat imun sistem saya lebih kuat.

Suami :
Suami makan untuk jaga tahap kolestrol dalam badan dan bagus untuk otak.

Anak-anak saya :
Mereka makan bila badan rasa sejuk terutama selepas swimming. Biasa sebelum swimming dah makan dulu. Untuk mereka lebih mengingat apa…

Shaklee Miri : Business Opportunity Sharing

Imej
Merungut tak guna sebab ia tak mampu untuk ubah nasib kita. Apa kata kita ubah sikap, ubah cara secara langsung mampu ubah kehidupan kita sendiri dan keluarga?
Jom datang dan dengar peluang Shaklee tawarkan !

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Selawat dan fadilatnya.

Imej
Amalan yang mudah namun dipandang ringan....hakikatnya selawat banyak fadilatnya.


1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali, nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (HR Muslim.)
2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.
3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari, insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @ wanita.
4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.
5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.
6) Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, insya Allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran. Di samping itu berusahalah untuk menerokai pelbagai ilmu.
7) Sesiapa yang mengamalkan berselawat 11 kali setiap hari, denga…

Bila anda tahu apa yang anda MAHU.....

Imej
Saya dari keluarga orang biasa yang mempunyai impian dan mimpi yang besar.
Saya juga pernah hidup seperti orang lain....kami mulakan hidup dengan penuh sederhana. Semuanya ikut kemampuan....

Masih ingat masa mula2 datang Miri, saya hanya mencari pendapatan dengan mengajar tuition dari rumah. Bermula dengan seorang anak murid, income saya hanya RM60 sebulan. Masih ingat betapa saya hargai RM60 tu. Saya simpan sedikit dan saya belanja sedikit.

Bila anak murid bertambah income pun mula beribu dengan hanya duduk dirumah. Seronok sebab saya suka mengajar. Namun malangnya saya terikat dengan masa yang sangat ketat.
Kesian anak dan suami....

So saya cuba minta KPLI dan rezeki saya dapat.  Bila mula bekerja, cabaran hebat sebab mengajar dan tugas guru itu hakikatnya 24 jam dan 7 hari seminggu. Kesian anak saya terpaksa dihantar rumah jiran.

Terpaksa lalui semuanya kerana masa tu tak de pilihan.

Lahirkan anak kedua, saya nekad nak kerja dari rumah....saya nak jadi macam kawan saya yang lain, …

Maldives Percutian Penutup 2013

Imej
Kalau tak berani bermimpi, ketakutan akan menguasai diri. Apabila ketakutan yang bermaharajalela...tiada satu pun yang akan berubah dalam hidup. Ini yang saya belajar dari cerita Frozen!
Dulu kalau sebut percutian melebihi 5 angka saya akan fikirkan ianya angan-angan kosong. Namun selepas belajar tentang " pentingnya berani bermimpi " segalanya menjadi tidak mustahil.

Tahun ni abah Addinnasa pilih Maldives sebagai percutian penutup tahunan 2013. Maldives adalah sebuah negara Islam. So paling senang nak cari makan !

Maldives adalah negara yang mempunyai 1190 buah pulau. Tetapi hanya 200 pulau yang dijadikan resort percutian. Resort atas pulau ini adalah dalam kategori high end vacation. Memang kena kumpul duit betul2 jika kita nak berjalan ke sini. Abah Addinnasa amik masa 3-4 bulan nak bawa kami ke sana.

So kami memilih Kurumba Island sebab ia hanya 10-15 minit naik bot dari airport ke pulau. By the way, airport Maldives atas sebuah pulau manakala ibu negaranya iaitu Male t…

Shaklee Independent Distributor - Jom Belajar Order Online!

Imej
Segalanya kini di hujung jari. Maka terpulang pada kita sama ada mahu dan tidak.
15 tahun dahulu semasa awal penglibatan saya dalam Shaklee, untuk mendapatkan produk saya terpaksa menaiki LRT dari stesen Universiti ke Stesen Wangsa Maju. Dari stesen saya menapak celah-celah rumah orang ke branch Shaklee Wangsa Maju.

Selepas itu saya berpindah ke Sarawak...nak order kena order dari KL dengan caj tambahan 10% sebagai caj pos. Selepas itu Shaklee buka branch di Kota Kinabalu Jalan Luyang kalau tak silap...so kini caj pos hanya RM20 untuk order bernilai RM999 ke bawah. Manakala jika order melebihi RM1000 syarikat berikan penghantaran percuma.

Ini cerita zaman dulu....tapi kini semua dah mudah.

Hanya perlukan komputer atau smart phone. Kini semua di hujung jari.

Shaklee Order Online


Bayangkanlah betapa mudahnya berbisnes Shaklee pada hari ini.

Kalau dulu nak register ahli kena isi borang. Sekarang tak perlu....paperless! Hanya perlukan internet dan just log in, klik ke online enrolment. Na…

Lunch with Roger Barnett

Imej
Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak de siapa tahu.
Alhamdulillah para tarikh 12 Disember 2013, di Mandarin Oriental Kuala Lumpur, kami berpeluang menjamu selera @ lunch with Roger Barnett.

Siapa Roger Barnett? Beliau adalah owner Shaklee…. fun macam tak percaya malah macam mimpi dapat makan dengan somebody yang surely hebat.

Hebatnya insane ini ialah dia sangat humble and very soft spoken person !  Tak sombong jauh sekali nak berlagak. Walhal punya banyak bisnes selain Shaklee, beliau seorang yang sangat disenangi.

Antara gambar yang diambil selepas lunch tadi…..


Gambar yang paling saya suka :)




With FLC team.
Rezeki hebat lagi, selepas kami makan malam, terserempak dengan Roger sekali lagi apabila beliau juga baru balik dinner dengan management team.


So dapatlah kami sekeluarga bergambar bersama dengan pemilik Shaklee ini. MasyaALLAH rezeki hebat dari ALLAH hari ini….sujud syukur saya!

Nak lagi terharu beliau buat magic untuk Addin dan Nasa!

sila klik untuk lihat Video Magic f…

Benarkah Set Penyusuan Shaklee Banyakkan Susuibu ?

Imej
Memberikan susuibu pada si manja menjadi impian semua insan bergelar ibu terutama mereka yang nak berikan terbaik buat anak mereka. Bekerjaya bukan satu alasan untuk menafikan hak si manja.
Walau bagaimanapun, seorang surirumah tidak bermakna mereka mudah untuk menyusu dan mudah menjayakan penyusuan lengkap 2 tahun. Ini kerana banyak faktor yang penting untuk menjayakan penyusuan.

Ramai ibu muda yang kurang arif akan ingat bahawa dengan makan vitamin yang sedang popular di pasaran akan terus buatkan susu mereka jadi banyak dan melimpah ruah.

Hakikatnya konsep penyusuan asas perlu dan wajib di fahami oleh ibu2 yang ingin menyusukan anak mereka.

Antara perkara penting yang perlu diutamakan ialah

1. Susu akan banyak apabila lagi kerap anak menyusu atau sistem perahan yang konsisten setiap 2 jam.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 liter sehari.

3. Pemakanan si ibu seimbang dan mencukupi. Ibu yang menyusu tidak boleh skip makan atau hanya light meal sebab si anak perlukan susu yang…