Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

Vitamin buat susu saya terus tak keluar !

Imej
Set penyusuan yang paling popular adalah set 3M atau nama penuhnya Making More Milk. Namun perlu diingat, pengambilan supplement semata-mata tidak sama sekali membantu pengeluaran susu melimpah-limpah jika si ibu itu tidak menyusukan dengan sepenuhnya atau mengepam secara konsisten.

Dah lama saya tak menulis kisah penyusuan memandangkan Addin dan Nasa pun dah semakin membesar. Tapi memang saya bangga melihat ibu-ibu muda yang berusaha gigih menyusukan anak kecil mereka.

Saya sendiri dulu belajar dari pengalaman dan buku. Perlahan-lahan saya kongsikan dengan kawan-kawan dan dari situ bermula set penyusuan Shaklee yang saya mulakan di kumpulan forum susuibu.com. Kenalan siber dan rakan bisnes saya hari ini juga ramai dari forum ini.



Balik kepada cerita penyusuan susuibu, si ibu kena faham konsep

1. Lebih kerap menyusukan bayi [ atau mengepam] maka lebih banyak susuibu akan dihasilkan.

2. Hormon prolaktin dan oksitosin sangat berkait rapat dengan penghasilan susuibu.

3. Ibu perlu menjag…

Vitamin yang selamat untuk ibu mengandung

Imej
" Tahniah puan mengandung. Nanti ambil vitamin di kaunter farmasi ya" Kata doktor sakit puan kepada Anis.
Anis ibu muda tersenyum mendengar berita itu dan terus berlalu keluar untuk mengambil vitamin demi kesihatannya.


Ibu mengandung sinonim dengan vitamin Obimin. Doktor juga akan bekalkan asid folik bagi memastikan kandungan darah ibu dan anak dalam keadaan yang stabil.

So dalam Shaklee, biasa ibu mengandung kami sarankan makan vitamin berikut :

Vitalea lengkap dengan formula zat besi.
Ia adalah multivitamin yang lengkap dengan zat besi dan ia perlu untuk pembinaan sel darah merah.

B complex
Vitamin B Shaklee lengkap dengan 8 vitamin B yang diperlukan oleh badan termasuklah folic asid dan biotin.

Vitamin C 
Ia membantu mengukuhkan sistem imunisasi ibu dan anak selain membantu pengaliran darah dengan lebih baik.

Ostematrix
Vitamin yang lengkap untuk tulang dan saraf. Mengandungi kalsium dan magnesium serta vitamin D yang diperlukan untuk pembentukan tulang serta saraf.

Omega Guar…

Shaklee dan Percutian 5 Bintang

Imej
Bukan hanya bonus duit yang kami terima tetapi juga insentif kereta dan percutian PERCUMA !!!
Kami baru balik dari Kota Kinabalu. Percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee termasuklah tiket penerbangan.

Sebelum bertolak lagi kami dah menerima baju dan beg seorang satu. Memandangkan kami layak dapat 4 tiket percutian, maka 4 beg disediakan buat kami sekeluarga.


Eh bukan ke dah dapat bercuti baru ni ke Umrah - Dubai? Ya memang Shaklee ada tawarkan dua tempat iaitu satu antarabangsa dan satu domestik. Kalau cukup point, dua-dua boleh pergi.

Best kan?

So apa yang best sepanjang bercuti di KK?

Setibanya di KK kami disambut oleh Mr Victor Lim iaitu GM Shaklee Msia bersama kumpulan music dan alunan muzik tradisional Sabah. Kami dikalungkan bersama kalungan manik yang unik bertulisan "Shaklee".

Selepas itu kami menaiki bas mewah ke Restoran Sri Melaka untuk makan tenghari. Selepas itu kami dibawa ke Muzium dan Pasar Filipin untuk aktiviti membeli belah.
Sebaik sahaja check in h…

Tazkirah bersama ; jangan berkata kalau tak kenal.

Peringatan bersama :
Jangan sesekali mengutuk atau mengumpat orang yg anda tak kenal.
"Kisah Saad Bin Abi Waqas - Ustaz Shamsuri Hj Ahmad" on YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=lAMoPlgfcHY&feature=youtube_gdata_player

Makan Alfalfa Shaklee maksimum 6 biji sehari?

Imej
Kalau tengok bilangan suggestion yang di botol adalah 10 biji...namun ingat air yang nak kena minum pun banyak !

Alfalfa mengandungi vitamin K bermakna ia akan menyebabkan kepekatan darah kita meningkat. Maka pengambilan air masak yang banyak sangat perlu k :)


Jangan pandang remeh hal ini. Bagus lagi amik 2 pagi, 2 tengahari dan 2 mlm supaya pengambilan air kita seimbang dan sekata.

Lebih banyak info tentang ALFALFA DI SINI.

Inilah vitamin yang bantu susu saya selalu bengkak sepanjang menyusukan Addin dan Nasa!!

Breastfeeding journey yang sangat menarik sepanjang menyusukan mereka berdua!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnor…

Shaklee - Join Us in Kuching Sarawak

Imej
Jauh perjalanan luas pemandangan.....


Baru pulang dari Bintulu, hujung minggu ni kami ke Kuching pula. Baru balik dari Kuching masa cuti raya sebelum ke Pontianak tetapi ia hanya transit dan tak dapat buat kelas sharing untuk ramai ahli di sana.

So insyaALLAH this week kami akan ke sana sekali lagi dan kali ini akan terbang bersama leader-leader Shaklee dari Semenanjung dan dari Miri.

Bagi anda yang berada di Kuching dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, latar belakang syarikat dan peluang bisnes yang ditawarkan jom sertai kami pada 15 September 2013 di Harbour View Kuching jam 2 hingga 5 petang. Free admission !!! Tak rugi datang at least tahu ada peluang.

Adakala orang mengharapkan nasib yang baik atau result yang lain walhal setiap hari masih lakukan perkara yang sama. So apa kata kita usaha sesuatu yang baru dan dapatkan hasil yang unik?

Jom jumpa kami di sana!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are…

Peluang Bisnes Bersama Shaklee di Miri dan Kuching

Imej
Tiada istilah penat bila terlalu berminat....Sabtu di Bintulu Ahad di Miri. Fuh trip yang sangat best.

Sesampai aje di Miri kami ada appointment bersama downline Gwen , salah seorang distributor Shaklee Miri.


Petang pula session Shaklee bersama Olivia dan Master Azrin....



Paling best, kehadiran sangat memberansangkan !!!



Jika anda berminat nak sertai kami, jom join us in our next class tapi boleh hubungi kami personally untuk lebih lanjut.

Kami akan adakan sesi khas di Kuching !!! Jom sertai kami ~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayan…

Saya mahu semangat itu !

Imej
Kalau orang kata masa itu emas, pasti ramai yang mampu membelinya. Tapi hakikatnya masa itu sangat mahal dan tiada harga yang setanding dengan nilainya.
Blog ni dah jadi tempat training anak2 bisnes saya di Miri. Sebab itu adakala posting adalah berkaitan dengan pengisian biasa sahaja.

Walaupun begitu tetap terharu bila ada kenalan di fb atau blog yang sms atau whatsapp, update la blog....hakikatnya idea banyak nak di share tetapi sebab sekarang banyak masa terikat dengan training offline so saya kena usaha juga curi-curi masa.

Sejak balik bercuti dari Singapore, kami terus mulakan rutin biasa kami di Miri. Alhamdulillah bisnes ini telah kembali mekar semula di Borneo. Walaupun dulu ia tidak mendapat sambutan seperti ini tapi ini tak menjadikan kami berputus asa. Kini ramai yang dah buka mata, kepentingan kesihatan, produk yang menjadi pilihan dan kekukuhan syarikat untuk menyediakan bonus yang hebat pada mereka yang serius nak berjaya.

Namun saya sentiasa mengatakan pada diri saya,

Jom usaha sampai ke Puncak Kejayaan!

Imej
Tiada yang mustahil bila ada kemahuan !!!





Tahniah kami ucapkan kepada 6 leader baru di Miri yang baru mula bersinar....

Antaranya ialah

1. Wawa @ Wan Nurul Hawa sebagai New Coordinator !
Blog beliau Puan Comelantara blog yang menarik untuk dikongsi bersama.

2. Dayang Siti Nilam dan En Ashudi sebagai New Senior Supervisor.
Blog beliau ialah Cahaya Nilam Vitamin yang sudah mula mendapat perhatian kenalan2 fb kami.

3. Ishah dan A. Jamadilkhir sebagai New Supervisor !
Blog terkini beliau Sha Vitamin Miri yang semakin maju.

4. Jamilah Jamel dan Zainal sebagai New Supervisor !
Facebook Jamilah Jamel.

5. Awang Ikhsan dan Suhaila sebagai New Senior Supervisor
Blog Vitamin Semulajadi Miri yang mula berkembang.

6. Nor Shazwani sebagai New Supervisor.
Facebook Nor Shazwani Asyraf

****************************************

Ramai lagi bintang baru yang bakal menjelang bulan September ini ; bagi semua yang berada di bawah group kami Euphoria, teruskan perjuangan kalian.

Semoga kita berjumpa di Punca…