Rabu, 23 Oktober 2013

Shaklee Miri & Vita C Plus Shaklee !

Oktober 23, 2013 0 Comments

Ianya dah KEMBALI !!! Vita C Plus Shaklee !!!


Alhamdulillah semalam dah sampai !!!

Vitamin yang ditunggu-tunggu !!!

Shaklee Sarawak


Semalam lagi dah ramai leader2 yang amik stok mereka !

So bagi kalian yang berada di Sabah Sarawak malah satu Malaysia, boleh dapatkan Vita C Shaklee anda hari ini!

Tips kulit anjal *

Amalkan 2 sudu besar ESP + 1 peket kolagen dan 1 biji Vita C Plus antara waktu breakfast dan lunch.

Amalkan 14 hari dengan konsisten! Pastikan anda mendapat kulit wajah yang bersih, anjal dan berseri !!!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Tiroid dan Vivix?

Oktober 23, 2013 0 Comments

Malam tu Ein takde suara nak bercakap dengan katanya tiroid Ein dah makin teruk. Masa tu pulak malam, kalau siang saya memang dah pos Vivix pada adik saya ni. Syukurnya pulak vivix mak yang saya orderkan baru sampai jadi saya cakap kat mak, sementara vivix mak yang sedia ada masih sikit dahulukan Ein yang sakit teruk. Doktor beri Ein tempoh 2 minggu sebelum kena operate ...kata Ein.


Ein adalah adik perempuan saya yang bongsu. Siapa tak risau bila tahu adik sakit?

Maka mulalah cerita Ein makan Vivix setiap hari. Namun saya pesan, kalau panas sangat minum air kelapa muda untuk detox semula darah.

Masa berlalu dengan begitu cepat....pejam celik pejam celik rupanya dah 2 minggu.


Semalam Ein text whatsapp


Vivix Miri

Terus saya call Ein nak dengar sendiri apa cerita dari doktor. Yang pasti kegembiraan Ein adalah tak perlu kena operate seperti yang disarankan doktor sebelum itu.
Doktor kata Ein tak payah makan ubat tiroid dah !!!

Bagi mereka yang nak lebih lanjut mengenai hal ini boleh hubungi Ein 012-9944503.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Isnin, 21 Oktober 2013

Adakah benar ia pilihan kita atau terpaksa memilih?

Oktober 21, 2013 0 Comments

Benarkah apa yang kita ada hari ini kebanyakkannya adalah bukan pilihan kita tetapi keadaan yang memaksa untuk kita terpaksa memilih ?

Shaklee Miri
Adakah kereta yang kita pakai sekarang merupakan kereta pilihan atau terpaksa memilih atas dasar kekangan kewangan?


Sebagai contoh :

1. Si A adalah penjawat awam @ kakitangan kerajaan dan bekerja sebagai kerani. Dengan gaji yang kecil beliau hanya mampu membeli sebuah kereta kecil yang bayaran bulanannya mungkin tak lebih RM500 sebulan.

2. Si B adalah penjawat awam yang bergred tinggi. Beliau mampu memiliki sebuah kereta tahap sederhana mewah dengan bayaran bulanan RM1000 sebulan.

Ini merupakan senario biasa dalam dunia makan gaji.

Namun seseorang telah membuka mata dan minda saya apabila saya sendiri melihat cara hidupnya yang berbeza.

Kakak Shim [ bukan nama sebenar] hanyalah seorang kerani. Namun kerana mempunyai impian yang besar, beliau gagahkan mengusahakan perniagaan sampingan. Beliau memang seorang yang sangat rajin. Sepanjang perkenalan saya dengan dia, semangat untuk berjaya membuatkan saya benar-benar kagum dan menjadikan beliau salah seorang idola saya sebelum ini.
Beliau mampu memakai kereta hebat dan beliau mampu miliki apa yang kebanyakan orang bergred tinggi beroleh.

Hakikatnya semua orang boleh berjaya. Sama ada mahu berusaha mengubah nasib diri atau hanya duduk mengharapkan belas ikhsan orang lain.

Pilihan ditangan kita.

Adakala punca utama adalah dalam diri kerana tidak yakin namun perasaan ini datang banyak dipengaruhi oleh beberapa faktor antaranya ialah

1. Sikap sendiri yang malas membaca.

2. Faktor sekeliling - siapa disekeliling kita? Adakah mereka yang rajin membaca atau rajin bergosip.

3. Banyak bertanya dari banyak membaca. bila ini berlaku hasil jawapan adakala bukanlah seperti yang sepatutnya tetapi banyak dipengaruhi oleh pengalaman orang yang ditanya.

4. Tiada impian. Ini antara punca utama mengapa ramai kita yang hanya berada di takuk yang sama dari tahun ke tahun.

5. Jauh dengan pencipta. Bila kita tidak solat, mengaji dan berzikir semangat kita tiada. Maka kita akan cepat mengalah.

Maka hakiktanya semua ditangan kita.

Walau mungkin belajar tak tinggi mana tapi tak bermakna kita tak boleh berjaya sampai bila2.

InsyaALLAH akan saya kongsikan satu kisah benar tentang sahabat saya kak Su yang dulunya hanya surirumah dan kini dah berjaya dalam bisnes yang diceburinya.

InsyaALLAH akan bersambung dalam next entry......



 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 17 Oktober 2013

Shaklee Set Diet !!!

Oktober 17, 2013 0 Comments
Bila badan kita berisi hakikatnya kita memberikan tekanan pada tulang terutama bila berat telah melebihi berat ideal kita.

Shaklee Slim set



Maka sangat penting kita menjaga kesihatan tubuh badan kita.

Untuk dapatkan bentuk badan yang ideal kita digalakkan jaga makan, bersenam melalui aktiviti riadah, pengambilan air kosong yg mencukupi [ selari dgn berat tubuh] dan supplement yang penting :

1. Lecitin @ Omega sebagai pembakar lemak.
2. Alfalfa sebagai fiber yang menyerap lemak imulsi untuk diangkut keluar.
3. ESP untuk membekalkan tenaga yang berterusan.
4. GLA membantu menstabilkan hormon dan menurunkan trigleceride [ sejenis lemak yang tidak sihat]
5. Performance drink - disarankan pada mereka yang susah minum air masak kerana ia berfungsi untuk seimbangkan bendalir dalam badan.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 9 Oktober 2013

Set Penyusuan SHAKLEE Paling POPULAR

Oktober 09, 2013 1 Comments

Banyak vitamin dah habis di branch !!! Keluhan seorang customer walk in. Namun dalam realitinya, produk ini dah semakin dikenali dan ia sangat sinonim dengan ibu yang menyusu dan mengandung terutama set penyusuan !


Sebelum anda memilih set penyusuan yang selari dengan keperluan anda, saya sarankan anda maklumkan kepada pengedar Shaklee anda

1. Jadual pemakanan harian anda
2. Berapa liter minum sehari
3. Berapa kali anda membuat sesi perahan di pejabat atau jika tidak bekerja, bagaimana jadual penyusuan si manja anda.

Andai ada yang bertanya boleh ke saya beli satu - dua jenis sahaja? Jawapan saya ; balik pada si ibu. Jika punya kemampuan bagus beli yang menyuluruh.


Antara set popular ialah :


Empat set itu ialah

1. Set B
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
     
2. Set Eu Four Pack
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.

3. Set E
  • Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
  • Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.


4. Set 3M
  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 


Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.

Buat renungan bersama....

” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”. 




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 4 Oktober 2013

Shaklee - kini boleh buat order online!

Oktober 04, 2013 0 Comments

Semuanya semudah ABC hanya dihujung jari.



Norita Shaklee Miri



Ia dinanti dah beberapa tahun...kini yang dinanti telah tiba. Syukur pada ALLAH.

Jika dulu nak order kena email, call atau pun fax tetapi kini ahli atau pengedar Shaklee boleh membeli melalui website khas Shaklee.

Menjimatkan masa !

Norita Shaklee Miri



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛
Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia